Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bollokcs80
Korrektor
A Samsungos SmartTag2 működik olyan Samsung telefonnal is, amiben nincs UWB chip?
Ilyenkor mennyire használható mondjuk csomagkövetésre? -
Oliverda
félisten
válasz
lanszelot #96 üzenetére
"Tehát 15m belül el kell haladnia egy olyan eszköz mellett amiben engedélyezve van"
Nem kell engedélyezni semmit senkinek. Az összes ~7 évnél nem régebbi Apple eszköz képes fogadni és továbbítani az AirTag BT jelét." De valószínű, hogy pár perc alatt kap jelzést, hogy airtag van a bringán.
A tolvajok alkalmazkodnak, amit én tudok, azt ők már tudják rég. "
Ezek csak a te primitív feltételezéseid, bizonyítékod nincs."Ugyanez az általad felemelt alma is 11 vagy felette. Viszont alma visszafele már kevesebb készüléket támogat, mivel épp te írtad, hogy csak 5 évre vissza támogatja. Alma mindig jócskán el van maradva. Lehet vakon almáskodni, de az alma mindig is butább volt mint az Android."
Ezt a mélyenszántó megállapítást pedig már sokkal hamarabb is leírhattad volna. Akkor nem pazarolok erre az egészre ennyi karaktert. -
Dare2Live
félisten
Rendeltem sima Smartagot tetszett a pasztel szín megjött probálom párosítani Xioamihoz és ezt dobja.
[link]
Erre van megoldás?
Rémítő ellenszenves amit Samsung csinál nem elég hogy drága még vendor lock is van. Tényleg vagy kínai vagy pixel/iphone vonal samsungot el kell felejteni.
szerk: Erősen filoztam, hogy új SSDm egy 980 pro legyen, hiába tudja uazt egy WD Black olcsobban, gyorsabban ennek is itt a vége. -
Olyan problémám van hogy eltavolitottam az eszközt a smartting alkalmazáson belül mivel új telom van de vakamiert nem látja renresen az alkalmazáson belul a lakás kulcsomon lévő taget ebből kifolyólag akarom resetelni. Meg is csinálom amit ír már yutube videot is néztem a resetel kapcsolatban. Még se adja ki a hangot mikor nyomom a gombját és berakom az elemet. Így viszont nem tudom újra hozzáadni a smart thinghez a tag-et. Mit tud9k ilyenkor tenni? Ráadásul összesen 2 tag-rol van szó másik asszony kulcsán van. Mind a kettő tönkrement volna? Nem gondolnám de azt se én nem tudom resetelni
-
lanszelot
addikt
Pontosan, ahogy írtad "precision finding" azaz pontos helymeghatározás. Amúgy a BT meghatározás van, ami 15m-en belül működik.
10m a BT hatótávolsága hivatalosan, de elvileg 15m-en belül működik a BT.
Tehát 15m belül el kell haladnia egy olyan eszköz mellett amiben engedélyezve van, és kompatibilis. Ekkor neked küld egy kb itt vagyok helyzetet. Ami ugye egy 30m körön belül valahol.Bármelyik Samu-valk működik, csak U1 chip G20 vagy felette. Ugyanez az általad felemelt alma is 11 vagy felette. Viszont alma visszafele már kevesebb készüléket támogat, mivel épp te írtad, hogy csak 5 évre vissza támogatja. Alma mindig jócskán el van maradva. Lehet vakon almáskodni, de az alma mindig is butább volt mint az Android. Ez tény.
/nehogy kiforgass, nem azt írtam rosszabb, azt hogy butább/15perc a tesztekből jött. pár perc után jelez, hogy airtag van "rajtad", de max 15 perc volt mire jelzett, ezért írtam 15 percet. De valószínű, hogy pár perc alatt kap jelzést, hogy airtag van a bringán.
A tolvajok alkalmazkodnak, amit én tudok, azt ők már tudják rég.
2021-es cikkek... azóta alma kidobta androidra is az airtag alkalmazását, és rengeteg airtag alkalmazás jött ki androidra.
pár hónapos cikk sem mérvadó, nem hogy 1 évvel ezelőtti. -
Oliverda
félisten
válasz
lanszelot #94 üzenetére
"Kommunikál, az alma cuccokkal, ja, de csak az új U1 chip-esek adják a követés funkciót. Apró betűt is olvasd el. "
Az U1 chip csak a precision findinghoz kell!!A lokáció meghatározás bármilyen Apple eszközzel működik. [link]
"Samu -nál is csak az új készülékeke Galaxy 20 vagy újabb ami támogatja a követést."
Az Apple-nél viszont az 5 évvel ezelőtti készülékekkel is tökéletesen működik.Tele van az internet sikeres felhasználói beszámolókkal. Nem csak kerékpárokat, de elektromos rollereket is sikeresen szereztek vissza AirTaggel. Pl.: [link]
Azt a 15 percet pedig végképp nem tudom, honnan vetted, de sehol nincs ilyen a linkelt Apple oldalon...
-
lanszelot
addikt
Szerintem neked kellene utána nézned.
Kommunikál, az alma cuccokkal, ja, de csak az új U1 chip-esek adják a követés funkciót. Apró betűt is olvasd el. Neked is U1-es iphone kell hogy legyen. Amúgy csak 15m-es körzetben működik.Mivel az airtag jelez, így max 15 percet kell tekernie, és leszedi róla. Max 15 perc alatt jelzi, hogy airtag van a közelben. Olvass kicsit, vagy ezt , mert a videót még mindig nem nézted meg. Ott is említik ezeket a dolgokat.
Samu -nál is csak az új készülékeke Galaxy 20 vagy újabb ami támogatja a követést. Amúgy az is csak bluetooth, azaz 15m max.
-
Oliverda
félisten
válasz
lanszelot #92 üzenetére
"A teszt nem Mo-on készült ahol nem igazán van pénz az új telefonokra."
Erre írtam először, hogy nem fogtad fel a működését, ugyanis az AirTag az összes létező Apple eszközt használja a pozíció meghatározására, a MacBookoktól az iPadekig, és nem kell, hogy legújabbak legyenek. Ilyen készülékekből Magyarországon is van bőven, egy kisebb városban már teljesen jól működik az AirTag.
"De még 4 perces késéssel se kapsz el senkit, nem hogy 13 perccel."
Mert ugye a tolvaj nem teszi le a kerékpárt soha, hanem 0-24-ben teker vele körbe-körbe.
"Arról nem is beszélve, hogy airtag jelez a tolvajnak, hogy airtag van a bringán."
Ugyan nézz már utána kicsit alaposabban, hogyan működik, mielőtt ilyen marhaságokat leírsz...
-
lanszelot
addikt
Nem nézted meg a videót.
A samsung tag, még csak nem is a plus sokkal jobb mint az air tag.
Air tag 13 percenként dob zsúfolt városközpontban egy egy koordinátát, míg samu 4 percenként. Plusz az alkalmazása is jobb.
De még 4 perces késéssel se kapsz el senkit, nem hogy 13 perccel.
A teszt nem Mo-on készült ahol nem igazán van pénz az új telefonokra.
Tehát életszerű teszt. Mint írtam, bárkinek nézed a videóját aki nem elfogult, mindenhol mutatják, hogy semmit sem ér a nyomkövetése állaton, vagy pl lopott kerékpáron.
Arról nem is beszélve, hogy airtag jelez a tolvajnak, hogy airtag van a bringán. -
Oliverda
félisten
válasz
lanszelot #90 üzenetére
Tanyasi kerékpárlopások ellene valóban nem hatékony, minden más esetben nincs versenytársa az AirTagnek a méretet és az akkus üzemidőt is számításba véve, a precision findingról nem beszélve. De vegyél inkább egy GPS-t, tegyél bele SIM kártyát (plusz kiadás), aztán töltögesd hetente az akkuját. Ha épp olyan helyen lesz, ahol nincs térerő, az sem fog működni, a többi hátrányáról nem beszélve.
-
lanszelot
addikt
Szerintem pedig te érthettél valamit nagyon félre.
Ne elvakultak videóit nézd, itt egy kimerítő teszt
Egyértelmű. hogy folyamatos követésre mind alkalmatlan.
Legjobb a samsung ami 4 percenként dob neked egy koordinátát, nagyon zsúfolt helyen.
Gondolom minden bringa tolvaj a belvárosi csúcsforgalomba karikázik, és el el nyal pár fagyit, hogy tuti ott legyen ahol a tag-ek mutatták 5 perce. -
lanszelot
addikt
Hello,
Kerékpáromba gondoltam, hogy elrejtem, de a teszt után rájöttem ez egyáltalán nem az aminek mutatták.
Nagyon korlátozott. Csak pár telefonnal működik, és csak pár mellett elhaladva jelzi a koordinátát.
Ez így nulla. Se egy kutya/macska, se egy kerékpár tolvaj nem fog egyhelyben várni miután megkaptam a koordinátát.Kulcs keresőnek meg ott a fütyülős kulcstartó pár száz forintért.
Tehát keszitettek egy dobd ki a pénzed marhaságot.
Tudom, azóta airtsg működik androiddal, de csak keresés funkció bt-on át, tehát fütyülős kulcstartó jobb, mert az jóval több mint 10m ről is működik, és csak a szád kell hozzá. -
svgyula
addikt
Jó későn olvastam! De ezek nem mások mint a 80-as években kémkedésre használt "poloskák". Az én szememben kezd ez az egész digitális rendszer
nem fejlettnek hanem fenyegetőnek tűnni. -
rep3at
őstag
Halk megjegyzés: Sokan mondják hogy drága. Nem ide készült, ez nyilvánvaló. Amerikában pl. ez az összeg nem tétel. Az hogy a béka segge alatt van a fizunk az szintén egy másik probléma de ez szintén nem az Aapl/Samu hibája.
A közösségi összefogás szerintem az egyik ha nem a legjobb megoldás a jövő problémáira de még nem érett meg rá a társadalom. Elsőnek ki kéne mondani a nyilvánvalót: Nem mindenki egyenlő (amivel amúgy semmi baj nincs). Belemehetnék jobban is de ez nem az a fórum. A lényeg talán érthető..
-
Mr.Silkó
veterán
Nálam egy hete szolgál az Apple megoldása, eddig korrektül teszi a dolgát.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Essentials #27 üzenetére
Gravírozással együtt megkaptam 1 hét alatt az apple.hu-ról.
-
Victoryus94
őstag
Ja csak ehhez kell internet is. (sim kártya)
Ez havidíjas, és nem feltétlen használható az egész bolygón.
Emellett jóval nagyobb a mérete, és ehhez jön hogy sokkal rövidebb ideig használható + Többszöröse az eszköz ára is.
Egy 5-10 -szer ekkora eszköz folyatamos nyomkövetés mellett 1 nap alatt lemerül.
Az előny, ha csak akkor kapcsol be a GPS, amikor keresel, esetleg a mobilnetet is távolról, sms-el aktválod, de így is maximum napokat nyersz, nem hónapokat.Ahol pedig nincs térerő ugyanúgy nem fog működni, ahogy a kis eszközön a GPS vétel sem lesz tökéletes pl erdős helyeken, föld alatt, de akár egy panelház is leárnyékolhatja.
Van, amikor a GPS-es nyomkövetés hasznos, de nem alternatívája a most bemutatott smarttag-nek.
-
Novver
senior tag
válasz
lionhearted #40 üzenetére
Valami kicsi kínai cégnek (no pun intended) nem adnám az adataimat.
Ha már amúgy is lopják, lopják a nagyok -
Friczy
senior tag
ellenben, ha valamire gps-es nyomkövetőt teszel, az önmagában lekövethető az egész bolygón.
Feltéve, hogy van térerő, mert ha nincs, akkor máris buktad. A másik probléma, hogy egy GPS-es nyomkövető egy viszonylag nagy akkuval sem fogja bírni egy hétnél tovább, tehát egy újabb eszköz, amit folyamatosan tölteni kell (ahol van külső áramforrás - pl. egy autóban - ott nem gond), na meg jóval nagyobb is, mint ez a cucc.
-
Friczy
senior tag
Attól függ, hány és milyen kulcsok vannak azon a kulcscsomón. Egy jobbfajta Abus zárbetét helyből kb. 15eFt, és ez eddig csak agy kulcs. Abus bringalakat alsó hangon 25, garázs távirányító, kertkapu, ... nem sorolom. Persze ha a bejárati ajtózárat cserélni kell, akkor ha vannak tartalék kulcsok, azokat is csináltatni kell. Biztos, hogy olcsóbb a zárcsere?
-
Friczy
senior tag
És akkor csak azokat lehetne titokban követni, akiknek nem iPhone-juk van. Végül is a többség.
Valóban jogos aggály, pár évvel ezelőtt pedig milyen jól jött volna, amikor idős, demens rokonomról szerettem volna tudni, hogy ha esetleg eltéved, hogy találom meg. Lehetett nyomkövetőt kapni, amit SMS-ben lehet lekérdezni, csak hát pár naponta tölteni, meg jóval nagyobb is volt, mint ez az airtag, szóval igen, vannak személyiségi jogi aggályok, a másik oldalon meg előnyök. Nem egyszerű az élet. Nekem mindenesetre tetszik.
-
Reverend
tag
válasz
#40993792 #68 üzenetére
Nem maradtál magadra, sőt! Csodálom hogy milyen kitartóan válaszolsz és próbálod elmagyarázni a lényegét. (Pedig valamiért nehezen megy át a lényeg.) Nekem van is már Airtag-em, és tök jó... Nyilván főleg azok fejtik ki a véleményüket itt akiknek nem tetszik / nem értik.
Szóval én támogatom az egészet, így már legalább ketten vagyunk . -
válasz
#40993792 #68 üzenetére
Nem maradtál magadra!
Amint írtam, nagy híve vagyok az ilyen megoldásoknak, és lehetőségeim szerint lelkesen részt is veszek az ilyen projektekben. (Ebben egyelőre, ilyen áron, nem fogok.)
A "hogyan tovább"-ra csak megérzésem van, mégpedig az, hogy próbáljuk használni, kommunikáljuk az előnyöket, aztán hátha hozzáérünk.
Visszaélések persze világszerte vannak, de a közösségi összefogás mértéke a nagyon is konkrét tapasztalataim szerint a környező (nem csak nyugati) országokéhoz képest nálunk a béka segge alatt van.
Az egyik legeklatánsabb példa erre a közlekedés, ami egy hatalmas kooperatív rendszer, amelyben nagyon magas szinten érvényesül, hogy az együttműködés milyen óriási mértékben tudja növelni az egész hatékonyságát. Nagyon sokan mégis képtelenek ezt felfogni, és a pillanatnyi egységnyi hasznuk érdekében sok egységnyi kárt okoznak a többieknek -- így áttételesen maguknak is.
MaCS
-
válasz
adamklark #67 üzenetére
Ez kétségtelen -- de attól, hogy szélesebb körben is igaz, még itt, egy ilyen kifejezetten erre épülő szolgáltatásnál határozottan van helye megvitani.
Emlékszem, amikor a UPC bevezette a WiFreet, milyen sokan érdeklődtek, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy használni tudják mások internetkapcsolatát, de nekik ne kelljen megosztani a sajátjukat.
MaCS
-
válasz
#40993792 #62 üzenetére
Nagyon nagy híve vegyok a közösségi összefogási projekteknek, de őszintén szólva tartok is egy kicsit tőlük.
Úgy érzem, hogy egészen egyszerűen nem vagyunk elég érettek az ilyesmihez. Nálunk a rendszer tele van potyautassal, és sajnos óhatatlanul megjelennek a zavarosban halászók is, és az ő kiszűrésükhöz meg pont nem elég erős az összefogás.
MaCS
-
törölt tag
válasz
#40993792 #62 üzenetére
Az UWB akkor működik, ha a közelben van az eszköz, de ha mondjuk pár háztömbbel odébb hagytad el, akkor a környezetében levő telefonok GPS-ét is kell használja, különben honnan tudná(k a telefonok), hogy hol van?
A gmaps esetében meg ez a funkció ugye nem csak vezetés közben működik és nem csak akkor, ha meg van nyitva az app, hanem mindig, mert a GMS csinálja. Szóval ha simán az utcán sétálsz, akkor is kéregeti a pozíciódat, percenként sokszor. Ez azért tud fogyasztani.
Hasonlóképp szerintem amúgy ha majd ezrével lesznek városokban Airtag-ek, akkor azok követése is ki fog harapni a környéken járók akkujából, csak most még a néhány darab nem olyan vészes. -
burgatshow
veterán
Igen, csak akkor a GPS mellé valami adatforgalmazásra alkalmas megoldásnak is lennie kellene benne (ami nyilván megtolja a fizikai méretét is és az áramfogyasztást is), mert magától a GPS pozíció nem fog a tudomásodra jutni. Akkor meg ennyi erővel már vehetnél egy low budget telefont amibe teszel egy feltöltős SIM kártyát és kész.
-
törölt tag
válasz
#40993792 #60 üzenetére
Ez olyan, mint a pozíció Android telefonokon. Ha nem kapcsolod ki, akkor folyamatosan lekéregeti a rendszer, és ezt használják forgalom infókhoz tudtommal. Ha mindenki kikapcsolná, akkor nem lennének gmaps-en azok a színes jelölések, hogy hol milyen a forgalom. Viszont remekül meríti a telefont.
-
válasz
PavelVagyok #30 üzenetére
Egy valamit is érő ajtóba való cilinderzárat sem kapsz meg 20-30e Ft alatt...
MaCS
-
DS39
nagyúr
válasz
Schuler888 #57 üzenetére
Nem az fog tudni róla név szerint aki keresi a cuccát, hanem a "rendszer". (Nyilván azonosítók alapján)
Pl. te csak úgy sétálgatsz, és nincs a helymeghatározás engedélyezve. De véletlen elmész egy olyan cucc mellett, amit valaki épp keres, akkor a program bekapcsolja a háttérben a helymeghatározást és elküldi az adatokat a szervernek. Persze alapból ez nem gond ha megfelelően titkosított.
Meg úgy egyáltalán elvből is érdekes ez, vajon le lehet tiltani ezt majd rendszerben, hogy te ebben nem akarsz részt venni, vagy ha ilyen telefonod van akkor el kell fogadni, hogy része vagy ennek? -
Schuler888
senior tag
"vagyis a másik ember pozíciója is ismerté válik/regisztrálásra kerül adott pillanatban, amihez pedig nem biztos, hogy hozzájárult volna."
Meglepodnek ha ez nyilvanosan tortenne, szinte 100%, hogy csak kodoltan tortenik a kommunikacios lanc szamara, amibol te nem fogsz erdemi infot latni mas userrol... -
DS39
nagyúr
válasz
#40993792 #55 üzenetére
annak a mondatnak a végén ott egy vigyorgó fej, nyilván trollkodó megjegyzés volt, BP vs alföld, azt gondoltam érthető mire célzok vele.
az utolsó előtti mondatoddal arra célzol, hogy otthon, kocsiban felejtenek az emberek dolgokat, és arra ezek jók, azzal egyet tudok érteni, viszont ahhoz drágák. ennyiért én többet várnék, vagyis hogy univerzálisabbak legyenek.
más: láttam, hogy említette valaki a személyiségi jogokat, arra majd kíváncsi leszek, hogy lesz-e ebből per (főleg USA-ban), hogy kvázi ha valaki keresi a cuccát ezzel, akkor ahhoz mások eszközét közvetve használja, vagyis a másik ember pozíciója is ismerté válik/regisztrálásra kerül adott pillanatban, amihez pedig nem biztos, hogy hozzájárult volna.
-
DS39
nagyúr
válasz
#40993792 #53 üzenetére
lényeg az lett volna, hogy sűrűn lakott részeken, ahol jobb módban élnek az emberek, ott használható. és ott is csak akkor, ha bizonyos hatótávon belül vannak az eszközök.
ellenben, ha valamire gps-es nyomkövetőt teszel, az önmagában lekövethető az egész bolygón.
szerk.: samsung-é is hasonló megoldás nyilván, az sem egy univerzális csoda.
ezek az eszközök véleményem szerint, marketing fogásnak jók, növelik az ügyfél márkahűségét.
-
DS39
nagyúr
válasz
PavelVagyok #16 üzenetére
szerintem a koncepció hibás, tipikus Apple és USA. ott biztos jó, hogy az iPhone-ok hálózata teszi láthatóvá/követhetővé az elvesztett kütyüt, mert kb. mindenkinek van, és állandóan bekapcsolt mobilnet is (hogy le tudja adni a drótot).
Budapesten ez még működne is, de az Alföldön elhagysz valamit, ezzel sosem találod meg.GPS-es nyomkövetős kulcstartót kell csinálni, azt tényleg meg is lehetne találni, csak a megfelelő tápellátás kérdéses.
-
arn
félisten
válasz
Schuler888 #47 üzenetére
akkor mit irjak, kethavi fizetes?
-
válasz
Schuler888 #47 üzenetére
Nézd a jó oldalát, lélegeztetőgépet még nem, de WC papírt egy raklappal!
-
arn
félisten
Jo otlet, csak legyen filleres. Ebben a formaban viszont be fogjak tiltani a szemelyisegi jogok miatt.
Kisallatra, bringara raknam.
-
Victoryus94
őstag
válasz
#40993792 #39 üzenetére
Tile-ból 2 db volt 12 ezer tavaly ilyenkor, tehát kb fele ennyi.
Aki gyakran hagyja el a kulcsát/pendrive-ját, vagy bármi mást, annak hamar megtérül (akár a keresésen/késésen nyert idő is behozza).Sajnos nekem nem jött be, mert:
1.) Túl nagy volt a macskához képest.
2.) Nem adott meg irányt. Sétáltam mint egy hülye 20 métert délnek, majd még 20-at nyugatnak, mire 1 csík megmozdult.Sajna a fenti eszközökkel is az a gond, hogy mire megmutatja, hogy a kutya/cica jobbra van 5 méterre, addigra látod, hallod is hol van. A hangos csipogás a nyakörvön meg szerintem állatkínzás.
Az Apple kütyüje tetszene, ha min 50m-ig működne (bár egy macska territóriuma lehet akár 250m is, amit gond nélkül elhagyhat -csak általában visszatér "védelmezni", tehát kisállatok megtalálására még mindig nem feltétlen ideális), de ha a következő iPhone-okba is megmarad a funkció, 2-3 éven belül lesz annyi telefon, hogy városon belül ne lehessen elhagyni semmit (de akár egy erdőben is várható hogy jelezzen néhány napon belül), így látok benne fantáziát.
-
-
-
gombii
tag
válasz
janeszgol #33 üzenetére
ha bárkinek a tolvajok közül vagy az arra sétáloknak van Apple terméke akkor az a tudtukon kívül jeltovábbítóként szolgál és elárulja hol van az Airtag. Ha csak megáll a pirosnál és a buszmegállóba valakinél van egy iPhone már van is egy pozíció.. javaslom a Youtubeot, tele van friss videókkal, hogy direkt elhagynak valamit és hogy sikerul megtalálni.
-
janeszgol
félisten
válasz
LurkerSheik #28 üzenetére
GSM-et is tud? Mert a BT-vel nem sokra mesz autolopasnal. Ez semmi masra nem jo, mint ha nem talalsz valamit a haznal, es tettel melle egy ilyent, akkor mutatja merre van. De ahhoz BT hatotavon belul kell lennie.
-
Amikor először olvastam róla, gondoltam ez jópofa, rendelek is kínából pár darabot, de aztán megláttam az árát...
-
Táskába stb simán be lehet rakni egy rejtett zsebbe, plusz ha van egy drága autóm akkor ha berakom egy rejtett helyre elég jól nyomon követhetővé válik egy esetleges lopásnál. Gondolom én.
Életszerűtlennek tűnik, hogy lopáskor átkutatják nagyítóval az egész autót.
Ha meg szétkapják valami műhelyben ott mindig van 1-2 iPhoneos aki nem az idén barnult.
Ez az én teóriám, egy jó felhasználására, ennyit megér, aztán a gyakorlatban kiderül. -
Essentials
aktív tag
Már 1 hónapja várom h kipróbálhassam az AirTags-et, de még mindig "feldolgozás alatt-ot" jelez az alma fiók. Lehet h az a gond h sárkányt kértem rágravírozni...
-
Drughi
addikt
A szokásosnál is drágábbak ezek a kütyük. Ha elhagyom a kulcsaimat, olcsóbb a zárcsere meg az új kulcs, mint egy ilyen lom.
Még ha ilyen 1000-2000Ft vagy 10k/12db lenne az ára meg is érne beruházni egy adagra, de így.. -
Oliverda
félisten
Ez alapján van benne.
"The first side of AirTag’s logic board, home to a Bosch Sensortec BMA28x 3-axis accelerometer—also seen in other Apple products."
Az más kérdés, hogy használja-e a rendszer, amennyiben pedig igen, akkor pontosan mikor és mire. -
Bocha
HÁZIGAZDA
Köszi a visszajelzést!
-A Bluetooth részt külön kiemeltem, bár azt hittem, hogy egyértelműen kiolvasható a cikkből.
-Nálunk a régebbi készülékekkel nem működött a megcsörgetés funkció, kipróbáltuk.
-Biztos vagy benne, hogy van benne giroszenzor? Én mindenhol azt olvastam, hogy az iPhone giroszenzorjainak adatait használja bizonyos funkciókhoz. -
Plug Life
senior tag
Kéne egy magyar cégnek is csinálnia ilyet, HímTag néven.
-
janeszgol
félisten
Nem hozott lázba, még csak a fantáziám sem mozgatta meg egyik sem. Egy forintot nem érnek a szememben.
-
vodrosjozsi
addikt
Nekem itthon csak egy sima smarttag van, az is tökéletes erre a célra.
-
atike
nagyúr
Tök jó dolog, de sokallom az áraikat...
-
törölt tag
Nekem 3 db TrackR kütyüm volt (van), de egy hamvában holt dolog az egész. Bluetooth kapcsolata lévén és a CR1620-as eleme miatt hamar lemerült. Kb ugyanazt hozta, mint a Samsung Bluetooth-os cucc. Szerencsére egyszer sem kellett igénybe vennem a nyomkövetői képességüket a 3 év használat alatt, de egy negyedik TrackR árát elköltöttem gombelemekre.
Az is igaz viszont, hogy több alkalommal is volt akció a TrackR-nél, és így nyertem a harmadik kütyüt tőlük (akkoriban 8000 pénz volt az ára) illetve ingyen postáztak több alkalommal is gombelemeket a készülékekhez. A felszereltsége viszont sokkal jobb volt, mert adtak hozzá egy fonott nejlon felfüggesztő hurkot is, így mindenre (IS) fel lehetett szerelni.
A helyzet az, hogy szkeptikus vagyok ezekkel a nyomkövető motyókkal kapcsolatban, de akinek van pénze rá, az vegye. Nekem már az "Elavult holmik" dobozomban vannak, jó lesz játszani az ük-ük-ük unokáimnak. -
törölt tag
-
Somatom
veterán
Egy kis kiegészítés. A SmartThings nem csak Samsungra telepíthető. Valamint, van egy SharpTools nevű app, ami cirka egy ezresért Tasker kompatibilissé teszi a SmartThings -ben beállított kapcsolásainkat. Innentől pedig a lehetőségeink a végtelenhez konvergálnak. Sztem a Philips kapcsolások is megoldhatók.
-
Tamarel
senior tag
Akkor nem jelez, ha a tulajdonosánál van vagy nem mozog és még nem telt el 3 nap.
Amúgy több lényeges dolog is hiányzik a cikkből:
- AirTag-ban van bluetooth: a telefonom nem uwb-s, mégis működik rendesen (a megcsörgetés is)
- van benne giroszkóp is, vagyis elvileg máshogy viselkedik mozgás közben és nyugalmi helyzetben
- a 3 nap utáni csipogáshoz nem kell elveszettnek jelölni, elég ha addig nem kapcsolódik a telefonhoz (a tag nem tudja, hogy elveszett, csak a jelét leolvasó eszközök)
- ha másnál lenne, akkor 14.5ös szoftvertől kezdve riaszt és megkereshető, kikapcsolható (tesztben olvastam, hogy 2 órán belül szól)Sajnos a bicikli aluváza teljesen leárnyékolja, de az autóban elrejtve jó a vétel.
-
válasz
7Heads Drago #2 üzenetére
Ja, ha valamivel többet tudnának már oké lenne szerintem.
-
7Heads Drago
veterán
Ennyiért ez drága.
-
GeoJoe
senior tag
Jó kis teszt, tetszett :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A két tech-óriás nagyjából egyszerre dobta piacra az elhagyott motyók megtalálására használható eszközeit, amelyek mögött egy új vezeték nélküli technológia áll.
- Samsung Galaxy S22 Ultra tokok
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest