- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T - T-modell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
Üdv.
A jelly beanre hogy lehet flashplayert felrakni? Vagy helyette vmi?
-
gidion90
tag
Én ezt nem értem, akkor most lehet jelly beannel offline olyat, hogy belemondom a mikrofonba, hogy google, és akkor mondom, hogy váltson zenét és akkor megteszi? Nekem erre lenne igazán szükségem! Köszönöm a választ!

-
mpetrooo
tag
Nekem nagyon bejön ez a rendszer, csak az a problem hogy nem hiszem hogy huawei ascend g300-re nem nagyon biztos hogy kijön hivatalosan, ha még a 4.0 is csak augusztus közepén jön ki:S
-
törölt tag
JB = Jail Break?

Feltettem SGS-re a Slim Beam 1.0 + Devil 1.0.4-t (SlimICS-t használtam kb 2.8-as verzió óta). Első blikkre igen kiváló. Vannak hibák, de gyors mint a veszedelem. És ha már ezt az első verziókkal gyorsabbnak érzem, mint az ICS végét, akkor igen jó és érdemleges folytatásról beszélünk... Persze a kezdetlegességgel bugok járnak, de túlélhető. Ami egyenlőre a mindennapi használatot nem befolyásolt egy nap elteltével. Pld.: Mobil Network csak AirPlane be- kikapcsolás után működik, ami minden reboot után esedékes. Play-ből igen nehezen tudtam letölteni dolgokat, miután már láttam minden appot. Egyenlőre nagyjából ennyi.

-
aero.
veterán
-
ZeroLimit
tag
Ezek ilyen lassúak vagy csak a videó miatt ????
-
locall
tag
-
GyéBen
tag
-
cstom
aktív tag
Remélem lesz hivatalos frissítés Galaxy SII-re. Egyszer találkoztam egy videóval, ahol volt egy összehasonlítás az ICS és a JB latency-jével kapcsolatban. (vmi dob programon tesztelték) A késleltetésen rengeteget javítottak JB alatt. ICS alatt meg jól láthatóan/hallhatóan ott volt az a pár ms késés.
-
BDave
őstag
-
Sn00k
veterán
jó, jó kis teló.
Nekem sima S II van, totál frankó kis teló, de szvsz ennyi pénzért inkább SIII LTE ide vagy oda... -
locall
tag
-
butyek
senior tag
-
Beri78
őstag
-
assemble
addikt
nekem is ez a véleményem, most jutott oda az android, hogy ez már teljesen jó, versenyképes. hardverben eddig is jók voltak, amiatt nem kellett irigykedni a szifonra, de mostmár a szoftver miatt sem kell igazán (talán még néhány 3rd party miatt).
amúgy pár pontosítás: nem teljesen szabad szoftver, pár app forráskódja nem nyitott (google apps). mass storage csak sd kártya esetében van, a beépített tárhelyet nem tudja lecsatolni a rendszer, ha rádugod a gépre, akkor MTP-n keresztül lehet elérni, ami egyrészt csak windows meg osx alatt megy (linuxosok megint szophatnak), másrészt pedig lassabb a sima mass storage-nél, illetve nem érsz el vele mindent.a multitasking is szép, de szerintem meg lehetne jobban is oldani a GUI-t hozzá, lenne kapásból ötletem, hogy miként
Az OS maga teljesen szabad (+ingyenes) és nyílt, a google appok nem tartoznak bele az OS-be, azok külön telepíthető programok.
A mass storage-et pedig minden további nélkül támogatja az OS, az hogy több új modell nem képes rá, annak konkrét technológiai oka van, ami a partíciokiosztás megváltozásának köszönhető. -
locall
tag
-
törölt tag
mondjuk én utoljára már hónapokkal ezelőtt próbáltam, amikor megjött az ICS rá, de azóta van új kernel is, meg lassan JB is jön, hátha azzal már menni fog.
-
sghc_toma
senior tag
én is ezeket próbáltam feltenni, több órás fórumos-hibamegoldós túrkálás után sem akart menni a Xoom, bár egyszer felismerte, de nem tudott csatlakozni hozzá. valami hasonlót hallottam ntomkától is, azt hiszem ő Transformer Pime-on próbálta.
most mondjuk éppen nem működik az asztali rendszerem otthon, de majd ha megjavul, akkor ránézek megint, hátha mostmár javult valamit!hm, akkor lehet, hogy csak mazlim van az SXS-sel.. AUR-bol feltettem ezt a ket csomagot. es mindenfele hekkeles nelkul mukodott..
-
törölt tag
én is ezeket próbáltam feltenni, több órás fórumos-hibamegoldós túrkálás után sem akart menni a Xoom, bár egyszer felismerte, de nem tudott csatlakozni hozzá. valami hasonlót hallottam ntomkától is, azt hiszem ő Transformer Pime-on próbálta.
most mondjuk éppen nem működik az asztali rendszerem otthon, de majd ha megjavul, akkor ránézek megint, hátha mostmár javult valamit! -
BDave
őstag
Hasznos cikk, köszi!
Azt tudjátok, hogy mi alapján dolgozik a Google Nowban a naptáros kártya? Mert nekem van egy szombati eseményem a naptárban a Google-fiókon, de nem jeleníti meg a Nowban. Másnál vannak naptári események?
-
sghc_toma
senior tag
nekem is ez a véleményem, most jutott oda az android, hogy ez már teljesen jó, versenyképes. hardverben eddig is jók voltak, amiatt nem kellett irigykedni a szifonra, de mostmár a szoftver miatt sem kell igazán (talán még néhány 3rd party miatt).
amúgy pár pontosítás: nem teljesen szabad szoftver, pár app forráskódja nem nyitott (google apps). mass storage csak sd kártya esetében van, a beépített tárhelyet nem tudja lecsatolni a rendszer, ha rádugod a gépre, akkor MTP-n keresztül lehet elérni, ami egyrészt csak windows meg osx alatt megy (linuxosok megint szophatnak), másrészt pedig lassabb a sima mass storage-nél, illetve nem érsz el vele mindent.a multitasking is szép, de szerintem meg lehetne jobban is oldani a GUI-t hozzá, lenne kapásból ötletem, hogy miként
-
butyek
senior tag
Engem csak az zavar egy kicsit, hogy hivatalos flash nem lesz rá.
-
MrPetya19
addikt
-
törölt tag
jaja, nem is ertek egyet a doktor urral..
a 4.1.1. az a rendszer ami mar absz egyenerteku az ios-sel es a wp-vel sebessegben, folyekonysagban, emellett viszont szabad szoftver, valos multitasking, rendes mass storage es meg sorolhatnam mindazt, amit a masik ketto nem tud.. es ez meg csak jobb lesz
-
aero.
veterán
-
azopi74
addikt
Azért nem mindegy, hogy 320p-t vagy 800p-t kell lerajzolnia a vasnak :-)
-
elpatkorado
aktív tag
Nem sok esély van rá, de remélem hátha a SONY kiadja lww-re is. Végül is az ICS is tökéletesen fut rajta, és nincs annyi változás. Na meg, milyen jó lenne, ha az xTAB-omra is jönne. Áhh, túlságosan álmodozok, mi?

-
aero.
veterán
Szar optimalizáció, lehet elkapkodták. Az én telómon olyat megy az ICS a GB után, hogy néhol én állok le gondolkozni, hogy na akkor ez hogy is volt. Pedig ez csak egy armv7 1ghz + adreno 205 fél giga rammal.
-
GALARDO
addikt
-
azopi74
addikt
-
messi6502
tag
Szerk. idő lejárt bocsánat.
Jól teszed, de magát a linket is bemásolnád ahol a GSM Arena hivatalos - a Guglitól származó -, jelly bean rendszer igényt tett közzé?
Előre is köszönöm! -
messi6502
tag
-
Youri
veterán
Remélem nem az efféle cikkre alapozza a."minimum hardver igényt": http://www.phonesreview.co.uk/2012/07/03/samsung-galaxy-s2-android-4-1-jelly-bean-disappointment/
Egyébként: http://www.androidmemo.com/2011/10/4-0-ice-cream-sandwich-ics-minimum-hardware-requirements-256mb-ram/
Ics-hez a cm fejlesztő szerint a smooth érzethez 256 MB RAM kell.Utolsó hivatalos minimum: http://www.netmite.com/android/mydroid/development/pdk/docs/system_requirements.html
Bocsánat, telefon ról nem könnyű. :-(
©2008 Google
Kicsit aktuálisabbat keress...
-
MrPetya19
addikt
Remélem nem az efféle cikkre alapozza a."minimum hardver igényt": http://www.phonesreview.co.uk/2012/07/03/samsung-galaxy-s2-android-4-1-jelly-bean-disappointment/
Egyébként: http://www.androidmemo.com/2011/10/4-0-ice-cream-sandwich-ics-minimum-hardware-requirements-256mb-ram/
Ics-hez a cm fejlesztő szerint a smooth érzethez 256 MB RAM kell.Utolsó hivatalos minimum: http://www.netmite.com/android/mydroid/development/pdk/docs/system_requirements.html
Én már csak a gsm arénában bízok, ma a második.
A tegra 3 mikor melegedett nagyon? Egyedül a primeban, de ott is csak a fém hátlap hővezető képessége miatt. -
messi6502
tag
-
Sanzaa
senior tag
A ConCorde tabletekre lesz Jelly Bean

-
bagkri01
őstag
Egy nagy hibája van nálam a jelly bean-nek, az, hogy nem megy alatta a nova3. Nagyon sajnálom.

-
mrhitoshi
veterán
Tetszik az irány. Lehet következő telefonom Androidos lesz.

-
hallerlaller
addikt
-
vicze
félisten
a 4.1.1. az a rendszer ami mar absz egyenerteku az ios-sel es a wp-vel sebessegben, folyekonysagban, emellett viszont szabad szoftver, valos multitasking, rendes mass storage es meg sorolhatnam mindazt, amit a masik ketto nem tud.. es ez meg csak jobb lesz
UMS-re azért ne vegyél mérget.
(Kicsit csapongó szegény de a lényeg érthető.) -
Sn00k
veterán
A google a nexus7 -et az Asusal készítteti tegra 3 alapokon. A tegra 3 lapkakészlet nem arról híres, hogy elég rendesen melegszik? Vagy ezt már orvosolták
? -
Alien!
senior tag
Kicsit érdekes a cikk, mert szvsz messze az egyik legfontosabb frissítés a JB. Hiszen a project butter jelentősen javítja a felhasználói élményt, a másik fele pedig, hogy javul a latency is, így zöld utat kapnak a f*sza zenei szoftverek is, amik eléggé sz*rok voltak eddig, pont a késés miatt.
A fontosságát jelzi az is, hogy az Apple szemmel láthatóan elkezdett durván küzdeni szabadalmi fronton, szerintem érzik ők is, hogy a google kezd a fejükre nőni.
Az árnyoldala talán az, hogy megannyi teló nem fogja megkapni a JB-t, (mégha simán bírná is) mivel a gyártók evvel is terelgetik a usereket az újabb vásárlások felé. Ezt viszont illene a Google-nek szigorúbban szabályozni.
-
dobobazsy
őstag
-
Integra
titán
Egy apró észrevétel, a Nexus S-en és a Galaxy Nexus-on sem lett alapértelmezett a Chrome, hagyományos böngésző van.
talan pont azert mert a chrome meg nem az igazi
-
Integra
titán
-
locall
tag
Nagyon faintos rendszer lett, és az a jó, hogy már sima Defy-re is csinálják a főzött változatát

-
franc0
őstag
Szerintem meg a Project Butter a legjobb dolog, ami eddig ezzel a rendszerrel történt, de ti tudjátok...
-
alibabo
tag
Megjött vasárnap OTA-en Nexus S-re. Sokkal gördülékenyebb lett - pedig az ICS sem volt vészesen akadozós - és az akkuidőm kitolódott + fél-3/4 nappal ugyanolyan használat mellett.
Ami nem tetszik továbbra sem, az a kontaktok és a híváslista. Részemről marad a GO Contacts EX.
Ami apró bosszúság volt, hogy a JB-en nem indult el az Apex Launcher és le kellett cserélnem a Novára.
Piti kis dolgok, könnyen orvosolhatóak, ezeket leszámítva nagyon jó lett. -
aero.
veterán
Az összehasonlító videó mekkora kamu már! Ha olyan lassú lenne a telefonom már rég kivágtam volna (sensation ics)
Akkor nem szóltam csak kutyafuttában olvastam a cikket és a videóba is csak beletekertem.Le van lassítva az UI, hogy láthasd mit is jelent igazából a Proejct Butter.

-
dr. Kind
aktív tag
Az összehasonlító videó mekkora kamu már! Ha olyan lassú lenne a telefonom már rég kivágtam volna (sensation ics)
Akkor nem szóltam csak kutyafuttában olvastam a cikket és a videóba is csak beletekertem.Az összehasonlítóban lassított felvétel van, az anim folyamatossága a lényeg.
-
davidcsaba93
aktív tag
Akkor nem szóltam csak kutyafuttában olvastam a cikket és a videóba is csak beletekertem. -
assemble
addikt
"Mondjuk ezt csak a fentebb található hardver igényből szűröm le."
A fentebb található hardver igény nem létezik.
-
aero.
veterán
Az UI nem változott, nem kell semmit optimalizálni. Az a hw követelmény meg valami kitaláció. Valószínűleg várható a tavalyi Xperiákra a frissítés, kérdés mikor, mert még nem láttam bejelentést.
-
tzsolesz
nagyúr
320x480-ra nem hiszem hogy optimalizálnának. Mondjuk ezt csak a fentebb található hardver igényből szűröm le. De semmi nem biztos, végül is ICS van rajta neked most is.
-
bagkri01
őstag
-
dobobazsy
őstag
szerintetek xperia mini pro-ra várható a JellyBean? jólenne, tetszik az ICS, de a JB talán megoldaná minden apró hibáját.

-
MrPetya19
addikt
Én azt tudom, hogy jobban vannak optimalizálva, de ns-en szerintem nem 60fps-sel megy.
-
tzsolesz
nagyúr
Black-re már vannak nem hivatalos ICS-ek, de azok nem érdekelnek. Nekem gyári jöhet csak szóba.

-
bagkri01
őstag
Ettől nagyobb baromságot tartalmazó hozzászólás még nem igen született meg ebben a témában. Az NS simán viszi a JB-t és az nem dual- vagy quad-core és tök mindegy, hogy hivatalos vagy XDA-s vagy modaco-s. Sőt a főzött romok mindig jobban vannak optimalizálva.
-
MrPetya19
addikt
Optimus Black-re (OMAP3630) állítólag augusztusban jön az ICS. Elviekben össze vissza hantázik pl. a Samu az SGS-el, hogy a hardver nem alkalmas rá stb... De kérem szépen a Black, sőt az L7, meg van most még egy két nem is Snapdragon-al szerelt teló amin már eleve ICS van, az mi? Miért lenne különb hardver a OMAP3630, mint pl. az SGS Hummingbird-je? A HM még jobb is a kicsit erősebb 3D miatt.
JB-nek dual core lenne a hardver követelménye? Na de miért lenne nagyobb ennyivel mint az ICS-nek. Igazából ez egy ráncfelvarrás.Az optimus padre se csinálták meg még a 3.2-se, nem hogy a 4.0-t. Ja és az apró betűs rész szerint a legjobb project butter teljesítményhez kell a több mag, de kisebb felbontással kevesebb is elég, vagy ha a 60fps-t csökkentik.
-
joey04
titán
Az az ICS frissítésről szóló lista. Azt meg az elsők között megkapta a Sensation. JB frissítésről egyelőre a One szériáról volt szó, de egyelőre a One V-ről nem beszéltek csak az X és variánsairól és az S-ről. De mivel az S bizonyos piacokon majdnem teljesen ugyanazzal a hardverrel került forgalomba mint a Sensation még lehetséges, hogy megkapja de én nem vennék semmit készpénznek.
sorry valóban. valamiért megkavart, azt hittem, hogy azon már van gyárilag is ics, ezért ugrott be a lista.
-
Xaels
félisten
Az az ICS frissítésről szóló lista. Azt meg az elsők között megkapta a Sensation. JB frissítésről egyelőre a One szériáról volt szó, de egyelőre a One V-ről nem beszéltek csak az X és variánsairól és az S-ről. De mivel az S bizonyos piacokon majdnem teljesen ugyanazzal a hardverrel került forgalomba mint a Sensation még lehetséges, hogy megkapja de én nem vennék semmit készpénznek.
-
assemble
addikt
Optimus Black-re (OMAP3630) állítólag augusztusban jön az ICS. Elviekben össze vissza hantázik pl. a Samu az SGS-el, hogy a hardver nem alkalmas rá stb... De kérem szépen a Black, sőt az L7, meg van most még egy két nem is Snapdragon-al szerelt teló amin már eleve ICS van, az mi? Miért lenne különb hardver a OMAP3630, mint pl. az SGS Hummingbird-je? A HM még jobb is a kicsit erősebb 3D miatt.
JB-nek dual core lenne a hardver követelménye? Na de miért lenne nagyobb ennyivel mint az ICS-nek. Igazából ez egy ráncfelvarrás.SGS-en gyönyörűen fut az ICS és JB is, például CM9 és CM10 formájában. Szó nincs dual core követelményről, se felbontás követelményről, nem nagyon létezik semmilyen hasonló követelmény, csak éppen a legtöbb gyártó cseszik megcsinálni rá. Az egyetlen viszonylag valós követelmény az 512 MB RAM, ami egyébként hivatalosan asszem szintén nem létezik, csak ennyi RAM tényleg jól jön a folyamatos működéshez, de egyébként ez a követelmény sem nőtt GB óta semmit.
-
Cathulhu
addikt
Nincs rajta TW. Nexus S ugyanaz a hardver, azon van mar 4.1 is.
Ez van, bele kell torodni, a Samsung romok nem bannak csinjan a memoriaval, es 512-es keszulekek mar GB alatt is kifutnak gyakran az 512-bol, az ICS meg valamivel tobbet eszik. -
socialkiller
tag
-
Ed3r_X_
nagyúr
A Samsung Galaxy S frissítése is hülyeség. Simán vinné az ICS-et, de csesznek megcsinálni hozzá. Kínai tabomon simán megy a 4.0.3 Samsung Galaxy S szintű hardverrel -.-

-
vicze
félisten
Ez a Google Now minden Jelly Bean-es készüléken lesz vagy csak a Nexus 7-en?

Gyártótól függ, hogy belerakja-e. Nem kötelező, bármi sajátra lecserélheti az adott OEM.
-
tzsolesz
nagyúr
JB-nek dual core lenne a hardver követelménye? Na de miért lenne nagyobb ennyivel mint az ICS-nek. Igazából ez egy ráncfelvarrás. -
socialkiller
tag
Ez a Google Now minden Jelly Bean-es készüléken lesz vagy csak a Nexus 7-en?

-
vicze
félisten
Mi van vele? Google gyakorlatilag dobta a Qualcomm támogatást Nexusokban a zártsága miatt.
Döntsd már el mit szeretnél, mert felsorolok kapásból 4-5 készüléket ami nem fér bele a "min-edbe" más gyártóktól. Akár kisebb felbontás, akár kicsi CPU, talán 512-nél kevesebb RAM-osat nem tudok, de ebben sem vagyok biztos. -
assemble
addikt
-
andrisms
aktív tag
Ma erkezett meg a frissites baratnom Nexus S-ere,hat mitnemondjak baromira bejon. Erezhetoen gyorsabb, nincs semmi gondolkodas, eleg neki az 1 mag siman. Legalabbis alap rendszernel. Galaxy S2-omnel szerintem jobb a rendszer,pedig az azert joval erosebb... tudom touchwiz leszivja, de mar egy ideje cm9-el hasznaltam, annal is gordulekenyebb,szoval minden elismeresem!

-
MrPetya19
addikt
Tehát akkor a hivatalos 1magos Nexus S-en nem fut?

Gondolkozz már mielőtt hülyeséget írsz, vagy linkelj egy hivatalos Google nyilatkozatot.@Komplikato: Még egyszer, megy rendesen Blade-en is és gyorsabb mint a GB, de ez nem nagyon fér a fejekbe ha jól látom, az Android erőforrásigénye folyamatosan kisebb lett 1.5, és soha se nőtt, mivel egyre optimalizáltabb lett a DalvikVM.
És a Nexus One? A Nexus széria, az mindig más, mert alapvetően arra optimalizálják.
Ja és azt emlékeim szerint gyártóknak írták, mert fölrakják a jó vagy éppen gagyibb egyedi felületüket. -
hallerlaller
addikt
-
Beri78
őstag
szép is, jó is, a legújabb is - csak már jöjjön a frissítés

-
vicze
félisten
Tehát akkor a hivatalos 1magos Nexus S-en nem fut?

Gondolkozz már mielőtt hülyeséget írsz, vagy linkelj egy hivatalos Google nyilatkozatot.@Komplikato: Még egyszer, megy rendesen Blade-en is és gyorsabb mint a GB, de ez nem nagyon fér a fejekbe ha jól látom, az Android erőforrásigénye folyamatosan kisebb lett 1.5, és soha se nőtt, mivel egyre optimalizáltabb lett a DalvikVM.
-
assemble
addikt
Az igaz, hogy alapvető funkcionalitásban nem hozott annyi újdonságot a JB, viszont amiket hozott, azok valószínűleg pont azok a dolgok, amik sokak szemében az igazi áttöréshez kellettek. Továbbcsiszolt, kiforrott, modern UI szemben az iOS 5 éve változatlan UI-jával vagy a WP UI-jával amit a legtöbben egyszerűen nem értenek, nem akarnak használni. Nincs lagg, és folyékony 60 fps, miközben funkcionalitásban továbbra is mindenféle szempontból magasan veri a konkurenciát. Lényegében megcsináltak mindent amit a legtöbben hiányoltak belőle anélkül, hogy bármelyik előnyét elvesztette volna a rendszer. A JB kb minden megtestesítője, amitől a konkurensek rettegtek: egy teljesen ingyenes és nyílt mobil OS (annak minden előnyével), ami most már ugyanolyan smooth is, mint az övék.
A cikkben ami van a korábbi Android-okon előforduló laggokról a prioritásokkal : van benne valamennyi igazság, eredetileg született G+ -on egy komment ami tényleg ezt állította, de azóta sokan reagáltak rá, és koránt sem ilyen egyszerű a helyzet, pl az Android nagyon is támogatja a prioritás szinteket szálaknál. Akit mélyebben érdekel a téma:
Eredeti komment (ez azóta szerkesztve lett és linkek vannak benne a válaszokhoz is)
Egy válasz rá egy Android fejlesztőtől -
MrPetya19
addikt
-
Komplikato
veterán
-
vicze
félisten
-
hallerlaller
addikt
-
Roxbury
őstag
-
MrPetya19
addikt
Jb hw igénye: min: dual core, 800x480, 512mb ram, Ajánlott quad core, 720p, 1gb ram.
-
ddekany
nagyúr
"összehasonlításképpen az emberi agy a másodpercenként 24 képkockás sebességű felvételeket már folyamatosnak érzékeli"
Ezt a újra és újra előjövő baromságot legalább a cikkekből hagyjuk már ki. A mozifilmek (24 fps) is igencsak rángatnak mikor pl. fordul a kamera, pedig ott van némi motion blur, meg moziban framek közti kioltás is. LCD monitoron kioltás sincs, így még rosszabb az eredmény. Vagy esetleg kipróbálhatna 24 fps-en játékot a cikk író, ahol ugye még motion blur sincs: döcc-döcc-döcc-döcc... Ez vonatkozik a telefonra is. -
joey04
titán
-
Sasal1ty
tag
Sensationre varhato szerintetek a JB?
-
boben1998
tag
-
tzsolesz
nagyúr
Én ilyen Vista ---->win7 szagúnak érzem ezt a JB-t. Ami szerintem nagyon is jó.
Lehet hogy megszületett android-nál a várva várt - az első majdnem - teljesen kiforrott rendszer? -
aero.
veterán
-
boben1998
tag
HTC One V-hez lehet JB frissítés?
-
vicze
félisten
Ugyan az mint a ICS-nek, aminek ugyan az mint a GB-nek, aminek ugyan az minta Froyo-nak stb. Az android "HW igénye" nem változott szerintem 1.5 óta. Annyi van max. hogy bizonyos funkciók nem elérhetőek, a HW korlátozottsága miatt bizonyos esetekben.
-
hallerlaller
addikt
A project butterrel kapcsolatban felmerült bennem a kérdés hogy minek a 60 fps, amikor már 30-at is teljesen folyamatosnak lát a szem (ebben nem vagyok biztos, javítsatok ki ha tévedek)? az oké hogy a lassított kamerás felvételen látszik a különbség, de használat közben is látszik?
ha mondjuk csak fix 30 fps lenne és ennek megfelelően az animációk is fele ennyi képkockából állnának akkor talán régebbi telefonokon is elérhető lehetne ez a gördülékenység, és sebesség
Azért, mert nincs olyan, hogy fix fps sehol, még ios-en sem. Az a 60 is olykor szépen leesik, ezt legjobban a Quadrant nevű programban figyelheted meg amikor befordul a lépcsőn.
-
SkyLaci
őstag
szerintem amire a gyártó szeretné megcsinálni, ha nagyon akarják low-end telefonokra is ráteszik, csak nem akarják
-
papa019
senior tag
A project butterrel kapcsolatban felmerült bennem a kérdés hogy minek a 60 fps, amikor már 30-at is teljesen folyamatosnak lát a szem (ebben nem vagyok biztos, javítsatok ki ha tévedek)? az oké hogy a lassított kamerás felvételen látszik a különbség, de használat közben is látszik?
ha mondjuk csak fix 30 fps lenne és ennek megfelelően az animációk is fele ennyi képkockából állnának akkor talán régebbi telefonokon is elérhető lehetne ez a gördülékenység, és sebesség
Ugyanezt szokták felhozni a userek a játékokkal kapcsolatban is...
Érzetre nagyon nem mindegy, hogy 60 vagy 30 FPS...
Egyébként Galaxy Gio-n már megy a JB, mint Custom ROM (CM10) és nagyon gyors a felhasználói felület.
-
SkyLaci
őstag
-
kmarkk22
aktív tag
Apró és haszontalan, ám látványos újítás, hogy a minialkalmazásokat pakolva az ikonok félreugranak az útból, a méret pedig az aktuális helynek megfelelően alakul.
én ezzel nagyon nem értek egyet, uncsi mindig elpakolni egyesével az útból a widgeteket ha új helyre akarok tenni egy nagyobbat... így meg sokkal egyszerűbb.
és szerintem ez a verzió igenis merőben változtatja meg az androidról alkotott véleményeket, mert eddig mindig az akadozásokra hivatkoztak az emberek, most meg azzal elvétve sem találkozni.
(#43) NivoSzaki
én csak annyit tudok, hogy amin az ICS futott azon a JBnek is futnia kell a Google szerint. -
hallerlaller
addikt
Xda-n írták hogy sima root és dpi állítás után (azt hiszem 177 alatt fordul meg) a hagyományos tablet nézet is előcsalogatható a Nexus 7-ből, szóval 10"-os tableteknél 4.1 alatt is marad a régi.
-
NivoSzaki
tag
egy kérdés lenne . Valaki megtudja mondani mi a minimalis hardweres követelménye a JB-nek ? kepernyo felbontasa RAM Chip stb itt mobilra gondolok nem táblára. Köszönöm !
-
MrPetya19
addikt
-
aero.
veterán
-
Robertoq
őstag
-
menyhartlevi
aktív tag
Nexus 7 teszt mikor lesz?
-
Motyi
senior tag
-
NeRo28
aktív tag
Remélem jön Galaxy S3 ra is mihamarabb!Gondolom benne lesz az első háromban a samsungnál ami megkapja hivatalosan.Az enyém T-mobile-os,ez jelen hátrányt frissítéseknél?
-
tjb007
nagyúr
Azt értem, csak azt írtad nincs új ui, ezzel próbáltam vitatkozni, ez az új hybrid ui.

Ahogy írták előttem, a tabletre írt alkalmazások tablet módban jelennek meg, de a telefonos alkalmazások(ugye még mindig kevés a tablet app) sem néznek ki olyan rosszul mint egy 10"-os tableten, ezért lett ez ilyen. Szerk: meg főleg a játékok miatt kerültek középre a gombok, nehogy véletlenül megnyomjuk közben.Én csak annyit írtam, hogy ez nem a tablet UI ami igaz is

A gombokkal viszont egyetértek, azokat már előbb oda kellett volna pakolni, tegnap is előfordult, hogy a Dead Trigger közben megnyomtam többször is vissza gombot.(#34) MrPetya19
Ezt valahogy elég nehéz elképzelni de majd meglátjuk.
-
MrPetya19
addikt
Nem tudom, hogy mit tweakeltek rajta de ez az új telefonos (amit aztán lehet, hogy új tablet UI -nak neveznek de ettől még nem az) kinézet és nem a tablet. Gondolom mivel új Nexus telefon nem jön mostanában ezért valamin demózni kellett.
(#24) hallerlaller
Ez rendeben is van de ez ettől még nem tablet UI (amire persze a Google ráaggathatja ezt a címet), az még mindig így néz ki: [link]
Tudtommal csak7 inchen ilyen az ui.
-
bobace
addikt
Jól hangzik azért a vajas újítás, bár nem nagyon van gondom most sem Desire S-szel. Kár, hogy ezt a 4.1-et már biztosan nem kapja meg, lassan váltani kell

-
Matada2.3
veterán
A cikkel ellentétben szerintem nagyon sokat változott az android a JB-vel.
Mint Motorola tulajdonos nem is merek a jövőre gondolni. 
-
hallerlaller
addikt
Nem tudom, hogy mit tweakeltek rajta de ez az új telefonos (amit aztán lehet, hogy új tablet UI -nak neveznek de ettől még nem az) kinézet és nem a tablet. Gondolom mivel új Nexus telefon nem jön mostanában ezért valamin demózni kellett.
(#24) hallerlaller
Ez rendeben is van de ez ettől még nem tablet UI (amire persze a Google ráaggathatja ezt a címet), az még mindig így néz ki: [link]
Azt értem, csak azt írtad nincs új ui, ezzel próbáltam vitatkozni, ez az új hybrid ui.

Ahogy írták előttem, a tabletre írt alkalmazások tablet módban jelennek meg, de a telefonos alkalmazások(ugye még mindig kevés a tablet app) sem néznek ki olyan rosszul mint egy 10"-os tableten, ezért lett ez ilyen. Szerk: meg főleg a játékok miatt kerültek középre a gombok, nehogy véletlenül megnyomjuk közben. -
tjb007
nagyúr
(#24) hallerlaller
-
gyerecske
senior tag
-
Mappa
addikt
családban van "régi" 2.3 android abból indultam ki, de hogy külön alkalmazás kell a teljes profilképhez egy telefonhívásnál szvsz ....gáz (pláne, hogy fizetős 1000 ft környéki áron, mert a free televágja reklámmal)
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hmm ez a Project Butter igen megtetszett
Remélem amin 4.0.3 van az elfogja vinni ezt is 
-
pzstm
titán
A frissítéssel kapcsolatban egyelőre hallgatnak a gyártók, mindössze a HTC, a Samsung és az Asus jelentette be az update csomagok érkezését, a többiek egyelőre nem nyilatkoztak.
Samsung mikor jelentette be hivatalosan? telefonok tekintetében

-
_ixc
csendes tag
DPI-t tekintve a keszulek tvdpi-nek mondja magat (ez a 720p-s tvkhez lett bevezetve, azert ez a neve)
feluletben jelentkeznek tabletes es telefonos megoldasok is; ahogy az kenyelmes volt a merethez.
-
hallerlaller
addikt
Telefonos nézetnél landscape módban a navigációs sáv nem fordul el, csak az ikonok: [link]
-
gyerecske
senior tag
-
bagkri01
őstag
Míg iOS platformon a megjelenésért felelős szálak és folyamatok előnyt élveznek a többiekkel szemben, a Google által karban tartott rendszer mindent egyenlő prioritással kezel, függetlenül attól, hogy azok a UI újrarajzolásáért vagy valamilyen számítási feladatért felelősek.
Nem tudom ki hogy van vele, de én simán beáldoznám a háttérben futó alkalmazásokra fenntartott szálakat az UI érdekében. Nem is értem, hogy a google miért így csinálta, amikor a felhasználói élmény miatt(többek között) vált már a legelején az iphone sikeressé.
A kis p500-am is örülne neki..
A kérdésesre szerintem a multitasking a válasz.
-
novinyul
veterán
-
MrPetya19
addikt
-
ben11
őstag
Míg iOS platformon a megjelenésért felelős szálak és folyamatok előnyt élveznek a többiekkel szemben, a Google által karban tartott rendszer mindent egyenlő prioritással kezel, függetlenül attól, hogy azok a UI újrarajzolásáért vagy valamilyen számítási feladatért felelősek.
Nem tudom ki hogy van vele, de én simán beáldoznám a háttérben futó alkalmazásokra fenntartott szálakat az UI érdekében. Nem is értem, hogy a google miért így csinálta, amikor a felhasználói élmény miatt(többek között) vált már a legelején az iphone sikeressé.
A kis p500-am is örülne neki..
-
endib
tag
Nekem tetszett és számomra hasznos is volt

-
tjb007
nagyúr
Nincs itt semmiféle új UI, szimplán csak a ro.sf.lcd_density sor mögött alapértelmezésként 213 szerepel (amivel a telefonos kinézetet kapod) a 170-180 -as érték helyett (amivel meg ugye a tabletet).
-
Mr President
senior tag
-
papa019
senior tag
Nekem nagyon bejön a JB.

Bár én a CM10-et próbáltam csak ki. -
tybsen
addikt
Nekem is hasonló a véleményem a rendszer nagyon sokat gyorsult, én minőségileg a jelenlegit tartom talán a legnagyobb változásnak eddig. főleg összehasonlítva az eddigi akadozó androidos telefonokkal, ég és föld a különbség.
-
Ace owner
addikt
Télen pedig ha a "let it snow'-t suttogot oda akkor elkezd havazni?

-
hallerlaller
addikt
-
tybsen
addikt
-
sdd2
veterán
Elég apró de kényelmet szolgáló újítások vannak benne. Köszönjük a bemutatót.
-
bagkri01
őstag
Köszönjük a jó leírást. Szombat óta már én is használom a jelly beant a nexus s-emem. Már ezen a telefonon is érezhető, hogy gyorsabb lett a rendszer(ns-en pedig biztos nincs 60 fps), bár vannak benne bug-ok, de remélhetőleg ezt majd orvosolja a google.
-
vjozsef
senior tag
Hehe, nalam szombaton jott le Nexus S-re, meg is lepodtem h ilyen hamar. Annak idejen az ICSre 6 honapot vartam.
-
Mappa
addikt
gyárilag nem tudja a teljes képernyős hívás képet JB sem???
lol vicces rövidítés JB
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
joey04
titán
a Jelly Bean nem változtatja meg alapjaiban az Android rendszerről alkotott képet
hát pedig a project butter miatt szerintem igen nagy változáson esett át az android, ha valóban jól működik a dolog. -
H-ger
tag
jó írás lett, várom a tesztet.
-
törölt tag
várom már, hogy megkapja a Xoom is!
viszont amit nem egészen értek, hogy miért van szükség arra a dokkra ott alul, miért nem lehet úgy megoldani a rendszert, mint mondjuk a tabletes változatban van, vagy esetleg egy ilyen alsó gombsoron végzett gesztussal (például felfelé húzás) előhozni? kicsit olyan ez így, mintha két dokkot tettek ovlna alulra (vezérlőgombok és gyorsindítók)...
-
MrPetya19
addikt
Egy apró észrevétel, a Nexus S-en és a Galaxy Nexus-on sem lett alapértelmezett a Chrome, hagyományos böngésző van.
Csak Nexus 7-en a chrome az alap.
Táblagépen már a méret sem a régi, a felület nem tölti ki a teljes képernyőt
Csak a 7 inchesekre vonatkozik, mert azok új ui-t kaptak. -
hallerlaller
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Formula-1
- Könyvajánló
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A Bethesda felvázolta a jövőt: Fallout, The Elder Scrolls, Starfield
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 1TB IPS 1 év teljeskörű garancia
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- AMD GAMING PC! Ryzen 7700X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / B650M / 1TB Gen4 / 750w! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5266, 100% AKKSI
- GAMING PC! Ryzen 7500X3D / RTX 4070 TI Super / 48GB 6600Mhz / B850 / 512GB NVME / 750W! BeszámítOK

Ezt a újra és újra előjövő baromságot legalább a cikkekből hagyjuk már ki. A mozifilmek (24 fps) is igencsak rángatnak mikor pl. fordul a kamera, pedig ott van némi motion blur, meg moziban framek közti kioltás is. LCD monitoron kioltás sincs, így még rosszabb az eredmény. Vagy esetleg kipróbálhatna 24 fps-en játékot a cikk író, ahol ugye még motion blur sincs: döcc-döcc-döcc-döcc... Ez vonatkozik a telefonra is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)