Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Yettel topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harigata
tag
Igen, ezt kihagytam. A legeslegfontosabb a tanár. A jó fellépésű tanárt, aki képes felkelteni a diákok érdeklődését, semmi nem pótolja.
Az egyetemeken tényleg nagyot robbanhat a dolog, ahol sokszor jegyzethiány van és félévente aktualitását vesztheti egy régebbi tananyag.
Mellesleg egy egyetemista (vagy a család) talán több pénzt is áldozhat ilyenre, mint egy közép- ált. iskolai diák családja. Vagy diákhitelből finanszírozza meg.
Notebook-ra már most is telik sok embernek.A BME eléggé patinás intézmény, szerintem jellemző a múltba révedő oktatási szisztéma.
Ilyen szempontból elég rugalmatlan. Az idősebb tanárok valószínűleg az emberi kreativitást látják csorbulni az új technológiák bevezetésével. A számológépek zárthelyiken való alkalmazását is évekig vitatták, mert még a logarléc volt a standard. -
nord_
veterán
Na, ezért lehet jobb egy tablet. Nulla zaj, 10 órás használati idő. Nyilván előfeltételnek kellene lennie a gépírás tanulásnak - ami nem is értem, hogy még mindig miért nincs... az ember iskolában, de főleg munkában napi szinten órákat dolgozik klaviatúrán és legtöbbünk két-három ujjal pötyög. Marha hatékony.
(Állítólag az Egyesült Államokban ezt már döntési pozícióban lévők is észrevették, ott talán a tananyag része lesz a gépírás.) -
SkyLaci
őstag
hát azért én nem szívesen cipelem be minden nap a laptopot az egyetemre, csak amikor tudom hogy szükségem van rá (és általában akkor van szükségem ha egy tantárgyból nincs könyv, és a jegyzet olyan sok hogy nem érné meg kinyomtatni).
jegyzetelni szerintem kézzel még mindig gyorsabban lehet mint szóvégszerkesztőbe gépelve.
és akkor még ott van a zaj amit a laptopok tömeges használat okozna egy előadóteremben (ventilátor zúgás, klaviatúra kattogás)
meg ehhez az is kéne hogy minden padban legyen konnektor (egyet még csak-csak, de két tanórát nem sok laptop bírna ki)
-
kmarkk22
aktív tag
én középiskolákban és egyetemeken bevezetném azt, hogy laptop-ot használjanak/használhassanak jegyzetelésre/könyv helyett a diákok, hisz sokkal egyszerűbb/könnyebb/gyorsabb, mint egy könyvet cipelni vagy tollal írni. azért csak felsőbb oktatásban, mert azért kézzel írni is tudni kell...
-
Inarus
addikt
"de nem vagyok benne biztos, hogy az IT-ipar ennél kellemesebb mutatókkal büszkélkedhet környezetbarátság szempontjából."
Finoman szólva sem. A nyomdaiparban a felhasznált anyagok nagyobb részben újrahasznosíthatók. Mondjuk az újratermesztett erdők is okoznak egyfajta környezeti terhelést, de akkor már ide vehetjük az IT-iparban felhasznált energiát, a végfelhasználói szintről nem is beszélve, stb... Nem egyszerű dolog így kiragadva vizsgálni azt, hogy mi az előnyösebb, tehát tényleg nem olyan fekete-fehér a dolog, hogy a "nyomtatott rossz - elektronikus jó".
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Beszélgettem úgy egy éve egy emberrel, aki Európa 5 legnagyobb nyomdaipari cége közül az egyiknek a pénzügyi igazgatója. Komoly tévhitek vannak a papírpazarlással kapcsolatban az emberek fejében: az EU komoly elvárásokat támaszt az iparág szereplőivel szemben, a papír nagyon nagy százaléka (90 százalék fölötti érték) újratermesztett erdőből származik, melyek jelentős része Skandináviában található. Lehet nézni adatokat (nekem most nincs időm keresgélni), hogy pl. a finneknél mennyivel több erdő van most, mint volt 100 éve. Kis túlzással két kivágott fa után hármat ültetnek el a papírgyártó cégek, szóval nyilván pazarlás valahol, meg nyilván meg kell ölni a fákat hozzá, de nem vagyok benne biztos, hogy az IT-ipar ennél kellemesebb mutatókkal büszkélkedhet környezetbarátság szempontjából.
-
Apika
addikt
Ez egy jó ötlet az Apple-től...
-
joey04
titán
válasz
zsolidodd #19 üzenetére
Ha jól tudom, megoldható, hogy csak bizonyos programok fussanak az iPaden, és akkor nem játszanak, csak olvasnak a gyerekek.
Pontosan.
--------Én bevallom gyűlölök gépen/telefonon/tableten olvasni, nekem kell a papír illata, hogy érezzem a könyv/újság súlyát, stb. De iskolában nagyon örültem volna, ha csak felkapom a tabeletem és viszem, nem pedig egy rakat könyvet cipeltem volna. A többi előnyéről nem is beszélve (pl.: a digitális változatot automatikusan frissítheti, akárcsak más szakmai, tudományos könyvet, amiknél hasznos, hogy nem kell 3 évente megvenni az újabb kiadást, stb).
-
zsolidodd
senior tag
Ha jól tudom, megoldható, hogy csak bizonyos programok fussanak az iPaden, és akkor nem játszanak, csak olvasnak a gyerekek.
Amúgy szerintem a könyvek, leszámítva a szépirodalmi, szórakoztató jellegű műveket, már nem alkalmasak arra, hogy az információt közvetítsék. Elég megnézni egy jogász tankönyvét, mi hatályos egy 2-3 évvel ezelőtt több ezer Forintért vásárolt könyvben? Míg a digitális változatot automatikusan frissítheti, akárcsak más szakmai, tudományos könyvet, amiknél hasznos, hogy nem kell 3 évente megvenni az újabb kiadást. Annyiból viszont jó a könyv, hogy megőrzi a korábbi állapotokat, nem hagyja elfelejteni, hogy mi volt korábban. -
Mr.Csizmás
titán
a témát már itt kiveséztük, trollok nélkül
parancsolj
-
nord_
veterán
Óriási tévedés... a fegyelem nem könyv vagy elektronikus eszköz kérdése!
Tanártól függ: gyerekkoromban bármi lehetett volna a kezemben, a matektanár úgy tartotta az órát, hogy eszünkbe se jutott volna mással foglalkozni. Környezetórán viszont nem gátolta a kreativitásunkat az "ósdi" papír - lehetett levelezni akár az osztály másik felében ülőkkel, amőbázni a padtárssal, vagy egyszerűen csak rajzolgatni, ha épp nem volt kedvem/lehetőségem mással szórakozni.Az évek telnek, de ebből a szempontból a gyerekek nem változnak: nejem egy hagyományos iskolában pedagógus, a sógorom waldorf-rendszerben tanít - megerősítik azt, amit írtam.
---
Kicsit talán befogadóbbnak kéne lenni az új technológiákkal, tanítási metódusokkal kapcsolatban!
Gőzünk sincs, hogyan működik / működhet majd a valóságban ez a dolog, de már megy a nyavalygás... milyen furcsa, hogy ezt nem a révedjünk-múltba-pont-hu ultrakonzervatív szájton olvasom, hanem egy, a kommunikáció legújabb vívmányaira fogékony oldal olvasóinak (és cikkírójának) kell elmagyarázni. -
GALARDO
addikt
válasz
Mr.Csizmás #14 üzenetére
Neked is jó reggelt.
-
törölt tag
Elore latom ahogy "Ricsicigany" beul suliba, eltordeli az osztalytarsai kezet, ellopja az osszes ipadet, es elrohan. Majd eli vilagat a beszerzett loveval.
-
RaveForce
veterán
Maga az ötlet felkeltheti a gyerekek figyelmét, de talán hatékonyabb lenne, ha a tanár kezel egy tabletet az osztályteremben és annak tartalmát vetíti ki.
ami most is működik egy sima lapossal isTovábbá nem kéne elfelejteni a hagyományos írást/olvasást sem, mert az mindig működik elektromos áram nélkül is.
+1
-
Harigata
tag
Megnéztem a Keynote Event-et. Nem rossz ötlet.
Szerintem inkább a fizetős magániskolákban lehet bevezethető.
Az meg már más kérdés, melyik nagyobb pazarlás: iPad-et legyártani, vagy sok tankönyvet egy évig használni, aztán odaadni rokonnak/kidobni. Mert lássuk be, azért a tankönyvek is elavulnak, nem is lassan. A húgom csak 8 évvel fiatalabb, mint én, de már más, vagy újabb kiadású könyvekből tanultak.Plusz még erősen kérdőjeles a fegyelem, ha egy multifunkcionális tablet van a diákok kezében.
Maga az ötlet felkeltheti a gyerekek figyelmét, de talán hatékonyabb lenne, ha a tanár kezel egy tabletet az osztályteremben és annak tartalmát vetíti ki.
Továbbá nem kéne elfelejteni a hagyományos írást/olvasást sem, mert az mindig működik elektromos áram nélkül is.
-
kutkut
addikt
És azt hogy oldják meg, hogy a hátsó padokban a gyerekek a tananyaggal foglalkozzanak, és ne valami játékkal játsszanak?
Meg azért furcsa lenne, ha elhagynánk a kézírást...
Érdekes ötlet. Az biztos, hogy az Apple jól járna vele. (((Mint most a M$.)))
Amúgy meg, interaktív tábla...
-
Kashim
őstag
Szerintem van annyi pénzük, hogy partner programokon keresztül erősen nyomott áron adjanak iPadeket az iskoláknak, mint ahogy sok helyen Macbookot is adnak. Itthon persze ilyen elképzelhetetlen, de jobb sulikban ott nem ritkák az ilyen kölcsönzős megoldások. (több videóban is látni a felcímkézett notikat)
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélhetőleg az írás és olvasás továbbra is fontos marad az oktatásban. Ez a rendszer egyszerűen az ára miatt nem fog terjedni, hacsak az Apple nem adja valami nagyon nyomott áron a termékeit az iskolásoknak. Az USA-ban sincs mindenhol kolbászból a kerítés, ott sincs sok esélyük a szélesebb terjesztésre.
-
GALARDO
addikt
Ez a jövő.
Látom, a trollokat, és a hatereket sem kell már hívni.
-
RaveForce
veterán
az iskolapadban ülve kénytelenek tollat és papírt használni, ami egy multi-touch kijelző után nyilván nagyon unalmas.
*facepalm*
-
iBlast
aktív tag
Én támogatom az ötletet, ha másért nem a papír pazarlás gátolasa miatt biztosan
-
johnny_gold
tag
Hát, mindig tudják hol a pénz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjelent az iBooks 2, bárki gyárthat hozzá könyveket. Ezzel egyidőben ingyenes lett az oktatásra használható iTunes U.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest