Hirdetés
-
Mozgásban az A Quiet Place: The Road Ahead
gp A PC-re és konzolokra érkező játék a hónap közepén debütál.
-
Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
ma Az Oura már a negyedik generációnál tart okosgyűrű témakörben, az eddigi erőfeszítéseik EISA díjat is hoztak a gyártónak.
-
Windows, de csak ha szereted a meglepetéseket.
lo A Microsoft minden hónapban próbálja kijavítani a rendszere hibáit, de nem múlik el úgy hónap, hogy valami...
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Fért még volna oda matrica, nem tudom miért aprózzák el ennyire.
-
tibaimp
nagyúr
Ezeket a Meteor Lake CPU-kal nem késő kiadni lapost, nem most jön az új AI képes CPU?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Predatorr
őstag
Kell a francnak energiazabáló, AI-s kémgép.
Egész jó lenne, még ennyiért is, 4080-nal, ha a felhozatalt nézem. Volt egy Predatorom (G9-791) 970M-mel (teljes értékű num billentyűzettel és eltolt nyilakkal, jókora kerettel,szóval meg tudnák oldani), jól kiszolgált 6 évig, akkor is hibátlanul adtam el. Akku mondjuk fél órássá degradálódott annyi idő alatt. Talán jön ez a konfig nagyobb/jobb házban.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
ddekany
veterán
Nem újdonság a kategória, de furcsák ezek. Ennyi ember van, aki kicsengeti 1 millát, és ezzel együtt olyan az életvitele, hogy aztán a notebook képernyő előtt kucorog a vonaton? Vagy mi a ráció ezekben? Jó nagy mérnöki kihívás persze ezt belepréselni ekkora tréfogatba.
-
Predatorr
őstag
Mondjuk rákötöm a 43" 4k monitorra, másodlagosnak szerkesztőben, játékok mellett meg ott a lapos. Gamer bill., egér, oszt' jó napot, dolgozni meg vihetem magammal. Honnan veszed, hogy gamer laptoppal bárki vonaton játszik? Semmi valóságérzék? A Predatorom 970M-mel 2016-ban 485e volt (az inflációhoz képest a 920-e nem vészes), 2 éve adtam el még 250e-ért, megszolgálta az árát.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Onnan veszem, hogy mire jó, hogy laptop (hordozható), ha gaming szempontjából helyhez köti az otthoni képernyő? Persze lehet vki 1 géppel akarja megoldani a játékot és a munkahelyre ingázást, de azt gondolnám úgy jön ki jobban a matek, főleg ha 1M a notebook, hogy képernyő mellé desktop, munkahelyre "sima" (és mellékesen kevésbé bazári) notebook.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nálam most használatban két utazós laptopom van amit ha akarok asztalivá teszem külső videokártyával. Nem kell ide még desktop is. Ugyanaz a megszokott környezet fogad akárhol vagyok és elvégzi azt amit kell.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
vakablak93
őstag
Figyelj én nagyon sokáig gémer laposoztam.
A legutóbbi is méregdrága volt. (bővítésekkel 2700 €)
Semmi értelme ennek amit írsz, nem vagy hejhez kötve. A vonaton se játtszik senki, oda a Steam Deck való.
Attól laptop hogy odateszed ahova akarod.Ezek akkor is tök jók ha nem akarsz több géppel kínlódni. Semmilyen hejhezkötés nincs abban ha otthon rárakod alkalmanként egy tvre vagy monitorra, attól a gép még kompletten hordozható marad.
Én simán arra használtam hogy a haverhoz átugrok játtszani kis szombat esti gamepartikra , vagy ha hazalátogatok az ősökhöz akkor a gép kijelzőjén, és billentyűzetén játszottam, vagy akármit is csináltam.
Utazni is vittem képeket menteni stb..De volt hogy nincs kedvem odaülni a tvhez, kivittem a konyhába, megelpődnél milyen vonzereje van egy ilyen kicsi magasképfrissítésű kijelzőnek, a nagy
120Hz Oled tv mellett is. Amíg főtt a pöri aprítottam Doomban, vagy Age of Empires, és a kaját se felejtettem el kevergetni!
Volt, hogy odavettem este az ágyba filmezni még kicsit stb..
De van egy rakat kis laptopasztal, amin kanapén/ágyban kényelmesen nyomhatod.Még fél éve se használom életem első desktop gepét, és nagyon visszasírom a lapost. 8 óra meló után az irodában a gép előtt ülve, irritál otthon is odaüni...
A bazári megjegyzést meg felejtsük már el, nem 2016-ban vagyunk, amikor piros műanyaglemezek meg ezernyi led volt egy laposon. Azok tényleg bazáriak voltak, de a mai gamer laposok többsége nagyon letisztult már, a ledsorokat ki lehet mindig kapcsolni.
Főleg a mai, lednélkül majdnem építhetetlen gamer pck korában, amikor a ledeket a sok kis vackon sokszor ki se lehet lőni.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz vakablak93 #10 üzenetére
Előre épített Gamer PC-nél pont a fő előnyét veszítenéd el laptoppal szembe a desktopnak, szóval az is egy ilyen WTF kategória nekem.
-
Skyhunter
őstag
válasz vakablak93 #10 üzenetére
Kis laptopasztal...ilyet szeretnék. Vidéki meló, az egyágyas panziókban elvétve akad csak rendes asztal, többnyire ágyban kell gamerkedjek.
A laposom egy Acer predator 17x G793, 4,5 kg.
Mit ajánlasz kis asztalt?üdv
-
apatyas
Korrektor
Ja gééémer és még 16"-os is, akkor minek kilapítani? Könnyebb legyen összehajtani/gyűrni véletlen? Minél hosszabb annál sérülékenyebb lesz. Ok, a 21mm vasragság talán még nem oly vészes. Berakod hátizsákba, és darabokban veszed csak ki amikor odaértél, vagy külön tehetsz még mellé egy deszkát ami nem hajlik..
És ebbe a gépbe forrasztott ramot raktak. Nem is olvastam ennél tovább.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
vakablak93
őstag
Szó sem volt előre épített PC-ről. Egyébként a desktop az desktop marad, akár te akár egy brand gyártó aká a bolt raka össze a konfigurátorban álltalad választott alkatrészek alapján. Ezzel együtt az összes kínlódás is ugyanaz marad.
Ezen felül a desktop az desktop marad, tök8 melyik verzió.
Skyhunter: elsőkörben feküdj le az ágyadra, röhejesen hangzik de mért le milyen szélesek/magasak a lábaid, hogy beférj alá, tényleg kényelmesen.
Ha ez megvan, akkor nézd meg mekkora hejen mozgatod a jelenlegi egérpadodon a kezed.
A laptopod méreit ismered, add hozzá ami a kezednek kell és megvan a fedlap is.
Csak úgy a levegőbe nem mondanék ilyet hogy ezt vagy azt vedd. De ha kiméred, akkor simán, kivalasztod méretre kinézetre ami tettszik.
-
ddekany
veterán
válasz vakablak93 #16 üzenetére
Azt hittem a "Főleg a mai, lednélkül majdnem építhetetlen gamer pck korában" a brand gamer PC hulladékra utalt.
A tapasztalatom munkahelyen/családba, hogy notebookokkal sokkal több gond van, szervizbe rohangálás stb. Meg persze ki vagy szolgáltatva jobban, mert nincs legózás. Plusz hangosak ha kell teljesítmény, mert nincs értelmes hűtésre térfogat. Nyilván ha kell mobilitás, mert valaki két lakás közt ingázik, vagy 3 m2-en él, akkor notebook. Én csak azon csodálkoztam, hogy az 1M puszta játékra kiadók és az ilyen életkörülmények metszete jelentős tömeg.
-
ddekany
veterán
válasz vakablak93 #18 üzenetére
Ezt gamer gépnek szánták. Persze mivel a Dell Precision és hasonlók ára igen csak eborult, gondolom sokan kiügyeskedik gamer géppel. Csak hát a notebook, az notebook... nyomorult dolog. De ha nincs fix helye a géphasználatra az embernek, akkor így járás esete.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Frankó, alapos teszt lett, hát sajnos el is vette a kedvemet a gép megvásárlásától (zajszint), bár az is igaz, hogy a fizikával nem lehet viccelni.
Fejlesztésre én alapvetően MBP-t használok manapság, egyszerűen x86 vonalon nincs olyan, ami hasonlóan csendes tudna lenni elfogadható teljesítmény mellett.
-
Peet
senior tag
Nem úgy volt, hogy USB-C táp kell minden "kütyüre"?
-
Peet
senior tag
válasz Juhaszatti #25 üzenetére
Hallottam olyan megoldásról, hogy ilyenkor 2 portot használnak.
-
ROBOTER
addikt
válasz Juhaszatti #25 üzenetére
-
Juhaszatti
addikt
Köszi
Ez már egész jól néz ki. Sajnos nem túl elterjedt még ez a nagysebességű megoldás.
Ezeknek az erősebb gamer gépeknek meg még ez is kevés sajnos, jellemzően 330W-os téglával adják őket. Sok esetben csak a videokártya önmagában megeszik 140W-ot. Ennél a gépnél még vissza is van fogva 110-re.
Alsóbb kategóriákban nem bánnám én sem, ha terjedne.[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Ja, a cuccaimat meg pakolgatom 2 gép között. Asztali gépeimmel sokkal több gond volt, a lapos kiszolgált 6 évig problémamentesen.
Juhaszatti: Ez a 110W a fogyasztó megtévesztése, rakhattak volna bele 1060-at. A nagy tesóban 140W, de jó, néztem, abba meg beleb.szták a degradálódó 14900-at.
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz Juhaszatti #28 üzenetére
Több értelmét látnám ilyen böhöm VGA-k helyett ráfeküdni a külső VGA-ra, belülre meg valami olyat tenni, amelyik egy CAD mutogatást bír, nem komplett fejlesztést, rendert.
-
Predatorr
őstag
A külső VGA meg az alacsony kapcsolati sebesség miatt bukta. Én inkább cipelnék egy 8kg-os, de mindent tudó laptopot. Valami hasonlót.
-
aktív tag
-
veterán
Ennyi pénzért talán beleférhetett volna egy OLED panel.
duree54
-
ddekany
veterán
válasz Predatorr #31 üzenetére
"A külső VGA meg az alacsony kapcsolati sebesség miatt bukta"
Jelenleg. De amúgy kizárt, hogy technikai akadálya legyen az értelmes sebességű külső PCIe x16-nak. Csak nem jó üzlet, hogy veszel akármi nem túl gyenge "üzleti" notebook-ot, aztán amilyen desktop videókártyát akarsz. Nem nem... bele kell gyógyítani a laposba, legyen mit kifújni, aztán ha valami bekrepál, együtt repül minden kukába. Mondjuk, a tápelltást is meg kell oldani... szóval kellene még egy külső táp is.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Mert azt hol veszed meg, ami lehetne? Mert lehetne laptopot is ugyanúgy építeni, mint PC-t.
Narasim: Jobb híján vehetsz egy füles ITX házat, a monitort meg ablakzsanérral és mágneszárral ráapplikálod. Esetleg beteheted egy bivalybőr táskába.
Alaaf Pi: Ha nem bírsz el egy laptopot, inkább gyúrjál, vazze! Én a Predator G9-791-et cipeltem 6 évig mobil rack-ekkel, BD-íróval, egérrel, billentyűzettel, de mondjuk nem is panaszkodom. Ha legyalogoltad azt a napi 2*200km-t, akkor nem szóltam!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Gyerekek ott az aláírásom. Én ezzel még sok évig elleszek. Jövőre meg jön bele a 5080. Bele mert ugyanoda megy mint az elődök amit odaterveztek, csatlakozás megtervezve. Sebesség kiváló. Kivárom amíg visszajön ez a világ!
Hátizsákba is belefér, utaztatható. Minden másra, ölbe, vonaton.....másik laptop, tablet, vagy telefon.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
-
ddekany
veterán
válasz Predatorr #36 üzenetére
Hol veszem meg? Nem értem a kérdést. Nem csinálnak ilyen laptopokat, mert nem jó üzlet.
Amúgy a kérdés, hogy miért kell valakinek laptop. Ha a játékos rész nem mobil (csak a munka és egyéb élet management), és csak otthon a "játszósarokban" van, ahol ott a monitor + bill. + egér van, akkor ez működne. Ha a konyhába elmenekülve, meg vonaton is kell játszani, akkor pech, akkor bele kell préselni a notebookba mindent. Ha két játékos helyszín van (pl. Bp-i és vidéki lakás), akkor még újabb kombináció, ahol van 2 monitor+bill+egér szetted, és a kettő közt szállítod a notebook + videókártyát...
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Már megtudtuk, hogy nem bírod a terhelést, lépj tovább!
ddekany: A hsz-od értelmetlenségére próbáltam rámutatni. Attól, hogy te nem tudod elképzelni, másnak miért kellene játékos laptop, a vásárlók egy viszonylag széles rétege még igen, mint azt a piac mutatja.
-
ddekany
veterán
válasz Predatorr #42 üzenetére
Ezt a kamut. A piacon csak a kínálatból tudnak választani az emberek. Amit nem kínálnak, vagy DIY szinten van tartva, stb., az persze hogy nem népszerű. Az erősebb integráció jobb üzlet, mert kiszolgáltatottabb vagy, és gyakrabban cserélsz le mindent egyszerre.
Azt meg sehol sem tagadtam hogy létezik életszitu erre is. Csak egy kevésbé aljas piacon sokkal inkább réteg termék lenne.
Amúgy tudod miért vesznek az emberek notebook-ot... Tök mindegy, hogy kell-e mobilitás. Gyakran nem igazán kell. Csak a notebook egyszerűbbnek tűnik. És van benne igazság sajnos, mert a desktop előnye csak úgy jön ki igazán, ha a te össze tudod válogatni amit beleteszel, ahhoz meg semmi köze felhasználók 99%-nak.
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
Van olyan ismerősöm, aki hasonló, visszafogottabb gamer notebookot vett. Két lakás és az irodája között ingázik, legtöbbször bedokkolja. Azon dolgozik, meg alkalmanként játszik rajta. 3 asztali gép helyett megúszta egy drágább laptoppal, egyszerűbb, kényelmesebb, valszeg olcsóbb is. Pár évente cseréli, az asztali gép építéséhez se tudása, se ideje nem lenne.
-
lewisfm
aktív tag
Apró hiányosságok:
- Teljes billenyűzet, a num pad-al együtt
- USB-C-n lehessen már teljes értékűen ellátni árammal, azaz tudja kiszolgálni a turbó módot és egyben a töltést is. Az USB-C Power Delivery 200W-ot is tudna.
- Ha egy cseppet vastagabb lenne, akkor jóval jóval jobb hűtés és még nagyobb akku férni bele, csak +5 mm
- A RAM-ot kéne tudni bővíteni. Most elég sok, de nem jövőtálló.
Új hozzászólás Aktív témák
- CTO MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 32 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Eladó bontott MacBook Air M1 (13")
- Beszámitás lehetséges.SZLA.GAR. Asus ROG Strix SCAR 15 G533 (G533ZM-LN040) Fekete
- Dell Latitude 7490, 14" FHD, I7-8650U, 8GB DDR4, 256GB M,2 SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia 1.
- Lenovo Thinkpad T470 Full HD Dupla akku 16Gb DDR4 ram 512Gb NVMe SSD Intel Core I5 4x3Ghz Win11, Gar
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen