- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3916 üzenetére
Nem, nem a háttérvilágítást variálom, az fixen valahol közép alatt van (ha lehúzod az értesítési sávot, ott három állásban + automatikusra lehet állítani a fényerőt, na, ott nekem a 2.-on áll), hanem ahol van olyan lehetőség, hogy az alkalmazásban megadhatom a világos hátteret, ott arra állítom (Pansi SMS, K9 Mail, ASK billentyűzet). Ez azért jó, mert a fekete alapon fehér betűk erős napsütésben nem látszódnak túl jól még max fényerőn sem, a fehér alapon fekete betűk viszont jól kivehetők normál fényerőnél is.
A navigáció hangereje tényleg halk alapból, de nekem a BT kihangosítóról jól vezérelhető, és megfelelő az ereje.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3914 üzenetére
Hanghívások és sms-ek (nem lóg a fülemen a telefon egész nap). BT és WiFi csak akkor megy, ha kell is - Taskerrel vezérelve. GPS folyamatosan aktív, de az nem eszik sokat, csak ha pozíciót is próbál fogni. Adatforgalomban alkalmazásfrissítések, időjáráswidget, e-mail szinkronizálás, böngészés, Youtube, néha WiFi-n Viber. Az alkalmazásoknál, ahol lehetett, világos hátteret állítottam be, így erős napsütésben is elég a kisebb fényerő az olvashatósághoz. Nagyjából ennyi. Játékra én egyáltalán nem használom. Hogy miből mennyi megy időben, azt nem tudnám pontosan megmondani, de mondom, nem vagyok telefonfüggő, csak akkor használom, amikor kell. A frissítéseket, szinkronizálást meg folyamatosan végzi.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
loostris #3890 üzenetére
Ha kézzel választod ki a használandó hálózatot (Menü/Wireless és hálózati beállítások/Továbbiak.../Mobilhálózatok/Hálózati szolgáltatók), akkor nem lenne szabad neki összevissza roamingolnia. Azt meg nem is értem, hogy Ausztria kellős közepén egy osztrák kártya hová roamingol? A magyar hálózatra, 200 km-ről? Vagy hogy...? De ehhez én nem értek.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
bugizozi #3871 üzenetére
Nem értelek, most vagy nem tudsz angolul, vagy nem olvasol. Az összes általad linkelt toknál ott van a fólia, már a 8 USD-seknél is, az IMAK tokokhoz mindhez jár 1db. Tökmindegy, melyiket rendeled, mert ha a színt nem nézzük, akkor ez összesen kétféle: a Hard Case hasonló, mint a telefon hátlapja, gumis tapintású, de sima (nem csúszös, nem fényes) kemény műanyag tok. A Cowboy Case ugyanez, de rücskös a felülete. A szállító is mindegy, az ár és a vélemények (eBay minősítés) alapján dönthetsz. A szállítás 3-4 hét.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
bugizozi #3873 üzenetére
Csengőhangot csak személyekhez tudsz beállítani, sem csoportokhoz, sem kártyához nem lehet. A csoport csengőhang megoldható alkalmazással, a kártya nem.
Híváshoz, sms-hez is beállíthatsz elsődleges kártyát, vagy azt, hogy mindig kérdezzen rá. Vagy megadhatsz elsődlegest, és egyes személyekhez hozzárendelheted a másodlagost, de akkor sem fogja automatikusan a másodlagosat használni, hanem rá fog kérdezni. -
Ocsy
aktív tag
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3837 üzenetére
Hát... Kitartás. Az élességgel lehetnek gondok: én is feltettem a CameraMX-et, amiben ugyan tizedannyi beállítási lehetőség sincs, mint a gyári kamerasoftban, viszont próbaképpen csináltam mindkettővel ugyanarról a statikus témáról egy-egy képet (belső térben, gyenge fénynél ráadásul), és ami a gyárival kivehetetlen maszatnak tűnt, az a CameraMX-szel tökéletesen olvasható felirat nagyítás nélkül. Szóval pont az élesség lehet az egyik fő gondja a gyári softnak.
-
Ocsy
aktív tag
Arra van valakinek tippje, hogy az mitől lehet, hogy az elsődleges, 3G-n használt Voda kártyán nem megy az MMS? Sem küldés, sem fogadás. Küldésnél megáll ott, hogy "Küldés...", fogadásnál meg mintha bejönne, de az automatikus letöltés nem műxik, ha meg kézzel rányomok a letöltésre, akkor közli, hogy átviteli hiba, és majd később újra próbálja. A másik (SIM2), 2G-s T-s kártyán gond nélkül jön-megy az MMS. APN beállítások ellenőrizve, minden frankó.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
szepi23 #3779 üzenetére
Nekem a Google kontaktokkal van szinkronizálva, igaz, megfordítottam a vezeték és keresztneveket, és keresztnév (ami nálam vezetéknév) szerint vannak rendezve, bár ez nem hiszem, hogy számít. Nekem mindenhol megtalálja, nevekben, e-mail címekben is. Firmware a legfrissebb, telefon nyelve magyar.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
ktamas55 #3766 üzenetére
Nekem erős a gyanúm, hogy nem melegszik jobban a szoftverfrissítés miatt, hanem az akku kímélése érdekében a frissítés keretében lejjebb vitték azt a hőmérsékletet, aminél elkezd rinyálni. Szóval nem melegszik jobban, hanem kisebb hőmérsékleten kezd riasztani, mint korábban.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Maxximus #3760 üzenetére
Sehogy, a csoportos csengőhangot az Android nem támogatja. Viszont van hozzá app, én pl. ezt használom, remekül bevált. Semmi mást nem tud, mint ami a dolga, de azt jól teszi. (Azt jó tudni, hogy ha felveszel egy új kontaktot egy csoportba, akkor automatikusan nem rendeli hozzá a csoport-csengőhangot, szóval ilyenkor vagy kézzel kell az újnak beállítani, vagy újra kell futtatni.)
Egyébként a telefonkönyvnek (ICS) három lapja van, az elsőn a csoportok, a másodikon a kontaktok, a harmadikon a gyakran használt kedvencek. Mondjuk én a csoportjaimat inkább a Gmail Contacts-on keresztül tartom karban, aztán szinkronizálom, így egyszerűbb.
-
Ocsy
aktív tag
Ha futtatsz rajta valamilyen alkalmazást, akkor normális. Ha nem, akkor nem annyira. Sajnos a hétvégén én is belefutottam a jelenségbe, mert elkövettem azt a hibát, hogy szikrázó napsütésben kiraktam a szélvédőre navigálni, töltőn. Kb. 10 perc elég volt neki, hogy elkezdjen jajveszékelni az akksi túlmelegedése miatt.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
pietrrr #3757 üzenetére
Igen, az nekem is feltűnt, hogy nem mindegy, hogy tartom, ettől függően lesz pontosabb vagy kevésbé pontos. GMaps-ben nekem is nagyjából beáll a megfelelő irányba. Végülis, jobb, mint az eredeti állapot, az biztos.
Sygic: Attól függ. Ha a többi (nem tudom, milyen programokra gondolsz) nem használ A-GPS-t, a Sygic meg igen, akkor az tud komoly különbséget okozni. Az is lehet, hogy a Sygic egyszerűbben csak jobb ilyen szempontból. Én PNA-n használtam váltogatva Sygic-et meg iGO-t is (nem bannolni, mindkettő jogtiszta volt
; a Sygic-et azért vettem meg, mert az iGO frissítése egy időben problémás volt - a PNA és a naviextras.com kapcsolata nem alakult felhőtlenül, ezért frissítés után elkezdett bugzani -, de később ez megoldódott). Akkor nem tapasztaltam, hogy gyorsabb lenne az iGO-nál, szóval lehet, hogy ez inkább hardverfüggő - viszont a PNA-n nem volt A-GPS.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #3753 üzenetére
OK, mondjuk az erős, hogy összevissza mutat az iránytű, de nem is egy hajszálpontos műszer. De legalább most már közel áll ahhoz a szenzor, hogy értékelhető adatokat adjon, ellentétben a korábbi állapottal, amikor igazából semmire nem volt jó. Szóval egye fene, mondjuk azt, hogy ezt kijavították (ja, a javítással kapott Compass alkalmazás valami elképesztő mennyiségű energiát képes felszippantani, vélhetően azért, mert akkor is folyamatosan GPS-t keres, ha Magnetic módra van állítva), de lenne még mit csiszolni a szofton; konkrétan ezen a mágneses érzékelős javításon kívül tényleg nem hoz számottevő újdonságokat ez a verzió.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #3748 üzenetére
A vBF7-tel olyan sokról nem maradtok le, mindössze annyi a látható változás, hogy hozzányúltak a mágnesesmező-szenzorhoz, így az iránytű már nem egy irányba mutat állandóan, hanem összevissza. Sokkal használhatóbb nem lett, de azért beleraktak a csomagba egy iránytű programot. A másik, hogy mókoltak megint valamit az akku-optimalizáción, mert az AnTuTu pontszám megint kevesebb lett valamivel (azért még 6000 feletti). A kijelzővillogást nem csinálták meg, a BT fagyást sem; mondjuk utóbbi nálam csak ritkán, extrém körülmények között reprodukálható (pl. gyors egymásutánban többszöri BT ki-be kapcsolás), de egy reboot mindig megoldja.
A JB frissítést meg hiszem, ha látom... -
Ocsy
aktív tag
Mondjuk off nélkül a topic szépen lassan el fog pusztulni, szerintem minden elképzelhető dolgot kitárgyaltunk már többször is, az utolsó szoftverfrissítés is vagy egy hónapja volt. Az én szerény magánvéleményem egyébként az, hogy ha valaki most akar 997D-t venni, annak egyáltalán nem árt tudnia, hogy van már váltótípus, amin el lehet gondolkodni helyette (ha innen nézzük, az Idol nem is annyira off...). Akinek meg már megvan a 997D-je, de csak most talál ide, az ne a végéről kezdje az olvasást...
Maradva a topic-nál: a villogó kijelző problémán, úgy tűnik, a Taskerrel sem sikerült úrrá lennem. Azt is megpróbáltam, hogy nemcsak kikapcsolom az automatikus fényerőt, hanem még adok is neki egy manuális fix értéket a hívás idejére, de ugyanúgy villog. Pedig veszi az utasítást, ellenőriztem az opcióknál is, meg látni is lehet, hogy változik a fényerő, amikor bejövő vagy kimenő hívás van, vonalbontás után pedig ismét. Ennek ellenére időnként teljesen megbolondul, ha Taskerrel van átállítva: ha a fülemnél van a készülék, akkor felkapcsolja a világítást, ha meg elveszem, akkor lekapcsolja, ami miatt kissé nehézkes pl. megszakítani a hívást. Sőt, időnként el is tűnik a futó alkalmazások közül a folyamatban lévő hívás, így nem lehet visszakapcsolni rá, ha átlépek belőle máshová (pl. hívás közben bele akarok nézni egy e-mail-be). Ennek tükrében azt mondanám, hogy nem, vagy nem csak a fényszenzor működik rosszul, hanem a közelségérzékelő is, de ha nem a Taskerrel, hanem simán menüből kapcsolom ki az automata fényerőt, akkor kifogástalanul megy minden... Ha meg a Taskerrel, akkor még rosszabb lesz. Nem értem, miért: talán a Tasker nem ugyanazon a módon iktatja ki a fényerőszabályozót, mint a rendszer. Pedig ránézésre kikapcsolja, nem is működik, meg a kapcsolója is átáll a menüben kézi módra, mégis teljesen széthullik a működése.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zozi666 #3678 üzenetére
Nem napi 30 ki-bekapcsolásról van szó, hanem egy percen belüli mondjuk 10-ről.
A Tasker beállításait teszteltem, és ilyen körülmények között garantáltan összehányta magát egy idő után. Üzemszerű használat mellett nekem sem fagy le. Most úgy van beállítva, hogy minden kimenő-bejövő hívásnál bekapcsolja, a vonal bontása után kikapcsolja (kivéve, ha élő kapcsolat van a kihangosítóval, akkor azt nem dobja el), ha eltávolodok a kihangosítótól, akkor leoldás után kikapcsolja, illetve van beállítva egy kézmozdulat, amivel gyorsan ki-be lehet kapcsolni. Ezek közül egyedül a legutolsóval lehet zavarba hozni, ha direkt nekiállok ki-be kapcsolgatni sokszor egymás után. A többivel nincs gondja, meg normál körülmények között ezzel sem. De nem is ez volt a hsz-em lényege, hanem az, hogy ha elszáll, akkor felesleges egyből szétbontani a telefont az akksi kivételéhez, elég kikapcsolni a gyors bootolást, mert - nekem legalábbis - a normál boot helyrehozza.
-
Ocsy
aktív tag
Még egy dologra rájöttem a Tasker bűvölése közben: korábban volt szó arról, hogy automata fényerő esetén, ha az akksi lemerülőben van (10% körül, illetve az alatt), akkor idióta módon ahelyett, hogy lecsavarná a kijelző fényerejét, hogy minél kevesebbet fogyasszon, inkább felnyomja fullra. Nos, úgy tűnik, nem egészen így van. Az történik, hogy az akku kímélése érdekében ilyenkor a szoftver kikapcsolja az automata fényerőszabályozást, aminek következtében az utoljára kézzel beállított fényerő lesz az érvényes. Ha ez a legmagasabb érték, akkor az. Szóval érdemes a kézi beállításnál egy viszonylag alacsony, de még használható fényerőt beállítani, és csak utána aktiválni az automatikust, mert alacsony töltöttségnél a kézi beállítást használja az automata helyett.
-
Ocsy
aktív tag
Most a Taskerrel turkálva többször elszállt nekem a BT a szokásos hibával (bekapcsolhatatlan), a sok egymás utáni ki-bekapcsolást (mármint a BT-ét) elég rosszul viseli, aztán egyszercsak megunja, és nem éled fel többé. Akkor is szereti ugyanezt művelni, ha mondjuk élő BT kapcsolat közben (kihangosított telefonbeszélgetés) kapcsolom ki a BT-t. Nem szakad meg a hívás, semmi érdekeset nem csinál, csak utána hiába próbálom visszakapcsolni, nem megy. No, nem is ez a lényeg, de nekem most tényleg többször összehányta magát a BT, de a normál reboot mindig megoldotta, az akksit egyszer sem kellett kivenni. Szóval akinek ilyen gondja van, az próbálkozzon először a quickboot kiiktatásával, mert az valószínűleg nem indítja újra az alaptól a BT szolgáltatást. A BT fagyását ez persze nem oldja meg, de az akksi kivételét meg lehet spórolni.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #3618 üzenetére
Tudná. A GPS sebességjelet tudja figyelni, és a hangerőt is tudja állítani. Csak ahhoz, hogy a GPS-t folyamatosan figyelje, gyakorlatilag annyi energia kell, mint a navigáláshoz. A folyamatos figyeléssel sajnos gyorsan ki lehet írtani az akksit, emiatt úgy néz ki, nem fogom tudni a wifi vevő automatikus kikapcsolását sem megoldani a hálózat elvesztésekor. A bekapcsolás nem gond, ha a wifi körzetébe ér, bár annak is kell némi power, viszont a kikapcsolást csak egy időzített ciklus közbeiktatásával tudnám megcsinálni, ami mondjuk percenként ránéz, hogy van-e még kapcsolat. Ennél viszont valszeg még akkor is kevesebbet fogyaszt, ha simán állandóra teszem a wifit.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3611 üzenetére
A navigációnak simán mennie kéne, ha a navigációs szoftver és a BT eszköz is támogatja az A2DP-t. Nálam legalábbis így megy, a régi Nokiámmal szintén működött. De pl. haver régebbi gyári Toyota kihangosítójával nem működik, ami valószínűleg még nem ismeri ezt a szabványt. De az Egérút hangja nálam sem megy át, valszeg azért, mert abba sem építették bele ezt a fícsört.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Maxximus #3609 üzenetére
Az angol leírása vagy 120 oldal, (amiből kb. 30 a JavaScript támogatás, amit én kihagytam), szóval nem egy gyors Google-fordítós feladat a magyarítása, de talán a topicban tényleg találsz hasznos infókat. Én jelenleg szívok egy kicsit a WiFi-vel, mert nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre gondoltam, de azt hiszem, már megvan a megoldás...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #3607 üzenetére
még mindig belekeveredek a típusokba
Én a Samsungokkal vagyok így. Csak ott nem a nevekkel, hanem ránézésre sem tudom megkülönböztetni őket. Hogy ez mér' jó a Samunak... Persze az Audi sem magyarázgatja, miért készíti az összes autóját egyetlen kaptafára. Ettől függetlenül mindkét cég elég jól megy, úgyhogy biztos azért van ez, mert mi, vásárlók ezt igényeljük...
Más: egy kis programajánló (a szó mindenféle értelmében, mert a kérdéses szoftver nyomogatása időtöltésnek is elég jó...
). Említették itt többen a Taskert, úgyhogy én is kipróbáltam. Hát... nem semmi. Igaz, hogy nem árt hozzá némi alapszintű programozói tudás, vagy legalább érdeklődés a téma iránt, de innentől fogva szinte bármit meg lehet csinálni még egy rootolatlan telefonnal is. Ez tetszik az Androidban: a telefon tudását nem elsősorban az határozza meg, hogy mennyit költöttél rá, hanem az, hogy mennyire van kedved és időd foglalkozni azzal, hogy jobbá tedd. Ha valamire nincs app, az a Taskerrel nagy eséllyel még mindig megoldható, vagy kiválthatók vele drága fizetős vagy reklámokkal telepumpált ingyenes alkalmazások is. Nem beszélve arról a helyzetről, ha az ember egy bizonyos funkciót akar megvalósítani, amire csak olyan appot talál, amiben 120 másik is van, számára feleslegesen, amik csak az erőforrásokat pazarolják.
Csak legyen az embernek ideje és türelme kísérletezni vele...Én elsősorban a Bluetooth vezérlésére használom, mivel szeretném visszaszorítani az energiafelhasználását úgy, hogy közben használható marad, mivel minden nap kell az autós kihangosítóhoz, de csak ahhoz. Eddig időzítő appot használtam, hogy bekapcsolja a BT-t azokban az időszakokban, amikor leginkább kocsiban ülök, de vannak nem tervezett utak is, az időszak egy részében pedig feleslegesen megy (amikor már nem vezetek, de a megadott intervallum még nem járt le).
Amiket eddig megoldottam:
- Természetesen a kijelző telefonálás közbeni villogása, ahogy korábban már elhangzott: ezt baromi egyszerű beállítani a Taskerrel, és végre én is használhatom az auto fényerőt anélkül, hogy hívás közben folyamatosan villogna, ami engem annyira idegesített, hogy inkább fix fényerőre tettem.
- A BT automatikus kikapcsolása, ha leold az autós kihangosítóról (mert kiszálltam a kocsiból).
- A BT egy kézmozdulattal történő bekapcsolása, anélkül, hogy bármit nyomogatni kéne a kijelzőn.
- A BT bekapcsolása kimenő vagy beérkező hívásnál. Ez különösen beérkezőnél hasznos, ha úgy ülök kocsiba, hogy előtte elfelejtettem bekapcsolni a BT-t. Lehet, hogy a kihangosítónak nem mindig van ideje beolvasni a hívó fél nevét a telefonkönyvből, mert a kapcsolódással van elfoglalva, miközben már csörög a telefon, de legalább észreveszem, hogy keresnek, és fel is tudom venni. Azt is tudom kezelni egy változó közbeiktatásával, hogy ha a hívás közben a kihangosító nem csatlakozott (mert mondjuk pont nem a kocsiban ülök) akkor a beszélgetés befejezése után kapcsolja ki a BT-t, hiszen nincs rá szükség. Ennek fejében a BT minden hívás közben be van kapcsolva, de ez még mindig kevesebb energiát fogyaszt, mint ha órákig menne feleslegesen.
- A rezgő mód bekapcsolása egyetlen kézmozdulattal, a kijelző és a hangerőgombok taperálása nélkül: jól jön, ha egy megbeszélés kezdetekor gyorsan le kell halkítani a telefont.
- Még a WiFi-t akarom beállítani úgy, hogy csak akkor kapcsolja be a vevőt a telefon, ha van a közelben elérhető hálózat, hogy az se menjen napközben feleslegesen (mert a melóhelyen nincs), és időzíteni se kelljen (hogy este, meg hétvégén azért otthon működjön). Elvileg ez is egy 5 perc alatt végrehajtható dolog, majd este vacakolok vele.Amit pl. nem tud:
- Automatikusan bekapcsolni a kijelzőt (korábbi Android-verziókon állítólag ment, bár az általam használt Pansi SMS ICS-en is képes rá, amikor SMS-em érkezik), szóval a fentiek közül a kihangosító leoldásán kívül mindhez meg kell nyomni a bekapcsológombot, ha éppen nincs bekapcsolva a kijelző (nyilván pl. hívásnál ez magától megy), de utána működik minden. Ja, a WiFi-t is tudja szkennelgetni kikapcsolt kijelző mellett, és az is megadható, hogy milyen időközönként tegye. Tulajdonképpen a kézmozdulatos vezérlést is tudná, csak túl sűrűn kéne ellenőriznie a mozgásérzékelő szenzort hozzá, ami sokat fogyaszt.
- Ki-bekapcsolni a GPS vevőt (korábbi Androidokon állítólag ez is működött, de aztán a Google kitalálta, hogy ne lehessen a GPS-t macerálni a felhasználó beavatkozása nélkül, így már nem lehet automatikusan vezérelni). Mondjuk a GPS nem fogyaszt olyan szörnyen sokat, ha egyébként éppen nem használja semmilyen app, azaz nincs kapcsolatban műholdakkal, és nem is próbál vadul csatlakozni (főleg épületeken belül), így nálam marad állandóan bekapcsolva.
- A hangerőszabályozó gombokat figyelni. Kár, mert lehetett volna más funkciókat pakolni rájuk. Egyébként azt tudja nézni, hogy megnyomtuk-e a gombot, de csak áttételesen, a hangerőadatok változásának figyelésével.Mindenkinek ajánlom a Taskert, aki jobban ki akarja aknázni az Android képességeit, és akinek egy hangyányi affinitása van a programozáshoz (igazából nem kell programozni - bár lehet, csak az már sokkal magasabb felhasználási kategória - de ismerni kell a használatához legalább azt a logikát, ami alapján egy egyszerűbb algoritmus felépül). Mindez jelenleg kb. 700 Ft-ért szerintem baromira megéri, tekintve, hogy némely appokért 1000-2000 Ft-okat is elkérnek, amiket ki lehet váltani pár perc szöszmötöléssel a Taskeren.
A lehetőségei gyakorlatilag határtalanok, de érdemes elolvasni a fejlesztő honlapján a bazi hosszú, de informatív és részletes felhasználói leírást. Persze a programban is van minden egyes funkcióhoz Help, de sztem a monitoron kényelmesebb olvasni és keresgélni benne. Ja, sajnos magyar nyelven nem tud sem a program, sem a leírás, az angol erősen ajánlott hozzá.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #3561 üzenetére
Én már hetek óta mondogatom, hogy ha most vennék, ez kéne. De hát nem lehet mindig a következő modellre várni, mert akkor sosem lesz az embernek telefonja...
Én meg nem vagyok az a hetente csereberélő típus. Remélem, a 997D bírni fogja egy darabig, addig nem kell másik.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
PC-Style #3497 üzenetére
A gyár nem ad ki olyan frissítést dual sim telefonra, ami nem jó dual simhez. Ha custom ROM-okkal próbálkozol, az más kérdés, de a gyári frissítések mindegyike dual simre van. Így viszont akkor az alapkérdést nem értem, mert mégegyszer mondom: a 4.0.4 az alap verzió az OT997D-hez. Ha megnézed az itteni tesztet, már abban is azt írták (a specifikációnál), hogy 4.0.4 van rajta, pedig a tesztben egy nullszériásnak mondott készülék van. Az enyém is egy korai darab, még a 2012. szeptemberi firmware volt rajta eredetileg, és az is 4.0.4-re épült. Akkor a Tiéden hogy lehet 4.0(.1?)?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
PC-Style #3492 üzenetére
Alapból is 4.0.4 van rajta, az eddig megjelent frissítések csak a telefon funkcióit változtatták, az Android verziót nem.
A kérdés második felét én, megmondom őszintén, nem értem. Ha egy dual sim telefonra rátöltöd a gyári frissítést, akkor az miért nem megfelelő dual sim kezeléshez...? -
Ocsy
aktív tag
válasz
kisteri #3430 üzenetére
Ha "lehetőségek" alatt a prediktív bevitelre gondolsz, azért nem találod a beállítását, mert azt nem az sms app adja, hanem a billentyűzet. A gyárilag a telefonon lévők is támogatják, de millió félét le is lehet tölteni. A beállítások menüben a Nyelv és bevitel alatt találod.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #3374 üzenetére
Nem biztos, hogy pont ezzel kéne kezdeni a tanulást... A TWRP a TeamWin Recovery Project, a CWM a ClockWorkMod rövidítése (utóbbi igazából nem a program, hanem a fejlesztő neve). Mindkettő mentések/visszatöltések (backup/recovery), partíciók és alapprogramok (gyári/custom ROM-ok) kezelésére szolgál. Tudásuk kihasználásához root jogosultság szükséges, tehát előbb root-olni is kell a telefont. Egyébként egészen könnyen lehet velük téglásítani a készüléket, szóval óvatosan... Ha már tudja használni őket az ember, akkor egy update.zip már elég nekik a frissítéshez, nem kell kitömöríteni, maguktól oldják meg a telepítést.
-
Ocsy
aktív tag
Nézd, inkább többféle szín legyen, mint kevesebb. Én kis híján Samsung Galaxy S DuoS-t vettem, de akkoriban még csak fehérben létezett, ezért bukott el nálam.
Viszont, ha most nézelődnék, valszeg még csak nem is a Star-t választanám, hanem az Idol-t (6030D). MT6577/1GB/4,7"/JB. A kijelző nagyobb, viszont csak 3 mm-rel hosszabb, mint a 997D. Cserében viszont 3mm-rel vékonyabb is. Kicsit még drága, de majd jóárasul. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Maxximus #3327 üzenetére
Nekem ugyanez a felállás, a Vodánál külön aktiváltatni kellett az SMS-t, a T-nél viszont nincs, és nem is jön soha. Valamikor sok éve mintha lett volna nálam is, de már nincs (céges előfizetés, nem tudom buherálni a szolgáltatásait). A szolgáltatónál ellenőrizd sztem, ez nem a telefontól, hanem az előfizetésedtől függ.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Benciky #3317 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy fizetős-e, hanem az, hogy ez egy nem nyílt forrású szoftver, amit szerzői jogok védenek (nem az Androidról beszélek, hanem az Alcatel firmware-ről). A jogtulajdonos nyilván nem adta meg az engedélyét ahhoz, hogy buheráljanak rajta (mert ha nem jól csinálják, akkor az általuk gyártott telefonok hibásan fognak működni, ami viszont a gyártó reputációjukat csökkenti). Ez kb. olyan, mintha írnál egy könyvet, amit mondjuk a neten terjesztenél ingyen, és aminek az egyik fejezetét valaki átírná, azután ugyanúgy feltenné a Te neved alatt. Te sem örülnél neki...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Maxximus #3308 üzenetére
Én most kipróbáltam az Auto Screen On-t, a Tap Tap App-ot és a Smart Screen On-t, de egyik sem tűnik úgy, mintha működne. Az Auto Screen On az egyetlen, ami valamiféle aktivitást mutat mindkét szenzorra (közelség és gyorsulás), párszor reagál is, azután mintha elfelejtené magát, és többé nem szólal meg. A Tap Tap-nak van egy "gyakorló" része, ahol mutatja, hogy jól húzgálod-e az ujjad a szenzor előtt, aszerint jól is csináltam, de ettől függetlenül meg sem nyikkant, ha lezártam.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #3300 üzenetére
Én is kipróbáltam, nekem a beszélgetés befejezése után ki is írta egy textboxban, hogy a felvétel rögzítése sikeresen megtörtént, a fájl pedig az sdcard/PhoneRecord-ban van, .3gpp kiterjesztéssel.A telefon saját médialejátszója, illetve a TC lejátszója is ragyogóan kezeli.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #3276 üzenetére
Aha, lehet, hogy tiltani is elég, nem kell a SIM-ről letörölni, bár nem is gondoltam, hogy nincs letiltva, hiszen ha az összes kontakt látszik a listán (SIM+telefon), akkor ezek szerint mindegyik kétszer van rajta, ami pláne tök felesleges... Nekem a SIM-eken csak szolgáltatói számok vannak, az összes kontaktom Google fiókon van, onnan szinkronizálom, és a telefonkönyvben is csak azt a fiókot jelenítem meg.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #3276 üzenetére
Most azt akarod mondani, hogy ugyanazokat a névjegyeidet a telefonon és a SIM-en is tárolod? Ha igen, akkor nem tudom, min csodálkozol... A SIM-en lévő névjegyekhez nem lehet csengőhangot rendelni. Ha becsörög a szám, akkor valószínűleg a SIM-en nézi meg először, hogy el van-e mentve a szám, ha igen, akkor hozzácsapja az ott lévő nevet, kijelzi, és annyi, nem megy el a telefon memóriájába, hogy a csengőhangot is összeszedje. Próbáld ki úgy, hogy fogj egy másik telefont, a számát mentsd el a SIM-re Béla néven, a telefonon meg Géza néven, Gézához rendelj csengőhangot (Bélához nem tudsz), és csörgesd meg magad arról a számról. A végeredmény az lesz, hogy Bélát fog kiírni hívó félként, és az alap csengőhangon fog csörögni, mert Gézát már meg sem nézi, hiába ugyanaz a száma.
Ne tárolj kétfelé, mert csak összezavarod a telefont, nem beszélve saját magadról. Told fel a számokat pl. egy Google fiókra, a SIM-ről meg töröld le. -
Ocsy
aktív tag
Ez elég érdekes. Írd már meg lécci, hogy mit látsz a "Személyre szabott verziónál" a Beállítások/A telefonról menüpont végén...
Én nem használtam még azt az alkalmazást, de én a helyedben kipróbálnám úgy, hogy kiveszem a memóriakártyát, és elindítom újra. Ha azt mondja, hogy hülye vagy, nincs bent a kártya, akkor passzolom a problémát. Ha viszont továbbra is azért rinyál, hogy kevés a hely a kártyán, akkor arról van szó, hogy a "másik" SD-re próbál helyreállítani, ami a belső tárhely, és az összesen csak 1 giga. Ha így van, akkor rá kéne beszélni, hogy a kártya visszarakása után ne az SD2-re, hanem az SD-re próbálkozzon má' visszamásolni a cuccot. -
Ocsy
aktív tag
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Benciky #3250 üzenetére
Kicsi az esélye, hogy bármilyen forrásból származó új készüléken már a friss firmware legyen. Még ha Németből hozatnád, akkor is nagy valószínűséggel a novemberi változatot kapod, csak az frissíthető.
Mondjuk el nem tudom képzelni, hogy mi értelme van a régiónként eltérő frissítésnek, ha a készülékek egyébként egyformák (egyes típusoknál előfordul, hogy ugyanahhoz a modellhez nem ugyanazt a SoC-t vagy más hardverösszetevőt használják a különböző piacokon)... Az enyém német, ajánlgatja is már egy ideje a frissítést, de még nem tettem fel. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3183 üzenetére
A BT az zabál akkor is, ha nincs rajta csatlakoztatott eszköz. Ezért én csak akkor kapcsolom be, ha kell, meg magától kapcsolgatja a Phone Schedule azokban az időintervallumokban, amikor általában vezetek (munkába-ból), és kell a kihangosítóhoz.
-
Ocsy
aktív tag
Szerintem is hasznos a rezgés, én is szeretem.
Nem a százalékos arányokon szeretne változtatni, hanem annak a két funkciónak a felhasználásán, amik a legnagyobb arányban viszik a töltést. A gond az, hogy pont erre a kettőre nincs különösebb ráhatása a felhasználónak. Az egyik a mobilhálózaton történő ücsörgés, a másik a telefon "üresjárata".
Bferi, az nem lehet, hogy olyan területen használtad abban az 1-1,5 órában, ahol alacsony volt a térerő?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3170 üzenetére
Ha az adathasználat és a wifi megosztás azt jelenti, hogy folyamatos forgalom volt rajtuk, akkor normális. Ha csak be volt kapcsolva az adatforgalom és a wifi, de egyébként nem volt rajtuk forgalom, akkor nem. A beállítások között az Akkumulátor-ban ellenőrizheted, hogy melyik rendszerkomponens mekkora rész használt el az akku töltéséből.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3169 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem, hogy ha nem volt SD a telefonban, arra felmásoltál hangokat, azokat hozzárendelted névjegyekhez, majd beletettél egy SD-t, akkor utána valszeg azért álltak vissza a gyári hangok, mert a belső tárhelyet a telefon szintén SD-kártyaként látja, elnevezése "sdcard". Viszont egy SD behelyezése után utóbbi lesz az "sdcard", a belső tárat pedig átmountolja "sdcard2"-nek. A tárhelyek névcseréjével a hangok eltűnnek az oprendszer elől, mert az továbbra is az "sdcard"-on keresi őket, miközben az egy üres kártya, a hangok pedig átkerültek az "sdcard2"-re, csak ezt a változást a rendszer nem követi le. Így úgy veszi, hogy a csengőhangok törlődtek az "sdcard"-ról, ezért visszaállítja az alapértelmezetteket.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3164 üzenetére
Nincs ezen mire rájönni. Az Androidnak meghatározott mappaszerkezete van, csak akkor ismeri fel az utólag felmásolt (nem gyári) hangokat, ha a megfelelő mappába vannak másolva. Ez csengőhang esetében a /Ringtones vagy a /Media/Audio/Ringtones. Ez lehet a telefon saját memóriájában vagy a kártyán is, te döntöd el, hová hozod létre. Ha mindkét helyen megvan, akkor elvileg minden hangot kétszer kéne látnod a listában.
Az meg már ismert Android-sajátosság (nem az OT-997D hibája), hogy ha a telefont USB-n összekötöd PC-vel, akkor a kártyát az oprendszer leválasztja, miközben a PC-vel turkálsz rajta. Ezért a telefon (általában a következő ujraindításig) nem látja a kártyán lévő dolgokat, köztük a csengőhangokat sem, emiatt a névjegyekhez vagy profilokhoz rendelt hangokat visszaállítja alapra, hogy azért valahogy csörögjön a nyomorult akkor is, ha nem találja a kézzel beállított, a leválasztott kártyán tárolt hangot. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3158 üzenetére
Érdekes, nekem van SD kártya benne, mégis működik az összes csengőhang. Tökmindegy, hogy SD-n vannak vagy a telefon memóriájában. Most a telefonban tárolom őket, hogy ne okozzon gondot a leválasztás, meg amúgy is elférnek, van elég hely. Korábban SD-n voltak, akkor sem volt velük gondom, csak ha USB-s PC-csatlakozásnál leválasztotta a kártyát. Akkor visszaállítgattam a hozzárendeléseket, és megint működtek. Ennyi.
-
Ocsy
aktív tag
A csoportra megkaptad a választ, de az egyénivel kapcsolatos kérdést én nem egészen értem. Bekocogsz a névjegybe, szerkesztésnél kiválasztod a csengőhangot, kijelölöd a hangot a listából, elmented a beállítást, és ettől függetlenül nem azon a hangon csörög a bejövő hívás? Ha visszamész a csngőhang beállításához a névjegyen belül, akkor látszik, hogy eltárolta a megadott csengőhangot, vagy magától visszaáll alapra?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Nicolpiper #3129 üzenetére
Lényegesebb lett volna, hogy ez a boltban érvényesíthető, vagy a márkaszervizben, mert előbbi esetben bolti, utóbbi esetben valszeg gyári.
Az Alcatel központi honlapon és a kézikönyv végén is olvasható, hogy 1 év gari jár a telefonra és fél év az akksira. Javítás esetén ugyanarra a hibára 1 hónap jótállást vállalnak. Ezek az általános garanciális feltételek. A helyi képviselet a helyi szervizzel persze megállapodhat hosszabb garanciális szolgáltatás nyújtásában is a vásárló felé. A magyar honlap szerint ez 1 vagy 2 év (nincs részletezve, hogy ez mitől függ, de a számlán szerepelnie kell, hogy melyik), az akksira fél év, a javításra 3 hónap.
A telefonra 1 évnél rövidebb nem nagyon lehet máshol sem, legalábbis Európában, ezt általában a helyi, illetve az EU-s fogyasztóvédelmi jogszabályoknak megfelelően állípítják meg. -
Ocsy
aktív tag
Az érintéskori rezgést a hangprofiloknál lehet kikapcsolni, haptikus visszajelzés álnéven fut. A felvételkori rezgés pedig a tárcsázó alkalmazás beállításainak egyéb szekciójában van, "Emlékeztető: rezgés" néven. Fogalmam sincs, ezt a nevet hogy kapta, talán arra emlékeztet, hogy hívok valakit, de azt meg én nem felejtem el addig, amíg kicsöng... Van egy másik emlékeztető ugyanitt, az minden perc 50. másodpercében szól beszélgetés közben. Ez perc alapú számlázásnál igazán hasznos, mert így meg lehet spórolni egy perc árát, ha tudod, hogy 10 mp-en belül le kell tenned.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Nicolpiper #3122 üzenetére
Ha gyári garival veszed, azt tudod érvényesíteni 1 évig bárhol (de Európában legalábbis mindenképpen), ahol van márkaképviselet. A magyar hivatalos szakszerviz a TeleMax (tmx.hu), ők a külföldi számlával elfogadják garisnak 1 évig, a magyar bolti garis számlát nem (mondjuk az edigital annál nagyobb cég, hogy ne legyen tisztességes szervizháttér a garanciájuk mögött akkor is, ha az csak bolti). Én Németből rendeltem, mert egyrészt itthon nem nagyon lehetett kapni, másrészt olcsóbb is volt azoknál az áraknál, amit az itteni kereskedőknek volt képük ráírni, és még számlám is van az itthoni garihoz.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Nicolpiper #3115 üzenetére
Ez a két éves gyári gari nekem gyanús... Miből gondolod, hogy nem bolti?
A kifutásról annyit, hogy elég megnézni azt a modelláradatot, amit az Alcatel (TLC) az utóbbi pár hétben bemutatott. A piac állása szerint nem feltétlenül kifutó a 997D, de az Alcatel kínálatában gyakorlatilag igen. A 997D helyét már átvette az Idol (a procit fel is húzták 1,2 GHz-re), a 992D helyéd pedig a Star dual verziója. Mindkettő JB-s. Az Idol (6030D a kétkártyás modellszáma) a németeknél már van 240 EUR-ért, a Star (dual: 6010D) 185-ért. Eközben a 997D egész jól tartja magát 177-tel, a 992D meg már 145-ért elvihető. A 997D annak idején hasonló árszintről indult, mint az Idol, és hetek alatt beesett 200 EUR alá. Persze a magyar piac az egy külön világ, annak az árképzését ne feszegessük... -
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #3110 üzenetére
Egyetértek. Én is figyelem a dualsim piacot lassan egy éve, de a 997D-nek szerintem csak egyetlen igazi kihívója van: a 992D... Akinek elég a kisebb memória és kijelző, annak utóbbi a legjobb választás, mert a többi hasonló készülék mind ugyanerre az architektúrára épül (MT6577/PowerVR SXG531/512 MB), de vagy az összeszeszerelés/anyagminőség, vagy a kijelző, vagy a kamera, vagy mindegyik gyengébb, mint a 992D-é. Az Evolve a gyárilag telepített JB miatt szorongathatja meg, akinek mindenképpen JB kell, az úgyis azt veszi.
-
-
-
Ocsy
aktív tag
No, utolsó mohikánként én is lecseréltem a firmware-t a legfrissebb, 2012 novemberi darabra. A tapasztalataim túl sok embert biztos nem érdekelnek, mert aki most venne OT-997D-t, az már úgyis ezzel kapja, akinek meg régebbi van, már túl van a frissítésen...
Mindenesetre eddig úgy tűnik, hogy a leglátványosabb változások a hangprofilok kezelésében vannak: már van rendes Értekezlet mód (lehet csengőhangot és hangerőt állítani, nem úgy, mint a régi - tavaly szeptemberi - fw-nél, ahol akármit állítgattam, csak rezgő módra volt képes). Igaz, ehhez előbb nyomni kellett a profiloknál egy resetet, mert addig az Értekezletet nem is hagyta kiválasztani, automatikusan átugrott Némára. A névjegyekhez rendelt csengőhangokat törölte, újra kellett állítani őket, de azóta többszöri kikapcsolás után is tartja, nem felejti el, ahogy sokaknál előfordul. Az AnTuTu pontszám kb. 5%-kal esett, 6600 körüliről 6300-ra. Ez valszeg az optimalizáció eredménye, ha minden igaz, a fogyasztás emiatt lett kisebb, ahogy korábban páran jelezték (én még nem tudom, mert a frissítés óta viszonylag intenzíven használom, és ez meg is látszik az akksi töltöttségén, de 2 napot ki fog bírni így is, éjszakai lekapcsolással). Az automata fényerőszabályozó miatti kijelzővillogás hívás közben nem javult meg, így nálam marad fix közepesen. Ami jó hír viszont, hogy a frissítés óta sem dobálja a hálózatot, nem esik a térerő, ha töltőre teszem, és a BT sem akad ki. A töltőről lehúzás utáni drasztikus töltöttség-esés sem jelentkezik: tegnap reggel vettem le 100%-kal, két órával később 96-on állt úgy, hogy közben folyamatosan ment a BT, és kapcsolódó eszköz (kihangosító) is volt rajta vagy 3/4 órán keresztül. Szóval sokáig halogattam, de úgy tűnik, rendben van a frissítés után is a masina. Factory resetet nem csináltam, de a csengőhang-beállítások lenullázásán kívül csak a billentyűzetet állította vissza a gyári Droidra (ASK fent maradt, csak vissza kellett kapcsolni), meg törölte a Rádió állomáslistáját; egyéb beállításokhoz nem nyúlt, minden működőképes. Szóval nagyreset majd akkor, ha tényleg lesz valami ebből a német JB-s történetből...
-
Ocsy
aktív tag
Köszi a reakciókat, akkor kiegészítek:
OT-997D Firmware-ek:
1. 4.0.4-201209??_?????
vB5P-0 (2012/09/18 után valamikor)
Alapsáv: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V1.F1.P7 (2012/09/14 13:26)
Kernel: 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (2012/09/18 20:43:49)2. 4.0.4-20121031_110?? (máshol ez is 01001), méret 40,0 MB
vB5T-0 (2012/10/25)
Alapsáv: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V1.F1.P9 (2012/10/17 14:02)
Kernel: 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (2012/??/?? ??:??)3. 4.0.4(-2012112?)_01001 (a dátum azért van zárójelben, mert a verziószám igazából már nem tartalmazta), méret 46,4 MB
vB5Y-0 (2012/11/24)
Alapsáv: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V1.F4.P1 (2012/11/12 15:54)
Kernel: 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (2012/11/24 16:37:34) -
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #2925 üzenetére
GSMArena-n, Idealo-n én is olvastam, de valahogy egyik sem az a hiteles forrás, amire adnék... Gyanús, hogy a német képviselet elhintette ezt az infót a kereskedőknek, de ez lehet reklámfogás is. Az, hogy a TLC a kínálatának gyakorlatilag a teljes felső felét-harmadát lecseréli az idén, inkább azt vetíti előre, hogy azokkal lesznek elfoglalva a fejlesztők... Persze ne legyen igazam, láttunk már olyat, hogy egy régebbi hardvert támogattak meg a gyártók, az alsóbb piaci szegmenst megcélozva vele.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #2912 üzenetére
Köszi az újabb válaszokat! Akkor összefoglalom, amit eddig a kollektív tudatból (értsd: ez a topic
) összelegóztam:
A Firmware verziószám sosem változik, az mindig 4.0.4 (Android Ice Cream Sandwich)
A Kernel verziószám szintén nem változik, az mindig 3.0.13Az eddigi Firmware adatok (a kérdőjelek ismeretlen karaktert jeleznek):
1. 4.0.4-201209??_?????
vB5P-0 (2012/09/18 után valamikor)
Alapsáv: MAUI.11.AMD.W12.22.SP.V1.F1.P7 (2012/09/14 13:26)
Kernel: 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (2012/09/18 20:43:49)2. 4.0.4-20121031_110?? (máshol ez is 01001), méret 40,0 MB
vB5T-0 (2012/10/25)
Alapsáv: MAUI.11 AMD.W12.22.SP.V1.F1.P9 (2012/10/17 14:02)
Kernel: 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (2012/??/?? ??:??)3. 4.0.4(-2012112?)_01001 (a dátum azért van zárójelben, mert a verziószám igazából már nem tartalmazta), méret 46,4 MB
vB5Y-0 (2012/11/24)
Alapsáv: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V1.F4.P1 (2012/11/12 15:54)
Kernel: 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (feltételezés)Aki tud másról, az sikítson, illetve valaki erősítse meg vagy cáfolja, hogy a legutóbbi Kernel is 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (és még mindig a szeptemberi dátummal).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
ezmivolt #2902 üzenetére
Nekem annyi a tapasztalatom velük, hogy a külföldi beszerzésű telefonra vonatkozó garanciával kapcsolatos kérdésemre gyors és korrekt választ adtak. Remélem, ennél többször nem kerülök kapcsolatba a szervizzel... Ezekről a véleményekről (most a cégtől függetlenül, általánosan) meg annyit érdemes tudni, hogy aki elégedett, az ritkán veszi a fáradságot, hogy leírja, hogy menniyre elégedett volt a termékkel vagy szolgáltatással, aki viszont elégedetlen, az sokszor tölti ki a jogos vagy jogtalan mérgét ilyen módon. Ez különösen igaz akkor, ha az elégedettségi kérdőívet nem tolják bele az ember arcába automatikusan (ez webshopoknál gyakori), hanem magának kell keresnie ehhez valamiféle felületet (azaz, ha minden OK, akkor az ember boldog, és baromira nem jut eszébe, hogy visszajelezzen, bezzeg, ha gond van, akkor egyből beleteszi az időt és energiát, hogy keressen valami fórumot vagy ilyesmit, ahol hőböröghet). Röviden, sokszor torzítanak azért ezek az oldalak. Én mondjuk úgy vagyok ezekkel, hogy ha jók a tapasztalataim, akkor segítek annyit azoknak, akik kiszolgáltak vagy megoldották a problémámat, hogy adok valami pozitív feedback-et, ellenben, ha gáz van, akkor legtöbbször inkább lesz*rom, kérdőívre nem reagálok, csak legfeljebb nem megyek többet oda, vagy nem vásárolok onnan, és nem ajánlom tovább senkinek a helyet, ha kérdeznek.
-
Ocsy
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Nálam az az érdekes, hogy szeptember közepi-végi fw van rajta, azóta nem bántottam, és újabban 2 naponta szól, hogy elérhető frissítés van a hálózaton úgy, hogy be van állítva, hogy csak két hetente ellenőrizzen (és csak wifin), és ne szóljon olyanról, amiről már egyszer szólt (nincs emlékeztetés).
Igazából azért érdekel, mert már foglalkoztat a frissítés gondolata, és kíváncsi voltam, hogy a legutóbbi új verzió óta mennyi idő telt el ahhoz, hogy itt feltűnjenek az új hibák, ha vannak.
Egyébként nekem is a 01001-et jelzi, hogy szeretné letölteni, ami 46,4 MB.
JB állítólag nem lesz rá, ami érthető: már az új modellek offenzívájára készül a gyártó. Ha akartak volna JB-t erre az architektúrára, a 992D-t gyárilag azzal adták volna ki sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest