Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • e-newsee

  őstag

  LOGOUT blog

  De nem mindenki lép le a sípoló teherautód mögé, aki a telefonját bújja. Azért a többségük hallja, hogy sípol, és lereagálja. Sajnos ez van, a hülyékhez kell alkalmazkodni. De ha csak a nem figyelő emberek fele már feleszmél a zajra, akkor megérte bevezetni.
  És a bevásárlóközpontok parkolójában valóban lesz haszna, mert sokszor hiába nézek körül, sehol egy mozgó jármű, vagy járó motor, majd amikor épp mögötte vagyok a bevásárlókocsival, egyszer csak elkezd kitolatni a parkolóból mindenféle hátranézés nélkül. Mert ugye indítja a motort, és a slusszkulcsot még el sem engedte, de már tolat. Vagy egy csomó parkolóban lejt a parkolóhely. Aztán van, aki féket nem nyom, csak kuplungot, és gurul a kocsi, miközben indít. Ilyenkor hogyan hallod meg előre, vagy veszed észre a tolatólámpát, amikor az indítás és a kocsi megmozdulása között van kb. 1mp-ed? Annyi idő alatt ugorj félre egy megrakott kosárral, vagy akár anélkül! Egy elektromos kocsinál pedig ez hatványozottan érvényesül, mert a motorindítást sem hallod meg, csak azt veszed észre perifériából, hogy megmozdult melletted egy kocsi segge. Tükörbe/hátra nézni meg luxus, mert tolatás közben kell az övet becsatolni, vagy megenni a csokit, stb., és olyankor arra kell figyelni, véletlenül sem a mögöttes forgalomra. És ez szinte mindennapos egy parkolóban. Én pl ezért tolom a kosarat a parkoló közepén. Ha jön valaki, félrehúzódom. De az ilyen parkolóból kiugráló vadakra nem lehet máshogy felkészülni.
  Plusz a zajszintjük elég alacsony lesz. A minimum kb a beszélgetés zaja. Azért azt egy lakó-pihenőben a csukott ablak is elnyomja, de még a nyitott ablakon is alig hallani be.
  Emellett biztos vagyok benne, hogy (ahogy valaki itt említette), bele lesz építve a radarozás, és csak akkor "zenél", ha érzékel valakit. Bár ez sem segít egy házsarok mellől kilépő emberen, ha kitakarja a szenzorok elől. Neki viszont a felbukkanás előtt is hallható zaj segíthet előre tudni, hogy a sarok mögött egy autó közeledik.

  [ Szerkesztve ]

  "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Hozzászólok Aktív témák