Hirdetés
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi alapján vannak előfizetéshez kötve a CI+ kártyák?
Kipróbáltam, hogy a nálam feleslegessé vált CI+ kártyámat átvittem anyumékhoz, mert náluk kapóra jött volna, ugyanis 2 db TV-t néznek, de csak egy darab CI+ kártyát fizetnek az előfizetésükben.
Ez a kipróbálás úgy nézett volna ki, hogy a jelenlegi CI+ kártyás TV-jükben kicseréltem a két kártyát (kompletten minden esetben, adapterestül), de csak “No access”-t hozott fel (ha egyáltalán nincs kártya, más a képernyő) a kódolt csatornáknál, majd visszacserélve az eredeti állapotra a kártyákat egyből bejött az adó.
A cserélt kártyával a TV újrahangolása sem segített.Ugyanúgy a PR-nél vagyunk, ugyanabban a “117 | 81” csatorna csomagban, csak természetesen külön előfizetés és külön település (valamint ők koax, én optikai).
Mi alapján vannak kötve adott előfizetéshez a CI+ kártyák?
Ha valaki tud okosságot, nagyon megköszönöm az ötleteket.
-
4Grider
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Pontosan ezt írtam le, azaz nagyjából a te szavaiddal:
ha annak a cseréje nem javít jelentősen a problémán, akkor ott valami egyéb hálózati hiba van. -
Alteran-IT
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Nem, az internet minősége olyan szar bizonyos irányokba (meg bizonyos helyeken a hálózat PR területen belül), hogy azon a DNS sem segít. Nem is tudom mikor én is azért kényszerültem lecserélni a Google DNS-t, mert jóval magasabb válaszidővel értem el mint a mostanit és így a legtöbb oldal betöltési ideje is nőtt, amelyek még nem szerepeltek a local DNS-ben rekordként.
Mondjuk nálam az is új, hogy valaki még PR DNS-t használ, már anno, jó pár évvel ezelőtt szó volt róla, hogy szart sem ér, viszont ha annak a cseréje nem javít jelentősen a problémán, akkor ott valami lokális hálózati hiba van és azzal együtt adatveszteség is. Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, nézzenek rá a jelszintekre, CMTS oldalról is (általában az upstream-el van gond), meg nézzék meg mekkora a packet loss és ha olyan, akkor intézkedjenek. -
4Grider
félisten
válasz
BarabasBence
üzenetére
Ha a cloudflare dns-el sem jó, akkor nem DNS problémád van...
-
BarabasBence
csendes tag
Másnál sem működik a PR DNS szervere? Most próbáltam Cloudflare DNS-sel (1.1.1.1 , 1.0.0.1). Valamivel jobb, de nem elfogadható így se.
-
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Dettó.
Két hetente járnak ide, 1 hétig jó a net, aztán 10mbit megállítja. A ping meg ocsmány.
Mindez hetente előjön. Hogy lehetséges ez?
A legérdekesebb az volt, amikor utoljára kijöttek, már azelőtt jó volt a ping és minden mielött felmásztak az oszlopon lévő dobozukhoz.... -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hát gyerekek, egy rakás szar ez az internet külföldi irányba, külföldi szervereken lévő játékok katasztrofális idővel töltenek be, ha megosztom az 1-es erőségű mobilnetem az gyorsabban behozza. A sebesség persze megvan belföldre, de a külföldi nagy válaszidővel és szar sebességgel semmire nem megyek, az internet nem csak országon belül internet.
-
kabelmania27
félisten
válasz
bnorci71
üzenetére
Köszi az infót, bekötés elvileg rendben van, letöltési értékek elfogadhatók, kevés a javíthatatlan csomag, a feltöltés viszont lehetne kicsit alacsonyabb, de légkábeles övezetben nyáron előfordulhat 50-es érték, 52 felett nem fog a modem négy csatornával adni ezért ha lesz lehetőséged majd nézd meg, hogy milyen osztó van a modem előtt illetve melyik kimeneten milyen szűrő van, elvileg a hpf (visszirány) szűrő a tévés kimeneten kellene lennie, ha a modem előtt lenne nem lenne internet.
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
amit most tudok emlékezetből
bejön a kábel elosztó, egyiken valami szűrő az megy a modemhez, másik az erősítőbe onnan egy 4-es elosztó a tévékhez
ma már nem mászok ki a padlástérbe.
ezek a jelszintek
-
Alteran-IT
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
Minden TV-nek valamilyen szinten más a tunere, gyártó függő, hogy mennyire érzékeny, mennyire nem, mennyire jól kompenzál és mennyire nem. Nyilván a drágább TV-k-nek általában jobb, az olcsóbbaknak kevésbé, bár nem mindig, mert van olyan TV, ami olcsó, de csak a panelja gyenge minőségű, maga a tuner és a rá épülő elektronika nem, szóval változó.
Az viszont biztos, hogy nálad ilyen szempontból a hálózat a problémás, ugyan ez vonatkozik azon más szolgáltató ügyfeleire is, akiknél ilyen probléma van, ha probléma van a jellel, mert pl. eleve gyenge a bejövő jel, akkor hiába raknak az utolsó szakaszra erősítőt, mit erősítsen fel, a szar, már-már sérült jelet? Tehát lehet nálad nagyon erős a jelszint, mert van egy erősítő a házban, a probléma azzal van, hogy már a bejövő jel is gyenge minőségű, az ilyen TV-k meg igazából nem tudnak vele mit kezdeni. Egyrészt amúgy az sem jó, ha túl erős a jel, az is okozhat ilyen problémákat, meg kell próbálni az erősítőt visszább venni, vagy valamilyen csillapítót berakni elé, másrészt az sem jó, ha a gyenge jel van felerősítve, ilyen szempontból a szolgáltató is hibás, de őszintén, ezektől a hülyéktől mit várunk, mint ahogy írtad, volt egy hálózat felújítás és úgy újították fel a külső és belső hálózatot is, hogy már eleve erősítőt szereltek hozzád, ha normálisan csinálják kint az erősítők elhelyezését és a szintezést, akkor nem kellett volna plusz egy erősítő hozzád, na de mindegy, inkább hagyjuk.
Múltkor olyan ügyfélnél jártam, ahol meg túl erős volt a bejövő jel és vagy 3 csillapító is volt a kábelmodem elé szerelve, de azt is régen szerelhették a modem elé, ugyanis már nem volt olyan erős a bejövő jelszint, mint akkor, mikor még indokolt lehetett, ugyanis internet problémák voltak és muszáj voltam leszedni vagy 2-t, hogy megszűnjenek a problémák. Alapjában véve hülyék ahhoz, hogy normális hálózatot építsenek ki, tartsanak fent, ebből kifolyólag pedig sok probléma van bizonyos esetekben, de ugyan ez van sok helyen az elektromos eszközök gyakori cseréjével, illetve a nem megfelelő működéssel, ami pl. az elektromos hálózat elavultságával és az üzemeltetők hozzá nem értéséből adódik, sok helyen van hogy nagyon elcsúszik a digitális órák ideje, mert az elektromos hálózat annyira elavult már és annyira idióták üzemeltetik, hogy nem tudja tartani a hálózat a minimális üzemi frekvenciát, ugye általában 50-60 Hz, de sok helyen láttam már 48-49 Hz-t is, a feszültség értékekről meg nem is beszélek, mert valahol a 230V az 218V, valahol meg 241V, de benne van abban a bizonyos %-ban, amit a szolgáltató ÁSZF-ben meghatároz megengedett eltérésnek 🤣🤣🤣
Igen, normális országokban nem az idióta szolgáltatók határoznak meg ilyen értékeket, hanem szakemberek és azt kell tartania minden idióta szolgáltatónak, így meg szolgáltat valami szart a szolgáltató, nem akar jobbat kihozni belőle, erre beleírja az ÁSZF-be, hogy az úgy még jó 🤣
Kb. mint netszolgáltatóknál a garantált sávszélesség és így tovább. Sokan kurvára fordítva ülnek azon a döglött lovon, na de mindegy.
Ja és akkor ugye alig bírjuk fenntartani nálunk is a minimális energiaszolgáltatási minőséget, erre adjuk az ukránoknak az áramot, akik még a gázolajat is elzárják tőlünk, azt csodálkozunk, hogy az átadási pontok fele haladva még rosszabbak bizonyos értékek. -
kabelmania27
félisten
válasz
bnorci71
üzenetére
Lehet az előző tévé tunerja kevésbé volt érzékeny.
Nézd meg, hogy a lakásba bejövő koax kábel milyen tipusú (tap way/spliter) elosztóval van elosztva.
és a tévés kimeneteken van-e hpf feliratú szűrő. Modem jelszint értékeket a 192.168.100.1 címen tudod megnézni. Az erősítő csak a tévék jelét erősíti vagy a modem is az erősítő után van kötve?
Amennyiben csak a tévék jelét erősíti az erősítő ellenőrizd, hogy az erősítő előtti osztó tévés kimenetén van-e hpf feliratú szűrő. Ha megnézed a bejövő kábel útját és leírod, hogy milyen módon van elosztva a koax kábel megtudjuk írni, hogy érdemes-e változtatni a kábelezésen. Lehet erősítő nélkül sem fognak akadni a csatornák mert előfordul, hogy egy modem és négy tévére elég a bejövő jelerősség. -
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
ez nekem már kicsit kínai.
De talán ezek a dolgok nem is relevánsak, hiszen ez a hiba az előző tv-vel ugyan ezen az antenna végen nem volt.
Más csatornán nem tapasztaltuk, mondjuk az elmúlt 10 napban 99%olimpia megy -
bnorci71
addikt
kábel tv dolgokba otthon van valaki?
Érdekes hibának keresem az okát.
Adott egy TCL 75C845 miniled tv.
M4sport képhiba a videón
[link]
A hiba csak a kábeltv-n jön elő és csak az M4sport/M4sport+ adásoknál.
ha boxból Hdmi-n megy be a kép nincs
ha földi digitális sugárzást nézek nincs
ha ugyan azon közvetítést EUsporton nézek nincs. Ez most ugye az olimpia miatt könnyű volt.TCL topikba azonos készüléken Tar Kábeltv szolgáltatós is panaszkodik rá.
Így én csak arra tudok gondolni az Magyar TV-től a kábelszolgáltatók kapnak "rossz jelet" vagy valami zavar kerül bele amire ez a tipusú készülék érzékeny. Eddig egy Philips 55Oled706 volt azon nem volt ilyen.
-
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Pr-nél még csak IPv4 van? Van IPv6 is? -
Alteran-IT
őstag
-
trec12
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Sebaj. Majd a 4iG rendbe teszi. Ja nem...
-
Alteran-IT
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
A HFC az Hybrid Fiber Coax, egy része optika, jellemzően egy gerinchálózati rész, ami hosszabb távot tesz ki, majd egy média konverterrel átalakítják koax-ra.
Itt ez úgy működik, hogy a szomszéd településen van a CMTS, ott átkonvertálják optikára, ami átjön ide, elmegy egyenesen az oszlopokig, ott pedig a médiakonverter visszaalakítja koax-ra, ott végig az oszlopokon koax van, ami bemegy a házakba.
Ugye itt rögtön felmerül a kérdés, hogy miért HFC, miért nem FTTH akkor már, hát azért mert vannak ilyen idióta elmebeteg szolgáltatók.
Itt egyébként rendszeresen van a környéken olyan, hogy beázik a vezeték, vagy beázik az erősítő, sőt a vezetékek gyakran meg is szoktak törni, ugyanis már nagyon régi a hálózat. Most is lehet valami hasonló, most hogy vége az esőnek, egy fokkal jobb, de csak egy fokkal. Sebesség az kb. megvan ~160-200 Mbit/s, de a késleltetés az egekben van, ami kb. az internet halála, mert letölteni hiába tudok ennyivel, ha pl. mire eljutok oda, ahonnan letöltenék, az egy 10 perc. -
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
nálam semmi gond Nyékládháza, nem tudom mi a HFC hálózat, de itt koax van
-
Alteran-IT
őstag
Nem igaz gyerekek, ilyen egy fos szolgáltatót én még nem b.sztam, esik egy kicsit az eső és már egy hulladék az internet, egy fél óra mire betölt valami. Aki lehet, kerülje őket, főleg HFC területen, meg amúgy is, mert ha ilyen szar a hozzáállásuk, akkor mindegy milyen területen előfizető náluk az ember, ha gond van, akkor le fogják szarni, mint a régi 20 éves hálózat felújítását/lecserélését.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Nekunk meg annyit sem mondanak hogy mikorra varhato a helyreallitas, flegman annyit mond a csaj a telefonba, hogy folyamatban van. Semmi tobbet, akarhogy kerdezed. Folyamatban van. Es ujrahivod 5 ora mulva, akkor is folyamatban van. Ezt jatsszak el velunk evek ota. Csak most eppen munkara is kell mar nagyon.
Ez igy nem megy tovabb, innentol le nem szallok roluk. Es masokat is erre batoritok, ahogy mar mondtam. -
Radeon_5
aktív tag
Kapcsolatban vagyok sokakkal a varosban, ismerosokkel, es mindenki tisztaban van azzal hogy mekkora hulladek a PR telecom es igen, nekik is allandoan rossz. De igy 1-2 havonta konkretan, fel-egy napokra elmegy. Ez ilyen teljesen kozismert info itt.
Es sok varosreszben nincs mas valasztasod mas szolgaltatora. Az utobbi honapokban lett itt eppen egy 30/5-os (vissza az idoben 15 evet...) Telekom, de ebben sem vagyok biztos.
Nekem is volt mar sok-sok szolgaltatom sok helyen ahol laktam, de ennyire minosithetetlen szolgaltatast eddig soha sehol nem lattam. -
Kíváncsi lennék az arányra, hogy elégedett ügyfelek és nem elégedett ügyfelek, mert az persze nyilvánvaló, hogy az elégedetteket kevésbé lehet hallani panaszkodni, akár egyáltalán nem is írnak pl ide a topikba, de az elégedetlen felhasználókból már jóval-jóval nagyobb valószínűséggel írnak be ide különféle átkozó posztokat.
Nem arról van szó, hogy nem érteném meg őket, nyílván engem is nagyon zavarna és irritálna, ha velem történnének ugyanezek.
Szerencsés vagyok, mert viszonylag frissen kiépül optikai hálózatról használom már évek óta és eszemben sincs váltani másik szolgáltatóra, mert minden tökéletes mindig (a TV ugye itt kiemelkedően jó, amit én mondjuk szívem szerint úgy mondanék le, hogy ha hirtelen egyedül laknék, másnap az első dolgom lenne lehet), nem néztem évek óta semmi diagnosztikát meg mérési eredményt, mert szerencsére nem kell, hogy érdekeljen a dolog.Egész nyilvánvaló tényleg jó helyre sikerült ilyen szempontból költözni (Jászszentandrás) és igazából arra világítanék rá, hogy ugyan nem olvasgatok más szolgáltatók topikját, de majdnem biztos vagyok venne, hogy szinte mindegyiknél lehet olvasni hasonló panaszokat, mert egyszerűen földrajzilag nehéz mindenhol ugyanúgy megfelelni.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Radeon_5
üzenetére
Én is teljesen ugyan ezen a véleményen vagyok, csak sajnos sok a birka, akik nem értik, hogy miért, mert nem tudják felfogni, hogy miért baj az, hogy ha egy szolgáltató nem tesz eleget a kötelezettség vállalásának és lehúzza az ügyfeleit, mert az ügyfél egész hónapban fizet a szolgáltatásért és nem azért, hogy a szolgáltató szerencsétlenkedjen és 72 órákra mentesítse magát, akár többször is egy hónapban a szolgáltatási kötelezettség alól, ami egyébként többnyire a hozzá nem értésük miatt történik, itt pl. 2-3 havonta elvágják a gerinckábelt akár egy szántással is, mert nem vitték elég mélyen a föld alatt, de az új kábelt ugyan olyan szarul vitték a bicikli út mellett, még be sincs üzemelve, de már többször elvágták azt is, ezek az idióták ilyenek, sosem tanulnak még a saját hibájukból sem.
és #4362 yagami01:
A gond egyébként az, hogy az internet az mára már egy olyan alapszolgáltatásnak számít, mint a villany, víz, gáz. Ahhoz, hogy kényelmesen el tudj bármit is intézni, vagy gond nélkül kommunikálni tudj a családtagjaiddal, a barátaiddal vagy a kollégáiddal, ahhoz már ez elengedhetetlen. Tudom ott van a telefon is, de egyrészt már az is internetes kommunikáción alapul, másrészt nem illik bárkit bármikor csak úgy hívogatni, egyszerűbb írni, aztán majd válaszol ha van ideje.
Akkor ott van az is ugye, hogy a munkához is elengedhetetlen bizonyos munkák esetén, így viszont hogy próbálj a 21. században élni és olyan munkát elvállalni, ha ilyen szar szolgáltatók vannak, akik nem tudnak megfelelni a mai kor követelményeinek? Alapjában véve az ilyenek vezetőit már normális országokban kivégzik, vagy legalább egy jó sötét cellába zárják, hogy éljenek olyan körülmények között, amilyet ők teremtenek másoknak a hozzá nem értésükkel.
Az éven már többször volt olyan is, hogy végigdolgoztam 8 vagy éppen 12 órát, erre mikor hazaérek hogy na megnézzek egy filmet, vagy beszéljek valakivel neten, nincs net, felhívom ezeket a hülyéket és akkor azt mondják, hogy legalább még 4-5 órán keresztül nem tudják helyreállítani a szolgáltatást (ami egyébként a szokás szerinti gerinckábel elvágás).
Szóval nem lehet pozitívan, illetve optimistaként hozzáállni, az ilyen ellen küzdeni kell. Én is gyűjtök még egy kis adatot és megy a levél, hagy hulljon a férgese. -
yagami01
aktív tag
válasz
Radeon_5
üzenetére
Kábelszatnál nálunk is voltak szünetek, igaz nem gyakran, ezzel pedig még nincs annyira hosszútávú tapasztalatom, csak pár hónap egyelőre. De anno logisztika tanárom mondta (mintha az is kábelszatnet lett volna, de nem 100), hogy többször eljátszották velük és fogyasztóvédelem előhozakodásával kaptak ingyen hónapokat/hónapot. Mert elvileg ha nincs net, azt előre jelezni kellene és nyilván nem tették. (ha jól emlékszem ezt mondta, azóta nem tudom változott-e a jogszabály, mert ez durván 10 éve volt)
De persze, én is használom munkára is. Érthető. Én sem örülnék, ha fos lenne. Hajrá, remélem sikerrel jársz!
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Igen, pont igy ahogy irod. Es igen, konkretan nem is vilagitott az online led a modemen, szoval egyaltalan nem is volt uplink egesz nap. Es ilyen nevetseges aszf-eket irnak, hogy 72 oraig ha nem javitjak meg, akkor reklamaljal egyaltalan, szoval 3 napig siman szunetelhet. Ja es azt sem tudjuk mikortol szamoljuk meg azt a 72 orat sem, mivel sehol nem jelzik, sehol nem irjak ki ha eppen hiba van a halozaton. Semmi publikus bejelentes.
Ez egy aljadek undorito tisztessegtelen ceg aki teljesen sz.rik az ugyfeleire.
Es gyakorlatilag minden egyeb ceg (nem csak netszolgaltatok) ilyesmikke valnak mostmar.
Nekem elegem lett ebbol, ugyhogy minden ilyesmiert most mar sorban megyek feljelenteni oket, mindenhol ahol csak lehet, es ezt tanacsolom mindenkinek is. Eleg volt a totalis lehuzasunkbol es tomegesen hulyenek nezesunkbol. Ha birka modon elturunk minden ilyet es csak nezunk, hulyek lennenek akarmit is valtoztatni. Ja es mindezt hogy sz.rt kapunk a penzunkert, most mar dragan is kapjuk mindenhol. Nekem ebbol eleg volt. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Felesleges szerintem elkezdeni neki foglalkozni ezzel, ugyanis ez a szolgáltató feladata, azért van végponti eszközmonitoring rendszerük, hogy ők figyeljék a jelszinteket és ha az a probléma, akkor a bejelentés után kiszálljanak és rendberakják a hálózat azon részét, ami problémás. Ha a szolgáltató emberei építették ki a hálózatot, ne nyúljon hozzá, ők a felelősek azért, ha szar, rakják ők is rendbe.
Egyébként meg a PR-Telecom területei közül Budakeszi, illetve Dunaharaszti hírhedt, ezeken a településeken jópár olyan utca/szegmens van, ami túlterhelt, illetve le van amortizálva és nem foglalkoznak velük.
Külön volt olyan oldal facebook-on nagyon sokáig, hogy "Nincs net PR-Telecom", egy Dunaharasztis illető csinálta, még az utcára is emlékszem ahol lakott, állandóan baja volt a szolgáltatás minőségével, illetve elérhetőségével, tudott róla PR is, de nem csináltak vele semmit, végül elköltözött, de a vicc az, hogy nem egy olyan településre, ahol DIGI vagy UPC volt, hanem ugyan úgy PR-esre, egy fokkal jobb volt, de ugyan úgy szar volt, sőt talán Budakeszi volt.
A vicces az, hogy volt itt egy előfizető Budakesziről, aki szintén sokat viaskodott velük, mert szar volt, kijöttek, két napig jó volt, utána megint használhatatlan volt, ráadásul annyira le volt terhelve az a szegmens amin volt, hogy forgalomkorlátozáshoz folyamodott a PR és gyakorlatilag a P2P nem nagyon ment, se le, se fel, ő is megunta és váltott szolgáltatót, vagy lehet hogy települést, már nem emlékszem, vagy 3-4 évvel ezelőtt volt.
Szóval a Dunaharaszti-Budakeszi környék a PR-Telecom szempontjából a lehető legrosszabb, nem is értem ott Pest környékén már miért nem ment oda valamelyik nagyobb szolgáltató eddig, mint a UPC/Vodafone, a DIGI vagy valamelyik, mondjuk most már mindegy, mert egy kaptafa mindegyik, most már nem is lesz változás, hacsak a Telekom nem fejleszt ott, már ameddig őket is fel nem vásárolják ezek félkegyelműek, mert onnantól kezdve abszolút nincs remény ilyen településeken arra, hogy bármikor is konkurencia legyen, a jelenlegi hálózat minőségére meg szarni fognak, mert hát úgy sincs más, ez van, vagy el lehet menni.Ja igen, van egy Törökbálintiak nevű fb csoport, most ott is írtak, hogy ott sincs internet, elméletileg estére fog visszaállni, egyébként reggeltől kezdve nincs. Szóval ilyen jó ez a szolgáltató.
Valamelyik kevésbé jólinformált illető azt írta, hogy a DIGI vásárolta fel a PR-t, de hülyeséget beszélt, mert a DIGI-t is a 4iG vásárolta fel, ahogy a PR-t is. Ha a DIGI vásárolta volna fel a PR-t, akkor várható lenne minőségjavulás, illetve esetleg árváltozás, de mivel a DIGI már abszolút nincs az országban, csak a régi nevet tartotta még meg a cég, amíg nem egyesítik az összes felvásárolt távközlési szolgáltatót egy név alatt (még hiányzik pár szolgáltató ehhez, amit még nem vásároltak fel), így abszolút nem reménykednék semmi jóban az illető helyében, de látszik hogy az embereknek halvány lila fingjuk sincs arról, hogy valójában mi folyik körülöttük, illetve mi kinek a tulajdonában van valójában. -
kabelmania27
félisten
válasz
Radeon_5
üzenetére
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg lehet írni, hogy rendben vannak-e az értékek, amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel ki lehet számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. UPC által korábban felvásárolt területeket (Fibernet/UPC) rendbe tették. Mely ledek világítanak/villognak a modemen? Modem áramtalanítás után sem jön vissza a kapcsolat?
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Radeon_5
üzenetére
A fogyasztóvédelem kevés, be kell venni a(z) NMHH-t is, ők foglalkoznak igazán a szolgáltatókkal, mondhatjuk úgy, hogy hatóságilag az ő fennhatóságuk alá tartoznak.
Én is fogalmazok már egy levelet, mivel egy kalap szar az egész mostanában és gyakorlatilag folyamatosan és évek óta fent van az optikájuk az oszlopon de azóta nem tudták beüzemelni, mert hülyék, pedig már azóta visszahozta volna az árát, ha nem az ezeréves HFC hálózatot kellene fenntartani, hanem egy passzív optikai hálózatot üzemeltetnének végre, ráadásul az előfizetők is meghálálták volna, de látszik is, hogy egyáltalán nem érdeklik őket az előfizetők. -
Radeon_5
aktív tag
válasz
yagami01
üzenetére
Hat nalunk ma sincs eppen reggel ota, es ez rendszeres, egesz napokra elmegy. Epp most fogalmazzuk a panaszlevelet es most mar belevesszuk a fogyasztovedelmet is a buliba, mert sok sok ezrest elegettunk mar ilyenkor plusz mobilnetre. Munkara kell. Ha vkinek van ilyennel tapasztalata, erdekelne, koszi.
-
yagami01
aktív tag
válasz
Radeon_5
üzenetére
Település, hely függő szerintem. Nálunk jelenleg ez a legjobb választás tudtommal. Nincs normális Digi, nincs Telekom. Nálam nem igazán megy el a net, az itteni körülményekhez képest nem drága - vagy legalábbis nem tűnik fel a többi szolgáltató mellett ( ez előtt az említett kábelszatnet volt nálunk... 100/10-es net volt, most megnéztem az oldalon 5600Ft/hó, ez a PR most 1000/250-es, optika és 8ezer vmennyi. Tízszeres letöltés (feltöltés még többedszerese) pár ezer Ft-al drágábban. Kábelszatnál a 400/10-es net drágább, mint itt az 1000/250. Nyilván a Digi sokkal olcsóbb, de az itt nem játszik. )
Szóval a drága lehet relatív, település és körülményfüggő. Ahogyan a milyensége is. Szerencsére itt még ezidáig tartja a sebességet és nincs rá panasz. Maradjon is így.
Persze jobb lenne, hogyha mindenhol működne. -
Radeon_5
aktív tag
Ohh ennek is van topicja?
Akkor en is (gondolom nem elsonek...) elmondanam hogy ennel nagyobb szutyok utolso ceget meg nem lattam.
Havi rendszeresseggel elmegy a net, draga, nem is tul gyors, allandoan emelkedik a dij es random osszegekkel, alapbol egy kokori sz.r 1000Ft-os sz.rul mukodo routert adnak, azt is havidijert, es mindezert mar elore a 2 kovi honapra ki van irva a szamlank hogy fizessuk be mar. Es leuraltak jo par telepulesreszt, kb mas nincs itt nalunk, csak egy nevetseges Telekom 30/5 mbit, az is epp nem regota.
Es ezzel szivunk mar sok ev ota.
Nem tudom mi lesz most hogy megvette a 4iG, de senkinek senkinek nem ajanlom ezt a szolgaltatot, hatalmas red flag.
Ja mindez Budakeszin. -
válasz
kabelmania27
üzenetére
Felhívtam őket, azt mondták ha holnap is fent áll a probléma hívjam fel őket. Mert éppen túl vannak terhelve
Azóta minden oké -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Jó de az más, most hogy fogalmazzak, én a 21. században élek, próbálok a korral haladni, ergo engem nem érdekel a TV, így a box meg a többi sem. Van 3 stream előfizetésem, plusz egy nc accom, minden megvan, amit nézni akarok reklámok meg egyéb kötöttségek nélkül, mert ugye a TV esetén a TV mondja meg, hogy mit mikor nézhetsz, meddig, mennyi és milyen reklámmal, én ilyenért elvből nem fizetek, nem is érdekel, ilyen szempontból nem is értem azokat, akik még a TV és a múlt kor rabságában élnek, na mindegy, ő dolguk, ugyan olyan mint a .... szavazók, szavaznak erre az idiótára, aztán meg mérgelődnek, hogy nem tudnak megélni, holott ők maguk szaladnak bele a pofonba, na mindegy.
A Cloudflare problémáról tudok, engem nem érintene jobban, mint most, ugyanis mint fentebb többször említettem, a PR-Telecom esetében is nagyon sok oldal elérhetősége problémás, lassú, megnövekedett válaszidővel jön be, legtöbb napszaktól függetlenül és vannak benne Cloudflare által érintett oldalak is, szóval igazából mindegy, nem lennék ennél hátrébb, csak előrébb így is, mert összeségében jobb minőségű szolgáltatást kapnék normális áron, nem lenne évi 10 kábelátvágás, meg ennyire dilettáns szerelői tábor, mint itt, hogy azt sem tudják, melyik jelszint a jó, meg hogy kell normálisan beszintezni a HFC hálózatot és így tovább, hát már lassan nekem kell azt is megmondani, hogy szolgáltassanak, szóval egy vicc az egész szolgáltató, ehhez képest a Telekom megváltás lesz, plusz igazából a Cloudflare és egyéb külföldi elérési problémára most is van már egy életképes VPN-es megoldásom, amint lesz normális normális internetem kisebb válaszidővel, ki is terjesztem a használatát, mert jelenleg néha még jobban lassít bizonyos eléréseken, ha az internet is eleve magasabb válaszidővel operál a túlterheltség miatt (BIX-es kapacitás néha plafonon van, így a Cloudflare probléma a legkisebb szerintem, mert ilyenkor azok is ugyan úgy lassan elérhetőek ha betömődik a betáp), ezért örülnék már, ha végre lenne Telekom, mert náluk nincs ilyen probléma, hogy a teljes betáp be van dugulva, PR-nél meg már a kicsit hozzáértőbb emberek hozzászoktak, hogy ez átlagos dolog, ahogy az is, hogy néha olyan külföldi multinacionális ISP-t választanak, mint a GTT és társaik, amin még gyakoribb a dugulás és az adatvesztés, mint pl. a Level 3 esetén, ami amúgy már nem is Level 3, de mindegy.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Vannak akik nem szeretnének boxot a tévé mellett.
Sok telekomos előfizetőnél probléma a Cloudflare oldalak betöltésével. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Semplar
üzenetére
Hidd el, jó döntést hozol, ha váltasz, a PR-es nethez képest megváltás lesz, mint ha DSL-ről váltanál optikára, mert a PR DOCSIS minősége már lassan rosszabb mint a DSL.
Egyedül a TV miatt szoktak sokan vacilálni, mert le vannak ragadva a koax-nál, illetve az "előnyeinél", hogy nem kell külön box, de szerintem ez a kompromisszum ma már a 21. században annyira nem vészes azért, hogy stabil, minőségi szolgáltatást kapj. -
Semplar
őstag
kabelmania27 Alteran-IT köszönöm. Telekom optika is itt van a ház sarkán, nem is értem, miért nem ajánlották fel a bekötést, miután becsövezték. Úgy kell valaki rejtélyes alaknál külön kérni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Alteran-IT
őstag
Hát eddig is drága és szar volt az egész szolgáltató a szolgáltatásaival együtt, most még szarabb és drágább lesz, mondjuk mindegy, ebben az országban úgy igazából mit is várunk.
#4341 adika4444: A DIGI optikánál más problémák vannak, hirtelen nagyon drága lett ahhoz képest, hogy milyen olcsón lett kiépítve és milyen gyengén szegmentálva (ezért is van egyre több helyen túlterhelés, ugye az árakon hiába emelnek, ha a hálózatot szegmentálják jobban, illetve bővítik, csak halmozódnak a problémák), plusz annyira nem adnak a végponti eszközök minőségére, illetve sok esetben hülyeséget csinálnak, főleg FTTB-nél, az elmúlt nem tudom én hány évben hány új ötlet meg eszköz lett azért, mert sosem tudták rendesen megoldani külön a TV-t, meg a telefont, na mindegy. Eddig hülye románok vezették, most hülye magyarok, ugyan ott tartunk, csak a román vezetés nem volt annyira pofátlan mint a "magyar" és azért teszem idézőjelbe, mert én magyar vagyok, de abszolút nem áll hozzám közel ez a mentalitás, szóval valami a többi "magyarban" nem stimmel, anno nem ilyenek voltak a magyarok, csak volt a tatárjárás meg minden egyéb, aztán mindenhonnan telepítettek be mindenfélét, aztán rámondták végül hogy magyarok, na mindegy.
#4343 bnorci71: Ez nem jó, csak rosszabb lesz. Az árak még feljebb mennek, a szolgáltatás persze szarabb lesz, mert ők sem arra fogják költeni a többletet, hogy jobb legyen nekünk, hanem majd egyrészt megy zsebre, mert még nincs elég, másrészt megy monitoringra, mert ugye mi másért vásárolna fel az állam nagy előfizetői bázissal rendelkező szolgáltatókat, mint sem azért, hogy megfigyelje az adófizetőket és a tevékenységeiket és majd legközelebb ha csak elhinted valahol egy fb bejegyzésben vagy bárhol, hogy az óbán egy tróger, majd már nem lesz munkahelyed, vagy hirtelen sokkal nehezebb sorsod lesz. Na de hát ha a sok hülyének ez kell, akkor legyen.
#4344 Semplar: Bár a jelszintek jelenleg jók, de valószínűleg vannak időnként hálózati anomáliák, ami miatt az amúgy is nagyon szar Arris modem megbolondul és nem tudja produkálni azt a sebességet, amire előfizetsz. Mostanában nálam is csinálja ezt a Cisco, néha újra kell indítani, mert kurvára belassul minden, aztán semmi baja nincs. Táppal nincs baj, mert egy 5A-es laptop táp adja neki stabilan a feszt, annyi hogy még itt hozzá a hálózat is szar, mert -10 körül vannak átlagban a downstream jelszintek, de nem akarnak vele semmit sem kezdeni, mert mondván -15-ig még jó. Azt hogy honnan veszik ezeket, nem tudom, de mindegy, nem foglalkozok már ilyen szintű idiótákkal tovább, alig várom hogy kész legyen a Telekom optika és húzok át, ők talán nem fogják megadni magukat az államnak ekkora külföldi háttérrel.
-
Semplar
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Mostanában esténként leesik az amúgy sem acélos 500/20 -as NET feltöltési sebessége
10MBps -ról 0,5-0,9MBps -re, ami 15 perc áramtalanítás után helyreáll.
Az elosztó talán PCT 1000 2W Splitter. A kábelek régiek. -
bnorci71
addikt
Nem tudom ez jó nekünk vagy nem
azt tudom választás nincs ez egy olyan csónak amit nem én irányítok.
Nekem nem volt gondom a szolgáltatással, ha volt probléma bejelentettem fiúk kijöttek megcsinálták. A tv műsor kínálat messze a legjobb volt a többi szolgáltatótól. Ok volt 1-2 év amikor nem sikerült szerződést kötni pár műsorsugárzóval, de az is megoldódott. -
plömplöm
őstag
válasz
adika4444
üzenetére
a pisztácia kifogyott, vodafone koax sosem volt, és sem extrémpeches, sem túrterhelt területes nem vagyok, a pr koax minőségileg teljesen rendben van. pont ezért írtam, amit, hogy ennél csak rosszabb lehet majd most a 4ig felvásárlás után, mert olcsóbb 100% hogy nem lesz, lásd digi felvásárlás, úgyhogy marad a minőség romlása, mint eredmény

-
plömplöm
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
minden rendben?

-
kabelmania27
félisten
válasz
plömplöm
üzenetére
Vodafone területen általában rendben van a szolgáltatás, ipv6-ot érdemes kikapcsoltatni, ha router üzemmódban gond van a CB vagy az Arris modemmel modem üzemmódban általában stabil szokott lenni.
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg lehet írni, hogy kell-e szakadástól tartanod. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel ki lehet számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. Amennyiben rendben van a környéken a hálózat nem lesz gond a szolgáltatással. -
plömplöm
őstag
igen, most olvastam. remek.
mire eljutottam volna, hogy váltsak digi optikára, felvásárolta őket a 4ig, szar lett és drága. most már maradnék a pr koaxnál, az nem szar, bár drága, most az is szar lesz?

-
trec12
addikt
-
Múlthéten 3 napon keresztül szereltek valamit az utcában (legnagyobb melegben voltak fent a villanypóznán).
Egyenlőre úgy tűnik, hogy mindent csináltak csak jót nem.
Ilyenkor van értelme bejelentést tenni?
Olyan pocket lossom van, hogy mióta élek nem láttam ilyet..
Jászalsószentgyörgy# -
Alteran-IT
őstag
válasz
Matrox1995
üzenetére
A baj az, hogy ők sem tudják

Remélem év végére itt is kész lesz az optika és tudok váltani, mert már a helyi VDSL válaszideje is megváltás lassan ehhez a leamortizált kábelnethez képest, aminek központi hálózati problémái is vannak a belföldi és a külföldi sávszél limitje miatt.
Amúgy eddig én is csak pozitív visszajelzéseket hallottam a pataki T-s hálózattal kapcsolatban, remélem itt is így lesz, ha kész lesz. -
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Nem tudom mit, hol csinálnak - ezt, mint érdekesség dobtam be -, de amit írsz nem lep meg.
Én itt Sárospatakon már lassan másfél éve T optikán vagyok. Decemberben váltottam 1000/1000-re. Eddig mindig megvolt a sebesség, ha rámértem. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Matrox1995
üzenetére
Az amit ugyan ott visznek el, az minden, csak nem redundáns, itt elég erős fogalomzavarban szenvednek sokan az államháztartásban, nem csoda hogy itt tart az ország.
Amúgy az FTTH hálózatuk kb. 2 éve ugyan olyan állapotban van, a kábelek fent vannak az oszlopokon (már ahol) és annyi, ennyi idő alatt Budapestet végig lehetett volna kábelezni háromszor.
De mindegy is, mert az egész központi hálózatuk vállalhatatlan minőségű, másrészt a Telekom elég erős lendülettel nekikezdett az 5 évvel ezelőtti optikázás folytatásának, már a belváros és a külváros több pontján is megfigyelhető, hogy fent vannak a kábeleik dobozokkal együtt, szóval a PR-nek már nem muszáj sietnie, lesz végre nem hogy egy normális alternatíva, hanem egy normális szolgáltató a városban optikai hálózattal. -
Matrox1995
tag
-
Alteran-IT
őstag
válasz
yagami01
üzenetére
Nem tudom, itt érezni a technológiai közegtől függetlenül is, hogy a böngészés sok weboldal esetén lassú, még ha meg is van a sebesség, meg a válaszidő is belföldre. Nemrég DNS-t kellett cserélnem, mert az OpenDNS válaszideje megnőtt, a Google-é szintén, Adguard szintén, az útvonalon nagy a Packet loss bizonyos routereknél, van ahol a szolgáltató kilépőponti routerénél, de pl. a GTT-nél szintén, azoknak is egy hulladék hálózata van, viszont így csak a szolgáltatóé marad jó elérési idővel, vagy egyéb a listán nem szereplő DNS szerver, de a vicc az, hogy a Telekom hálózatáról egyik DNS szervernek sincs megnövekedett válaszideje, sőt még a mobilnetnek sincs, szóval a PR-nél nem stimmel valami a külső peeringgel.
-
yagami01
aktív tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Persze, írtam is, hogy ez optika amaz meg nem. Én egyelőre böngészésnél sem éreztem negatív változást. Nagyon pozitív a mérleg perpill (főleg ha az árat is nézem). Biztosan terület függő is, de egyelőre számomra teljesen jó.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
yagami01
üzenetére
Azért a PR sem egy stabil szolgáltató, nem árt odafigyelni arra, amit írsz, mert a PR az alkalmazott technológia miatt van ott előnyben, a másik szolgáltató meg pont amiatt van hátrányban, gondolom ők koaxon szolgáltatnak, az sajnos ilyen ha szarul van szegmentálva és szintezve a hálózat, itt a PR is hulladék ilyen szempontból, mert koaxon szolgáltatnak, annyi hogy itt most nem a koax-al van gond, megint érezni hogy be van dugulva a bix-es kapcsolatuk és a nemzetközi irány is, az órám konkrétan nem tudja rajta keresztül frissíteni az időjárási adatokat, de a telefon is csak "teker", átváltottam mobilnetre és azonnal lefrissített mind a kettő, szóval ilyen szempontból mindegy hogy koax vagy optika, egy hulladék ez a szolgáltató, böngészni is osztott mobilneten gyorsabban tudok, nem kell várni az oldalak betöltésére. Nyilván optikán ezt kicsit kevésbé érezni meg, de úgy tudom, már ott is lehet érezni, hogy lassabban töltenek be az oldalak, illetve forgalmas időben nem feltétlen lehet ott sem kimaxolni a sebességet, főleg szolgáltatói hálózaton kívüli irányba, ez van amikor jóval több kapacitást próbálnak értékesíteni annál, mint amit ők vesznek.
-
yagami01
aktív tag
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Szia, pár hete köttettük be a gigabitet. Mi is Huawei-t kaptunk (Wi-Fi 4-es).
Egyébként tökre rendben van nálunk minden, sokkal stabilabb a sebesség is, mint az előző szolgáltatónál. Kb. mindig ~946/249-et mérek. Eddig még kimaradás nem volt. Az előző szolgáltató nem volt ennyire stabil: a 100 megás nettel volt, hogy 90 letöltést mértem, volt, hogy 70-et, volt, hogy 50-et... persze nem optika volt, de ez egyelőre sokkal jobb minden szempontból, reméljük így is marad. Annyira nincs is itt terhelve, mint BP környékén (Sárvár).
Most ilyen:
-
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Szia!
Többen innen Huawei félét kaptunk (HG8245H / HG8247H). -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a PR-Telecom pontosan milyen márkájú wi-fi képes modemet biztosít optikai internet szolgáltatás megrendelése esetén? Előre is nagyon szépen köszi a segítséget.
-
Alteran-IT
őstag
Sajnos mindenféleképpen jobban jártál volna ha előtte írsz, mert ennél a szolgáltatónál hirdetett nagy sebesség az valójában nem feltétlen egyenlő a gyorsasággal, sőt igazából a nagy sebesség sem konstans, nekem most egész nap ennyit tud egy 250/12-es net:
Mint látható, a válaszidő is szokás szerint az egekben ha túlterhelt a szegmens, szóval még ilyen sebességnél is a weboldalak kb. jó fél percig töltődnek, mire nagyjából használhatóak lesznek.
Ilyenkor már annak is örülnék, ha T-s VDSL-em lenne, mindegy hogy 30-50 Mbit/s lenne, de legalább nem lenne ilyen használhatatlan hulladék mint ez a kábelnet, bár mondjuk ezeknél az optika sem érne többet bedugult belföldi, illetve nemzetközi kapcsolattal. -
reggy
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszönöm a hosszú válaszod.
Lehet váltás előtt kellett volna írnom! 😅 -
Alteran-IT
őstag
Alap esetben már kapsz automatikusan webmail-t már egy jó ideje, ha szükséged van rá, akkor külön kell kérned, ehhez vagy felhívod őket, vagy bemész a legközelebbi ügyfélszolgálati irodába és ott létrehozzák neked a megadott adatok szerint, bár én egy fénymásoló miatt ezzel nem vacakolnék, inkább vennék egy újat, vagy kitalálnék valami SMB-s megoldást, hogy a gépre másoljon, ha az aktív.
Ez a jelenség mostanában hatványozottan igaz a PR-es internetre, sajnos minőségében nagyon gyér lett, főleg koax-os területen, ahol az egyébként is magas válaszidőre még rájön a koax hálózat sajátosságából adódó 6-20 ms válaszidő általában és ha visszirányba még terheltebb is a hálózat, mint ugye általában mindig, akkor még amiatt is megnő a válaszidő, így hiába áll rendelkezésre nagyobb letöltési kapacitás, sajnos a válaszidő nem lesz gyorsabb, ergo egy lassú szar net lesz az eredménye.
Nekem is kezd már elegem lenni ebből a szolgáltatásnak nevezett trágyahalomból, mert a mobilnetem egy csíkkal gyorsabban tölti be az oldalakat, mint ez a szar, mert eleve egy szar tákolmány hálózatuk van, mert fösvény idióták és nem futja fejlesztésre, de azon kívül a legnagyobb probléma most a belföldi és külföldi kapacitás telítettsége, sajnos az előfizetők hálózati kihasználtsága elég sokszor meghaladja a PR bérelt kapacitásait, ergo sokszor telítődik a hálózat, sokszor bedugul és megnőnek a válaszidők, plusz ezen felül a fő forgalomirányító routereik sem bírják már, múltkor éppen monitoroztam, hogy éppen miért szar az egész, akkor volt éppen belföldi kapacitás, csak a PR routereinél elég nagy packet loss volt, mert egyszerűen nem bírják sem a nagy hálózati forgalmat, sem azok összetettségét lekezelni már, fejleszteni kellene, de csak akkor fognak, ha csoportos panasz érkezik róluk az NMHH-hoz és azok meg elkezdik rugdosni őket, hogy nem csak nyerészkedni kellene, hanem fejleszteni is, de valószínűleg megint ingyenpénzre várnak, ha lenne egy normális kormánya ennek a hülye országnak, akkor az ilyen szolgáltatókat már rég beszántották volna.A forgalomra visszatérve, itt van a belföldi BIX-es előfizetésük, 20 Gbit/s és így is gyakran túlforgalmaznak rajta, volt már 30 Gbit/s is, bár szerintem az a vonali maximum, tehát ha nem az lenne, lehet hogy lenne bőven 30 Gbit/s felett is a kihasználtság, ezért kellene egy 40-es linkre előfizetni, ha bírná a hálózatuk többi része is:
https://www.bix.hu/statisztika/pr_telecom/És ez csak a belföldi forgalom és csak azon része, amelyik nem közvetlenül csatlakozik más szolgáltatókhoz, még a külföldi forgalom egy része nincs is rajta, egy része meg szintén azért akadozik, mert szintén ezen a túltelített csatornán megy.
Sajnos ez van, a PR-Telecomnál a gyors internetet el kell felejteni, nagy letöltési sebességről lehet beszélni a bolygók együttállása esetén, de az nem egyenlő a gyors internettel, ugyanis a gyorsaság egyik fő tényezője a nagy sebesség mellett a kis válaszidő is, jelenleg pedig erre nem képes ez a szar szolgáltató, városban is bárkit megkérdek aki PR-es, ugyan erre panaszkodik, szomszéd városban szintén, szóval reménytelenek ezek. -
reggy
tag
Új előfizető vagyok a PR Telecom-nál (csak internet), kellett volna webamil-hez hozzáférést kapnom? Vagy tudok igényelni? Igazából smtp-re lenne szükségem, mert van egy fénymásolóm, ami a régi Digis (inviteles) beállítással most nem küld levelet... a gmail-est sem fogadja el. Gondolom kellene a PR-es.
Másik gondom, hogy ugyan a letöltés nagyon gyor lett, de az oldalakat szerintem lassabban tölti be, mint a korábbi tized olyan gyors (vagy inkább lassú) Inviteles nettel. Jelenleg a google DNS-e van beállítva. Lehet a PR-ét kellene betennem? Abban tudtok segíteni?Köszi!
-
tomee987
tag
válasz
Matrox1995
üzenetére
Úgy néz ki helyreállt. A hang sem AAC már és a kép is rendben van. Nekem már nem törik a kép sem.
-
tomee987
tag
válasz
Matrox1995
üzenetére
Néha töri a képet igen.
Új csatorna, eddig még csak neten adtak. Remélhetőleg kinövi, mert amúgy nem rossz, H!T Music megszűnése miatt kifejezetten hiánypótló. -
Matrox1995
tag
Ez az Oxygen Music csak nálam hulladék?
Konkrétan fullos jelminőség mellett is kockásodik.
Az már csak hab a tortán, hogy nem éppen szabványos beállításokkal továbbítják, tehát 1080p25, 1080i50 helyett, na meg az AAC hang se gyakori.
Viszont ennek ellenére nem valami jó a bitráta, így nézésre.
Bár lehet ez a csatorna is olyan, mint a Sláger TV, vagy melyik, hogy YouTube-ról letöltött klippeket sugároznak... -
törölt tag
-
Tibal
tag
Sziasztok!
Nem régen köttettem egy 800-s netet a Pr-el, adott egy TG2482B-85 modem. Kábel, elosztó, kábel tv/modem, nincs router. Olyan problémám lenne vele, hogy heti szinten xy idő közönként, fogja magát és egyszerűen nem oszt IP-t, se kábelen a gépnek és a wifin semminek. Ha próbálom kijavítani a windowssal, akkor pedig azt írja a gép, hogy nem rendelkezik érvényes IP-vel a kapcsolat. Modemet elérem, de nincs internet kapcsolat. Ha újra indítom a modemet megy a net. Valaki esetleg járt még így? Olyan mintha, ha ip váltáskor egyszerűen befagyna a kiosztott IP vagy nem tudja kiosztani, mert beragad.
-
4Grider
félisten
Ha nincs a PR-nál műsorvisszanézés/rögzítés funkció és kódoltak az adások, akkor a tv-d pvr funkciójával tudod legegyszerűbben megoldani (már ha két tuneres és/vagy egy időben nem akarsz több műsort rögzíteni). Esetleg komolyabb/drágább médiabox-al, ami még elfogad szolgáltatói médiakártyát.
-
oTiTo
csendes tag
Sziasztok, pr telekomos lehetnék, most t-home van nálunk rézpáron. A váltás oka, hogy a thome nem húz be optikát, mert társasház vagyunk és nem bajlódik a bekötés körüli mizériával (lakók fele beleegyezik, azután még sem, persekedés indul stb-stb.) A t-home-nak nagyon jó szolgáltatása, az időzített/ütemezett műsorfelvétel bekapcsolatlan tv-nél is funkció, amit jó lenne kiváltani a pr-nél is. Valami Raspberry pi-os dologra gondolnék, ami intézni a felvételeket. Ismertek valamilyen megoldást erre? Köszi előre is.
-
bnorci71
addikt
PrGo TV alkalmazás
tegnap megint nem ment kapcsolódási hiba
Ma meg nem enged be mondván túlléptem az eszközök számát, ja de eszközt törölni csak az alkalmazásba belépve tudsz és a kör be is zárult. Gratula a fejlesztőnek megcsinálta a 22-es csapdát.
Valaki tud erre megoldást vagy marad az ügyfélszolgálat hívása? -
Krystal_s
addikt
válasz
Akosman
üzenetére
Dehogy. Én sehol nem hallottam ilyenről.
Utána is olvastam több helyen és mindenhol az igénybe vett kedvezményeket kell visszafizetni annyi hónapra visszamenőleg, amennyit felhasználtál. Ki az a hülye, aki felmondaná, ha szolgáltatás nélkül is ugyanúgy fizetnie kéne hónapokon át a teljes összeget, amíg nem jár le a hűség?pl Telekom:
"Kötbér.... úgy van hogy a szerződés kötés napjától a felmondás napjáig felhasznált hűség kedvezményt kell vissza fizetni."
"A kötbér mértéke
Havidíj-kedvezmény esetén megegyezik az Előfizető által a szerződés megszűnéséig igénybevett havi díjkedvezmények összegével,telepítési díj kedvezmény esetén pedig a kapott kedvezménnyel."Szolgáltatási elégedetlenség miatt pedig semmi. Közös megegyezés alapján kérik a bontást, vagy a szolgáltatónak kellene kártérítést fizetni. Na mindegy, majd lesz valami. Talán megbüntetik őket, ha nem elég a feljelentés, akkor majd ügyvéddel.... Hangfelvételen is megvan minden, az a sok hibabejelentés stb.
Ha, csak ezt a fórumot átolvasnák, amiket itt leírtam az évek alatt, már az is épp elég. Pedig az utóbbi időben inkább már nem írtam le mik voltak itt a helyi szerelők miatt főleg.... -
Akosman
aktív tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szia!
Ez minden szolgáltatónál így van. Ha hűség alatt felmondod a szolgáltatást, a hátralévő időre is kifizettetik a havidíjat, mivel azt vállaltad a hűségbe, hogy addig fizeted. Sőt ha kedvezményesen kapod, akkor nem a kedvezményes havidíjat fizettetik ki veled, hanem azt amit kedvezmény nélkül adnának, mivel a kedvezmény csak a hűség idejére vonatkozik.
-
Krystal_s
addikt
Lehetséges, hogy ennél a m0cskosp@tkány cégnél saját döntésük alapján számolják a kötbért más cégekhez képest?
Itt is írtam még év elején, hogy lejárt a hűségünk és apám többször hívta őket, hogy hosszabbíttasson. Akkor 2-3 ügyintéző közölte, hogy NE hosszabbítson, NEM érdemes, mert 1 FT kedvezmény sem lenne már.
Az éveken át tartó Technicolor hulladék cserék miatt kérte a sima modemet (Cisco) hátha jobb lesz. Akkor az ügyf.szolgálatos közölte, csak akkor cserélik (kevesebb tudásúra), ha 1 év hűséget aláír apám. Ez idén Ápr. elején volt. Arról is írtam itt akkor.A lényeg, hogy elég lett ezekből és több, mint 1 hónapja nem is használjuk egyáltalán egyik szolgáltatásukat sem. Szüneteltetve van, mert 30 nap várakozás, sok telefon, email után sem voltak hajlandóan közölni mivel jár a felmondás, kb mennyi lenne a kötbér.
Többször néztem az aktuális havidíjakat és hűség nélkül a netre semmi kedvezmény. Sőt olcsóbb lett külön, de csomagban már nincs is 150-es, csak 250. Nekünk 150 van.
A TV-s csomagnál látok most 1300 Ft különbséget és van egy Set Top Box, ami havi 500, vagy 1000 Ft. Szóval a legrosszabb esetben ez 2000-2300 Ft körül lehetne havonta. Az 6-szor 2300, szóval kb 13 ezret tippeltem kötbérnek. De inkább nekik kéne fizetni ennyi szemétkedés után, amit kaptunk.Közben már megtörtént a feljelentés is....
Ma jött egy email, amiben közölték, hogy a kötbér 67 ezer Ft. Semmi részletezés. Hogy jött ez ki? Kifizettetik a hátralévő teljes havidíjakat szolgáltatás nélkül is? Ez hogy lehet? Jah és plusz a szüneteltetés miatt még tolódik és még több lesz. Áprilisban járna le a jogtalan hűség, de ez tolódik a szüneteltetés miatt, ami szintén miattuk van, mert nem válaszoltak és addig nem lehetett felmondani. -
itroh
tag
válasz
richard_d85
üzenetére
köszönöm válaszod.
-
itroh
tag
válasz
richard_d85
üzenetére
Szia!
Én is ilyesmiben gondolkozok, csak nem tudom kérnek-e hozzá pl lakcímkártyát
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS RTX 4070 Ti TUF Gaming 12GB OC (9 hónap magyar garancia)
- Olcsó számítógép PC - Játékra is! I7 4770 / 16GB DDR3 / GTX 1650 4GB / 256 SSD + 1TB HDD
- PlayStation 5 Pro konzol (2TB), 3 év garanciával, makulátlan állapotban
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3552, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856, 100% Akksi
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az elosztó talán PCT 1000 2W Splitter. A kábelek régiek.
Ilyenkor van értelme bejelentést tenni?