- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
Amíg az Apple nem hozta be ezt az ujjlenyomatos mizériát, mindenki remekül elvolt.
Amíg az Apple nem hozta ki az iPhone-t, addig az emberek elvoltak a nyomógombos butatelefonokkal is.
Sőt a kerék feltalálása előtt egész jól elboldogultunk két lábon sétálva is.
Az oda beadott ujjlenyomatok zárt rendszerben maradnak, nem kell tartani a jogosulatlan felhasználástól:
Így a lakáskulcs kiváltható és soha többet nem kellene aggódni az elvesztéséért.Mobilnál miért is nem jó, ha nem kell többé aggódnod az elvesztése/ellopása miatt, mert nem férhetnek hozzá a benne tárolt adataidhoz és nem lehet továbbértékesíteni?
A mobilokba a bioszenzoros azonosítás értelmetlen, szakmailag felesleges (ugyanis egy hosszabb PIN vagy karakteres jelszó is tudja biztosítani a kivánt biztonsági szintet).
Ezt te most teljes komolysággal írtad? Te minden feloldás előtt szívesen bepötyögnél 10-20 karakternyi feloldókódot?
-
joey04
titán
Nem nézek utána, nem érdekel. Lehet hogy egy hosszabb jelszó kiváltja, de sokkal kényelmetlenebb. Nem használok sem kódot sem semmilyen zárat a telefonon, mert nyűg a használata. Ha 5s-em lenne akkor azon használnám ezt a védelmet. S5-ön nem, az ugye a régi macerás technikát használja. Az ujjlenyomat kényelmesebb és biztonságosabb mint egy általános kód (a legtöbben ugye olyan kódot és jelszót használnak ami lókakit nem ér), én ürölnék ha benne lenne a telefonomban. Lakáshoz is jó lenne igen. Kényelmesebb mint a kulcs. Jah első mondathoz: a szekérrel is mindenki elvolt...
-
Wave86
tag
Amíg az Apple nem hozta be ezt az ujjlenyomatos mizériát, mindenki remekül elvolt. Az emberek többsége azt sem tudta, mi az a biometrikus szenzor.
Pedig akár használatba is vehették volna, nálunk is elérhetőek a bioszenzoros ajtózárak (szaknyelven EDS-ek).
Az oda beadott ujjlenyomatok zárt rendszerben maradnak, nem kell tartani a jogosulatlan felhasználástól:
Így a lakáskulcs kiváltható és soha többet nem kellene aggódni az elvesztéséért.De az embereknek arra nincs igényük, hogy okosabban éljenek, csak arra van igényük, hogy egy felesleges divathullám után szaladjanak. A mobilokba a bioszenzoros azonosítás értelmetlen, szakmailag felesleges (ugyanis egy hosszabb PIN vagy karakteres jelszó is tudja biztosítani a kivánt biztonsági szintet).
Azért arra kíváncsi leszek, hogy akik annyira odavannak a biszenzorért vajon veszik a fáradtságot és utánanéznek, hogy mit jelent az EDS.
-
UFC
aktív tag
válasz
Quasi_modo #151 üzenetére
Secure Enclave
A Touch ID nem tárol képeket az ujjlenyomatról, hanem kizárólag az ujjlenyomat matematikai leképezését raktározza el. A matematikai leképezés alapján nem fejthető vissza az ujjlenyomat tényleges képe. Az iPhone 5s készülék A7 processzorlapkájában a Secure Enclave elnevezésű új, fejlett biztonsági architektúra is megtalálható, amely a jelkód- és ujjlenyomatadatok védelmét szolgálja. Az ujjlenyomatadatok titkosítása és védelme egy olyan kulcs segítségével történik, amely csak a Secure Enclave számára érhető el. Az ujjlenyomatadatokat kizárólag a Secure Enclave használja annak ellenőrzéséhez, hogy az ujjlenyomat egyezik-e a regisztrált ujjlenyomatadatokkal. A Secure Enclave el van választva az A7, illetve az iOS többi részétől, így az ujjlenyomatadatokhoz nem tud hozzáférni sem az iOS, sem egyéb alkalmazások, nem tárolják őket az Apple kiszolgálói, és soha nem készül róluk biztonsági mentés az iCloudba vagy egyéb helyre. Kizárólag a Touch ID használja fel őket, ezért nincs lehetőség arra, hogy ujjlenyomatadatokat tartalmazó egyéb adatbázisok tartalmával összehasonlítsák őket.
-
DeathAdder
veterán
válasz
dilajoska1 #149 üzenetére
Komolyan meg van ez csinálva almáéknál.
Egyébként nincs olyan factory reset, mint androidnál, symbiannál gombkombinációkkal a lekapcsolt készüléken?
Vagy netán valami biztonsági dolog, ha mégis beszarna az ujjlenyomat felismerő a telefon gazdájánál? -
dilajoska1
őstag
a videoban elmndja hogy a bal mutatoujjával adta meg a mintát és arról is vette le a latexxel a lenyomatot. mutatja is hogy a jobb muatóujjával nem működik a felóldás csak akkor ha rá teszi a latexet amin a bal mutatóujj lenyomata van. az is látszik hogy többször kell megérintenie mire feloldja.
-
otoaak
tag
válasz
Parallaxis #142 üzenetére
"Egy bökkenő van a dologban, hogy az áttetsző latex hártyát arra az ujjára teszi, amit előzőleg már felismertetett a készülékkel... nem nehéz kitalálni, hogy az áttetsző hártyán keresztül a valódi ujjlenyomatát azonosítja a rendszer és ezért nyit ki."
Ez szerintem így nem működik csak akkor ha a latexen nincs minta különben a latexen keresztül nem tud ugyan az a minta megjelenni lesznek pontok amik fedésben maradnak akkor is ha egyébként ugyan az a minta van a kezén is meg a latexen is, mert azt nehezen elképzelhető, hogy annyira pontosan ragasztotta fel a kezére, hogy minden redő egyezik.
-
UFC
aktív tag
válasz
Parallaxis #146 üzenetére
+1
-
Parallaxis
addikt
válasz
IT.SZB.IKM #144 üzenetére
De a szifon is samsung alkarészekből van nagy részben összerakva ill. a samsung gyártja ... még mindig.
Hát mára már csak a gyártja igaz, de ez is egyre inkább múlt idő a TMSC-s megállapodás óta.
Az andoid linux alapú, mondok egy újat az ios is linux alapú.
Hát valóban, az Android Linux alapú (legalábbis a kernele az), de az iOS-nek semmi köze a Linuxhoz, mivel BSD alapú Unix a rendszere.
De maradjunk a számoknál gondolom tudod melyik gyártó adta el a legtöbb telefont évről évre?
Ezt a kérdést így butaság feltenni.
Esetleg tedd fel a kérdést helyesen: Melyik gyártó adja el a felső kategóriában a legtöbb telefont?
(Más szegmensbe az Apple ugyanis nem gyárt készüléket.)----
UFC:
Várjuk meg a Tizen-nel mire jutnak, lehet egy normálisabb, natív rendszerrel nem lesznek teljesítmény problémák.
Az ujjlenyomat olvasóval meg kényszerpályán mozogtak. A piac elvárta, hogy ők is lépjenek, de mivel az érintéses ujjlenyomat rögzítés összes szabadalma Apple tulajdon, így csak a hagyományos szkenneléses megoldást tudták licencelés nélkül felhasználni, abból meg szerintem kihozták a maximumot (ha használtál már ilyen azonosítást notebookon, akkor megérted mire gondolok
). Az más kérdés, hogy a kényelmes használathoz ez is kevés.
-
UFC
aktív tag
válasz
IT.SZB.IKM #144 üzenetére
Én nem vagyok fanboy most is androidom van csak én látom mi az amiben jobb és mi a különbség.Igen azért kell majd ezt is két kézzel fogni mert kisírták az emberek. Amúgy mi van akkor ha Samsung alkatrész van benne? Ahhoz képest a Samsung magának semmit nem tud csinálni. Galaxy S5 nem egy videón laggol. Nesze neked erőmű meg egyebek.
Még az ujjlenyomat olvasót se tudták megcsinálni normálisan. És szerintem inkább térjünk vissza témához
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
UFC
Te aztán nagyon nagy fan boy vagy az tisztán látszik. Tűzzel vassal véded a "használt almásokat".
De szerintem te nem látod a fától az erdőt.
De a szifon is samsung alkarészekből van nagy részben összerakva ill. a samsung gyártja ... még mindig.
Az andoid linux alapú, mondok egy újat az ios is linux alapú.
De mindenütt olcsó a szifon csak nálunk és innen keletre drága. Itt még sikerült fenntartani az elmaradott keletieknek, hogy ha ezt megveszik akkor övék egy darab Amerika.
A másik nagy baromság amit mondtál, hogy az üzletembereknek lett kitalálva elsősorban...akkor nem a hétköznapi embereknek?
De maradjunk a számoknál gondolom tudod melyik gyártó adta el a legtöbb telefont évről évre? Annyi ember biztos téved.
Szerintem nem kell sokat várni, hogy a szifont is két kézzel fogd [link] -
UFC
aktív tag
válasz
dilajoska1 #141 üzenetére
Ebben igazad van. A jelszavakat kódokat mindent feltudnak törni ha megvan rá az eszköz és a módszer.
Nagy Hackerek a NASA biztonsági rendszerét is feltörik.
Értem mit akartál végül is mondani csak elrugaszkodtunk egy kicsit. A hétköznapokban vajmi kevés arra az esély hogy ha ellopják feltörik. Tehát azért ha így nézzük biztonságos.
-
Parallaxis
addikt
válasz
dilajoska1 #137 üzenetére
Ehhez nem árt, ha van olyan minőségű ujjlenyomatod, amit le tudsz fotózni 2400 DPI-vel.
A telefonon és egyéb helyeken hagyott elmosódott lenyomatok erre alkalmatlanok (főleg, mert az Apple érzékelői nem magát a lenyomatot vizsgálják, hanem a találkozási pontokat, amik másolásához nagyon tiszta lenyomat kell).100%-os biztonságot semmi nem ad.
Ha jelszóval véded, akkor kiverik belőled, a retina scan, hangazonosítás és az ujjlenyomat is kijátszható.
A kérdés az, hogy mennyire egyszerű a dolog. Egy tolvaj nem fog tökölni ujjlenyomatokkal, olyan készüléket fog lopni, amit könnyebben tovább tud értékesíteni.Nemzetbiztonsági szintű adatokat meg amúgy sem mobiltelefonokon tárolnak
--
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy amit leírtál, az nem igazán működik, mert 3D-s nyomtató kéne hozzá.
Nem tudsz fóliára olyan bő festékkel nyomtatni, ami eléggé 3D-s ahhoz, hogy kiönthess vele latex-el egy lenyomatot, mert a fóliára tintasugaras nyomtatóval nem lehet nyomtatni (szétkenődik), lézerrel meg, ami képes ilyen hordozóra nyomatot felvinni, nem lehet megfelelő rétegvastagságot elérni.Az említett hackről egyébként készült videó is és azon látszik, hogy a srác felismerteti az ujját, mutatja, hogy be tud lépni vele. Majd elkészíti a másolatot és azt rárakja az ujjára és kis masszírozás az érzékelőn és a készülék kinyit.
Egy bökkenő van a dologban, hogy az áttetsző latex hártyát arra az ujjára teszi, amit előzőleg már felismertetett a készülékkel... nem nehéz kitalálni, hogy az áttetsző hártyán keresztül a valódi ujjlenyomatát azonosítja a rendszer és ezért nyit ki. -
UFC
aktív tag
válasz
dilajoska1 #139 üzenetére
Én értem.
1. tőlem nem lopják el
2. nekem nem ilyen redvás a telefonom tehát nincs tele ujjlenyomattal
3. nem muszáj megadni az ujjlenyomatod.
4. Szoftveresen sehogy se tudják se feltörni se lemásolni az ujjlenyomatom.
5. Magyarországon ki tudja ezt megcsinálni? Mert ha te vagy én nem adom oda az ujjam akkor nem lesz meg neki sehogy az ujjlenyomatom.6. Ha még is lelehetne fotózni és belehet scannelni mire feltöri a Find my iPhone- on keresztül tiltom a telefont és a helymeghatározással meg is keresem őket. Tehát ha netán még is létre tudnának hozni egy másolatot így scannelve stb addigra a telefon teljesen tiltva. Azzal az ujjlenyomattal amit meg megszerezz semmit nem tud csinálni.
És akkor Magyarországon hagyjuk kinek van ilyenje...... Főleg azok közül akik lopnak.
-
UFC
aktív tag
válasz
dilajoska1 #137 üzenetére
Erre gondolsz:[link]
1.akinek ilyen zsíros a keze hát..
2. aki nem takarítja a telefont...
3. nem látom hogy lefotózták.
4. nem látom hogy lézernyomtatóval megcsinálták.Szóval ez ugyan olyan mint a többi amit linkeltél. Előre lemásolta az ujját. Utána azt megadta a telefonnak és mint a saját ujjlenyomata mert ugye azt másolta le feloldotta. Ennyit erről.
Majd ha olyan hír van hogy ellopták valakinek az iPhone-ját és arról így leszedték és visszaéltek vele akkor majd elhiszem addig ugyan az mint a többi. Az a másolat teljesen megegyezik az ujjaddal tehát persze hogy érzékeli. És nem fotóval csinálták. Akkor azt is mutatták volna. Ráadásul a gyerek keze úgy remeg mint a kocsonya.
-
dilajoska1
őstag
A Chaos Computer Club hacekerei azt állítják, sikerült feltörniük az Apple óriási újítását, a Touch ID ujjlenyomat-azonosító rendszerét. A berlini csapat pénteki blogbejegyzésükben arról számoltak be, hogy a biometrikus biztonsági rendszer megkerüléséhez csak „egy, a felhasználó üvegfelületen hagyott ujjlenyomatáról készült fénykép”, egy lézernyomtató és egy kis folyékony latex kellett.
Starbug, a csoport egyik tagja videofelvétellel is alátámasztotta állításukat.
A folyamat:
1. Starbug először 2400 DPI-s felbontásban lefotózta a saját ujjnyomát
2. A digitálisan megtisztított és invertált képet 1200 DPI-ben, bő festékkel rányomtatta egy áttetsző fóliára.
3. Folyékony latexet töltött az elkészült negatívba, majd a megszilárdult műanyagot némi lehelgetés után rányomta az iPhone 5S-se ujjlenyomat-olvasójáraÉn minden ujjlenyomat olvasoról írom hogy ki lehet játszani
-
UFC
aktív tag
válasz
dilajoska1 #135 üzenetére
Nah és a nagy tesztlabor amit küldtél videót miért nem a telefonról szedte le az ujjlenyomatot. És arról hogy szedi le pontosan a telefonról. Hogy pontosan azt a szín tiszta barázdákat kapja vissza. Sehogy. Csak elárulom.
Arról nem beszélve hogy nem hallom a hírekben hogy ellopták az iPhone-t és leszedték róla az ujjlenyomatot és vissza éltek vele. Ha lenne ilyen már a hírekben lenne. Meg ha csak úgy feltörték volna az is a hírekben lenne.
-
UFC
aktív tag
válasz
dilajoska1 #133 üzenetére
Uhh ez vicces.
Barátom itt lemásolták az ujjlenyomatot. Nem szoftveresen törték fel meg stb. Ez olyan hogy oda adom az ujjam lemásolod és akkor persze hogy megegyezik. Úristen. Ha te levéded a telefonod de oda adod az ujjad és csinálok róla egy ujjlenyomat másolatot akkor kinyitom ugyan így. De ha csak elopom a telefonod és nincs meg az ujjlenyomatod akkor nem tudom kinyitni. És sehonnan nem szerzem meg. Vagy majd álmodban lemásolom.
A telefon viszont nem tárolja tehát a telefonról nem szerzik meg az ujjlenyomatod. De ha te hagyod hogy lemásoljak az megegyezik a te ujjaddal tehát persze hogy feloldja. Mikor a rendőrség csinál ujjlenyomat másolást akkor az nem egyezik meg az eredetivel de. Akkor meg?
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #129 üzenetére
Vagyis az Apple sem írt semmilyen prpgramot, ami az első validálást elvégzi. Oh, wait...
-
Parallaxis
addikt
válasz
dilajoska1 #128 üzenetére
Nem véletlenül a soc-hoz írt szoftverrel (driverrel) kommunikál?
Nem egészen.
Szoftveresen csak elindíthatod a folyamatot és lekérdezheted a végeredményt, az olvasó és a SOC között közvetlen a kapcsolat, nem megkerülhető és nem kiolvasható (a készülék rendszerétől teljesen elkülönített hardver-szoftver). -
dilajoska1
őstag
válasz
Parallaxis #125 üzenetére
Nem véletlenül a soc-hoz írt szoftverrel (driverrel) kommunikál? Mert a soccal szoftver nélkül nem hiszem hogy tudna kommunikálni és ugye bármilyen szoftveres dolgot ki lehet játszani
-
törölt tag
válasz
Attól még csak megfelelő kód kérdése,, mivel a SOC is feldolgozza valahogy. És meg is kerülhető, így csak szűkebb körű esetekben van kényelminél több funkciója.
-
UFC
aktív tag
válasz
Nem tudod őket meggyőzni. Se elmagyarázni nekik. Ahelyett hogy azzal foglalkoznának hogy a Samsung-é milyen...... lett. Illetve az hamarabb kiad bármilyen információt vagy akármit.
-
Parallaxis
addikt
válasz
#06658560 #124 üzenetére
Mivel az ujjlenyomat is digitális kódként van feldolgozva így de.
Mivel az olvasó és a SOC közvetlenül kommunikál (olyannyira, hogy az olvasó nem is cserélhető, mert kizárólag azzal az egyetlen A7-es SOC-al hajlandó kommunikálni, amihez legyártották), így külső alkalmazás nem tud belepofázni, vagy kiolvasni (Secure Enclave). Az adott app csak annyit kap vissza, hogy rendben van az azonosítás, vagy sem.
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #118 üzenetére
Mivel az ujjlenyomat is digitális kódként van feldolgozva így de.
-
ak76
senior tag
Még mindig nem térek magamhoz hogy ezt merték kiadni S5-ös néven,és ennyit kérnek érte...
Remélem hogy szeptemberre borul az egész project,mint Rottenbiller,és a fejükhöz kapnak,hogy a Samsung még mindig nem Apple. -
Parallaxis
addikt
válasz
Quasi_modo #120 üzenetére
Azt meg ugye hosszú távon meg akarják szüntetni.
Jobb helyeken persze..
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
lassan csak a készpénzes fizetés lesz az egyetlen használható megoldás
Azt meg ugye hosszú távon meg akarják szüntetni. -
UFC
aktív tag
válasz
De ahogy fizetsz rajta lesz az ujjlenyomatod és majd leszedik róla és hajaj
XD
Tök mindegy ki mit gondol. Az Apple ujjlenyomat olvasója működőik és jó. És szerintem nem adják ki másnak. Ha ki is adják áruld el mit kezdenek az én ujjlenyomatommal. Oda rakják egy gyilkossághoz? A világtúlfelén vagyok bizonyítsa be hogy ott voltam.Ha felehetne törni és meglehetne szerezni akkor már valaki megtette volna amint lehet.
Meg többet megtudnak rólam? Szerintem azzal aki kiírja facebookra hogy most szartam meg itt voltam ezzel azzal amazzal azt hamarabb lekövetik mint engem. Arról nem beszélve hogy a facebook-ot tényleg nézi a rendőrség. -
Parallaxis
addikt
Az meg csak hab a tortán, hogy mikor kirabolnak az utcán és pluszban arra is kényszerítenek, hogy tapicskold le nekik búcsúzóul az új M3 bömbi vételárát
Azt megtehetik ujjlenyomat nélkül is, egy pisztoly, vagy egy éles kés meg tudja győzni a delikvenst, hogy szorgalmasan bepötyögjön bármilyen jelszót, bárhova
Ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor tök mindegy, hogy mivel véded az adataidat, jelszóval, vagy biometrikus azonosítóval, ha akarják, megszerzik.
Ellenben egy adathalász alkalmazás, vagy weboldal nem túl sokat tud kezdeni akkor, ha nincs jelszó, mert az ujjlenyomatod azonosít a megfelelő hardveres védelemmel.
----
Quasi_Modo:
És akkor el kell fogadni?
Senki nem kényszerít rá, sőt, ahogy itthon haladnak a dolgok, lassan csak a készpénzes fizetés lesz az egyetlen használható megoldás, ott meg úgysincs jelentősége az ujjlenyomatodnak
-
llaszlo
veterán
Ez csúnyán el lett ***** (ide gondolj amit akarsz csak ne jót).
Miután az Apple kidobta az 5s-t elkezdte a többi gyártó is majmolni az ujjlenyomat cuccost. De valahogy csak nem jön össze az ami az Applenek. Pedig menne ha akarnák. De ez nagyon gagyi megoldás lett. Ennél már csak az LG-jé gázabb ami a hátlapon van. -
suckall88
tag
Ez eddig leközölt videók alapján ez gány...
-
haddent
addikt
válasz
csatakacsa #2 üzenetére
Jól értem, hogy 230k egy telefon ami 1:1 -ben az előző csak 1-2 apró hülyeséget (szarul) rágányoltak? Aha.. és akkor azok az emberek akik ezt Istenítik szarozzák az iphonet, hogy drága meg nem innovatív. Hát pont ugyanolyan, ha nem rosszabb. Az anyaghasználat meg még mindig kritikán aluli, fele ennyit adnék érte, mert a kijelző meg a proci az okés
-
halkow
őstag
230k és majd le megy vagy tartsa az árát ?
-
razzorr
őstag
válasz
Parallaxis #101 üzenetére
Hatalmas +1!
Szerintem a password még mindig jobb megoldás. Mert tegyük fel, hogy kifigyelnek, leütnek az utcasarkon, előveszik a telcsidet és az ájult tested, aranyos kis ujjacskáival szépen elnavigálnak a telefonoddal a megfelelő pénzlehúzó weboldalra, menüpontba és voillá. Ennyit ért az egész.
Az meg csak hab a tortán, hogy mikor kirabolnak az utcán és pluszban arra is kényszerítenek, hogy tapicskold le nekik búcsúzóul az új M3 bömbi vételárát, akkor is mehet majd a "hú de jó dolog és milyen biztonságos ez az ujj szkenner" -
Ihsahn
tag
válasz
Parallaxis #91 üzenetére
No igen, de más megadni a magyar hatóságoknak, meg más, ha google kezébe kerül, akik gátlástalanuk felhasználják reklámcélra bárki bármilyen adatát
-
UFC
aktív tag
válasz
DeathAdder #105 üzenetére
Azzal nincs baj hogy nem vennél iPhone-t de én ezt tartom korrektnek mikor valaki elismeri ha valami valamibe jobb. Ez a korrekt és normális dolog. Soha nem vennél iPhone-t de tudod hogy pl a Touch ID-je jó.
Amúgy igen ez a húzogatós kétkezes módszer minden csak nem kényelmes a Samungnál.
-
DeathAdder
veterán
Soha nem vennék iphone-t, de a Touch ID ezt reggelire megeszi.
Mekkora gagyi dolog ez már, kész röhej komolyanIgazából én sem látom értelmét az egésznek, de szifonon legalább kényelmesen használható!
-
Peterson_
addikt
válasz
Pláne, hogy ez még mindig kellemesebb módja az ujjlenyomatvételnek, mint amit a rendőrség preferál
-
UFC
aktív tag
válasz
Hát igen.
-
Parallaxis
addikt
Én azon mosolygok, hogy az ujjlenyomat paranoiás egyedek zöme Android user.
Érdekes módon az nem zavarja őket, hogy a rendszerük gyártója abszolút nyíltan abból él, hogy az Ő személyes adataikat, levelezésüket, internetes tevékenységüket, érdeklődési-, ismeretségi körüket, fizikai mozgásukat és helyzetüket felhasználva célzott hirdetésekkel bombázzon (és ki tudja kinek továbbadva ezeket az adatokat profitot termeljen). Ez nem probléma, bezzeg az ujjlenyomata, ha kikerül, akkor az katasztrófa -
Peterson_
addikt
"Ő eladja az hogy ki veszi meg azzal nem tud mit kezdeni."
Fogyasztói társadalomban élünk sajnos vagy nem sajnos.
De azért erre a hype rátesz egy lapáttal, de ha a cég szemszögéből nézzük-akinek az elsődleges a profit-, akkor miért ne használnák ki a helyzetet.
Az meg teljesen mindegy nekik, hogy a lóvét ki és hogyan perkálta ki.
Legyen ez az egyik, avagy a másik gyártó.(#97) Tibee86 :
-Jaja, nem kicsit van túlreagálva ez az egész.
Mondjuk a kezdetektől megy a konspiráció, amióta az okostelefonok bejöttek.
Ez az ujjlenyomatolvasós lufi már csak a jéghegy csúcsa, de aztán majd ez is kipukkad.
Onnantól kezdve egyébként teljesen felesleges ezért aggódni, hogy ha valakinek valamilyen digitális formában van egy kitöltött regisztrációja névvel, címmel, egyéb elérhetőségekkel, vagy fent van bármelyik közösségi oldalon.
Nekem elég sok felé vannak adataim, de eddig nem vettem észre, hogy megszabadítottak volna a nemlétező millióimtól, vagy bármelyik adatommal visszaéltek volna.
Az meg,hogy bizonyos oldalakon a keresési találataimmal specifikus reklámok vannak, hát...hú.
Legyenek, eddig sem kattintottam rájuk és ezután sem fogok. -
UFC
aktív tag
válasz
Peterson_ #94 üzenetére
Van igazság abban amit mondasz. De most a vásárló köréről nem tehet egy cég se. Ő eladja az hogy ki veszi meg azzal nem tud mit kezdeni. De teljesen jogos amit mondasz. A mi gyerekkorukban nem volt még ez. Utána beindult hogy a fiataloknak is legyen ha baj lenne értesíteni tudják a szülőket és kaptak 1500ft-os feltöltőkártyás csomagot mellé. Aztán átértek az előfizetésre aztán jöttek a nagyobb számlák okos telefonok és sajnos most itt tartunk. Megy a sirás az osztálytársamnak is olyan van...bla bla bla... Apa ez most jobb mert ez gyorsabb és hamarabb betölt a facebook,illetve gyorsabb mobilnetet is intéz mert a szünetben nem tudom elintézni a sok dolgomat a neten.......
Ez megy ma!!! Borzalom.
-
UFC
aktív tag
Azért vicces hogy az ujjlenyomat olvasó azért lett kitalálva hogy a személyes dolgainkhoz ne férjenek hozzá védve legyenek. Erre senki nem azt félti hanem hogy kikerül az ujjlenyomata és majd Amerikában a te ujjlenyomatodat oda rakják egy gyilkosság mellé te leszel a bűnös és a hüvelykujjad amivel torkonszurtál egy nőt
Megértem azt is hogy bizalmatlanok vagytok ezzel kapcsolatban, de azért ne menjünk át viccbe. AMúgy meg ez lesz a jövő(legalábbis szerintem).Most az hogy ez jó vagy nem mindenki döntse el maga.
-
Peterson_
addikt
Nem mondom, hogy nem igaz, de én arra próbáltam reflektálni, amit a kolléga írt.
Nekem is szemt szúr, de ettől még nem pozitív gondolatok jutnak először az eszembe, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
Egyértelmű, hogy az általunk említett csodálatos példányok milyen indíttatásból választják azt amit.
Csak épp az a szomorú, hogy az emberek nagy hányada ezért vesz telefont, nem pedig funkcinalitás, praktikum miatt.
Persze, álszentség lenne tőlem az a kijelentés, hogy a státusz, vagy a képviselt érték nem számít semmit, de ne ez legyen már az elsődleges szempont.
Egyébként összességében túlzásnak tartom egy bizonyos kor alatt, hogy túl értékes dolgot birtokoljon valaki.
Nekem általános iskola végére lett anno egy szög egyszerű telefonom,amire úgy szedtem össze a pénzt ilyen kis nyárimelókból, mégis úgy örültem neki, mint a majom a farkának.
Manapság meg már 12-3 éves gyerekek szaladgálnak annyiba kerülő telefonokkal, mint az én havi/kéthavi fizetésem.
Nem irigylem én egyiktől sem, csak elgondolkodok ilyenkor.
Főleg amikor 10 koponyából legalább 3-4 olyan van, akinek rommá van törve a kis üdvöskéje.
Lehet, hogy nagyon hülyén látom a dolgokat, meg már tényleg nem is taglalnám tovább, mert nagyon elvont gondolatmenet ez, csak ilyenkor mindig aggódom kicsit, hogy nem jó irányba halad a mostani fiatal generáció.
Pont olyan helyen dolgozom, ahol nap mint nap hallom a kis párbeszédeket, és úgy kb az tűnik ki, hogy semminek nincs becsülete, csak az imént leírt státuszoknak....
Jó, nyilván, ez nem attól függ, hogy kinek milye van, csak egy kis szelet, ami az összkép része, és ha már sokadjára találkozok ilyennel(mert sajnos elég tipikus), akkor akarva-akaratlanul is negatív godolataim támadnak. -
UFC
aktív tag
válasz
Parallaxis #91 üzenetére
+1
-
Parallaxis
addikt
Gondolom abból, hogy úgy félted az ujjlenyomatodat
Tekintve, hogy az útlevélhez arra már szükség van.--
Mondjuk ezért is jobb az Apple megoldása, mert az nem ujjlenyomatot használ, hanem a minutiae pontokat érzékeli és azt sem tárolja, hanem egy hash-t generál belőle, amit egy katonai szintű hardveres védelemmel ellátott területen tárol (és 48 óra használaton kívüli idő, vagy a készülék újraindítása esetén töröl onnan is).
Az Apple nagyon paranoiásnak tűnik ebben a kérdésben, holott a vállalati eszközöknél ez eddig sem volt túl nagy probléma (lásd pl. Thinkpad notebookok).Az S5-ben én sem bíznék meg, mert simán a valós ujjlenyomatot szkenneli és azt veti össze a tárolt mintával, azt meg csak az nem töri fel, aki nem akarja. A Knox a feltörés ellen komoly védelmet nem jelent, ezt már sikerült bizonyítaniuk.
-
UFC
aktív tag
Én nem veszem meg. Csak elmagyaráztam a helyzetet. Aki szeretne iPhone-t csak drágálja annak ott az indok hogy miért annyi illetve ha van rá kerete megéri kiadni rá pénz mert akármikor mikor elakarja adni több pénzt kap érte.
Hát azért csúnya botrány lenne belőle ha kiderülne valami hasonló hogy ki kerültek az emberek ujjlenyomatai.
-
UFC
aktív tag
válasz
Peterson_ #82 üzenetére
A Samsung ugyan ez, meg az egész android csak azt nem veszitek észre mert van belőle 8 millió. De az iPhone-t egyből kiszúrod, mert az különbözik a többitől. Pont ez az amiről beszélek. Az nem véletlen szúr szemet akarva akaratlanul is észreveszed. Alapjáraton az a telefon üzletembereknek lett kitalálva. Az hogy van az a réteg ahol szülök "jót" akarnak a gyereknek és mindent megkap és úgy jut valamilyen modellhez hát.... ez a mai világ. De kb ezzel egyszintű az is aki mindig a legújabb telefont veszi mondván tuti az a legjobb.
Csak azt nem értem ha a tizenéves S4-el mászkál az nem szúr szemet meg az nem gond. Gondolom azért mert az negyedannyiba kerül.
-
Ihsahn
tag
Nyilván majd lesz olyan hülye, aki az elavult 3 éves telefont (iphone pl) megveszi 150k-ért... Te biztos megveszed, ugye?
Amúgy én az S5 és az iphone árát is sokallom, nem is veszem meg egyiket sem. Mielőtt beszólnál, a Z10-et is nyertem melóhelyen...
Hopsz, Azopi74-nek igaza vagyon, nincs konkurencia, és az apple fanboyok, sznobok megveszik drágán is, csak hogy szifonnal villoghassanak.
Amúgy meg ez az ujjlenyomatolvasó kicsit túl van lihegve, hamarosan jön majd a hír, hogy feltörték, mint a knoxot is... És az én ujjlenyomatomat ne tárolja egy telefon, ami simán továbbíthat adatokat bizonyos szervekhez anélkül, hogy akár tudnék róla, vagy hogy akár a google a birtokába jutna...
-
-
Peterson_
addikt
"de a törzsvásárlóik nem éppen a technológiailag fogékony rétegből kerülnek (de finoman fogalmaztam), "
-Nem kicsit
De való igaz.
Elég csak körülnézni BP-n, ezek a tizenéves swagek és swaginák.....agyvérzés kategória. Persze tisztelet a kivételnek, mert teljesen normális, átlagos emberek is vannak a júzerek közt.
De a márka megítélése kb az előbb említett példányoknak köszönhető. -
azopi74
addikt
Almáéknál természetesen tanultak programozást, de a törzsvásárlóik nem éppen a technológiailag fogékony rétegből kerülnek (de finoman fogalmaztam), és ezzel tisztában vannak, és élnek is vele a kommunikációban. Természetesen ők sem gondolták komolyan ezt a baromságot... sokkal prózaibb okai vaanak, hogy elzárták az apit a fejlesztők elől...
-
azopi74
addikt
válasz
Daniel Alves #62 üzenetére
Hát nem érted? Az a jó a szifonban, mert nincs versenytársa az ios piacon, ezért annyit tud elkérni még a kifutó elavult modellért is az Apple, amennyit nem szégyenl, van olyan, aki a rágottalma logo miatt meg is veszi, ezért értékálló, ami tök jó, hogy elmondhatod két év múlva is, hogy olyan telefonod van, ami újonnan annyiba kerül, mint az aktuális androidos csúcstelefonok, és ez nagyon megnyugtató érzés. Mit nem lehet ezen érteni?
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #16 üzenetére
-
Crafter32
őstag
Én nagyon parás vagyok ezért nagy ívben elkerülném azokat a telefonokat amiben ujjlenyomat olvasó van. Nem bízok bennük. Szerintem ez fejlesztési zsákutca ismét. Nah és persze ennyi pénzt adni egy Samsung termékért pedig számomra érthetetlen, dehát kinek-mi...
-
Hank18
csendes tag
válasz
csatakacsa #2 üzenetére
Nem kell ilyen szuklatokorunek lenni. Lehet h otthon negyed millio, de Angliaban es meg masik 70 orszagban ingyen utanad dobjak. Sot fizetnek erte, h vigyel egyet.
-
UFC
aktív tag
Tudom kevertem a sima 4-el. Az nyáron lesz 4 éves. Viszont a tényen nem változtat.
-
iSonic
addikt
nem akarlak megbántani, de őszintén, ebben a videóba mi a hihető, azt látom, hogy a nexus 5 lassabb, amit képpel nem bizonyított, mivel a időt a végén nem látom, csak bebüfög egy eredményt..
plusz honnan tudjuk milyen alkalmazás futott a háttérben, ami nem volt kilőve.. szóval az ilyen tesztek a legnagyobb hülyefaktor győztesei közé tartozik..mellesleg a cikkhez hozzászólva illetve a ujjlenyomat olvasóval kapcsolatban én annak örülök, hogy végre nem kell majd külön galéria program ha elakarok rejteni képeket, ami nem a publikumra tartozik esetleg ha valamelyik családtag kezébe kerül a telefon..
másrészt fölöslegesek ezek a szenzorok.. akinek van annyi sütnivalója, hogy lezárja a telefont, akkor a büdös életbe senki nem fog hozzányúlni a személyes adatához.. én például a mintát használom feloldáshoz, az is max plusz 1 másodpercet vesz igénybe, mint az ujjlenyomat szkenner..
-
UFC
aktív tag
válasz
Pikkolo^^ #66 üzenetére
Ebben igazad van.
Csak azért gondolom hogy nem tudják megoldani mert ugye az ujjlenyomat olvasó scanner az el van helyezve és mivel ahogy el van helyezve az csak így képes leolvasni az ujját az embernek ezért nem hiszem hogy szoftveresen tudnának ezen változtatni.
De ki tudja S5 áprilisban kapható addig tudnak rajta állítani ha lehet.
-
UFC
aktív tag
válasz
Daniel Alves #62 üzenetére
Nesze a mostani technikád: [link]
-
randras
veterán
várakozásoknak megfelelően csak apró evolúciós lépést jelent előző generációhoz képest
Ha ha ha, made my day.
Várakozásoknak megfelelően, persze.
-
UFC
aktív tag
válasz
tothmaxy182 #55 üzenetére
Vegyél amit szeretnél ami neked megfelel. Csak akkor te se írd hogy drága mert az oka el lett mondva.
Amire van pénzed azt vedd.Mit szólsz a Samsung ujjlenyomatához? Mert ez az eredeti téma.
-
Bodoo
tag
akkor ujjlenyomatos téma:
írtátok, hogy csak kétkezesen tartva lehet lehúzni az ujjat, és hogy ez kényelmetlen. valóban az lehet. de mi van ha én (bal kezes) fogom a bal kezemben és a bal hüvelyk ujjamról oldalasan rögzítetem a mintát, mert úgyis mindig úgy fogva oldom fel. csak most megszokom hogy a feloldás Hone katt és felette pici függőleges irányú húzás legyen. szerintem simán járható módszer. meg még ugye még 2 ujj rögzíthető valamilyen hasonló gyakrabban, életszerűbben használt fogás szerint rögzítve. -
gacsoi
senior tag
válasz
tothmaxy182 #55 üzenetére
Szerintem ezt most kellene abba hagyni. Had legyen mindenkinek saját gondja, hogy mennyit fizet egy telefonért. Maradjunk az eredeti témánál.
-
UFC
aktív tag
-
Keem1
veterán
"Az Apple elsősorban biztonsági aggályok miatt nem engedélyezi a „Touch ID” szenzorához az alkalmazások hozzáférését, hiszen az ujjlenyomat adatok ellopásával a felhasználók számára nagy károkat okozhatnának az adathalász szoftverek"
Ekkora dilettánsokat... Az appnak az ujjlenyomathoz semmi köze, azt az OS kezelhetné, ahogy feloldáskor is. Az app egy "verified()" metódus után kapna egy TRUE/FALSE értéket, és minden megoldva, ráadásul egyszerűen. Remélem, almáéknál ismerik az objektumorientált programozás fogalmát
Windows-ban sem programozom le C# alatt az oepn/save dialógusokat, fájlkezelést. Adja a Windows. Sőt, netes fizetés. Kártyaadatok a banknál, webáruház csak egy tranzakció id-t meg egy sikerült/elutasítva jelzést kap.
-
UFC
aktív tag
válasz
tothmaxy182 #48 üzenetére
Figyelj most hogy miben jobb meg kinek jobb ez szubjektív de azért van itt egy érdekes videó :[link]
Tehát te úgy váltasz idővel másik mobilra hogy a másikat nem adod el? HA viszont 2 év múlva adod el akkor is számít mennyiért tudod eladni stb. De ha beszámitattod akkor is többért számolják be.
De ha jó ár érték arányt akarsz akkor néz ki egy androidos telefont és várjál fél évet és pikk pakk olcsóbban megkapod.
-
-
tothmaxy182
őstag
Amit Te most előnyként hozol fel az iPhone mellett, az nálam inkább hátrány. Miért fizessek egy telefonért kétszer annyit (iPhone), ha kb ugyanazokat a szolgáltatásokat egy Nexus 5-ön is elérem...? Sőt a Nexus sok mindenben jobb (pl kijelző)...
Sokan vannak (köztük én is), akik nem úgy vesznek telefont, hogy hát most megveszem az iPhone 5s-t 230ezerért, mert majd egy év múlva eladhatom 150-ért. Én úgy veszek telefont, hogy legyen baromi jó ár/érték arányú, és nyúzom, amíg bírja... Nekem tök mindegy, hogy mennyiért tudnám eladni, még életemben nem adtam el telefont. Használtam amíg lehetett, vagy amíg nagyon el nem avult, és lecseréltem egy másikra...
-
UFC
aktív tag
válasz
zsirfecske #46 üzenetére
Ott az árukereső ha az aljára görgetsz van árgrafikon is.
Ez olyan hogy az extreme digitalban is minden drágább mint máshol. De tök mindegy mit írsz akkor se értéktartó szóval mindegy.
Tessék az általad említett speedshop :[link]
Kicsit lejjebb görgetsz ott van hogy További részletek megjelenése. 2013.11.06 os hozzászólás drágának tartják 190-ért most 149 ft. Tehát ugyan az a 40 ezer ft jött ki különbségnek itt is amit fentebb írtam. És ez ha márciust beleszámolom 4 hónap. Ennyit erről!
Most az hogy itt drágábban adják arról nem tehetek. De az ár esés ugyan úgy itt is 40 ezer ft.
És akkor majd csak most fognak az újdonságok kijönni amik még jobban tolják lejjebb majd az árát. Erről beszélek nem értékálló!!!
-
zsirfecske
addikt
nexus 5 áráról baromságokat írsz. ez olyan mint hogy novemberben 189k volt a speedshopban elsőként fű alól most meg 108k a partnerónál, tehát egy fos mert majd felére esett az ára 3 hónap alatt? ha azt mondanád hogy expansys-ban 140k-ról nyitott és most ugyanott 124k, arra az mondom korrekt. de ez így öncélú torzítása a valós áraknak.
-
banhammer
veterán
válasz
csatakacsa #2 üzenetére
Nem kötelező azonnal megvenni.
Lesz ez olcsóbb is. -
UFC
aktív tag
De miért ahhoz mérjem az árát mikor az újabb is egy áron van vele. Ha azokhoz mérem amit írtál akkor még jobban látszik hogy mennyire nem érték álló az android.
De ha használtan nézem S2: 40 ezer ft S3: 65 ezer forint szóval még szomorúbb.
Mindegy mivel hasonlítod az Apple termékek akkor is értékállóbbak. -
Csapoati
nagyúr
Csak egy kicsi helyreigazitas: a 4S meg 3 eves sincs, nem hogy 4 (2011 oszi). A Galaxy S2-S3-hoz kell merni az arat (esetleg Note 1-hez), ha jol emlekszem, valamivel dragabb azoknal.
Amugy max a PayPalnek meg Mastercardnak adnam meg a jogot az ujjlenyomatomhoz valo hozzaferesehez.
-
solaris17
aktív tag
Nagyon furcsa, hogy nem kavar hatalmas port a biometrikus azonosítás témaköre. Vagyis persze kavar, de az átlagfelhasználók nem látják az ebben rejlő veszélyeket. Na mindegy, nyomkodom tovább a qwerty-s nokiám
-
Juliuska
senior tag
válasz
Giovanni1985 #37 üzenetére
Valóban nem ide tartozik, de a kérdéseidre a válaszok: igen, igen
-
Peterson_
addikt
válasz
Giovanni1985 #37 üzenetére
Valóban nem ide tartozik, a Note 8.0 topicjában kérdezz, ott több sikerrel is jársz
-
dreamdancer
őstag
Nagyon kíváncsi vagyok a tesztekre, mennyire kényelmes és megbízható. Mondjuk az, hogy a "htc-s" megoldást alkalmazták az "apple-ös" helyett, nem túl biztató. De hátha meg tudnak lepni.
-
Giovanni1985
tag
Tudom,hogy nem ide tartozik,de hatha valaki tud segiteni.Note 8.0 asomat rootoltam, es utanna ota val frissitettem
A kerdes,ha szervizelni kell azt valahol latni fogjak hogy rootolva volt?Ha igen lehet valamit tenni,hogy ne lassak?
Elore is koszonom. -
Garada
őstag
Hát nem tudom egyenlőre azt érzem engem még kiszolgál az SIV ha valami olyat mutatnak ami nem elég már a telefon tudása akkor esetleg váltok már.
-
noorbertt
őstag
Nem tudom, En mashol elek es itt a kirakatban hasznaltan az i4 ~30korul mozog jo legyen ~45. N5 viszont a playen is ~127ezer ujonnan 32GB valtozatban.
szerk: i4-et lattam es nem 4s-t de az sem sokkal tobb ugygondolom. masfelol nekem 8 hogyert van az ifone bar az is lehet hogy s volt
-
mazsi1911
aktív tag
válasz
szabogabor10 #22 üzenetére
Pont erre vartam, hogy raebredjenek majd
Vegre egy olyan kulombseg, ami kimutatja, hogy tenyleg mik az igazi kulombsegek a ket telefon kozt. Ugyanez ebben a formaban (minoseg) igaz, az appokra, kinezetre, kezelhetosegre.
-
UFC
aktív tag
válasz
fogtunder #23 üzenetére
Ha bár sokan nem értenek egyet velem megéri az árát.
Mivel az iPhone-nak nincs úgy vetélytársa mint az androidinak ezért tudja tartani az árát. Ha IOS-t akarsz azt csak az iPhone-tól kapod meg nem 8 millió másiktól. Az androidból van 8 millió és ott árverseny van a gyártók között.
Illetve a fém és üveg anyaghasználatot is meg kell fizetni.
Illetve mivel az iPhone értékálló igy csak egyszer fizetsz ki többet érte eladásnál azt a többletet vissza is kapod.
Gyors példa: iPhone 4s egy 4 éves telefon használtan 75 ezer ft újonnan 110 körül mennek.
Nexus 5 novemberben 150 ezer ft volt ha márciust is beleszámolom eltelt 4 hónap és 45 ezer ft esett az ára mert most már 105-ért hozzádvágják. És még 1 év sem telt el.Szóval ha azt nézed hogy csak egyszer kell ezt a + költséget kiadnod akkor nem olyan vészes. Mert az androidos telefonok is olyan áron kezdenek csak azoknak pikk pakk lemegy az áruk mert nem értékállóak.
-
AS
félisten
Egy kézzel nem is lehet ekkora telot kezelni már nem azért....
-
UFC
aktív tag
válasz
szabogabor10 #22 üzenetére
De most elmondhatják hogy nekik is van
Erről szólt az egész semmi másról.
Amúgy is az ilyen telefont a legtöbb ember két kézzel fogja mert kényelmesen egy kézzel a hüvelykujjukkal nem érik el a képernyő 4 sarkát csak úgy ha fogást váltanak. De ha a telefon mondjuk a bal kezedben van és a bal sarak a bal tenyered közepébe berakod és eléred a kijelző 4 sarkát az a kényelmes használat nem ez. Hiába írjátok hogy de jó a nagy kijelző csak vicces hogy normálisan még sem tudod kényelmesen egy kézzel használni.
-
Ez harmatgyenge a Touch ID-hez képest. Egyszerűen nem reális, hogy az ember 2 kézzel old fel egy telefont. Nem beszélve a megérintés és a lehúzás közötti hatalmas kényelmi különbségről. Semmi értelme az egésznek.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Quasi_modo #16 üzenetére
mondjuk ez pont tök gáz. tuti nem használnám soha így s5-ön.
-
UFC
aktív tag
Mert aztán a Samsung nem csinál ilyet.
És még a működése is szarabb.
-
Integra
titán
válasz
Quasi_modo #16 üzenetére
nekik 3rd party app-ra sincsen szükségük, mert ők központilag tolják ki a személyes adatokat, amire már volt párszor példa..
-
Quasi_modo
nagyúr
Az Apple elsősorban biztonsági aggályok miatt nem engedélyezi a „Touch ID” szenzorához az alkalmazások hozzáférését, hiszen az ujjlenyomat adatok ellopásával a felhasználók számára nagy károkat okozhatnának
Bagoly mondja verébnek? -
noorbertt
őstag
Puszilom azokat akik barmihez is az ujlenyomatukat adjak, ami kereskedelmi termek
-
nemlehet
őstag
Mondjuk azért ez a videó enyhén elfogult szerintem. Ránézésre teljesen jól működik a Samu megoldása is, ha normálisan végighúzod rajta az ujjad. Semmivel sem lassabb, csak rá kell álljon a kezed a mozdulatra.
Mondjuk továbbra sem annyira látom értelmét ennek az egésznek, de hát bánja kánya
-
UFC
aktív tag
Hát igen.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
csatakacsa #2 üzenetére
És szokás mondani, hogy az iPhone a drága.
-
Adam_97
csendes tag
válasz
csatakacsa #2 üzenetére
iPhoneon 360 fokba nézi az ujjlenyomatot. A samsungon végig kell húzni hogy felismerje es nem is mind1 hogy az ujjlenyomat olvasón hogy húzod végig szóval hasonló a HTC One Max féle béna le olvasójához.
-
Lecs@
addikt
Apróbb evolúciós lépés. Negyed milla. LOL
-
UFC
aktív tag
Rosszabb mert az iPhone-t egy kézzel is feltudod oldani. Az S5-őt nem mert az oldalasan nem érzékeli az ujjad csak totál szemből. Tehát csak úgy tudod feloldani hogy míg egyik kezeddel fogod másikkal feloldod.
[link] -
Robertoq
őstag
válasz
Oppenheimer #1 üzenetére
Ez alapján a felismerés talán nem is, de a használat szerintem igen. Bár ezzel együtt jár, hogy az iPhone alsó kávája nagyobb és nem is tud nagyon csökkenni a gomb miatt.
-
csatakacsa
tag
-
Oppenheimer
nagyúr
Valóban rosszabbul működik, mint iphone-on?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SUSE Linux
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest