Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PowerBuldog
veterán
1000 db?
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Matada2.3
veterán
Sikerült megint kitalálni valami marhaságot
Finn the human
-
laci_csk
senior tag
Akkor rendeljek es is hamar vagy 100-at.
Xperia XZ3
-
Obyboy
addikt
Lehet nem fog olyan hamar elfogyni mint az ingyenes 30000 db VR szemüveg.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
reap3r
aktív tag
A cikk első jó néhány sorát teljességgel hülyeségnek tartom. Amúgy azt mondja nekem valaki, hogy miért kell mindenkinek a meghívós rendszert cseszegetnie?? Aki akart venni OnePlus-t, az simán tudott, meg lehetett oldani. De persze a buta embernek háborognia kell, hogy nincsen a médijamárktban 60 db. A OnePlus-t ma már divat szétfikázni, amikor az egyetlen normális gyártó. Mert ugye ők a semmiből telefont csinálnak 1-2 év alatt. Van más hibája a gyártónak, de a meghívós rendszer teljesen logikus. Ezt most el is magyarázom egy egyszerű példával: Ha te Ödönke akarsz fa létrát gyártani és nincs x milliárd dollárod, akkor szépen megrendeled innen-onnan a fát, szögeket, bármit ami kell hozzá és összerakod. Na de ha te Ödönke ezzel most kezdessz foglalkozni, akkor nem fogsz 64 millió létrát legyártani, hanem okosan megnézed mekkora az igény és annyit gyártassz, amennyit el is tudsz majd adni...
[ Szerkesztve ]
-
pampika
őstag
persze, ez egy szép elképzelés, csak éppen ott sántít, hogy ödönkének azért telefont gyártani nem annyiba telik, hogy összeszegelni a létrát, hanem azt tervezni kell, gyártósort bérelni, munkásokat bérelni, etc.
és egy gyárat nem úgy bérelsz ki, hogy mára kéne 2 telefon, holnapra meg 5, mert épp annyi meghívó ment ki, hanem bizony előre belefeccölsz pár tíz/százezer darabba legalább, amiből az első pár száz/ezer teszt darab lesz, módosítani kell rajta, tesztelni a használhatóságát, kompatíbilitást, etc. mert különben minden gyár alapból elhajt, hogy ne szórakozzál velem, itt áll az ajtóban másik 5-10 gyártó, aki leadna rendelést pár millió készülékre.
és igen, addig ott áll benne ödönke pénze, amit az eladások vagy visszahoznak, vagy nem. ez ödönke rizikója.a meghívós rendszer alapjáraton nem feltétlenül rossz elgondolás, hogy akinek jutott meghívó, az exkluzívnak érezhesse magát. főleg egy új márka bevezetésénél. szerintem ott rontották el az egészet, hogy mondjuk 1 hónapig kellett volna meghívózni, akkor hadd törjék magukat a népek, aztán pedig egyszerűen kirakni a polcra és vehessék a népek. mert nem egy ember azért nem vásárolt náluk, mert emberi időben sem jutott meghívóhoz. és itt sajnos az nem érv, h "meg lehet oldani"...persze, ott állok kézben a pénzemmel és akkor még kuncsorogjak mindenféle fórumokon, hátha megszán vki? hagyjuk már...akkor veszek máshol, akinél bemegyek a boltba és nem szívatnak fölösleges körökkel
több külföldi oldalon is írták, hogy ez sima marketing fogás, megveheted előre, a bejelentés másnapján postázzák is és a majdan bejelentett árhoz képest kompenzálják az előrendelős vásárlókat. nyilván az a poén, hogy igazából nem tudod, mit veszel(nem pontosan specifikálva), de azt elsők között fogod megkapni
-
konczy3
senior tag
Nem is lenne gond a Oneplussal, de azért hogy se híre se hamva OPX re a Marshmallownak mikor év elejére ígérték és ha jól emlékszem OPO sincs hivatalos OPT meg akadozik lassan fél év csúszás és csak erre a 3 készülékre kellene összedobni, illetve már 4...
Never Settle
-
Takumaru6969
tag
Én már le is foglaltam 1db-t!
-
Potrien
senior tag
Én ha lehet,Ödönkétől szeretnék egy létrát
-
pampika
őstag
akkor bemehetek egy gyárba egy szép skiccel, hogy ebből szeretnék egy szép, működő telefont? holnapra kettő kéne, jövő hétre meg 3?
szívesen veszek infókat, ha szeretnél mondani, de azért azt nem hinném, hogy ez a "pár darab legyártatása nonszensz" annyira messze állna a valóságtól.
-
pampika
őstag
igen, én is erre próbáltam utalni
létrához lehet venni méterenként pallót, meg marék számra szeget és tényleg kicsiben kezdve növelni a gyártási volument az igények alapján, de azért amíg egy telefon a tervező asztalról eljut a vevőig, ott kissé mások a folyamatok és vannak olyan kötelező költségek, amiket nem lehet kikerülni, így 3 db telefonnal se lehet kilépni a piacra, mert "először csak 3-at gyártok le önköltségen"
-
Oppenheimer
veterán
Anno volt egy szavazás, hogy mekkora kijelzőméretet szeretnének a felhasználók. A szavazatok 2/3-adát 5" körüli méret kapta, de a legtöbb szavazatot az 5.5" kapta, valami 25% környékével. Ezek a f-szfejek meg kihozták ebből eredményként, hogy 5.5 kell a legtöbb embernek. A méret miatt már kapásból kiesik (nálam, és még sok embernél), de egyébként is a bugos, merülős, feature-szegény Oxygen OS lesz rajta, szóval nem értem miért akarna bárki is ilyen telefont.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
reap3r
aktív tag
Látom te túl gondoltad. Van amiben igazad van, de nem hiszem, hogy sok közöd lenne a gyártói folyamatokhoz. Az én példám egy iszonyat sarkított példa volt olyan embereknek, akik látatlanul és ilyen szintű átgondolás nélkül fikáznak. Amúgy megnyugtatlak a OnePlus talán csak a marketinget művelheti meg az elosztást, mást mind-mind más csinálja nekik. De az alap koncepciót nem érted. K*rva sok pénz nélkül nem tudsz millió db-ot legyártani és ami az eleinte fogjuk rá 5 ezer OnePlus eladásából jön pénz, azt is keményen vissza kell forgatniuk és ez szépen egyre több egyhuzamba legyártott telefont, egyre több partnert jelent... Egy kezdő cégként ez a marketing fogás, hogy, nehéz megszerezni még van akinek be is üt... Nekem személyszerint a Flagshipkiller szöveggel van csak bajom, a szoftverüket sem fikázom, mert ötöd annyi ember csinálja, mint pl. a hihetetlenül undorító TouchWiz-t... Valahogy sokkal boldogabban veszek OnePlus-t, mint Samsungot, Applet, LG vagy bármi mást, hiába vannak nekik is jó termékeik, amikor egy telefonjuk a forgalmazói ár ötödébe sem kerül, mert bődületes sok pémzt csesznek marketingbe. Ami jó, annak nem kell 400 millió dollár marketing elven gondolkodok.
-
reap3r
aktív tag
válasz Oppenheimer #19 üzenetére
Láttam én is azt a szavazást. Nekem sem tetszett Sajnos a OnePlus fórumon akkor az emberek 80%-nak 5,5-es OnePlus szerkezete volt, onnan meg nem sokan óhajtanak 5 colra visszamenni. Sajnálom, hogy így alakul a piac, de nem sok mindent lehet tenni ez ellen, pedig az én kezemnek már a G2es is néha túl nagy sajnos...
-
papi77
addikt
válasz Oppenheimer #19 üzenetére
Egyetértek...szerintem az emberek 3/4-e,még mindig az 5 inch körüli kijelzőket tartja a legideálisabbnak!
Az első: NOKIA 1611
-
Balint1408
aktív tag
1000db mire elég?
A térerő veled van!
-
törölt tag
Azért az az 1-2 éves gyártó lényegében az Oppo erős hátszelével indult, szóval nem mondható tapasztalatlannak. Gyakorlatilag az OPO egy Find volt, egy-két designelemet leszámítva majdnem teljesen. Volt háttér, volt tőke is, csak nagyon el akartak menni ebbe a startupos közösségi hálózatos irányba. De ha meg már startup, akkor tegyék fel a terméket kickstarterre, vagy valamelyik hasonló oldalra, ott meglátják pontosan, hogy hányan rendelik meg, meg is kapják a pénzt belőle, és nem kell feleslegesen gyártani, aztán amikor már kielégítették az előrendelőket, akkor mehet a rendes gyártás.
Egyébként egyet kell értsek másokkal, akik szerint a COS eltűnésével elvesztette az igazi vonzerejét a gyártó. És ezen még az alacsonyabb árazás sem segít igazán.
-
Shyciii
veterán
pampika
Csak egy egyszerű magyarázat, amihez józan paraszti ész is elég lenne, még belelátás sem kell. Egy kezdő cégnek kevés tőkéje van, épp ezért NEM TUD olyan gyártósort bérelni, amivel legyárt extrém gyorsan extrém nagy mennyiséget, hogy mindenki ki tudjon szolgálni. A másik alap dolog a kereskedelemben, hogy újként nem tudhatod mennyire lesz sikeres a terméked, ezért minek gyártanál le egyszerre 5 milliót, mikor 500e-esével is lehet egy gyártósorral való megállapodás részeként?
És ez még csak nagyon alap gondolkodás. Ennél jóval összetettebb, amitől te nagyon messze vagy, a te gondolkodásmódod és leírásod alapján.sheratan
Nem kapták meg az OPPO teljes tőkéjét, sőt...Épp ezért az inkább csak egy komolyabb támogatás volt, de nem pénzzel kitömés, ezért nekik csak látszotilag volt jó az OPPO-val, de valójában mindent ők szerveztek kezdeti tőkével. Az hogy mennyire volt a készülék OPPO az meg ízlés kérdése, mindenesetre tény hogy könnyebb volt onnan portolni a kamera appot, de nem is működött 100%-osan.
[ Szerkesztve ]
-
laci_csk
senior tag
-
pampika
őstag
örülök, hogy mindenki ennyire érti a gyártósorok működését, de csak odáig jut el ebben a témában, hogy az általam írtakat leoltja, de a frankót nem írja meg helyette, hogy hol tévedek szerinte.
szóval ha ennyire nagy hülyeséget írtam, nyugodtan írd meg, hogy működnek a dolgok és akkor én is okosabb leszek a témában (tényleg érdekel )továbbra is fenntartom, hogy 0 dollárból se a oneplus, se senki nem fog telefont gyártani. nem arról volt szó, hogy vagy 1 milliót gyártasz első körben, vagy el se kezd, de az biztos nem működik, hogy ezer telefont legyártok, eladom és abból a pénzből gyártok majd másik ezret. kezdőtőke mindenképp kell, hogy egyáltalán a fejlesztést meg lehessen csinálni, aminek a végterméke egy telefon típus. ez eddig nagyon sok pénz (a mi léptékünkkel számolva). utána kell egy kezdő mennyiség, amivel piacra lépek, ez megint még saját költség és nyilván vmilyen korlátozott mennyiség, főleg egy kezdő cégnél.
azt el tudom képzelni, hogy teszem azt 30-50-100 ezres tételben gyártatták az elején, amikor még az sem volt biztos, hogy lesz elég vevőjük, de azt nehezen, hogy ezressével rendelték volna a gyárból az éppen befolyt pénzek alapján.de mondom, ha tudsz mondani konkrét infót, szívesen olvasom
@Shyciii
ööö, sztem mi pont ugyanarról beszélünk...[ Szerkesztve ]
-
fornettisuti
veterán
válasz Balint1408 #23 üzenetére
ha elég ha nem a pénzükből ennyire futja, ami meg az a szint, ahol meg nem csődöl be a cég ha rajtuk maradna az összes darab.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
törölt tag
Nyilván nem kapták meg a teljes Oppo tőkét, de kaptak egy kész terméket, aminél újra kellett rajzolni a burkolatotn agyjából. Módosítás nélkül lehetett cserélgetni köztük a a radio fw-t, és a romok is elég kompatibilisek voltak, amit nem nagyon mondhat el más (két) telefon.
Egyébként a mennyiségi gyártásnak nem sok köze van a kínaiaknál a felmerülő igényhez. Nézd meg a Xiaomi-t, évek óta az egyik legnépszerűbb gyártó, és a mai napig ilyen 20-30-50 ezres tételeket gyártanak egy-egy új termékükből, aztán lehet napokat, heteket várni, hogy újra legyen készlet, amit 2 másodperc alatt elkapkodnak (majd újraértékesítenek emelt áron) az emberek. Kb ezt a filozófiát vette át a OP is. Lehet így csinálni, de azt ne meséljék, hogy kényszerből, mert nem hiszem.
-
Shyciii
veterán
válasz #16820480 #29 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a radio fw nem ugyanaz volt, ugyanis az XDA-n sosem említették, hogy az OPPO-ét felül lehet írni, pedig voltak olyan esetek, mikor a kiadott radio fw rossz volt, gyenge jelet produkált. Kamera is más volt. Proci ugye az általános Snapi 801-es volt. Az OPPO-ra megírta custom kernelek sem lehetett flashelni, mert az sem volt jó. Szerintem több különbség volt, mint a külső átalakítása. De az biztos, hogy a Oneplus One összességében jobb volt, mint a Oneplus 2. Bár a 2 is jó lehetett volna, ha nem az a redvás OxygenOS-el jön ki. Meg is fogadtam, hogy csak akkor lesz újra Oneplus-om, ha kijön rá a hivatalos CM, mert sajnos az Unofficial CM is kuka volt Oneplus 2-őn, míg One-on nagyon jó volt.
Én Xiaomira sosem vártam. Mindig volt mikor rendeltem -
Fejvadi
nagyúr
Az az első 1000 fogja a leghitványabban összerakottat kapni.
-
törölt tag
Nekem simán felment az OPO-ra a Find7 radioja, ment is vele a telefon (azt nem mondom, hogy gond nélkül, de gond nélkül számomra a gyárival sem ment az OPO). Szerintem szoftveresen próbálták meg a két telefont megkülönböztetni, nem pedig azzal, hogy olyan nagyon eltérő hardver lett volna.
-
-
Fejvadi
nagyúr
-
edward2
addikt
Szerintem is marha unalmas már, hogy évekkel később is ezen nyivákolnak az emberek. Teljesen könnyen lehetett szerezni meghívót.
(#22) papi77
Szerinted. És itt a lényeg. Android authority, phandroid és egyéb androidos oldal szavazása szerint meg a userek 80%-a 5.2-5.7" közti telefont akar.
-
Ezer darab? Nem lesz ez egy kicsit karcsú?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
hyperspace
őstag
válasz Luck Dragon #44 üzenetére
Csak az elvakultaknak van, bemutató előtt nem szokás telefont venni.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
DeathAdder
veterán
Nem tudna ezen valahogy stock android futni?
Mert akkor nagyon kéne (bár nem tudom az 5x -től gyorsabb lesz-e ez oxigénnel, noha s820 ) -
edward2
addikt
válasz DeathAdder #47 üzenetére
Oxygen majdnem stock ezért nem is értem miért nem fut gyorsan a 2-esen a rendszer.
Remélhetőleg a 3 már jobb lesz bár rosszabbat nehéz kiadni.
-
DeathAdder
veterán
Ha abból indulok ki hogy olyanokat is lehetett olvasni opo -ról h "bugos bétaverzió fut rajta, teli hibákkal" akkor annak minden bizonnyal volt valami igazságalapja.
Érdekes h stockra még soha senki nem mondott olyat h bugos és bétaverzió érzete van.
Persze nem vagyok releváns mert nem használtam még oxigént, csak mások véleményéből tudok kiindulni
(és azt hiszem nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél )De remélem a három már jó lesz, mert egyébként nagyon tetszik
-
edward2
addikt
válasz DeathAdder #49 üzenetére
Az OPO-m gyorsabb mint az OPT. Az sem volt tökéletes, de messze nem a 2-es problémái. Iszonyatos másodperces lagok, kifagyások (csak hardreset..) és társai.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (177)
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Blue Titanium / Gyári kártyafüggetlen (176)
- iPhone 16 / 128GB / Ultramarine / Gyári kártyafüggetlen (175)
- iPhone 13 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 86%/p3716
- iPhone 13 256GB Vodafone Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 91%/p3712
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen