Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 IV - van, aki forrón szereti
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Bemutatjuk a Samsung Galaxy A34-et és A54-et
- Netfone
- Magisk
- Mindent beletettek a Watch Ultimate-be
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocek91
aktív tag
Hát ezt tudtuk eddig is.
-
alevan
őstag
Van aki nem.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Persze hogy megéri nem kezdtek volna bele ha nem...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
burgatshow
veterán
Viszont az MS legalább hajlandó peren kívül megegyezni és csöndben a háttérbe szorulnak az ilyen perek. Nem akarok ellenpéldát mondani, de biztos mindenki tudja, melyik cégre gondolok.
-
vicze1
félisten
Amíg az androidosok fizetik a WP fejlesztését, nem értem miért fikázzák, a funboy-ok az androidot.
-
válasz
burgatshow #4 üzenetére
á dehogy eszünkbe sem jut...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
alevan
őstag
válasz
burgatshow #4 üzenetére
Toshiba? Vagy a Sharp?
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Rolly
veterán
azért én megelégednék azzal a pár millió licensz díjjal amit a wp7 után kapott
(5millió * mondjuk 20 dollár
)
-
kiskaktusz
addikt
Tudtam eddig is, hogy fizetnek, de nem láttam még mennyit. Azért nem semmi pénz ez.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
ddekany
veterán
Védelmi pénz szedés a törvény támogatásával... "Ha nem fizettek, jön az ügyvéd hadseregünk, ozt' megbánjátok azt is hogy megszülettél, öcsi!"
-
christopher2
csendes tag
A rendszerrel szerintem nincs gond, csak apróbb hiányosságok. A legnagyobb probléma szerintem a Metro UI-val (sok embernek nem tetszik) és azzal van, hogy csak a középkategóriában van telefonjuk.
[ Szerkesztve ]
Sony Ericsson K310i->Motorola V550->Nokia 5130->LG Optimus 7 E900->Sony Xperia U->Nokia Lumia 520
-
Fkris
őstag
Ha te kitalálnád mondjuk a vízzel működő autómotort, ami oxigént termel CO2-ből, akkor azt bárminemű ellenszolgáltatás nélkül hagynád hogy használja mindenki, vagy kérnél érte mindenkitől egy jelképes összeget(mert arról beszélünk minden szabadalom esetében, cask ugye minnél több a szabadalom, annál kevésbé jelképes az összesítésben az összeg), mondjuk 100Ft ot?
Ha TE beleöltél pénzt, energiát, időt, az asszony idegeit egy munkába, más miért jusson hozzá ingyen(ez így csúnya fogalmazás, de így van), továbbmegyek, miért Ő védesse le.Van pár ilyen dolog, nem is kell kimenni Magyarországról....Vagy csak befuccsolt a szrkazmusdetektorom a kijelentésed olvasása közben...
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Depression
veterán
Ezek a szbadalmak közül mégiscsak a bootolás a kedvenc szabadalmam, ami nagyjából így néz ki:
Az eszköz bekapcsoláskor elindítja az operációs rendszert.
Nem azért fizetnek, mert a gugli nem akart saját dolgot kitalálni, vagy fejleszteni, hanem mert egyszerűen kikerülhetetlenek ezek a szabadalmak.
Egyrészt a szabadalmi rendszer egy vicc, másrészt viszont teljesen hidegen hagy a szabadalmi háború addig, míg nem tiltanak be eszközöket, vagy 20 dollárt nem kérnek telefononként a doboz elrendezése miatt.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
butyek
senior tag
válasz
christopher2 #13 üzenetére
Nekem sem tetszik
De ha csak középkategória lenne, akkor eléggé túl vannak árazva.
&ρID with 10^100. Honor 6 H60-L04
-
=Mentor=
őstag
Én a Nokia - MS megállapodásba belevettem volna, hogy felezik az Androidból befolyó lét
-
christopher2
csendes tag
A Lumia 800, 900 és néhány HTC van pofátlanul túlárazva. Az "olcsóbb" telefonok (Lumia 610, 710, Omnia M, Omnia W) simán hoznak annyit, mint az ugyanannyiba kerülő Androidosok.
Sony Ericsson K310i->Motorola V550->Nokia 5130->LG Optimus 7 E900->Sony Xperia U->Nokia Lumia 520
-
enginev3.0
félisten
De milyen üzlet ez már
Valaki eladja a termékét, amiért te semmit nem teszel és kapod a milliókat
Ilyen üzletekkel miért nem kínálgat senkiA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Orton96
aktív tag
válasz
burgatshow #4 üzenetére
Hát ez biztos pozitív és még sok pénzük is származhat belőle...
Totál megéri!
-
Pete55555
addikt
"Az amerikai szoftveróriás számára továbbra is jövedelmezőbb az Android, mint a saját telefonos operációs rendszere."
Ez csak szerintem vérciki?
...Szeretem leracsniztatni...
-
SPY0817
aktív tag
válasz
enginev3.0 #19 üzenetére
Az hogy áfa mond neked valamit..
Valamit tettek mert nem fizetnének a használatért..
| Xbox Series X + Xbox One X | iPhone 13Pro | BF5 | Forza Horizon 4-5 | Guild Wars 2 | Valami nagy okosság. |
-
ddekany
veterán
"Ha te kitalálnád mondjuk a vízzel működő autómotort [...] akkor azt bárminemű ellenszolgáltatás nélkül hagynád hogy használja mindenki"
Az óriási kérdés, hogy ezek közül a szabadalmak közül hány értelmes van, mögötte sok kutató munkával, és hány általános maszlag ill. apró ötlet, amiknél kb. annyi a kérdés, hogy ki stipi-stopizta le hamarabb...
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Depression #15 üzenetére
Valószínűnek tartom, hogy a boot még akkor lett szabadalmaztatva, mikor az még nem volt "természetes" dolog. Ezért lenne jó elévülési időt bevezetni...
-
-
pakriksz
őstag
válasz
Oppenheimer #26 üzenetére
mi az összefüggés? mind2 fajta szabadalomért ugyanúgy kell fizetni. Stipi stopi szabadalmakról van szó egyébként, nézzél szét mikkel perelnek...
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
megnyugodhatsz, egyértelmű apró marhaságokat védetnek, le amibe annyi pénzt öltek bele mint amennyit a bejegyeztetésért kell fizetni, meg annyi munkát fektettek bele, hogy bementek a szabadalmi hivatalba.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
-
pakriksz
őstag
válasz
Oppenheimer #29 üzenetére
ja nem, mert a másik cég nem állt ellen. Csak azért
így megy ez mindig. Belengetik hogy fizetsz vagy per lesz.
-
-
pakriksz
őstag
válasz
Oppenheimer #31 üzenetére
nézz már utána mikkel fenyegetőznek... marhaságokkal. (pl töltőcsík, dokumentumhoz megjegyzés hozzáfűzése, böngészőben kép betöltése, föl/le görgetés, ilyen agyatlan (összelopkodott) marhaságok)
Teljesen mindegy egyébként hogy valós vagy marhaság, ebben a nyomott rendszerben úgy is az nyer akinek be van jegyezve, így tök mindegy mekkora hülyeség, vagy fizet az áldozat, vagy betiltatják. (kivéve ha értelmesebb bíró van, mint multkor amikor az apple trollkodott, és gyak elküldte a picsába (szerintem az a bíró azóta már új munkát keres))
Az m$ az epl-hez hasonlóan szinte soha nem fejleszt, csak lopkod, és trollkodik. Igazi ötletet m$-től ne is várj, ilyen még nem volt nekik, már a csúcsra jutása is egy szép történet (blöff).Eleve a mai szabadalomperekben értelmes valós találmány olyan ritka mint a fehér holló.
[ Szerkesztve ]
-
butyek
senior tag
válasz
christopher2 #18 üzenetére
Csak hardverben. Használhatóság terén az android jobban megéri, bár ez szubjektív. Személyre szabhatóbb, több app közül lehet válogatni.
&ρID with 10^100. Honor 6 H60-L04
-
janos68
aktív tag
Remélem "addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik", lesz és egyszer az Ms-t fogja valaki megszívatni úgy, hogy egy életre elmegy a kedve más cégek zsarolásától. Na akkor bontok majd egy pezsgőt.
Persze ez vonatkozik az Apple-re is, bár ők egyelőrer ministráns gyerekek az MS-hez képest, de majd felfejlődnek.Van hova.
-
-
pakriksz
őstag
válasz
Oppenheimer #35 üzenetére
Keress rá!
Igen, mind összelopkodva lett. Mit hittél? Mondj egy új ötletet valamiből ami még egyikben sem volt!
-
ddekany
veterán
válasz
"Akkor az ios, az osx, win8, wp8 és szinte minden MS és Apple termék úgy lett összelopkodva?"
Valaminek a megvalósítása (leprogramozása, tesztelése stb.) kemény munka akkor is, hogyha az amit megvalósítasz, a "kollektív tudatban" is jelenlévő ötletekből merít. Különösen ha végeredmény jó minőségű. Tehát hacsak nem másolták le a forráskódot valaki mástól, egyáltalán nem arról van szó, hogy csak loptak volna. Viszont a perekben felmerülő szabadalmak rendszeresen csupán az ötletet védik (mint mondjuk a folyamat jelző csík), nem a megvalósítást. Utóbbi védelmére ott van a szokványos copyright.
-
-
ddekany
veterán
válasz
Oppenheimer #38 üzenetére
Szerintem ő is az ötletek "összelopásáról" beszélt, nem forráskódról. (Egyébként felőlem csak lessék el a jó ötleteket egymástól, bőven van mit versenyezni a megvalósítás meg általában a ötletek párosítása terén.)
-
Fkris
őstag
(#15) Depression,(#28) pakriksz
Egyetértek, de mint (#25) krisztianAMG-is mondta, a szabadlamak jelentős részét '76ban védette le valaki, aki érdemesnek találta rá, nem tehet róla, hogy mára az már a 2hónapos Jánoska könyökén jön ki, hogy hány Mhz 1 Ghz.
Amikor meg valaki azt védeti le, ami tökéletes értelmetlen, mondjuk egy hűtőajtó kinyitásást leíró műszaki rajz, azt énis szánlamasnak tartom.
De itt most szerintem nem erről van szó(legalábbis merem remélni, hogy nem CSAK ilyenekről van szó), hanem értelemsebb dolgokról, akkor meg azért érthető szerintem a "védelmi pénz" szedése.[ Szerkesztve ]
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Fkris
őstag
válasz
"Akkor az ios, az osx, win8, wp8 és szinte minden MS és Apple termék úgy lett összelopkodva? Ezt te se gondolhatod komolyan."
Ebben a részében van valami, de ezt késöbb.
(#32) pakriksz
"Az m$ az epl-hez hasonlóan szinte soha nem fejleszt, csak lopkod, és trollkodik. Igazi ötletet m$-től ne is várj, ilyen még nem volt nekik, már a csúcsra jutása is egy szép történet (blöff)."Naaa, azért valahol el kellett kezdeni mindent.Amikor a DOS-os kijelző volt a legmenőbb még Jedlik Ányosék idejében, akkor valakinek jönnie kellett, és átgondolni, h mit is akar.Bill ék megcsinálták, sikeresek lettek, és jöttek a mobil platformra is, és szerintem kijelenthetjük, hogy a desktop pc-k UI-ját lekicsinyítették, és beletették egy WinCE kernelbe, majd azt egy 600Mhz-es vadállatba passzírozták.Saját ötlet alapján dolgoztak, mivel nemvolt HONNAN meríteni, mivel jóformn ők alkoták meg az IT mai kinézetét(legalábbis véleményem szerint.).
És itt térünk vissza az elejére, egyetértek Oppenheimer-fórumtárssal, meg nem is:
Az tény, hogy nem lettek összelopkodva, de merítettek egymás rendszeréből.Példa erre ugye a lehúzható status bar, amit a Google hozott be egy külsős cégtől licenszelve, majd ezt bevette az Apple is, meg Nokia barátunk is az öreg motorossal, Symbiannal, és ha jól emlékszem a Bada is rendelkezik iylen funcióval a Samsunggal maga mögött
Vannak még ilyen apróságok, amiket pl az Apple gondolt tovább(LockScreen feltolása, gkamera megynyitása, vajon hogyhogy pont a wp7 után jutott a gesture az eszükbe?), de ez benne van a dologban, mert fejleszteni kell, fell kell zárkózni mindenkihez.
És ez még tissztességes is -nem nevezném "összelopkodás"-nak, mint ahogy pakriksz fórumtárs nevezte- csupán annak tudom be, hogy begyepesedettek az egyes cégeknél lévő "újító" emberkék, nemvolt vércsere már rég, és nem jut eszükbe.
Más cégnél meg éppen volt valaki egy jó ötlettel, amit megcsináltak, sokaknak megtetszett, és ezért átvették a dolgokat.Remélem nem zavarodtok bele, kicsit fáradt vagyok:/
-
ddekany
veterán
"Bill ék megcsinálták, sikeresek lettek"
Billék is megcsinálták... Meg az Apple. Meg előttük a Xerox, ugyebár onnan lesték el az egész GUI-s, asztal-analógiás, egeres mókát.
"Példa erre ugye a lehúzható status bar, amit a Google hozott be egy külsős cégtől licenszelve"
Nem tudom ez így volt-e, de pont ezek azok a dolgok, amiktől falnak megyek. Ezt licencelni kell, hogy lehúzható status bar??? Ez csak egy ötlet. Mindenki aki nem egyszerű droid, hanem valami kreatívabb területen van, élete végére kitermel pár száz vagy akár pár ezer ilyet. Csak az embernek fel sem tűnik, hogy hú most épp mekkorát alkottam, mert eszembe jutott valami... mert hát nem is nagy dolog.
-
pakriksz
őstag
válasz
Oppenheimer #38 üzenetére
ha a forráskódot is összelopták volna, nem lennének olyan alapvető problémák még ma is a win kernellel mint vannak (borzasztó erőforráskezelés minden tekintetben).
"De itt most szerintem nem erről van szó(legalábbis merem remélni, hogy nem CSAK ilyenekről van szó), hanem értelemsebb dolgokról,"
De sajnos csak olyanokról van szó mint amit példának írtam, baromságokról.
"Amikor a DOS-os kijelző volt a legmenőbb még Jedlik Ányosék idejében, akkor valakinek jönnie kellett, és átgondolni, h mit is akar.Bill ék megcsinálták, sikeresek lettek, és jöttek a mobil"
Az ms a DOS-al lett sikeres. Az IBM a pc-hez kizárólagos os-t keresett, aminek kicsi a gépigénye (mive az ibm pc nem volt egy erőgép). Bill beblöffölte, hogy neki van OS-e, ki tudja hogyan de el is hitték. Aztán elkezdett keresgélni, és az eredeti fejlesztőtől megvette a dos-t, és adta az ibm-nek(egy sor kódot sem írt). Mivel a pc olcsó így népszerű volt, és dos futott rajta, így lett sikeres az m$. Aztán azzal hogy egyszerűen a win-en futottak a dos-os programok.
Kitalálniuk semmit sem kellett, mert amikor a win-t megalkották, mert előttük már ezren csináltak guis os-t, sokkal jobbakat(apple is csinált már jóval előttük, akik meg a xeroxtól lopták az ötletet).
A win nem is a jósággal nyert (mert nem volt jó) hanem egyszerűen a kompatibilitással, és azért mert a dos miatt milló program volt hozzá, és az öngerjesztő folyamat, miszerint arra fejlesztenek amire a legtöbben fejlesztenek folytatódik a mai napig.
Aztán persze mikor már elég pénzük volt, elkezdtek szabadalmaztatni rég óta használt triviális dolgokat, meg felvásárolni hasonló szabadalmakat, és ma pedig jó sok pénzt szednek be a trollkodásból.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az amerikai szoftveróriás számára továbbra is jövedelmezőbb az Android, mint a saját telefonos operációs rendszere.
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1
- Automata kávégépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11Pro 64GB Ezüst/Normál állapotban/83%-os akkumulátorral/1 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB Piros / Normál állapotban /2023.08.15-ig Apple garnaciával
- Honor 20 Lite 128GB Fekete / 3 hónap garancia / Normál állapotban
- Xiaomi Mi Note 10 128GB Zöld / 3 hónap garanciával / Normál állapotban
- Honor 20 Lite 128GB Kék / 3 hónap garancia / Normál állapotban
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest