Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Ha emlékszel, az az a szerelő, aki "átigazolt" a T-től a PR-hez és meg sem nézte a jelszinteket, meg hogy a modemhez nem az 1-es porton keresztül van csatlakozva a router hogy az lenne a hiba és rögtön modemcserével próbálta orvosolni a problémát, ami inkább csak bohóckodás, ráadásul az Arris modem még problémásabb volt.
-
tutis
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
ha visszaolvasol pár oldalt, rájössz miért.. Szerencsére itteni srácok adtak már több jótanácsot, és cseréltem is pár alkatrészt is, ami után jó lett minden, de sajnos most megint van valami. Szerelő elmondása szerint (amikor néhányszor volt itt), volt az utcában is gond akkor. Ebből sejtem hogy lehet ismét van valami. Szomszédnál is szarok az értékek
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Igen és sajna a Telekom meg mindenhova egyedileg lövi be az árait, vagyis ha az alternatíva havi 10 ezres PR csomag akkor az övék is annyi lesz, ha meg 3-4ezres Digital, UPC konkurens van az utcában, akkor ugyanaz a csomag csak 3-4 ezerbe kerül amit máshol 10k -ért adott. Volt hogy vidéken 6 km-es 1Mbites, sőt 8-900k-s állandóan szakadozó ADSL netért elkérte a 6 ezret miközben máshol volt 3 ezerért 1 gigás GPON csomagja. A Magyar Telekom igazi “zsidó” a kábeltévés, ISP-s szolgáltatók között. (Dolgoztam náluk)
-
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Sajnos volt már rá példa itt is fórumon, meg itt városon belül is, hogy 500-as csomagra történő váltás és Arris modem után az illető nem sokkal később inkább visszaváltott kisebb internetre, csak kapja vissza a Cisco modemet, mert olyan környéken, ahol pl. sokan egy időben ülnek le netezni mondjuk este, meg stream-et nézni, illetve letölteni, ott eléggé le tud hasalni ez a modem még modem üzemmódban is. Ugye attól függ, mennyire sokan vannak egy szegmensen, meg egy végpont alatt hány eszköz lóg, mert ha 1-2 az nem gond, de nálunk is van 3 gép, 1 laptop, 1 xbox, meg vagy 6 telefon, ennek a forgalmát ugyan úgy megkapja egy másik modem is, pár ilyen összejön és az Arris már megérzi.
Plusz ne felejtsük el, hogy 24/8-as modem helyett 16/4-es modemet kapott, 8 csatornával kevesebbel gazdálkodik, ha az a 16 csatorna kicsit jobban be van dugulva, szintén megérzi magasabb válaszidőként, legalább az Arris TG2482b modemet kellett volna adni, nem pedig a TG1652s-t, igazából utóbbi modemet meg sem kellett volna venni magasabb csomagokra, vagy el kellene kezdeni a TC7200-as modemek helyett adni, a Cisco-t még megtartanám azoknak, akiknek nem kell WiFi opció, csak stabil, kisebb sebességű net.tutis: Mondtam, hogy egyébként nincs ilyen modem a PR-nél, nem is értem, hogy hozzád hogy került ilyen, eddig mindenesetre szerencséd volt vele, amíg nem nyúltak hozzá távolról, de ezek szerint biztos nincs nekik hozzá normális szoftver és menedzsment.
Azért is mondtam, lehet egyszerűbb lett volna az Asus routert switch/birdge módba rakni és nem lett volna problémád vele, most hozzányúlt a nagyszakértelmű PR és annyi is
Egyébként megint hülyeséget beszél az a szerelő, az Arris éppen bridge módban működik stabilabban. Ha router módban kéred és még a modem végzi a NAT-ot, a routing-ot, a DNS-t meg így tovább, akkor még jobban túlterhelődik és mondjuk lehet nem 150 lesz a max. pinged, hanem 300, a 150 minimum lesz olyankor
Értem miért lett Telekom szerelőből PR-es
Amúgy hagyd modem módban, adj neki 1-2 újraindítást és végezz teszteket, illetve rakd be a jelszinteket. Azt ne kérdezd, hogy azt azon a modemen hol találod meg a webes felületen, de vagy 23-24 dowstream csatornát kell látnod, meg legalább 4 upstream-et, jó esetben 5 vagy 6 csatornát is láthatsz, attól függ mennyit tudtak berakni.
A többi hibaüzenet amit beraktál az nem vészes, annyi látszik csak belőle, hogy a PR-nek tényleg nincs hozzá rendes szoftvere, nem is tudom honnan szedték ezt a modemet, mindenesetre addig tényleg jól jártál vele, míg nem nyúltak hozzá, azért mondtam hogy modem módban kellett volna hagyni egy kicsit és várni vele, hátha, mert nem tudom mi okozhatja az instabilitást, modem módban stabilabbnak kell lenni, ott lehet valami más probléma is, vagy a modem móddal valami mást is átállítottak a modemen.
-
tutis
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
én abból indulok ki, hogy este 8-10 között volt probléma, előtte meg utána nem így ha rossz lenne a csatlakozás, akkor mindig rossz lenne gondolom. Osztócsere nem volt, de ha csak lehúzzák a régi modemet, és rádugják az újat, tehát semmilyen körülmény nem változik, akkor én csakis a modemre tudok tippelni. Mivel csapatban játszom, a szerveren amin voltunk a többieknek nem volt semmi probléma, így a játék oldal hibára sem tudok gondolni. főleg úgy hogy nem stabil a ping, van amikor 23, van amikor 30, van amikor 38, de van amikor felugrik teljesen. Aztán van a full akadás, amikor látszólag a ping az jó, de teljesen akad a játék. Xboxon teszteltem néha a netet az xbox menüjében, néha csomagveszteségre 1%-ot írt. Ilyen se volt másik modemmel.
Szerelőt hívtam, nagyon nem akarja visszahozni a sagemet, mondván már leadta selejtbe stb, és hogy csak arrisuk van. de elvileg visszahív még, de nem bízok már benne. Fura hogy én kaptam volna az egyetlen sagemet a pr-nál annó
-
tutis
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
közben visszahívott a szerelő, azt mondta újra, hogy a sagemcom bridge móddal mindig baj van. rákérdeztem milyen készülékük van még, de vagy a sagemcom, vagy az arris.
sok sagemcomot cseréltek vissza Arrisre, fura mód azt mondja ő telekom szerelő volt, úgy jött át PR-ra, és a sagemcommal több baj van mint az arrissal. hiába említettem neki a chipsetet, ő azt mondta nem ezt tapasztalja, hanem hogy az arris a megbízhatóbb.
A túlterhetségre is rákérdeztem, azt mondja ne aggódjak, mert ahol lakok (lakihegy), 30-40% a max terheltségi szint, szóval nem lesz sosem probléma azzal hogy a hálózati túlterheltség miatt nem jól működik a modem.
mivel reggel mértem 500 megát, majd később újra 100-at, így a kábelszakasz visszaállásra nem tippelnék. Illetve modemen mérve is direkbe 100 alatti érték volt. (A 100-as értéket úgy értsd hogy 70-110 közötti mérési értékek születtek.Mindenesetre elmentettem a számát, ha tapasztalok bármi anomáliát, megpróbálok újra sagemcomot kérni. emlegetett szoftver részt is, hogy lehet az nem stimmel a sagemcomon, azért nem megy a bridge..hátha későbbiekbena firmware frissítés esetlegesen megoldja ezt
-
tutis
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
fingom nem volt hogy milyen modemet hoz a szolgáltató. Az se hangzott el sehol hogy csak az 1-es port jó a modemnek, azt az új modem használati útmutatójában láttam.
sagemcom használatiban nincs ilyen leírva. A szerelő is úgy tett, hogy a sagemcom bridge móddal baj van. Bár ki tudja miért mondta, lehet sok ilyen szar arrisuk van még.
próbáltam hívni a szerelőt, de nem veszi fel, szóval visszahozatni már nem tudom a sagemcomot. ügyfélszolgálatot is hívtam, de ők annyit mondtak, ha baj van, szóljak, vesznek fel munkalapot, figyeljem lesz-e szakadás vagy net sebesség probléma.
szóval most sajnos így jártam. egyébként a modem melegedett, amit furcsáltak a szerelők, elvileg nem kellene melegnek lennie. reggel mértem rajta 500 megát, majd visszaállt 100 megára, amit megint nem értettem. lehet már a végét járta a sagemcom -
tutis
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
a legszebb az egészben hogy galyra ment a sebesség is, 500 megás net volt még reggel, most csak 100mbit. Gyári beállítás visszaállítást csináltak a modemen, de úgy néz ki valami nem lett jó. Holnap jön a szerelő megnézi mi a gond.. inkább ne is telefonáltam volna nekik...
-
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Ha IPTV-je van, akkor általában nem rakják át modem módba, meg lehetne oldani hogy bizonyos portokon akkor is menjen, de Telekomnál valamiért balf@szok ehhez, lehet már megoldották, nem tudom, meg kell nézni, persze már ha Telekomos, mert a PR-nél még sosem láttam ilyen kábelmodemet, ez Telekom specialitás, azért is írtam, mert gondolom véletlenül rossz topicba írt, de mindegy, ettől függetlenül segítünk neki.
tutis: Abban igaza van 4Gridernek, hogy a dupla NAT az problémás, valahogy meg kellene szüntetni, érdemes lenne az ASUS routert switch módba rakni, hogy a szolgáltatói HGW osszon minden eszköznek címet és csak egy NAT legyen, úgy már is gyorsabb lenne a válaszidő az internet felé, plusz nem lenne ez a szakadozás probléma.
Egyébként ha ez a modem router módban van, akkor ez valamiért gyakori hiba, én nem találkoztam még ezzel az eszközzel, hogy kísérletezzek vele, így csak azt tudom mondani, hogy ha meg akarod tartani a dupla NAT-ot (ami szerintem teljesen felesleges), akkor a routernek egy statikus IP címet állíts be a WAN portra a HGW DHCP tartományán kívül, vagyis pl. a 192.168.0.30 helyett 192.168.0.2-t állíts be, a 192.168.0.1 úgy is a HGW címe, így viszont nem lesz DHCP probléma, hogy megújításkor nem adja vissza azt az IP-t. Mondjuk a bérleti időt is lehetne módosítani, de mindegy, most az a lényeg hogy stabil legyen, nem a kísérletezgetés. -
oTiTo
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Szia 4Grinder, google dns-ek voltak bent 8.8.8.8; 8.8.4.4, de átírtam, hátha az nem tetszik a rendszernek... Az automatikus újraindítást megnézem, vagy betehetek egy kapcsoló órát időzítve, (de hát ez még nem zár ki semmi más bibit). Mindenképp beszélek a szolgáltatóval, de mivel már volt egy modem csere, nem egészen fogom tudni őket egyszerűen meggyőzni, hogy ők a ludasak. Most egy harmadik routert fogok betenni és azzal fogom tesztelni a rendszert.
-
tutis
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
kábel az okés.
viszont most hogy belenéztem a modembe, találtam egy érdekességet, amit nem tudok hova tenni:
a router a 192.168.0.30-as ip-n van. nem tudom mi lehet a 0.10-es eszköz.
telón rácsatlakoztam a modem wifijére, és ezt látom:
Egyébként azért van a wifi bekapcsolva a modemen, mert egyaz hogy minden újraindításkor bekapcsolódik, másik meg ennek az udvaron is van wifi jele.
opcióban amúgy nem láttam modem módba kapcsolást, vagy azt max úgy lehet hogy kikapcsolom a wifit? -
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Igazából ez az eszköz semmit sem tud valami jól az alap gyári szoftverével, márpedig a PR azzal használja, a UPC gyakorlatilag újraírta rajta a szoftvert, hogy használható legyen, mert maga a hardver egyébként nem lenne rossz.
Azt igazából legjobb lenne lecserélni egy Cisco modemre, vagy egy Arris modem-router kombóra, bár ahhoz feljebb kell váltani 500-as netre, másképp megmarad ez a probléma, mert ez gyakorlatilag eszköz specifikus, modem módban sem éri meg tovább használni, mert a csatornákat is szereti bizonyos időnként elfelejteni némely esetben és akkor 1/1 csatornával dolgozik tovább a következő újraindításig. -
moon73
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nincs külön router a gépek és a modem között.
De azt gondolom nem a torrent okozza, mivel a gép indulásakor a torrent kliens nincs bekapcsolva. Reggeli gép indításkor rutinból újraindítom a modemet, mert ha nem akkor eleve ez a hiba fogad, pedig olyankor nincs még torrent bekapcsolva. De megesik, hogy mire megcsinálom a kv-t, akkorra megint elromlik a dns névfeloldás. Sőt időnként az az érzésem, hogy akkor marad meg tovább a kapcsolat, ha nyitva hagyok vagy 10 különböző böngészőablakot és megy a torrent kliens is. Mintha hamarabb elromlana ha nincs forgalom. Elvileg van Tkom optikai net is a ház szám szerint rákeresve, de ha ez javítható nem váltanék, mert nem tudom megmozdítani a koaxot a falban a garázstól, tehát valószínűleg nem lehetne behúzni a helyére optikát.
Van most már one is az utcában a honlapjuk szerint, de gyanítom az ugyanez a koax lenne, mert nincs feltüntetve hogy optikai volna. Rémlik hogy a pr telekom is egyszer majd beolvad az one-ba.
Vajon modem csere megoldaná ezt?
Már lejárt a hűségidő, de addig nem írnék alá még 1-2 évet, míg ki nem derítem, hogy ez javítható, vagy sem, mert nem szeretnék sokáig így újraindítgatásokkal foglalkozni. Egyébként 2010 óta pr telecom van az utóbbi 1-2 évben kezdtek bejönni ezek a gondok, amik tavaly karácsony előtt váltak gyakorivá. -
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Nem, az internet minősége olyan szar bizonyos irányokba (meg bizonyos helyeken a hálózat PR területen belül), hogy azon a DNS sem segít. Nem is tudom mikor én is azért kényszerültem lecserélni a Google DNS-t, mert jóval magasabb válaszidővel értem el mint a mostanit és így a legtöbb oldal betöltési ideje is nőtt, amelyek még nem szerepeltek a local DNS-ben rekordként.
Mondjuk nálam az is új, hogy valaki még PR DNS-t használ, már anno, jó pár évvel ezelőtt szó volt róla, hogy szart sem ér, viszont ha annak a cseréje nem javít jelentősen a problémán, akkor ott valami lokális hálózati hiba van és azzal együtt adatveszteség is. Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, nézzenek rá a jelszintekre, CMTS oldalról is (általában az upstream-el van gond), meg nézzék meg mekkora a packet loss és ha olyan, akkor intézkedjenek. -
__Zs__
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Egyébként nagy a valószínűsége annak amit írsz (amikor elkészülnek a hálózattal, az emberek előfizetenk). Én is így tennék, ha az egész addigi előzményről nem tudnék semmit, csak látnám, hogy "Hopp, itt egy szélessávú internet lehetőség, ami eddig nem volt!". De tudva, ismerve az előzményeket egyeltalán nem biztos, sőt szinte biztos, hogy csak abban az esetben szerződnék le velük, ha tényleg jó áron, nem gyenge csomagokkal állnának elő, és akkor is csak mindennemű hűségidőszak nélkül.
Amúgy van a településen ADSL (15 MBit/s), és elvileg Invitel lakossági ü.á.--> Digi teljes átvétel után, ők is terveznek/tek hálózat bővítést/upgrade-t, szóval még verseny is kialakulhat. Persze arra se fogadnék nagy tétben, hogy mostanában (3-5 év) megvalósul.
-
__Zs__
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Szia!
A hozzászólásomnak nem a dátum volt a lényege. Pont amiatt érdeklődtem, hogy a valós munkák, hol miként állnak. A dátumokkal kapcsolatban éppen azt írtam le, hogy a tapasztalatom alapján úgy is csúsznak, mert már mind írásban, mind szóban adtak "várható befejezési időszakot", legutóbb pl. 2018. október, november. Szóval nem konkrét dátumot.

A lényegre térve: ha valahol vállalok egy határidőt, akkor eleve beletervezem azokat a dolgokat, amik miatt esetleg lehet csúszásom, és úgy adom meg a vállalást. Természetesen lehetnek előre tényleg nem látott dolgok, amik csúszást okozhatnak, de azokról meg lehet - ha a szándék megvan - tájékoztatni a potenciális érintetteket. Persze minden egyes csúszás - mert már nem egy volt a korábban kommunikáltakhoz képest - a saját inkompetenciánkra (is) engedhet következtetni, de ebbe ne menjünk bele jobban.
Egyébként úgy gondolom, hogy itt pályázni kellett, ahol bizonyos kötöttségeket vállalva lehetett elnyerni a munkát (és annak részeként a támogatás összegét). Azt persze nem tudom, hogy a támogatás elnyerésének feltételeként támasztott határidő (2018.12.31. ha jól tudom) nem tartása jár-e bármilyen negatív következménnye a nyertes pályázó számára, ill. hogy a támogatási összegek milyen ütemezésselk hívhatók le, de az biztos, hogy jó néhány ezer háztartásban még nagyon a közelében sem vagyunk az országosan már teljesítettnek kommunikált 30 Mbit/s sebességnek.Végül de nem utolsó sorban konkrétan a kérdésedre válaszolva: természetesen semmit sem érek egy dátummal, amit a cég csak azért ad, hogy mondjon valamit, aztán úgy sem tartja (és ezt adott esetben már az infó közlésének pillanatában is tudja). Ugyanakkor azért felmerül - legalább is bennem - a kérdés: hányszor "játszható" el egy ilyen "vállalok egy határidőt, aztán csúszok; na és?" móka, anélkül, hogy annak ne legyen észrevehető megnyilvánulása/következménye ha másban nem is, de a potenciális ügyfélkör egy részének elvesztésében biztosan. A komolyabb dolgokrol - pl. kötbér, büntetés, munka átadása más, sikeresen teljesítő szolgáltatónak - nem is beszélve.
Üdv': __Zs__
-
Hasek99
csendes tag
-
Hasek99
csendes tag
-
Hasek99
csendes tag
-
Fücsök007
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
A minőségről írtam, nem az elérhető maximális sávszélességről! Viszont nem szabad xDSL hálózatot optikához hasonlítani, teljesen más a két rendszer. Az a vicc, hogy egy 30 vagy 50MBit-es stabil VDSL2 Telekomos hálózat elveri megbízhatóságban a PR-t, pedig elég sok helyen optika-koaxiális hibrid hálózatuk van már, és ha nem 2-es vagy 3-as csomagot rendelsz tőlük, akkor nem versenyképesek árban sem. 5990Ft a 15/2MBit, 8990Ft a 60/5Mbit náluk kedvezmény nélkül, tehát nem arányos az árazás sem, továbbá csak 2 éves hűséggel kaphatsz kedvezményt, 1 évvel nem!

-
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Szerintem csak a UPC ADSL, illetve a DIGI koax hálózatára gondolt, ahol tényleg nincs fejlesztés, csak lehasználás, ráadásul szép kis pénzt elkérnek egy elég gyenge internetért.
Bár ahogy elnézem, a DIGI 1-2 helyen felfejlesztette a DOCSIS hálózatát és már nagyobb sebességű csomagjai is vannak viszonylag olcsón (pl. PR-hez képest):
DIGI D3Viszont az hogy milyen a szolgáltatás minősége ezeken a területeken az már más kérdés.
-
-
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
A PR-nek nem nehéz, ugyanis ők ebben profik.
Amúgy eleve nem volt valami stabil ez a G verziójú modem (ami router is egyben), bár lehet csak cserekor sikerült egy hibásat kifogni, de eddig ilyen probléma konkrétan nem volt vele és érdekes mód csak azután kezdődött, hogy újraindult.
Ami a jelszinteket illeti, szerintem nincs semmi probléma velük, de csináltam róla egy printscreen-t.
-
0.44
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Szerintem menj aludni, mert ossze vissza beszelsz, hogy vedd a sajat hozza nem ertesed.
Kerdeztem az ominozus technicolor eszkozrol (ami a Pr-e, igy vicces lenne ha a sajat eszkozuk nem tudna a sajat szolgaltatasukat), te nem tudsz erdemben hozza szolni, szoval ne is szolj hozza. Foleg ne hulyesegeket, koszi.
Fun fact: Sajat eszkozukrol wifin keresztul merik a sebesseget, de ez az apro teny ne is zavarjon.
-
0.44
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Akkor:
- Attol, hogy egybe van epitve a router es a modem, attol az meg ket eszkoz marad.
- 2016-ban (de 10 eve sem) nincs olyan, hogy kompatibilitasi problema egy UTP kabel hasznalatakor (foleg lan-wan iranyban)
- Nincs semmi csak en
- WPA2 mint minden ertelmes halozaton, ez nem okoz lassulast.
- Nem letezik olyan adotorony ami -14Mbps sebesseget produkal, ugy hogy egyik eszkozon tokeletesen megy az 50Mbps, mig a masikon nem. -
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Igazából még az sem a legkedvezőbb, ahol van más szolgáltató (mint pl. a PR) ott még jóval kedvezőbb árak vannak a Telekomnál.
Én is olcsóbban kijönnék TV+Internet+Telefon, mint a PR-nél és akkor több csatorna lenne (nem kell külön HD-t se venni) és a net is stabilabb lenne, csak sajnos nem elérhető itt a 30-as.

A middle elvégre csak 8200 forint és akkor még kell kiegészítő csomag meg box, amik szintén horror áron vannak és akkor még gyakran használhatatlanok is.
Ezeknek annyi eszük sincs, mint a Telekomnak, igaz hogy azok is hülyék, de legalább olyan helyeken, ahol van konkurencia, ott olcsóbban adják a csomagokat, ezek meg azt hiszik, hogy bárhol bármilyen téren felvetik a versenyt bármelyik nagyobb szolgáltatóval, mert ők a 60-as nettel meg a gyenge digitális TV-vel megváltják a világot.
Igaz, hogy digitálisban elsők voltak, meg nagy a kínálatuk, de én annyira nem lennék rá büszke, főleg hogy más téren elmaradottak és bizony nem a TV-é a jövő, főleg hogy azt neten is lehet nézni akár és jobb minőségben.bucihost: Azért a DIGI esetében több szempontból is egyértelmű, hogy miért nem fejleszt, illetve terjeszkedik annyira.
Ugye egyrészt olyan alacsony áron adják a csomagokat, hogy abból a pénzből egyhamar nem jön össze annyi, hogy más településeket is le tudjanak fedni, vagy akár nagyobb fejlesztést tudjanak végrehajtani már egy lefedett településen (az optika és a végponti eszközök pl. annyira azért nem olcsók, főleg ha nem ....... építenek várat), másrészt pont ezért nem nagyon engedik őket egyes településekre, mert a helyi szolgáltatók képesek megkenni akár az önkormányzat kezét is, hogy ne engedjék be a DIGI-t. A PR is már rég csődbe ment volna, ha nem folytat ilyen üzletpolitikát, nem is véletlen ilyen drágák a szolgáltatások, elvégre valamiből meg kell gazdagodni, meg egy-két embert le is kell fizetni.(#1904) Gus-T.: Én is ezen a véleményen vagyok és még én vagyok a hibás azért, hogy nem állok be a "hülyének nézhetők" sorába.
Addig amúgy sajnos nem fog változni a helyzet, amíg pár jelenlegi fejes fejét le nem vágják, mert addig azt hiszik, hogy ők a királyok és mindent megtehetnek, mert a nép kénytelen bármilyen erőt is felvonultatni ellenük, ami egyre nehezebb lesz, mert folyamatosan uszítják az embereket egymás ellen, ráadásul egyre jobban hülyítik őket. Bár az utóbbi már látható az oktatás terén és már vannak is tüntetések, de gondolom semmi nem lesz belőle. -
Gus-T.
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Igazad van!
bár érdekelne hogy ezt hogyan érted el a Telekom oldalán:
"A Telekom 10/0.5-ös net 2 év hűséggel 5400 Ft, a 20/1-es 5900 Ft, a 30/5-ös 6900 Ft, az 50/5-ös 7900 Ft és a 120/10-es 9900 Ft."mert én mint mezei user:
http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/internet
Internet díjcsomagok a címeden
Havi díj
2 év hűséggel, TV és telefon mellé - EZ MI A SZZART KERES ITT
Én rohadtul nem akarok tv és telefon melléFaxom az összes ilyen aprócska behúzásba...
De biztos az is hogy rohadtul ideges vagyok, kapkodok, legszívesebben...
"Puskát kellet volna hozni ehhez a melóhoz." -
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Nálam már volt több is, amit nem mindig oldott meg a sima áramtalanítás, illetve újraindítás, meg amikor pont rosszkor jön valami probléma, akkor nem mindig adódik idő arra, hogy kikapcsoljuk és várjunk egy kicsit.
Régen főleg a motorola modemnél volt probléma, amit a tetején lévő gombbal lehetett készenléti állapotba tenni, egyszer ott is maradt és nem volt net, míg nem kapott egy reset-et.
Aztán múltkor a sima EPC3208-as modem hülyült meg, először nem hozta, amit kellett, aztán pedig újraindítás után csak ED2.0-ban működött (1-1 csatornát látott), először azt hittem, hogy központi hiba, aztán még egy újraindítás után már 4-et látott a 8-ból, úgy hogy rögtön kapott egy reset-et, aztán már semmi probléma nem volt.
Most pl. modem cserénél mikor a G változatot kaptam, akkor elég problémás volt, mert regisztráció után se akarta lekérni a konfigurációs fájlt, sőt még a saját szoftverét se akarta frissíteni először, ugyanis mikor az alap szoftverrel először áram alá volt helyezve, akkor igen furán működött (teljesen máshogy kezdődött az indítás is és a telefon led-ek végig égtek), miután meguntam kapott egy reset-et és végül pár perc után csak lefrissítette magát.
Egyébként igazad van, többször hallottam már olyanról, hogy a frissítés nem járt sikerrel és annyi is volt neki, de itt a PR-nél ez max. egyszer fordulhat elő egy modemnél, vagyis akkor, mikor először van felregisztrálva a hálózatra, ugyanis ők nem nagyon foglalkoznak szoftver frissítésekkel (látszik, hogy mennyire érdekli őket a netszolgáltatás), tehát ha resetelve van, akkor itt nem történik szoftver frissítés, mert egyszerűen nem adnak ki újat.
Ugye UPC-nél és T-Home-nál bizonyos időközönként van egy újabb fw (már ha az szükségszerű, mint pl. funkcionalitás bővítés, vagy biztonsági javítás stb.), ami újraindítás vagy reset után frissül a modemen, de itt a PR-nél ilyentől nem kell tartani, a sima 3208-as modemnek 2011-ben volt először és utoljára fw módosítva (az is egy alap szoftver, ami több modemet támogat, nincs külön modemre szabva, ami nagy hiba), a G-s változatnak pedig 2012-es az utolsó, az is csak azért 2012-es, mert akkor sikerült beszerezniük a modemet és annak a szoftveres támogatását, legalább is ha jól tudom.
Egyébként végül is nem olyan problémás a reset, mert még ha be is hal a modem, akkor is ki lehet javítani, már ha a szolgáltató egyáltalán foglalkozik ilyennel, a legnagyobb problémát inkább az ebből adódó kimaradás okozhatja, bár ez is nézőpont kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Vezetékes FEJhallgatók
- Assetto Corsa Rally
- Lexus, Toyota topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A12 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest