- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
calocsay
tag
válasz
voyager4.4 #149 üzenetére
Ezzel a megjegyzéseddel nem tudok egyet érteni. Épp a mondatod végen írod a kivételeket. Ha nem lenne Google, ma a symbian jelentené az okostelefon kategóriát. Mai napig olyan frissítésék jönnek a Google rendszerre is, mint újdonság, amit a symbian 2006 (!) bán mar tudott. Meglátásom szerint semmi nem történt volna, ha az Android nem születik meg, egyszerűen nem az, hanem egy másik rendszer lett volna a befutó, symbian, WP, vagy épp BB. Nekem még mindig lényegesen bonyolultabb rendszernek tűnik, mind a WP vagy anno a symbian volt. Rengeteg felesleges dolgot tartalmaz, kezdve a 4 (!) maggal, meg a 400ppi felbontásokkal és mindezt legfeljebb 5"-on. Nem látom értelmét, de a hardver gyártók legalább örülhetnek, hogy valaki megveszi ezt a sok cuccot, amit aztán 2 évente lecserélnek nagyobb felbontásra és még gyorsabb procira, a régi pedig landolhat egy afrikai szeméttelepen.
-
calocsay
tag
válasz
sz.balazs.95 #121 üzenetére
Ez a kérdést mar en is vizsgáltam,es arra jöttem ra, hogy a válasz: semmi. Nem létezik olyan alkalmazás, amit egy feature phone ne tudna kielégíteni. Sokszor még sokkal egyszerűbben teszi a dolgát, mint az okostelefonok. Nekem mindegyik van, ezért van alapom az összehasonlításra. Vannak szuper alkalmazások, de mindegyik meg írható s40 alá is, csak programozó kell hozzá. Most ez a trend. Ha az iPhone S40 alatt jött volna ki, és csupán az appok tömege lett volna az adu a kezében, ma mindenki S40 alá fejlesztene.
-
calocsay
tag
válasz
Oppenheimer #97 üzenetére
Ezt nagyra értékelem! Különben gondolkodtam , miert gondolom igy ezt a dolgot. Nemrég olvastam egy tapasztalatot egy háborút túlélő fogolyról és a szavai megragadtak bennem. Azt mondta, hogy abban az időben nagyobb értéke volt egy kanálnak és egy tányérnak, mint bárminek. Ha nem lenne pénz, mit tudna a Google adni egy kg kenyérért cserébe? Pontosan, semmit, amit élelemre vagy más szükséges dologra tudnál költeni. Egy válságos időszakban, ezeknek az értéke máról-holnapra a nullával válik egyenlővé. Persze most épp nincs háború, de furcsa, hogy vannak dolgok, aminek az értéke azon múlik, milyen az épp aktuális helyzet, és van olyan dolog, ami mindig, minden helyzetben értékes.
-
calocsay
tag
Lehet valamit félre értettem ,de nem értem ezt a kompatibilitasi kérdést. Én arról beszéltem, hogy ha megszüntetném a Google szolgáltatásait nem vennem észre. Egy pop3-al le mentett e-mailen mi nem lehet kompatibilis, amikor szabványokat használ minden levelező kliens? Én az elmúlt 20 évben megszámlálhatatlanul sokszor csináltam ezt pikk-pakk ment minden. A dokumentumok jogait ki osztani meg annyi idő, amennyi idő egy e-mailt megirni arról, hogy megváltozott a címem. De lehet valamit nem értettem meg a válaszodban, úgyhogy elnézést kerek érte. Én ezt nem érzem feladatnak se. De persze ez ugyan úgy vissza felé is igaz outlookból gmailbe költözni. Ahány ember annyi módszer az átállásra. Nekem ezzel sosem volt gondom.
-
calocsay
tag
válasz
Oppenheimer #91 üzenetére
Nincs köztünk ellentmondás. Nyilván dolgoznak a szoftver gyártók is, de mint írtam én csak a saját gondolataimat osztottak meg, hogy mit gondolok erről. Ez nem szükségszerűen helyes vagy elfogadott. Egyszerűen többre értékelem, vagy ha úgy tetszik nagyobb elismerés van bennem a kézzel fogható dologok felé. Mások viszont máshogy vannak ezzel, nem kell semmit tenni ezzel, nem lesz igazabb valami, hogy az ellenkezőjét állítjuk, mert nem vitat nyitottam, csak véleményt mondtam el.
-
calocsay
tag
Ez tetszett :-))) igen, nekem az alapvető dolgokra van szükségem, jol látod, de nem tartom magam állatnak csak azért mert elégedett vagyok azokkal a dolgokkal, amik az élethez szükségesek. Én is használom a technikát, hisz most is tájpolok, de valahogy ezeknek a cuccoknak sok jelentőséget nem tulajdonítok a saját életemben.
-
calocsay
tag
Hat ezzel a felvetéseddel nem értek egyet. Mennyi ideig tart le menteni 30-40 email fiókot es a doksikat? Egy kattintással kimentem zip-be az egészet es oda teszem, ahova akarom. A levelezés ennél is egyszerűbb. 1. Lépés tájékoztatni a partnereket, hogy megváltozott az e-mail címem, ami 2 perc. 2. Lépés pop3-al lehúzni a levelezést és le menteni. Ha a mentést havonta megcsinálta valaki, akkor pár perc, ha nem akkor eltarthat egy ideig, de annyi idő biztos nincs, hogy egy uj rendszert fel telepítsek ezalatt. A naptar bejegyzések szinten lementhetőek egy kattyintással.
-
calocsay
tag
Egyet kell értsek veled. Nem azt mondom egyebkent, hogy az apple nincs tulárazva, de legalább valami elkészül. De ugyan igy latom, ennek a sok elektronikai dolognak csak egy vége lesz, valamelyik afrikai szemétkupacon végzi mindegyik. Ezért ebben az értelemben kidobott pénz es energia az egész. Az élethez szükséges dolgokat gyártó cégeket lényegesen többre értékelem, peldaul az általad említett Bayern-t is.
-
calocsay
tag
válasz
Oppenheimer #74 üzenetére
Ezzel a mondatoddal egyet értek, csak a szolgáltatást is bele kell tenni egy termékbe, különben a szoftvert lehúzhatná a wc-n, igy van? Fontos a szoftver én ezt belátom, csak körülbelül 3 perc alatt váltani lehet Google szolgáltatásokról egy masikra, míg a vasat ilyen gyorsan azért nem tudjuk cserélni. Szóval vas nélkül nincs értelme a szoftvernek, a vasat viszont el lehet adni szoftver nélkül is. Szoftverrel meg jobb lehet a vas ez is igaz.
-
calocsay
tag
Produktum alatt én azt értem, hogy valamit elkészít egy cég (anyagból, nem 0-ból és 1-ből), és eladja azt. Meg tudod fogni, adsz valamit a vevő kezébe. A Google glast valoban kifelejtettem, mint termék, ami kézzel fogható, de emiatt még nem nevezném a legértékesebb cégnek. A helyzet az, hogy a begyűjtött adatok miatt értékes a cég, és ez az egyetlen tényező, ami meghatározza a mai világban egy cég értékét, hozzáteszem sajnos. Azt pontosan tudom, hogy a szoftvert is a termek kategóriába sorolják, én a személyes véleményemet írtam le erről, hogy ez meglátásom szerint csak lufi, nincs mögötte igazi termék, csak a bitek. Emiatt egy pékséget is többre tartok, mint a Google-t, mert azok legalább ételt adnak az embereknek, de mi lenne Google nélkül? En konkrétan észre se venném ha eltűnne, de ha a pékek tűnnének el, az már jobban zavarna. Ez egyébként amiatt van a fejemben, mert nem a mai generációban született vagyok, úgyhogy biztos nálam van a gond fejben :-)
-
calocsay
tag
Na ezzel a hozzászólásoddal a legteljesebb mértékben egyet értek. Egyébként én is az outlook.com-ra mentem gmailből és nekem sokkal jobban tetszik, főleg a onedrive es a többi összefűzése miatt. A Google, Facebook, yahoo es a hasonló cégeket nem sokra tartok, mert nincs mögötte produktum, csak a lufi. Az meg egyszer csak ki fog pukkadni, csak idő kérdése. E vilag színtere változik....
-
calocsay
tag
Gyakorlatilag a Google kilóra megtehetné az apple-t, majd lehúzhatná a wc-n az egészet, ugyanakkor a Google semmi produktumot nem állít elő, kizárólag szoftverei vannak. Személy szerint egy olyan céget többre tartok, aki előállít valami értéket, mint azt, aki csak a lufit fújja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest