Hirdetés

2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Fecogame


Fecogame
(PH! addikt)

kártyás csomagban 282 990 Ft

Csak én látom úgy, hogy mindig drágább a legújabb iPhone megjelenéskor, mint régebben?

16dBi / 38cm WiFi antennák raktárról ---> https://goo.gl/D29Wz

(#2) kriszpontaz válasza Fecogame (#1) üzenetére


kriszpontaz
(PH! kedvence)

Szépen átléptük a negyed millát. Jövőre jöhet a fél milla a 32GB modellre. :D
Vigyétek, vegyétek!

[ Szerkesztve ]

(#3) strogov válasza Fecogame (#1) üzenetére


strogov
(fanatikus tag)

Mintha a rosszabb árfolyamot ilyenkor érvényesítenék. Év közben nem szokott változni a forint ár.
Ettől függetlenül mocsok drága lett.

[ Szerkesztve ]

(#4) kengyel


kengyel
(PH! nagyúr)

Éppen nem egy olcsó készülék, van akinek megéri az árát.

kengyel

(#5) Zsocy155


Zsocy155
(őstag)

A Vodafone-nál szinte minden telefon drágább mint függetlenül. Miért ez lenne olcsóbb?

(#6) janeszgol


janeszgol
(PH! kedvence)

10 ezerrel több feltöltősen, mint jelenleg GSM boltokban. Szerintem ezt most jól árazta a Voda. Legalábbis kb mindig ennyibe került a legkisebb iPhone. (Arról nem is szólva, hogy az ismertebb csúcs készülékek - Samsung, LG, HTC, Sony - is ilyen árban voltak.)

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#7) tybsen


tybsen
(PH! addikt)

El nem tudom képzelni hogy mi értelme volt ennek a cikknek mi értelme volt felsorolni azt a rengeteg árat meg a tarifacsomagok neveit amikor pont az nem látszik hogy mennyibe kerülnek az egyes tarifacsomagok havonta.

Még egy link sincs a Vodafone weboldalára hogy az ember legalább megtudja nézni ha szeretné.

Szerk. Ugyanez igaz a másik cikkre ahol a Telekom árak vannak feltüntetve..

[ Szerkesztve ]

(#8) DrBubo77 válasza tybsen (#7) üzenetére


DrBubo77
(őstag)

Jogos észrevétel.

Javaslat: A tarifacsomagok mellé zárójelben odaírhatnák a havidíjat is.

Léᴘᴊ ᴋɪ ᴀ ᴋᴏᴍꜰᴏʀᴛᴢóɴáᴅʙóʟ!

(#9) Aldo Reyne válasza tybsen (#7) üzenetére


Aldo Reyne
(újonc)

http://lmgtfy.com/?q=vodafone

(#10) strogov válasza Aldo Reyne (#9) üzenetére


strogov
(fanatikus tag)

Azt is ki lehet google-zni, hogy előrendelhetőek a telefonok, és mennyiért. Tehát ilyen erővel a cikk is teljesen felesleges. A cikk írónak nem telt volna semmibe hogy odaírja a GO+EU "B" mellé, hogy 11k HUF, a "C" 9k HUF, és így tovább.

(#11) mackoapo11


mackoapo11
(fanatikus tag)

Minőséget meg kell fizetni,még ha nincs is olyan kirobbanó formában,mint egyes konkurencia :))

(#12) galaxys80 válasza Fecogame (#1) üzenetére


galaxys80
(PH! kedvence)

Csak te.
Évek óta változatlan áron nyitnak az iPhone-ok.
Hogy aztán Magyarországon mikor, milyen indokkal emelnek az árakon az már más kérdés.

(#13) Aspecter válasza galaxys80 (#12) üzenetére


Aspecter
(újonc)

Ez nem igaz, legalábbis most nem, az i7 annyi mint a 6s volt, ezt Tim bácsi meg is említette, viszont azt elfelejtette megemlíteni, hogy a plus az drágul... 😀

[ Szerkesztve ]

(#14) Aldo Reyne válasza strogov (#10) üzenetére


Aldo Reyne
(újonc)

Akkor már miért ne írná le azt is, mit kapsz a csomagban? Esetleg azt is számolja ki, hogy melyikkel jársz legjobban?

Évek óta csak a hardver árára fókuszálnak az akciófigyelők.

(#15) strogov válasza Aldo Reyne (#14) üzenetére


strogov
(fanatikus tag)

Egyrészt az is nagyon fontos része az árnak, hogy 24 hónapos kötelezettség vállalással jár (ez sincs a cikkben), másrészt a bekerülési költségbe beletartozik, hogy a csomag alapárán felül mennyit kell fizetni. pl.: "B"-s szerződés az +5k HUF. Tehát 24 hónap alatt 120 ezer forintot fizetsz ki a csomagodon felül. A Vodafone-nál nem a csomaghoz tartozik ez a plusz ár hanem konkrétan a telefonért fizeted. Tehát nem Go+EU "B" lesz a csomagod, hanem Go+EU és lesz +5k készülékre.
Adott esetben egyébként nem rosszak az árak.

(#16) Quqesz válasza strogov (#15) üzenetére


Quqesz
(PH! nagyúr)

Nem tudom, de sztem már 150e is sok egy telefonért. Ha ellopják felrobban az ember mint a note7 aksija....

Szok kici occó.....többet veszel mégoccóbbb...helo koci

(#17) tybsen válasza Aldo Reyne (#14) üzenetére


tybsen
(PH! addikt)

Ennek így legalább volna értelme de önmagában csak a készülék fizetendő árát leírni teljesen értelmetlen dolog mert ez csak az egyik része a dolognak.

..ilyen értelemben a cikk címének sincs értelme miszerint "A Vodafone-nál sem lesz olcsó az új iPhone", hiszen az egyik csomagban csak 29 900 Ft-ba kerül. De van 4990 Ft-ért is egy másik Csomagban másik iPhone.. amit nem neveznék drágának..Épp ezért nincs értelme önmagukban a készülék ágat leírni ha nincs mellé írva hogy mennyit kell még havonta fizetni hiszen általában ez egy jelentős összeg.

[ Szerkesztve ]

(#18) talamasca


talamasca
(őstag)

Évek óta érezni, hogy van már híresebb, mint a döglégy Zoli és a KARTEL...

“Black as midnight on a moonless night.”

(#19) Halkow.


Halkow.
(senior tag)

De legalább olcsóbb egy kicsit, mint a trénél :C

Apple iPhone 8 Space Gray 64GB

(#20) Rusi válasza strogov (#15) üzenetére


Rusi
(senior tag)

Nos, nyugodtan visszanézhetek az elmúlt 6 év bármelyik Akciófigyelőjét, mindenhol szerepel a "két éves XY előfizetéssel/csomaggal...", ami számomra elég egyértelmű, hogy két éves hűséget jelent. A Vodafone csomagjaival kapcsolatban már nem egyszer leírtam a véleményem, a betűjelzés pontosan azért szerepel ott, hogy nem szimpla, alapáras Go/Go+/Red csomagról van szó, hanem a betűjelzés szerinti emelt havidíjú csomagról. Miután a Vodafone átlag félévente ezeket a kategóriákat variálja, illetve a kategóriákhoz tartozó kiegészítő havidíjnak hívott összeget is változtatja, nem tanulom meg kívülről ezeket (ugyanígy a Telekom havidíjait se tudom fejből, pedig ott sokkal kevesebb verzió van). A linkelés amúgy szintén ott van minden Akciófigyelős cikknél, a végén ott az adott szolgáltató honlapjára mutató link. Az, hogy a készülékenként 5-8-10-féle árakhoz még havidíjakat, meg egyebeket számoljak, illetve a szolgáltató webshopjára mutató közvetlen linkeket tegyek be (aminek semmi értelme, mert , arra semmilyen módon nincs időm és kapacitásom, egy nagyobb mértékű árlista változást még jelen formában is kb. 1 óra összeállítani, amit a szabadidőmben csinálok.

(#21) Fejvadi válasza kengyel (#4) üzenetére


Fejvadi
(PH! nagyúr)

Aha, de kinek?

(#22) tybsen válasza Rusi (#20) üzenetére


tybsen
(PH! addikt)

Kártyás csomagoknál még megérteném az Akciófigyelő blog létjogosultságát, de a jelenlegi formában szerintem értelmetlen. Felesleges munka, idő, energia.

Nem tudom ki lehet az, aki a pontos havidíjak ismerete nélkül egy ilyen cikket olvasva ujjongva felkiált, hogy "ja de jó, végre 5000 Ft-tal olcsóbb a telefon Vodafone Red X+C csomagban"? Vagy mi az értelme? Őszintén, eddig én nem is figyeltem ezt a blogot, most is csak a cím miatt klikkeltem, mert érdekelt, hogy mi az a "nem olcsó" - de nem derült ki, hiszen nincsenek is részletek, csak a készülékért fizetendő egyszeri díj került feltüntetésre, ami önmagában egy semmitmondó dolog. Erről éveken át cikkeket írni pedig totál értelmetlen szerintem. :F

Minden tisztelettel, szívesebben olvasnék Tőled teszteket vagy más írásokat, azok élvezetesek és érdekesek. :R

"A linkelés amúgy szintén ott van minden Akciófigyelős cikknél, a végén ott az adott szolgáltató honlapjára mutató link"

Én ezt nem látom ennél a cikknél.

[ Szerkesztve ]

(#23) Aldo Reyne válasza strogov (#15) üzenetére


Aldo Reyne
(újonc)

Ha valaki ezzel nincs tisztában, az sokkal inkább user error, mintsem a cikk hiányossága.

Az akciófigyelő nem erre való, ez nem feltétlenül reklám. Nem kell teljes tájékoztatás, hiszen nem az a cél, hogy adott szolgáltatónál vegyél telefont, hanem épp az, hogy legyen viszonyítási alapod.

Ha konkrét készülékre vágysz, akkor meg tudod nézni, hogy melyik szolgáltatónál olcsóbb esetleg. Van, hogy nagy különbségek vannak. Nézd meg pl. az S7-et.

És mivel az árváltozásokat is leköveti a blog, így látod ha valahol mondjuk készletkisöprés van, de nem reklámozzák. Nem, nyilván nem az új készülékeknél, de ha nincs rögzítve a kezdőár, akkor ez nem látszik.

Attól, hogy újságíró valaki, még nem kell mindent a szádba rágnia...

(#24) Rusi válasza tybsen (#22) üzenetére


Rusi
(senior tag)

A cikk alatt van egy "Gyártók, szolgáltatók" rész, ahol be van linkelve az adott szolgáltató (jelen esetben a Vodafone) honlapja.

Az akciófigyelőben az a lényeg, hogy folyamatosan követheted a készülékárak változását, ráadásul tarifákra lebontva, tehát vissza tudod nézni, hogy pl. "RED C" csomagban mennyibe került XY telefon, amikor megjelent, illetve azóta hogy változott az ára, no meg persze a lényeg, hogy a legújabb árlistában mi történt az előzőhöz képest. Elsősorban úgyis az adott szolgáltató ügyfelei nézik az adott cikket, ők pedig vagy tisztában vannak a csomagok áraival (legalább a sajátjával), ha pedig mégsem, akkor amúgy kb. 2 percnyi internetezés után megnézheti. Viszont nekem odaírni egyesével, minden telefonnál a 6-8-féle havidíjat, az sajnos nem megy, de szerintem értelmetlen is, mivel akkor már nagyon sok adat (szám) lenne bezsúfolva egyetlen sorba.

Amúgy hidd el/higgyétek el, van értelme ezeknek a cikkeknek, egyrészt mert olvassák őket (az egy dolog, hogy mennyien szólnak hozzá), másrészt azért kvázi egy remek adatbázis, ahol vissza lehet keresni évekre, hogy mikor mennyibe kerültek a telefonok. No és azt még hozzáteszem, hogy az Akciófigyelő blog nulla reklám, mivel a szolgáltatóktól semmilyen (anyagi vagy egyéb) támogatást nem kapunk/kapok érte. :)

(#25) tybsen válasza Rusi (#24) üzenetére


tybsen
(PH! addikt)

Köszi az infót. Igen azt a linket láttam, de az nem a Vodafone honlapja hanem a Mobilaréna oldalán lévő Vodafone márkaoldal, ahol a Vodafone-nal kapcsolatos hírek és egyebek vannak egybegyűjtve.

De bárhogy is, elhiszem hogy valakinek ez hasznos lehet, én továbbra sem értem ezt :)

Nálam általában úgy szokott történni a dolog, hogy eleve nem veszek előfizetéssel telefont. De már én is vettem életem során néhányszor, ilyenkor a következőt csináltam (ahogy mindenki, gondolom): kiválasztottam az adott készüléket majd összehasonlítottam hogy melyik szolgáltatónál mennyibe kerül maga a készülék tehát mennyi az egyszeri fizetendő díja, majd megnéztem hogy milyen havi előfizetési díjakat kell fizetnem még, milyen egyéb díjak vannak, stb. Így megnéztem hogy összesen mennyit fogok fizetni két év alatt, mennyi lesz a havi teher.

De nyilván ezekben a havonta fizetendő összegekben benne van maga a szolgáltatás is tehát nem csak egy készülék-részletfizetésről van szó. Ezért az ember ugye összehasonlítja, hogy az előfizetésben foglalt szolgáltatásokat mennyiért kapná meg készülék nélkül egy feltöltőkártyás csomagban, hűség nélkül. A kettő különbsége pedig megmutatja hogy mennyibe kerül majd a készülék ténylegesen. (Bele lehetne vonni persze a pénz időértékért is :DDD )

Ehhez képest számomra elképzelhetetlen, hogy hónapokig nézegessem és várjam-figyeljem, hogy csökkenjen egy bizonyos tarifacsomagban egy készülék ára és ha mondjuk 5.000 Ft-tal olcsóbb akkor lecsapjak rá. Persze elfogadom hogy ilyen is van de számomra ez teljesen idegen, valószínűleg ezért is kezdtem bele ebbe a témába. :) Illetve jelen esetben nem is arról van szó ugye, hogy várom, hogy csökkenjen az ár és folyamatosan nézegetem a szolgáltatómnál az engem érdeklő egy bizonyos tarifacsomag szerinti készülékárat, hanem egy mobiltelefonos oldalt figyelek, hogy ott mikor írnak árcsökkenésről. Időközben persze az is előfordulhat hogy megváltoznak a tarifacsomagok vagy egy engem érdeklő készülék forgalmazása megszűnik kikerül az ajánlatból, stb. Számomra ez valahogy nem életszerű. De elfogadom, hogy lehet ilyen is.

Az pedig, hogy visszamenőlegesen nézegessem, hogy mennyibe kerültek bizonyos telefonok évekkel korábban, hát nem tudom.. legfeljebb olyan szinten érdekelhet, hogy nosztalgikusan visszagondolok, hogy mennyibe került annak idején egy Sony J6 a vodafonenál, de amúgy nem tudom, miért nézegetnék régi árakat.

Az meg még inkább sajnálatos, hogy mindezért semmilyen juttatás nem jár a szolgáltatóktól :( én biztosan nem irogatnám ezeket.

Nyilván nyomon követhető, hogy hány embert érdekel ez a téma és hányan klikkelnek, úgyhogy respekt, hogy ilyen kitartással végzitek ezt az akciófigyelést :R

(#26) bloggiold


bloggiold
(tag)

Vegyétek és vigyétek ennyi pénzért :DDD

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.