- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #2880 üzenetére
A 997D nem írja ki vagy rajzol valamit (másik ikont, amiből kiderül)?
Kiírja, hogy átirányított hívás, a képernyő alsó részén egy textbox-ban, csak az a szépséghibája, hogy 2-3 mp-ig látható csak, azután eltűnik. Mire előhalászod a zsebedből a telefont, már nem látod.
Az átirányításért az átirányított SIM szolgáltatója által meghatározott díjat kell fizetni.
-
Ocsy
aktív tag
Kicsit eltűntem, aminek az egyik oka egy külföldi kiruccanás volt. Viszont ez alkalmat adott egy laboratórium-közeli kísérlethez az akku üzemidő tesztelésében. Mivel nem akartam adat-roamingolni, meg nem hiányzott a net sem annyira, hogy nekiálljak ingyen wifit keresgélni, ezért egy hétig le volt tiltva adat, wifi, meg még a BT is a telefonon, hanghívásom talán egy volt, meg pár sms, annak is nagy része a határátlépés miatti üdvözlő-üzenetek. A teló gyakorlatilag a fiókban lakott, a szokásos napi 18 órás készenléttel (éjszakára auto off, quick boot nélkül). Így napi 10% körül dobott el az akkuból, azaz ilyen körülmények között több, mint 1 hetet is kibír töltés nélkül. Persze ez egy, a való világban nem létező steril állapot, mert ki venne okostelefont arra, hogy a fiókban tartsa...
Viszont érdekességnek jó volt.
Olyan sok újat nem olvastam a topicban, de LustaDick123 hsz-ére reagálnék:
- Térerő: nekem egy Voda és egy T van benne. Egyik sem ingadozik. A Vodán (SIM1/3G) előfordul a teljes választék GPRS-től HSDPA-ig, de ez mozgásfüggő, az asztalra letéve nem inog, stabilan tartja a jelet. A 2G-s T gyakorlatilg állandóan fullon van.
- Mail: én kiiktattam az életemből az előre telepített Mail-t is meg a Gmail-t is. Előbbit azért, mert (számomra legalábbis) logikátlanul frissít, szinkronizál, utóbbit a szálas megjelenítés miatt, amit én személy szerint utálok, de ez egyéni szocproblem (pedig nem ma kezdtem Gmail-t használni, még akkor regeltem az első user-emet, amikor meghívó kellett hozzá. Persze ott is átállítottam normál nézetre egy idő után). Nekem a K9 vált be: két Gmail fiókot kezelek vele, tökéletesen működik. Frissít, szinkronizál, ami kell. Aprólékosan megadható, hogy melyik mappát mennyire akarom szinkronban tartani a szerverrel. És van hagyományos inbox-nézete, illetve összevontan is mutatni tudja az összes fiók beérkező leveleit.
- GPS. én nem tapasztaltam, hogy használat után zabálná az akksit, igaz, nekem minden éjjel teljesen le van lőve a rendszer.
- Csepptöltés: de, ismeri. Nálam előfordult már, hogy hétvégén este tettem töltőre, hajnalra feltöltött, közben ki volt kapcsolva. Kora reggel bekapcsolt, de nem vettem le a töltőről még vagy egy órán keresztül (hétvégén nem kellett, meg egyébként is szunyáltam). Mire ránéztem, újra ment a töltés, egészen vissza 100%-ig. Nem tudom, pontosan mikor kapcsolta vissza (nem akkor, amikor automatikusan indult a reboot, ez tuti), de sztem 95% felett lehetett még. Én egyébként nem tapasztaltam a töltés utáni drasztikus visszaesést, nekem marad ott, ahol a töltő lehúzása előtt volt.
- Hangprofilok összekócolódása: A csengőhangjaimat a telefon tárhelyén tartom, és sosem kapcsolom össze USB-n PC-vel a telót. A telefon file-menedzselését is wifivel végzem. Így nem kell a kábellel sem vacakolni. Ezen felül, ahogy már írtam, minden este lelövöm, quick boot kikapcsolva. Ezzel a használati móddal nálam már hónapok óta nem állítódott el csengőhang, se hangerő. Olyan viszont párszor már volt, hogy videó lejátszása után a csengőhang hangereje lecsökkent; bár a beállítások szerint ugyanott volt, ahová állítottam, mégis halkan csengett. Ez ki-bekapcsolással állt helyre.
- SIM-enkénti csh: abszolút logikus lenne. Vagy eszükbe sem jutott, vagy talán szoftveresen nem tudták megoldani...? Ki tudja. Nekem szerencsére nincs rá szükségem, mert az egyik kártyán (szinte) csak adatforgalom van. -
Ocsy
aktív tag
Ínyenceknek itt a 997 hivatalos sajtókommunikációja, még kiadási hely, megjelenési idő és kezdőár nélkül. A narancs szín is hiányzik a színváltozatok felsorolásánál. Azt nem értem, hogy miért szerepel a RAM-nál ebben is, meg az Alcatel honlapján is 512 MB...
Apropó Alcatel honlap: mijaza 997N? Azt mondja:
Versions
Dual SIM Version : ONE TOUCH 997D/997N
NFC Version : ONE TOUCH 998 -
Ocsy
aktív tag
válasz
Samanbacsii #2681 üzenetére
A processzoráról nincs infó, de az Idol Ultrában a 997D-ben ketyegő 1 GHz-es MT6577 okosított változata pörög MT6577+ néven, 1,2 GHZ-en. Hogy ezt a nem-Ultrában lebutítják-e, azt nem tudni. A kijelző persze nagyobb, mint a 997D-é, a felbontása szintén. Memóriából viszont állítólag csak 512 MB-ot fog kani (997D: 1 GB). Az alapszoftver is más persze, az Idolon már JB fut.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Samanbacsii #2678 üzenetére
A Scribe HD D (nem HDD
) 4 magos, de 5". Az Idol nem-Ultra 4,7"-es, de csak kétmagos. Mindkettő dualsim. Előbbi elvileg már létezik, utóbbinak csak a hírét hallani.
-
Ocsy
aktív tag
IMAK Hard Case tok tapasztalat következik: kirrállly.
Attól féltem, hogy nem fog beleférni vele a telefon az amúgy igen passzentos, SGS3-ra méretezett bőrtokba, de annyira vékony az IMAK, hogy simán. Attól is tartottam, hogy nem fogja tartani rendesen a készüléket, de annak elenére, hogy nagyon vékony, kifejezetten merev, nem olyan nyeklő-nyakló szilikonszerű izé, mint a hasonló hátlapra cuppantható tokok. Tökéletes az illesztése, a kivágások, minden. Esztétikailag is finom, szépen kidolgozott. A tapintása gumis, de nem nyúlós. Volt vele egy kb. 40 perces hívásom, a tenyerem meg eléggé izzadékony, de ezen semmi nem látszik az ujjlenyomatokból. Jó kis cucc. Kezdek tartani a kínaiaktól. Ha megtanulnak autót is gyártani, a klasszikus európai és amerikai márkák lehúzhatják a rolót...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zenészke #2669 üzenetére
Az Ultra 1 kártyás, a sima a Dual.
A készülék Ultra-nélküli változatban is elérhető lesz, mely ugyan 8,2 milliméter vastag, de cserébe két SIM-et is kezel, bár a 4,7 hüvelykes kijelzője csupán 540 x 960 képpontos felbontású és a 4 vagy 8 GB fixen beépített memóriája mellé is csak 512 MB RAM-ot kapott. -
Ocsy
aktív tag
válasz
fantomas01 #2661 üzenetére
OK, de engem, mint vásárlót az baromira nem izgat, hogy a kereskedő a kártyaelfogadást hogyan és mennyiért működteti. Engem ez csak annyiban érdekel, amennyiben ezt az összes többi működési és egyéb költségével együtt beépíti a termékei árába.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
customrobi #2653 üzenetére
Ahányszor én németektől rendeltem, egyiknél sem volt külföldi szállításnál kártyás fizetési lehetőség, csak előreutalás. Az átutalást természetesen egyik bank sem csinálja meg ingyen, 5 EUR körüli összeg szokott lenni a jutalék (EU-ban van SEPA utalás, az olcsóbb szokott lenni, de az csak EUR-ban van, CHF, GBP, USD nem játszik). További lehetőség a PayPal (eBay-nél alap), amivel pl. lehet kártyát is használni, de az sincs ingyen (PP-nek van saját jutalékrendszere). Egyébként a sima kártyás fizetés sem ingyenes, annál a jutalékot úgy hívják, hogy éves kártyadíj.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
pietrrr #2648 üzenetére
eBay-ről rendelt IMAK tok tegnap jött meg, 16 nap alatt (HK). Két darab volt, ezért nem fért be a postaláda nyílásán, el kellett mennem érte a postára. Egy db lehet, hogy befér, akkor nem kell vele vacakolni. Németországból rendelt fólia akár 2 munkanap alatt is itt van, az is posta, és mindenképpen be tudják dobni, hacsak nem több ezres tétel...
. Magát a telefont én Németországból rendeltem, az DHL-lel indult, de házhoz már a csomagos postás hozta. Itthonról rendelt cuccoknál a webshopban általában ki lehet választani az átvétel módját. Ritkán van személyes átvétel, ezen kívül posta utánvéttel és anélkül, vagy futár, meg egyre több helyen van Pick Pack pontos kézbesítés, ami olcsóbb, mint a futár, csak legyen a közelben ilyen pont (pl. OMV/Avanti benzinkút, Relay/Immedio újságos). Én a futárt a munkahelyemre szoktam rendelni, a posta viszont nem jó, mert az a központi postázóba kerül. Ha csomagos postás hoz valamit az otthoni címemre, az a legjobb, mert ő már tudja, hová kell továbbvinni, ha nem talál otthon.
A legtöbb gondom a levélpostával volt eddig, volt, hogy 70 km-ről feladott levél 1 hónap alatt jött meg, és hasonlók. A kézbesítők sokszor dobálják be a leveleket összevissza, nem egyszer kóboroltam már az utcában, hogy a tévesen hozzánk bedobott levélnek megkeressem a címzettjét helyettük. Múltkor asszony közölte, hogy annyira nem állunk jól, hogy a szomszéd számláit befizessük, mert azt is hozzánk dobálták...Most meg jót mosolyogtam, mert az IMAK tok egy borítékban jött, amire a feladó visszáru esetére odaírta, hogy "Return mail to:" és a címét. A kézbesítési értesítőn meg ebből az lett, hogy levélpostai küldeményem érkezett "Return Mail" feladótól. Értem én, hogy az angol nyelvtudás nem követelmény náluk, de a mail szót csak hallották már...
-
Ocsy
aktív tag
Nekem nem jött be a BT Service, mert nem tudja elég gyorsan felépíteni a kapcsolatot az autós kihangosítóval, ezért az akksi kímélése érdekében (ne szívja feleslegesen, mert állandóan bekapcsolva kb. 30-35%-ot tett ki csak a BT fogyasztás) más megoldást kerestem. Egy megfelelő időzítő appot túrtam, amivel nagyjából be tudom lőni a BT használatot. Nálam az esetek 90%-ban kalkulálható, hogy mikor kell legtöbbször a BT (amikor kocsiban ülök), egyébként meg kézzel kapcsolom. Ez lett a befutó: Phone Schedule. Kiválóan működik, és szinte akármit lehet időzítetten vezérelni vele, az alap BT/WiFi/hangprofil időzítésen kívül bármilyen alkalmazást is tud futtatni, amikor kell. Eddig nem tapasztaltam hibát, és a BT sem old le. A WiFi-t is kapcsolgatom vele, mert munkaidőben az sem kell, csak otthon (hétvégén egész nap megy, hétköznap csak este).
A telefonom éjszakára teljesen ki van kapcsolva (időzített ki/bekapcsolással, quickboot nincs). Talán ettől is megbízhatóbb a BT működése. -
Ocsy
aktív tag
A németeknél 3 hónap alatt gyakorlatilag nem változott az ára. Itthon az EUR árfolyamtól függően lehet olcsóbb. Ha megnézzük az Árukeresőn a hasonló OT993D-t, akkor látható, hogy voltak ugyan kilengések, de gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, mint szeptemberben. Nagy csodát ne várj, legfeljebb az árfolyamtól, de azt meg a hivatalos forgalmazók (ha ugyan beszélhetünk ilyesmiről) nem szokták azonnal lekövetni. Marad a magánimport vagy megrendeled GuruZone-tól.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #2618 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ha kp-ra veszed, akkor is ennyi. Ez egyszerűen azért van, mert a MM a legdrágább hely. Az ad hoc akcióktól eltekintve mindent méregdrágán adnak. Az ár miatt nem vásárolok ott, legfeljebb azért, mert van hozzám közel boltjuk, és ha éppen kell valami elektronikai kacat gyorsan (1-2 ezer forint max), akkor jó, hogy van. De egyébként néha nézelődni megyek be, mert kézbe lehet venni az árukat, meg az akciókat nézem, aztán jól nem veszek semmit. 3x azért jól jártam: 1. Egy borotvával, amiből már csak egy darab volt, máshol 20ezerrel volt drágább. 2. Egy joystick-kel, amit már nemigen lehetett kapni, de valahol találtak belőle egy elfekvő készletet (a dobozokon lévő pecsétből látszott, hogy 3-4 éves gyártású darabok voltak), azt 1500-ért nem hagytam ott, bár ritkán van rá szükségem. Haveromnak ugyanolyan van, ő jót röhögött, hogy annó valami 12ezret adott érte, amikor újnak számított. 3. Egy játékszoftverrel, amit félrecimkéztek. Az alapjátékot+a kiegészítő lemezt egy dobozban ugyanannyiért adták, mint a kieg. lemezt külön. Mákom volt,mert legközelebb, amikor ott jártam, direkt megnéztem, és akkorra már javították a hibát; ez kb. 5ezer Ft különbséget jelentett (nem, nem volt semmilyen akció).
Biztos telefonból is ki lehet fogni olcsót, de ha konkrétan egy típusra bazírozol, akkor nagy szerencse kell hozzá, hogy legyen belőle akciós, egyébként baromi drágák.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Macika66 #2597 üzenetére
Annyi a medzsik, hogy a GPRS beállításainál híváspreferenciát kell választani adatpreferencia helyett, mert utóbbi esetben ha az egyik kártyán aktív net van, akkor a másik nem lesz elérhető, vagy, ha át van irányítva az első kártyára, akkor átirányított hívásként fog belerondítani a netbe. Ha nincs átirányítva, és a GPRS is adatpreferencián van, akkor netezés közben csak az a kártya lesz elérhető, amin a net is megy, a másik nem elérhetőként fog viselkedni a hívó felé. Híváspreferencia beállítás esetén mindkét kártya hívható aktív net esetén is, és mindkettő elérhető (beszélgetés közben a net leáll).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
kiskagylo2 #2599 üzenetére
Mindkettő foglalat 3G-képes, de ha mindkettőben 3G-s kártya van, akkor csak az elsőben lévőn fog menni a 3G, ezért célszerű abba tenni azt a kártyát, amin netezni akarsz. A másikon legfeljebb EDGE fog menni, aminek sebessége töredéke lehet a HSPA-nak (3G+), és kb. fele-kétharmada a normál 3G-nek. Legrosszabb esetben marad a GPRS. A készülék a térerőnél jelzi, hogy éppen milyen hálón csüng (H/3G/E/G).
-
Ocsy
aktív tag
A szenzor helye stimmel, én is erre jutottam.
Azt továbbra is fenntartom, hogy aki nem a pszichoanalitika vizsgájára készül a paranoia témakörében, hanem érdekli a probléma, az adjon egy (két) IMEI-t, én elküldöm az Alcatelnek. Paranoia, vagy sem, az enyémből nem esznek. De látom, úgyis virágzik itt a zöldségbiznisz, majd segít rajtuk más, ha ilyen jellegű problémájuk lenne.
Egyébként az az alufólia nem jó? Olcsó, könnyű felhelyezni, és senki nem látja a karcokat a telefonon, ha rajta van. Sztem az év üzlete.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
fornettisuti #2552 üzenetére
Nem az első telefonom, így azt is tudom, hogy az IMEI ott van a dobozon. Ez azonban az én saját telefonom IMEI-je, vágod? A gyárban még valószínűleg nem tudták, hogy melyiket fogom megvenni. És mivel a Nagytesó így is elég adatot gyűjt rólam folyamatosan, nem szeretnék még egyet saját jószántamból kiadni. Kaptál már olyan e-mail-t, aminek a feladóját nem ismerted? Elgondolkoztál azon, hogy honnan van meg a címed neki? Vagy hívtak már olyan cégtől telemarketingesek, amellyel soha nem álltál semmilyen kapcsolatban, mégis a neveden szólított a hívó? Nem? Szerencsés vagy...
A másik, hogy erről az IMEI-ről pontosan tudják, hogy hol használom. Európában, azon belül Magyarországon, többnyire. Így viszonylag kis rizikóval eladhatják mondjuk, hogy ne kelljen messzire menniük, kínai telefontolvajoknak, akik így kicserélhetik egy lopott készülék letiltott IMEI-jét egy olyanra, amely nagy valószínűséggel sosem fog találkozni ugyanazon a hálózaton az én telefonom ugyanazon IMEI-jével. Ha mégis úgy alakulna, hogy Kínába utazok, akkor én nem szeretném egyszercsak egy kínai börtönben találni magam azzal a váddal, hogy lopott telefont használok, meg nyilván kereskedek vele, mert a kínai operátornak feltűnt, hogy ugyanarra a hálóra próbál bejelentkezni egy IMEI, amivel már van fent egy másik készülék.
Elég rémisztő? Nem? Pedig el kéne gondolkodni azon, hogy kinek és milyen infót adsz ki magadról, mielőtt nagyon meglepődsz. A mai világban a legértékesebb árucikk az információ, megéri vele illegálisan is kereskedni, sőt. Hidd el nekem, láttam én már cifra dolgokat... -
Ocsy
aktív tag
2 órával ezelőtt vettem le a töltőről, éppen akkor ugrott fel 100-ra a töltöttség, most tart 88-nál, de közben már nyomogattam, és BT-t is használt, és GPS meg adatkapcsolat is folyamatosan van rajta. Kijelző szerint a 31%-át vitte el a BT, anélkül tehát 92%-os töltöttségnél kéne járnia 2 óra után.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #2546 üzenetére
Nekem van egy olyan furcsa fixaideám, hogy ha valamit csinálok, akkor azt jól akarom csinálni. Ez még önmagában nem lenne gond, de ugyanezt várom el másoktól, és egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy egyáltalán mi a francnak ül ott valaki, ha a munkaidejét azzal tölti, hogy sz*rik bele az egészbe. De ez az én betegségem, tudom, viszont nem nagyon lehet ellene tenni.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Renato1993 #2545 üzenetére
Az IMEI azonosítja a telefont a hálózaton (ha ellopják a telefont, az IMEI-t le lehet tiltatni a hálóról, így használhatatlanná válik egészen addig, amíg egy átlagos mobilhacker át nem írja a készülékben), követhető vele a telefon, illetve használójának mozgása. Én ezt nem szívesen adom oda jöttment kínai cs operátoroknak, főleg olyanoknak, akik ennyire segítőkészek. Ki tudja, kinek adják el jó pénzért.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
FreeMan60 #2539 üzenetére
Majd tudósíts az eredményről, ha megkérhetlek. Köszi.
Komolyan, nem értem, meddig tartana feldobni akármelyik iránytű appot, és legalább kipróbálni, hogy miért hőzöng itt ez a nyomorult ügyfél, aki pénzt adott a termékért. Az meg, hogy a leveleket egyszer sem írták alá, elég rendesen minősíti őket. Mintha egy ostoba droiddal leveleznék, akinek se agya, se neve. Ott tartottam, hogy az utolsó levelet úgy kezdem, hogy "Dear Thank you for choosing Alcatel,", mert biztos úgy hívják, ami a levél utolsó sorában van, én legalábbis oda szoktam írni a nevemet... Aztán hagytam, mert még láttam egy halvány esélyt arra, hogy segítenek, ha nem bunkózok, de teljesen használhatatlan társulat...
-
Ocsy
aktív tag
Visszatérve a mágneses szenzor problémára, belebonyolódtam egy iszonyatos időpocsékolásnak bizonyult levelezésbe az Alcatel központi ügyfélszolgálattal. Elmeséltem nekik a problémát, mellékeltem az AndroSensor értékeket is. Utóbbira kaptam egy sablonreakciót, miszerint letöltött programokkal való kompatibilitás nem garantált. Köszi, de nem ez volt a kérdés. Négy forduló után most ott tartunk, hogy addig nem hajlandóak lépni, amíg nem adom meg az IMEI számomat, ami nekik kell ahhoz, hogy csekkolják a telefon HW/SW verzióit a probléma reprodukálása érdekében. Arra nem hajlandóak, hogy fogjanak egy iránytű appot, feltegyék egy 997D-re és megnézzék az eredményt, csak IMEI birtokában tesznek bármit is. Én meg azt nem fogom megadni nekik. Viszont, ha valakit nálam jobban érdekel a probléma megoldása, és hajlandó adni egy IMEI-t, az írja be ide, vagy küldje el az ocsy25@gmail.com-ra, és meglássuk, mit mondanak rá. Ha senkit nem izgat ennyire, akkor én lezárom a témát, legfeljebb a magyar Alcatel majd válaszol a facén tett bejelentésre. Vagy nem...
Volt egy másik kérésem is a support felé, nevezetesen, hogy ugyan adnák már át a firmware verziók change logját. Erre sem hajlandók, állítólag nincs is nekik ilyen, amire visszakérdeztem, hogy ezek szerint akkor nincs náluk egy ember sem, aki tudná, hogy mit változtatnak a szoftveren verziónként? A válasz az volt, hogy dehátizé, de akkor sincs olyan logjuk, amit én használni tudnék. Na jó, hát ezt én jobban szerettem volna magam eldönteni, de akkor kenjék a hajukra egész nyugodtan. Viszont megadták a honlapon elérhető FAQ linkjét. Hurrá. Ügyfélszolgálat, röhögnöm kell.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
customrobi #2531 üzenetére
Ellenőrizd, hogy nem fut-e valami a háttérben, aminek nem kéne.
-
Ocsy
aktív tag
Szerintem a Cellular Line cuccok itt olcsók, van is ebből a fajtából éppen:
Compmark
Én is CL Crab tartót használok, a hosszú karos, szélvédőre rögzíthető változatot (Koala vagy Big Crab néven fut). Ebben a boltban egy ezressel volt olcsóbb, mint máshol, de azóta sem kapható. Mondjuk a rövid karos lehet, hogy jobb választás, mert a hosszú kar eléggé libeg a telefon súlya alatt (megoldottam úgy, hogy letámasztottam a műszerfal tetejére), de a rövid karossal meg túlságosan nyújtózkodni kéne a telefon után.... Ízlés kérdése. A minőség és a variálhatóság egyébként példás, bár nem is olcsó. -
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #2516 üzenetére
Az Android alapú telefonokban háromféle tárhely szokik lenni (PC analógiával): a ROM (BIOS+merevlemez), a RAM (memória, RAM) és az SD bővítőkártya (SD bővítőkártya, pendrive). A ROM különböző partíciókra van osztva, ezek részben rendszeradatokat és -programokat tartalmaznak (pl. az oprendszer részei, a recoveryhez, factory reset-hez szükséges cuccok stb.), és csak egy partíció elérhető felhasználói programok számára. Ide töltődnek le, települnek az appok, és ide lehet közvetlenül is fájlokat másolni, ha feltétlenül muszáj (pl. csengőhangok), bár adattárolásra az SD kártya való. A ROM a 997D esetében 4 GB, ebből a felhasználó által hozzáférhető rész az 1,37 GB. Ezt hívja a telefon "Belső tárhelynek". Nálad nem tudom, milyen "mindenféle" van még rajta: az appokon kívül csak az lehet, amit kézzel másolsz fel rá, de mondom, ez nem igazán célszerű, azé' van az SD.
A RAM maga a memória, amit a programok futtatásához használ az oprendszer, ez 1 GB (0,97-et ír a menüben; hogy melyik adat van megadva GB-ban és melyik adat valójában GiB, azt a fene se tudja/akarja követni, most ezt a kérdést hanyagoljuk, nem ez a lényeg), és "Telefon tárhelynek" nevezték el magyarul, ami eléggé megtévesztő. Tárhelynek tárhely, de csak átmeneti, amíg szükség van rá. Hogy az adatok meddig maradnak benne, azt általában az oprendszer dönti el. A memóriakezelés nem egészen úgy működik, mint a Windowsnál, mert annál dinamikusabb: amire nincs szükség, azt az OS maga lövi ki, ezért is nem jellemző az appoknál a "Kilépés" gomb/menüpont, mert nem kell kilépni belőlük a szó windowsos értelmében. Szóval azért nem részletezi a menü, hogy mi van benne, mert ez változik; amit ott látsz, az csak egy tájékoztató adat a teljes kapacitásról (nálam legalábbis nem csökken, akárhány program fut is a memóriában éppen. Most pl. ránéztem, a "Gyorsítótárazott folyamatok" 446 MB-ot foglalnak, a Telefon tárhelyben rendelkezésre álló hely ettől függeltelnül 0,94 GB, szóval ez tényleg csak tájékoztató az összméretről).Ja, egyébként mindez benne van a súgóban, csak átsiklottál rajta.
... -
Ocsy
aktív tag
992D: kisebb méret, valamivel kisebb tömeg, kisebb kijelző, viszont hardveres gombok, ami miatt a felbontás nagyobb (480x800 vs. 480x735). Feleannyi RAM, bevallottan csak 5 MP kamera (valszeg a 997D-é is csak ennyi valójában), BT 4.0 (997D-n 3.0 van, bár lehet, hogy a frissítésbe ezt beleteszik/tették, nem tudom). Kisebb akksi, kevesebb elérhető tárhely (elvileg 1 vs. 2 GB a fizikai bruttó 4-ből).
Nekem formára a 997D még mindig jobban tetszik, meg az 1 GB RAM sem mindegy teljesen. De kb. ennyi. -
Ocsy
aktív tag
Végeztem még egy házi kísérletet (természettudományos érdeklődésem határtalan, pedig a suliban utáltam a fizikát
). Fogtam egy kis fémlemezt, konkrétan egy cérnabehúzót, amivel a tű fokába lehet behúzni a cérnát egy mozdulattal. A konyhai mérlegünk szerint a tömege nem éri el az 1 g-ot (saccra 0,5 g alatt lehet). Ezt a végén lévő hajszálvékony drótnál fogva (így a lemezke szabadon elmozdulhatott, ha mágneses térbe került) elkezdtem végighúzni a telefon elő-és hátlapja mentén, az egész felületen. Csak az elő-és hátlapi hangszórók környékén tapasztaltam mágnesességet (az is lehet, hogy elöl is a hátsó hangszóró mágnese érződik, ott mindenesetre sokkal gyengébb a mező). A mágnes kb. 3-5 mm-ről kezdte vonzani a lemezt. Az eredményt összevetettem két referenciateszttel: egy Nokia 6300 hátlapi hangszórójával (az előlapinál nem volt érzékelhető mágneses mező, úgyhogy valszeg a 997D-nél is a hátsó érezhető elöl is), és egy régi olcsó számítógépes headset szivacsos fülhallgatójával (nem az agybadugós, hanem a fülkagylóra tehető fajta). Nagyjából ugyanolyan volt az erejük, mint a 997D-nél tapasztalt mezőé. Szóval nem gondolom, hogy a telefonban bárhol olyan erős mágneses mező van, ami nálam annyira megzavarja a szenzort, mintha (a Wiki alapján) 18 nagyméretű patkómágnes erejét érezné. Sztem a szenzor a hibás.
-
Ocsy
aktív tag
Persze, teljesen igazad van, én csak az érdekesség-faktorát nézem a dolognak, nem várom el, hogy atomóra legyen a telefonban. Mondjuk az ciki, hogy ezt a szenzort beletették ugyan, de nem működik, de ez legyen a legnagyobb baja... Szerencsére nekem nem igazán hiányzik ez a funkció, ha itt nem olvasok róla, valszeg sosem tudom meg, hogy nem működik...
A negatív értéket vágom, hogy önmagában nem lenne probléma, csak azért írtam, mert az általam mért értékek nem csak 1-2 ezres eltérést mutatnak a többiekéhez képest, akik már itt nézegették, hanem 10e+, ráadásul az ellenkező irányban. Szóval, ha csak arról lenne szó, hogy valamelyik mágneses alkatrész, pl. a hangszóró zavarja meg a szenzort, akkor hasonló értékeket kellene kapnia mindannyiunknak, mert a hangszórók egyformák mindegyik készülékben, valszeg a szenzorok is, amik ha jól működnének, a normálistól ugyanannyival eltérő értékeket kellene produkálniuk az azonos hangszórók miatt. Ehhez képest... A szenzorok összevissza adatokat adnak vissza, ami nekem azt mondja, hogy nem arról van szó, hogy a jó szenzor értékeit befolyásolja egy állandó mágneses mező a készüléken belül, hanem maga a szenzor rossz, és valótlan adatokat ad. Ahogy írtam, külső mágnessel tesztelve az enyém is reagál, csak éppen a kiindulási alapadatok értelmezhetetlenek.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #2470 üzenetére
Oh, tényleg, elnézést, valóban. Egyébként baromira nem izgat, hogy milyen workaround-ok léteznek. Amikor megpróbáltam kitenni egy widgetet, akkor elkezdett pampogni a root jog miatt. Egy szóval nem utalt rá, hogy máshogy próbáljam. Innentől kezdve szemét. Olyan szoftverért nem adok pénzt, amibe a fejlesztők még annyi energiát sem tettek, hogy a user kommunikációt rendbetegyék rajta.
Neked remélem, nagyobb örömöd is lesz, mint az, hogy végre kioktathattál valakit, és mindezt már 14 hozzászólás után. Azért grat. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Renato1993 #2466 üzenetére
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Renato1993 #2460 üzenetére
Nálam is baromira fent vannak a számok, ilyen 11-18 ezreket mutat. Viszont sztem szimplán selejt a szenzor, vagy legalábbis sem a burkolat fémbetétjének, sem a hangszóróknak nem lehet hozzá köze. Végeztem egy egyszerű kísérletet: egy hűtőmágnest húztam végig a hátlap felett, és figyeltem az értékek változását. A növekedés, illetve csökkenés (attól függően, hogy merre haladtam) az akkumulátor alatt (úgy értem, ha a telefont állítva kézben tartjuk, függőlegesen alatta, nagyjából ott, ahol a SIM kártyák vannak) váltott, szóval a szenzor sztem ott lehet, nem a telefon tetején, ahol a hangszórók.
-
Ocsy
aktív tag
Kipróbáltam ezt a BT appot, de nekem sajnos nem lesz jó. Túl sok idő, mire felébred, és kapcsolódik a kihangosítóhoz, ráadásul a kihangosító nem tudja beolvasni a telefonkönyvet az éppencsak, hogy felálló kapcsolat miatt, ezért bejövő hívásnál Unknown Callert mond be. Marad a kézi kapcsolgtás, vagy az akksizabálás.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
CSIPÁSKANDÚR #2452 üzenetére
Fura ez. A csengés az csengés, tökmindegy, hogy megy-e közben a net, attól nem kéne megváltoznia. Én elképzelni sem tudom, mi lehet ez.
-
Ocsy
aktív tag
Nekem eddig 3% volt a legalacsonyabb, amikor töltőre került, kellett is neki majdnem 5 óra, mire összeszedte magát. Egyébként a formázással én sem bíbelődtem, első használat előtt feltettem egész estére töltőre, azóta meg amikor lemerül, akkor töltöm, vagy ha tudom, hogy több kraftra lesz szükségem töltés nélkül, mint ami éppen benne van. Ha békén hagyom, simán elmegy így 3 napot egy full töltéssel.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Szabaka #2429 üzenetére
Mondjuk az fura, hogy csak most küldték a csomagszámot. Nálam ez úgy nézett ki, hogy érdeklődtem, hogy mikor dolgozzák mán' fel a megrendelésemet. Pár órán belül jött egy automata mail, hogy feladták a csomagot, csomagszámmal, ami kell, majd kicsivel később egy manuális, ügyintéző által írott is nagyjából ugyanezekkel az infókkal. De azért ez még jóval azelőtt volt (4 nappal talán), hogy a csomag megérkezett volna... És néztem is a DHL-en, hogy mi újság. Lehet, hogy valami miatt elhavazódtak, vagy elromlott a rendszerük, azért nem küldték ki korábban az automatikus státuszmail-t. Fene tudja, lényeg a lényeg.
Launcher: megnéztem az Atomot, nekem kicsit túl minimalista a stílusa, annyira nem tecc. Viszont van még egy, az EZ (ejtsd "easy"
) Launcher. A fejlesztőjének van jó pár rendszerapp-ja, amikről már olvastam pozitív visszajelzéseket, illetve van olyan is, amit már én is használok. A Launcher csak béta, de nagyon ígéretes. Nem tud annyi eye candy-t, mint a Nova vagy az Apex, de azért nem is csúnya, egyszerű, logikus. Saját widgetek is tölthetők mellé, azok is elég jók (az Atomnak is van saját widgetcsomagja). Egy bajom van vele, hogy csak angolul tud (BTW az Atom is). Nem mintha nem beszélném a nyelvet, csak kicsit fázom attól, hogy a telefon egyik fele magyarul, a másik angolul kommunikál. (Persze, tudom, állítsam át a telefon nyelvét is angolra...
).
-
Ocsy
aktív tag
Kezdeti bimbózó kapcsolatunknak az Apex Launcherrel egy elég komoly kellemetlenség vetett véget... A vélemények között nem olvastam, és a program leírásnál is átsiklottam afölött, hogy root nélkül nem tud widgeteket kitenni az asztalra. Ez szerintem egy alapfunkció, amit a gyári alap Launcher és a Nova is probléma nélkül tud root nélkül is. Így nálam bukó, fizetni meg pláne nem fogok érte. Maradt a Nova, bár az Atommal is szemezek, köszönet a tippért.
-
Ocsy
aktív tag
Ezt annyiban korrigálnám, hogy a Li-ion akksis telefonoknál általában nincs csepptöltés, legalábbis amiket én használtam, azokon nem volt. A 997D-nél is azt tapasztalhatod, ha töltőre teszed éjjel, és mondjuk két órával azelőtt eléri a teljes töltést (a led is kialszik), hogy reggel letépnéd a töltőről, akkor annak a két órás készenlétnek (ha közben még szinkronizált is, ütemezett programokat futtatott, akkor pláne) az energiafelhasználása hiányozni fog az akkuból. Ha nem azonnal jelzi, akkor pár perc használat után látszik egy hirtelen nagyobb, mondjuk 5-10%-os csökkenés a töltöttségnél, amit nyilván nem az alatt a pár perc alatt dobott el, hanem miközben órákig töltőn volt bekapcsolva, csak már nem töltött.
-
Ocsy
aktív tag
Köszi, fel fogom tenni, mert bár ez a fagyásos dolog nem nagy tragédia nekem (nem vagyok az a fajta, akinek állandóan fülén a telefon, munkához sem kell minden percben, a kihangosító sem ezért van a kocsiban, inkább csak a biztonság kedvéért. Amíg nem volt, egyszerűen nem vettem fel vezetés közben, és kész), viszont az állandóan aktív BT az akkuteljesítmény 25-30 százalékát zabálja folyamatosan. Ezt jó lenne csökkenteni. Meglátjuk, hogy a késéssel együtt tudom-e használni a kihangolót (valszeg annak az akksija is lassabban merülne, ha nem lógna rajta folyamatosan a teló, amíg a kocsiban dekkolok).
-
Ocsy
aktív tag
Bár régen volt róla szó, de ma alkalmam volt tesztelni a passzív dual SIM módot élesben, kétszer is. A konfig: SIM1-ben csak netezésre használt 3G kártya, egyetlen telefonszámmal van párosítva, amivel flottában ingyen beszélek. SIM2-ben az összes többi hanghíváshoz használt kártya. Éppen azzal az egy számmal csevegtem SIM1-en, amikor belesipákolt a fülembe a hangposta. Kiderült, hogy a SIM2-n kerestek (nincs hangpostája), de az éppen nem volt elérhető a SIM1-es beszélgetés miatt, a központ átdobta a hívásátirányításnál megadott SIM1-re a hívást, de azon meg ugye beszéltem, így a hangpostán landolt a hívó. Tökéletes. Másodszorra meg neteztem a SIM1-en, emiatt nem volt elérhető a SIM2, megintcsak átirányította a hívást, a SIM1 pedig fogadta a net mellett. Szépen kiírta, hogy átirányított hívás, és belecsörgött a böngészőbe. Nekem így pont megfelel, a lényeg, hogy elérhető maradjak valamilyen módon a SIM2-n (céges) akkor is, ha a SIM1 aktív.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
ktamas55 #2404 üzenetére
De ugye nem összerakva kaptad a dobozban...?
Szóval igen, ott ahol amúgy is van helye a körömnek. De ne pont a sarkot húzd, mert ahogy emelnéd le, úgy fog a rövidebb (alsó) és hosszabb oldal is ráfeszülni. A köröm-kivágásnak inkább a telefon rövidebb, alsó oldalán fekvő részét feszítsd (OK, csak pár mm a különbség, hogy pont a sarok, vagy beljebb, de mégsem mindegy), így könnyebben lepattan. -
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #2393 üzenetére
A puding, meg az evés problémája, egyébként teljesen igaz. A billentyűzetből is a SwiftKey a kedvenc, nekem mégis az ASK vált be. Hallgattam Rád, már fent van a Nova és az Apex is. Még nem volt időm próbálgatni, csak rájuk néztem, de első blikkre tényleg az Apex a nyerő nálam is. Majd meglátjuk, ha végigmentem a beállításokon. Úgy tűnik, az Apex ingyenes verziója is több finomságot tud, de amelyik nyer, annak úgyis megveszem a fizetős verzióját.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Szabaka #2398 üzenetére
Nekem semmi bajom nem volt velük, de ezt írtam priviben is. Gyorsak voltak, segítőkészek, kicsit tétováztak a rendelés státuszolásánál, vagy két napig feldolgozás alatt volt, de akkor éppen volt egy kisebb készlethiány mindenhol ebből a típusból (pont azért rendeltem meg gyorsan, mert féltem, hogy kimaradok a jóból, és ahogy elnézem a nem létező hivatalos magyar forgalmazói felhozatalt, nem is álltam meszze a valóságtól...
). Amikor érdeklődtem, egyből válaszoltak, több mail-t is váltottam a customer supporttal, nagyon udvariasak voltak. Azután gyorsan megjött a pakk, úgy becsomagolva, hogy azzal akár focizni is lehetett volna anélkül, hogy a telefonnak bármi baja esik.
Lehet, hogy most is van valami készletprobléma, bár az nem magyarázza, miért nem válaszolnak. Egész biztosan jó helyre küldted a leveleket? -
Ocsy
aktív tag
válasz
zozi666 #2395 üzenetére
A BT fagyása nekem is előfordult már, eddig kb. 2x 2 hónap alatt. Csak onnan tűnt fel, hogy nem szólt a kihangosító, hogy kapcsolódott a telefonhoz, amikor beültem a kocsiba, csak búsan villogott a visszajelzője magában, miközben párosodni próbált. A tünet nálam is ugyanaz, BT kikapcsolás után visszakapcsolhatatlan, a kapcsolója magától visszaugrik OFF állásba. Telefon ki-bekapcsolás oldja meg (quickboot-ot én nem használom).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
pietrrr #2383 üzenetére
Igazítani nehéz, mert nem teljesen követi a kijelző formáját. Alaposan le kell tisztítani a kijelzőt, hogy ne maradjon a fólia alatt zsír és por. Ami még szívás vele, hogy a lehúzó fül, aminek a fedőfóliát kellene lehúzni a kijelzőfóliáról (három réteg van: egy alsó, amit felrakás előtt-közben kell lehúzni, középen a tulajdonképpeni kijelzővédő, és a tetején még egy, amit felrakás után kell lehúzni róla), hajlamos leszakadni anélkül, hogy a fedőfóliát lehúzná. Ilyen esetre egy hosszú és ízes káromkodást kell bekészíteni, meg valami erős ragasztószalagot, amit a helyére lehet applikálni, és azzal lerángatni a fedőfóliát. Néhány (tucat) kísérlet után elengedi. Jó esetben. De még mindig ez a legjobb minőségű fólia sztem, amit ehhez a telefonhoz kapni lehet.
-
Ocsy
aktív tag
Ahogy grafnet is írta, meg én is próbáltam kimagyarfejezni magam, a Nokiánál van olyan beállítás, hogy szépen írja a hosszú ékezetes betűket, amikor pötyögöd, és csak egy karakternek számolja, de a címzett sima rövid (ö, ü, i) vagy ékezet nélküli (o, u, a) betűket fog látni. Az egyetlen kivétel az é, az megy minden hókuszpókusz nélkül. Ahhoz, hogy a fogadó oldalon is meglegyenek a hosszú ékezetek, a Nokiánál is balost kell használni. Ez nem készülékfüggő, hanem az SMS szabványban van. Az alap karakterkészletnél, amiben a balos hosszú ékezetek vannak, 7 biten tárolódik egy karakter, ebből fér el egy SMS-ben az adatátviteli szabvány korlátainak következtében 160 db. Az Unicode (konkrétan az UTF-16) formátum 16 biten tárol egy karaktert, ebben vannak a jobbos hosszú ékezetek, de ebből csak 70 fér el egy SMS-ben (van 8 bites kódolás is, abból 140 karakter mehet egy üzenetben, régebbi Nokiáim ilyet is tudtak). Az Unicode támogatás automatikus, amikor beírsz egy Unicode karaktert (pl. á), akkor onnantól kezdve az Unicode formátumú üzenet lesz, aminek a hossza max. 70 karakter. A láncolt SMS-eknél is csökken a karakterszám, mert az összekapcsolás is "helyet foglal", ezért a láncolt üzenetek hossza darabonként 7 bites karakterekkel 153, Unicode-dal 67 kar. lehet.
Tehát még1x: nem a készülék sz*r (bár nem értem, miért kell mindenáron hibát keresni benne... Ha nem tetszik, nem veszed meg, és ennyi.), a szabvány ilyen. Gyárilag két billenyűzetet kapsz hozzá: az alap Androidot, ami buta, nincs semmi csillivilli funkciója, de elő lehet vele varázsolni az összes 7 és 16 bites karaktert, csak nehézkes. A másik a TouchPal, aminek van mindenféle prediktív meg gondolatolvasó funkciója, ami előre kikalkulálja, hogy mit is szeretnél írni (viszont néha egészen másra gondol, és akkor fura szövegek esnek ki a telefonból...
), meg Curve módja, amikor abból, ahogy folyamatosan húzod az ujjadat a billentyűkön, összerakja az egész szót (vagy nem...), viszont csak Unicode ékezetekkel operál.
Az ASK annyiból jobb, mint a sima ICS Android bill., hogy pl. az ékezetes karaktereket nem menükből kell elővarázsolni, csak kopogtatni kell (pl. i-ből egy koppintás i, két koppintás jobbos í, három koppintás balos í). Így azért gyorsabb, még prediktív módok nélkül is. A sokféle kiosztásból meg nem mindet kell használni, csak egyet, ami a legjobban fekszik a júzernek.
Itt megint felmerül bennem az itt olvasottak alapján hogy a gyári bill. az OT 997D-n megint nem jó.
Ez nem OT997D billentyűzet, hanem Android. Ha nem tetszik, olyat töltesz rá, amilyet akarsz. Megint.Most akkor lényegében kevesebb karaktert lehet írni ékezettel az Alcatelen?
Pont annyi karaktert lehet vele írni, mint egy Samsunggal, HTC-vel vagy Csiang-Juang 2000-rel. Mert mind ugyanazt az SMS szabványt használja. -
Ocsy
aktív tag
válasz
gabben104 #2369 üzenetére
Szerintem factory reseteld, frissíts szoftvert, hátha megoldja. Nekem sosem indult újra magától, pedig volt, hogy órákig vacakoltam a kontaktokkal és a csengőhangokkal. Mástól se nagyon hallottam ilyenről. 1 SIM-mel is gond nélkül mennie kell. Aztán lehet, hogy hibás a készülék, akkor gari.
-
Ocsy
aktív tag
Én jelenleg övre akasztható bőrtokban tartom, csak az ugye nem védi használat közben, asztalra lerakva, másrészt eléggé nehézkes ki-be rakosgatni, meg nagy is. Ha csak zsebrevágnám, ahhoz túl macerás, ezért gondoltam, hogy ránézek mégegyszer erre az IMAK-ra, és most láttam, hogy már van számomra sokkal emészthetőbb változata, nemcsak ez a rücsis Cowboy.
-
Ocsy
aktív tag
Ha valaki tokot nézeget, az IMAK tokokról új infó (legalábbis itt még nem hangzott el). Kínában ezt a készüléket TCL S800 néven forgalmazzák, ehhez az IMAK (Hongkong) már kétféle tokot (hozzá kijelzővédő fóliával, ezt külön is árulják) kínál. Az egyik a szimplább Hard Case, a másik a fura fantázianevű Cowboy Shell, aminek rücskös a felülete. Mindkét fajtát meg lehet rendelni eBay-en kínai, illetve hongkongi eladóktól, 10 USD körüli áron.
Én most rendeltem a Hard Case-ből, mert a Cowboy annyira nem jön be. Korábban csak Cowboy-t láttam. -
Ocsy
aktív tag
válasz
torrente79 #2327 üzenetére
Ja és ilyen gyorsan még nem láttam telefont bootolni!!
Ez a quickboot funkció miatt van (nem lövi le teljesen, amolyan standby). Én ezt kikapcsolatam, mivel többször (összesen 3x) belefagyott annyira, hogy csak az akksi kivétele oldotta meg. Ez olyan helyzetben történt, amikor egy alkalmazás (gyárilag telepített, nem valami innen-onnan összekukázott) alkalmazás fagyott, vagy belassult (mert mondjuk már egy órája nyomogattam, pl. a kontaktokat rendezgettem), ezért kikapcsoltam, aztán újraindulásnál megállt a Droid logónál, és úgymaradt. Mióta kinyírtam a quickboot-ot, azóta egyszer sem fordult elő. Az, hogy így lassabban kapcsol ki-be, egyáltalán nem zavar, mert én ritkán kapcsolgatom, éjszakára meg saját magát lövi le, hajnalban meg vissza, ráér.
-
Ocsy
aktív tag
-
Ocsy
aktív tag
válasz
fornettisuti #2333 üzenetére
Jah, az Unicode beállításról annyit (997D-n egyébként nem találkoztam ilyennel), hogy még Nokiáról úgy rémlik, hogy amelyiken volt ilyen, az is csak annyit csinált, hogy szépen bepötyögted ékezetekkel a szöveget, az sms viszont már ékezetek nélkül ment ki. Így maradt a 160 karakter hossz, de semmi értelme nem volt vele bíbelődni, mert a címzett hosszú ékezetek nélkül kapta meg (kivéve az "é"-t).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #2339 üzenetére
Ha normál ékezeteket használsz ("jobbosakat"), akkor az 90 karaktert levesz az üzenetből (gondolom, a kódoláshoz szükséges többletinfó miatt kell). Nem az egyes karakterek foglalnak többet, hanem a karaktertábla. Azaz, amikor beütsz egy "á"-t, akkor azt a 90 karaktert lefoglalja az sms szoftver, utána már minden újabb "á" vagy más ékezetes betű csak 1 karaktert vesz el az összmennyiségből. Tehát, ha egyetlen ilyen ékezetes betű van az üzenetben, akkor is max. 70 karakter lehet egy sms hossza, meg akkor is, ha mind a 70 ékezetes. Annyit érdemes még tudni, hogy az "é"-ből nincs balos, a jobboshoz viszont nem kell a kiterjesztett kódtámogatás. ő-ből és ű-ből pedig egyáltalán nincs kevés helyet igénylő változat, ezek használatához mindenképpen kell a plusz 90 karakter. Én ö-t és ü-t használok helyettük.
Ja, egyébként ez az egész ékezetkezelési mizéria nem készülék, és nem is Android-sajátosság, a régi Nokiáimon is mindegyiken így működött. Szabvány.Nem a fillérb*szás miatt, de általában én úgy szoktam írni az sms-eket, hogy 160 karakterből meglegyen, végülis azért rövid üzenet, hogy tényleg rövid legyen, egyébként írjon az ember email-t...
Ezért is kerestem olyan megoldást, hogy az ékezetek ne vegyék el a helyet. Az én helyzetem annyiból egyszerűbb, hogy én konkrétan hülyét kapok minden ilyen ajánlgatós-prediktív műsortól, én magam szeretem írni azt, amit akarok.
Mindezeket figyelembe véve én végül az AnySoftKeyboard (ASK) mellett döntöttem (korábban itt is ajánlották már nekem). Két magyar nyelvű csomag is van hozzá, ezek közül nekem a Magyar AnySoft Keyboard jött be. Több kiosztás közül lehet választani (én még használom az angol 16 gombosat is, ha az kell, hogy ne takarjon sokat a képernyőből; a váltás csak egy húzás a space-n). A magyar 4 soroson az ékezetes betűknek külön gombja van, a hosszú "balosakat" gyors dupla (tripla-kvadra...) koppintással lehet előhozni (sajnos alapértelmezettre nem lehet állítani a balost, először a jobbosakat adja ki). Van prediktív szótár is, de én nem használom (valószínűleg nem annyira fejlett, mint a SwiftKey-é vagy akár a gyárilag telepített TouchPal-é). Az is jó tulajdonsága, hogy fekvő módban is be lehet úgy állítani, hogy mutassa, mennyi van még hátra a 160 karakterből (ezt a különböző billentyűzet appok véleményezői közül sokan hiányolni szokták a Play-en, ahogy olvasgattam keresés közben; a gyári ICS sem tudja), csak a gombok magasságát kell csökkenteni hozzá (setup-ban állítható). Egyébként ezen kívül rengeteg funkciója van, pl. külön kiosztás a szimbólumoknak, számoknak stb. Skinezni is lehet, én az alapprogramhoz adott Gingerbread stílusút használom, mert ez támogatja az alternatív karakterek megjelenítését a gombokot. Külön lehet hozzá a gyári ICS billentyűzethez hasonló skint is tölteni, de az nem tud alternatív megjelenítést.
Ajánlom mindenkinek, aki nem akar 10 sms-ben elküldeni egy két soros szöveget az ékezetek miatt, és akinek nem létszükséglet a prediktív szótár (persze tanítgatni ezt is lehet). -
Ocsy
aktív tag
válasz
fornettisuti #2340 üzenetére
Az enyémen a gyári fólia már alapból buborékos volt, a fület meg hiába vágtam le róla, ugyanúgy felvált mellette. Nem jó az másra, csak csomagolóanyagnak (és annak is szánták). Ég és föld a képminőség különbsége azzal és egy tisztességes, átlátszó védőfóliával.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #2345 üzenetére
Hehehe, kíváncsi vagyok, ebben a dual active az tényleg active lesz-e, vagy csak a TCL-nél is feltalálják a csövön a lukat ahhoz hasonló megoldásokkal, amit az Acer és a Samu használ (automatikus átirányítás a két kártya között, de attól még ugyanúgy passzív). Nem mintha nekem nem lenne tökéletesen megfelelő az, ahogy a 997D-nél a passzív működik.
-
Ocsy
aktív tag
Back in the future... Most jutottam el odáig, hogy a legfrissebb Antutuval (v3.0.3) leteszteljem a (talán) legrégebbi szoftvert (szeptember közepi). Eredmény (16 GB-os SD tesztje is benne volt):
Egyébként a verziófrissítéseknél azzal kapcsolatban, hogy többször elhangzik itt, hogy van akinek szól, hogy frissítés van, van akinek nem, érdemes vetni egy pillantást a frissítési beállításokra is, mert lehet választani, hogy milyen időközönként keressen (1 hét, 2 hét, 1 hónap, csak kézi). Nekem pl. tegnap szólt (továbbra sem töltöttem le).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
torrente79 #2263 üzenetére
Az a process a médialejátszáshoz kell, pl. a zenelejátszó futásakor van betöltve. Hogy mi állítja le, és miért, az más kérdés.
-
Ocsy
aktív tag
Ezt a Cloud Backup-ot használja valaki? Nekem baromira nem akar működni... Eljut odáig, hogy "Felvenni kívánt elemek kijelölése", de tök üres a "lista". Ötlet? Más backup megoldás?
-
Ocsy
aktív tag
Aki használja: a világvégi Köpönyeg widget probléma megoldódott már (gyk. 21-én mindenféle hibákat kezdett produkálni, itt is volt szó róla, meg a Play-en is sokan panaszkodtak)?
-
Ocsy
aktív tag
Az ájgózást mellőzd, moderálás jár érte, mivel warez. Az appokat általában nem zavarja az alsó gombsor, ami egyébként állandóan ott van. Ha mégis belelóg valahol valamibe, és egy app felbontását kézzel kell macerálni, akkor 480x740 környékén érdemes próbálkozni, azután esetleg lehet kísérletezni feljebb is. Kérdés, hogy az adott app mit fogad el.
-
Ocsy
aktív tag
A rootolás garivesztéssel jár, az eredeti állapot nem állítható vissza (factory reset nem hozza vissza). A testreszabáshoz (értem ezalatt, hogy minden olyan funkció telepítve legyen, amire a usernek szüksége van) abszolút nincs rá szükség. Custom ROM telepítéséhez kellhet, de ilyen tudtommal még nincs ehhez a telefonhoz. Meg a felesleges előretelepített programok végleges kinyírásához sem árt, de amíg elférnek, addig csak ezért rootolni nem érdemes sztem.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #2175 üzenetére
Én ezt kimondottan szeretem. Pl. nagy háttérzajnál hasznos, amikor nem hallani jól, hogy még kicsöng, vagy már vonalban van a hívott fél. Így nem hallózok mint egy félhülye, miközben még fel sem vették. Kifejezetten jó ötlet sztem. Bizonyos telefonoknál (több Nokiánál is tapasztaltam) olyan is előfordul, hogy fáziskésésben van a fülhallgató, hiába veszik fel, nem hallani, hogy beszél a hívó, csak egy fél mp után. A rezgésből én legalább biztosan tudom, hogy vonalban van a hívott, csak legfeljebb még nem hallja, amit beszélek.
-
Ocsy
aktív tag
És tényleg.
Én is ilyesmire gondoltam, ezért kérdeztem, hogy volt-e szinkronizálva, mert nekem az volt a gyanúm, hogy a Gmail rakja hozzá az évfordulót a névjegyhez. Korábban boncolgattam a Gmail által exportált csv adatformátumot, és abban rengeteg cimke van, amit alapból a telefon nem ajánl fel, de (vissza)importálva meg látszania kéne. És valóban. -
Ocsy
aktív tag
válasz
papsoka #2072 üzenetére
Neked nem fagy, tehát a probléma nem létezik (Számodra. Másnak lehet, hogy mégis). Nekem nincsen megoldhatatlan csengőhang-problémám, tehát a probléma nem létezik (Számomra. Másnak lehet, hogy mégis). Ezek szerint a tiéd is egy tökéletes fón, meg az enyém is. Ebben maradhatunk.Kettőnk között a különbség, hogy én nem megyek át az SGSD topicba anyázni a te készülékedet. Miért tenném, hiszen ott olyan emberek beszélgetnek, akiknek baromira nem tudok semmi számukra érdekeset vagy értékeset mondani a témában. Pedig volt már saját Samsung készülékem, a családban van még három, meg a munkatársaimét is kipróbáltam már. Egyik sem győzött meg, a sajátomat sem szerettem (nem én vettem, kaptam ingyen). Pl. faterom előző Samuja abban a pillanatban bontja a bejövő hívást, hogy hozzáér. Valami alaplap-hiba. Akkor lehet, hogy van nem hibátlan Samu. De én mégsem írok be az összes Samsung topicba, hogy figyeljetek, ez a telefon egy ipari hulladék, volt is már nekem Samsungom, ezért ismerem az összeset.
Félre ne érts, természetesen mindenki elmondhatja a véleményét. Pl. így: "Véleményem szerint ez egy rossz telefon, nem éri meg az árát. Szerintem túl sok hibája van. Nekem van egy SGSD, azon ilyenek nem jelentkeznek." Így máris gazdagodnánk két új infóval: 1. A véleményeddel. 2. Hasonló androidos készülékeken az általunk tapasztalt jelenségek egy (kettő) SGSD-n (a tiéden) nem jelentkeztek eddig. Érted a különbséget eközött, meg aközött, hogy "Vegyetek SGSD-t, mert az jó, ez meg nem!"? -
Ocsy
aktív tag
De kicsit vicc szerintem az hogy minden egyszerű kis dologhoz hogy az ember be tudjon állítani valami hasznosat, mindenféle appokat kell letölteni.
Ha ez számodra problémát jelent, akkor tényleg ne ezt vedd. Számomra ez feature, nem bug. Ami kell, letöltöm, ami nem kell, azt nem, kész. Az Androidban pont az egyénre szabhatóság a jó. Nekem nem hiányzik a Samu meg a HTC csillivilli felülete, elég, ha tudja, amit kell, amit meg nem, azt le lehet tölteni hozzá, és kész. Nem mondom, hogy tökéletes, mert vannak átgondolatlan dolgok rajta (pl. a hangprofilok kuszasága), amit a csupasz ICS apró adjusztálásával ki lehetett volna küszöbölni. Viszont ettől függetlenül mindent megcsinál, amit kell. Csak egy példa: egy iPhone 4S-re kellett kontaktokat másolnom a napokban egy androidos telefonról, adatkapcsolat nélkül. Memóriakártya-kezelés nincs, a BT-ről már hallott, de külön app nélkül nem kapcsolódnak. Az volt a szerencse, hogy a SIM még mini-formátumban rendelkezésre állt, arra tudtam másolni, aztán kitörtem a foglalatból, és micro-ként átraktam. Drága, cuki, hűdedizájnos, csak éppen nem tud megoldani egy alapvető feladatot. Nem igazán győzött meg, hogy jobb, mint egy harmadannyiba kerülő androidos telefon, bár előtte sem tetszett.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
papsoka #2057 üzenetére
Bocs, de Neked van 997D-d? Ha nincs, akkor csak annyit tennék hozzá, hogy:
- Az SGSD hardvere sehol nincs a 997D-hez képest, pedig az árszint azonos. A Samunál a névért fizetsz, a 997D-nél a valós teljesítményért
- A problémamentes SGSD-vel kapcsolatban érdemes átfutni a vásárlói visszajelzéseket az indiai piacról, ahol a legrégebben forgalmazzák (samsung.com/in). Tele van olyanokkal, hogy "lassú", "állandóan fagy" és hasonlók. Én nem mondanám problémamentesnek azt a telefont, ami pl. belefagy a kontaktok keresésébe...
- Ha egy telefonra nem jön frissítés, az nem biztos, hogy azért van, mert nem is kell, hanem mondjuk azért, mert a support magasról és nagy ívben tesz rá. Az Alcatelről ez biztosan nem mondható el.
- Nerm tudom, honnan veszed, hogy "hetente kell valami lukat betömni". Eddig 2 vagy 3 frissítés jelent meg október óta. Én azért nem tudom pontosan, mert nekem egyik sincs felrakva. Szóval akkora lukakat biztos nem tömnek ezek sem, mert a készülékem tökéletesen működik nélkülük is. -
Ocsy
aktív tag
válasz
19_OsY_81 #2050 üzenetére
Jah, igen, volt erről is szó korábban, és ez lenne az egyetlen előnye nekem. Bár én nem lógok rajta egész nap, így általában 3 napot ki is bír, de pl. a navigáció BT-vel súlyosbítva igen gyorsan ki tudja nyírni. Tegnap egy kb. 3/4 órás navigálás városban online TMC-vel (ami egyébként egy kalap búzavirágot nem ér, véletlenül sem találta el a torlódások helyét) kb. 25%-ot vett le az akksiból. Mondjuk a régi PNA-m sem ment többet 2 óránál egy töltéssel, ez meg azért többet tud, de ez akkor is eléggé húzós.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
fornettisuti #2046 üzenetére
Nem is az az egy bökés fáj, csak egyszerűen szerintem sem logikus. Az rendben van, hogy ha egy kontakthoz nincs SIM rendelve, akkor az alapértelmezett kártyát használja, kérdés nélkül. Mert persze az is szívás lenne, ha ezeknél kérdezgetne állandóan, mert akkor minden kontakthoz hozzá kéne rendelni valamelyik SIM-et. De én úgy csináltam volna meg, hogy ha már van szép külön menüje a társított számoknak, abba belepakoltam volna még egy pontot, amiben állítható, hogy mindig a beállított SIM-et használja, vagy kérdezzen rá, ahogy egyébként a hanghívás alapértelmezésénél is állítható (SIM1/SIM2/Mindig rákérdez).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
19_OsY_81 #2039 üzenetére
Én ilyet még nem tapasztaltam. De komolyan mondom, már kezdek teljesen letenni arról, hogy egyáltalán valaha is szoftvert frissítsek, mert már olyan hibákat jeleztek, hogy a fülem kettéáll tőle. Nálam az eredeti szoftverrel (október végi) ezekből (kopp-kopp-kopp, lekopogtam) semmi nem jelentkezik, a GPS is gyorsan szagot fog, BT működik, a kijelző nem csinál fura dolgokat, nem száll el, nem dobálja a térerőt, semmi. Lehet, hogy a kamera minősége gyengébb a régi szofttal, de azt meg nem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces videók
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest