Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz Vigilante #2817 üzenetére

    Ahogy írtam korábban is, a spórolást nem a pénzre értettem, hanem az időre, amit belefektetsz a vásárlás előtti alapos tájékozódásba. : >

    Most néztem árukeresőn ezt az ASUS billt, és én egy ezressel (még annyi se) drágábban vettem ezt.

    Még ennél is olcsóbb kb. 2-3 ezerrel a TKL-es verzió (nincs rajta numpad, és nem RGB, hanem egyszínű a világítás) - ami amúgy szerintem szerencsésebb játékhoz, mivel a két karod kisebb szöget zár be használat során, nem kell annyira "terpeszteni" (már ha alapvetően a WASD környékén mókolsz). Az Outemu Red kapcsolós fehéren pislákol, az Outemu Blue-s meg zölden.

    Ez is például egy egész kellemes darab, bár némileg drágább, mivel nem sima mechanikus, hanem optomechanikus, és nem csak a kupakokat, de magukat a kapcsolókat is ki tudod szedni a NYÁK-ból, forrasztás nélkül - és ebből is létezik kék és piros is. Ez a kiszedhető dolog annyiból jó, hogy mindenféle kapcsolókat lehet külön is venni neten (meg kupakokat, meg minden egyebet is amúgy - külön iparág épült ki a teljesen egyedi mech billek otthoni összerakásához) , és ez nem csak akkor jön jól, ha mondjuk az egyik lehal a billedben és cserélnéd, hanem akár vegyeskapcsolós dolgokat is össze tudsz legózni, ha akarsz. Például alapvetően Redeket használsz, de a CTRL-ALT-SHIFT-SPACE Blue (ezt itt külön vásárlás nélkül is meglépheted, mert ehhez a Tesoro modellhez kapsz ajéndékba négy extra mikrokapcsolót - a Blue-shoz Redeket, a Redeshez Blue-kat), miközben a fegyverbindjaid Blackek vagy Brownok - akármi.

    A Red lineárisan jár, nincs határozott aktuációs pontja és halkabb, mint a Blue (aminek amúgy imádom a hangját). A Blue keltette zörejeket a linken csekkolhattad, és annyit érdemes még róla tudni, hogy határozott aktuációs pontja van, és egy kicsivel nehezebb lenyomni, mint a Redet - ergo némileg könnyebb a másikat spamolni. Játszódáshoz a kettő közül inkább a Redet szokták volt javasolni, de ez teljesen személyes preferencia kérdése. Razerből Orange-et vennék (régebben Kailhok voltak benne, de mára átbrandelt Greetechek), mert van egy enyhén érezhető aktuációs pontja, ellenben halk.

    Csak azért meg ne vegyél valamit, mert XY márka.

    A Cherryről: igen, az az eredeti de facto sztenderd, de szerintem ANNYIVAL nem jobbak a normális kópiáknál, mint amennyivel drágábbak. Engem pl. a 70 ezres Corsair K95 RGB Platinum az MX Speedjeivel 10 percen belül felkúrt, és húztam is kifelé a gépből. Kinek a pap, kinek a papné ugye. Kinek meg a papné lánya. ;]

    Egér: egy optikai szenzor mindig jobb. A Razer jellemzően régebben gyártott jobb/strapabíróbb cuccokat (mint kb. az összes többi gyártó) - és itt nem csak egerekre gondolok. Pl. az előd Razer Mantis köröket ver akármilyen Goliathusra.

    (ÉS tartós) Razer egerek:
    -------------------------------------
    Razer Krait (az eredeti, nem az újra kiadott refresh)
    Razer Diamondback
    Razer Diamondback Plasma
    Razer Diamondback 3G
    Razer DeathAdder v1 (3G)
    Razer DeathAdder v2 (3.5G)
    Razer Salmosa
    Razer Salmosa Asian Edition
    Razer Abyssus 3G
    Razer Abyssus / Abyssus Mirror 3.5G
    Razer Boomslang 2007 CE (3G)

    Mint láthatod, nem mai csirkék, még a Synapse előtti időkből vannak. Persze használtan fillérekért ki lehet fogni nagyon király dolgokat. Igény esetén egy kis "restaurálás" (takarítás, új teflon, mehetnek bele japán Omron D2F-01F mikrokapcsolók, esetleg még paracord) után hadd szóljon. Fullos, még a gyárinál is korrektebb élmény, ócóér.

    Az újabb DA-kban már "elvesztem" (értsd nem foglalkoztam velük), de azt tudom, hogy vannak köztük olyanok, amik jók, de olyanok is, amik nem.

    Az egeres topik összefoglalóját értelmezve olvasd át, aztán ha jobban megfogalmazódtak az igények, a totyikban biztosan segítenek, hogy találj valamit. Paracord gyártás is lassan beindul arrafelé.

    Az biztos, hogy ha a régebbi modellek (amik semmivel sem rosszabbak az újaknál, sőt) is játszanak, igen-igen sok opció közül lehet válogatni - és nem is feltétlenül vagyonokért.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák