- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
nem láttam ilyet, pedig tényleg egyszerű lenne megvalósítani
egy érdekesség:
próbálgattam Xbox-on a Lips nevű karaoke programot, amiben van mikrofonkalibrálás is, ami pontosan leméri a mikrofon késleltetésétaz egy Pana X20 plazmán, TV hanggal game módban 50 ms (aminek jó része nyilván a vezeték nélküli mikrofon késlekedése, maga a TV gyorsabb kell legyen), viszont egy öreg Marantz házimozi erősítőn optikán keresztül 110 ms!
ezen nagyon meglepődtem, mert ezek kb. 60 ms-al lassabb az erősítő hangföldolgozása, mint a TV - ez valszeg kiüti a lassabb TV módok késlekedését is...
(azokban nem próbáltam a mérést, de megnézem majd)ezek szerint nálad nem csak a TV lehet lassú, de valszeg az erősítőd pedig gyors (és nyilván az átlagnál érzékenyebb vagy az elcsúszásra. Érdekes lenne tudni, mennyi az késlekedés, amit már zavarónak találsz)
-
jcvd
tag
Na most rákötöttem a TV optikai kimenetére az erősítőt, így már szinkronban van a kép és a hang, csak a TV optikai kimenete, hangkódolása fos, nem tudja a DTS-t, szóval ezt nem fogom használni.
Tehát valahogy így néz ki a dolog, hogyha az O! Play médialejátszóról megy a film, HDMI összekötve a TV-vel a kép miatt, optikai kábellel az Onkyo házi-mozi a hang miatt, akkor a hang valós időben szólal meg a házi-moziból, míg a fos Samsung 100 Hz-es zsír új TV annyit baszkódik a képpel, hogy elcsúszik a hanghoz képest. Ekkora egy szart! Pedig már kikapcsoltam a 100 Hz-es funkciót a TV-n, meg mindent, amit csak lehet, de még így is lassú a képfeldolgozás.
Hát már nem tudom mit tegyek...
-
Degeczi
nagyúr
valszeg előrébb jár a hang, mint a kép - tehát nem a hang-, hanem a képföldolgozás késik... (a TV ezt tudva késlelteti magának a hangot is - de az erősítőn persze már nem tudja). Meg lehet próbálni más videómódot (pl. 1080i-t 1080p helyett), vagy képjavító szűrők kikapcsolását, vagy game módot (hiszen játékoknál is gond a késlekedés az irányításhoz képest, ezért a game üzemmód próbál gyorsabb is lenni),
vagy esetleg HDMI 1.4-et várna el a TV (3D típusoknál előfordul), de az Asus még csak 1.3-ra képes. Másik videómód, alacsonyabb választása ezen is segíthet -
Degeczi
nagyúr
amit a neve mond: 1080 soros progresszív fölbontás, 24 fps-el
attól függ, támogatja-e a TV
ha igen, okvetlenül érdemes bekapcsolni, mert sokkal szebbek a (jellemzően 24 képkocka/mp-es) filmek: jó esetben nem akadozik, nem döcög a folyamatos mozgás (mint pl. amikor vmi lassan, egyenletesen áthúz a képen, vagy épp a kamera svenkel)
25 képkockára átalakítva ugyanott meg-megakad az ilyen film
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest