- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
Flashy
veterán
szerintem meg kéne próbálni rebootolni, ha úgy indul akkor nagy gond nem lehet...
-
WN31RD
addikt
Lehet, hogy kellene oda egy K* symlink is. Enélkül ugyanis, ha úgy gondolja az init, hogy az előző runlevelben is futott az adott szolgáltatás, akkor feltételezi, hogy még most is fut, és nincs szükség újraindításra. Ha van a cél runlevel könyvtárában K* symlink, azt úgy értelmezi az init, hogy mindenképpen újra kell indítani a szolgáltatást.
Ez csak egy ötlet, nem biztos, hogy ez a gond, de egy próbát mindenképpen megér. -
L3zl13
nagyúr
Őszitén most így helyből meg nem mondanám neked, hogy hogy init 2-ben az init 2 parancsra történik-e valami, vagy tényleg csak ha váltasz runlevelt.
Woodyban ezek a hálózati szolgáltatások már init2-nél indulna defultban? Nekem SuSE-ban csak init 3-tól indul az összes ilyen szolgáltatás... -
c41r0^
őstag
init 2-re PuTTYon keresztül mit kéne produkálnia?
nem kéne mutatnia, milyen szervizeket(démonokat) indít el, mint mikor bekapcsolom?
mert most elfogadja a parancsot és utána visszakapom a konzolt
ja és a TOP-ban miért nem szerepel a named (el van indítva most manuálisan, ''ps -A''-ban szerepel) ?
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Így se indul automatice, nem értem.
Ha beírom, hogy init x (x=1-6) (akár PuTTYon), váltania kéne szintet, nem? Elfogadja a parancsot, de nem csinál semmit (rootként vagyok benn). Nem akarom kipróbálni sem az 1-est(halt), sem a 6-ost (reboot), mert proxyként fut a linux.
Ha már linux, akkor tudtok olyan programot (vagy parancsot), ami hasonló a Win feladatkezelőjéhez? vagyis monitorozza a folyamatokat, proc terhelést, stb.
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
init.d-ben benne van a bind scriptje, parancsra elindul.
rc2.d-be beletettem a szimbolikus linket, a neve S30bind
beírom, hogy /etc/init.d/bind stop, leáll a named.
beírom, hogy init 2, és nem indul el automatikusan
ha kivette valaki, az nem én voltam, de nem volt benne
Mit csinálok rosszul?
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
loszerafin #4 üzenetére
elindul
-
Flashy
veterán
nem írtad a disztribet, ilyenkor fontos lehet.
az rcx.d linkek elkészítésére van progi, update-rc.d a neve. de ha bekerült neked az init.d-be a bind scriptje, akkor valószínűleg a linkek is bekerültek és nem kell kézzel létrehoznod. amúgy elvileg tényleg ennyi, a könyvtárakban fut végig egy script és lefuttatja sorban a scipteket amikre a linkek mutatnak. -
c41r0^
őstag
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy egy adott processt (konkrétan NAMED) hogy lehet automatikusan elindítani, mikor valamelyik többfelhasználós init (2-4) lefut.
Konkrétan az kellene, hogy gép rebootkor vagy bekapcsnál a named is elinduljon a többi process mellett (squid, stb.).
A /etc/rcx.d könyvtárakban vannak szimbolikus linkek, ezek szkriptekre mutatnak, gondolom ezek indítják a daemonokat.
Az etc/init.d-ben vagy egy BIND nevű szkript, úgy látom, ez indítja a NAMED-et. Namost, a /etc/rc2.d könyvtárba létrehoztam egy szimbolikus linket, erre a fájlra vonatkoztatva s30bind néven, majd beírtam, hogy init 2, de a named nem indult el.
Tud valaki segíteni?
Aktív témák
Hirdetés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest