Keresés

Aktív témák

• karib

addikt

Tápok: Enermax és Chieftec rulla, de hát az áruk is. Codegenek jók, mennek, csendesek, eddig nekünk sem volt gond velük. Viszont nincsenek egy súlycsoportban a fenti két versenyzővel - aki kézbe veszi a cuccokat, érzi is.

Most egy 400 W-os noname tápot használok, amit egy ''Feel V'' típusú házból halásztam. A ventije erős, de irgalmatlan hangos, ezért ki lett cserélve egy Papstra, és a munkát elvégző ismerősöm szerint nagyon jól meg van építve (nála kötnek ki az elszállt tápjaink, tehát egy pár versenyzőt már látott) - valszeg valami jobbfajta tápot koppintottak le :) Viszont anyag is van benne, bazinagy kondik, hűtőbordák, dugós (nem odaforrasztott) venti van benne, duplán szigetelt kábellel, szóval nagyon teccik :)

Szóval: átlagos dolgokra egy bármilyen (természetesen nem átszitázott...) 300-as megteszi. Annyit értsünk meg, hogy egy jó táp sokba kerül, azaz 20-30e. 10-ért nem kell csodákat várni, pláne házzal együtt. A Codegen semmi extra, csupán jó és mázlisták, mert kicsi az ország és az olcsó 300W-os házaikkal nagy névre tettek szert, de ennyit az ősrégi 230-as DTK tápunk is tudott...

• karib

addikt

Csendesítési lehetőségek:

HDD: Barracuda ATA IV, vagy esetleg Maxtor D740X, de abból nem mindegyik folyadékcsapágyas, és a Seagate amúgy is halkabb.

Ventik: ha a vízhűtés nem játszhat és nem akarod nyitvahagyni a házat, akkor javallott a csövezés: kintről szívasd a levegőt a bordákra. Nekem a procinál bevált, most készül majd a VGA-ra és a chipsetre is. HDD-n is gondolkodom. Ráadásul csökken az interferenc zaj is, mert távolról fúva kevesebb zaj keletkezik a bordákon, mintha ráépíted direktbe a ventit. Legalábbis nekem úgy tűnik.

• karib

addikt

válasz dshk #14 üzenetére

Egy jó védekezés: használj minőségi ventit (pölö Papst, én is most cseréltem a tápban).

Aktív témák