Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kurfürst

    csendes tag

    válasz tDr1v3r #1092 üzenetére

    "Most van egy pletyka róla hogy a Google csinál rá hivatalos appokat. De amúgy én nem tudom hogy ki akar Google Maps-t használni Here és Waze mellett..."

    Őszintén? Sok sok eonnal ezelőtt, amikor kijött a WPhone, ugyanez volt vele a probléma. Nincsenek appok. Ami van, gyakran rossz, instabil. Ezt az induláskor elnézte volna az ember, de még mindig itt tartanak.

    Spec a HERE népszerűségét az offlinekodáson kívül, ami külföldön hasznos lehet, nem értem. Engem egyik se győzött meg. Próbáltam párszor kíváncsiságból kocsihoz, semmi extra, egy sima GPS, őskövület GUI-val, gondolom 2000 körül még nagyot szólt.

    A google mapsben az adatbázis, tömegközlekedési infók a jók, naviként max. közepes (hülyeségekre akar rábírni, nincs átgondolva az útvonal kirajzolása, béna a voice guide) és túl sok infót jelentet meg grafikusan egyszerre. Waze - forgalmi infókra hasznos,de egyébként a kezelése autós nehézkes, idiotizmusokkal terhelt.

    Autos naviként nekem az Apple maps absolut bevált, jó a felület, gyorsan kezelhető vezetés közben is és gyorsan tervez, egyértelműen mutatja az útvonalat. A Voice guide alapvetően jó, bemondja a lefordulóknál a táblák feliratát is (pl. Debrecen felé fordulj le - és tényleg az van a táblán is, így nem lehet elrontani), ellenben néha sejpít és az info sorrendje szerintem rossz (előbb mondja hogy merre forduljak, aztán hogy 47 kilométer után, zavaró). Az előzőekhez képest van normális, két gesztussal előhívható útvonal áttekintője is, a lényeges infókat mutatja a képernyő, ez a része nagyon jó és messze a többi felé helyezi. Külföldön is használtam, tárolja a megnézett térképszeleteket, így ha wifin megnézed hotelből a környéket, napokkal később is előhozza a térkép cache-t. Ennek a hátránya csak az hogy a magyar utcakeresője siralmas, nem a relevánsokat dobja ki, gondolom angol utcanévtárra van kihegyezve. Különösebb út adatbázis problémákkal én nem találkoztam, a 3d-s épületes műhöldas képe viszont egyszerűen meseszép, fényképszerű.

Új hozzászólás Aktív témák