Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• asadasad22

őstag

válasz ollie #204 üzenetére

ok, ettol fuggetlenul valami indoklast adhattal volna hogy miert tiltottal ki fel napra (ugyanaddig mint moonman kollegat), amikor szerintem en semmi olyat nem csinaltam amiert ilyesmi jart volna, csak ervekkel probaltam vitatkozni.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #184 üzenetére

en nemtom, nekem nagyon ugy remlik hogy a kb 3 alkalommal amikor az internet explorert megnyitottam a bing volt a kereso, pedig ilyenre en biztosan nem adtam neki utasitast.
    most csak a te kedvedert elinditottam negyedik alkalommal is azt a fost, erdekes modon a bing az alapertelmezett kereso, es alapbol meg csak nem is lehet valasztani a google-t (se semmi mast), hanem amikor ramegyek, hogy lehessen mast is valasztani, bedobja ezt az oldalt, hatodikkent listazva a google-t.
    kivancsisagbol beallitottam a google-t alapertelmezettnek, aztan reseteltem a beallitasokat es lass csodat: ismet a bing az alapertelmezett kereso, es a google-t ismet nem is lehet alapbol valasztani.
    arrol nem beszelve, hogy a program ujrainditasa utan fel percre kb befagyasztotta az egesz (amugy nem gyenge) gepemet, van egy olyan erzesem, hogy sokszor nem fogom ezt a programot elinditani tobbszor.
    szoval ennyit errol az "adjunk egyenlo eselyt a keresoknek microsoft modra" dologrol. abbol a 10% bing hasznalobol 9% valoszinuleg pontosan emiatt hasznalja (cseszik atallitani), a maradek <1% pedig olyan okokbol (?), mint te.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #179 üzenetére

1. epp azzal van mestersegesen manipulalva, hogy default modon a bing van kivalasztva. akkor lenne korrekt, ha alapol nem lenne semmi beallitva.
    3. es? hagyjuk.
    4. de.
    5. ok.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #175 üzenetére

igen? akkor legyszives magyarazd meg hogy velem hogy basznak ki azzal, hogy a labmeretemet tudjak. mert engem rohadtul nem erdekel, ha akarjak, tudhatjak, tolem kiirhatjak a kezdolapjukra is (nem fogjak), ha ez az ara annak hogy teljesen ingyenes, gyakorlatilag tokeletes keresot (google), terkepet (maps), levelezot (gmail), kommunikacios eszkozt (wave), stb hasznaljak, akkor legyen.

es akkor most johetnek az osszeeskuveselmeletek arrol hogy a google mindenkinek minden adatat osszegyujti, vilaguralmat csinal, aztan elkezd robotokat gyartni amik ellenunk fordulnak majd es itt a vilagvege. mert ertelmesebb magyarazatot nem fogsz tudni adni.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #172 üzenetére

1. lehet hogy rakerdez, tehat az elmeleti lehetosege megvan hogy mast valassz, de az egybites felhasznalo aki internet explorert hasznal szerinted nem fogja reflexbol leokezni es nem szarik ra magasrol hogy mi legyen a keresoje amikor meg az internet explorer is jo neki bongeszonek?
    3. #110 "utóbbi pl. még nem is hallott a Silverlight-ról, nincs Twitter-integráció"
    4. ?
    5. mindenki, vagyis enis. csak ez nem mindig sikerul, illetve kulturalt hangnemben sokszor nem talalok olyan szavakat, amikre szuksegem van a kello nyomatekositasahoz valaminek. de ez semmit nem valtoztat azon amin vitatkozunk. koss meg nyugodtan bele abba is hogy angol billentyuzetet hasznalok ekezetek nelkul vagy hogy nem szokasom nagy betuket irni, ezek megsulyasabb ervek lennenek ellenem a vitankban.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #168 üzenetére

inkabb mondjuk ugy, hogy nem erdekeltek az emberekkel tudatosan kibaszni, mert teljesen mas az egesz felfogasuk, mas szellemben fejlesztenek. a google gyakorlatilag ahol csak lehet es esszeru, szabvanyokat hasznal, szabvanyokra epit. az ms ennek pont az ellenkezojet csinalja: szabvanyokat rombol es olyan uj "szabvanyokat" probal raeroszakolni mindenkire, mindennel amivel csak tud, amirol szerintem ok maguk is elore tudjak hogy nem fog elegge elterjedni, csak megjobban szet fogja zilalni a netet, mar amennyiben barki is foglalkozni fog veluk.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #160 üzenetére

1. ez vegulis realis adat annak fenyeben, hogy a felhasznalok 60%-a internet explorer bongeszot hasznal (magyarul azt ami a windows-an alapbol rajta volt, es nem is probalt mast feltenni, mert nem ert hozza, fel sem fogja hogy mi a kulonbseg), es ennek az alapertelmezett keresoje sok esetben a bing, amit szinten csesznek atallitani.
    2. ok.
    3. nemreg te rottad fel a google-nek mint hibat, hogy nem ismeri a silverlightot, nem emlekszel? holott ez nem hiba, hanem elony.
    4. a flash az. alapvetoen a java is annak van szanva, Karma szerint ez a gyakorlatban nem teljesen igy mukodik, amit en elhiszek, sok tapasztalatom nincs meg benne kulonbozo platformokon, de itt most az alapveto elvekrol beszelunk.
    5. azt hittem ezt mar megbeszeltuk.

• asadasad22

őstag

válasz Karma #157 üzenetére

ez fura, mert pont mostanaban tanultam rola, es nekem meg ugy tanitottak, hogy platformfuggetlen :) mire gondolsz pontosan?

• asadasad22

őstag

válasz moonman #143 üzenetére

"aztán meg lehet nézni, mit szenved mindenki a Linuxos Flash-sel."
    hat igen, silverlight nincs is, igy nincs mivel szenvedni, sokkal szimpatikusabb hozzaallas :C

az 1% korul ingadozo kisebbseg amirol beszelsz, kb akkora vagy nagyobb, mint a silverlight-bing kisebbseg, szoval szerinted a google-nek megis mi erdeke lenne egy ilyen jelentektelen szarra fejleszteni ami meg csak nem is platformfuggetlen amikor 99%-os elterjedtsegu platformfuggetlen megoldasra is fejleszthet? raadasul azzal ahogy a google leszarja a silverlight-ot, nem cseszik ki senkivel (ellenkezoleg), mert barki tud flash-t tenni a rendszerere. a microsoft viszont azzal hogy leszarja a linuxot, kizarja oket ezekrol az oldalakrol. igazan jo kis taktika egy amugy is beka segge alatti elterjedtsegu "szabvanynak".

es jobb ha tudsz rola, hogy LETEZIK olyan, hogy platformfuggetlen, es peldaul a kedvenc programjaid: az adobe flash es java is ilyen. tudom hogy neked furcsa, hogy van olyan szoftvergyarto aminek a microsofttal ellentetben nem szerepel a celjai kozott hogy bizonyos rendszerek felhasznaloival kibasszon, meg akkor sem, ha nincs benne nagy profit erdekeltsege.

#136-ra nem reagalok, mert egyszeruen nincs mire.
    #134: ez nagyon szep, es egyben nagyon keves is barmihez.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #126 üzenetére

neked mi az egesz vilag? a bing vagy a silverlight felhasznalok? barmelyik is, ezekszerint te a vilagnak (sot, webnek) az elhanyagolhato toredekerol hiszed azt, hogy az egesz vilag, ami jol megmagyarazza azt is, hogy szerinted ki elfogult es ki nem az.

"azt tudod, hogy a "winfos" és ehhez hasonló szavak használata erősen csökkentik a fórumozó tekintélyét és hitelességét?"

ha ebben a tudatban elsz, akkor ki kell abranditsalak. ez itt egy kicseszett forum, ahol tenyek es ervek utkoznek, ha a stilusom vagy szohasznalatom zavar es emiatt kezdesz el kopkodni, akkor lenyegeben beismered, hogy az eredeti vitankban nem vagy kepes megvedeni az erveidet az enyeimmel szemben, magyarul veszitettel. itt nem attol lesz tekintelyed, ha megnyered a szepiroversenyt vagy szepen tagolod a mondatokat es valtozatos a szohasznalatod, hanem attol, hogy a tenyek teged tamasztanak ala. es szinten nem ettol lesz hitelesseged, hanem attol, hogy nem beszelsz hulyesegeket. es ezekben ahogy erzekelem, nem ugy tunik mintha nagyon jol allnal :)

• asadasad22

őstag

válasz moonman #121 üzenetére

"mert 10-ből 8 cikk bizony legalább egyenlő jónak hozza ki, ha nem jobbnak"

en nemtom milyen helyekre jarsz cikkeket olvasni, de talan jobb ha megmondod, hogy en oda ne jarjak meg veletlenul sem :) az 10-bol az a 8 cikk eleg ijeszto szam, azt hittem hogy meg a microsoft oldalain sem nezik ennyire hulyenek az embert, de lehet hogy tevedtem.

a linked meg azt taglalja, hogy hanyan INSTALLALTAK a silverlight-ot, ami gyakorlatilag automatikusan vagy 1-2 gombnyomas utan akaratlanul is megtortenik a microsoft rendszerrel rendelkezok nagy szazalekanal pl windows update-en keresztul, attol fuggetlenul hogy soha egy darab silverlight-os oldallal sem talalkozott a bongeszojuk.
    ez kb olyan mintha a microsoft azt szamolna hogy hany gepen van internet explorer. annyian amennyien windows, mert nem is adnak eselyt se hogy ne telepitsd. semmit nem szamit ez a szam. nyilvanvaloan amikor en reszesedesrol beszeltem, akkor nem ilyen semmitmondo "magyarazomabizonyitvanyom" jellegu adatokra gondoltam, hanem arra hogy a neten a flash es silverlight tartalom aranya olyan, hogy a silverlight nem eri el az 1%-ot sem, es ebben szinte biztos is vagyok.

sajnos latszik, hogy erzelembol nyomod, a racionalitas, meg az esz ervek nem nagyon jatszanak. szerintem a szobad falarol is bill gates es steve ballmer mosolyog vissza rad. egyebkent nem mac mogul nyomom, hanem a haverjaid "rendszeren" (winfos), de van mac is is a kozelemben. egyebkent sem ertem miert kell ez az ellensegeskedes maccel szemben, nezd meg milyen kedves tud lenni a peldakeped is egy mac kozeleben: [link] :U

• asadasad22

őstag

válasz moonman #110 üzenetére

"jobb találatokat ad"
    szerintem ezt te magad sem hiszed el. ha tenyleg igy gondolod, az annyit jelent, hogy az m$ megvett kilora, es veled teljesen felesleges vitatkozni. lattam mar nehany seggnyalo cikket bing-rol, de olyat hogy jobb talalatokat adna mint a google vagy akar csak megkozelitene, semelyik nem mert irni.

egyebkent NEM a magyar valtozatot hasznaltam, hanem direkt a nemzetkozi valtozatot, probaltam tobb bongeszovel is, es valahogy egyik altalad emlitett funkcio sem mukodott. fura mi?

a bing maps SEMMIBEN nem jobb a google maps-nel. buszke lehetsz ra, hogy egy fovaros kozepen meg nagyjabol eltalaltak az utcaneveket, ez igazan nagy teljesitmeny (bar olyan lenyegtelen dolgokat, mint pl busz es villamosmegallok mar itt sem mutat, es gyanitom hogy a google maps funkcioinak negyedet sem tudja sehol mashol sem. egyebkent meg ezen a 2 terkepen is ranezesre tobb olyan egyaltalan nem lenyegtelen hely neve van, amit a google mutat, de microsoftnal valahogy nem divat mutatni. mondjuk ugy hogy ez alapjan a terkep alapjan en nem mernek tajekozodni meg a fovarosban sem.).
    nincs silverlight tamogatas? ezt remelem viccnek szantad. szerinted mas dolga sincs a google-nek, mint a microsoft halvaszuletett, 1% reszesedes alatti szarjat tamogassa? nincs twitter intergracio? neked felesleges keresesnel a maps tamogatas ahogy irtad, de a twitter integracio mar fontos a maps-ben. nem erzed hogy kicsit magadnak mondasz ellent? birds eye view? bongeszoben 3d? szerintem ezeket mar te is csak kinodban irod, es te is csak rohogsz rajta.

az utolso mondatodhoz: en inkabb ugy mondanam hogy arrol kene leszoknod, hogy elfogulatlanokkal vitazz es nem bill-balmer seggnyalokkal, mert szamodra az elfogulatlanok a fanatikusok. a legegyszerubb az lett volna, ha megerosited az elejen amit az egyik kommentelo joszandekbol irt: te ELGFOGULT vagy. es maris elkerulheto lett volna ez a teljesen ertelmetlen vita.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #108 üzenetére

erdekes modon nekem egyik sem mukodik, hiaba irom be a kepeken szereplo kulcsszavakat. a microsoft terkepe egyebkent fenyevekre van a google maps-tol.

veded igy meg ugy azt a szart, hogy annyira nem rossz, meg annyival nem lassabb, meg ez is tud nemely funkciot amit a google tud ki tudja hany eve (bar nalam valahogy nem akartak ezek a funkciok elojonni erdekes modon, biztos csak ram pikkelt), de meg mindig nem sikerult egy darab ertelmes olyan ervet mondanod mellette, amiben eppenseggel jobb lenne a google-nel, igy egyre kevesbe ertem hogy megis mi a joeletert tettel kulon erofesziteseket arra, hogy a jol megszokott google helyen ez legyen. ha a microsoftnal dolgozol vagy ilyesmi, akkor oke, de egyebkent teljesen erthetetlen a dolog.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #106 üzenetére

-ahogy tapasztaltam, google-nel eszrevehetoen lassabb, mindenfele ok nelkul, de ez vegulis onmagaban nem nagy gaz
    -szerintem full ertelmetlen feature ami csak a savszelesseget/eroforrast eszi, de meg ez sem olyan gaz
    -amikor en probalom, nalam miert nincs? lehet hogy be kene kapcsolni? mind1, ennyire sosem erdekelt az egesz.
    -akarhogy irtam eddig be akarmit, soha nem volt a kozelebe sem, hogy legalabb hasonloan jo talalatokat dobjon ki mint a google, es lenyegeben itt hal meg az egesz dolog. a google ezt csinalja amiota letezik, volt idejuk rajta csiszolni, hogy milyen algoritmusok alapjan terkepezze fel a netet es dobja ki a talalatokat, rendkivul kiforrott az egesz rendszeruk. ezzel szemben a microsoft meg a sajat haza tajan sem nagyon tudott soha olyat csinalni, amivel a felhasznalok meg lettek volna igazan elegedve, ebben meg annyira sem tud.
    -ha cimre keresel, rogton mutatja a terkepen maps-en, hasznalhatod szamologepnek, mertekegysegatvaltonak, megmondja a pontos idot, amit akarsz. a bing tudtommal nem tud sok (semmi?) hasonlot.

• asadasad22

őstag

válasz erdoke #102 üzenetére

a szar az szar, sztem nem sokmindent kell/lehet rajta magyarazni. jelen esetben szar peldaul mert:
    -lassu
    -feleslegesen tolt le/be egy szep kis hatterkepet minden alkalommal
    -nincs prediktiv kereses
    -sok esetben egyszeruen nem azt talalja meg amit az ember keres, es nem a relevans talalatokat rakja elolre, hasznalhatatlan talalatokat ad
    -sok dolog, ami egyszeruen abbol kovetkezik, hogy microsoft a cucc: nem mukodik egyutt gmail-el, google maps-el, sok egyeb hasznos ficsort nem tud

lenyegeben talan egy resze van ami viszonlag hasznalhato: a kepkeresoje.

daa-raa: nyilvan nem arra a reszere gondoltam :)

• asadasad22

őstag

válasz moonman #100 üzenetére

mondjuk ha az alairasod nem vicc, hanem komolyan gondolod, akkor mar ertem hogy honnan a microsoft cuccok iranti vonzalmad :))

• asadasad22

őstag

válasz moonman #98 üzenetére

hat jah, es ezt sosem fogom megerteni miert.. onszantambol eszembe nem jutna windows-t se hasznalni, csak ra vagyok kenyszeritve.

• asadasad22

őstag

válasz moonman #93 üzenetére

hat az a meresz, hogy meg te tettel erofesziteseket, hogy egy sokkal szarabb keresot hasznalhass. ez kb olyan, mint amikor egy mac melle feltesznek bootcamp-el egy windowst. illetve arra meg neha szukseg is lehet, szoval ez annal is sokkal durvabb. :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés