Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
Kicsirics77 #1468 üzenetére
A hardveres különbségeket tudom, csak a széria számát nem annak a sorozatnak, amivel gondok voltak.
GaranciaRemélem soha nem lesz szükségem rá...(van egy Dell notebook-om, ami 1 év alatt 6x volt szervizben, gondolhatod min mentem keresztül idegileg, anyagilag stb)
Igen megvettem az FE-t, de tegnap megnéztem élőben az IPS kijelzős ASUS-t és nem akartam elhinni a különbséget. A sima kijelző nagyon rossz a szememnek, (már megértem, amit itt írtak páran korábban, hogy IPS után a simától szinte kifolyik a szem) a kamera is használhatatlan, a halott pixel is zavaró. Kénytelen vagyok elállni a vásárlástól. Megrendeltem az ME372cg-t. -
Krystal_s
addikt
Úgy döntöttem, hogy inkább az ME változatot választom, de nagy gondban vagyok és nem tudom ki tudna segíteni.
Jelenleg 2 féle ME-t lehet kapni. ME372CG és ME175CG. Beszéltem megint az egyik üzlettel és mondták, hogy az egyik sorozat hibás volt (itt írt valaki róla, 2014 márciusban, nem tudok neki írni, mivel azóta sem lépett be.), de nem tudta megmondani melyik, ezért most nagy gondban vagyok, mert nem tudom eldönteni melyiket vegyem meg, ami tuti ,hogy jó. Ma este kéne eldöntenem, ha valaki tudna segíteni légy szíves írjon.
Előre is köszönöm. -
Krystal_s
addikt
válasz
Adamfzr #1458 üzenetére
Megint próbálgattam a hívást és nálam is előjött az általad leírt jelenség. Picit kifagyott a kép, utána nem olvasta be a neveket, csak ismeretlenként jeleníti meg az összes hívást és a névjegyeket sem látja..
Viszont most jött egy frissítés (Asus Calling Screen), talán javítja ezt a bugot.Kicsirics77: Nagyon mini az a pixel. Kisebb, mint egy porszem, csak most, hogy már tudom hol van, mindig látom. Sajnos nehéz kifogni olyat, ami hibátlan. Amikor a TV-t vettem 6db-ot kellett kibontani mire találtunk olyat, amin nincs pixelhiba. A legtöbb üzletben ilyenre nincs is lehetőség. Laptopoknál is ez a helyzet. Mutattam a család többi tagjának és "hülyének" néztek, hogy ilyennel foglalkozom. Egy átlag ember ilyennel nem is foglalkozik, de mivel én már régóta számítógépezek, műszaki szempontból máshogy látom a dolgokat.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Kicsirics77 #1433 üzenetére
Szia. Az a katoggás nem olyan, mint egy kis recsegő hang a hangszóróban? Nálam a SIM1-ben hallani egy kis rencsegést, mintha a hangszóró nem lenne jó. Viszont a SIM2-ben már nem olyan, abban tisztább a beszédhang.
Találtam egy apró fekete pixelhibát. Nem tudom mit csinálják, lehet egy másik gép is ilyen lenne, vagy rosszabb. -
Krystal_s
addikt
válasz
KamuMazsola #1461 üzenetére
Írtam, hogy nem az én kártyám volt és nem használja azt senki, csak azzal próbáltam ki, mert az volt kéznél.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Kicsirics77 #1454 üzenetére
Belement! Igaz nem egy körömkímélő módszer de működik, fel is ismerte.
Köszi még egyszer. -
Krystal_s
addikt
válasz
Kicsirics77 #1452 üzenetére
Most néztem meg az általad linkelt Manualt és máshogy értelmezi a felfelé nézetet.
Egyik leírás szerint a felfelé nézet az, ahol a kijelző van felül, a másik szerint pedig a hátlap.
Amit én olvastam külsőre egyezik az FE-vel és ezért tévesztett meg.
Amit te is linkeltél és a kis füzet ír, ott a hátlap jelenti a felülnézetet.
Egy másik kártyát kell majd próbálnom, mert amivel próbáltam azt a Nokia üzletben vágták méretre és állítólag belement apu mobiljába, de mégis gyárit kért a szolgáltatótól. Nekem csak sima méret van, ő pedig nem adja oda a "rendes" kártyáját most ezek után, hogy látta milyen nehezen tudtam kiszedni. -
Krystal_s
addikt
válasz
Kicsirics77 #1452 üzenetére
Igen K012, gyártási idő 2014.10 hó, rendszer 4.4.2.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Kicsirics77 #1450 üzenetére
Már mindkét irányban próbáltam...de nem volt jó. A pdf útmutató szerint felfelé kell néznie, de amit èn kaptam leírást, abban ellenkezőleg írja. Az SD kàrtya is lefelé nézve ment bele.
-
Krystal_s
addikt
Nálatok mennyi pontot ad az Antutu benchmark? Akkuról, vagy töltőre csatlakoztatva érdemes mérni?
Az akkuval nem tettem rosszat, hogy nem hagytam 8 órát első használat előtt a töltőn, mert már alapból is szinte fullon volt és 2 óra után levettem, hogy ne töltse?
Éjjel lemerítettem 10%-ig és kikapcsolva töltöttem kb 9 órát. -
Krystal_s
addikt
válasz
Kicsirics77 #1444 üzenetére
Köszönöm, most próbálgatom.
Az SD kártya működik, rugós, könnyen ki- behelyezhető, de a micro SIM kártyát nem tudom betenni. Bármeddig nyomom egy picikét kilóg a vége kb annyira, mint az SD, de mégsem kattan a helyére és a kis takaró műanyagot sem lehet a helyére nyomni. Mindkét foglalatban próbáltam, majd megnézetem valakivel mi lehet a gond.ATM_automata :
Köszönöm szépen, hogy megnézted.
Ez kicsit megnyugtat, mert azon kattogok, hogy mégis a másik gépet kellett volna választanom, de csak ezért. Egyik mobiltelefonban 5 mpx-es a kamera és azzal villanyfénynél is szép (nekem megfelelő) képet tudok csinálni, de a másik mobillal, amiben 2,5 mpx a kamera, az már sötét és szemcsés, ezek alapján gondoltam, hogy az 5-ös már jó minőségű lenne. Ennek ellenére azt írták, hogy sokszor nem a megapixel mérete számít, hanem annak a minősége. Lehetséges, hogy a tablet kamerák nem olyan minőségűek, mint amik a mobiltelefonokban vannak? -
Krystal_s
addikt
Már megrendeltem a gépet, amikor írtatok a kijelzővel kapcsolatban.
Ma érkezett meg. Írok egy kis leírást, ha valakit érdekelne és szeretnék 1-2 kérdést is feltenni.
Nem bántam volna, ha a hátlapon meghagyják a csillogó felületet, de be kell látnom, hogy használat szempontjából (csúszás, karcolás) praktikusabb ez a matt, kicsit érdes felület.
Érzékeny a szemem, de elég jónak tűnik a kijelzője, eddig. A betekintési szög lehet, hogy IPS-nél jobb, de ilyen kicsi kijelzőt én csak teljesen szemből használok. Még nem nagyon tudok erről véleményt mondani, próbálok hétvégén valahol élőben megnézni egy ME... változatot és akkor lesz összehasonlítási alapom.
Szerintem, sajnos mindkét kamera használhatatlan. Villanyfénynél próbáltam (fél 4-kor már sötét volt kint). Ilyen minőséget talán kb a 20 éves mobilok csináltak.Ez zavar a legjobban eddig, mert néha egy kis selfiezésre
szükségem lenne.
A leírás szerint első használat előtt 8 órát kellene tölteni. A következő leírás szerint viszont, ha feltöltődött, akkor nem tesz jót neki, ha töltőn hagyjuk, ezért én kb 1 óra után levettem, mert már akkor 100%-on volt. Ez így nem gond?
Alapból már KitKat van a gépen.
A micro SIM-et nem tudtam kipróbálni, mert elkezdtem betenni és annyira be kellene nyomni....de onnan, hogyan lehet kivenni?Nem mertem megcsinálni, mielőtt nem tudom hogy kell eltávolítani, mert még így is alig bírtuk csipesszel kiszedni. Az összes videó, leírás csak a behelyezést mutatja.
Félig lemerült állapotban futtattam egy Antutu benchmark-ot, 18162 lett az eredmény, de majd megnézem töltőre csatlakoztatva is.
1-2 autós játékot próbáltam, ami épp az első találatok között volt, hogy jól mennek-e, (Asphalt félék). Akadás mentesen futnak.
Wifivel nagyon elégedett vagyok, kert, terasz, emelten is még jó a jelerősség.
Kicsit sem melegszik pedig kb 6 órája megy...Amikor eltávolítok egy alkalmazást, akkor az nyomtalanul eltűnik, vagy valahol hagy egy kis "szemetet" maga után?
Play Áruházban nem mindig indulnak el a bemutatós videók, egyiknél igen, másiknál nem. Rányomok a Playre, egy pillanatra villan, vagy el is fordítja a képet lejátszáshoz, de nem jön be a videó.Kb 7 órát bírt ma, most töltöm...(annyira nem használtam, remélem ennél bír többet is)
-
Krystal_s
addikt
válasz
ATM_automata #1439 üzenetére
Köszönöm, hogy írtál. Megpróbálom az újat, talán nem lesz vele gond és megfelelő lesz.
Úgy hallottam, hogy egy korábbi szériával voltak gondok (típushiba). Itt írtak róla és ma az egyik eladó is mondta.
Ő is inkább az FE170CG-t ajánlotta. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.Nem tudom eldönteni, hogy a két típus közül melyiket válasszam.
ME372CG, vagy FE170CG
Egyik erősebb, jobb kijelző és kamera stb, de régebbi (2013) széria, 4.2 Android, Bluetooth 3.
A másik pedig mivel újabb (2014) kicsit modernebbnek tűnik (vékonyabb, újabb szoftver, BT 4), de gyengébb CPU és kamera.Nekem elég fontos lenne a kamera és a kijelző minősége is.
Az FE kijelzője szemmel láthatóan rosszabb minőség?
A kamera és a CPU érezhetően gyengébb?
Sajnos még nem volt lehetőségem élőben kipróbálni, összehasonlítani őket. Leírás és videók alapján nehéz dönteni. Teljesítmény, külső, kijelző miatt egyértelműen az erősebb ME372CG-t választanám, de a 2013 kiadás nem túl "elavult"? Nem sok helyen kapható (5-6 webshop, amik ugyanazok más néven. Igazán megbízható üzletben pedig nem láttam megfelelő áron). A legtöbb helyen az FE széria kapható, azt még itt a városban is megtudnám venni, csak nem tudom, hogy mennyire felelne meg a másikhoz képest.
A tanácsokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest