- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
sosperecek18 #450 üzenetére
A 9600SE tipikusan 64-bites...
-
DigitXT
félisten
Most lehet, hogy én értelek félre, vagy te értettél félre engem, de mindjárt kiderül!
Szóval ha a ''szaggat'' nálad azt jelenti, hogy ''tép''
, azaz megy, mint állat, akkor igen: 1GB RAM-mal minden jobban megy, mint 256-tal. Ergo én arra céloztam, hogy ha most 256-od van, és van, ami emiatt szaggat (játszhatatlan, akadozik, kevés az FPS
), akkor a memóbővítés ezt megoldja!
-
DigitXT
félisten
Hát úgygondoltam ha felhúzom 400/500-ra akkor jólessz.
Te tudod, de hidd el, csodát nem várhatsz ettől a karitól. Nézz be a 9600XT topikba, épp ilyesmiről volt szó ma délután.
Másis az abit radeon 9600-át felhúszta
A húzás nem gyártó, hanem szerencsefüggő!
400/660 volt és majdnem ilyen hűtéssel.
Mégegyszer mondom: van, amit a hűtőszekrénybe is tehetsz, akkor se bírja a magasabb tempót: egyáltalán nem triviális, hogy kinek mennyi plusz lakozik az adott cuccában, ergo más eredményeire nem nagyon lehet építeni. Nekem pl. egyáltalán nem húzható a RAM: 297-ről 303-ra még elviselte, fölötte már hibázott, viszont nem a melegedés miatt!Valszeg az időzítésteket nem bírja, stb.
Egyébként az XT szint az 500/300(600), a 400/300(600) az a hivatalos Pro.
2004 júniusban vettem a karit.ekkor volt 35k.
Megértem, hogy elkeserítő, látva a mai árakat, de hát ez van: nekem is 42-be fájt az XT-m, ma meg ennyiért 2szer jobb 6600GT-t lehet kapni: ez ilyen piac.
Na de ne szomorítsz tovább.
Eszem gallyában sincs, csak elmondtam, hogy hogy látom a helyzetet! -
DigitXT
félisten
Ati softmodot használok.Valami látszik belőle.
Ez jó, ezt kéne SolidBoynak is javasolni!
A nemérdemli asztjelenti hogy nemjó rá vagy nem működteti?
Azt jelenti, hogy túl jó rá, és nem éri meg azt a sok pénzt: nem fogsz tudni annyival többet húzni brutál hűtéssel sem, hogy igazán komoly javulást érj el. -
DigitXT
félisten
válasz
neduddgi #403 üzenetére
Az elnevezésről nem az ATI tehet, hanem a Sapphire: nekem is ilyen karim van, de ennek ellenére elítélem őket ezért. Ráadásul ők az egyikek, akik kiadtak butított 9800Pro-t is, ami alig jobb a 9600XT-nél, ami már tényleg pofátlanság. És hogy a még el sem kezdett flame-et csírájában elfojtsam
: nekem első AGP-s kártyaként egy FX5200 jutott...
A pofám leszakadt, hogy milyen vacak, erre kiderült az ok: 64-bites.
Szóval részemről Abit FX5200 sux, de nem szídom érte az nVidiát.
De azért egyelőre maradok az ATI-nál.
Na jó, egy kicsit az nVidiára is haragszom: nem véletlen volt a botrány az FX-ekkel, engem meg még éppen jól beugrattak, és ld. nagyon meg is szívtam.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
SolidBoy #400 üzenetére
Én nem teljesen vágom, hogy mit magyaráz neduddgi (sry
), mindenesetre nem a GPU az, ami hazavágja a teljesítményt, hanem a memóriabusz szélessége és/vagy a butított órajelek.
A Te esetedben szerintem ''rendes'' Proról beszélhetünk, azzal az aprócska eltéréssel (ami viszont a teljesítményen még így is jelentősen meglátszhat adott esetben), hogy a RAM-órajele kevesebb. Megpróbálhatod húzni egy kicsit, és ha sikerül, akkor teljes értékű Pro-t kapsz, de ha nem (és ez a valószínűbb
), akkor szívás: elvileg olcsóbban kellett, hogy hozzájuss a karihoz, mert ''gagyibb'' RAM-ok kerültek rá, épp a költséghatékonyság miatt. (Ami a gyártónak jó, az a felhasználónak szívás.) Amúgy szvsz szemétség ez az Advantage elnevezés, mert én hallás alapján simán úgy értelmezném, hogy ''előnyösebb'', jobb, mint a többi, erre kiderül, hogy rosszabb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple MacBook
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Microsoft Outlook topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest