Hirdetés

2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) jacis


jacis
(PH! nagyúr)

Ez az A5 nagyon jól sikerült sztem idén.

[ Szerkesztve ]

LG V30

(#2) rdt89


rdt89
(őstag)

Ez a Lenovo mekkora gy.kér azért. Pedig a Phab 2 Pro-val akartak nagyot dobni és erre nem képesek 150 ezer forintos telefonnál? Nem mondom, hogy meglepődtem, ezt csinálták a Z2 Pro-val is. Ettől függetlenül az az 1 rendszer amit a készülékekre heggesztenek legalább atom stabil.

(#3) batai15 válasza jacis (#1) üzenetére


batai15
(PH! félisten)

Szerintem is. Ha lenne bechmark akkor nem is lehetne olyan könnyen meg mondani hogy egy kb snapi 625 kaliberű proci van benne.Következő hónapba lesz esedékes telefon váltás,
fej fej melett van az iphone se és az a5. Utóbbinál annyi fenntartásom van hogy vajon a proci 2 évre elég lesz és hogy mennyi ideig lesz támogatva a telefon. Nougat kicsit meg késett .

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell******* Redmi note 4 eladó!

(#4) joey04


joey04
(PH! félisten)

2016 júniusi és novemberi (!!!) készülékek nem kapják meg a 2016 augusztusi szoftvert. :(

Bazinga!

(#5) tybsen válasza batai15 (#3) üzenetére


tybsen
(PH! addikt)

Tényleg jól eltalált és szerintem is nagyon szép készülék az A5.

(#6) dpinyo válasza joey04 (#4) üzenetére


dpinyo
(lelkes újonc)

Nem is szabadott volna kijönniük már a régi szofttal.

(#7) noro79 válasza tybsen (#5) üzenetére


noro79
(kvázi-tag)

Szép mint a többi 400 samsung.. semmi extra

(#8) tybsen válasza noro79 (#7) üzenetére


tybsen
(PH! addikt)

Én nem vagyok egy nagy Samsung rajongó de szerintem szépek mostanában.

(#9) kutga válasza tybsen (#8) üzenetére


kutga
(PH! nagyúr)

A samut divat szidni.

Az élet négy magnál kezdődik.

(#10) defymoto válasza batai15 (#3) üzenetére


defymoto
(senior tag)

Nekem saját készülékem egy Iphone SE, a céges pedig egy a5 2017.
Rájöttem hogy mennyire jó, megbízható telefon az Iphone. A Samsung akadozik, van hogy egymas utan tobbszor ujraindul, lefagy, lassú. Nem fér el a kezemben. A kamerája nagyon nagy csalódás az SE után. A családban van még egy s7, azzal ugyan ilyen problémák vannak.
Ami tetszik benne, az a vízállóság! :)

[ Szerkesztve ]

(#11) Herreløse


Herreløse
(PH! addikt)

Az A5 jól sikerült,meg kell hagyni. Az ára is mérséklődött,szerintem jó választás lehet. A fényképező hogyan teljesít benne?

Norsk kriger

(#12) Keem1 válasza defymoto (#10) üzenetére


Keem1
(PH! addikt)

Tényleg? Mesélj még. :P
Családban több S7 is van, egyszer se akadt, fagyott le egyik sem.
Tudod, van olyan, hogy user error ;)

Samsung Galaxy S7 edge | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://goo.gl/6rOnTn | OneDrive reg: https://goo.gl/7VH7RU ... Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

(#13) Imlos


Imlos
(újonc)

Olyan vicces néha a Lenovo!Bejelenti hogy a jobb frissítések végett dobja a Vibe Uit. Erre most közli hogy az egyik zászlóshajója nem kap Nougatot.

(#14) karoli9 válasza Keem1 (#12) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Én pl. fél éve vagyok 6S szifon tulaj, ami egy 2015 szeptember végi készülék és most kapja majd a harmadik főverziót. Két S8-ast próbáltam ki eddig és mindkettő szaggatott, mikroakadásokat generált (pl. a háttérben futó alkalmazások listájánál). Hogy bemutatódarabok voltak? Lehet, de azokon legkevésbé sem jöhet szóba user error, ugyanis teljesen gyári, a hétköznapi halandó nem telepíthet rá semmit. Sőt, messzebb megyek, a Oneplus One-om sem CyanogenOS (13.1), sem Cyanogenmod (13.1), sem pedig LineageOS nightly alatt nem csinált ilyet, pedig régebbi vas. Azt is mondhatnád, hogy beállítás kérdése, azonban ez az átlagfelhasználót nem fogja érdekelni - ráadásul a szifonon nem kell gépészkedni, hogy folyékony legyen a működése -, annyit lát, hogy a telefon akad időnként, nem hosszan, de engem már zavar fél év iOS (korábban Cyanogen) használat után.

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#15) karoli9 válasza batai15 (#3) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

A helyedben nem gondolkodnék, nem egy kategória a kettő, nem ugyanaz a liga :D iOS alatt az alkalmazások minősége (pl. Firefox, Spotify, Shazam) egyszerűen jobbnak tűnik, se szaggatás, se hosszasabb töltögetés. A fél év alatt egyedül a hulladék Messengerrel gyűlt meg a bajom (javították Zuckerbergék), az általam érzékelt további 5 bug-ból pedig két frissítés alatt csináltak 0-t és nem lett új helyettük :D Arról nem is beszélve, hogy az Apple még a iPhone 5 kezét sem engedte el a mai napig (2012). Egy SE vagy 6S bizony sokáig kiszolgál még minden igényt.

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#16) Soleco


Soleco
(kvázi-tag)

Megjöttek látom az Apple-t funok akik megtapasztalták hogy a Samsung annyira rossz hogy általában be sem kapcsol, bezzeg az Iphone!!! :C :) :C

(#17) jacis válasza karoli9 (#14) üzenetére


jacis
(PH! nagyúr)

Vajon melyik vicces troll regisztrált egy új néven? :F

LG V30

(#18) Szabcsizz válasza Soleco (#16) üzenetére


Szabcsizz
(őstag)

De mindig muszáj az ilyeneknek megjelenni a Samsung topikokban...
Hihetetlen..

(#19) BLC válasza Soleco (#16) üzenetére


BLC
(tag)

Szomorú, mert pont most gondolkodtam, egy "vad" utazásba az android világába i7-ről. Megjegyzem céges J5-el meg vagyok elégedve.
Az A5-öt MM próbáltam és meggyőzött. (- margóra: azért az i7-t nem bocsájtom árúba. :N -)

nem a flame miatt: - Személy szerint az iOS buta-biztos, user error védelemmel van ellátva az az leszabályozva, pont ezért ilyen jó. DE a fantázia és az innováció hiánya évek óta fojtogatja a rendszert. Aki a kezdetektől ismeri, tudja miről beszélek.
Nem misztifikálni szeretném, de Jobs "eltűnésével" :( csak a részvényopciók magas hozama a cél. Ezzel szemben az Android szerintem kezd magához térni, csak az a fránya fragmentáltságot kellene normalizálni. Tudjuk az Apple-nek ez könnyű mert szériánként azonos hardware kell fejleszteni. Így folyamatos a support.
Addig míg az Apple "státuszszimbólum", félek nem is kapnak kellő kritikát és külső kényszererőt a fejlődés dinamikájának javítására. Ez a Google-re nem érvényes, ott a küzdelem végeláthatatlan! :R

(#20) Clander válasza karoli9 (#14) üzenetére


Clander
(kvázi-tag)

Mesélj még ilyeneket légy szíves. Barátnőmnek egy P9 lite telefonja van és 6S után egyáltalán nem veszek észre lassulást és egy alsó-középkategóriás telefon :DD és akkor az S7 meg az S8 akadni fog.

Xiaomi Mi A1 (Black)/ Redmi 4x 3/32

(#21) mg1992mg


mg1992mg
(senior tag)

Samsung haterként vettem egy Tab A 10.1-et, ami kb egyidős ezekkel a Lenovo tabokkal, s érdekes, Nougat fut rajta... grat a Lenovonak

Samsung Galaxy S9+, Samsung Galaxy Tab A6 10.1

(#22) Juhaszatti válasza karoli9 (#14) üzenetére


Juhaszatti
(senior tag)

Nagyon unalmas már ez, ahány ember annyi tapasztalat. Nemigazán lehet általános következtetéseket levonni.
A családban pl van egy lassan 1 éves S7 Edge, egy Honor 8, és egy iPhone 6S.
A Samsung és a Honor szépen teszi a dolgát, egyik sem fagy, nem laggol, nem lassulnak mióta megvannak. A 6S viszont az iOS 10-es frissítése óta nagyon betegeskedik. Addig pedig ugyanolyan flottul működött az is mint a többi.
Sokan panaszkodnak a főverzió ugrások utáni lassulásra, gondokra, sokaknál pedig semmi ilyen nem jelentkezik. Gyakorlatilag szerencse kérdése a dolog nálad hogy alakul, ahogy fentebb is írtam, kár messzemenő következtetéseket levonni.

(#23) karoli9 válasza jacis (#17) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Egyik sem, megosztottam a tapasztalatomat úgy, ahogy más is :)

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#24) karoli9 válasza Clander (#20) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Ha elolvasod figyelmesen, egy 2014-es Oneplus One sem generál mikoakadásokat LineageOS nightly alatt, hála a fejlesztők áldozatos munkájának :D A Telenor Lurdy Házbeli üzletében 2017.08.02-án 18.00 óra körüli időben próbáltam ki az ott kiállított Samsung Galaxy S8 készüléket. Igen, meg-meg akadt, ami észrevehető volt és egy ilyen hardverű készüléknél ez számomra zavaró i6S és iOS 10.3.3 után. OPO után is.

[ Szerkesztve ]

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#25) karoli9 válasza BLC (#19) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Nem kötekedésként, de érdekel, hogy mi hiányzik neked fantázia és innováció terén. Tényleg nem kukacoskodás, egy szakmai fórumon, mint fórumtárs kérdezem :)

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#26) karoli9 válasza Juhaszatti (#22) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Nincs azzal baj, ha megosztjuk a véleményünket. Azzal van gond, ha ezt valaki érzelmekkel túlfűtötten teszi, mintha egyenesen az adott cég részvényeinek jelentős részét birtokolná :D Pro és kontra elfér egymás mellett és imádok észérvekkel vitázni. Szintén érdekel, hogy milyen alkalmazások alatt betegeskedik az iOS10 a szifonodon (use case okozhatja az eltérést?). Annak idején Notes-ban folyamatosan feljegyeztem a hibákat rendszerverzió szerint és amelyeket javítottak, szintén feljegyeztem. Esetleg van hasonló konkrét listád? (nem, nem kötekszem, érdekel) :)

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#27) Juhaszatti válasza karoli9 (#26) üzenetére


Juhaszatti
(senior tag)

Nincs ilyen listám, mert nem én használom a telefont. :D Páromé az a mobil.
Én csak a panaszáradatot hallottam a frissítés után, meg hogy elcserélné olyanra mint az enyém.

[ Szerkesztve ]

(#28) karoli9 válasza Juhaszatti (#27) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Ez elég sovány :D Mindegy, asszonyoktól ne várjunk mérnökökre jellemző precizitást technika terén.

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#29) borand válasza defymoto (#10) üzenetére


borand
(tag)

Az A3-asom nem produkál ilyen durva tüneteket (néha beakad, de ez "csak" fele annyiba került). Ilyenkor kell el kezdeni azon gondolkozni, hogy a telefonnal van-e a probléma. :))

(#30) batai15 válasza karoli9 (#15) üzenetére


batai15
(PH! félisten)

Köszi , egyre jobban hajlik a szifonra ,pont ezek miatt is ,noha ismerős vett a5 -t 2017 verziót és nagyon fluid .

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell******* Redmi note 4 eladó!

(#31) karoli9 válasza batai15 (#30) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Próbálj ki minél több készüléket, hogy legyen rálátásod, de tudjuk, hogy "lakva ismerkszik meg az ember", szóval a felhasználás során fog minden apróságra fény derülni. A szifon mellé építettem egy hackintosht és a laptopom is az, kifejezetten élvezem az iOS-t és a macOS-t (Terminálból ugyanúgy megcsinálok mindent, ahogy *nix rendszereknél) is, ahogy W10-et vagy bármelyik linux disztrót. 2009-től kezdve 2016 végéig szinte csak Cyanogenmod-os készülékem volt, persze sokszor egyedi kernellel, alulfeszelve, órajelekkel, governor-okkal játszva orrvérzésig. Élveztem, jó időszak volt, de 32 évesen inkább arra hajlok, hogy csak simán menjen minden úgy, ahogy azt felelős (!) mérnökök megálmodták. Egy Toyota Prius hajtásláncába sem babrálok bele (leginkább azért, mert agyonb*sz az egyenáram) :D Szóval egyedi, személyes, nagyon szubjektív véleményem, hogy élvezem az i6S-t és jó készüléknek tartom. Két év garanciával vettem és további kettőt veszek hozzá, ha az Apple nem gáncsolja el menet közben (i5S-t nézve jók az esélyek). Mellesleg az OPO-m most két éves, karcmentes és ahhoz is megvettem a garancia kiterjesztést. Jó vásár volt, még ha kompromisszumos is. :)

[ Szerkesztve ]

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#32) batai15 válasza karoli9 (#31) üzenetére


batai15
(PH! félisten)

5s van nekünk ,azóta nőtt a szemembe az apple. Előtte sose kellett volna.

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell******* Redmi note 4 eladó!

(#33) BLC válasza karoli9 (#25) üzenetére


BLC
(tag)

Kedves Karoli9!

Mint minden op.rendszernek vagy sw.-nek megvan a maga evolúciója. Elmondhatom magamról, hogy szerencsés helyzetben vagyok, mert 3GS-ota használok szifont. Természetesen ki lehet ragadni egy-két megoldást legyen az dizájn vagy sw újítás. (a teljesség igénye nélkül: flat ikonok, glossy helyett, vagy a widgetek megjelenése, csak hogy két végletet említsek. DE ezek akár szubjektív megítélés alá is eshetnének)

Ami számomra hiány, és szembetűnő, hogy az Apple az utóbbi időben egyes sw. területeken elmaradásban van, lsd. drag and drop iOS11-ben lesz, vagy ami nekem szívfájdalmam a teljes körű szoftveres NFC támogatás. ApplePay-Mo.? stb. A watchOs hiányosságairól nem is beszelve. (-aktív használó vagyok-).
Ezzel szemben a fotó-videó funkcióban az sw rásegítés a konkurenciához képeset jóval előrébb tart.

Természetesen sok innovatív fejlesztést lehetne előhozni a versenytársaktól. (pl.: LG Knoc-knoc, Samsung AOD - mondjuk ennek vannak technikai korlátai, de majd az i8, stb.) A felsorolás hosszú is lehetne, de véleményem szerint az irányt nem a gazdasági mutatóknak kellene meghatározni, inkább a J. Ive-nek, vagy C. Federighi-nek vagy akit korábban kigolyóztak Scott Forstall-nak. (iOS)

Konklúzió: Ne én legyek a tech-cégekért és termékeiért (konzumidiotizmus), hanem ők értem. Na ez az irányt képviseli a TESLA. ;) (mint az apple 4 - 5 éve)

(#34) karoli9 válasza batai15 (#32) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Ekéztem mindenhol fiatal takonyként az Apple cuccokat, mert sosem volt, sosem tapasztaltam és sajnos így alkottam véleményt. A végén úgy jártam, mint tarzauszi Saul (Szent Pál apostol), aki addig üldözte a keresztényeket, míg végül megért :D Sok sikert a következő vashoz! :)

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#35) noro79 válasza Clander (#20) üzenetére


noro79
(kvázi-tag)

Igen,mert az nem samsung

(#36) German_TD válasza tybsen (#8) üzenetére


German_TD
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyetértek veled. Az idei "A" sorozat szép lett. A károgóval pedig ne törődj. :-)

sᴧᴍsᴜɴɢ™ ɢᴀʟᴀxʏ S7: powered by Android OS 8.0.0 / Ego sum via, veritas et vita.

(#37) karoli9 válasza BLC (#33) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Kedves BLC!

Köszönöm a korrekt összeállítást, valóban van rajta olyan, amit már réges-régen illett volna implementálni. Nekem speciel a magyar prediktív szövegbevitel és a LineageOS értesítési felülete, a System/Status Area (bocs, nem tudom magyarul) hiányzik, néhány funkció túl sok lépést igényel. Nem beszélve a házszabályok hiányáról (Otthon, munka, este, stb. egy gombbal állítva). Örök fájó pont például, hogy meg kell nyomnom a Home gombot, hogy felnyissam a készüléket vagy visszalépjek a kezdőképernyőre. Érintéssel gyönyörűen működik és eggyel kevesebb alkatrész, amely tönkremehet. OPO-n is mindent koppintással, fizikai gomb használat nélkül oldottam meg. De kárpótol a biztonság, a folyamatos frissítés és az egyébként remek felhasználói élmény, no meg az Apple ökoszisztéma előnyei. :)

Apple Pay nem tudom kin/kiken múlik. Kicsi piac vagyunk.

A többi hiányosság a felhasználói eltérések miatt nem tűnt fel (NFC, AOD, stb.).

[ Szerkesztve ]

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#38) rlaci2


rlaci2
(senior tag)

Használtam egy hónapig A5 17-et.Bárkinek tudom ajánlani,normál felhasználásra.Szép,jól működő modell.Egyedül a kamera hiányosságai miatt cseréltem S7-re.

[ Szerkesztve ]

(#39) ntomi0730 válasza karoli9 (#34) üzenetére


ntomi0730
(senior tag)

Ez a hasonlat nagyon tetszik! :)

[ Szerkesztve ]

(#40) karoli9 válasza ntomi0730 (#39) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

:D

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

(#41) marec1122


marec1122
(senior tag)

a5 2016-om megkapta a frissítést. az egyetlen változás amit én mint basic felhasználó látok hogy a mirrorlink még annyira sem képes működni mint az előzőn. Ez persze nem kimondottan az android hibája. Samsung előttem ezzel a mirrorlinkkel meg a miracast funkció törlésével lehúzta a rolót. Soha többé...

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#42) ^Clown


^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hónapok óta használom az A5 17-et, és tényleg jó telefon. Ajánlani tudom. A Nougat pedig jöhetne már :)

(#43) Almonen válasza ^Clown (#42) üzenetére


Almonen
(tag)

Hasonlót tapasztalok :) nekem volt macbook pro-m, és más apple termékem is.. soha többet, bár nem rosszak maradok pc / android combonál. aki együtt
tud élni egy olyan rendszerrel mint az ios hajrá 😁

(#44) defymoto válasza Keem1 (#12) üzenetére


defymoto
(senior tag)

Álljon meg a menet. Nehogy már én alkalmazkodjak a méregdrága telefonhoz. :DDD User error ez aztán jó hozzáállás. Igazad van. Rendelj egy kaját az étteremben, de ha nem ízlik akkor a pincér illetve a szakács csak annyit fog mondani hogy "user error". Nevetséges.

(#45) alcsika81


alcsika81
(újonc)

Sziasztok! Jött már valakinek rá frissítés? 😊

(#46) karoli9 válasza karoli9 (#14) üzenetére


karoli9
(lelkes újonc)

Nem tudom, hogy meg kell-e kövessem a Samsungot, de a hétvégén ismét megnéztem egy S7-et és egy S8-at is a Media Marktban egy Huawei P10-zel egyetemben - nem hagyott nyugodni a dolog - és egyik sem mutatta lag jelét az alkalmazásváltáskor. Nem tudom mi teszi ennyire inkonzisztenssé az élményt több különböző boltban és azonos típusú készülékek esetében...

Nem elég hitelesnek lenni, annak is kell látszani.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.