- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Az allwinnernek ha jól tudom nincs is gsm-3g része, mint ahogy a legtöbb kínai chipgyártónak, úgyhogy telefonban nem lehet elvileg allwinner SoC. Akiknek van mobilos technikájuk: a qualcomm, mediatek, broadcom, talán még a marvell, ezen kívül a Huawei hisilcon, a samsung Exynos meg meg az apple saját fejlesztésű SoC-jai tudnak mobilhálózatokat kezelni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Quasi_modo #56 üzenetére
Az aláírása szerint a legjobb telefon az iPhone6. Van még kérdés?
-
törölt tag
Ez a cég meg amelyik a gorilla glasst csinálja tartja vissza a fejlődéstől a mobilpiacot.Gyenge és drága termékeket csínálnak.
-
attilav2
őstag
Azért a qualcomm nagy elterjedtsége a nagy gyártók körében talán nem véletlen, hiszen a supportjuk az egyik legjobb, hanem legjobb. A qualcommos telóknak adják ki általában a kernelforrását, és ezekre van a legtöbb valóban forrásból forgatott jó custom rom. Míg mediatek nem ad semmilyen forrást, és örülhet a gyártó ha a következő
android főverzióra kap még támogatást, custom romolás meg szinte lehetetlen, mtk-n max gányolni lehet forrás hijján, és azt se felejtsük el hogy a még most is mainstream mtk SoC ok gps ügyileg khmm nem a legjobbak 6589
6582 6572 6592, a glonass-t nem tudják, miközben a korabeli qualcomm-os SoC ok már rég támogatták. A harmadik legnagyobb SoC gyártó a broadcom már szintén régóta ismeri a glonass-t, de ők sem a nyílt forrásról és a jó supportról híresek, ebben szvsz még mindig a qualcomm az első. Mtk szerencsére az új SoC jaival gpsben ráerősített, már van glonass, így talán a komolyabb nemzetközi gyártóknak már talán vállalható alternatívák lesznek az új mtk SoC ok, különösen hogy a lollipop is be van ígérve, és ha marad ez a viszonylag jobb support akkor a qualcommtól elvehet részesedést a nemzetközi piacon. -
attilav2
őstag
Hát pedig most kezdik használni a kissebb kínai gyártók is a snapdragont, pl láttam snapi 400-as cubot telót, meg van snapi 600-as jiayu, de ez utóbbi inkább a felsőbb ligában focizik. Az legalább jó lenne ha a 6582 6589 helyett 400 410-et pakolnának a középkategóriába, remélem a snapi elterjedését (mert olcsóbb lesz) fogja hozni a kínai hatóságok döntése. 6589 6582 6592 gps szempontból lutri jó lenne ha az olcsóbb kínai gyártóknál kiszorulnának.
-
zdanee
őstag
Csak nem meg kellett támogatni a Mediateket egy kicsit? Amire számítok ez alapján: kevesebb S410-es kínai telefon és kevesebb MTK koreai.
-
Terentius
őstag
Nem az MTK GPS szar,hanem némely gyártó gányolt anetnnát tett be. Érdekes nekem MTK6589T-s Jiayum van és tökéletes a GPS. Nagyon remélem, hogy nem a gyenge snap400-ast pakolnak ezentúl a mainstreambe, ami megfelel az MTK6589 képességeinek, tehát nem lenne előrelépés.Térjenek csak át a 64 bites MTK6732/52 vonalra.Jönnek is az újabb típusokkal: Jiayu,iOcean,Ulefone stb.
-
attilav2
őstag
Talán nem is baj hogy ezután olcsóbban kell adni a cuccaikat, mert legalább a kínai mainstream gyártók mint a ThL a JiaYu stb legalább hátha elfelejtik a 6589 6582 6592 SoC okat, a xar gps-ükkel egyetemben, és az olcsóbb modellekbe is minimum snapi 400-ast raknak.
-
MartOOn
addikt
Szerintem igenis regulazni kellene ilyen cegeket mint az apple, aki ilyen pofatlan haszonkulccsal dolgozik a kamu marketingjevel. De ez az en velemenyem nem kell egyeterteni velem. Mindig is rüheltem a szart sem érő tulhypeolt dolgokat. (kozel 40 vagyok nem, köszönöm nem kell meggyoznie senkinek az ellenkezojerol. En igy gondolom. Lehet rosszul lehet tevesen. Ez van. Fogadd el vagy lepj tovabb)
-
azopi74
addikt
válasz
Blindmouse #43 üzenetére
" olyan nevek még mindig telefont gyártanának/nem szenvednének, mint Nokia, HTC, RIM, Motorola, Sony és a többiek."
Ezek közül a Motorola (Solutions) és a Nokia jelenleg a fő haszonélvezői ennek a helyzetnek, és egyáltalán nem szenvednek, sőt...
Motorola csak a Motorolola Mobility tulajdonában lévő - elsősorban készülék tervezéshez szükséges - IP-ket adta el a Google-nek, a telekommunikációs szabadalmait megtartotta magának a Motorola Solutions (vagyis ami maradt belőle, miután a Nokia kivásárolta a hálózati üzletágat) ...
-
azopi74
addikt
Ne hasonlítsuk az Android ökoszisztémát az iOS-hez, mert az olyan, mint körtét almához...
Az android ökoszisztéma fő kaszálója a Google, nem a készülék gyártók (azok szívnak, mint torkosborz, főleg az úgynevezett brand gyártók - Sony, LG, HTC, Motorola, stb, az utóbbi időben még a Samsung is) , míg az iOS ökoszisztéma egyetlen kaszálója a cupertino-i cég. Aki történetesen az egyetlen jogosult ios-es eszközgyártó is egy személyben.És azért annyi a haszonrészesedésük, amennyi, mert monopolhelyzetben vannak az adott ökoszisztémában, más gyártó nincs. Mert android fronton kemény non-stop árverseny zajlik, itt nem engedhet meg magénak olyat egy gyártó sem, hogy pl kihoz egy terméket MWC 2015-re 850 USD -ért, ami aztán egy évig tartja az árát versenytárs hiányában... Itt nyesni kell folyamatosan az árakat, mert a versenytársak ott vannak folyamatosan.
Ezért aztán persze hogy a profit nagy része apple-nél csapódik le telefon fronton, de ez természetes, és szerintem nem kíván különösebb regulázást
Sajnos nincs official kimutatás a tablet piaci profitról, de van egy erős gyanúm, hogy az meg hasonlóan durva arányban a Microsoft-nál csapódik le. 2014 Q4-ben már 5% volt a windows-os tabletek részesedése darabszámban, ennek is a felét a prémium kategóriás Surface Pro 3 termelte ki, és itt nem éppen sovány profithányadról van szó, a legolcsóbb Surface Pro 3 is jóval drágább, mint a legdrágább iPad Air 2.
-
Blindmouse
senior tag
Azt nem értem, hogy tudnak egyáltalán az egész készülék után öszesen kb 15% liszenszdíjat összeszedni? Tehát ha zafíróvegből gyémántberakással csinálnak egy telefont akkor az többet fizet a 3G liszensz után? Ezt mégis hogy? Nagyobb akksi akkor több lóvé a qualcom?
Ha ez a 15% a készülékgyártóknál maradna, olyan nevek még mindig telefont gyártanának/nem szenvednének, mint Nokia, HTC, RIM, Motorola, Sony és a többiek. Legtöbbje alig néhány százalékkal volt veszteséges. -
azopi74
addikt
válasz
Blindmouse #37 üzenetére
Nem csak a CDMA-n, az LTE-n is kasszíroznak rendesen:
http://www.investorvillage.com/uploads/82827/files/LESI-Royalty-Rates.pdf
Amúgy Qualcomm-ot tényleg meg kéne egy kicsit regulázni, és nem csak Ázsiában, hanem globálisan. Eléggé kezd nyomasztóvá válni a puszta jelenléte is (eddig nem szúrt szemet senkinek, hogy tudták letarolni pl a mobiltelefonos SoC piacot a belépéstől számított röpke 2-3 év alatt? ) A kezükben volt/van minden fontos telekommunikációs patent, annyit kaszálhatnak, amennyit nem szégyellenek...
És, aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok PR China barát, (sőt, meglehetősen elutasítóan szoktam nyilatkozni a kínai copy-paste gyártókról), de most ezzel kivételesen egyetértek, ez egy jó húzás, remélem a döntésnek hatása lesz az EU és USA piacokra is...
-
Naughty9011
tag
válasz
Blindmouse #37 üzenetére
Ha ez igy van akkor teljesen egyet kell ertenem, sok licensz hatraltatja valamint dragitja az uj technologiakat.
-
Dawee
tag
Nekem eredeti kínai telóm van snapi 801-el, az melyik kategória?
-
Blindmouse
senior tag
Valaki utánnanézett egyáltalán miért kell fizetniük? Nem? Akkor elmondom:
Eddig minden egyes 3Gs legyártott telefon (!) árának (!) 5%-a a qualcommnál landolt, mostantól a telefon árának zirka 3,5%-a. Ez nem a nyereség, hanem az ár. Mindezt azért mert 1990-ben kitalálták a CDMA-t, ami jelenleg egy megkerülhetetlen dolog, mert így működik az adótorony, sok szerencsét nem használni. Igazuk van a kínaiaknak, szerintem nagyobb bünti kellett volna, meg még egy jópár másik cégnek. -
Terentius
őstag
Az senkit se zavarjon,hogy az MTK taiwani és nem PR China....Annyi köze van hozzá, mint az NSZK-s BMW-nek az NDK-hoz.
-
azopi74
addikt
Taiwani cég fizeti le a Kínai Népköztársaság kormányát?
Na ne hülyüljünk.
Ez rohadtul nem az MTK-ról szól, (és mégcsak nem is a SoC-okról) hanem a Huawei-ről és a ZTE-ről, akik keményen tejelnek a qualcommnak a telekommunikációs IP-kért, ezzel megdrágítva végső soron a kínai kormányzati megrendeléseket is... -
MartOOn
addikt
Értelmezésem szerint pont azert perelik őket mert tul magas licence dijjakat szabnak es ezt a kicsi kinai nem akarja megfizetni. Szóval nem bagoly/vereb szindroma hanem 'en vagyok itthon en szabom a szabályokat es en mondom meg miert mennyit vagyok hajlando fizetni' eset all fent sztem.
-
janeszgol
félisten
Az MediaTek procik nem rosszak. Nem versenyez a Qualcommal természetesen, de 2014-ig értelmes megoldásokat dobtak piacra. Utána elkezdték ezt a nyolcmagos kiszereléseket. Nem tudom mi értelmük van. De az alsó-, és alsóközép (talán közép?) kategóriában van létjogosultsága.
(Sose felejtem el a Qualcomm MSM8255T vs MT6575 "csatát". A Scorpion 1,4 ghz-en fut, de mégis kikapott az 1ghz-es MediaTektől. Előbbi 2010-es, utóbbi 2011-es chipset.)Sőt én szívesen nézegetem a Rockchip, Allwinner, Broadcomm megoldásait is.
-
ctvagyok
őstag
Ezek a kínaiak, még a végén jó útra térnek
Csak nehogy hasonló pereket kapjanak nyugaton a nyakukba véletlenül. -
GSPLR
senior tag
Gyönyörű! A szèl ismèt összehordta a szemetet...
-
Forest48
aktív tag
-
Maxentius
addikt
A MediaTek szerintem lexarja a Qualcomm ügyködéseit, ugyanis saját ligában játszanak. Nem arra mennek rá, hogy tojás sütő péklapátokat gyártsanak, hanem hosszabb üzemidőre gyúrnak a sajnos stagnáló aksi/kijelző méret mellett.
Mitől lenne saját liga, hogy a legnagyobb riválisukra sújthat egy ekkora büntetés? Nekik ez minimum ajándék lenne... a supportjukról meg ne is beszéljünk, mert az nekik nincs.
-
kromatika
veterán
Vicces helyzet.
-
-
janos68
aktív tag
Remélem igaz a hír. Nagyon ráfér az amcsikra egy "kis" ejnye-bejnye. Jöhetne sorban a többi is.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
kolosanyi #13 üzenetére
Most nem rosszból kérdem, de ez nem volt egyértelmű
? Mindegyik terméknek/topicnak vannak ügyeletes megmondóemberei. WP,iOS,Android...i-eszközök,samsung, sony,htc, ...Qualqomm,mtk,Nvidia..so on.
Mondjuk az előtted hozzászóló úriember minden egyes (főképp kínai telefonos) topicban hangoztatja, hogy amúgy mindenki hülye, aki mást vesz mint kínai készüléket. Abban igaza van, hogy átlagos felhasználásra az MTK-nak egyes megoldásai egészen jók ..de (!)..Támogatás szempontjából mondjuk nagyon nem mindegy, hogy mi lapul a készülékben.
@12
"hogy tojás sütő péklapátokat gyártsanak", jól van.. bíztam benne, hogy még egyszer leírod. Értem én, hogy ismétlés a tudás ütvefúrója, na meg ,ha sokat mondod, akkor egy idő után el is hiszed.. de érdemes lenne picit reálisabb dolgot írnod. Ez annyira aktuális kb. mint amikor az iFan-ok ekézik az androidot azért mert lassú/akad vagy a WP-t mert nem testre szabható.
-
Tikakukac
titán
Más világ, ott máshogy mennek a dolgok, ez van.
-
Dominó85
addikt
A
(S)hülyeség(/S)butaság nem fáj?A MediaTek szerintem lexarja a Qualcomm ügyködéseit, ugyanis saját ligában játszanak. Nem arra mennek rá, hogy tojás sütő péklapátokat gyártsanak, hanem hosszabb üzemidőre gyúrnak a sajnos stagnáló aksi/kijelző méret mellett. Aki játszani akar, az vegyen Qualcomm-ot. Akinek meg számít a helyenként plusz 1-2 óra kijelzőidő az vegyen valami márkásabb (support-val jobban ellátott) MTK telefont. Ennyi. A döntés mindig az adott felhasználóé.
Fú, öcsém olvasom itt ezt a sok mókamikit, aki szerint a Qualcomm az innovatívabb... Ez akkora baromság, mint a csuda. Van amit az MTK, van amit a Qualcomm talált ki előbb. Aki pedig a mobiltelefonoknál még mindig azon van fennakadva, hogy mindegyik ugyanúgy néz ki... IQ nuku. Az lenne számukra az innovatív külső design, ha a kamera optikája a 4mm vékony telefon keretébe lenne építve és még 3D forgása is lenne. Ezt a sok... okos embert.
-
mdraco
őstag
Qualcomm megtehetné hogy nem add licencet Kínában? Persze ebből van a bevételük, vagy azért is büntetne Kína?
-
Dilikutya
félisten
Kínában a Reformbizottság kapitalista versenyjogi szabályok miatt büntet. Mint valami sci-fiben.
-
babkukta
senior tag
Tipikus bagoly és veréb eset...
-
Dr.Anonymus
addikt
Nem rég voltam Kínában, ott volt módom bele kóstolni a kínaiak eredetiséghez fűződő viszonyába.
Tipikus példa, hogy míg Európában ha renoválnak egy sok száz vagy ezer éves műemléket, akkor igyekeznek akár fésűvel összegyűjteni a környékről a megmaradt törmelékeket és azokat felhasználva megpróbálni rekonstruálni a műemléket.
Kínában erre kísérletet se tesznek. Egyszerűen felhúzzák új alapanyagokból - a lényeg nekik, hogy hasonlítson a régire.De volt példa arra is, hogy egy felhőkarcolójuk kilátójában 3 projektorral kivetítették az empire state buildingről / eiffel toronyról stb látható panoráma képét, és a kínai turisták a kivetített kép előtt fotózkodtak.
-
QwErTy42
addikt
válasz
Dr.Anonymus #5 üzenetére
Fejleszteni? Mégis mit?
Jellemző rájuk, hogy inkább ellopják mások fejlesztéseit. Az mégiscsak olcsóbb, nincsen kockázat a befektetés és fejlesztés tekintetében és gyorsabb. Érthető az utóbbi megfontolások fényében. -
Dr.Anonymus
addikt
fáj nekik, hogy nem másolhatják a processzoraikat olyan könnyen a kínai gyártók
-
Valzor
aktív tag
Pont a kínaiak akarják őket perelni, ez a nap poénja
-
Воланд
titán
"amit főként a versenyjogi szabályok megsértése miatt róhatnak ki"
van humorerzekuk a kinaiaknak, meg kell hagyni.
-
QwErTy42
addikt
Sajnálatos, hogy a kínai cégeket viszont nem lehet büntetni azért, mert lopnak, ellenben ők büntethetnek másokat.
Kicsit lejt a pálya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest