- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
baalco
tag
válasz
Nicolpiper #3141 üzenetére
ne izgulj, ilyen az akksi. Az első kb.15% hamar lemegy, aztán belassul a merülés. Nekem erős közepes használat mellett (adatszinkron 8-18-ig bekapcs, este otthon wifi) simán kibír két napot.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Nicolpiper #3129 üzenetére
Lényegesebb lett volna, hogy ez a boltban érvényesíthető, vagy a márkaszervizben, mert előbbi esetben bolti, utóbbi esetben valszeg gyári.
Az Alcatel központi honlapon és a kézikönyv végén is olvasható, hogy 1 év gari jár a telefonra és fél év az akksira. Javítás esetén ugyanarra a hibára 1 hónap jótállást vállalnak. Ezek az általános garanciális feltételek. A helyi képviselet a helyi szervizzel persze megállapodhat hosszabb garanciális szolgáltatás nyújtásában is a vásárló felé. A magyar honlap szerint ez 1 vagy 2 év (nincs részletezve, hogy ez mitől függ, de a számlán szerepelnie kell, hogy melyik), az akksira fél év, a javításra 3 hónap.
A telefonra 1 évnél rövidebb nem nagyon lehet máshol sem, legalábbis Európában, ezt általában a helyi, illetve az EU-s fogyasztóvédelmi jogszabályoknak megfelelően állípítják meg. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Nicolpiper #3122 üzenetére
Ha gyári garival veszed, azt tudod érvényesíteni 1 évig bárhol (de Európában legalábbis mindenképpen), ahol van márkaképviselet. A magyar hivatalos szakszerviz a TeleMax (tmx.hu), ők a külföldi számlával elfogadják garisnak 1 évig, a magyar bolti garis számlát nem (mondjuk az edigital annál nagyobb cég, hogy ne legyen tisztességes szervizháttér a garanciájuk mögött akkor is, ha az csak bolti). Én Németből rendeltem, mert egyrészt itthon nem nagyon lehetett kapni, másrészt olcsóbb is volt azoknál az áraknál, amit az itteni kereskedőknek volt képük ráírni, és még számlám is van az itthoni garihoz.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Nicolpiper #3115 üzenetére
Ez a két éves gyári gari nekem gyanús... Miből gondolod, hogy nem bolti?
A kifutásról annyit, hogy elég megnézni azt a modelláradatot, amit az Alcatel (TLC) az utóbbi pár hétben bemutatott. A piac állása szerint nem feltétlenül kifutó a 997D, de az Alcatel kínálatában gyakorlatilag igen. A 997D helyét már átvette az Idol (a procit fel is húzták 1,2 GHz-re), a 992D helyéd pedig a Star dual verziója. Mindkettő JB-s. Az Idol (6030D a kétkártyás modellszáma) a németeknél már van 240 EUR-ért, a Star (dual: 6010D) 185-ért. Eközben a 997D egész jól tartja magát 177-tel, a 992D meg már 145-ért elvihető. A 997D annak idején hasonló árszintről indult, mint az Idol, és hetek alatt beesett 200 EUR alá. Persze a magyar piac az egy külön világ, annak az árképzését ne feszegessük... -
zizidor
őstag
válasz
Nicolpiper #3115 üzenetére
Az Alcatel közel sem egy akkora márka mint a nagyok, és a 997D is egy "rétegtelefon", vagyis van egy szűk réteg aki használja. Az már kiderült, hogy a kamera nem egy világklasszis, az iránytű meg gyakorlatilag agyhalott, de ettől még ez a típus elég jó. Nekem személy szerint sem teljesítmény, sem pedig memória gondjaim nem voltak vele, pedig kísérletező típus vagyok, most is van rajta vagy 40 játék, 6 böngésző, 4-5 launcher, 7 médialejátszó, navigációs programok, hírolvasók, közösségi oldalak kliensei, kingsoft office...
A Jelly Bean jó kérdés. Néhány napja írta valaki, hogy nyárra várható hogy lesz. Van esetleg valami konkrét, ami miatt ez maghatározó szempont?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 - 8/128 GB szürke dobozában + tokok
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest