Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • kwzatz

  őstag

  Többször látom, hogy írjátok az SSD-t, de nekem pl. nem az SSD-men van a QC, mégis betölt időben. Sőt, még várok is, szóval nem gondolom, hogy a töltési idő problémának a HDD lenne az oka.

 • kwzatz

  őstag

  "Azért van és még lesz ott pár olyan húzó cím, aminek 900p ben is örülhetnénk pc-n."
  Így van, ebben nincs hiba, de ez azért visszafelé is működik, mert konzolon mindeközben nincs lehetőség játszani egy csomó, emberek millióit megmozgató PC-játékkal, mint a Dota2, LoL, Hearthstone, Starcraft 2, Path of Exile, vagy a topic témája, a Quake Champions, nem beszélve arról, hogy ezek egy része ingyenes.

  "egyre kevesebb érdemi fejlesztő marad a régi platformnál" Ezt nem igazán tudom hová tenni. A Naughty Dogon kívül ki van még ilyen "érdemi fejlesztő", aki annyira kiemelkedne, többször bizonyított és csak konzolra készít játékokat? Vagy olyan érdemi fejlesztő, aki korábban PC-re is fejlesztett, de áttért arra, hogy csak konzolra készít egy ideje? Tény, nem ismerem annyira a konzolos fejlesztőket, de csak a Naughty Dog nevét látom mindig mindenhol.

  "Az a komplex összhatás hiányzik, amit nagyon jól 10/10 hangulattá csomagoltak pár intenzív, munkával töltött évvel."
  Nem játszottam az említett játékokkal (és nem is vitatom, hogy jók, amit láttam belőlük, abszolút annak tűnnek), de ez, hogy ez a komplex összhatás hiányzik PC-n, a te szubjektív véleményed. Ettől függetlenül PC-re is megjelent az utóbbi pár évben is rengeteg olyan játék, ami alapvetően a játékosok többségének véleménye szerint (metascritic user score.) jobb, mint pl. az Uncharted 4. És nem is kell ehhez Witcher 3-at emlegetni, elég egy Life is Strange is hozzá, de még egy To the Moon is. Kinek mi ugyebár a "10/10"-es élmény.

  És itt most én nem a konzolok ellen beszélek, meg konzol vs pc vitát sem szeretnék kezdeni, csak a korábbi megállapításod ("Nem is csodálom, h annyian lépnek konzolra inkább.") számomra mindig felemásnak és irracionálisnak tűnt, főleg olyan "problémából" kiindulva, hogy a GTX 1070 sem elég 4k-ra.
  Soha nem értettem, hogy miért következik abból, hogy a GTX 1070 nem elég 4k ultra/60fps-re, az, hogy inkább váltok konzol 900p/1080p/pc-s medium beállítások/30 fps-re. Csak ezért írtam azt, amit.

  És hogy egy videót is linkeljek, hogy mit is jelent a "nem elég 4k-ra" pl. a Quake Champions esetén:Quake Champions GTX 1070 4k/ultra
  35-50 fps-t jelent (ráadásul az AA is ultra). Kompetitív online multiplayer játékhoz ez valóban nem elég, persze ott a másik kérdés, hogy aki komolyan veszi, az miért is tolná 4k ultrán.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Nem vagyok benne biztos, hogy érdemes reagálnom, de pár dolog: A PoE - bár nem játszok vele, öcsém igen - elvileg a valaha volt legjobb aRPG, egyre többen játszanak vele, mindenhol ajnározzák, Diablo 3-at "nem annyira" (és még akkor szolidan fejeztem ki magam), szóval ez megint a szubjektív véleményed. Amiket felsoroltál konzolos játékokat, azokban az években mindig voltak pc-n szebbek. Pl. a Heavenly Sword 2007-es. Ilyen game-eket lehetett tolni akkor PC-n, mint a Bioshock, UT3, Portal és nem 720p-ben, mint a HS-t...(amúgy szeretem a Ninja Theory-t, igazán stílusos játékaik vannak, szerettem a DMC-t is, és pont most Enslaved-ezek)

  Nem láttam az új generációs konzolokat (amikhez 3 éven belül kellett újra a pénztárcához nyúlni - ugye a konzolok azért jók, mert nem kell gyakran "fejleszteni", lol), de nem láttam élőben 4k-ban semmit, PC-n sem. Szerintem ma már alapvetően olyan szinten van a játékok grafikája, hogy szinte minden szép, némelyik kiemelkedő. 1080p high/ultrán játszogatok, nekem bőven elég, nem hiszem, hogy ez lenne a lényeg. Ettől függetlenül nyers erőben a GTX 1070 keresztbe lenyeli a PS4 Prót, szerintem ez nem vitatéma, tény.

  "Köszönhetően (részben) az erőforrás pocséklásnak már csak a lol és pár fun játék maradt pc-n "élvezhető" kategória."
  Szerintem meg nem, rohadt sok jó játék van, pont. Szubjektív.

  "Régen volt egy tucat játék pc-n amit nyomtam és sokan szerettünk."
  Emberek millióinak most is van (én inkább azt nem tudom eldönteni, hogy melyikre szánjam az időmet), ezt sem nagyon lehet tovább tekerni, ennyi.

  "Ha ellövik a qc patront is, cserélem a hardverpark egy részét és fotelből figyelem a folytatást."
  Nyilván mindenki úgy dönt, ahogy szeretne.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Nem, ez attól egyoldalú, hogy olyan megállapítást teszel (arra a kijelentésre, hogy a GTX 1070 nem elég 4k-ra - miközben kétszer annyira elég, mint egy nyomorult PS4 Pro - azt reagálod, hogy "Nem is csodálom, h annyian lépnek konzolra inkább"), aminek abban a kontextusban logikailag az ég adta világon semmi értelme, majd mikor viccelődve válaszolnak rá, akkor elkezded összemosni a játékok minőségével a dolgot. Összességében így meg nehéz eldönteni, hogy valójában mit is állítasz. Döntsd el először, hogy most a konzolok teljesítményfölénye (ezt még leírni is nehéz) miatt váltanak, vagy a jobb, exkluzív játékok miatt, illetve azért, mert PC-n már szinte alig lehet valamivel játszani. Az első vicces, a második meg szubjektív. És részben vicces. Valójában pedig nem sok értelme van ezen vitázni, ahogy írtam korábban, mindenki azon játszik, amin szeretne. Ha valakinek megér 100+ ezer Ft-ot néhány exkluzív játék, vegyen konzolt.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Én is lezártnak tekintem, mert nem érted, hogy amit leírsz, az a te szubjektív véleményed, és nem a világmindenség örök érvényű igazsága. Továbbá azt sem érted, hogy pl. egy GTX 1070-nel ugyanolyan grafikai beállítások mellett ugyanazzal a játékkal valószínűleg még az elpocsékolt energiák mellett is nagyobb fps-sel tudsz játszani, mint egy PS4 Próval. Ettől még sokan állítják, hogy nem elég 4k-ra, ez náluk azt jelenti, hogy nem elég ultra 4k 60fps-re. Arra viszont bőven, amit a PS4 Próval érnek el. Továbbá felsorolsz konzol exkluzív játékokat, miközben lehet ugyanannyit mondani, ami PC-re exkluzív. Valóban parttalan az egész. Játssz konzolon, természetesen ez a te dolgod.

  Tegnap 2-szer is meg akartam kérdezni a topicban, hogy másnak sem indul a QC vagy nálam van a gond, és mindig elfelejtettem végül emiatt a beszélgetés miatt. Mára viszont okés megint.

 • kwzatz

  őstag

  Client error (talán error 104-et írt). Újraindítottam a gépet is, semmi nem segített, folyamatosan ezt kaptam egész nap, pedig 8-10-szer tuti próbálkoztam. Ma viszont ismét okés 2-ből 2-szer, nem tudom, mi lehetett tegnap.

 • kwzatz

  őstag

  "de pofa leszakad, hogy 780 és 1070 között még mindig nem éri meg váltani"
  780 vs 1070
  Körülbelül kétszer akkora a teljesítménye, miközben picivel halkabb/kevesebbet fogyaszt/hűvösebb. Mi a cél?Mi érné meg? Számodra. :)

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Én sem értem, miért ezt az engine-t használják, mikor az id Tech 6 a Doomban már megmutatta, hogy mit tud. Nálam a 4GB-os 470-en Vulkannal maxon (kivéve a textúrát, aminek a nightmare beállításhoz több, mint 4GB VRAM kell, valamint motion bluff off, mert nem rajongok érte) folyamatosan 100 fps felett volt és szvsz szebb volt, mint a QC. Egyébként a QC is 100 felett van low-on, de nálam is meg-megakad látszólag indokolatlanul. Ez a maxra pakolt textúráknál low memory probléma szintén furcsa 16GB RAM mellett (elvileg a cache miatt van valami módon, nálam 4GB-ra van állítva és csak a QC miatt nem változtatok rajta), de ezek szerintem olyan dolgok, amit meg kell hogy oldjanak a béta során. Ha nem fogják, akkor lesz nagyobb gond.

 • kwzatz

  őstag

  Most küldtek csak úgy e-mailben steam kódot az Early Accesshez. A Bethesda Launcher változat fent van, de már régóta nem frissítettem, szóval 12GB töltögetést jelez. Van értelme megcsinálni, mert össze lehet utána valahogy kötni a steam accounttal, hogy onnan tudjam indítani, vagy inkább töröljem az egészet és steamen telepítsem? Előre is kösz a segítséget!

 • kwzatz

  őstag

  Ez leginkább attól függ, mi a cél és hogy új vagy használt kártyát akarsz venni, és milyen árkülönbségek vannak a kártyák között, valamint mérlegelned kell, hogy neked mennyit ér az, hogy valamivel jobban fut az erősebb kártyán. Ha 60 fps (szerintem multiplayer fps-t az alatt nem igazán érdemes) és low-medium, akkor a 950 elég lesz a youtube videók alapján, a 750Ti szerintem még meginoghat itt-ott. Még azt hozzátenném viszonyítási alapnak, hogy egy új 1050-et 3 év garanciával most 40k környékén lehet venni.
  Egy ilyen videót találtam:
  i7-770k+GTX 960
  Neked valamivel gyengébb lenne a teljesítményed az i5+950 kombóval, de a felbontásból eredően szerintem pont nem lenne nagy különbség ehhez képest. Minden beállítás low-on.
  De remélem ír még majd valaki a kérdésedre az enyémnél nagyobb tapasztalattal.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  "Azért tőled is kedves, hogy a hirdetésben JÁTÉKRA is ajánlod a 60 Hz-es IPS-csodát. "
  Nem kifejezetten Quake Championsre ajánlja vagy multiplayer fps-ekre, hanem szimplán játékra. Ha valakinek komolyabb tervei vannak a kompetitív game-ekkel, akkor nyilván tudni fogja, hogy ez nem neki íródott. Nekem is "60Hz-es LG IPS csodám" van és megfelel játékra. Az emberek 99,9%-át az elérhető eredmények terén amúgy is a skill/játékra fordítható idő fogja meg hamarabb, nem a monitor képfrissítése meg válaszideje. Nem hiszem, hogy a hirdetését a 0,1%-nak szánta.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  "nyilvan az esport szintu playerekre gondolok, nem a publamakra"
  Te magad írod le, hogy miért nem erős vaktában dobálózások, persze, hogy az esport playerek a lehető legjobb feltételekkel akarnak és fognak játszani. Pont erről írtam, hogy kinek nem szól a hirdetés és miért nem. Ráadásul a százalékokat, ha alaposan elolvasod, arra írtam, hogy az emberek jelentős része nem a monitor tulajdonságai miatt lesz azon a szinten, ahol lesz, nem pedig arra, hogy kinek milyen monitor van.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Nem mondtam olyat, hogy nincs különbség, elhiszem, hogy más élmény és persze, hogy jobb vele játszani.

  "60 Hz már 10 éve is bőven AIDS volt bármilyennemű real-time játszódásra, nemhogy most."
  Túlzásokba estek. Ráadásul nem kis túlzásokba. Az első 120Hz-es LCD monitort most direkt megnéztem, 2009-re datálják, az első 144Hz-eset meg 2012-re. Emellett te még mindig csak kompetitív fps-ekről beszélsz (legalábbis remélem nem a Witcher 3-ban tartod AIDS-nek a 60fps-t, mert az azért nap hsz-ének is elmegy úgy...), miközben én még mindig arra reagáltam, hogy a hirdetésében szimplán játékra ajánlotta a monitort. Amire tökéletes. Leírhatom még ezerféleképpen, ti is, ugyanoda fogunk jutni.

 • kwzatz

  őstag

  Ha ti azon fanatikus pro playerek közé tartoztok, akik az elmúlt 10-12 évben is folyamatosan CRT monitoron kompetitíven tolták a Quake-et, az megint teljesen más. De szerintetek hány ember használt CRT-t ebben az időszakban LCD/LED helyett? Tényleg nem tudom már másképp megfogalmazni, hogy nem csak a kompetitív fps-ek jelentik a játékot, még akkor sem, ha nektek igen. Így nem igazán értettem, hogy miért kérnek számon valakit, aki játékra mer ajánlani egy 60Hz-es IPS monitort, erre reagáltam. Az, hogy ez nem lesz triviális, nem igazán gondoltam volna. De legyen igazatok, a 60 fps AIDS már 10 éve. Lehet tolni a Witcher 3-at 640*480-ban a jó kis 10 éves CRT monitoron 120Hz-es képfrissítéssel. Az nem AIDS. :D

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  "Amúgy meg a felbontást játszódásnál BÁRMIKOR beáldoznám a képfrissítés javára."
  Nincs ezzel probléma, de ezzel az elenyésző kisebbséghez tartozol, a többségnek elég a 60 fps singleplayer game-eknél. Ahhoz, hogy ezt lásd, elég ha körbenézel a ph topicokban vagy redditen. Ezért lehet 60Hz-es IPS monitort ajánlani játékra, én ennyit állítottam, nem többet.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Akkor vehetnéd már a 240Hz-es monitort is, mert a 144Hz ma már kevés. Az idén vásárolt LCD-d a hitvallásod mellett kifejezetten rossz befektetés volt, törekedhettél volna a jobbra, az értelemre. Így lemaradsz néhány képkockáról az AI által irányított koboldokkal szemben, enélkül pedig valószínűleg nem lesz teljes az életed.

  "Az a baj, hogy a hitvallásodból hiányzik az elveszejedett(sic) pleb jóra, s értelemre buzdításának szándéka."
  Alapvetően inkább az lehet a különbség kettőnk között, hogy nem tekintem az embereket elveszett (ilyen szó van) plebnek és a fellegekben sem járok.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Így van, az maga az AIDS már 10 éve, kifejtetted. Valójában mást sem fejtettél ki csak ezt, annak ellenére, hogy majdnem minden kommentben leírtam, hogy tisztában vagyok vele, hogy egy jó 120/144Hz-es monitor nyilvánvalóan jobb, mint egy 60Hz-es, te minden kommentben megpróbáltál meggyőzni ugyanerről. Nem számít, hogy ez kb. annyira vitatéma, mint az, hogy a 2 nagyobb mint az 1, és senki nem kérdőjelezte ezt meg. De hagyjuk, én befejeztem itt az offolást ezzel kapcsolatban.

  maross: :D
  (Nagy bátorságra vall amúgy 2db 4k-s, 60Hz-es monitorral a topicba írni... abból már lehetett volna 240Hz-es monitort is venni! Erre itt már elveszejedett plebeznek egyesek. Jelentsen akármit is az elveszejedett szó. Gyanítom az elveszett és az eltévelyedett a kombinációja, és így mindkettőnél sokkal rosszabb!)

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Eddig mindösszesen egyszer ajánlottam egy jó barátomnak, azóta is nagy megelégedéssel használja. Több szempontot is sikerült közben figyelembe venni (mint mondjuk a rá fordítható összeg, mire használja stb.), mint ha a "60Hz az AIDS volt már 10 éve is" vonalon mozogtunk volna, így sikerült az igényeihez szabni.

  Ha multiplayer fps-ekben szeretne valaki rombolni, én is 144Hz-es TN paneleset ajánlanék. Valószínűleg azért nem tudod ezt az egészet megérteni, mert erős a gyanúm, hogy valójában csak multiplayer fps-ekkel játszol (ha már Quake-ben elvileg pro vagy, valószínűleg nincs is másra nagyon időd, ez teljesen érthető), így elfogultságod miatt képtelen vagy más szemszögből látni a dolgot.

  Ráadásul ha tényleg egy 750Ti-d van, ahogy oldbaidhun írja, akkor még nehezebb értelmeznem az "Az a baj, hogy a hitvallásodból hiányzik az elveszejedett pleb jóra, s értelemre buzdításának szándéka" gondolatodat, kicsit inkonzisztensnek tűnik.
  Nem nagyon tudnék azzal egyetérteni, aki szerint egy Witcher 3 vagy Rise of the Tomb Raider nagyobb vizuális élmény egy 144Hz-es TN panelen 144 fps-sel low grafikán, mint egy jó IPS monitoron high+ grafikán 60fps-sel.

  oldbaidhun:
  "Azt hiszem a veterán Y generáció más (túlzó) igényt támaszt a gaming kultúrával szemben, míg a „digitális bennszülöttek” azaz a Z kevésbé gyakorlatias. A fiatalabbak és kiszolgáltatottak hamarabb benyalják az design-effekt-csillogás-felbontás-szerencsejáték vonalat."
  Nekem még mindig ugyanakkora élmény az UT99, vagy a Fallout 2, mint 15 éve, és semmi nem áll távolabb tőlem, mint a Z generáció gondolkodásmódja (sőt, a Z generációs öcsém is így van ezzel :) ), de ha egy olyan single player játékkal játszik az ember, ahol az élmény egy részét a látvány is jelenti (mint a 2 fentebb említett játéknál), akkor szerintem értelmetlen lemondani róla, ha nincs rá okod. De ahogy írtad, nem vagyunk egyformák, és van, aki ezt nem érti.
  (a szerencsejáték vonal viszont érdekes, mert a pókerre van rálátásom, és ott az idősebbek az elveszettek, miközben a fiatalok bedarálják őket)

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Csak oda jutunk, hogy preferencia kérdése.

  "Csak van egy minimum igényességi küszöb, amit nem vagyok hajlandó lejjebb adni."
  750Ti-vel egészen biztosan lejjebb kell adnod, csak te nem a képfrissítéssel teszed, hanem máshol. 1080p Doomban a 60 fps ezt a kártyát gondolom megfogja csontminimumon is (esélyes, hogy az 50 is), így meg a felbontással kell lejjebb menni. Ekkor ott vagyunk, hogy van monitorod 80e Ft+-ért, miközben 2005-ös vizuális élménnyel játszol (bár talán a Doom még minimumon sem csúnya, a Fallout 4-re gyanítom, hogy jobban áll ez). Engem zavarna, hogy ha így állnék, miközben százezreket költöttem egy konfigra. Neked ér ennyit a képfrissítés, nekem pl. rohadtul nem. De írtad, hogy alapvetően nem igazán játszol 2010 utáni játékokkal, így végül is összességében elég lehet a 750Ti.

  "A 750Ti egyáltalán nincs kontrasztban a 'pleb jóra buzdításával'. Valójában köze nincs hozzá, de ha lenne is, akkor a szándékolt kontextusban finoman prezentált üzenete az lenne, hogy gameplay >>>> gfx, bárhol, bármikor."
  Az általam fentebb írtakat kombinálva a most következő néhány gondolattal van hozzá köze. Vagyis: Ezzel részben egyetértek, én is toltam az általad felsorolt játékokat, Quake 2-3, UT, W3, Fallout széria, IWD, Commandos, Desperados, Age of Empires, Max Payne-ek stb., nekem is sokkal fontosabb a gameplay, de a gameplay+gfx>>>> csak gameplay, némelyik új játéknál tényleg egy plusz élmény. A vizuális megjelenésért felelős készítőknek egészen biztosan rengeteg munkája van ebben, és néhány játék esetében, amit véghezvisznek, az már tényleg művészet (Witcher 3-at kell megint megemlítenem, a Blood and Wine-ja Toussaint-ját látvány tekintetében szerintem elég nehéz lesz felülmúlni egy ideig), és én ezt értékelem, rengeteget tesz hozzá az atmoszférához. Az, hogy valami technológiailag fejlett persze, még látvány szempontjából is kevés, sokkal inkább megfog a művészi érték, a Witchernél mindkettő rendben van. De pl. most kezdtem el a Castlevania: Lords of Shadow-t, ami már nem mai gyerek, így nem is a legfejlettebb, mégis lenyűgözően néz ki, látszik rajta a hozzáértés és ez része a pozitívabb összhatásnak. Említhetném még a Dark Soulst is. Persze nem mindenkit érdekel ez, így érthető, ha téged sem, de én pl. szeretem a szépet, hozzátéve azt, hogy önmagában a szép kevés. (szép is legyen, meg okos is :B ) Ez megint jobban domborodik ki mondjuk egy IPS monitoron, ahogy írtad, ott már a magasabb képfrissítéshez meg mélyebben a zsebbe kell nyúlni.

  Persze az lenne a legegyszerűbb, hogy betol az ember 1-2 1080Ti-t az i7 mellé, hozzácsap egyet az 1440p-s, 144Hz-es (mondjuk az általad linkelt EIZO-t) és mindig az aktuális játék/munka igényéhez igazítja a dolgokat. De ez nekem kb. csak annyira érné meg pl. a jelenlegi konfigomhoz képest, hogy talán az első 100 milliómat átlépve gondolkoznék el csak rajta. De még lehet, hogy akkor is rosszul érezném magam, hogy ennyit költök egy konfigra.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  "Jó jó, pl a doom16 very nice iparosmunka, de 10 év alatt kb ~ 5 jó cím pc-n, meg egy limbo az nem olyan nagy pukkanás."
  Én ezzel sem értek egyet, de már második témában nem kezdenék offolni a topicban. (lassan felrakom inkább a steames QC-t, ha már ingyen osztogatták, hogy ON is legyek :DDD )
  De pl. ezekből nem tudom, mennyit próbáltál:
  Mass Effect trilógia, Batman: Arkham trilógia (Origins kimaradt nekem), Dark Souls széria, Tomb Raider, Shadow Warrior, Darkness II, The Walking Dead (egyelőre 1. évadot játszottam végig), The Wolf Among Us, Life is Strange, Dishonored + DLC-k, Divinity: Original Sin, Super Meat Boy, Bioshock széria, Metro 2033+Last Light, Alan Wake, Quantum Break (szidhatták akárhogy a megjelenéskor, ehhez most volt szerencsém, rendkívül okos időutazós sztori), Deus Ex: Human Revolution, Ori and the Blind Forest, Portal 1-2, Brothers: Tale of Two Sons (alapvetően szerintem középszerű, de van benne egy olyan zseniális momentum, hogy önmagában amiatt megéri azt a pár órát), DMC, és a már említett Doom és a Witcher széria. Ezek mellett gyanítom, hogy van még legalább 20-25+, ami kimaradt nekem is (valójában ezek között is van néhány, amit csak tesók, ismerősök magasztaltak), nem beszélve még jó néhány kevésbé ismert indie címről (pl. Swapper). Ezek között viszont már így is van néhány instant klasszikus azért, csak meg kell ezeket találni.

  [ Szerkesztve ]

 • kwzatz

  őstag

  Persze, 720p-re a 750 Ti is elég. De a 720p már 10 éve is AIDS volt. (bocs, ezt nem lehetett kihagyni ;] ) Viccet félretéve, most megnéztem kíváncsiságból, mert valószínűleg tényleg kb. 10 éve lehetett, mikor utoljára 720p-ben játszottam (kb. 2 éve játszok 1080p-ben, előtte 1440*900 volt nagyon sokáig). Attól függetlenül, hogy nem nevezném csúnyának a Doomot 720p max-on sem, azért egymás után összehasonlítva 1080p-vel ég és föld. Az a részletesség/élesség plusz nagyon jót tesz neki. Amúgy tényleg jól skálázódik, jó engine. Nekem RX 470-em van, 720p max mellett nem mozdul el 200-ról (nem tud fölé menni, valami engine-beli korlátozás lehet), de 1080p max (a textúra van eggyel visszavéve, mert a legmagasabbhoz már 6GB VRAM-os kártya kell) mellett is 110-150 fps között mozog. Persze ez Vulkanban, Open GL mellett kevesebb. (Geforce-ok egyébként nem igazán nyernek semmit a Vulkannal, ahogy a teszteket láttam korábban)

  Ez az egész megszokás kérdése is. Érthető, hogy ha valaki világ életében 100+Hz-es monitort használt, akkor látja a különbséget visszafelé és zavarja. Esélyes, hogy én is így lennék vele, mint ahogy a felbontással is így vagyok. Amíg alacsonyabb felbontást használtam, nem zavart, most meg már igen. Ugyanígy észreveszem azt is pl. amit a Falloutnál írtál, ha 60-ról visszaesik 40 fps-re. Régebben simán játszottam 35-40-nel játékokat (nem RTS-re meg körökre osztott cuccokra gondolok, azoknál még a 30 is elég, ott van pl. a C&C Tiberium Wars, max annyit tud), nem volt vele problémám. Most viszont volt alkalmam a Quantum Breakhez, amit nem nagyon lehet úgy beállítani, hogy ez ne forduljon elő, és szimplán észreveszem. Szerencsére maga a játék volt annyira jó, hogy ezt az egy hibáját el tudjam nézni.

Hozzászólok Aktív témák