Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Netfone
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Azt mondtam, hogy szerintem. Nem állitom, hogy csak és kizárólag, de én csak olyat ismerek aktiv TC használóként, aki már dos alatt is ilyen filekezelőt használt. Én is használom pár dologra mert egyben van (de egyre kevesebbet mert a legtöbb használt funkcióra van 1 kattintásos menübe integrálódó program amivel gyorsabb/kényelmesebb) de tényleg nem láttam még olyannál TC-t aki a gépet csak használja, nem buzerálja
-
-
arnyekxxx
veterán
apám, anyám, hugom, asszony ez 4db tök hétköznapi átlag juzer.
Közülük 0 db akarja csinálni a következő dolgokat:
- ISO fájlba belenézni
- darabolt rar állományt kitömöríteni
- nfo fájlt olvasni
- csoportos állományátnevezést (akár sorszámozással is)
- mappaszinkronizálást
- állomány-összehasonlítást (tartalomra is)
- fájldarabolást, -egyesítéstÉn szoktam ilyeneket csinálni, nagy részét winrarral, némelyiket a TC-el.
Neked az a bajod, hogy elképezelésed sincs arról, hogy az átlagember mire használja a gépét, és a saját+haverikör szokásait interpolálod az összes számitógéphasználóra.
Nem IT forumok számitogépfüggő hardcore juzereiből áll a PCfelhasználó világ, tessék szépen elmenni a nöklapjafafe, mennyegzoponthu, gazlap ... közösségéhez és ott elkezdeni érdeklődni a szokásokról. Ők azok akik sokszázmillióan ugy használják a gépüket ahogy felment rá a win (vagy ahogy a mekjük kijött a gyárból) nem az a pártizezer aki nap szinten az ITfórumokat nyálazza át.
-
Nekem sincs különösebben bajom a jelenléttel (azontúl hogy primitív az IE6), a böngészőválasztós baromságon is csak felhúzni szoktam magam, nem azért mondom. Azért némely (főleg Microsoft) alkalmazás elég idegesítő volt, amikor tojva minden beállításra az IE-ben nyitotta meg a linkeket... A korábbi Messengerek az élvonalban voltak ezen a téren.
-
juiced
csendes tag
igen én is szívesen váltanék egy 15"-s Macbook Pro-ra de hát nincs pénzem egy olyan gépre igy maradok a HP-nál de nekem ez is jó most

-
joey04
titán
én sem mondanám, hogy rendszeresen használom a tc-t. fájl egyesítés-darabolás, meg csoportos átnevezés. erre használom, kb évente 5x...
nem is szeretem. -
válasz
üzenetére
Természetesen másik program is tudja, de itt arról volt szó, hogy "a TC semmire sem jó, éljen az explorer".
Én legtöbbet mappák szinkronizálására használom. Nem fogok ezért külön programot telepíteni, amikor ezt a TC egy gombnyomásra, minden varázslat nélkül tökéletesen megoldja. -
válasz
üzenetére
Ezek még mennek máshol is, de azért a TC igazi erőssége szerintem ezek mellett a plugin architektúra, minden nap használom a NokiaFS plugint, a pwnTunes telepítése óta az MTP plugin is jól jön, de van ActiveSynchez is (WM), ha valakinek az a zsánere.
OSX-en meg Forklift, egyszerűen sokkal gyorsabb, mint Finderek között dobálni. Szerencsére kifogtam anno egy akciót, 10 dollárért megkaptam

-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
az explorer helyett TC-t használók döntő többsége valami DOS-os NortonCommanderes nosztalgia miatt használja.

Ne etessük már hülyeséggel a madarakat!
Egy nem nosztalgiázós ember mit kezd az explorerrel ha a következőket szeretné tenni:
- ISO fájlba belenézni
- darabolt rar állományt kitömöríteni
- nfo fájlt olvasni
- csoportos állományátnevezést (akár sorszámozással is)
- mappaszinkronizálást
- állomány-összehasonlítást (tartalomra is)
- fájldarabolást, -egyesítést
stb.
10 ismerősömből 9 TC-vel kezeli az állományait, még a nem számítógépszakik is. -
arnyekxxx
veterán
Egyedi eset vagy. Én még nem találkoztam olyan Windows felhasználóval, aki Explorert használt volna, pedig elég sokat ismerek
Nálunk családon belül 4 gép van, 5en használjuk 20-65 éves kor között. Én vagyok az egyetlen aki indit TC-t, akkor is ftp-re meg néha csoportos fileátnevezésre. Szvsz az explorer helyett TC-t használók döntő többsége valami DOS-os NortonCommanderes nosztalgia miatt használja.
Ja a 4ből 3 mindig slepben van, indulás kb 1mp, egy öreg sempronos XP-s joszág az egyetlen ami hibernálásban pihen de az is csak azért sleep mert gyakran van éjszaka 1mp áramszünet felénk és az nem szünetmentesen lóg.
Emellett a családból én vagyok az egyetlen akinek nem elég egy default W7 (illletve elég volt az XP is) de én nem is az átlagfelhasználó elvárásaival esek neki a gépnek.
-
<NewL>
addikt
követelem a napi blogot
(ha már hétvégén nem raktok ki)hop,találtam egy MBP tesztet a ph-n,de ez kevés mára

-
törölt tag
igen, ez amúgy legkevésbé sem a linux hibája. érdekes módon az nvidia (csúnyagonosz, antiinnovatív) képes megírni hibátlanra a driverét linux alá is...
persze tudom, hogy ez rajtad, akinek már megvan a kész gépe, nem segít. én is most szívok kicsit az új intel chipset miatt, nem megy a 3D támogatás rendesen, bár anélkül stabil, csak kevésbé látványos. -
madgie
titán
Aha. Csak pont nem fog menni az 5770-em (vagy bármelyik ati) az Ubi alatt normálisan. Múltkor felraktam egyet a gépre, nem tudtam semmivel úgy belőni, hogy a monitorom natív felbontásán bugmentesen fusson. Kösz, ati, kösz, linux, egyébként az OSX (és már a Win 7) is arról szól, hogy minden fut rendesen telepítő CD és újraindítás nélkül is (tudom ,a linux is okos, sőt, überokos, de nem cserélek a kedvéért konfigurációt)
-
edward2
addikt
Oké én ezt hidd el megértettem elsőre is. Csak annyi, hogy nincs értelme hozzá viszonyulni, mert iszonyat drága a mekk és nem látom azt a pluszt. Ja hype az bezzeg van meg ha ismerősöd meglátja akkor ÚÚÚÚÚ NEKED MEKED VAAAAAN!
Ami annyit tesz hogy tele a pénztárcád mert futja almára.
Annyit tudok mondani aki mezejúzerkedni akar és legális maradni meg nem problémát generálni a nyakára az rakjon fel magának egy Ubuntut és annyi. Meg lehet rajta találni mindent ami kell és totál frankó.
-
lujó55
addikt
Bocs, én laikus vagyok, de nyitott szemmel járok.

Az USAban élő rokonok mikor hazajönnek, mindíg másik almát hoznak, mert egy év alatt valahogy ki tudják nyírni. Mondjuk én nem reggeliznék rajta.
Mindegy, a lényeg, hogy elájultak, hogy milyen drága itt egy normális laptop az ő áraikhoz képest! Nekem nem a hardverrel van bajom, hanem, hogy nem minden alkalmazás érhető el a Mac gyári OS-ével. Pl. végeselemezés, Pro/E, stb. Ezeket valamiért Win-re gyártják.
úgyhogy maradok annál! -
DeFranco
nagyúr
"Hiszek a PC-ben, azon nőttem fel, szívesen turkálok a rendszerben, szívesen buherálok, mert ad rá lehetőséget" - idézet tőled.
Én értem, hogy jó zsaru - rossz zsaru felállás (ha szándékos, ha nem - nincs üldözési mániám), de ennyi esélyt akkor már adhatnál ennek a szerencsétlen OSX-nek is.
Minden új rendszerhez nyitottan kell állni.
Az érem másik oldala viszont az, hogy ha úgy hirdetik ezt a csodamasinát, hogy ez annyira intuitív, hogy még gondolnod sem kell rá, már ott is van amit kérsz, akkor kapja is meg a magáét, ha valahol ez nem áll meg.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nyilván igyekszem megtanulni ezt a rendszert. Pont annyira, amennyire még úgy érzem, hogy megéri. Ez nyilván mindenkinél más, nálam elég alacsony a küszöb, még a tutorial videókat is utálom megnézni. Bocha más gyerek, ő belemászik, kipróbálja, buherálja, élvezi. Nekem a gép munkaeszköz, nem hobbi, szórakozás és játékszer. Ha működik és elvégzi, amit kell, akkor szeretem, ha nem, akkor utálom. Hepciás vagyok, ez benne van. Egy felhasználó a sok közül, egy switcher. Ezért nem csak én írom meg a kalandjaimat.
-
bmwk1200s
őstag
Szerintem arra gondolt, bár lehet, hogy nem
, hogy túl erőszakosan közelíted meg. Eleve némi előítélted van neked is, ezt ki is fejtetted. Tudom neked ez munkaeszköz, nem engedheted át magadat annak, hogy folyamatosan, szépen lassan fedezz fel benne valami újat. Engem ez vonz, túl sok évet töltöttem win előtt és szeretném kipróbálni, napi szinten használni a macet. Lehet, hogy aztán be kellene látnom, nem nekem való, de egyenlőre úgy gondlom, hogy tudnám szeretni.
Lesz három hónapod, szinte teljesen ki fogod tapasztalni, akkor leszek igazán kíváncsi majd a véleményedre, amikor teljesen beépül a mindennapi használtba a különböző, most még tőled idegen szolgáltatások. -
doc
nagyúr
ne huzd mar fel magad!
a gond az, ha valaki a sok ev alatt szep lassan felszedett OS-speciikus tudasat akarja 1:1 atvinni mas rendszerre (teljesen fuggetlenul hogy eppen melyik az), ez nyilvan nem fog menni
en mikor olyan OS-t/SW-t akarok kiprobalni, amivel nem volt meg dolgok, igyekszem megerteni a rendszert, rajonni hogy hogyan is kepzeltek el a fejlesztok az egeszet. nagyon hulyen nezne ki, ha pl. azon hobolognek, hogy miert nincs a Haiku-ban /mnt konyvtarban a sok felmountolt drive, stbemellett nyilvan ertheto az, ha valami amit megszoktal, kenyelmesnek es praktikusnak talaltal, nem mukodik, en is biztos tepnem a hajam, hogy monsjuk nincs a windowsban expose/tobb munkaasztal, de ha van valami mas megoldas ami ezt kivaltja, akkor megprobalnam azt megszokni
Ne húzzatok már fel, komolyan, ha valaki maces lesz, az mind ilyen rém nehézkes??? Én is ilyen leszek?
he mister, te mar maces vagy

(amugy nem tartom magam 'maces'-nek, igaz hogy a gep amin dolgozom, es amit a szabadidomben a legtobbet hasznalok egy MBP, de melobol adodoan fut rajta egy virtualis Linux is, raadasul a Linux- es Windows-multam kulon-kulon is tobbszorose az OSX-esnek) -
Bog
HÁZIGAZDA
Mindig ott van probléma, ahol te felbukkansz. EZ TÉNY. Mert ha kell, ha nem (és nem, nem kell!), akkor is keresel MINDENKINEK a hozzászólásában valamit, amibe bele tudsz kötni és kifacsarva-kitekerve reagálni rá. Tök feleslegesen, X topikot totálisan szétbarmolva, szarrá égetve magad és magaddal együtt a maces tábor egy jelentős részét is, már csak az összemosás és előítéletek miatt is. De te ezt nem veszed észre, hanem egyszemélyes hadjáratként fogod fel, jön Ulkesh és mindenkinek megmondja a frankót, ha pedig baromságot ír le, akkor nem látja be, sőt, azokra az érvekre nem is válaszolsz, amik a te hülyeségedet bizonyítják. Nincsenek táborok. Ahol te ott vagy, ott nincs mac vs. win vita, mert te vagy egyedül és mindenki ellened. A macesek - akik pedig normálisan szólnának hozzá - nem mernek veled közösséget vállalni.
Én pedig azt gondolom, hogy az én blogposztjaimhoz nem akarok ilyen arcokat hozzászólni látni mint te vagy, ezért nagyon egyszerűen azt fogom csinálni, hogy az első olyan kommentednél a következőkben, ami láthatóan elviszi OFF irányba a kommunikációt, szépen elkezdek törölgetni, először csak hozzászólásokat, aztán hozzászólókat is...
Remélem, hogy ez egyértelmű volt és felfogható. Nem is kell rá válaszolni, csak vedd tudomásul.
-
doc
nagyúr
Figyu, cska szólok, hogy switchernek lenni PONT EZ. Az egyetlen támpontom az eddigi tapasztalatom, ami Win. Naná, hogy ezt keresem. Másfelől pedig pont az lenne a fontos és lényeges, hogy egy olyan rendszert kapjak, amivel nem kell küzdenem, hogy megtanuljam. Olyanra kell írni.
na ez igy alapvetoen NAGYON rossz hozzaallas, ugyanis nem az jon ki a vegere hogy az OSX mennyire JO hanem hogy mennyire hasonlit a windowsra, ergo akkor lennel 100%-osan elegedett, ha MINDEN ugyanaz lenne mint a windowsban -> vagyis ha windowst hasznalnal ezutan is
tenyleg erdemes lenne egy OSX/Linux user windows-ra valtasat megorokiteni egy blogban
nem akar valaki hozzamvagni egyet?
-
Ulkesh
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
"ég a Macesek pofája az olyan kis szemellenzős arcok miatt, mint te"
Mondod te, a gond az, hogy én napi 10-12 órában PC-kkel dolgozom és itthon is van mindkét géptípusból. Az ide fröcsögő okostojásokkal ellentétben mindkét rendszert használom és ismerem (ok, IE-t talán ha fél éve használtam utoljára
). Szóval biztos, hogy elfogult vagyok az OSX-el szemben, de elég kemény érveim is vannak e-mellett, amit én bármikor tudok prezentálni. Vajon az ellentábor is?Igazából, vannak táborok? Itt ez a topic, ami a Mac-ről és a két rendszer közötti különbségekről szól, mégis kapásból kialakult egy szép kövér sárdobálás, mert páran nem bírják elviselni, hogy ne szóljanak be néhány ostobaságot (amit persze én legtöbbször, nem hagyok szó nélkül, igen ebben én is hibás vagyok).
De érdekes módon az ide író Mac felhasználók (én sem) nem mennek át a Windows 7 topicba észt osztani, vajon miért? -
bmwk1200s
őstag
Az én tapasztalatom az, hogy mikor párom kapott egy zsír új laptopot (Acer) nem a legkomolyabb, de neki bőven elég...bekapcsoltuk, felállt a vista (kellett neki idő, ahogy írtátok is) de mikor már egy hete használta és a sok szemét miatt, ami előre lett telepítve, minden egyes indításnál több mint 5 perc alatt töltött be, fogtam és felpattintottam rá a win7et...na azóta úgy megy ahogy mennie kell...
-
Ulkesh
őstag
"mint említettük ez IE6-nál volt így utoljára, azóta új ablakot nyit"
Akkor erre emlékeztem.
(Most rákerestem az oldalon az IE6-ra de nem említetted.)De egyébként idézet a Wikiből, hogy miért is történt az a bírósági ítélet:
"Mivel a böngésző mára a Windows operációs rendszerek szerves részét képezi, teljes eltávolítása gyakorlatilag nem lehetséges. Ez a tény nagy port kavart a piacon, és mindmáig trösztellenes perek százai kötődnek az alkalmazáshoz. A konkurencia monopóliummal való visszaélésnek véli az előre telepített szoftvert, a Microsoft szerint azonban a böngésző nélküli operációs rendszer félkarú óriás és a felhasználók érdekében integrálták a rendszert.
Nem az integráció volt az egyetlen probléma. A böngészőháború egyik fontos pere az Egyesült Államokban kezdődött. Visszaélést fedeztek fel a Microsoft OEM parnereivel kötött szerződéseiben, amely arra kötelezte őket, hogy a Microsoft Windows mellé telepítsék az Internet Explorer böngészőt, ugyanakkor megtiltotta, hogy az alapértelmezésben az Asztalon található Internet Explorer ikont más böngésző parancsikonjára cseréljék.
2000. április 3-án Jackson bíró feltárta bizonyítékait, miszerint a Microsoft kenőpénzt fizetett bizonyos cégeknek az Internet Explorer terjesztéséért cserébe, hogy teljesen kiszorítsa ellenfelét a különböző értékesítési csatornákból. [2] Jackson a helyzet megoldása érdekében javaslatot tett a cég kettébontására, erre azonban nem került sor, hónapokkal később a Microsoft egyezségre jutott a bírósággal. Az amerikai államok többsége elfogadta a megállapodást.
Egyes régiókban (így például az Európai Unióban is) külön böngésző nélküli Windows változat kiadására kényszerítette a bíróság a Microsoftot. Ennek azonban csekély hatása van a piacra, a böngésző nélküli Windows rendszerből gyakorlatilag elhanyagolható mennyiség fogy.
A Microsoft apróbb trükköket is bevetett a népszerűség érdekében, például a saját webszerkesztő alkalmazásával készült lapok helytelenül jelentek meg a versenytárs böngészőkben. Egy alkalommal olyan kódot építettek a Microsoft honlapjának forrásába, ami lehetetlenné tette az Opera böngészővel való megtekintést. A cég honlapjának szolgáltatásai, mint például a Windows Update, a mai napig se működnek más böngészőprogrammal." -
Ulkesh
őstag
"magadnak tedd fel a kérdést"
Nem. Én csak leírtam amit tapasztaltam (azóta ezt már más is megírta), kötekedni ti kezdtetek feleslegesen. Én csak döbbenten álok és lesek, hogy miként lehet tények ellen vitatkozni, bármikor eléd rakok egy bontatlan gépet akár Dell, akár HP, akár Lenovo (ezekkel volt mostanában dolgom), de garantáltan nem tudod leszedni róla szemetet gyorsabban.
Ha csak egy géppel tapasztaltam volna, akkor azt mondom, biztos egyedi eset, nektek lesz igazatok. A gond az, hogy az utóbbi időben kb. 40 notebookot üzemeltünk be és mindegyikre ez volt a jellemző. De hát biztos ezek kiválogatott lassú gépek voltak, bezzeg nálatok villámgyorsak
--
Az Exploreres kérdésben viszont tényleg nektek van igazatok, pedig bármire meg mernék esküdni, hogy régen a sima Explorer-be is megnyitotta a weblapot...

-
moonman
titán
XP/IE6 Explorer - IE kérdéshez: videó
ahogy gondoltam: annyi történik, hogy nem nyit új ablakot, hanem elindítja az IE-t és felhasználja a meglévő intézőt. de a gombokból egyértelműen látszik, hogy az ott egy IE és nem egy Explorer. és ugye, mint említettük ez IE6-nál volt így utoljára, azóta új ablakot nyit, és nem is IE-t, hanem az alapértelmezett böngészőt és annak adja át a címet.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Monjuk volt egy iMacem, meg most van egy Minim, az asszonynak meg egy Dell-je. Remélem elég lesz. Ezeket használom napi szinten. A többit nem sorolom fel. És én ezt arra értettem -kifejtem, mert látom, hogy nemérted-, hogy ég a Macesek pofája az olyan kis szemellenzős arcok miatt, mint te. Nem kell fröcsögni, mint egy klimaxos pitbull, normálisan is lehet ezt a dolgot intézni. Nyitottan.
És csak éppen erre a postodra válszoltam, nem konkrétan a 40perc alatt mit letakaritasz kérdéskör érdekelt, mert nincs erről infom.
Azt meg végképp nem szeretném, hogy most minden pontra amit itt megemlitettem egyesével megird miért nem ugy van szerinted. Légyszives...
-
válasz
PowerBuldog
üzenetére
A múltkor egy Lenovo netbookról (win7 starter) szedtem le Office 2007 trialt, Nerot meg még valami Lenovos szemetet és majd egy órát szüttyögött vele.
-
Ulkesh
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
"Te konkrétan az Office-ra írtad azt, hogy 40perc letakarítani. "
Mert konkrétan annyi ideig szedi le. (Felrakni nem tart eddig.)
"Mellesleg meg 40 perc alatt az egész rendszert újra lehet rakni, nem is értem minek külön pucolgatni ilyen erővel."
Mert nem tudod. Egy image fájlból egy lépésben az egész kócerájt telepíti, nincs lehetőséged külön telepítésre (főleg, hogy eleve telepítve érkeznek ezek a gépek, csak a nyelvet kérdezik meg és a felhasználót).
-----
De most tényleg ezen a hülyeségen vitázunk?

Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Filmvilág
- Fotók, videók mobillal
- Flint 2 OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezt biztos?

(ha már hétvégén nem raktok ki)
úgyhogy maradok annál!

, hogy túl erőszakosan közelíted meg. Eleve némi előítélted van neked is, ezt ki is fejtetted. Tudom neked ez munkaeszköz, nem engedheted át magadat annak, hogy folyamatosan, szépen lassan fedezz fel benne valami újat. Engem ez vonz, túl sok évet töltöttem win előtt és szeretném kipróbálni, napi szinten használni a macet. Lehet, hogy aztán be kellene látnom, nem nekem való, de egyenlőre úgy gondlom, hogy tudnám szeretni.