- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Netfone
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Befutott a Poco F5 és F5 Pro
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sz.balazs.95
veterán
Persze, de ettől még az OTG fogalma ki lett vezetve.
Nyilván van egy mechanizmus, amivel eldől, hogy mi az „irány”, illetve vannak eszközök, amik csak egyféle üzemmódban működnek, de az adott eszköz üzemmódja az már önmagában hordozza azt az információt, hogy azt miként lehet használni, legyen az egy kamera, pendrive, billentyűzet, audio eszköz, vagy éppen egy laptop.
Meg persze vannak esetek, ahol az eszköz egy sima USB 2.0-s eszköz, csak USB C csati lett ráforralva, ott eshet meg az, amit te mondasz szerintem.Somatom
van egy tucattal, felkészültem mindenre isDon't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Somatom
veterán
válasz
sz.balazs.95 #50 üzenetére
Addig a szebb jövőig nem árt hozzá egy USB-A adapter.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
dabadab
titán
válasz
sz.balazs.95 #50 üzenetére
így a szó hagyományos értelmében OTG sincs, hiszen az USB C eszközök alapból el tudják dönteni maguk között, hogy melyik a host, és melyik a device, nincs külön USB C host csatlakozó, meg USB C device csatlakozó
Az, hogy a csatlakozó két végének a formája fizikailag ugyanaz, nem befolyásolja magát a működést, mert az továbbra is master/slave alapú és van egy csomó eszköz, ami csak az egyik oldal funkcióját tudja, USB C csatlakozón is. Egy USB C pendrive nem lesz host, ahogy egy USB C-s csatlakozós laptop se lesz device.
DRM is theft
-
ZavaBalazs
őstag
én most a kiindulóponthoz mentem vissza, a "Melyik telefonba tudsz pendrive-ot dugni?" kérdéshez, hát abba, amelyiknek USB-C csatlakozója van...ha a pendrive-on is van USB-C, lásd #49, vagy #9.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
sz.balazs.95
veterán
Igen, de most ugyanazt az egy USB C-t használja a PC is meg a mobil is (már amelyeken van persze USB C).
Maga az USB C az mindenhogy, minden esetben ugyanaz az USB C, és mivel nincs külön A/B kábel, így a szó hagyományos értelmében OTG sincs, hiszen az USB C eszközök alapból el tudják dönteni maguk között, hogy melyik a host, és melyik a device, nincs külön USB C host csatlakozó, meg USB C device csatlakozó, pont az a lényeg, hogy ne is legyen, fel se merüljön rá az igény.#49 Somatom
Én ilyet vettem nemrég, ebben az tetszik, hogy ezen már csak USB C van, pici, és „jövőálló”, mert már nincs rajta a régies nagy USB, ami idővel amúgy is felesleges lenne.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Somatom
veterán
válasz
ZavaBalazs #45 üzenetére
Nekem konkrétan egy ilyen pendrive -om van.
-
-
dabadab
titán
válasz
ZavaBalazs #45 üzenetére
Eddig is voltak olyan pendrive-ok, amin USB micro csatlakozó (is) volt - az OTG a vezérlésről szól, hogy a port tudjon master és slave módban is üzemelni.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz
sz.balazs.95 #43 üzenetére
nemcsak, hogy ott az OTG, de az USB C eleve azért (is) jött létre, hogy az se kelljen.
Izé, az USB-C nem hoz semmiféle újdonságot ebből a szempontból, ott is kell tudnia a telefonnak az OTG-t.
DRM is theft
-
sz.balazs.95
veterán
nemcsak, hogy ott az OTG, de az USB C eleve azért (is) jött létre, hogy az se kelljen.
Ha van USB C-s pendrive-od, meg USB C-s mobilod, akkor semmi akadálya, hogy azt beledugd.
De léteznek Lightningos pendrive-ok is tudtommal.témához - ami nekem van (és amit használok is):
Type B Micro - Lightning adapter
Lightning fülhallgató
Lightning DAC
Lightning - Type A OTG
Lightning - Type C OTG
Lightning - Type C adapter (töltéshez jó csak)
Type C - Lightning kábel
Type A - Lightning kábel (power bank miatt)
Power bank (sajnos Type A-s)
kb. 9 tok (néha cserélgetem)
fólia[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Schuler888
senior tag
Ez a cikk nagyon tré
mediamarkt... ertheto
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Ha nem a sarkára esik, akkor a fólia törik általában.
A másik jó dolog a fóliában, mióta felraktam egyszer sem ejtettem el telefont csak előtte.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
<Lacy85>
addikt
Én is hasonlóan látom. Ezért is örülök, hogy végre kezdik felfedezni, hogy matt üveg is létezik a világon.
