- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
válasz
-Speedy- #3861 üzenetére
A gyári és az AMP (r9) firmware-k is felrakhatók az itt leírt módszerekkel:
Frissítés meneteDe csak odafigyelve, körültekintően! Akkor vágj bele, ha tudod mit csinálsz. Egy másik fórumon épp most olvastam, hogy a srácnak frissítés közben használhatatlanná vált a lejátszója. Szóval, tényleg csak saját felelősségre!!!!!!!!
A moServices-ről itt olvashatsz:
moServices leírásHa telepíted valamelyik AMP (r9) fw-t, akkor az beépítve tartalmazza a mos3-t. Így a leírásból neked a végefelé olvasható Firmware-be épített moServices rész kell. A leírás többi része a mos2-t használókra vonatkozik, ill. annyiból érdemes elolvasni, hogy megismerj néhány modult. De jó ha tudod, hogy néhány dolog már elavult a leírásban, mivel a mos3 újabb modulokat tartalmaz.
-
Warter
addikt
válasz
-Speedy- #3860 üzenetére
Igen, a resetes megoldással felrakható. Igen, ez a gyári firmwaret cseréli.
Ha hdmi-t használsz közvetlen összeköttetésre és a firmware csere nem segít, akkor esetleg még kipróbálhatod egy másik kábellel, hátha azzal van gond. Ha az sem segít, akkor marad a gariztatás. -
gojko.m
senior tag
válasz
-Speedy- #3855 üzenetére
Első körben érdemes lenne az erősítőt, illetve a lejátszót és erősítőt összekötő kábelt ellenőrizni.
Nekem az erősítő potmétere volt kontakthibás, és hasonló hibajelenséget produkált. A hangerő fel-le, fel-le mozgatása után visszajött a hang. Ezt egy hozzáértő szerelő kevés kontakt spray használatával orvosolni tudja.
Ha viszont csak bizonyos divx filmeknél jön elő az említett probléma, akkor érdemes lenne ellenőrizni a film technikai infóját. Vagyis, hogyan van a hang tömörítve. Ha a hiba csak egy adott kódolás mellett jelentkezik, akkor el lehet indulni ezen a nyomon.
Megnézheted még a lejátszó hang beállításait is. Lehet, hogy ott nincs valami megfelelően beállítva.
-
Bib
őstag
-
gojko.m
senior tag
válasz
-Speedy- #3452 üzenetére
Szerintem, a fat32 elavult egy kicsit az 1TB-os HDD-hez (már csak a 4GB-os fájlkorlát miatt is). Ha nem használsz linuxot, akkor az ext2 és ext3 is felejtős, mert XP alatt problémás lesz írni/olvasni az adatokat a vinyón. Marad a NTSF primary partícióként.
Remélem segít a Bib által ajánlott progi. Ha továbbra is problémás windows alatt a partícionálás, akkor csak érdemes lenne kipróbálnod a GParted-et. Ezt folyamatosan frissítik, a Partition Magic 8 meg egy régi darab.
-
Vladi
nagyúr
válasz
-Speedy- #3448 üzenetére
Először nézzük már meg, hogy most milyen.
meg annak kéne utánanézni, hogy milyen partíciókat tud kezelni. Nekem gyanús, hogy csak elsődlegest. Az a biztos, ne legyen logikai.
A kézikönyvben benne vannak ezek. tipikusan ntfs, fat, ext2 és ext3 szokott lenni amit kezel.
Ha az fw linux, márpedig az, akkor ext2-t vagy esetleg 3-at válassz.A 8 mega unallocated az szerintem az eszköz belső ramja. A gyorsítótára.
-
gojko.m
senior tag
válasz
-Speedy- #3440 üzenetére
Hogy formáztad meg a pendrive-ot és hogyan raktad rá a live rendszer?
Én ezt a módszert ajánlanám:
- formázd meg a pendrive-ot az USB Disk Storage Format Tool nevű progival;
- a letöltött GParted image (.iso) fájlt nyisd meg, és írd a penre az UNetbootin progival...és szerintem, először boot-olj be a pendrive-ról és aztán csatlakoztasd a külső vinyót. Ugyanis, ha boot rendszer van azon is, akkor az be fog neked kavarni.
-
dashed
senior tag
válasz
-Speedy- #3435 üzenetére
live cd/usb.. Tehat usb-re kell rakni, vagy kiirni cd-re es majd errol bebootlolni.
Kapsz egy alap linuxos feluletet amin elindul a gparted progi.Elso korben nezd meg, hogy nem guid-os e veletlenul a vinyod.
Ha nem, tehat MBR-es akkor johet a gparted. Ha nincs erre az asus valamire szukseged, delete es hozzaadod a meglevo particiodhoz a szabad teruletet amit a torles utan kapsz.El lehet rontani, tehat ha nem vagy tisztaban vele inkabb kerj meg valakit, vagy olvass utanna picit.
-
dashed
senior tag
válasz
-Speedy- #3430 üzenetére
Start menu / search / beirod= manage / disk management ful / az adott merevlemezen az also negyzetben "disk x" jobb klikk / volumes ful alat írja hogy guid, vagy MBR
Ha magyar a wined akkor valahogy megtalalod, nincs magyar winem.
De egy particio manager progi is megmondja egesz biztosan.Vladi gparted live cd/usb-je jo is lesz pl
-
Vladi
nagyúr
-
gojko.m
senior tag
válasz
-Speedy- #3423 üzenetére
Azzal hogy winXP alatt megcserélted a meghajtó betűjeleit, még nem cserélődik meg a két partíció. Ha jól gondolom, hogy a webes megosztó progi az elsődleges partíción van, akkor ez is okozhatja a problémát. Tudtommal, csak az első partíciót látja a lejátszó.
A GParted-et nevezhetjük a Partition Magic linuxos változatának is.
Azaz mindkettővel tudsz hdd-t particionálni. Azért előtte ajánlanám, hogy nézz szét a neten (pl. Wikipédia) partíció, particionálás témakörben...
-
bundaskutya
csendes tag
válasz
-Speedy- #3420 üzenetére
Én feltenném a legújabb firm-t, Verzió 1.41P ez 2012.05 hó-s. asus.hu-n megtalálod.
Az 1.38-as meg egy évvel korábbi. A merevlemezed mennyi idős?
Újabb mint a lejátszód? csak mert a frissítések között lehet, ami már vezérli az újabb vinyókat...Ott van egy pdf-es állomány a támogatott merevlemezekről, esetleg kukkants bele abba is.
(Devices Supported list of O!Play HDP-R1) -
gojko.m
senior tag
válasz
-Speedy- #3420 üzenetére
"van egy plusz partició rajta, az Asus Webstorage programnak, ami nem törölhető, és előbbre van a meghajtó betűjele, mint a tárterületé"
Ez a progi mire való? Kötelező, hogy ott legyen a vinyón? Ha nem, akkor megpróbálhatnád linux alatt újra-partícionálni. Én a GParted nevű progit használom erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest