Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz Synthwave #1849 üzenetére

    Csak oda jutunk, hogy preferencia kérdése.

    "Csak van egy minimum igényességi küszöb, amit nem vagyok hajlandó lejjebb adni."
    750Ti-vel egészen biztosan lejjebb kell adnod, csak te nem a képfrissítéssel teszed, hanem máshol. 1080p Doomban a 60 fps ezt a kártyát gondolom megfogja csontminimumon is (esélyes, hogy az 50 is), így meg a felbontással kell lejjebb menni. Ekkor ott vagyunk, hogy van monitorod 80e Ft+-ért, miközben 2005-ös vizuális élménnyel játszol (bár talán a Doom még minimumon sem csúnya, a Fallout 4-re gyanítom, hogy jobban áll ez). Engem zavarna, hogy ha így állnék, miközben százezreket költöttem egy konfigra. Neked ér ennyit a képfrissítés, nekem pl. rohadtul nem. De írtad, hogy alapvetően nem igazán játszol 2010 utáni játékokkal, így végül is összességében elég lehet a 750Ti.

    "A 750Ti egyáltalán nincs kontrasztban a 'pleb jóra buzdításával'. Valójában köze nincs hozzá, de ha lenne is, akkor a szándékolt kontextusban finoman prezentált üzenete az lenne, hogy gameplay >>>> gfx, bárhol, bármikor."
    Az általam fentebb írtakat kombinálva a most következő néhány gondolattal van hozzá köze. Vagyis: Ezzel részben egyetértek, én is toltam az általad felsorolt játékokat, Quake 2-3, UT, W3, Fallout széria, IWD, Commandos, Desperados, Age of Empires, Max Payne-ek stb., nekem is sokkal fontosabb a gameplay, de a gameplay+gfx>>>> csak gameplay, némelyik új játéknál tényleg egy plusz élmény. A vizuális megjelenésért felelős készítőknek egészen biztosan rengeteg munkája van ebben, és néhány játék esetében, amit véghezvisznek, az már tényleg művészet (Witcher 3-at kell megint megemlítenem, a Blood and Wine-ja Toussaint-ját látvány tekintetében szerintem elég nehéz lesz felülmúlni egy ideig), és én ezt értékelem, rengeteget tesz hozzá az atmoszférához. Az, hogy valami technológiailag fejlett persze, még látvány szempontjából is kevés, sokkal inkább megfog a művészi érték, a Witchernél mindkettő rendben van. De pl. most kezdtem el a Castlevania: Lords of Shadow-t, ami már nem mai gyerek, így nem is a legfejlettebb, mégis lenyűgözően néz ki, látszik rajta a hozzáértés és ez része a pozitívabb összhatásnak. Említhetném még a Dark Soulst is. Persze nem mindenkit érdekel ez, így érthető, ha téged sem, de én pl. szeretem a szépet, hozzátéve azt, hogy önmagában a szép kevés. (szép is legyen, meg okos is :B ) Ez megint jobban domborodik ki mondjuk egy IPS monitoron, ahogy írtad, ott már a magasabb képfrissítéshez meg mélyebben a zsebbe kell nyúlni.

    Persze az lenne a legegyszerűbb, hogy betol az ember 1-2 1080Ti-t az i7 mellé, hozzácsap egyet az 1440p-s, 144Hz-es (mondjuk az általad linkelt EIZO-t) és mindig az aktuális játék/munka igényéhez igazítja a dolgokat. De ez nekem kb. csak annyira érné meg pl. a jelenlegi konfigomhoz képest, hogy talán az első 100 milliómat átlépve gondolkoznék el csak rajta. De még lehet, hogy akkor is rosszul érezném magam, hogy ennyit költök egy konfigra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák