Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megjelent a OnePlus 13T
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Amikor Budapesten meg Pest megye egyes részein volt 4G, talán néhány vidéki nagyvárossal együtt, akkor ugyanígy aktiváltatni és fizetni kellett érte, mint most az 5G-ért. Legalábbis a Telekomnál.
Majd az 5G is ugyanilyen lesz, bekapcsolják mindenkinek, ha lesz lefedettség, a 3G-t meg leállítják.
-
isakamay
tag
Nem volt feláras anno a 4G, legalábbis addigra nem, amire vidékre ideért. Itt a 3G ki is maradt, EDGE után egyből 4G (lánykori nevén LTE) lett, szóval nagy ugrás volt ahhoz képest, és ugyanannyiba került, mint az EDGE tötymörgés.
Az 5G-t ezek szerint lehet úgy hívni, hogy "falunapi 4G" hálózat, sok embert kiszolgál, gyorsan
Az IoT része átlagfelhasználóként nem érint. -
tasiadam
veterán
válasz
E.Kaufmann #31 üzenetére
nem húzzák ki 1 ideig az biztos. A 3G hívása nem mindig jó a volte-n, és még túl sok régi telefon van. Asszem a pénztárgépek is 3g-sek, lényegében sms küldés. Az 5G hívása perpill 4g VoLTE-n megy. Szóval eléggé kusza még a dolog. Ha van, akkor 4G lefedettségnél 3g hívásra terelnek át. Ezért van h ha hívsz, akkor elmegy/belassul a mobilnet.
-
janeszgol
félisten
Nyilvan idealis korulmenyek kozott nem a 4G savszele a szuk keresztmetszet. De ha elterjednek a kulonbozo felhos jatekok, akkor annak jot tesz, nem?
Illetve ki tudja mi lesz meg a kozeljovoben. A youtube-on talan meg a HD felbontas a legnepszerubb, de ez valtozhat felfele. Szerintem a 4K kijelzok is elterjednek majd, vele egyutt ugrunk megint az adatmeretben.Es ekkor ezek csak az ismert dolgok. Az eddigi halozatokat az ismert dolgoknak csinaltak. Picit azt erzem, az 5G-t az ismeretlennek is keszitik.
Illetve Steve Jobs 2007-ben teljes webapp kornyezetet almodott meg. Ezzel boven megelozte a korat, viszont haladni fogunk afele.
Feleledtek a tablagepek, jonnek a kinyithatos telefonok, ez a ketto kezd PC-sedni. Ergo munkaallomasok is lehetnek, mobiladattal.Addig konnyu a vezetekes halozattal dicsekedni, amig az emberek tomorulnek (ceges epuletek). Viszont a Coviddal belekostoltunk a home office-ba nagyuzemi szinten. Ebbe az iskolasok is beletartoznak.
Az hogy a szakemberek mirw terveznek egy dolog. Hogy az elet mit hoz, az egy masik dolog. -
tasiadam
veterán
-
janeszgol
félisten
Nem ertelmetlen. Szelesebb csatorna, tobb kliens kiszolgalasa. Es igen akar gyorsabb is lehet, ha nem esik vissza a savszel,mikor sokan vannak valahol.
Tobb 4G antenna kihelyezese? Minek? Es az 5G nem csak nagyvarosokban lesz jo. (Mondjuk a 700 mhz-es dolgot most hagyjuk, annak nem sok ertelmet gondolom egyelore.) -
tasiadam
veterán
válasz
moleculez #18 üzenetére
Erre valo a tobb 4G antennabol tobb kihelyezese es a degradalt savszel, es nem az 5G. Telefonokba az 5G netto ertelmetlen. 4g+-al 300 vagy 400 megas netem volt. Nokia 7.1-el.
A latency miatt van ertelme, ami szerintem igy sem magas egy halando szamara. Aki azt hiszi h az 5g miatt gyorsabban fog netezni a telefonjan, annak megint folosleges, mert nem
-
janeszgol
félisten
Az 5G leginkább különböző szolgáltatásoknak lesz hasznos (gaming, FWA, meg még ki tudja mit fognak kitalálni. Szóval jó lesz, én már várom!
De ilyen átlagfelhasználásnál (netezgetés, videónézés) csak sűrűn lakott vagy "lakott" helyeken segít. -
moleculez
veterán
5G nagy előnye a forgalmas helyeken érvényesül, pl egy palyaudvaron, stadionban, főterén, tömegrendezvényen. Vagy abban az egészen ritka esetben, amik a user egyszere akar videochatelni, online játszani, streamleni, és netet osztani.
-
moleculez
veterán
Itt UK-ben már szinte minden csomag tartalmazza, felár nélkül. Pl nekem kvázi korlátlan 5G-s csomim van, csak a telóm nem az. 15£-ért (20GB netem van de minden social ledia, és videó platform "ingyen van" avagy nem szamolodik az adatforgalomba).
-
Csak 2022-ig a legtöbb országban maximum fővárosaiban lesz majd elérhető az 5G vagy meg ott sem , hiába képes rá minden második készülék .
-
isakamay
tag
Ez azért elég gusztustalan üzletpolitika a szolgáltatók részéről.
Miért kellene felárat fizetni érte? 4G esetén sem kellett, pedig ott nagyobb ugrás volt az EDGE/3G után, mint most az 5G a 4G-hez képest. A jelenlegi 4G hálózat sincs kihasználva, bőven elég mindenre, mértem már 200 megabitet 4G+ hálózaton.
A gyors válaszidőn kívül érdemi fejlődést nem látok az 5G-ben. -
adamklark
senior tag
szép meg minden de normális infrastruktúra se ártana
-
elfelejtette
veterán
Elgondolkodtam a kinézett Redmi 9T helyett a Note 9T-n, vagy a Poco M3 Pro 5G-n, mivel elvileg a Telekomnak van 5G lefedettsége a lakóhelyemen is, és a munkahelyemen is.
-
zozzo72
aktív tag
Majd kíváncsi leszek..
Most tervezek még egy 4g-s készüléket venni, egy évet csak kibírok vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Realme és a Counterpoint kutatási anyaga szerint az 5G a leggyorsabb ütemben fejlődő hálózati megoldás a mobilkommunikációban.
- Bitcoin topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Old Skies teszt
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest