- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Honor 90 - modellalkat
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadowcam
tag
Sziasztok!
Szerintetek tudok venni a Fitbit Charge-omhoz csere karperecet?
Nem találtam sehol.
Létezik, hogy nincs is? -
-
ryori
senior tag
Üdv, beszereztem egy ilyen sima Charge-t a T-től, olvastam hogy vízlepergős, de gondolom nem vízálló? szóval balatonozás előtt érdemes levenni?!
-
M0RGI
őstag
Az igaz, hogy monitorozza az alvást, de ébreszteni nem tud a mély alvási-éber alvási ciklusok figyelembe vétele alapján?
Mintha azt láttam volna, hogy csak sima halk rezgő ébresztést tudna, egy meghatározott időpontban. -
Fejvadi
nagyúr
Tetszik, de az ára már nem.
-
parandroid
félisten
válasz
Elpresidente #66 üzenetére
Ezeknek a cuccoknak pont az az előnye, hogy mindig szem előtt van, és nem kell a telefont elővenni. De ha eleve úgy futsz, hogy van egy karra erősíthető tokod, vagy ilyesmi, akkor tényleg fölösleges.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Elpresidente
tag
Érdekelne, hogy az új Iphone-ban lévő lépésszámláló és a hozzátartozó szoftverhez képest ez a kütyü nyújt-e valamilyen előnyt, vagy bőven jó az Iphone? Az világos, hogy ez céleszköz, könnyebb, strapabíróbb és kijelzős, de futásnál talán az Iphone még előnyben is van a GPS miatt.
Xbox gamertag: goserHU
-
ThorsHUN
őstag
Masodlagoskent km ora?
Csak ranezel latod a sebesseget, megtett tavot, otthon meg elemzed a grafikont a telorol. Ugysem menet kozben kell a grafikon nem?Meg igy nem is ertem. Megvan 5-10bol es nem kell 70et rakolteni... ha egyaltalan van olyan amit keresel.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
A kilométerórák pontosabbak a GPS téved valamennyit mindig, ezzel számolni kell! Rá rakod a stucnira, azt kész. A világítás meg jó ha van, saját érdekből is, még ha az egy kis villogó is, igaz nekem is csak az van rajta, noha én nem csak hobbiból tekerek. Tudom esztétikum, de van hogy a praktikusság ésszerűbb! Na mindegy nekem, csak furcsa ez az igény.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
parandroid #56 üzenetére
Köszi, ez így gáz. :\
Cyberpunk: Plusz felesleges cucc a bringán. A lámpák is zavarnak, sárvédőm sincs, támasztóm se. A kötelező dolgok rajta vannak, de csak muszájból. Amúgy szerintem az a túlbonyolítás, hogy két helyen is mérjek. Ráadásul erősen más értékeket szokott mutatni muter bringáján is az óra (pedig ki van mérve, jól van beállítva és nem gagyi cucc), mint a GPS.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Aha hát ahhoz futhat a háttérben az app, én is így csinálom, de a sebességre legmegbízhatóbb a kilométeróra, ráadásul bagóért lehet venni, nem nagyon kell töltögetni sem. Miért idegenkedsz tőle? Vagy miért kell egy egyszerű dolgot túlbonyolítani?
-
parandroid
félisten
Rémlett, hogy olvastam erről valahol, amikor kerestem az eszközt, meg is lett. Nagyjából pont a te szemszögedből közelíti meg, de el kell keserítselek, mindenféle külső eszköz kell neki, hogy a sebességet (és a szívverést) kezelni tudja.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
r3dsnake
nagyúr
Az ronda.
vicze1: Tudom, de ezeket tudja runtastic-kel: duration, distance, average pace, calories burned and elevation gained
Wahoo-val meg bármit, abból meg lehet postolni runkeeperre vagy Strava-ra. Szívritmus nem kell.
peterkeT: Esetleg ha lesz rá lehetőséged, kipróbálnád, hogy futás vagy bringázás közben mutatja-e a vivosmart az aktuális távot, sebességet, mindenféle külső eszköz nélkül? Tehát ha a garmin appból indítod az activity-t. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Runtastic-kal sajnos nem megy a Vivosmart. Az ios8 saját Health appját kezeli, illetve a saját appja is többféle tevékenységhez beállítható (gyaloglás, futás, biciklizés, motorozás - WTF?), de még nem foglalkoztam vele, én csak nagyokat sétálok.
p
-
vicze
félisten
Ez is csak + szenzorral tudja a sebességet:
A cadence sensor (sold separately) is required for cadence measurement.Illetve:
Important!
Display style customization and heart rate display are not supported with Runtastic GPS.@mukibuci: Az meg nem tud szívritmust. Ördögi kör ez.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Bingázás közben képes kiírni telós tracking szoftver által mért megtett km-t és aktuális sebességet, realtime?
-
Fidel76
tag
Köszönöm.
Én is megtaláltam ezt a Basic Peak-et, az MS Band-del egy árban vannak.
Találtam még egy jót azt hiszem a Misfit-nél amire rá kell feküdni az ágyban, az 149 $
Beddit sleep monitor. Ez annyit nem is tud, de viselni se kell, csak egy vékony csík a lepedő alatt.A szoftveres oldalról vannak még hiányosságok ahogy látom. Mondjuk az MS-t nem néztem még.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
-
Cannabis7
senior tag
válasz
parandroid #10 üzenetére
nem is kérdés, az egyetlen ilyen okos karperec amit szívesen hordanék, a többi mind bumfordi, vagy ilyen-olyan okokból idiótán néz ki.
-
Csapoati
nagyúr
Na én pont valami hasonlóra gondolok a közeljövőben, de ez pl veszett drága.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
vicze
félisten
Hát... Ahogy néztem az SW-ét azért az adatokkal elég fukarul bánik, szóval túl részletesen azért nem lehet nézni, meg vannak idegesítő dolgai. +fix napi töltés, ami hát izé.
Szerk: A Popp-ot azért nem mondanám olyan vészesnek, a simán kicsit fennakadt a szemöldököm.
Amúgy a MS Band-nél pont a kényelmetlenség itt elég erősen ki van emelve, szóval hogy nagyon merev, de ha az is belefér.[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
Microsoft Band
(#14) vicze1
Én viszont valószínűleg be fogom áldozni az üzemidőt a kijelzőért, mert tényleg nagyon szuper a Mi Band, de az órám mellett nem fér el, kényelmetlen, a jobb kezemen dettó (mindig sikerült valamihez hozzávernem).
Lehet bevállalok majd egy Withings Activité Popot, csak ne lenne ennyire drága.[ Szerkesztve ]
-
Fidel76
tag
Tud valaki olyat ezekből, ami:
- pulzust mér
- bőr ellenállást
- bőr hőmérsékletet
- alvással kapcsolatos dolgokat(idő, ciklusok, mélysége, mennyit forogtam, stb)Nagyon megköszönném.
-
vicze
félisten
válasz
sing1ep1ayer #24 üzenetére
A "zaj" könnyen szűrhető amúgy. Pl vicces módon futógépen a Google Fit telóval úgy is jól mérte a lépéseket, hogy közben kézben tartottam és olvasgattam.
Abba gondolj bele, hogy mikor lépsz és földet ér a lábad akkor van egy "rugózása" az egész testednek, és konkrétan ez méri, véső soron a lábad becsapódását. Többnyire a helyben futást is mérik, de nem mindig, arra nem jötte rá, hogy helyben futás miben más mint pl. egy futópad de meg tudja különböztetni, mert futópadot kivétel nélkül mindig méri helyben futást meg nem. -
legiaap
félisten
válasz
parandroid #13 üzenetére
Igaz nekem One van, de nem hinném, hogy hatalmas különbség lenne üzem időben. Nálam az egy hetet simán kihúz, de sosem vártam meg míg lemerült.
Egy dolog gáz a szoftverben, hogy az alvás ciklusos grafikon pt ha kiteszem teljes képernyőre akkor kisebb lesz, mintha nem tenném ki.és bele sem lehet nagyítása. A Food database is hiányos, már írtam nekik emiatt párszor. Lehet beszkennelni kaját és elküldeni nekik, De fél éve, hogy beküldtem az elsőt és még nincs fent, szóval vannak azért vannak kisebb hibák/hiányosságok.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
sing1ep1ayer
őstag
"Tök mindegy hol van a fejed tetején is lehet akkor is ugyan úgy érzékel, a lépésnek van egy karakterisztikája, amit elég könnyű érzékelni..."
Persze. Csak míg a lábad mindig nagyjából ugyanúgy mozog lépés közben, addig a kezeddel millió dolgot csinálhatsz és millióféleképp mozgathatod, miközben sétálsz. Például ha egy 25 kilós krumpliszsákot cipelsz, akkor szinte mozdulatlanul tartod magad előtt. De az is lehet, hogy egyhelyben állsz, csak a karjaidat lengeted valami oknál fogva. Azért lábon jóval egyszerűbb a lépéseket megszámlálni. Mindenesetre ha a pontosság nem számít, akkor felesleges rajta vitázni.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Akit érdekel esetleg, nagyon sok különböző video review azonos személytől. Nekem azért fontos, mert így azonos "alappal" fut neki mindegyiknek, és jól össze lehet hasonlítani őket.
@kolosanyi: Úszás miatt esetleg a Misfit-eket lenne érdemes megnézd mert az tudja azt is(ha jól tudom az egyetlen), valami tud futást és gyaloglást megkülönböztetni.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz
parandroid #17 üzenetére
Jó hát én amúgy is havi 20-30 órát sportolok.
Nekem úszás és futás közben lenne jó, futás közben most is megoldom mondjuk, de úszáshoz is jó lenne egy ilyen. -
vicze
félisten
válasz
sing1ep1ayer #18 üzenetére
Tök mindegy hol van a fejed tetején is lehet akkor is ugyan úgy érzékel, a lépésnek van egy karakterisztikája, amit elég könnyű érzékelni, nem nem bonyolult.
Manapság bármelyik sebben hordott teló tudja igazából, Google Fitt vagy egyéb lépés számoló app simán tudja minden nélkül. Egyik se pontos de szerintem mocskosul nem az a lényeg.
Többnyire lépést, lépcsőzést, és pár +tevékenységet tud mérni 1-2 másik. Talán a Misfit a legtöbbet.Az kell mondjam, hogy a leginkább az SW-től lesz jó egy ilyen cucc, Illetve az is fontos hogy mikkel tud összekapcsolódni, pl. Fitbit az egyetlen, ami Endomondo-val szóba áll, azaz fordítva. Sokaknak ez is egy szempont lehet.
Aki több összehasonlító tesztet keres az itt nézelődjön esetleg.
A mérleg tesztjére kíváncsi vagyok, eddig a Withings-essel találkoztam, ami funkciókra "fukar", de mostanra kikupálódott az appja.
[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
Ezek szerint úgy működik, mint egy Foot Pod (már aki tudja, mi az), csak épp a karon viselve. Elég fura, el nem tudom képzelni, hogy pontosan működjön, bár az is igaz, hogy ez nem profi futócucc, valószínűleg nincs is szükség 1-2%-os tűréshatárra.
-
parandroid
félisten
válasz
sing1ep1ayer #18 üzenetére
Egy háromtengelyű gyorsulásmérőt használnak egy elég bonyolult szoftverrel, ami a mozgás intenzitása és iránya alapján számolgat, amikor mozogsz. Az alapelvek itt vannak leírva, de biztosan lehet részletesebb infókat is találni, ha nagyon bele akarsz merülni.
p
[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
A lépésszámlálást mégis milyen módszerrel valósítják meg egy csuklón hordható kütyüben? A karlendítések alapján becsül?
-
parandroid
félisten
válasz
kolosanyi #16 üzenetére
Jah, meg az.
Bár én csak motivációs célra használom, ha nagyon kevés a napi adag, akkor jól elszégyellem magam. Szerencsére melóban is sokat kell fel-alá rohangálni, meg a kutyával megvan a napi 3 séta, amiből az egyik hosszabb lélegzetvételű, szóval a napi 15-20k lépés egy átlagos napon megvan. Aztán meg fasza grafikonokon vissza lehet nézni, hogy mikor mit csináltam, a nap melyik részében mennyire voltam aktív, ilyenek. Működik egyébként a dolog, tényleg könnyebben veszem rá magam egy nagyobb adag mozgásra, amióta megvan a cucc.
p
-
kolosanyi
veterán
válasz
parandroid #15 üzenetére
Plusz sportolás közben baromi hasznos.
-
parandroid
félisten
Nem akkora gáz, van hozzá egy ügyes kis dokkoló, hetente egyszer éjszakára belerakod. Én éjszakára úgyis leveszem, szinte mindegy, hogy csak simán lerakom az éjjeliszekrényre, vagy töltőre teszem. Amúgy jellemzően amikor szól, hogy kéne tölteni, utána még simán elmegy egy napot.
Én direkt a kijelzőset kerestem, mert karórát úgysem hordtam, meló közben meg borzasztó praktikus, hogy nem kell elővenni a készüléket minden üzenetnél, vagy ha meg akarod csak nézni az időt, vagy hogy lenémított készüléknél ki keres.
p
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
parandroid #13 üzenetére
Hát akkor továbbra is a kijelző nélküliekre szavaznék akkor ami fél évet is kibír.
-
-
vicze
félisten
Vagy nem tudok olvasni, vagy akkor az üzemidő részletezése kimaradt?
-
parandroid
félisten
A Garmin azonos tudású cucca Vivosmart néven megy, kicsit drágábban (129 helyett 149 EUR), viszont dizájnban előrébb van (persze ez személyes preferencia), illetve annyival okosabb, hogy jelzi a bejövő hívásokat, üzeneteket, e-maileket, meg egy csomó instant messenger applikációval is összeköthető még. Ami tény, hogy szoftverben és körítésben erősebb a Fitbit, a Garmin okostelefonos háttere elég puritán. Viszont az ios8 Health applikációjával szépen szinkronizál.
p
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
a FitBit nem MS-os?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
kolosanyi
veterán
Nem kifejezetten karperecekről, de pulzusmérős órákról van topik, csak nem nagyon pörög. Jelenleg a Polar M400 az egyik legjobb cucc, illetve a Garmin is kidobott nem rég valamit az M400 ellen, de azt nem ismerem.
Hogy on is legyek: én se nagyon értem, hogy miért Apple blog, mikor még WP-re is van FitBit kliens. Ez annyira nem kelti fel az érdeklődésem, de a pulzusmérős kivitel annál érdekesebb, szívesen olvasnék majd arról is.
-
Cyberpunk
félisten
Ár/értékben jobbnak tűnik egy Xiaomi Mi Band oké nincs kijelző, így hívószám kijelzés sem opció ugye. de ha fitnesz célokra kell, akkor egyértelmű nyerő, és megy az iOS-el is.
-
Lirion
addikt
válasz
kakuk.tamas #1 üzenetére
Nekem eleve furcsa, hogy egy univerzális fitband miért az apple blogban landol, a droidos képernyőképeken már csak mosolyogtam.
-
Freiherr
őstag
Tiszta ócsó,még jó,hogy lehet kapni.
Back to the future
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
kakuk.tamas #1 üzenetére
Ráadásul ha jól látom Samsung volt a tesztelőnél.
-
Fidel76
tag
Sziasztok
Ezekről a fitnesz karperecekről van itt a fórumon valami topic?
Ahol csak ezekről vannak infok.
Vagy tud valaki adni akár angol linket is összehasonlító tesztekről?Itt a PH-n is szívesen olvasnék egy tesztet a jelenleg kaphatóbb fitnesz karperecekről.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Apple Blog, de Androidos képernyőképek?
Ezért kövezés jár.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
Új hozzászólás Aktív témák
ma A FitBit aktivitásmérő karperece a szokásos funckciók mellett több hasznos extrával, így hívószámkijelzéssel, alváskövetéssel és rezgő ébresztéssel is szolgál.
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest