- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Scuderiafam #5754 üzenetére
Emlékeim szerint a "gyári" az az AVG fizetős változata volt valami korlátozott 1 éves licensszel, vagy mi. Ha az vált be, megveszed, ilyen eccerű. Egyébként a TrustGo-ban nincs próbaverziós korlátozás, mert az teljesen ingyenes.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Scuderiafam #5750 üzenetére
TrustGo Antivirus
Alig eszik rendszer erőforrást, kussban van, amikor nincs rá szükség (még az értesítési ikont sem kell kirakni, anélkül sem hagyja kilőni magát), de egyből szól, amikor adware/malware akar rámászni a rendszerre. Egyetlen hiányossága, hogy csak angolul tud, igaz, nem is beszél sokat... -
Ocsy
aktív tag
Nekem az 1.1-es Auto Hide megy normálisan, nem azt használod? Lassan ráírok már erre a fejlesztő gyerekre megint, hogy mivanmá. Csak nem akar megjönni az a javítás, pedig azt gérte, gyorsan meglesz, és tudja is a hiba okát. legalábbis sejti...
A Sweet Dreams-hez mindig ugyanaz a frissítés volt, 2012 szeptemberi. Én meg is találtam az eredetinek és ennek az apk-ját a Custpack-ben, az utolsót megpróbáltam kézzel is telepíteni, de a következő nap megint rinyált, hogy frissítést talált. A Google cuccaiban is leginkább az idegesített, hogy minden nap volt 4 frissítés hozzájuk. Meg persze az, hogy feleslegesek... -
Ocsy
aktív tag
Vannak azok az előretelepített szemetek, amik egyébként is törölhetőek. Ilyen a sok próbaverziós játék és alkalmazás, meg amik nem próbák ugyan, de feleslegesek (nekem), pl. Ringdroid, Picsay stb. Ezek vannak ugye a Custpack Removeable alatt. Kuka.
Ezen felül nálam búcsúzott minden, ami Play-ről egyébként visszaállítható, de nem kell (azért előtte mentettem mindet): a TouchPal és minden szótára (Swiftkey van helyette), a Chrome, a Google+, a Hangouts (Talk), az összes Play az Áruházon kívül (Könyvek, Zene, Video - utóbbi alapból le van tiltva, mivel Mo.-on nem elérhető, így először elő kellett csalogatni Titanium Backup-pal (Kiolvasztás) -> pláne nagyon fontos, hogy fent legyen...), a Picasa Uploader, Sweet Dreams (ez nálam pl. azt játszotta, hogy hiába volt fent a legutolsó verzió, állandóan rinyált, hogy a Play-en van elérhető frissítés, de amúgy se jó semmire), Android szövegfelolvasó (a Pico TTS-t fenthagytam, de úgyis az SVOX-ot használom, csak a Pico nem tölthető le a Play-ről), a Saját Útvonalak (My Tracks). A Gmail és a Talkback csak azért maradtak, mert tényleg a rendszer részei (Talkback is törölhető, csak akkor a funkció nem fog működni. Mondjuk ne is legyen rá szükség, látássérülteknek találták ki, amúgy jó). Nagyjából ennyi asszem, ha rákérdezel még valamire, akkor meg tudom mondani, hogy kell-e, csak most fejből már meg nem mondom, volt-e még valami.Az eltávolítás a Clean Master Appkezelőjével ment, csak az a trükkje, hogy törlés előtt a normál módon (Beállítások/Alkalmazások) el kell távolítani a frissítéseket, különben a CM is csak azokat fogja törölni. Így hiába írja ki, hogy sikeres az eltávolítás, még1x rá kell menni. Ez a Hangouts-nál a legszembetűnőbb, mert az eltűnik ugyan, de megjelenik helyette a Talk, amit újra le kell gyalulni. Törlés után pedig a CM-ben a Felesleges fájlok alatt kell még egy Dalvik Cache takarítást csinálni, különben az eltávolított appok egy szürke ikonnal ott maradnak az Alkalmazások között.
Ez nálam így ment, próba persze csak saját felelősségre.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5722 üzenetére
0. Ld. előbb.
1. Factory reset. Ha egyszer eljutok oda, hogy frissítsek, tuti, hogy csinálok egyet előtte és utána is.
2. Ha a Google böngésző (?) = Chrome, a rángatózást ICS alatt is csinálja, és nem csak ezen a telőn, ld. Play visszajelzések. Tele van ilyen panaszokkal. Én emiatt húztam le a wc-n a Chrome-ot, a root-tal ment a levesbe a Hangouts-szal meg a Google+-szal, meg az összes ilyen haszontalan sz*rsággal együtt. Dolphin Browsert használok helyette.
3. Ld. 2. -
Ocsy
aktív tag
Az 1. hibát szerintem a Auto Hide Soft Keys csinálja, ne kérdezd, miért (ICS alatt is). Amikor boot közben elindul, és eltünteti a gombsort, akkor az értesítési sávot is újraindítja valamilyen módon, akkor vált át a roló erre a "Nem áll rendelkezésre.." feliratra. De a kártya működését nem befolyásolja. Valami megjelenítési bugot okozhat a rolónál, valszeg nincs felkészítve a dualsim-re, de ettől működik. Ha átteszed repgép üzemmódba és vissza, attól helyrejön a kijelzés is.
Pontosításképpen: nálam az értesítősávon nincs gond a kijelzővel, csak a roló aljára ír hülyeséget, ha lehúzom. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Logitech #5714 üzenetére
A legegyszerűbb módszer, ha a Google-n mindent szépen rendbeteszel, születésnapokat, csoportokat, amit kell, aztán a telefonról mindent törölsz, és szinkronizálsz. Utána bekapcsolod, hogy csak a Google-n lévő névjegyeket mutassa, és oda is mentsen. Ennek egyébként semmi köze nincs a valóban a Google-n lévő névjegyekhez, csak ha folyamatosan szinkronizálsz (én nem szoktam), fizikailag ezek is a telefonon vannak. Ha ragaszkodsz a dedikált telefon memóriához, akkor oda is átmásolhatod, bár akkor minden 2x lesz a telefonon. Ha további biztonsági másolat kell, akkor a Google tud csv-be menteni, illetve onnan importálni.
-
Ocsy
aktív tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz, mindenkinek kellemes Karácsonyt!
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #5699 üzenetére
Próbálgattam Uffisz2010 alatt fájl exportálással, elvileg tabulátorral vagy vesszővel tagolt szövegfájlba tud is menteni, engedi kiválasztan ia Névjegyek mappát a források közül, de utána ugyanúgy e-mail-eket akar belőle exportálni, mintha egy üzenetmappát választottam volna.
-
Ocsy
aktív tag
Pl. visszaolvasol.
-
Ocsy
aktív tag
Hát, bár érdekesen hangzik, ezt a cikket az Alcatelnél nem olvasták, mert náluk ez úgy működik, hogy a német régiókodos készülékekre mindent kiszórtak, a többire meg semmit (a legutolsó ICS frissítés soha nem jelent meg pl. a magyar készülékekre). És nem az 1%-kal kezdik, mert Európában tuti, hogy a legtöbb 997D Németországban van. A JB-t is megkapták a németek (az összes), ami aztán az állomány felét téglásította, akkor visszavonták, újra kiadták (OTU helyett OTA-n), mire az állomány további 1/3-a téglult. Akkor ismét visszavonták, majd kiadtak egy újabbat, ami úgy néz ki, jó lesz (android-hilfe-n emlegetnek olyan gondot, hogy nem akar töltődni az akksi némelyeknél), de ez meg hiába a 2. JB verzió, csak az ICS-re ajánlották ki. Szóval most ott tartunk, hogy a német készülékekre (ideértve a más országokban eladott, de attól még német régiókódosakat is) volt egy utolsó ICS frissítés, egy nem túl jól sikerült JB, és egy valamivel jobbnak tűnő JB2. A JB2-t viszont nem lehet feltenni a JB-re, csak ICS-re, ez Püki kolléga problémája. (BTW a német készülékeknél nem kell az utolsó ICS frissítés ahhoz, hogy felmenjen a JB vagy most már a JB2, azokra fel lehet tenni úgy is, hogy sosem voltak korábban frissítve. Szóval a magyar régiós készülékekre nem azért nincs JB, mert azok már az utolsó ICS-t sem kapták meg, az nem előfeltétele a JB-nek).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5666 üzenetére
Esetleg próbáld meg a Clean Master-rel. Tud mozgatni belső tárhely és SD között, összeszedi listára a szerinte átmozgathatókat, aztán 1 kattintással megcsinálja. Én még csak 1x próbáltam, 1 appot kártyáról telefonra, nem volt vele gond. Hátha jobb, mint a stock módszer...
-
Ocsy
aktív tag
Elvileg a tárcsázó cserélheti, apró szépséghiba, hogy dual sim-es tárcsázó alkalmazás nemigen van a placcon (ahogy sms kezelő sincs). Ennek oka az, hogy az Android SDK hivatalosan nem támogatja a dual simet, így aztán nehéz fejleszteni bármit, ami működik. Van valami SIM Selector nevű orosznak tűnő csoda, de az a leírás szerint csak a kimenő hívásokat kezeli. Meg az sem biztos, hogy van legalább angol verzió belőle...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #5640 üzenetére
Igen, elvan egy ideig. Automatikusan frissülni csak a Play beállításai alapján tud, magától nem. Viszont jött válasz a fejlesztőtől. Elnézést kért a késlekedésért; nem cég, hanem egyéni fejlesztő, és éppen vakációzott. Mondjuk ez engem pont nem érdekel, főleg, mert az én pénzemet költötte közben. :-( Viszont megígért egy gyors javítást, szerinte a boot közbeni root jog kérésnél van a hiba. Meglárjuk, mire jut.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5636 üzenetére
Köszi. Feltelepítettem pár security programot, köztük ezt is. Van egy app, ami többnél is bejelzett, az Easy (nemrég még Pansi) SMS. Ami azért fura, mert ez is fizetős változat. A Trustgo is jelezte, de az még vagy 6 másikat is, köztük pl. a Gmail-t. Fene tudja, tesztelem még.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
customrobi #5620 üzenetére
Köszi, ezt nézegettem màr, de nem blokkolni akarom, hanem a forràsàt megtalàlni. Ha az egy app, akkor természetesen azonnal megy a levesbe.
-
Ocsy
aktív tag
Mostanában előfordul (naponta talán egyszer), hogy feljön egy teljes képernyős magyar nyelvű reklám valahonnan. Nem igazán értem, az appjaim megbízható helyről vannak, legtöbbje fizetős változat. Fogalmam sincs, honnan került fel. Találkoztatok ilyennel? Valami ötlet, hogy lehetne megtalálni és kiírtani...?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Logitech #5606 üzenetére
Ez az akksi túlmelegedését nemigen fogja befolyásolni sztem, gyanítom, hogy csak a legmagasabb elérhető órajelet veszi lejjebb (underclock). Taskerrel pl. bele lehet nyúlni ebbe root joggal JB menüpont nélkül is (persze ott felfelé is állítható, a hardver kinyírásának veszélye mellett
).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5600 üzenetére
Nem, csak néhány szolgáltatásához. Ilyen a widgetek gyári launcher-hez hasonló kezelése (root nélkül is tudja azért kezelni őket, csak nem jeleníti meg az appok között, egy listáról kiválasztva lehet közöttük válogatni), vagy az óra eltüntetése az értesítési sávból. Ez utóbbi nálam pl. használható, mert az elsődleges főképernyőmön van egy óra widget, így oda felesleges még egy. A többi képernyőn látszik a gyári óra. Szóval ilyen apróságokhoz igényli a root-ot, egyébként a funkcióinak 98%-ához nem kell.
-
Ocsy
aktív tag
Ja, még valami: az, hogy a Titanium Backup nem képes mókolni a /custpack tartalmát, oda-vissza értendő, azaz a Clean Master által uninstallált cuccokat a Titanium Backup mentésből nem tudja visszarakni a /custpack alá. Valahová tesz valamit, és úgy tűnik, működőképes is marad a visszaállított alkalmazás, de nem a /custpack alatt.
-
Ocsy
aktív tag
Más téma: felesleges cuccok kipucolása root-tal. SaGa59 írta korábban, hogy egy root file kezelővel és egy dalvik-cache pucolással oldotta meg a TouchPal és a Chrome törlését, mivel a Titanium Backup pl. nem képes arra, hogy a /custpack tartalmát molesztálja. Ez így is van, csak azon töprengtem, hogy a /custpack-ből való törlés önmagában nem oldja meg a dolgot, hiszen attól a data/data és a data/user alatt még ott maradnak a telepített cuccok szemetei a többi között, nem? Viszont a Clean Master appkezelője a root jogok megkaparintása után tényleg képes megtalálni és kigyomlálni (dalvik cache-t is pucol root joggal), úgyhogy a manuális kaparászás helyett én ezt ajánlanám. Kipróbáltam egy kevéssé rizikós cuccal, nevezetesen a TouchPal török nyelvi kiegészítésével, és simán eltüntette a föld színéről. Ha a TouchPal menüjéből újra letöltöm, akkor ismét megjelenik az elérhető nyelvek között, csak már törölhető állapotban. Ha viszont az előzőleg backup-olt TurkishPack.apk-t visszamásolom a helyére, a /custpack/app/unremovable/withoutlibs alá, és onnan telepítem újra, akkor ismét eltávolíthatatlanná válik. Szóval javasolt a custpack tartalmának kézi, vagy backup-programmal történő elmentése, utána - kellő óvatosság mellett, a tényleges rendszerösszetevőket nem bántva - viszonylag szabadon lehet garázdálkodni
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5589 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat. Cserébe a gyárilag előtelepített pénznemváltó:
OANDA Currency ConverterAz elforgatásról annyit, hogy ICS alatt egy ideig nem működött, aztán állítólag az egyik frissítés után igen, de nálam akkor sem.
Aztán felraktam a Nova Launcher-t, ami el tudja forgatni az asztalt, de nálam ki van kapcsolva.
-
Ocsy
aktív tag
Ennyire mindenki a karácsonyi bevásárlással van elfoglalva, vagy senki nem telepítette az új frissítést? A németeknél sincs szinte semmi róla, nyitottak neki vagy három topicot, hsz meg 0. Itt se nagyon van pörgés... Vagy annyira jól sikerült, hogy nem érdemes róla beszélni...?
Auto Hide-dal kapcsolatban továbbra sincs semmi fejlemény, az email-emre nem reagáltak, tegnap kaptak még1-et.
-
Ocsy
aktív tag
Nekem települt, egyébként nem nagy durranás, legalábbis amennyi ICS alatt működik belőle. Változott az app drawer ikonja, ami ronda. A dokk elválasztója, ami szintén ronda, de legalább választható. Van pár új ikon, azok is rondák. Variáltak még a folderekkel, de én azt nem használom. Meg lehet backup-olni SD-re. Nagyjából ennyi.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
coolpet #5533 üzenetére
Ha nem tetszik, hogy mindkét tárhelyen ott vannak ugyanazok a könyvtárak, törölheted onnan, ahol nem használod, de újra létre fog jönni, ha programnak vagy a rendszernek kell. A struktúrát át lehet rendezni mindkét táron az alábbiak szerint (a gyökéren belül) , hogy kompaktabb legyen, de a médiakezelők még használni tudják:
Download/
Media/
Media/Audio
Media/Audio/Alarms
Media/Audio/Notifications
Media/Audio/Ringtones
Media/Music
Media/Movies
Media/PicturesA DCIM-et ne bántsd, az a kameráé.
-
Ocsy
aktív tag
Az emailemre nem érkezett még válasz. Fura, mert az 1.2 után 1 napra adták ki az 1.3-at, szóval biztos reszelgetik folyamatosan. Azért valamit böföghetnének, hogy jóvanmá, vagy valami. Pláne, hogy a levelemben szerepelt, hogy én a PRO változatot használom, szóval gondolhatják, hogy szeretnék a pénzemért tisztességesen működő szoftvert...
-
Ocsy
aktív tag
ICS alatt is megy manuális indításssal, illetve, ha az értesítési ikonnal együtt bootolt, akkor is megy, ha előtte beléptél a menüjébe. Addig viszont nem jön fel a NavBar, hiába tapogatod. Tehát bebootol, megjelenik az értesítési sávon az ikonja, de a gombsor nem jelenik meg sehogy sem. Ha belépsz a program menüjébe, onnan aktiválható, és akkor megy a következő reboot-ig.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #5511 üzenetére
Sztem próbáld meg. A mérete legalábbis stimmel, 1,4 MB körül van. A Play-en lévő 1.3-ast NE tedd fel.
Hogy érthetőbb legyen: az 1.2-ben már valszeg jelentkezett a probléma, amit az 1.3-ra szerintük kijavítottak, szerintünk meg nem. Most itt tartunk. Én most az 1.3 megjelenése után küldtem nekik egy e-mail-t. -
Ocsy
aktív tag
Írtam a fejlesztőknek. Valamit variáltak vele, az biztos, mert most a Play-en az 1.3-as verzió javításai között szerepel egy "Fixed start on boot", csak éppen nem fixed, vagy legalábbis nem ICS-en, illetve ezek szerint JB-n sem. Meglátjuk, remélem gyorsan ki tudják javítani.
-
Ocsy
aktív tag
Az Auto Hide-dal kapcsolatban valami légy került a levesbe... Az 1.1 nálam tökéletesen működik, de a KitKat támogatással ellátott 1.2 és ennek javitása, az 1.3 nem. A telefon ki-bekapcsolása után, ha nincs engedélyezve az AH értesítés-ikonja, akkor egyáltalán nem is indul el, hiába van bepipálva az auto elindítás a boot során. Ha engedélyezett az értesítés-ikon megjelenése, akkor elindul, látszik a futó programok között, a gombsor is eltűnik, aztán úgy is marad, nem lehet előcsalni. Ti nem tapasztaltatok ilyet? Mindenesetre, aki még nem frissítette, annak célszerű az 1.1-es apk-ból elmenteni egy példányt, és csak utána frissíteni.
Csak tudnám, miért kell mindig elsz*rni azt, ami tök jól működik... -
Ocsy
aktív tag
-
Ocsy
aktív tag
Page in page.
Eredetileg ugyanazt a képet akartam beszúrni, mint Te, csak az ICS alatt fekete, ezért nem látszott rajta a gombsor áttetszősége, kellett valami világos háttér, amit posztolni is lehet (nem telefonkönyv és hasonlók).
A delfin a Dolphin Browser-hez tartozik, sztem jobb, mint a Chrome.
-
Ocsy
aktív tag
Ha megveszed a Pro-t, akkor azt a ronda piros csíkot (ez jelzi, hogy hol kell megérinteni vagy simítani ahhoz, hogy megjelenjenek a gombok) is el tudod tüntetni alulról, vagy át is lehet szinezni, ha mindig látni akarod, hol érzékeli a tapogatást. Az érzékelő területe növelhető-csökkenthető, áthelyezhető, és maga a megjelenő gombsor is konfigurálható (méret, áttetszőség, gombok közötti távolság, soft menügomb).
(Nem, még mindig nem kapok jutalékot, de sztem megéri). -
Ocsy
aktív tag
válasz
Samanbacsii #5476 üzenetére
Engem nem különösebben izgat a JB addig, amíg nem lesz tökéletes. Ha meg egyáltalán nem lesz, akkor marad az ICS. Ez legalább az ismert és megszokott néhány parajelenségen kívül nem produkál mást, ezekkel meg együtt lehet élni. Tudom, olyanok is vannak itt, akiknél a JB is 100%-os, de egyelőre én nem kísérleteznék. Esetleg egy TWRP backup után megkockáztatnék egy próbát, de erre ráérek akkor, ha már otthonosabban mozgok a ROM-cserebere világában. A német tiszta JB backup-ot lementettem, elvileg bármikor feltölthetem, ha nagyon unatkozok. Most viszont találtam magamnak másik csontot a root "személyében", ezzel elleszek egy darabig.
-
Ocsy
aktív tag
Ja, aha, értem. No, hát ezért kérdeztem rá lentebb arra, hogy csinált-e ilyet valaki. Mert elvileg a Framaroot tud unroot-olni. Meg a SuperSU is tudja. Kérdés, hogy melyik működik ténylegesen, mert olyat mondjuk olvastam, hogy hiába unroot-olt valaki, megmaradt a joga. Mondjuk hozzáértő szakember, ha kifejezetten keresi, biztos sikeres unroot után is megtalálja a root nyomait, csak éppen nem lesz nyilvánvaló. De ha kifejezetten nem keresik, akkor ránézésre a superuser app (SuperSU, esetleg Superuser), illetve a root-hoz kötött működésű appok ikonjain kívül nem sok utal rá, azok meg eltüntethetők a megfelelő launcher-rel pl.
-
Ocsy
aktív tag
Maga a root kis valószínűséggel. Inkább akkor lehet baj, ha valami egyéb problémával viszed be a szervizbe a készüléket, és ott kiderül, hogy root-olt, mert akkor megtagadhatják a garanciális javítást. Én elég sokat olvasgattam előtte a root-olásról és a Framaroot-ról is, és nem igazán találkoztam olyan esetekkel, amikor maga a root hibát okozott volna. Legfeljebb nem sikerül, és marad a korlátozott felhasználói jogod. De 997D-nél a Framaroot tudomásom szerint eddig mindenkinél működött, legalábbis senki nem szólt, hogy nem.
-
Ocsy
aktív tag
Nem én vagyok a főkolompos, mert bennem is az itt leírt korábbi vélemények alapján fogalmazódott meg először, hogy csak ezért a proggiért érdemes lenne root-olni. Szóval én már csak az okozat vagyok, nem az ok...
Aztán a Framaroot-tal, amiről szintén itt olvastam először, tényleg gyerekjáték lett a root, akkor meg miért ne...? Egy óriási hiányosságát küszöböli ki az AHSK a telefonnak, mégpedig azt, hogy hiába húzza a zsebed egy ekkora készülék, ha a hasznos kijelzőmérete alapból alig nagyobb, mint egy 4"-osé a soft gombok miatt. A Pro verzió, amit már tényleg szénné lehet konfigurálni, 600 forint. Az egy jobb tábla csoki ára, viszont kb. egy nagyságrendet dob a telefon használhatóságán. Emellett a root további előnyeit is élvezheti az ember (a Framaroot és a SuperSU ingyenes, de az utóbbiból is van fizetős). Én még a Titanium Backup megvételén gondolkodok, meg talán a Greenify-én. Persze mindegyikből van ingyenes verzió is, csak én úgy vagyok vele, hogy ha egy alakalmazás tetszik, akkor kifizetem az árát, amivel egyrészt általában több funkciót kapok, másrészt elismerem a készítők munkáját, ha már használom a terméket, harmadrészt meg ezzel segíthetek a továbbfejlesztésben, amiből megintcsak profitálok az új funkciók révén. És ezek az alkalmazások azért nem annyira drágák (mondjuk a TB már kicsit az, de hát ez van). A Google sokat tanulhatna ezektől az innovatív fejlesztőktől, mert ahelyett a tonna hulladék helyett, amit ingyenesen ugyan, de kényszerből rátolnak az Android-userekre, inkább hasznos dolgokat tehetnének a rendszer részévé, mint például az AHSK a soft gombos készülékeknél. Persze a root további előnye, hogy egynémely felesleges cucctól is meg lehet szabadulni (ezzel kapcsolatban azért először még tanulgatok, mielőtt kárt csinálnék
).
(Ui.: Egyébként a múlt hónapban lejárt a garanciám is, úgyhogy a root-tal szemben már a garivesztés sem volt érv).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5465 üzenetére
Így van. Annyit kiegészítésként, hogy a Boromir-on kívül nem is lehet mást választani, tehát arra kell bökni, és már indul is a root. Utána a Framaroot akár el is távolítható, legfeljebb unroot-olni lehet vele (ha lehet, ezt kérdeztem lentebb). Én egyébként az 1.6.1-es Frama-t használtam, azt már írták többen, hogy jó, azóta kijött az 1.7.0, de maradtam a kijárt ösvényen. A Frama telepíti a SuperSU-t is, én utána azt is frissítettem, majd megvettem a Pro verziót (ahogy az AutoHideSK-ből is).
-
Ocsy
aktív tag
Rootoltam a telót, és fel is toltam rá az Auto Hide Soft Keys-t. Vaze, hogy ez miért nem alap program minden soft key-s készülékhez...
Végre van értelme, hogy egy fél tepsi méretű a telefonom.
A gombcsík baromi sokat levesz a kijelzőből, nem is értem, hogy ha már nem tűnik el gyárilag, akkor miért kell ennyire szélesnek (magasnak) lennie. No mindegy, mindkét kérdés megoldva (el is tűnik, meg keskenyebb is, ha megjelenik, ráadásul áttetsző). Már nem emlékszem, ki linkelte először az appot, de köszönet érte.
Apropó root-olás: van valaki, aki már unroot-olt? Ha esetleg valamilyen nem várt esemény miatt szükség lenne rá, akkor honnan érdemes/lehet/kell csinálni? Mert egyszer van a Framaroot-nak unroot funkciója, meg van a SuperSU-nak is. Mindkettő működik? Vagy egyik sem?
-
Ocsy
aktív tag
Ezekkel próbálkozhatsz (saját felelősségre):
Mobileuncle
Engineering Mode
Az első egy széles körben ismert tool, a másodikat csak most találtam. Nem, egyiket sem tudom, hogy működik. -
Ocsy
aktív tag
válasz
RocknRoller #5422 üzenetére
Szintén HK, kicsit több kellett neki, de sztem Karácsonyig ide fog érni. Mo.-on én még nem láttam ilyet.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5384 üzenetére
Ha használt készülék, és az előző tulajnál még megtalálta a FOTA az azóta visszavont frissítést, akkor az mindaddig ott is marad, amíg a FOTA cache-ét/adatait nem törlik. Szóval az "Elérhető frissítés" felirat és a Letöltés gomb a csomag mellett látszódhat úgy is, hogy valójában a szerveren már nincs fent. Ki kell pucolni a FOTA-t, és lecsekkolni utána, hogy talál-e valamit. Egyébként ahogy Nálad nincs, úgy nálam sem, a verzió nálam is a vBF7.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Wolflaci #5382 üzenetére
A telefon alapból 4.0.4-gyel jött ki 2012 őszén. Azóta három vagy négy 4.0.4-es frissítőcsomag jelent meg hozzá, a legutolsó a magyar készülékeknél a vB5Y, a németeknél a vBF7. verziószámú. Ezek azonban mindössze 45, illetve 25 megás frissítőcsomagok. 300 megás csak az első, OTA-n is elérhető JB (4.1.1) frissítés volt (utána jött egy sokkal kisebb második), ami mindkét korábbi 4.0.4-esre feltehető, legalábbis a német készülékeknél (értsd: a németeket nem kell vBF7-re frissíteni ahhoz, hogy a JB felmenjen rájuk). Tehát, ha 300 megás frissítést jelez ki a készülék, az csak JB lehet szerintem. Ami viszont nem lehet, mert visszavonták.
-
Ocsy
aktív tag
Aki még mindig szeretne kísérletezni a JB frissítéssel, annak továbbra is itt egy tiszta backup a 4.1.1-es rendszer telepítése utánról, TWRP-vel felrakható.:
Android-hilfe -
-
Ocsy
aktív tag
Németeknél - a teljesség igénye nélkül - ilyesmikre panaszkodnak:
- Téglásodás frissítés után
- MHL eltűnt
- SRS eltűnt
- Akkumulátor gyors/hektikus merülése
- Akku nem vesz fel áramot a töltőről
- Akku töltése közben egy vagy mindkét SIM eldobja a hálót
- Ébresztő vagy működik, vagy nem a telefon kikapcsolt állapotában
- Nem/nehezen lehet látni, melyik kártyára jön a bejövő hívás
- Egyes appok nem vagy állandó fc-vel futnak
usw... -
Ocsy
aktív tag
Egyébként itt van:
Android-hilfeValaki, aki fészbúkos, pillantson má' rá legyen szíves, hogy van-e valami értelmezhető infó még rajta (bár az a hsz-ben is olvasható, hogy egyelőre nincs semmilyen konkrét adat arra vonatkozóan, hogy lesz-e, és ha igen, akkor mikor újabb JB változat).
-
Ocsy
aktív tag
A JB frissítést ISMÉT visszavonták.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Scuderiafam #5278 üzenetére
Köszi. Viszont akkor elképzelhető, hogy a következő frissítés szintén megoldja, mondjuk ez jó hír.
-
Ocsy
aktív tag
Az ilyen parajelenségek elkerülése érdekében egyre inkább gondolkodom azon, hogy frissítés előtt tolok egy factory resetet...
Esetleg azt lehetne még megpróbálni, hogy kézzel törlöd az összes launcher (gyári és Nova, meg esetleg, ha van még több, akkor azokat is) alapértelmezéseit az alkalmazások kezelésénél, és az első kérdésnél (mivel akkor tényleg nem lesz alapértelmezett) beállítod a Novát. Hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- Magisk
- Kompakt vízhűtés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Eredeti játékok OFF topik
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest