- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
calocsay
tag
válasz
sz.balazs.95 #121 üzenetére
Ez a kérdést mar en is vizsgáltam,es arra jöttem ra, hogy a válasz: semmi. Nem létezik olyan alkalmazás, amit egy feature phone ne tudna kielégíteni. Sokszor még sokkal egyszerűbben teszi a dolgát, mint az okostelefonok. Nekem mindegyik van, ezért van alapom az összehasonlításra. Vannak szuper alkalmazások, de mindegyik meg írható s40 alá is, csak programozó kell hozzá. Most ez a trend. Ha az iPhone S40 alatt jött volna ki, és csupán az appok tömege lett volna az adu a kezében, ma mindenki S40 alá fejlesztene.
-
Touch-ko
őstag
válasz
sz.balazs.95 #136 üzenetére
Szerinted attol okostelefon, hogy 3rd party appok vannak ra.. Szerintem attol, hogy nehany feature- a dumbphone-oknal jobban tud.
Vegyuk peldaul az Ericsson R380-at. Akkoriban nem volt kulso applikacio telefonra, meg szines kijelzoje sem volt. A Symbian egy korabbi verziojat futtatta, a nevere nem emlekszem.
Amit tudott azt jol tudta a maga koraban, jobban mint az akkori dumbphone-ok. Ettol lett smartphone, a symbian legelso valtozatat futtato symbian smartphone.(nekem nagyon tetszett, sot meg ma is elfogadnek egy ilyet)
-
Touch-ko
őstag
válasz
sz.balazs.95 #132 üzenetére
`Az okostelefonokat úgy kell kezelni, mint a PC-ket.
Ott ugyan ez van: Nem attól PC a PC, mert elbír xy appot, hanem mert nincs szoftveres korlátja annak, hogy mi írható meg rá!`-Ezt most nem ertem
-
Touch-ko
őstag
válasz
sz.balazs.95 #130 üzenetére
`A funkció minősége nem egyenlő annak teljes hiányával`
-Valoban. De ha nem tudod hasznalni, mert annak hardware-es hatara van, amit nem tudsz update-elni, mert mar megvetted, akkor nem tok mindegy? A vegeredmenyt kell nezni: az a telefon nem hasznalhato semmire. O lenne az okostelefon?``A smartphone (or smart phone) is a mobile phone with more advanced computing capability and connectivity than basic feature phones.``
Aztan itt kiternek a regebbi modellekre (ide vehetjuk az iPhone elso generaciojat is)
Early smartphones typically combined the features of a mobile phone with those of another popular consumer device, such as a personal digital assistant (PDA), a media player, a digital camera, or a GPS navigation unit.``
Szerintem felreerted amit irok, vagy en nem fogalmazok eleg pontosan neked. A 3rd-party appok kellenek, de nem attol lesz egy telefon okos.
`Pl. ha egy PC nem bír el egy játékot, akkor az már nem is számít PC-nek? De.
Az okostelefonoknál ez ugyanígy működik`A regebbi szamitogepek meg nem voltak harmadik fel altal irt appok futtatasara kepesek (bar akkor nem is leteztek meg) megis szamitogepeknek nevezzuk.
-
RaveForce
veterán
válasz
sz.balazs.95 #123 üzenetére
látom nem érted, na mind1, akkor elmagyarázom....
amit linkeltél kacatot kb annyi értelme egy mostani gearhez hasonlítani, mint egy régi winmo PDA-t az iphone-hoz, vagy egy xp-s tablet pc-t az ipadhez, azok is attól innovatívak, ahogy, amit nyújtanak, nem attól, h sose volt valami hasonló előtte. Remélem második nekifutásra már érthető -
RaveForce
veterán
válasz
sz.balazs.95 #90 üzenetére
ezt remélem poénnak szántad, mint szakmai fórumba író user....
-
Touch-ko
őstag
válasz
sz.balazs.95 #116 üzenetére
Anno a SE T300-ra is tudtam Appokat telepiteni.. Egy telefon szerintem nem attol lesz okos, hogy tudsz ra appokat telepiteni.
-
Touch-ko
őstag
válasz
sz.balazs.95 #114 üzenetére
Akkoriban a dumbphone-ok valoban elegek voltak. Hiszen SMS, hivas, nehany elore telepitett jatek, meg par mp3 szam eleg volt. Azota az igenyek megvaltoztak.. Vajon a jelenben nem nevezheto okostelefon kategoria (alsokategorias androidos vackok) milyen kategoriaban indultak volna evekkel ezelott? Hiszen akkoriban a csucstelefonok kevesebbet tudtak valamibenertelemben..
-
Touch-ko
őstag
válasz
sz.balazs.95 #107 üzenetére
Az elso iPhone egy smartphone volt, amit egy atlagember is el tudott navigalni, anelkul, hogy elolvasott volna barmilyen hasznalati utmutatot.
Az akkori smartphone-ok eleg durvan bonyolultak voltak egy atlagember szamara, aki a 3310-hez volt szokva. Nekem is volt jopar (symbian, WM) es bizony nem volt mindig egyszeru asznalni. Anno a SE P800-am memoriaja megtelt, es onmagat kezdte el formazni, mindenem eltunt rola.. Az iPhone ezzel ellentetben `hulyebiztos`. Egyszeruen nincs olyan, hogy eltevedsz a menuben mert nem tudsz.. Az Androidos probalkozasaimnal (2.3 es 4.2.2) ennek az ellentetevel talalkoztam .42 almenu, es eleg sokszor elfelejtettem melyik beallitast hol talalom, meg 2-3 het mulva is.
En ugy velem, hogy az okostelefon tudasat egy iPhone 4S nyuljtani tudja. Annal tobb egy atlagfelhasznalonak nem kell. Van benne egy jo kamera, internet kepes, email, fut rajta a legujabb iOS, gyors, (nem tepsi!!), megbizhato, egyszeru hasznalni, Siri. Szerintem ennel tobb nem kell ma egy atlagfelhasznalonak, pl egy 28 eves nonek. Az idosebbek is konnyen tudjak hasznalni.
A tobbi meg szerintem az atlagfelhasznalonak felesleges. NFC, 5colos kijelzo, 40 MPixeles kamera, ujlenyomat olvaso, 64GB memory, 8 agos processor, stb.. Az atlagfelhasznalonak mindegy, ezeket ugysem hasznalja.
-
edward2
addikt
válasz
sz.balazs.95 #109 üzenetére
De ha a telefonra amit veszek az van ráírva hogy Motorola akkor most eltűnt vagy sem? Nem mindegy ki a tulajdonos?
-
UFC
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #101 üzenetére
Azért mondom hogy akár mennyire utálják azért lássuk be hogy lettet az Apple valamit az asztalra.
Érdekes lenne látni mi lett volna abból a verzióból amit te mondasz. Kíváncsi lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest