Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Bossyy

  tag

  Az érintőt szerintem nem lehet praktikusság szempontjából összemérni a gombokkal. Nekem Mondeom van, még pont nem érintős középkonzollal (Trend felszereltség) és tökéletes. Vakon, nem odanézve is mindent meg lehet találni, jól elkülönülnek a gombok, mindegyiknek van saját funkciója. Plusz emellett még a kormányon is van kb. 20 gomb (multimédia, fedélzeti sztg. tempomat, léptetőgombok stb.) és pöpecül vezérelhető minden. Tényleg talán csak a BMW iDrive ja lehet még ennél, az ilyen rendszereknél is ergonomikusabb. Véleményem szerint zsákutca ez az érintős dolog, de abban is igaza van egy másik hozzászólónak, hogy iparági trend, ez van. Meg amúgy nyíljon minden virág és akinek nem tetszik ne vegye, csak az a baj, hogy ezek konkrétan életveszélyesek.
  De gyanítom meg kell szoknunk, előbb-utóbb nem lesz más.....
  Abban igazad van, hogy a középre helyezett ablakmozgató gomboknak van előnye, elsősorban az, hogy a jobb egyen ülő utas is eléri és akár mind a 4 ablakot vezérelheti nem kell a vezetőnek erre figyelni. Nekünk volt Volvónk és az az igazi, mert ott középen volt a két első ülés közt négy kapcsoló és külön az ajtókon IS. Ha hátul kellett némi friss levegő a gyerekeknek, akkor az asszony pajtás is nyitogathatta-csukogathatta az ablakot. Ehhez pontosan plusz két kacsoló kell, némi elektronika és 3-4 méter vezeték, de ilyen szintű fényűzésben a Volvo óta nem volt részem, pedig nagyon kényelmes.

 • Vesa

  addikt

  "Az érintő képernyő semmivel sem rosszabb, mint az azt megelőző 100 gomb"

  Dehogynem! A fizikai gombot ki tudod tapogatni anélkül, hogy le kéne vegyed a szemed az útról, egy üveglapon viszont az ég világon semmiféle fizikai visszajelzés nincs arról, hogy jó helyen tapizod-e éppen, tehát mindenképpen nézegetned kell még akkor is, ha csak egy egyszerű funkciót szeretnél ki/bekapcsolni.
  Össze sem vethető a kettő... pl. egy hagyományos billentyűzeten úgy is tudsz írni, hogy nem nézel le rá, mert kitapinthatók a gombok, de egy üveglapon ez kevéssé fog menni.

  Pikkolo^^

  Felültek ők is, most egy S-Maxot is hajtok, abban is érintős a rendszer. Annyi, hogy legalább a klímát meghagyták fizikálisan is (bár term. tapizással is elérhető, csak nincs értelme használni)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák