Hirdetés
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matrox1995
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Jelerősség változó (a három tv teljesen más értékeket ír), viszont a jelminőség 100%, illetve nem ír a TV bithibákat, így szerintem nincs baj.
Mikor utoljára akadozott egy csatorna, akkor se nálam volt a probléma (100%, 0 BER), hanem a központban.
Nekem a problémám az, hogy a PR-nél jelenleg csak muxolják a csatornákat, és nem szeretném, hogy a One-hoz hasonlóan itt is transzkódolják a csatornákat.
Ha még a bitráta magasabb is lesz (esetleg 8-9 megabit), a transzkódolás akkor is meg fog látszani a képen. Ez kb. ugyan az, mint a VHS-nél a másolás, csak nem annyira drasztikus. -
kabelmania27
félisten
válasz
Matrox1995
üzenetére
Milyen a jelerősség/jelminőség a tévén?
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
A T BIX forgalma kong az ürességtől. A 2x100Gbit linken max 12Gbit forgalom megy. Kb. minden privát peeringen megy, illetve elmegy Ausztriába és vissza (pl.: a Yettel IPv6-on keresztül…).
Az USA forgalomról meg annyit, hogy az se valami fényes már, bár lehet jobb, mint a PR-é.
PR hálóval szerencsére csak úgy van tapasztalatom, hogy a KIFÜ a virtuális ISP.
Ez bőven meggyőzött arról, hogy soha nem lesz itthon PR koaxos netem.
+ Havernak van 800/25-ös nete tőlük faluban. Még ott is csak 500-600 között hoz napközben, abszolút parasztvakítás a csomag.
VPN-t én is csak akkor használok, amikor szükséges.
Bátyának ezért lett választva a Voda, mert nem akart VPN-nel foglalkozni, viszont valszeg muszáj lesz, mert KOAX-ra nem fog visszafejlődni.
Illetve nála a padlásra se tudnának felmenni, hogy átkössék koax-ra (nem fogja a szigetelést ezért felszedni), abszolút felejtős lesz a ONE.
kabelmania27
köszi a linkeket, utánuk nézek. -
CosworthF1
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
PR-Telecomnál koaxon DHCP-n kapsz IP-címet, az optikájukat ilyen szempontból nem ismerem. Általánosan bevett "gyakorlat", hogy ADSL, VDSL és optika esetén PPPOE név-jelszó páros kell a szolgáltatás használatához, koaxon pedig sima DHCP-n kapsz IP-címet. Kivételek lehetnek, pl. az OPC Networks a koax hálózatán is PPPOE-azonosítást használ.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Matrox1995
üzenetére
Ez egyébként új nekem és nem is értem. Bár a belföld gondolom még mindig BIX-en megy, nem? Amerikába amúgy nem rossz, mert külön optikájuk van és nem a túlterhelt GTT-n, vagy Level3-on vagy Telia-n kell kimenni, oda pl. a PR-nek sokkal rosszabb az elérése, mint egy Telekomnak, hát volt ahonnan a 250-es nettel ami éppen megvolt belföldre, majdnem egy ISDN sebességével tudtam tölteni, maximum VPN-el tudtam feltornászni.
A baj csak ugye az, hogy a Telekom is a CF eléréshez egy másik szolgáltató hálózatát használja, amit amúgy nem értek, mert a forgalom így is átmegy, csak lassabban, illetve problémásabban.
Alapjában véve én nem értem az egész miértjét sem, mert a DT-nél eléggé fordítva ülnek azon a döglött lovon, mert ugye ők azt várják, hogy a CF fizessen azért, mert nagy forgalom megy át a hálózatukon keresztül, de ugye nem kiegyenlítve, hanem downstream irányba, de itt sem értem a dolgot, mivel normál esetben a szolgáltatók elmaradottsága miatt a downstream eleve nagyobb kapacitású az ügyfeleknél, mint az upstream (még az optikai szegmens kapacitása sem szimmetrikus, függetlenül adtól hogy adnak rajta 1000/1000-es csomagot, a 2000-hez pl. már nem tudnak 2000-t adni, mivel összesen 1,25 Gbit/s kapacitás van felfele), ráadásul ha valamit letölt az ember, akkor nem biztos hogy fel is fogja tölteni, mert egy online játéknál, egy stream szolgáltatónál vagy hasonlónál mit töltsön felfele az ember? Tehát az a baj, hogy a DT-t is valami elmaradott húgyagyú vén f.szok irányítják, akiknek (már utat kellene mutatni) halvány fingjuk sincs az internet mivoltáról és a dolgok működéséről, plusz a sávszélességért az ügyfelek eleve fizetnek és azért, hogy azt ki is tudják használni és szabadon, szóval nem értem ennek függvényében miért is kellene a CF-nak fizetni a Telekomnak. Ez van, mikor a világ olyan ponton van, hogy pénzéhes idióták vannak vezetői pozíciókban, politika is már erről szól, már nincsenek szellemileg nem hogy magasabb, de átlagos szinten lévők sem ilyen pozíciókban sajnos, csak egy rakás hülye.
Főleg hogy a DT is azzal érvel, hogy azért kellene a CF-nak fizetnie, hogy alacsonyan tudják tartani az ügyfelek díjait. Ja, a CF meg áthárítja a díjat pl. a Netflix-re, meg egyéb cégekre, akik az ő hálózatát, illetve szolgáltatását használják, azok meg áthárítják a Telekomos ügyfélre, mert ugye nem ingyen használja a fizetett szolgáltatásokat, szóval ugyan ott tartunk. Nagy az Isten állatkertje, nagyon nagy.Nekem a VPN-el csak annyi bajom van, hogy a sávszélességet valószínűleg elég nehéz vele kimaximalizálni, mert nem csak hogy hardver igényes, de tudtommal a legtöbb VPN szolgáltató nem garantál gigabites, vagy magasabb VPN elérési sebességet. Mondjuk gondolom leginkább csak a böngészéshez, vagy streaming-hez kell, ahhoz elég 100-150 Mbit/s is. Nekem bizonyos esetekben a Kaspersky VPN látja el ezt a szerepet, ha már úgy is fizetek a legmagasabb csomagért, legalább a VPN-ért ne kelljen, ráadásul ezzel elég sok helyre ki tudom maxolni a 250-es sebességet, még ott is, ahol a PR-nek a negyede nem menne.
Itt is ugyan ez a helyzet, annyi különbséggel, hogy itt már pár utcában leesett 1-1 oszlopról és szabad kézzel el lehet érni

-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
PR-nél ha jól tudom, akkor jelenleg nincs PPPoE, csak sima ONT regisztráció és DHCP-n kapják az IP-t, de javítsatok ki ha tévedek. Ha viszont így van, akkor nincs teendő, kivéve ha hoznak saját ONT-ot, illetve a végén bevezetik a PPPoE-t. Van olyan szolgáltató Nyíregyháza környékén is, akik szintén csak DHCP-n adják az IP-t optikán, igazából sosem értettem, hogy a PPPoE-t mi értelme van erőltetni már a 21. században, csak felesleges erőforrás pazarlás mindkét oldalról, a sávszélesség szabályzást meg lehet oldani fejegység oldalról is, de a modem is képes rá, pl. kábelmodemek esetén így működik, bár már ott is átveheti a CMTS ezt a szerepet, DOCSIS 2.0 esetén viszont teljesen kábelmodem függő volt, szóval lényeg, hogy érthetetlen ez a PPPoE-s baromság, nem bánnám ha pár szolgáltató végre felnőne.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Runnerboy88
üzenetére
One csomag esetén nálad nem lesz változás, esetleg kapsz új PPPoE felhasználónévet @one végződéssel.
-
4Grider
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ja logikus, csak kódolttá válik a dvb-c.
-
4Grider
félisten
válasz
Runnerboy88
üzenetére
Beolvadás után át kell majd térned egy one internet és tv díjcsomagra ahhoz, hogy a mobillal egy ügyfélszám alá kerüljél. Nyilván erre csak akkor lesz esélyed, ha az adott one díjcsomagok a te körzetedben is elérhetővé válnak. Ez jellemzően eszközcserékkel fog járni, a dvb-c jellemzően ugrik (ha esetleg most azt használsz) és iptv-re kell áttérni.
-
Runnerboy88
csendes tag
Hát én teljesen meg vagyok elégedve a PR optikai net(500)+tv szolgáltatássával,múlt héten hosszabbítottam náluk. Én kifejezetten várom,hogy beolvadjon a One-ba mivel a mobil is tőlük van. A PR irodában annyit mondtak,hogy a koax-os területeken el kellene majd a fejlesztés viszont annyit mondtak még,hogy a Balatonnál lévő településeken(Litértől-Akarattyáig) szuper gyors optikai hálózatuk van. Nem véletlenül hosszabbítottam. Kíváncsian várom,hogy mi lesz a beolvadás után.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Matrox1995
üzenetére
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Az a gond, hogy már egy ideje (már megint) nem csak a CF rossz. Mióta minden is a DTAG-on keresztül megy, elég rossz a helyzet.
Igen ez lesz a félő, hogy kirugdossák a VARIO előfizetőket. Marad a VPN+Telekom.
A PR itt Patakon felgórt pár utcában optikai kábeleket és dobozokat.
2021 márciusa óta "rohadnak" ott fent, már be is sárgulatak a dobozok.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Matrox1995
üzenetére
Nekem itt most nem jött le abból, amit beszéltetek kabelmaniaval, bocsi, kicsit este van

Egyébként örülök neki, hogy ezt leírtad, mert én is úgy tudom, hogy a technikai konfig 500/200 esetén az gyakorlatilag 500/500, már rá akartam kérdezni máshol, de nem nagyon kell reklámozni, mert végén módosítják.
Anno a PR is elbaszta a 30/3-as csomagot, ugyanis a konfigurációs fájlt a 60/5-ösből csinálták és csak a letöltési sebességet módosították, így lett belőle 30/5, jó pár hónapig így ment, aztán hirtelen észre vették és magától újraindult a modem
Itt nem tudom miért van, csak annyit tudok hogy a valós konfiguráció vario esetén 500/500, mondjuk ez inkább a Telekom hibája, mert legjobb tudomásom szerint a modem az övék, csak át van irányítva Vodafone/One területre és a TV-s boxok One-osak csak.Igen, a Telekom csak a Cloudfare harc miatt rossz, mondjuk az sem lett volna szabad hagyni, hogy a Cloudfare is ekkorára nője ki magát, meg hogy csak a Telekom harcoljon velük, igazából sok mindent nem érnek el vele már, csak előfizetői elégedetlenséget.
Amúgy jó kérdés, ezt még cégen belül sem tudják, mert a PR-es kaox hálózat abszolút nem versenyképes a Telekomos optikai hálózattal, igazából azzal még a PR-es optikai hálózat sem, mert a Telekom minőségibb eszközökkel és kisebb szegmensekkel dolgozik, szóval ha a PR beolvadása után a vario előfizetőket átterelnék a koax-ra, az nagy pofon vágás lesz. Itt ugyan a PR-nek már van optikai hálózata, de a 3 évvel ezelőtti oszlopra felgórt és azóta úgy hagyott állapotban, szóval itt át tehetnék a saját optikájukra az ügyfeleket, ha készen lennének, illetve ha hamarabb készen lenne a PR optika, akkor ugye nem kellene a Vario csomagokat létrehozni, mert semmi értelme nem lenne.
Viszont a Vodafone és a Telekom szerződése szerint a Vario csomag csak ott jöhet létre, ahol a Telekomnak optikája van és ahol nincs jelen saját hálózatuk. Ha jelen lesz saját hálózatuk, akkor innentől kezdve nem teljesülnek a szerződési feltételek, márpedig a beolvadás után ott lesz One hálózat. Itt inkább a Telekom részéről lesz kérdéses a dolog, hogy figyelni fogják-e a dolgot és ha észreveszik hogy már van ott One hálózat, ahol One előfizetőket szolgálnak ki a saját hálózatukon, akkor valószínűleg saját érdekük is lesz úgymond "átrúgdosni" az előfizetőket, hogy ne az ő hálózatukat terheljék feleslegesen a forgalmukkal, mert ugye mindenki tudja, hogy ebben a helyzetben a Cloudfare miatt sokan élnek ezzel a lehetőséggel, ebből viszont a Telekom nem profitál. -
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Tudom, hogy a VARIO csomag = Telekom hálózat.
Bátyámnak ez van bekötve, elméletileg 500/200, gyakorlatilag valamiért 500/500-al megy.
A nagy kérdés inkább az, hogy ezzel a VARIO csomaggal mi lesz, miután a PR is ONE lesz.
Mert bátyámat szíven szúrná az, ha optikáról koaxra akarnák rakni.
Természetesen ha így lesz, a legegyszerűbb az lesz, hogy átszerződik a Telekomhoz.A Telekom peering problémái miatt lett választva a Voda/ONE.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
PR területen a DVB-C maradni fog optikán és koax-on is, szóval ha emiatt idegeskedsz, akkor ezt elengedheted. Egyedül az fog változni, hogy nem lesz akkora csatorna kínálat, meg HD adó sem, sőt szerintem a csatornák minősége sem lesz olyan, de ez mostanában a PR-nél is gondot okoz az elhanyagolt koax területeken, viszont ha a minőséget veszik vissza, akkor az meglátszódik mindehol.
Az biztos hogy az One nem fog annyit költeni sem a TV, sem az internet minőségre, jelenleg az One-nak egyetlen egy célja van, hogy helyettesítse a pegazust, illetve hogy a távközlési szektorból gyakorlatilag minden pénz a haverok zsebébe menjen be. Ja meg hogy ha saját magukat kell fedezni, akkor a törvényi utat kihagyva utána tudjanak járni dolgoknak, illetve el tudjanak tűntetni bizonyos bizonyítékokat, mint pl. SMS-sek, illetve hívások, erre már most is volt precedens sajnos, viszont a politikai mivolta miatt nem akarok belemenni.
Viszont ha csak pár csatorna kell, hogy menjen ilyen célból, akkor azért nem kell annyira parázni, viszont a sportok nagyrésze nézhető online, az RTL is akár, illetve ha pl. nincs Telekom előfizetésed, akkor ha jól tudom, még mindig elő tudsz fizetni külön Telekom TV GO-ra és ezek az alap csatornák ott mind elérhetőek és ezeket akár a mobil (telefon, tablet) eszközökön is tudod nézni, szóval nem vagy kábelhez kötve, mert ugye ezzel szemben pl. a PR GOTV csapnivaló, mondjuk az One-nál ott van az One TV és így első ránézésre jobb alternatívának is tűnik, szóval az egyesüléssel azt is fogod tudni használni, ha olyan csomagot választasz. Én mondjuk nem akarok náluk maradni, nálunk a TV szerencsére már nem mérvadó, nincs olyan rajta, ami ne lenne fent valamilyen oldalon, vagy streaming szolgáltatón, ráadásul így megszűnnek a korlátok is, egyéb előnye meg igazából nincs a PR-nek a Telekomhoz képest, szóval ha lehet váltani, akkor mi átmegyünk, nem fogok ezeknek azért fizetni, hogy továbbra is hulladék szolgáltatást kapjak és közben még meg is figyeljenek. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Matrox1995
üzenetére
Azért hozza, mert ott van Telekom optika, a vario csomagokat nem a PR-es területre tervezik, oda felesleges, mivel gyakorlatilag már One terület, csak a papírozás meg pár technikai dolog van hátra. Viszont T területen nem fog hullámzani, ráadásul ahogy egy pataki címen elnézem, ott 1000/1000-et adnak vario csomagként, illetve van 500/200 is, úgy látom optikai területen ők is megpróbálnak nagyobb sebességet adni, inkább a volt UPC-s területeken van probléma, meg ugye a PR-es területeken lesz, ott is adhatnak majd 1000-et, csak gyakorlatilag a hálózat össze fog rogyni, itt nem elég a CMTS-t fejleszteni, mivel maga a fizikai hálózat is eléggé korlátolt, ezért kellett kipucolni az analóg csatornákat is, hogy végre 16 csatorna fölé tudjanak menni és 800-as csomagot is be tudjanak vezetni, de így is eléggé limitált a hálózat, 32 csatorna meg nem fér el és a DOCSIS 3.1 sem menne.
Szerk.: Újhelyi címre leellenőriztem, ott ahol csak PR van, ott nem ad vario csomagot, szóval igazam volt, patakon is csak a T-s hálózatra adja.
-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
tv
sport, ismereterjesztő ami megy
nejem hétvégén háttérnek a váratlan utazás meg amik azon a csatornán mennek szóval akkor csak háttér
rtl-en is csak a újabb gyártású sorozatok Gyilkosság a kastélyba, most meg a Pokoli rokonok ezen kívül a magyar tévék szinte nulla
szóval nem mondom hogy nem tudnánk meglenni nélküle, de jobb így -
kabelmania27
félisten
válasz
Matrox1995
üzenetére
Amíg nem one néven szolgáltat a pr hozni fogja a one oldal a vario csomagokat.
Értem, d3.1-es csatorna felkapcsolásához csak a fejállomáson kell elvégezni a bővítést, aztán lehet meglévő vario előfizetőt egy ideig nem kötik át másik rendszerre.
One topikban aki ex Digi vagy ex Vodafone előfizetést One-os csomagra módosított maradt a jelenlegi technológián. -
Matrox1995
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Annyiból lehet "jobb" lesz, viszont a net sebessége kemény visszalépés lesz.
1000/1000 -> 800/20 + itt nincs D3.1 letöltési csatorna se, szóval durván hullámzik a sebesség.
Amúgy a vario csomagokat most is hozza még itt, Sárospatakon. -
kabelmania27
félisten
válasz
Matrox1995
üzenetére
December 31-e előtt a Vodafone oldalon arra a címre, ahol nem volt saját hálózata de társszolgáltatói terület volt kihozta a vario csomagot, ahol volt saját hálózat ott a koaxos netcsomagokat hozta, mivel a Pr-telecom hálózat saját hálózatnak minősül lehet csomagváltáskor vagy hűségvállaláskor az előfizetőt át fogják tenni a saját hálózatra ahol van dvb-c szolgáltatás, így aki médiacardot szeretne használni jobban fog járni.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Runnerboy88
üzenetére
Ja, de itt továbbra sem lesz jó, mivel túlterhelt hulladék koax hálózat van és egyszerűen nem lehet rajta sokszor valós idejű kommunikációt folytatni a megnövekedett késleltetés miatt.
Most az alap Ping 18 ms és gyakorlatilag nincs használatban a net nálunk, de ez a szegmens annyira szar, hogy gyakorlatilag ennyit tud, régen a 18 az 5-7 ms volt átlagban, ha csúcsra járrattad, akkor 11, most meg akkor olyan 180 ms, főleg hogy nem tudod kimaxolni, mert az egész szegmes túlterhelt.
Amúgy meg gondold át, lehet hogy egy számlát fogsz fizetni, de hamarosan még mobillal együtt sem lesz olcsóbb, csak drágább. Így is elég drága ajánlataik vannak, pedig elméletileg ez a nemzeti telekommunikációs vállalat, ami a magyar nemzetért van, azért is volt kiemelkedő fontosságú megszerezni, erre meg eléggé pofátlan áraik vannak és ez még csak a kezdet, még beolvad az a 4-5 maradék kisebb szolgáltató, kétszereplős lesz a piac, ha csak a Telekomot is ki nem csinálják addig és ha azt mondják majd, hogy a 200 megás net lesz 20 000 Ft, a TV 15 000 akkor ennyit kell majd fizetned érte, mert nem lesz más, azt akkor lehet mobilod tőlük, kapsz érte 500 Ft kedvezményt, majd a 35 000 Ft helyett fizetsz 34 500 Ft-ot, milyen jó is lesz az, szóval nem tudom osztani ebben a lelkesedésed, mert az árak menni fognak felfele, a szolgáltatás színvonala viszont a hulladék szint fele fog menni, mert azokon a településeken ahol eddig pl. UPC/Vodafone meg DIGI volt csak (illetve esetleg Telekom xDSL, de ezzel most ne számoljunk, főleg ha nem is volt, mert Invitel volt, az meg DIGI lett, most meg One), ott most egyedül One lett és nem fogják magukat összetörni azért hogy neked jobb legyen ha van valami, mert úgy sem tudsz hova menni. Telekom innentől kezdve pl. nem hiszem, hogy fog engedélyeket kapni optikázásra ott, ahol One van, szóval cumi lesz ezután, de hát ha a sok birkának ez kell, akkor megkapják. -
Alteran-IT
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
Virágbolt, illetve online stream, jobban járnál, mert ma pl. a 10 évvel ezelőtti állapothoz képest gyakorlatilag csak a reklámot fizeted, meg bizonyos filmek ismétlését, ja meg hogy ki ne hagyjam, az RTL-t kivéve még a kormánypropagandát, arra meg lassan már a hülye sem kíváncsi. Már nálunk se néz gyakorlatilag senki sem TV-t, ezért is probléma, ha az internettel gond van, csak ezt nem bírják megérteni ennél a csökkent szellemi kapacitású egyedekkel rendelkező PR-nél.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Ha egybe olvad a ONE-nal akkor ahol optikai hálózat van mint nálam ott tuti továbbra is jó lesz ill nekem a Wo-Wi-fi is jól megy a PR hálózaton. Illetve én örülök neki ha beolvad mert akkor kedvezőbb lesz a havidíjam mivel a ONE-nál van a mobil szolgáltatás ill. akkor egy számlán lesz minden és csak egy számlát kell fizetni.
-
bnorci71
addikt
válasz
Matrox1995
üzenetére
Engem 2 hete folyamatosan hívogattak a hosszabbítás miatt,elsőre felvettem ,de mondtam most dolgozok nem alkalmas utána fel se vettem de nem adták fel.
Végül csak sikerült olyankor hívniuk amikor fel tudtam venni de mondtam ne keressenek nem akarok hosszabítani.
Ahogy néztem a jelenlegi csomagom és a 24 hónapos béklyós között 500Huf lenne na az egy vicc.
Illetve amit te is írsz ha a tévé szolgáltatást elcseszik akkor alternatívát kel majd keresni.
Mondjuk fogalmam nincs mi lesz az. -
Alteran-IT
őstag
Mondtam hogy a TC7200-as a probléma, sajnos az a modem egy hulladék az alap szoftverrel, a PR-nél meg másra nem telik, nincsenek olyan emberek, illetve olyan osztály, amelyik ezzel tudna foglalkozni, illetve amelyik ehhez értene.
Remélem így már stabil interneted lesz, már amennyire lehet, ugyanis ami számomra új, hogy CH7465VF modemet is adnak már, örülök hogy ezt az információt megosztottad velünk, valószínűleg ez is az egyik előjele az One hálózathoz való integrációnak, mert ott is nagyobb részt ilyen modemet használnak az EuroDOCSIS 3.0 területeken, ez a Compal kifejezetten Vodafone specifikus modeme és eddig nem szerepelt a PR kínálatában.
Ugyan ez is Puma 6 chipsetes, de kicsit stabilabb mint a PR-nél eddig kiadott Arris-os modemek, valószínűleg azok sem fogytak ki még, csak kezdenek egységesebb eszközállományt alkalmazni, PR-es területre meg biztos nem fogják kirakni 3.1-es, illetve 3.0 üzemben is működő 32/8-as TG 3442, illetve CGA4233 modemeket, mert felesleges ilyen hulladék hálózatra pazarolni, viszont így a szoftverezést és a vezérlést valószínűleg már One hálózatról fogják megoldani, de gondolom a routing még ugyan úgy PR hálózaton fog kimenni, mindenesetre érdemes, legalább tényleg látszik, hogy elkezdődött a dolog, legalább is technikai részről. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Runnerboy88
üzenetére
Az optikai hálózatos települések azok általában rendben vannak, újak, még egész normálisan lettek kiépítve és legtöbb helyen még nincs is rajtuk annyi előfizető, hogy probléma legyen ebből, plusz ugye nemrég lett még csak a 800-as csomag helyett is Gigabites, így nehezebb az előfizetők által kimaximalizálni, most már viszont egyre nagyobb az esély rá.
Itt amúgy az a probléma, hogy már kb. lassan 3 éve az oszlopokon van az optikájuk feldobálva, már valahol le is van esve, mert az időjárás leszedte a gyengén feltekert optikát a konzolról és lóg két távolabbi oszlop között, szóval vicc ami itt van, elvertek egy csomó pénzt és még semmi nem jött vissza belőle, ráadásul a régi HFC hálózat életben tartása már egy kisebb vagyonba kerül nekik, de még mindig nem siettetik az FTTH befejezését, én is elégedet lennék ha végre kész lennének, de sajnos az a tény nem változik a továbbiakban sem, hogy idióták és ez az egyik ok, amiért itt a környéken nem éri meg itt maradni, mert nincs normális telekommunikációs hálózat, főleg feltöltési irányba, de stabilitási szempontokat figyelembe véve a PR még letöltési irányba is egy hulladék. Gyakorlatilag olyanok sem tudnak itt a városban letelepedni, akik az IT szektorban dolgoznak és mondjuk Home Office-ba nyomnák és nagyobb méretű fájlokat mozgatnának viszonylag rövid idő alatt mondjuk a munkahelyük szervere és a számítógépük között, ez itt most egyszerűen lehetetlen, a legmagasabb feltöltési sebesség jelenleg a Telekomnál és a PR-nél is 25 Mbit/s, ez a Telekomnál csak a DSLAM kb. 700 méteres körzetében lehetséges csak, a PR-nél meg ott, ahol nem túlterhelt a feltöltési irány, de a 25 Mbit/s is ma már egy vicc kategória, 50-75 Mbit/s-nak kellene lennie az alapnak, ha rajtam múlna, törvényileg elő is írnám.
Itthon is, meg a város több pontján is annyira hulladék a 10-12 Mbit/s-os felöltés stabilitása is, hogy a WoWifi-t nem tudom kihasználni, ha nincs normális térerő, mert akadozik a hang, vagy abszolút nincs és erre még rárak a nagy késleltetés is. Egy T-s VDSL előfizetésről Vodafone (One) előfizetőként sokkal minőségibb WoWifi szolgáltatást tudok bonyolítani mint a PR hálózatáról átlagban és ezt azt sem oldaná meg itt, ha már az One-hoz tartozna és az One hálózatán menne a forgalom, mert a PR fizikai hálózatának egy nagy része már hulladék, rég le kellett volna cserélni. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ugyan. Egy CMTS amúgy akár 32 csatornáig is bővíthető letöltési irányba egy Node/szegmens felé, feltöltési irányba pedig ugye a maximális 8 csatornáig, amennyiben ezt a fizikai hálózat, illetve a TV csatornák frekvencia elosztása is lehetővé teszi, na meg ugye ott a moduláció és az OFDM amibe inkább nem mennék bele.
A UPC-nél már volt a Compal-os időszak elkezdése után nem sokkal, hogy egy-két szegmenst kimaxoltak, másképp nem tudták volna teljesíteni a növekvő igényeket, de egy 32/8 csatornával rendelkező szegmens esetében is olyan ~1600/240 Mbit/s az elérhető maximális sebesség, ha úgy nézzük ez sem sok, a Telekom pl. nem véletlen ment el a DOCSIS 3.1 irányába, másképp lehetetlen tartani a gigabites sebesség névleges értékét több előfizetés esetén, plusz ahhoz még normális feltöltési sebességet is adni, ilyen szempontból vicces volt az a próbálkozásuk, mikor downstream irányba 3.1-et használtak, upstream irányba meg 3.0-t, de ugye a hálózatot előtte fizikailag is korszerűsíteni kellett, másképpen nem lehetett.
Amúgy igen, ex vodafone, illetve pontosabban ex UPC területen jóval kisebbek a szegmensek, ugyanis a UPC-nél erre odafigyeltek, ők még minőségi és kis lefedettségű koax hálózatokat építettek és meg is próbálták tartani a minőséget, de egy idő után rájöttek, hogy ezt itt nem lehet, se a gazdasági adottságok nem adottak, sem a humánerőforrás sem, mert hányszor volt az, hogy olyan szerelők voltak már náluk is, akiknek egy bekötés is problémát okozott, hát még a hibaelhárítás és akkor mi lehetett akkor, ha szintezni kellett a hálózatot? Az itt sem megy a PR-nél sem, nem véletlen inkább FTTH fele mentek el, bár még az is problémákat okoz nekik, na de mindegy is.
PR-nél mondjuk az is vicces, hogy régen egy szegmenssel nagyon nagy területet fedtek le, ugye nem terveztek előre, szellemileg mindig is elmaradottak voltak, ezért is volt már a DOCSIS 2.0-s időszak közepén is a gyakorlatilag 1 Mbit/s, illetve az alatti csomagok idejében, hogy már 4/1 csatorna volt mindig és így is volt olyan, hogy a régi motorola modem újraindult magától, mert átrakta a CMTS egy másik csatornára, aztán kezdték el azt, hogy egy üvegszálon több spektrum és így több szegmenst tudtak létrehozni, de ugye ez sem játszható el végtelenségig és itt már sok helyen ez is kevés, itt is ugye 800-as csomagok vannak, valószínűleg nem 16 csatornával, mert azzal lehúzható az egész hálózat, szóval ilyen 24/5 csatorna van átlagban (a modem is annyit számol induláskor) és ez sem elég, a 250-es csomagot gyakran nem tudják tartani 80 felett sem, még modem újraindítással sem lehet jobb sebességet elérni 8/4-es modemmel, de itt eléggé korlátolt a fizikai hálózat is, plusz szerintem a pataki CMTS-t sem tudják már hova bővíteni, max. úgy hogy új CMTS és új modulok, de ugye már hova, mert Patakról látják el itt a környező településeket, mert ugye minimalista szar tervezés egy központtal és ha elvágják a települések közti kábelt, akkor egy fél nap mire rendbe hozzák, ahelyett hogy lenne egy egyszerű egymódusú optikai kábel 10 Gbit/s kapacitással és külön-külön CMTS és ha elvágják, akkor kb. 5 perc megcsinálni, illetve HFC-ről FTTH-ra is sokkal könnyebb lenne átállni, most meg már 3 éve küszködnek ők is ezzel, na de lényeg, hogy a 24 csatorna sem egy biztos megoldás, ex UPC, illetve Vodafone területen igen, PR-nél nem.
Én még azon is röhögök a mai napig, hogy a hülye PR-nél is kétfajta Puma 6 chipset-es modemet vettek, egy 16/4 és egy 24/8-as modemet is, a 16/4-es pl. gyakorlatilag pénzkidobás két szempontból is, egyrészt hosszútávon nem elég, másrészt belső tápos és ha az kimegy, akkor lehet kidobni az egész modemet is, márpedig a modemeknek a tápegység szokott a gyenge pont lenni, nálam szerintem amiatt vagy 2-3 alkalommal volt modem csere, azóta laptop táppal megy és nem is tudom hány éve semmi baj sincs vele, egyedül akkor bolondul meg, ha valami van a hálózattal, azzal meg egyre gyakrabban van, itt a TC7200-as modem szerintem egy fél napig sem maradna stabil, a Cisco viszont elég jól bírja, az Arris viszont csak modem módban megy normálisan a város legtöbb pontján, annyira szarul van szintezve a hálózat, illetve fizikailag is annyira rossz állapotban van már (csatlakozási hibák, törések, magas hálózati zaj), a túlterheltségről meg nem is beszélek, mert ugye nem kell elmagyarázni, hogy egy ilyen HFC, vagy FTTH hálózat hogy is működik osztott közegen, ugye downstream irányba minden kábelmodem megkap minden információt és nekik kell szelektálni, hogy abból mi az övék, csak ugye egy Puma 6 chipsetes kábelmodemnek pont ez a legnagyobb ellensége, minél túlterheltebb egy szegmens, illetve minél több rajta a kábelmodem és az információ, annál instabilabban működnek, nem képesek ezt kellő hatékonysággal kezelni. -
moon73
csendes tag
Köszi még egyszer mindenkinek!

Végül miután ellenőriztem a koaxokat a tv osztón és nem szűnt a probléma, bementem az ügyfélszolgálatra bevittem a tc 7200-at és átirattam 500-as netre.
Végül is 2010- óta pr-nél vagyok, és a múlt decembertől eddig volt jelentősebb probléma, ami mint kiderült valószínű az elavult tc 7200 miatt volt. Ahogy aláírtam, három órán belül jöttek is, hozták az új modemet, így most 500/20-as netem van. A tv-t és a vezetékes telót lemondtam, mert a tévén már gyakorlatilag nem nézünk a reklámok miatt, a telón meg szintén csak marketingesek hívkodtak.
Telekomra nem akartam váltani a kábelcserés nehézségek miatt, az one-t meg kiforratlannak erősen marketingszagúnak találtam. Egyetlen negatívumként az szólt a pr telekom ellen, hogy nem tudnak havi díjas részletre eszközöket adni mint az one vagy a telekom. De mivel egy éven belül amúgy sem tervezek részletre új laptopot, így ez nekem nem gond most. CH7465VF modemet hoztak, majd utánanézek miket tud. A probléma azóta sem jelentkezett, stabil az új net.
-
Matrox1995
tag
válasz
Runnerboy88
üzenetére
Remélem minél később.
Nem szeretném, hogy itt is alacsony bitrátás legyen a TV adás.
Ha ez megtörténik, le is mondom. -
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Nekem a PR Telecomtól van optikai net+tv szolgáltatásom amivel teljesen meg vagyok elégedve. Tegnap hosszabbítottam náluk és nagyon elégedett vagyok velük. Beolvadással kapcsolatban annyit mondott az ügyintéző az irodájukban, hogy megfog történni nemsokára.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszi az infókat. Általában a CMTS 24 letöltési csatornáig bővíthető, az már elvileg elegendő a 500Mbithez, de az sem mindegy, hogy mekkora az optikai node területe.
Ex Vodafone területen kisebbek a node területek általában (szolgáltatási terület 85%-án) 24 letöltési csatorna van, illetve egy OFDM, így van ezres csomag, de vannak még olyan települések ahol 15 ds csatorna van ott 500Mbit a max, így előfordul, hogy csúcsidőben csökken a letöltési sebesség, de a 24 csatornás területeken stabil szokott lenni a letöltés. -
Alteran-IT
őstag
Szerintem nem érdemes most a koax-al bajlódni, ez az eszköz a PR-nél hírhedt arról, hogy abnormálisan működik, főleg router módban.
Egyedül akkor lehetne ilyen hiba, ha konkrétan szakadna a modem és a CMTS közti kapcsolat, viszont azt észrevennéd, ugyanis magától újraindulna időnként a modem, ebben az esetben meg elég gyakran.
Hívd ki a szervizeseket és oldják meg, ha nem akarsz modemre cserét, akkor kicserélik neked ugyan ilyen vacakra, egy darabig megoldja, illetve ha gond van a koax hálózatoddal, akkor majd ők megcsinálják, bár ha x ideje jó volt így ezzel a felállással, akkor nem lenne szabad hogy most hirtelen gond legyen, hacsak nem változtattál valamit.Ha van Telekom optika, akkor van One is, azt esetleg még érdemes megpróbálni, az a HFC-s megoldás meg csak a 29. körzetben működik a UPC-nél (már Vodafone, illetve One) ha jól tudom, hogy az oszlopról még optika jön be hozzád, de nálad alakul át koax-ra, ha csak nem ott laksz, akkor nem lehetséges, egyébként a PR-nél is a legtöbb helyen HFC van, csak úgy, hogy bejön a városba az optika és az első oszlopon ahol feljön, átalakítják koax-ra.
-
moon73
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat!

kabelmania27:
Igazából csak egy wlan van, amit a modem szór ki, csak rákapcsolódik két teló és egy laptop már amikor.
Az én pc-m utp kábellel csatlakozik a tc 7200-hoz, de zzel is előjön a probléma.
Köszi a tanácsokat, holnap ellenőrzöm, hogy az osztó outra van.e téve a modem és a többit.
Alteran IT:
Végül is nem váltanék telekomra, ha már váltanék akkor one-ra, mert ott van néhány családi telónk és így jóval kedvezőbb csomagdíjat ajánl, telekomnál meg új ügyfél lennék csak nettel.
Holnap még egyszer nekifutok a koax témának, mert rájöttem, hogy két koax is jön a nappaliba és csak az egyiket néztem. Ha a tv koax mozogna akkor az is jó lenne, legfeljebb ott lenne a modem.
Gyanús nekem, hogy az one verzió nem optikai net, mert a címemre nem ír optikai net lehetőséget, tkomnál meg optikainak van feltüntetve.
Létezik olyan, hogy mondjuk a karón még optikai de a házba meg koaxon küldik?
-
kabelmania27
félisten
Szia!
Vezeték nélküli kapcsolatot a szolgáltatók nem garantálják, nevezd át a két wlan hálózatot, hogy ne azonos néven legyen, illetve váltsál csatornát.
Ellenőrizd, hogy az osztó in bemenetére legyen kötve a bejövő kábel.
Nézd meg, hogy az out vagy a tapkimeneten van-e a modem.
Amennyiben a tapkimeneten van a modem, cseréld fel hpf szűrővel együtt a kimeneteket, azaz out kimeneten legyen a modem, tapkimeneten hpf szűrő és a tévé, átkötés előtt áramtalanítsd a modeme, ha átkötés után akadnak a dvb-c csatornák az osztót cseréld 5-1000Mhz CE feliratú kettes spliterre.
Telekomnál bizonyos irányban csúcsidőben problémás az oldalak betöltése. -
Alteran-IT
őstag
Az One az Telekom optikán szolgáltat még, semmi máson, a PR agyonterhelt, elavult, szar koax hálózatát nem fogja használni, még ha beolvadtak sem, mert nincsenek meg a technikai feltételei, ha meg beolvadtak, akkor One néven fog menni a PR is.
Én amúgy nem vacilálnék, inkább átvésném a falat, vagy padlásról behúznám a T optikát, csak mennék el ezektől, egy 250-es net a Telekomnál már megváltás lenne ezekhez képest.
Egyébként ja, modem csere Cisco modemre és saját router és megoldódik minden problémád. -
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Igazából ez az eszköz semmit sem tud valami jól az alap gyári szoftverével, márpedig a PR azzal használja, a UPC gyakorlatilag újraírta rajta a szoftvert, hogy használható legyen, mert maga a hardver egyébként nem lenne rossz.
Azt igazából legjobb lenne lecserélni egy Cisco modemre, vagy egy Arris modem-router kombóra, bár ahhoz feljebb kell váltani 500-as netre, másképp megmarad ez a probléma, mert ez gyakorlatilag eszköz specifikus, modem módban sem éri meg tovább használni, mert a csatornákat is szereti bizonyos időnként elfelejteni némely esetben és akkor 1/1 csatornával dolgozik tovább a következő újraindításig. -
moon73
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nincs külön router a gépek és a modem között.
De azt gondolom nem a torrent okozza, mivel a gép indulásakor a torrent kliens nincs bekapcsolva. Reggeli gép indításkor rutinból újraindítom a modemet, mert ha nem akkor eleve ez a hiba fogad, pedig olyankor nincs még torrent bekapcsolva. De megesik, hogy mire megcsinálom a kv-t, akkorra megint elromlik a dns névfeloldás. Sőt időnként az az érzésem, hogy akkor marad meg tovább a kapcsolat, ha nyitva hagyok vagy 10 különböző böngészőablakot és megy a torrent kliens is. Mintha hamarabb elromlana ha nincs forgalom. Elvileg van Tkom optikai net is a ház szám szerint rákeresve, de ha ez javítható nem váltanék, mert nem tudom megmozdítani a koaxot a falban a garázstól, tehát valószínűleg nem lehetne behúzni a helyére optikát.
Van most már one is az utcában a honlapjuk szerint, de gyanítom az ugyanez a koax lenne, mert nincs feltüntetve hogy optikai volna. Rémlik hogy a pr telekom is egyszer majd beolvad az one-ba.
Vajon modem csere megoldaná ezt?
Már lejárt a hűségidő, de addig nem írnék alá még 1-2 évet, míg ki nem derítem, hogy ez javítható, vagy sem, mert nem szeretnék sokáig így újraindítgatásokkal foglalkozni. Egyébként 2010 óta pr telecom van az utóbbi 1-2 évben kezdtek bejönni ezek a gondok, amik tavaly karácsony előtt váltak gyakorivá. -
moon73
csendes tag
Sziasztok!
Pr 140/10 csomagom van, a sávszélességgel meg volnék elégedve, viszont gyakran elszáll, van amikor 10-20 percenként is a net, és ERR_NAME_NOT_RESOLVED hibát ír ki a böngésző. Ilyenkor a modemhez wifin kapcsolódó telókon és tableten, laptopon is elszáll.
Ez lehet a modem hibája, vagy magáé a szolgáltatásé?
TC 7200 modemem van, a bejövő netet PCT IT1W06 osztó választja szét a tévéhez.
Próbálgattam google és cloudflare dns-t beállítani, de ugyanaz a helyzet.
A modem státusz a következőt mutatja:
InformationStandard Specification Compliant DOCSIS 3.0Hardware Version 1.0 Software Version STDC.36.17
Basic LAN
RF Parameters - DownstreamChannelFrequencyPowerSignal to Noise RatioModulation
1 322.0 MHz0.0 dBmV45.4 dB256 QAM
2 330.0 MHz-0.4 dBmV45.4 dB256 QAM
3 338.0 MHz-0.4 dBmV44.6 dB256 QAM
4 346.0 MHz-0.3 dBmV44.9 dB256 QAM
5 354.0 MHz-0.4 dBmV44.6 dB256 QAM
6 362.0 MHz-0.6 dBmV44.7 dB256 QAM
7 370.0 MHz-0.9 dBmV44.6 dB256 QAM
8 378.0 MHz-1.0 dBmV44.6 dB256 QAM
RF Parameters - UpstreamChannelFrequencyPowerUpstream Data RateModulation
1 36.2 MHz47.3 dBmV5120 Ksym/sec64 QAM
2 43.0 MHz48.3 dBmV5120 Ksym/sec64 QAM
3 29.4 MHz47.8 dBmV5120 Ksym/sec64 QAM
4 49.8 MHz48.0 dBmV5120 Ksym/sec64 QAM
StatusSystem uptime0 days 00h:08m:54sComputers detected0CM StatusOperationalWAN IsolationOFFTime and DateWed Jan 29 10:27:40 2025
Interface ParametersInterface Name : LAN
Ezekből lehet következtetni valamire?
Köszi előre is.
-
kabelmania27
félisten
válasz
bnorci71
üzenetére
One tv box one saját területen (ex Vodafone koax,ex Digi FTTH) dvb-c jelből veszi a tévéadások és csak interaktív funkciókhoz kell az utp kábel, társszolgáltatói területen (meghatározott Telekom koax/FTTH) és ex inviteles iptv területen csak utpkábellel működik ott üzemmódban.
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
nincs 70-es telóm így a kedvezmény nem érint.
Runnerboy88
fizetés.... kb 10percet vesz el havonta az életemből a számlák online kifizetéseOlyan területen ahol koax van és Tv nem "interneten" jön hanem DVB-C ott ha ONE átveszi ez változik majd vagy marad a DVB-C. Mert a internetes tévéről nem sok jót hallottam.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Runnerboy88
üzenetére
Ha olyan One tv csomagra fizetsz elő amelyhez tartozik One Tv online használat akkor lehet használni.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen lehet. Legalább egybe lesz számlázva a mobil+tv+net számla illetve szerintem akkor már One Tv app-ot is lehet használni.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Runnerboy88
üzenetére
Lehet mert a Diginek is ugyanott van a székhelye, de attól még az összeolvadás első lépése lehet az lesz, hogy One néven fognak szolgáltatni, de a számlát egy ideig még a pr-telecom állítja ki.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Én úgy tudom,hogy az Antenna Hungaria Zrt-hez tartozik a PR.
-
kabelmania27
félisten
válasz
bnorci71
üzenetére
Ha rendelkezel 70-es mobilelőfizetéssel vagy kötsz újat vagy van még a neveden one vezetékes szolgáltatás és eléred a 14500Ft-ot 20%-os havidíjkedvezményt adnak, 40ezerFt-nál pedig 30%-ot.
Ex digis területen nem kötelező átszerződni a one-hoz, vannak új kódolt csatornák amelyek csak átszerződés után médium vagy family tv csomagban nézhetők, de a digi terület többségén a film és felvilágosító csatornák kivételével a dvb-c csatornák többsége kódolatlan. -
bnorci71
addikt
válasz
Runnerboy88
üzenetére
remélem minél később, nem tudom jó lesz-e az nekünk....
csak pl. TV
One 115/68HD 8500/Hó
Pr 117/81HD 5500/hó
és ugye ma a 4K 75" tévén SD adást nézni -
kabelmania27
félisten
válasz
Runnerboy88
üzenetére
Szia!
Erről sajnos nincs információ, elvileg az év második felében a Digi Kft, az Invitech Kft és az Antenna Hungária Zrt. olvad be a One Zrt-be. -
Runnerboy88
csendes tag
Sziasztok!
Lehet tudni valamit arról, hogy mikor olvad egy céggé a PR TELECOM és a One?
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Azért tegyük hozzá az egészhez, hogy több csatornát kezelő modemet (16/4 vagy 24/8) ennél a szolgáltatónál csak 500 Mbit/s, vagy magasabb előfizetés esetén adnak az ügyfeleknek, ez alól csak rendkívüli esetekben térnek el, például ha annyira terhelt a szegmens, hogy a hagyományos 8/4-es modemekkel már nem lehet biztosítani a kisebb csomagok rendes körülmények között elérhető sebességét sem, de ehhez is a regionális műszaki vezető engedélye kell, sajnos ennyire elmaradottak, hogy ez így megy, mint ha aranyból lenne az a legolcsóbb hírhedt Puma 6 chipsetes modem, nem is értem.
A lényeg hogy a meglévő előfizetését nem biztos hogy stabilabbá/gyorsabbá tudná tenni, ha nem kap "jobb" modemet, ha meg esetleg 500-as csomagra váltana, valószínűleg az sem lenne meg 500 Mbit/s, csak ilyen 380-420 Mbit/s lenne átlagban, ezt a következtetést ugye abból vontam le, hogy ha újraindítás után tud a CMTS kevésbé terhelt csatornákat kiosztani, akkor ez azt jelenti, hogy viszonylag jól van elosztva a terhelés a csatornák között, viszont mindegyik csatorna le van terhelve annyira, hogy semelyik előfizetés sebességét sem tudják biztosítani a névleges értéken, vagyis nagyobb előfizetési csomagoknál ugyan úgy arányosan kevesebbel fog tudni letölteni. Persze egy 380-420 Mbit/s még mindig elég jó sebesség a 80-100 Mbit/s-hoz képest, mert azzal már lehet rendesen letölteni, de a névleges sebesség valószínűleg ott sem lenne meg, tehát a minőség nem javulna, csak arányosan többet kapna a mostanihoz képest a megváltozott névleges érték miatt. -
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ennek majd utánajárok, hogy mit lehetne javítani a minőségen, illetve a díjcsomagon.
Köszi a segítséget!
-
kabelmania27
félisten
-
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Újraindítottam, de nincs változás.
Igen, 150-es a legkisebb elérhető, az enyém jelenleg 140-es, de a havidíja már megegyezik a most hirdetett 500-aséval...
Bár a 150-esnél ezt írja:
"rendes körülmények közt elérhető sebesség: 100/6,5 Mbit/s"
Mondjuk ezt hozza a 140-es is, néha 120-130 is megvan, felfelé meg a 9-10 általában, szóval ezek szerint örüljek, hogy működik?
-
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Így már értem, TV nincs valóban, csak internet. Toldva nincs a kábel, a csatlakozók sem lazák.
Most 106/9,2-t mértem, így vasárnap estébe hajolva látványosan elkezdett csökkenni.
Rendszer leterheltség lehet ennek oka? -
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Milyen osztóval, ezt nem nagyon értem... A folyosón egy kábelsínből az ajtó fölött van bekötve egy csatlakozóval, ugyanígy a modembe is.. Az osztó az lehet, hogy kábelsínben van? Abba nem látok bele.
-
kabelmania27
félisten
válasz
EmberXY
üzenetére
Néha indítsd újra a modemet, ez egy jófajta modem, értékek rendben vannak.
Ha jól tudom sima modemnél nem szoktak külön díjat kérni.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki lehet számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
Az alábbi értékeket mutatja: [kép]
Mértem egy sebességet is, és most "szinte" jó (140/10 lenne papíron): [kép]
Lehet, hogy tegnap este annyira csúcsidő volt, hogy amiatt volt látványosan kevesebb, ha ez egyáltalán számít, nem igazán értek hozzá.
De a díjcsomag ára továbbra is probléma, annak mindenképpen utána fogok járni.
-
kabelmania27
félisten
válasz
EmberXY
üzenetére
Szia!
192.168.0.1 vagy 192.168.100.1 címen nézd meg, hogy milyenek a modemértékek, ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
Érdemes felhívni az ügyfélszolgálatot, ha megemlíted, hogy lemondanád a szolgáltatást amennyiben ajánlanának valamit azt megfontolod lehet adnak ügyfélmegtartó csomagot.
Esetleg próbáld meg cseréltetni a modemet sima modemre és használj saját routert. -
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy díjcsomagot váltani nagyon macerás? Gondolok itt arra, hogy 2021 óta vagyok pr-es ügyfél, PR-NET 140 csomagot használok, ami mára már ha jól sejtem, nincs is a kínálatban, de a díjcsomag ára azóta eléggé elharapózott, 6700 Ft/hó a díja, amiből 500 Ft a modem bérlés, arról nem beszélve, hogy a letöltési sebesség az utóbbi időben nem nagyon éri el a 100-120-at sem.
Az oldalukon ugyanezért az árért, konkrétan 6700 /hóért hirdetik a PR-NET 500-at, határozatlan idővel (12 hónap hűséggel ugyanez csak 5400/hó), e-számla kedvezménnyel. Tőlem meg a harmadáért szedik be ugyanezt a pénzt... Van lehetőség váltani, van ebben valami csapda?
A hirhedten "profi" ügyintézésükből már megjöttem rögtön a szerződéskötés után, itt a topikban is írtam anno, szóval nem tudom, hogy bele merjek-e ilyesmibe vágni, vagy egyáltalán van-e erre lehetőség, hogy kevésbé nézzenek madárnak? -
Alteran-IT
őstag
Jó ez az internet, amikor kb. az ég világon senki sem használja a környéken, akkor kb. megvan a névleges

Bár mondjuk a válaszidő akkor is szánalmas, nagyon régen volt már 11-12 ms körül, már egy VDSL-nek is jobb a válaszideje, de azt néztem, az optikai interneteknek is 6-7 ms körül van, normálisabb szolgáltatóknál (pl. Telekom, vagy régen DIGI) ez belföldre 1-2 ms optika esetén.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Jelenleg még külön cégként működik a Pr-telecom, összeolvadásról még nincs hír.
A Vodafone Magyarország Zrt. elnevezése 2025. január 1-jétől, One Magyarország Zrt. elnevezésre változott, jelenleg a Digi kft is One néven szolgáltat, de a számlát még a Digi kft állítja ki, 2025 második felében a Digi Kft (Invitech ICT Services Kft-vel és Antenna Hungária Zrt-vel együtt) beolvad a One Magyarország Zrt-be. Jelenleg PR-telecom és ex Digi előfizetők a One tv online szolgáltatást még nem tudják használni. -
volvo01
csendes tag
Mi felénk ilyen a Pr-Telecom optikai hálózat 1000/250 net

-
Alteran-IT
őstag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Tudom ezzel nem lettél kisegítve, de ezt még ők sem tudják, igazából azt sem tudják, hogy mit csináljanak, mert vettek egy sz.rkupacot, amiről még akkor nem tudták hogy az, csak azt, hogy kell minden nagyobb középmezőnybe tartozó szolgáltató is a teljes kontrollhoz (ugye ha már a Pegasust elvesztették, kell az összes szolgáltató, meg még a DÁP az emberek telefonjára) és a teljes telekommunikációs szféra pénzügyi bevételeinek elsajátításához, aztán most megint toporognak. Az Invitelnél is ez volt, a DIGI-nél is, a Vodafone-nál azért, mert azt sem tudták mi merre van, főleg hogy a Vodafone előtte vette meg a UPC-t és még az a fúzió se lett teljesen kész, plusz hülyék egy akkora infrastruktúrához (az a szerencse, hogy a dolgozókat megtartották (részben), legalább azok tudják mi merre van), itt meg ennél a tákolmánynál megint nem tudják mi merre van, elvileg 1 év alatt le akarják zárni, de szerintem hosszabb idő lesz.
Én is előtte át akarok menni a Telekomhoz (főleg hogy a szolgáltatás színvonala azóta is nulla, hogy a garantált körül van, az nekem elfogadhatatlan), ezért én is informálódok a témában, de ugye amíg azok sincsenek készen, addig én sem tudok gyorsabban átmenni.
Nem tudom Téged ilyen szempontból miben érint, de ha esetleg megtudok valamit, akkor beírom ide. -
Tigerclaw
nagyúr
Nem tudja valaki hogy a Pr telecom /One-4ig felvásárlás mikor zárul le?
-
Alteran-IT
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
Hát ez sem bíztató azzal a -140 Mbit/s-al, de még mindig jobb arány, mint egy 250-es netnél a 46 Mbit/s. És az a baj, még most sem mutat javulást, de legalább már a 65-67 megvan, de az még mindig kevés. Valószínűleg van itt is egy 500-as vagy 800-as előfizető és elviszi az egész szegmens sávszélességét. Szomorú, hogy új év első napja így telik, na mindegy, ettől függetlül boldog új évet mindenkinek!
-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
koax hálózat 500/20 net
most mértem -
Alteran-IT
őstag
Na, kellett nekem elszólnom magam, most így elsején biztos mindenki otthon van, már 3 órája gyakorlatilag csak maximum az ötöde van meg a letöltési sebességnek (előtte max. a fele volt meg), a feltöltési megvan, csak hát 50 Mbit/s-al éppenséggel nem nagyon lehet semmit csinálni úgy, hogy az is instabil, ez a cég mindig is egy rakás szar volt és mindig is az is marad, amúgy az a jó, hogy ezzel a garantáltat sem tudják, ilyenkor minden normális ember szidja az anyjukat és jól is teszi.

A jelszintek jók, más letöltés nem megy, mert látom a router sávszélesség diagramját, szóval ennyit tud, ezt is 32-es pinggel, magyarán mondva szarrá van terhelve a hálózat, azért nagy még mellette a késleltetés is, ez így 2025-ben az a legalja kategória, egy 50/25-ös VDSL jobb eredményeket produkál és az biztos nem lesz túlterhelve.
-
gpuco
tag
Koszi a valaszokat, ma reggel 6-kor sem lett gyorsabb, szoval nem a leterheltseg miatt szerintem, ment a hibajegy nekik, remelem kijavitjak.. Koszi meg1x!
-
kabelmania27
félisten
Közel vannak az 50-hez a feltöltési értékek, és a letöltés ir rendben van, ettől független elfogadható mert 52-ig tud ez a modem négy csatornával adni, az egyik letöltési csatornán sok a javíthatatlan csomag ezért ellenőrizd, hogy a modemnél és a toldásnál nem lazultak-e ki az F csatlakozók. Lehetséges, hogy a 16 letöltési csatorna kevés csúcsidőben a jelenlegi terheléshez ezért előbb-utóbb bővítve lesz 24-re.
Mivel 90Mbitet mérsz ellenőrizd, hogy megvan-e a gigabites lan kapcsolat. -
Alteran-IT
őstag
Hát igen, jól sejtettem, az adási jelszintek már nem olyan jók, sőt kifejezettem rosszak, mondhatni a modem a visszirányú kommunikációval gyakorlatilag erőlködik, az pedig meghatározza némileg a letöltési sávot is, ugye TCP-nél egyik feltétele a másik is, 500 Mbit/s-hoz pedig azért illik egy minimum 8-9 Mbit/s állandó megléte, ugye ha ez alá esik, akkor már eleve nem jöhet össze még a 400 körüli sem.
Amúgy meg látszik hogy komolyabb a probléma, nézd meg az első csatornát, ami nagyon beszédes, az az "uncorrectables" oszlop és az első csatorna, amit gyakorlatilag vezérlőként használ, ha ott ennyi kijavítattlan van, akkor ott elsősorban nem kapacitásbeli probléma van, hanem valamilyen műszaki probléma, vagy jelszint, vagy lehet a kábel is sérült valahol, vagy mindkettő, az is lehet hogy egy erősítő vacakol, ezt már nekik kell kideríteni a környező kábelmodemek adatai alapján, mert innen ugye én csak tippelni tudok, ha látnám az utcában lévő összes modem adatát, akkor megmondanám hogy hol a probléma, meg hogy valószínűleg mi az.
Ugye mivel a koax nálad nincs osztva, így gyakorlatilag adott az, hogy az oszlopról bejövő jelszintek sem jók már, azt nekik rendbe kellene rakni, igazából ha most dokumentálod ezt a sebességet ezekkel az adatokkal, már akár lehetne is nekik írni egy e-mailt.
Amúgy a háztól-házig üvegszál hülyeség, egy sima FTTH is kiszolgálna ha normálisan van elosztva és nem 200 felé, csak mondjuk maximum 32-64 felhasználóra, de gyakorlatilag ez is csillagpontos ha úgy nézed.
A koax-al sem lenne probléma, ha a PR-nél a vezetés, meg a műszaki brigád sem nagyrészt trógerekkel, meg idiótákkal lenne tele, akik spórolnak is mindennel, lusták is, meg hülyék is ahhoz, amit csinálnak és már rohad rájuk szépen lassan ez a tákolmány, amint anno összeraktak és azóta csak hagyják leamortizálódni.
Ugye itt látod hogy 16 csatorna van, egy csatorna kapacitása letöltési irányban kb. 50 Mbit/s, ha ezt felszorzod 16-al, akkor az pont 800 Mbit/s. Na már ugye 800-ban az 500 Mbit/s az megvan egyszer és ki tudja, hány 500-as előfizető van még, meg hány 250-es és így tovább, akik mind-mind ezen a 800 Mbit/s-on lógnak és ugye koax-on van 800 Mbit/s előfizetés is, ami egymagában leveheti ezt az egészet, ami ugye csak névleges sávszélesség normál, illetve optimális körülmények között, na már a PR-nél mindenféle körülmény van, csak normális, illetve optimális nincs.
Viszont azért is említettem a 24 csatornát, mert a legtöbb helyen nem 16, hanem 24 csatorna van, illetve ha normális kábelhálózat van és engedi a frekvenciatartomány is, akkor ezt ki lehet tolni 32 csatornáig és akkor ugye ugyan annyi felhasználóra már nagyobb kapacitás jut, ugye 24 csatorna esetén ~1200 Mbit/s a maximum, 32 esetén pedig ~1600 Mbit/s (elméletben ~55 Mbit/s a maximális kapacitás optimális esetben, de 50-el szoktak számolni). A nagyobb probléma inkább a feltöltési sávban van, mert mondjuk 1200 Mbit/s-ra is csak max. 120, esetleg 150 Mbit/s jut, már ha a feltöltési csatornákat a maximum ~30 Mbit/s-al számoljuk, ha ezt a modulációt nézem, akkor 64 QAM 5,12 BRS/sec-el az már 6,4 MHz-en megy, az 30,72 Mbit/s csatornánként, de ugye kerekítünk max. 30-ra, ebben az esetben 4x30 az 120, ha be tudnak tuszkolni 16-24 csatorna mellé még egy feltöltésit, akkor 150 Mbit/s, csak ugye a feltöltési sebességet már nagyon sok mindenre használjuk, képek feltöltésére, ugye a telefonok szinkronizálnak mindent, videókat töltünk fel, stream-elünk és mellette még a letöltési sáv is eléggé használja a feltöltésit és ha az elfogy, akkor dugul a letöltés is, a lényeg viszont hogy lehet növelni még koax esetén is a kapacitást, ez már igazából csak a szolgáltatótól függ, 800-as nethez már egyébként is 24 csatornás modemet szoktak adni, de ott ahol elérhető, általában eleve több mint 16 csatorna van, 23 vagy 24, attól függ mennyi fér el, mert ugye állandóan tákolnak a hálózat elavultsága miatt.
Szóval ott most elég sok probléma van, de a jelszintek biztos problémásak, egy hibabejelentés már csak ezért is megéri, menjenek ki, javítsák ki, aztán hátha javul valamelyest a sávszélesség probléma is, most ünnepek között úgy is ők is dolgoznak, de a legtöbb ember gondolom még otthon van szabadságon meg ilyesmi, szóval tapasztalni fogják a sávszélesség problémát is, ha az is van a jelszint probléma mellett, aztán majd ráállítják az illetékest a terv kidolgozására, hogy hogy lehetne növelni ebben az esetben a kapacitást, főleg ha még nem terveznek rövid időn belül átállni optikára. Itt is már évek óta fent van az optikájuk az oszlopokon, de még mindig koaxon szolgáltatnak, mert nem fejezték be, hülyék ezek, pedig amennyi áramot zabálnak az erősítőik is feleslegesen addig, amíg a pénz csak ott áll a kábelekben az oszlopokon és nem termel így semmit, plusz a koax-al csak nő a felhasználók negatív élménye, szóval épp eszű ember már nem érti, hogy ezek az idióták mi alapján csinálnak mit, vagy éppen mit nem. -
gpuco
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
"Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve" nem tudom, nincs TV a hazban, csak a koaxrol egyenesen megy a routerbe egy kabel..
De mint mondom, reggelente hetkoznap jon a 480 Mbit/s ilyenkor, amikor sokan otthon vannak es toltikeznek, akkor halodik le a netem, meg foleg unnepekkor, amikor meg tobb csaladtag van otthon es tolt le, de mint mondom, ahogy tanultam pontosan ez a koaxalis csillagpontos halozati topologia miatt. Legalabbis en igy tanultam. es ebbol a vonatbol nincs kiszallas szerintem, max egy haztol hazig uvegkabeles cuccal. -
gpuco
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Sziasztok, hu valamit Ti nagyon tudtok, en csak egy ilyen hulye senior backend programmer vagyok es ezekheznagyon nem ertek :-(
De most gyorsult valamit az 500-as netem lefele , ha nem is sokat, ileltve most upban is fele lett majdnem :
es itt van a ket oldali adat is hozza
-
Alteran-IT
őstag
Bocsi, én közben most elvoltam foglalva a nap hátralévő részében és offline voltam.
Annyira nem vészesek amúgy a downstream értékek, bár lehetnének jobbak is. Még szükség lenne az upstream értékekre is, ahogy kabelmania27 mondta, mert ezek szerint az értékek elmennek, megmondom őszintén azt vártam, hogy azt lássam, hogy csak 1-2 csatornára kapcsolódik, mert a PR által üzemeltetett Technicolor és Arris modemeknél ez előfordul egy bizonyos jelszint tartománynál, tudom hogy +- 15 dBmV a megengedett tartomány, de DOCSIS 3.0-nál eleve a pluszos értékek a preferáltak, nálam is a Cisco mínuszos jelszintekkel működik és jóval hamarabb is lesz instabil, mondom néha gyakorlatilag megfagy, de nálam olyan -7 és -10 között van, most a hideg miatt olyan -7 körül stagnál, nyáron -11-re is lemegy és sokkal több a probléma, de gyökerek, mert szarul van szintezve a hálózat, múltkor mondtam nekik, azt mondták, hogy nem fogják újra szintezni, -15-ig elmehet, mondtam nekik hogy idióták, ezt én is tudom, de nem a mínuszos tartomány az optimális, aztán kiderült, hogy ezt ők is tudják, csak lusták, megnézném az arcukat, ha én is lusta lennék befizetni a számlát.
Lényeg hogy még szükségünk lenne az upstream értékekre, vagyis egy printre, meg érdemes tudni hogy hogy van elosztva a koax, persze ha padláson van és nem tudsz felmenni, akkor hagyjad a hidegben.
Még azt jó lenne tudni, hogy összesen hány csatorna van, mert ha a jelszintek rendben lesznek, akkor a szolgáltatóval kell a továbbiakban levelezgetni, ha van 24 csatorna, de csak 16-os modemed van, akkor ha kicserélik és 24 csatornával tud majd dolgozni a modem, akkor nagyobb sávszélesség lesz elérhető, bár akkor is olyan max. 110 körülire saccolok abból, hogy az újraindítás után is csak ezeket a csatornákat tudta kiosztani a CMTS és ilyen kapacitásbeli korlátozással, mert ugye máshova is kell. Az biztos hogy túlterhelt a környék, mert ugye most mindenki otthon van és használja a digitális szolgáltatásokat is, meg gondolom sokan töltenek le filmeket és sorozatokat, mert nem mindenki használ stream szolgáltatást, plusz ha van ott egy-két ember, aki megkívánt valami nagyobb méretű játék címet és elkezdi letölteni, akkor azt huzamosabb időn át megérzi a hálózat, főleg ha már ő sem tud maximummal tölteni és ezért hülyeség hogy ennyire alul tervezik a hálózatot, mert minél jobban becsökken a sebesség, annál tovább tart egy nagyobb mennyiségű adat letöltése és annál nagyobb a valószínűsége, hogy mások is jobban beterhelik közbe és tovább dugul a hálózat. De hát itt nem titok, hogy a szolgáltató idiótákkal van tele, mondjuk ez más szolgáltatókra is igaz, de a PR-re hatványozottan. -
gpuco
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
nahat, az elso url-en login nelkul hozza az adatokat, a masodik is mukodik, ott admin-kent be kell lepni.. Szoval az elso alapjan ez volt :

Es koszi szepen a linket nem ismertem, el is mentettem, bar sokat nem ertek belole -
Alteran-IT
őstag
A http://192.168.100.1/ címre kell menned a böngészőben, már ha a modemet modem módban használod, ha az a Wifi router is, akkor azt hiszem hogy a 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 címre kell menned, valamelyik címen fogsz látni olyat az egyik fülön alul, hogy downstream channels, az lenne a fontos.
Azért mondom így hogy valamelyik, mert nekem nem olyan modemem van, illetve ahol én beüzemeltettem 1-2 helyen, ott át lett rakatva modem módba és nem sok egyéb lehetőség van olyankor, de az a modem csak modem módban stabil, legalább is úgy stabil, hogy stabilabb mint routerként. -
gpuco
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
ujabb ujrainditasra, most megvan a 20Mbit up felfele (az a max) lefele meg 68Mbit/s ami a duplaja az elozonek.. Milyen webes feluletere gondolsz?
-
gpuco
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
nem segitett, sott most 32Mbit/s le es fel 4Mbit/s :-(
-
Alteran-IT
őstag
Megpróbáltad újraindítani a modemet? Ha egy ideje 43 Mbit/s-on stagnál, akkor elvileg segítenie kellene.
Azért is mondom, mert mi is egy eléggé túlterhelt környéken vagyunk, de most a 250/12 Mbit/s éppen megvan:

Itt is van olyan probléma a túlterheltség miatt, hogy gyakran beesik garantált alá, de nem marad ott, plusz néha segít, ha újraindítom és átáll olyan csatornákra, amik nincsenek annyira túlterhelve. De alapjában véve barmok, mert néha annyira túlterhelt a hálózatuk, hogy rendesen megfagy a modem, mint ha teljesen megszűnne a kommunikáció a modem és a CMTS között, mondjuk elég sok probléma van náluk a beállításokkal ilyen téren, a kábelszolgáltatóknál nem éppen a PR-Telecom és a "szakemberi" gárdája a legélesebb kés a fiókban, sőt néha még a kanalak között is keresni kell.
-
gpuco
tag
500-as vonalam lenne, azt hiszem garantaltan valami 150 korul kellene biztositaniuk, es 43Mb/s tegnap is es ma is (es igen ez 2024 dec-bol, nem a multbol).. Gondolom a csillagpontos topologia miatt lassul be, tobb ugyfelet kotottek ra, mint amennyi ki tud szolgalni a garantalt bandwith-el, fejleszteni meg semmit sem fejlesztettek.. Es igen 43Mb/s 4 embernek keves, foleg streameleshez :-(
Alternativa nincs sajnos
Munkanapokon delelott megvan a 480 Mbit/sec
-
Kuti Gábor
újonc
Szeretném kérdezni hogy ,kinek van AMICO HD 8142 Twin c settop box a TV előtt , Szinte minden működik USB felvétel egy csatornárol időzítve közbenn egy másik csatornát nézhetek ,ugyanez megy laptop sata vinyóval is .A probléma ott kezdődik hogy USB WIFI adapterrel TP-link TL_WN727N(150mbps) felismeri ki is oszt neki címet bekapcsoláskor jelzi hogy van WIFI de ami menü van a settopboxbann PL: YOUTUBE nem csatlakozik sem a hírekre sem az időjárásra . Modekszám:ALI_3716 Szoftver utolsó frissítés :2019.márc.26. és bekapcsoláskor mindig keresi a frssítést de nem talál .Már próbáltam manuálisan is sikertelenül.Segítsetek ,vagy ez enyit tud?
-
YmAtuj
újonc
Megnéztem a jövő évi csatornakiosztást.Vajon mikor veszik észre hogy összekavarták a Max4 és Match4 tematikát.Arra már nemis gondolok lehet alapcsomagba is csere lenne ha észrevennék.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Kuti Gábor
üzenetére
Mindenféleképpen ax-est vegyél, de ne feltétlenül a legolcsóbbat modelt vedd meg a kiszemelt márkán belül, mert sokan befürödnek ezzel, aztán hardverapro-n végzi a router "új, csak kipróbált, kihasználatlan" címszó alatt.
Ugye nem csak az a lényeg, hogy ax-es legyen, hanem hogy a lefedettség is jó legyen, több eszközt is kényelmesen kiszolgáljon WiFi-n és kábelen is anélkül, hogy problémák lennének vele és így tovább. Bár általában szoktam router ajánlással foglalkozni, de pár hónapja nem követem a dolgokat, így a Milyen routert? topikot ajánlanám.Amúgy szánalmas, hogy azzal a hazugsággal reklámozzák magukat, hogy giga sebesség a legmodernebb optikai hálózaton. Aha, csak a legótvarabb, anno raktáron maradt tizenéves eszközökkel. Simán fel lehetne őket jelenteni hazudozásért, bár ha jóindulatú akarok lenne, akkor max. az jöhet szóba, hogy olyan hülyék szegények, hogy nem ismerik a modern szó fogalmát, viszont akkor is valami erős nyomatékosítással kellene őket felvilágosítani. Mindegyik normális szolgáltató be tudott ruházni egy alapnak mondható ac-s vagy ax-es GPON ONT-ra, amelyik tényleg modern hálózaton adja, az pedig olyanra is, amin Gigabit feletti sebességgel is ki tudják szolgálni az előfizetőt (Telekom) és még ők sem hazudják legmodernebbnek, mert hol van az a 10GPON-hoz meg a többihez. Szánalmas egy szolgáltató ez a PR. Ráadásul megint szar a külföld. Tudom a Telekomnak is van problémája a Cloudfare-el, de az a baj, hogy néha a PR-nek is, szóval akkor már legalább egy stabil nemzetközi háttérrel rendelkező szolgáltatónál legyek, ne egy putri, már a kormány érdekeltségi körébe tartozó szolgáltatónál, ahonnan folyamatosan vonják majd ki azt a pénzt, amit eddig sem forgattak vissza megfelelően. Itt is már 2-3 éve ott az optikájuk az oszlopokon, de még mindig nem lehet rá előfizetni. Telekom meg ahogy megkapja az engedélyt, már fizethetnek is elő a már bekábelezett utcákban, Patakon is így ment.
-
yagami01
aktív tag
válasz
Kuti Gábor
üzenetére
Nem tudom pontosan mikor, de nálunk is hasonló ideje lehetett bekötve. Gigás ugyanúgy. De sose mértem olyan keveset, mint ami Nálad van, nálunk azóta is mindig hozza amit kell. Most pl. 946/249 kábelről asztali gépen. Telón speedtestnél hirtelen csak letöltést látok, az 49 mega csak, de ha jól tudom amit adnak hozzá Huawei az eleve kevesebbet tud, mint egyébként tudna továbbítani ha minőségibb cuccot adnának. Ezen segíthetsz, ha veszel helyette valami normálisat ha jól tudom, de nem én vagyok a szaki ebben.

-
Kuti Gábor
újonc
Sziasztok . Kb májusban lett PR -telekom előfizetésem ,kezdetbenn küszködött a szervíz csapat most a TV adások úgy ahogy zökkenőmentesek .A nettel lenne problémám ,vagy ez ilyen ,így jó ?.Ezres net csomagom van .Laptoppal az ő beltérijükröl mérve zsinóros összeköttetéssel a net 589.93 Mb letöltés 245.44 Mb a feltöltés sebessége.Mobiltelón wifi jó ha eléri a 40-45 Mb feltöltés és Kb ugyanennyi feltöltési sebességet.Kinek milyen értékek vannak mik a tapasztalatok?
-
volvo01
csendes tag

-
válasz
tomee987
üzenetére
Akkor esetünkben valami fixen hozzá van párosítva valamihez.
Kár érte, mert nálam valóban csak kallódik a kártya a fiókban, mert utálom a TV-t.Volt közben édeasanyám személyesen náluk és azt mondták, hogy a második kártya havidíja +750Ft/hó lenne vagy pedig egyösszegben valami 12ezer Ft körül meg is lehet fixen venni a kártyát.
Csak előtte ki kellene jönniük szétnézni a házban a PR-eseknek, ami elbukik ott, hogy anyámék idegeneket már nem engednek be a házba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thrustmaster t300 bázis
- Core I7 4K ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (Core I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 30 hónap gyártói garanciával
- Eladó MEE audio T1 CMA Bluetooth fejhallgató rendszer, gyakorlatilag új!
- Acer Predator Helios 300 gamer notebook/QHD,165Hz/i9 11900H/RTX 3060/32GB/ beszámítás van
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

most mértem