A 11 Pro Max hátlapja nem gyűjti az ujjlenyomatot, nem lesz korcsolyapálya sem 10 perc taperolás után, szóval nem is használok tokot. Fóliát meg eddig sem raktam soha a telókra.
Így néz ki jól a teló, ahogy van. -
Kifejezetten telefontartozékok / -kiegészítők nálam:
tok (flip)
Qi töltő
fülhallgatók, headsetek
hangszóró
autós kihangosító
gimbal
állvány
óra
OBD adapterÖnmagukban is működő, a telefonhoz csatlakozó eszközök:
mérleg
vérnyomásmérő
médialejátszó
router
okosotthonSzóval az a bő öt bőven megvan.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
“Biológiailag lebomló tokok” ugye ez nem az ami nyáron a nagy meleg hatására maximum egy évet bír és utánna elkezd ragadni mint a cukor?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Somatom
veterán
Ha a töltő kiegészítő, akkor az okoskonnektor is kiegészítő, amivel a teló vezérli a saját töltését. Onnan meg már csak egy lépés a teló által vezérelt okosizzó. Viszont, ha a telómmal navigálok az autóban, akkor az autó a teló kiegészítője, vagy a teló az autóé? Az én autóm nem is működik a telóm nélkül. Ha elveszti a BT kapcsolatot, akkor leáll.
-
Ha a telefonom csatlakozik az autóhoz, akkor az autó a kiegészítő?
Ha mind a két autóhoz csatlakozik, akkor az kettőnek számít?
Az okos izzó most kiegészítő?
Darabra számoljuk vagy rendszerenként?
Ha az egeret váltom ki a telefonnal, akkor a gép is kiegészítő?
Ha a telefonon keresztül érem el a szervert, akkor az is számít?Próbáltam összesszámolni, de nincs meg pontosan, hogy mit számoljak bele.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
válasz
pajorgergo #12 üzenetére
Tényleg, én is naponta használom a xiaomi mérleget is
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Hát nálam nulla darab kiegészítő van. Tok sincs, fólia sincs, egyik telefonomon se volt soha 20 év alatt, és egyiken se lett egy karc sem.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Én külön választanám az önmagukban használhatatlan dolgokat (kijelző fólia, szilikon tok stb) azoktól amelyek kapcsolódnak ugyan a mobilhoz, de mobil nélkül is használhatóak. No persze nem bármit, mert a mobilomhoz kapcsolódik egy Grand Picasso és egy 55"-os tv,mégse nevezném mobil kiegészítőnek ezeket.
Egy rakás bt eszközöm már nevezhető kiegészítőnek (okosóra, hangfal, hangszóró, fejhallgató, tws, mérleg, km óra, pulzusmérő öv, külső winchester, pendrive).[ Szerkesztve ]
-
Az üvegfólia kb. fel sem tűnik, h a telefonon van, nem rontja a design-t, ami a tokot illeti van 0,3 mm crystal clear átlátszó szintén "láthatatlan" A sport kupét nehéz elejteni.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Rover623
félisten
" A tok valószínűleg evidens, a Media Markt adatai alapján tízből tíz ember rendelkezik valamilyen mobilöltözékkel, és tízből nyolc ember tesz fóliát a kijelzőre."
Én vagyok az egyik mérési hiba (pl. még soha életemben nem vásároltam az MM-ben): se tok, se fólia...soha, egyik telefonomon sem volt.
Bár elsősorban műszaki tartalom alapján választok készüléket, ha tehetem, a külcsínre, a megjelenésére is odafigyelek. Lehetőleg olyan változatot veszek, amit jó kézbe venni, jól esik ránézni.
Ha tokot teszek rá, lőttek az egésznek, értelmét vesztette a stílus, a design, a gyár és a tervező álma és erőforrás ráfordítása. Mintha vennék egy jó formájú sport kupét...aztán körbepakolnám gumicsíkokkal meg műanyag elemekkel...tudtommal senki sem teszi, pedig egy autó valamicskével nagyobb beruházás, mint egy telefon...és lefogadom, hogy gyakrabban is sérül.primus inter pares
-
rajd
tag
Nekem az autó alapból kommunikál bluetooth-on a telefonnal, akkor az is egy kiegészítő amit a mobilhoz vettem? 🤔 Amúgy jó a felsorolás, még ahogy a példa mutatja előttem, akár bővíteni is lehet, de azért azt is látni kell hogy vannak olyan kiegészítők, amit nem a mobilhoz veszek, de a mobillal is tudom használni. Pl. már akkor volt órám meg fejhallgatóm, amikor a mobilra hasonlító kommunikációs eszközt csak a sci-fi filmekben láttam
Persze ma már alap hogy ezek a dolgok is a mobilokhoz tartoznak.
-
janeszgol
félisten
Latom itt nehany embert korbe vesznek a kutyuk. De ez tok jo. Technikai szempontbol (hw es sw) szerintem most eljuk a legizgalmasabb idoszakot.
BT-s cuccok nekem is vannak (ritkan vezetekes is). Hangfal, fejes, fules.
Tok es folia mikor melyiken. En pendrive helyett ssd-t hasznalok (akkor olcsobb volt). Kb ennyi. -
pajorgergo
aktív tag
BT autós kihangosító (Pioneer)
BT TWS headset (Honor Magic Earbuds)
Okosóra (Honor MagicWatch 2)
Vezeték nélküli töltő (Huawei CP60)
Telefon állvány (Huawei AF15)
Mérleg (Huawei AH100)
BT hangszórók (JBL GO, JBL bar 5.1 😂)
Mágneses autós tartó
Tok (UAG Plasma)
Fólia (üveg, Spigen)
Dokkoló (EMUI desktophoz)
+ Billentyűzet és egér 🐭 -
Naná! Egyszer sikerült vennem akcióban egy 200GB-os wifi-s SanDisk pendrive-ot potom pénzért. Minek vacakolnék azzal a képek lementéséhez, hogy bedugdossak bármit a telefonba (akár kábel, akár pendrive), ha van egy ilyen eszközöm? Nem a telefonhoz vettem meg, hanem mert amikor volt, akkor annyiba került, mint egy sima 128-as stick. Aztán hamar rájöttem, hogy ez a legkényelmesebb módja a képek lementésének. Ráadásul a telefonnal közben hívhatok, bent lehet a zsebemben, nem aggódok közben, hogy véletlenül belefeszül bármi. Mivel a telóval veszem fel a videókat, amiket hetente használok (jobb videót csinál, mint a sony dsc h300-am), ezért a legegyszerűbb és legkényelmesebb módot akarom használni, ha már van hozzá eszközöm.
-
Leones
csendes tag
Se tok, se kijelzővédő fólia.
Szeretem a telefont úgy használni, ahogy azt megálmodták.
A kocsira se festek lángcsóvákat.Nokia 2630 - LG GD330 - LG GS290 - LG Optimus 2X - Xiaomi MI 4C - Allview P4 Life - Iphone SE
-
moleculez
veterán
iPhone
+ AirPods Pro
+ Apple Watch
+ Tok
+ Autós töltőA komoly az, hogy a kiegészítőhoz is vehetünk kiegészítőket, és az is egyre nagyobb piac. AirPods tok, Watch szíjak, azokra is képernyővédő, etc.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
d@vee
őstag
Ezer fős? EZIGEN, mégha olyan ritkaságról beszélnénk, mint pl. az okos wc ülőke, ott az 1000 fő még rendben is van. De manapság ahány ember él a háztartásban, annyi telefon kb.
Nem reprezentatív, semmilyen viszonyítási alapjaFacebook (fuj)-on kitéve simán összehoztak volna több tízszeresét minimum
Pendrive: asszem otg-vel műkszik. Évekkel ezelőtt próbáltam ki.
[ Szerkesztve ]
Ja
-
-
-
Tyű, akkor én nagyon kilógok a sorból.
Amit rendszeresen (legalább havonta) használok:
Vezetékes headset
BT headset(ek)
Autós kihangosító
Autós tartó
Autós vezeték nélküli töltő (két tartó van, egyik tölt is, de nem olyan jó helyen van)
Tok
Fólia
Wifi-s pendrive képek mentésére
Telefonállvány felvételekhez
Gimbal
Vezetékes töltő (nem a gyári)
Vezeték nélküli töltő
BT hangfal
Dokkoló (monitorhoz és bill-hez kötve)
Erről megy a gyerekeknek ah HBO go indítása
Okosóra (Amazfit pace)
Okoskarkötő (Honor band 5)A HDMI kábelt csak nagy ritkán veszem elő, mikor olyan helyre megyek, ahol hirtelen kell, és nem rakom össze ott a dokkolót. Mem. kártyát nem használok viszont. Oké, kocka vagyok, de feleségem is sok dolgot használ ezekből, pedig ő nagyon nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A készülék egy dolog, de kell hozzá még ez, meg az. És ez szemmel láthatóan nem merül ki a tok-fólia duóban.
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sweet.tv - internetes TV
- OLED TV topic
- Corel Draw topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- újszerű Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es fekete titántok 1 év garancia black
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
- Huawei Watch GT5 46mm
- Apple Watch Series 7 Cellular 45mm Midnight minden tartozékával eladó
- Samsung Galaxy Watch Ultra fehér + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest