- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1551 üzenetére
Egyelőre én is elégedett vagyok. Nálam is volt a képernyőprobléma, de valahogy én türelmesebb vagyok és nem zavart a dolog túlzottan. De azért jó, hogy javították... (
)
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1537 üzenetére
Akkor ezek szerint lehet olyan firm-et telepíteni, aminek nem megfelelő az SKU-ja? Ha ez így van, az komoly probléma, nehéz elhinni, hogy elkövetnének egy ilyet. Persze nem lehetetlen, a support oldalon elég komolyan sipítozzák, hogy nézd meg, mit töltesz le, szóval nem tudom...
Szerviz menüről nem tudok, de érdemes csatlakozni a megfelelő Google+ csoporthoz, eléggé pörög, valaki biztosan válaszol a kérdésedre.
Azt tudom, mi az MD5 ellenőrzés (ha jó a kedvem, programozónak hazudom magam, ha rossz, akkor site builder-nek...
), de mintha tényleg rémlene, hogy a teló maga is végigszalad a frissítési fájlon, mielőtt nekiesne. Mondjuk azt nem tudom, hogy honnan tudna MD5 sumot, de létezik más metódus is, nem csak az MD5.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1533 üzenetére
Eddig úgy vettem észre, hogy ha hibás egy-egy fájl, akkor azt simán visszadobja a teló frissítés sikertelen üzenettel, szóval ebből még nem volt bajom. A frissítéseknél mintha egyébként is lenne egy telepítés előtti ellenőrzés, legalábbis rémlik valami ilyesmi, ahogy elindul a teló, amikor egy frissítés van az SD kártyán. Ja, a frissítéseket az ASUS support oldaláról szoktam leszedni, annál nincs biztosabb...
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1534 üzenetére
Beállítások > Névjegy > Szoftverinformáció > Build-szám. A build kódjában benne van a területre vonatkozó rövidítés.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1529 üzenetére
Hm, sikerült a downgrade? Nekem egy alaplapcserébe fájt annak idején...
A frissítésekkel nekem is volt hasonló problémám, de már nem emlékszem, melyik két verzió között. Akkor az volt a megoldás, hogy nem a frissítést próbáltam meg SD kártyáról feltenni, hanem leszedtem az új firm teljes verzióját, az hiba nélkül felment az SD-ről.
Ha esetleg nem kimondottan hivatalos forrásból vetted a telót
, akkor az is lehet, hogy pl. US verziós telóra akarod feltenni a WW frissítést.
Más tippem nincs. Én a frissítéseket a fenti hiba óta mindig a teljes firm-mel csinálom, a Lollipop hiba nélkül megy, nincs érzékelési gond.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1527 üzenetére
Egy dologra figyelj: ha a Lollipop nem válik be, NE downgrade-elj, mert nagy eséllyel megy a levesbe az IMEI számod és lesz egy csinos vágódeszkád a telefon helyett...
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1525 üzenetére
Üdv!
Lollipop előtt ez alapján csináltam. Igazából nem bonyolult, nagyjából ennyi:
1. Leszeded a szükséges fájlokat (linkek firmware verzió szerint a hivatkozott hozzászólás végén);
2. Feltelepíted az Intel USB Android driverét;
3. Összedugod a Fonepad-et a számítógéppel;
4. Elindítod a cuccost Droidboot módban (kikapcsolás után hangerő fel+bekapcsoló gomb);
5. Megnyitod a parancssort a számítógépen;
6. Begépeled a szükséges utasítást: fastboot flash update rootx.x.x.zip (az elérési utak, a firmware fájl a te gépeidnek megfelelő legyen);
7. Kb. ennyi, csak meg kell várni, hogy a Fonepad végezzen (egy-két perc). A SuperSU első futtatásakor frissíteni fogja a saját dolgait és kész.Lollipop alatt kicsit bonyolultabb, de az sem egy nagy kaland..
Két dologra vigyázz. Az egyik, hogy mivel így módosítod a szerkentyű szoftverét, ezért utána a frissítések alap esetben nem mennek fel. Ha frissíteni akarsz, akkor kell egy teljes unroot (a SuperSU beállításai között elérhető, ráböksz és letörli magát, mintha ott sem lett volna). A másik, hogy a frissítések előtt érdemes egy gyári visszaállítást csinálni. Ha letörölsz vagy letiltasz alkalmazásokat, akkor azokat érdemes visszatenni a gyári visszaállítás előtt. A magam részéről ezt használom ilyesmire, ez a megfelelő beállításokkal úgy nem törli, hanem kukába teszi az appokat, így szükség esetén vissza lehet állítani bármelyiket.
Ui. A fentieket a saját szakálladra csinálod, ha valami nem okés, tégla lesz a telóból... Viszont a sima root-olást nehéz elrontani, én már vagy 5-6 alkalommal is megcsináltam (firmware frissítések után), de téglát csak a firmware downgrade csinált a telómból.
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1523 üzenetére
Lollipop alatt, vagy régebbi változat?
-
Beren
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1505 üzenetére
Ha kell a Lollipop, akkor próbáld meg így:
1. Csinálj egy gyári visszaállítást recovery menüből.
2. Töltsd le az ASUS support oldalról a teljes firmware-t.
3. Tedd fel a firm-et külső SD kártyára, dugd be a telefonba és már sikítani is fog a cucc, hogy frissítés érhető el, akarod-e telepíteni.
Nekem így hiba nélkül felment a frissítés, a kijelzővel sincs semmi gond. Ha nálad így is, akkor ott valami más bug van, nem a Lollipop. -
válasz
szoszo1973 #1504 üzenetére
Magyarul 5.0-át is lehet majd rárakni?
Root-olva, főzve? -
szoszo1973
aktív tag
válasz
szoszo1973 #1498 üzenetére
Sajnos nem javult meg a tab továbbra sem akart érzékelni a kijelző.
Hosszas keresgélés után XDA-n megtaláltam a tabhoz a megfelelő fórumot, és visszaflasheltem a kitkat-ot.
Ezzel megjavult az érintőkijelző most már így 1 nap használat után ki merem jelenteni, hogy hibamentes.
Az XDA-n található rom viszont hibás. Egy arab fórumon találtam működő romot.
Ha valaki hasonló cipőben járna, keressen meg privátban és szívesen segítek.
Üdv mindenkinek!
-
ATM_automata
őstag
válasz
szoszo1973 #1495 üzenetére
Szia!
Ez biztosan nem LP hiba. Valami teljesen más lesz. Lehet sérült volt a letöltött frissítő file. Beszélj az asus szervizzel, garban megoldják. Sajnálom, tényleg. Eddig még ilyen hibáról senki nem írt korábbi modellek esetén és én sem találkoztam még vele Nexusokon.
-
lord.lakli
őstag
válasz
szoszo1973 #1495 üzenetére
Érdekes, ez nem LP hiba, hanem valami más. Az általad említett modellhez nincs ötletem, az előzőhöz meg nem jött ki.
-
lord.lakli
őstag
válasz
szoszo1973 #1493 üzenetére
Volt factory reset (gyári visszaállítás)? Ha nem, akkor mindenképpen próbáld meg.
-
ATM_automata
őstag
válasz
szoszo1973 #1491 üzenetére
Ez a topic alapvetően az első modellről szól, arra nem nagyon jött ki ilyen update...szerintem...egyébként nagy gond nem lehet vele szerintem, tedd fel nyugodtan...max ha nem tetszik vissza teszed a régit. Én a stock verziót használom Nexus7 2013 LTE-n, szerintem nagyon jó. Gondolom az asus verziója kicsit át van dolgozva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest