Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #5640 üzenetére
Igen, elvan egy ideig. Automatikusan frissülni csak a Play beállításai alapján tud, magától nem. Viszont jött válasz a fejlesztőtől. Elnézést kért a késlekedésért; nem cég, hanem egyéni fejlesztő, és éppen vakációzott. Mondjuk ez engem pont nem érdekel, főleg, mert az én pénzemet költötte közben. :-( Viszont megígért egy gyors javítást, szerinte a boot közbeni root jog kérésnél van a hiba. Meglárjuk, mire jut.
-
püki
aktív tag
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #5511 üzenetére
Sztem próbáld meg. A mérete legalábbis stimmel, 1,4 MB körül van. A Play-en lévő 1.3-ast NE tedd fel.
Hogy érthetőbb legyen: az 1.2-ben már valszeg jelentkezett a probléma, amit az 1.3-ra szerintük kijavítottak, szerintünk meg nem. Most itt tartunk. Én most az 1.3 megjelenése után küldtem nekik egy e-mail-t. -
SaGa59
őstag
válasz
grafnet #5410 üzenetére
Az exchange fiók beállításához szép sorban az alábbiak kellenek:
e-mail címet beállítani, jelszót megadni, kiválasztani a mail szerver elérési url-jét (ez azonos azzal, amit pl OWA-nál használsz), beállítani, hogy fogadjon el minden tanusítványt. A bejelentkezés után kapsz egy üzenetet, hogy a a fiók eléréséhez el kell fogadnod a szerver üzemeletetőjének beállításait. Ha ezt OK-zod, letöltődik a policy, ami előírhatja pl azt, hogy be kell állítanod egy telefon feloldó jelszót/PIN kódot, esetleg titkosítani kell a telefont, hány napra szinkronizáljon, stb...Ha ezeket elfogadod és beállítod, menni fog.
Nálunk pont mostanában lett bevezetve ez a policy, Addig nem kellettek ilyen "finomságok". Ha korábban is jelszót kellett beállítani, akkor nálatok addig is volt. Ahhoz, hogy "kinullázd" a dolgot, be kell menni a beállítás, biztonság, (belépési adatok ) Tárhely ürítése menübe és ott törölheted a nemtetsző jelszót, de a szinkronizálás előtt meg kell adnod egy újat.
-
zizidor
őstag
válasz
grafnet #5410 üzenetére
Úgy tudom, hogy először az exchange fiókod elérését kell beállítani, utána dobja csak fel, hogy aktiváld eszköz-rendszergazdaként az alkalmazást. A fiókod elérésével is lehet valami, pl. kitiltottak egy bizonyos időre, vagy minden igyekezet ellenére hibásan adsz meg adatokat.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #5019 üzenetére
Nekem is ugyanez a konfig, de a nem-Cowboy-ból. Viszont én még egyszer sem vettem le... Majd ha nekiállok a frissítésnek, úgyis ki kell venni az akksit... De sztem ugyanaz az anyag, mint a Cowboy, ez is kemény. Ha nem lenne kemény, akkor kiesne belőle a telefon.
Egyébként ez volt a nettó 5000. hsz a moderáltakon kívül.
-
imiadmin
őstag
válasz
grafnet #4956 üzenetére
Annó még a 918D-nél mi sokat játszottunk a három file-os megoldással (pro_info/dsp_bl/preloader), amivel a sima 918D (2.3.5) és a 918DMIX (2.3.6) ROM-okat cserélgettük... akkor sikeült úgy mekhekkelni a telót (egy külföldi oldalról letöltött három file-al), hogy azt az OTU filippinó nyelvvel frissítette...
Véleményem szerint itt is működhet, mert nem történik más, mint az, hogy a pro_info "particióból" kiolvassa az ország kódot, és az alapján frissíti...
-
imiadmin
őstag
-
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #4586 üzenetére
A Chrome nálam is így működik, de a droid böngészőnél egy idő után a három pötty is eltűnik. Azaz csak eltűnne, mert nálam rögtön újra meg is jelenik a három soft gomb. Majd átvált három pöttyre, majd a pöttyök eltűnnek (ilyenkor full 800x480-ban játszik, illetve játszana), és rögtön megint vissza. Mintha bökdösném a képernyőt lejátszás közben, pedig hozzá sem érek. De ezt csak a beágyazott vidijóknál csinálja, ha a yt.com-ról nyitok meg valamit, ott rendben eltűnnek a gombok, és nem ugrálnak vissza.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #4369 üzenetére
Én sem értek hozzá, de ha működne is ez az ide-oda telepítés, a 2 SIM kezelés ezt biztos megbonyolítja. Pl. én használok 3rd party sms appot, működik is, de a két kártyát nem kezeli. Mindkét kártya által küldött és fogadott sms-eket látja, de mindig a default sms kártyáról küldi. Szóval ez biztos nem ilyen egyszerű.
A felület megint más kérdés, mert a Samunak, HTC-nek pl. van, de ezen az alap droid van néhány extrával és a dualsimmel megtoldva. -
coolpet
senior tag
válasz
grafnet #4351 üzenetére
Annyit tennek hozza, hogy nem 2 ev garanciat kaptam a keszulekre, hanem csak 1-et, mert a +1 ev gari +6000 FT-ba kerult volna, es azt mar nem vallaltam be. Gondoltam ha baja van a keszuleknek 1 ev alatt kijon. Hat 4 napba tellett neki
Ennek ellenere a bolt adja a garit, a Telemax csak es kizarolag a hivatalos ALCATEL garanciajeggyel tud mit kezdeni.
Azota sincs a szerviz felol eredmeny, csak hogy beerkezett, ennek 1 hete.
Ahhoz kepest hogy konkret hardveres hiba, es nempedig elo elojovo hiba, nem kepesek megallapitani a hiba okat, vagy csak huzzak az idot? A gari onnan flytatodik ugyis mit nyernek vele? -
coolpet
senior tag
válasz
grafnet #4271 üzenetére
Nem fagy le egyszeruen mintha nem mukodne a bekapcsologomb.
Ha akksit ki behelyezem, akkor bekapcsol, betolt, es addig tudom haszsnalni amig nem zar le automatikusan.
De ha lezart, akkor nem tudom kioldani.
lezarni es kikapcsolni sem tudomUj chrome-ot es valami uj applikaciot telepitett a csevego helyett.
okozhatja szoftverhiba?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #4017 üzenetére
Ugyanez a kliens, legújabb német firmware, nálam sem megy, legalábbis mobilneten. Sőt, pár percre sikerült teljesen kiakasztanom vele a telót, de aztán szerencsére egy "A Gmail alkalmazás nem válaszol" üzenet után ki tudtam lőni a francba. Még szerencse, hogy én már korábban rájöttem, hogy a Gmail kliens nem ér egy kalap szilvamagot, úgyhogy nem használom. K9, és kész. Szerintem egyébként klienshiba, majd valamelyik újabb verzió megoldja.
-
19_OsY_81
aktív tag
válasz
grafnet #3970 üzenetére
Jaja, ez nálam is így van. Mármint az, hogy a magyar származású telefonomat nem tudom frissíteni.
Pontosan ez az az ok, amiért többet nem veszek alcatel telefont, mert ez felháborító, hogy nem érkeznek bizonyos régiókra frissítések.
Ilyet eddig egy márkával sem tapasztaltam. -
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #3748 üzenetére
A vBF7-tel olyan sokról nem maradtok le, mindössze annyi a látható változás, hogy hozzányúltak a mágnesesmező-szenzorhoz, így az iránytű már nem egy irányba mutat állandóan, hanem összevissza. Sokkal használhatóbb nem lett, de azért beleraktak a csomagba egy iránytű programot. A másik, hogy mókoltak megint valamit az akku-optimalizáción, mert az AnTuTu pontszám megint kevesebb lett valamivel (azért még 6000 feletti). A kijelzővillogást nem csinálták meg, a BT fagyást sem; mondjuk utóbbi nálam csak ritkán, extrém körülmények között reprodukálható (pl. gyors egymásutánban többszöri BT ki-be kapcsolás), de egy reboot mindig megoldja.
A JB frissítést meg hiszem, ha látom... -
-
püki
aktív tag
válasz
grafnet #3630 üzenetére
Közben rájöttem mire gondolsz, megpróbáltam, és a laptop látja a telót, fel is csatlakozik, ki is írja hogy AndroidAP, jelerősség kiválló stb stb de a weblapokat már nem jeleníti meg... Már mindent próbáltam nincs több ötletem, marad az hogy vagy a gépen megy a wifi vagy a telón.
-
püki
aktív tag
válasz
grafnet #3626 üzenetére
Már próbáltam hogy a telóban kitörlöm, és újra felveszem de ugyanaz történik. A tablet stabilan tartja a jelet, megy minden probléma nélkül. Az IP nem hiszem hogy elfogyna, mert úgy is működik minden gond nélkül hogy laptop+pc (+tablet) egyszerre, de pl pc+teló vagy laptop+teló kombinációval már nem hajlandó működni.
Tehát a telóval van valami gebasz,a router beállításainál, ha megnyitom a kliens listát ott is kilistázza a telefont,de valami mégsem kerek, kódolás nélkül sem hajlandó csatlakozni.
A DHCP-nél a pool size 32-re van állítva. (gyárilag) -
válasz
grafnet #3517 üzenetére
Ahogy írtam vannak olyan programok amik tudják ki-be kapcsolni a 2G-3G állást. S3-an működött ,hétvégén megnézem,hogy az Alcatel is szereti e ezeket?
Pl:alapból 2G-n van ,de ha elindítotd a chrome-t akkor 3G-re vált. (Most akciós volt a tasker,meg is vettem,majd kipróbálom) -
baalco
tag
válasz
grafnet #3519 üzenetére
Nekem reggeltől estig (08:00-18:00) be van kapcsolva az adatszinkron, este otthon wifi, éjféltől 05:00-ig repülőre rakva (Auto Airplane progival).
Így két napot simán elmegy. Annyi a "csalás", hogy kocsival melóba és hazafelé közben megy a navi, ilyenkor néha rámegy az autós töltőre (ez kb 20perc). (hazatalálnék anélkül is, viszont forgalom miatt hasznos lehet
Őszintén szólva még nem próbáltam úgy hogy végig GSM/WCDMA-n van, a korábbi telómon az nagyon szívta az akksit (főleg a készenléti idő húzta le - lakáson belül elég pocsék a térerő a falszerkezet miatt), így ennél is rögtön ezzel kezdtem. Majd kipróbálom úgy is, és akkor lesz összehasonlítási alap. -
baalco
tag
válasz
grafnet #3517 üzenetére
"Lehet, csak én nem állítottam be jól valamit, de ha a FAQban azt írjuk, hogy a net GSM legyen, akkor a mobilnetet is csak 2Gn lehet használni!"
Ez így normális, ha 2G , akkor minden 2G... Én egyébként így használom szinte állandóan (akksi fogyasztás miatt) és eddig nem éreztem hátrányát, szinkronra, navira (Waze) bőven elég az a sebesség is.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #3374 üzenetére
Nem biztos, hogy pont ezzel kéne kezdeni a tanulást... A TWRP a TeamWin Recovery Project, a CWM a ClockWorkMod rövidítése (utóbbi igazából nem a program, hanem a fejlesztő neve). Mindkettő mentések/visszatöltések (backup/recovery), partíciók és alapprogramok (gyári/custom ROM-ok) kezelésére szolgál. Tudásuk kihasználásához root jogosultság szükséges, tehát előbb root-olni is kell a telefont. Egyébként egészen könnyen lehet velük téglásítani a készüléket, szóval óvatosan... Ha már tudja használni őket az ember, akkor egy update.zip már elég nekik a frissítéshez, nem kell kitömöríteni, maguktól oldják meg a telepítést.
-
imiadmin
őstag
válasz
grafnet #3264 üzenetére
root.... na igen... de hát nem akarom végigkárogni a fórumot...
egyébként halál felesleges volt nekem a root... ez a teló mindent tud anélkül is (amire én használom)
valószínű, hogy ez egy rossz beidegződés.... a root csak a régebbi telók hiányosságainak kiküszöbölésére kellett... (kevés tárhely, swap, custom rom, stb)
erről ennél a telónál nem beszélhetünk...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #2912 üzenetére
Köszi az újabb válaszokat! Akkor összefoglalom, amit eddig a kollektív tudatból (értsd: ez a topic
) összelegóztam:
A Firmware verziószám sosem változik, az mindig 4.0.4 (Android Ice Cream Sandwich)
A Kernel verziószám szintén nem változik, az mindig 3.0.13Az eddigi Firmware adatok (a kérdőjelek ismeretlen karaktert jeleznek):
1. 4.0.4-201209??_?????
vB5P-0 (2012/09/18 után valamikor)
Alapsáv: MAUI.11.AMD.W12.22.SP.V1.F1.P7 (2012/09/14 13:26)
Kernel: 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (2012/09/18 20:43:49)2. 4.0.4-20121031_110?? (máshol ez is 01001), méret 40,0 MB
vB5T-0 (2012/10/25)
Alapsáv: MAUI.11 AMD.W12.22.SP.V1.F1.P9 (2012/10/17 14:02)
Kernel: 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (2012/??/?? ??:??)3. 4.0.4(-2012112?)_01001 (a dátum azért van zárójelben, mert a verziószám igazából már nem tartalmazta), méret 46,4 MB
vB5Y-0 (2012/11/24)
Alapsáv: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V1.F4.P1 (2012/11/12 15:54)
Kernel: 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (feltételezés)Aki tud másról, az sikítson, illetve valaki erősítse meg vagy cáfolja, hogy a legutóbbi Kernel is 3.0.13 android-bld@aclgcl-ubnt37 #1 (és még mindig a szeptemberi dátummal).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #2880 üzenetére
A 997D nem írja ki vagy rajzol valamit (másik ikont, amiből kiderül)?
Kiírja, hogy átirányított hívás, a képernyő alsó részén egy textbox-ban, csak az a szépséghibája, hogy 2-3 mp-ig látható csak, azután eltűnik. Mire előhalászod a zsebedből a telefont, már nem látod.
Az átirányításért az átirányított SIM szolgáltatója által meghatározott díjat kell fizetni.
-
varázsgömb
aktív tag
válasz
grafnet #2723 üzenetére
Szerintem telepitsd,próbáld ki,ha tetszik marad, ha nem, törlöd.
Nekem biztos, hogy lényegesen jobb lett a fényképek minősége.
De nálunk valószínűleg szoftverhiba van a készülékben, azért a minőségjavulás.Mondjuk más gond is van vele. Pl.az ébresztőben hiába állítottam be egy szolíd csengőhangot, minden reggel egy idegesítő hang sípolt fel. Megcsináltam a könyvtár szerkesztést is amit ajánlottak, de az sem segített, megragadt a saját maga által kiválasztottnál. Végül keresnem kellett egy ébresztő alkalmazást, ami végre ma reggel olyan finoman, emelkedő hangerővel ébresztett minket, ahogy szerettük volna.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #2618 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ha kp-ra veszed, akkor is ennyi. Ez egyszerűen azért van, mert a MM a legdrágább hely. Az ad hoc akcióktól eltekintve mindent méregdrágán adnak. Az ár miatt nem vásárolok ott, legfeljebb azért, mert van hozzám közel boltjuk, és ha éppen kell valami elektronikai kacat gyorsan (1-2 ezer forint max), akkor jó, hogy van. De egyébként néha nézelődni megyek be, mert kézbe lehet venni az árukat, meg az akciókat nézem, aztán jól nem veszek semmit. 3x azért jól jártam: 1. Egy borotvával, amiből már csak egy darab volt, máshol 20ezerrel volt drágább. 2. Egy joystick-kel, amit már nemigen lehetett kapni, de valahol találtak belőle egy elfekvő készletet (a dobozokon lévő pecsétből látszott, hogy 3-4 éves gyártású darabok voltak), azt 1500-ért nem hagytam ott, bár ritkán van rá szükségem. Haveromnak ugyanolyan van, ő jót röhögött, hogy annó valami 12ezret adott érte, amikor újnak számított. 3. Egy játékszoftverrel, amit félrecimkéztek. Az alapjátékot+a kiegészítő lemezt egy dobozban ugyanannyiért adták, mint a kieg. lemezt külön. Mákom volt,mert legközelebb, amikor ott jártam, direkt megnéztem, és akkorra már javították a hibát; ez kb. 5ezer Ft különbséget jelentett (nem, nem volt semmilyen akció).
Biztos telefonból is ki lehet fogni olcsót, de ha konkrétan egy típusra bazírozol, akkor nagy szerencse kell hozzá, hogy legyen belőle akciós, egyébként baromi drágák.
-
nzolo76
tag
válasz
grafnet #2390 üzenetére
Szia,
Én ma reggel telepítettem a Waze-t, Mobilaréna cikk felkeltette az érdeklődésem.
Két problémám van vele. Egyik, hogy nincsenek házszámok. A másik, hogy a kijelző rendszeresen elsötétedik annak ellenére, hogy a waze-ban be van állítva a képernyő ébren tartása. Erről azt olvastam a waze fórumán, hogy egy factory reset megoldotta valakinél.Egyébként nagyon tetszik, főleg Budapesten kiváló, ha ügyes az ember, jól ki lehet kerülni a dugókat. És az különösen tetszik, hogy a sok user (wazer) együtt járul hozzá ahhoz, hogy a térkép pontosabb legyen, és segít a többieknek az útvonal megválasztásában az észrevételeivel.
Launcher tipp: Atom Launcher, nekem ez jön be nagyon főleg az állapotsor alatt állandóan látszó akku %-os kijelzés miatt, de az egyszerűsége miatt tetszik a Smart Launcher is, ennek a menüje jön be nagyon.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #1942 üzenetére
Színválaszték: ardesia (zöldesszürke), vörös, narancs és fehér. A fehér kivételével az előlap fekete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kuponkunyeráló
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest