- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T - T-modell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi84
senior tag
Sziasztok! Valaki esetleg megnézné, eddig az akkumulátor menüpontban ellenőrizni lehetett a ciklusszámot, ez most nekem személy szerint eltűnt 
Akkumulátorvédelem
-
gaboca0314
tag
Sziasztok! Valaki esetleg megnézné, eddig az akkumulátor menüpontban ellenőrizni lehetett a ciklusszámot, ez most nekem személy szerint eltűnt 
-
Bazsi84
senior tag
Gyári appokkal énis így vagyok, gyakorlatilag egyiket sem használom. Én 120w töltővel töltöm, azzal 100w-ot ír a teló, nincs mérőm hogy lemérjem tényleg annyival tölt-e, de kevesebb mint 1 óra alatt maxra tölti 1%ról is. Én olyan 50% körüli fényerőn használom fixen, max akkor veszem feljebb mikor napon vagyok, mert akkor kevés az 50, de utána bent vissza is szoktam venni. Akksiból 100-ról 1-re sikerült kihoznom 10h képernyőidőt egyik hétvégén, szinte egész nap nyomkodtam, nagyon meglepetett, viszont normál használattal a 3 nap alatt pár óra jön össze csak, de igazából nem figyelem, S25 után amit akármit csináltam napi szinten tölteni kellett nálam eddig bevált az X8 pro.
Ja,én is 120-assal töltöm.ugyanezt használtam x7-hez is. Accubatteryben nézem a töltési sebességet,nem tudom melyik lehet pontosabb.
-
deadbody
tag
Dettó. Ez mindhárom eddigi Poco telefonomra igaz volt eddig. 🙂 De én nem használok gyári appokat,amit lehet törlök/tiltok/elrejtek.
Akksi eddig brutál. 10,5 óra alatt 3óra 13 perc képernyőidő,belakás után,első használat. 79%-on van jelenleg. (Alvás közben repülőben van,illetve energiatakarékos módban mert a böngészéshez nem kell teljesítmény)
Mindjárt indulok dolgozni,ott majd a delivery appok/magas fényerő és gps/változó hálózat szentháromsággal kiderül mit bír. A leváltott x7 pro a nap végére már kérte a töltést,igaz belement 600 ciklus másfél év alatt..
Ja és a töltés is jobb lett. X7 pronál sosem ment 50w fölé,itt láttam 66-ot is stabilan mikor 5%-ról indult.
Gyári appokkal énis így vagyok, gyakorlatilag egyiket sem használom. Én 120w töltővel töltöm, azzal 100w-ot ír a teló, nincs mérőm hogy lemérjem tényleg annyival tölt-e, de kevesebb mint 1 óra alatt maxra tölti 1%ról is. Én olyan 50% körüli fényerőn használom fixen, max akkor veszem feljebb mikor napon vagyok, mert akkor kevés az 50, de utána bent vissza is szoktam venni. Akksiból 100-ról 1-re sikerült kihoznom 10h képernyőidőt egyik hétvégén, szinte egész nap nyomkodtam, nagyon meglepetett, viszont normál használattal a 3 nap alatt pár óra jön össze csak, de igazából nem figyelem, S25 után amit akármit csináltam napi szinten tölteni kellett nálam eddig bevált az X8 pro.
-
Bazsi84
senior tag
Nekem max akkor melegszik jobban ha töltés közbe nyomkodom, egyéb esetben nem tapasztaltam.
Akksira sincs panasz, én felhasználásommal 2-3 nap simán megvan.
Gyári appokat nem használok, semmi reklámot nem láttam még mióta megvan.
Hyperost ahogy olvasgatom sokan szidják, én nem tapasztaltam még semmi hibát vele.
Kijelző hibába sem futottam bele eddig.Ezek szerint akkor kifogtam egy jó darabot.
Én pl első bekapcsoláskor kikapcsoltam a hirdetések megjelenítését, azóta nem látok sehol semmi hírdetést, és semmi más szoftveres mókolást nem követtem el.
Dettó. Ez mindhárom eddigi Poco telefonomra igaz volt eddig. 🙂 De én nem használok gyári appokat,amit lehet törlök/tiltok/elrejtek.
Akksi eddig brutál. 10,5 óra alatt 3óra 13 perc képernyőidő,belakás után,első használat. 79%-on van jelenleg. (Alvás közben repülőben van,illetve energiatakarékos módban mert a böngészéshez nem kell teljesítmény)
Mindjárt indulok dolgozni,ott majd a delivery appok/magas fényerő és gps/változó hálózat szentháromsággal kiderül mit bír. A leváltott x7 pro a nap végére már kérte a töltést,igaz belement 600 ciklus másfél év alatt..
Ja és a töltés is jobb lett. X7 pronál sosem ment 50w fölé,itt láttam 66-ot is stabilan mikor 5%-ról indult.
-
CriticalHit
addikt
Köszi a tapasztalatokat és visszajelzéseket!
-
lezerpiramis
őstag
No, végül nem bírtam ki, beruháztam egy ilyenbe, mert még sose volt Poco telefonom
Azt még nem tudom, kihez kerül hosszabb távon a családban, de meglátjuk.Egyelőre nem sokat nyomkodtam, de teljesen vállalhatónak tűnik, a kijelző nagyon jó, és legnagyobb meglepetésemre ezen a telón sikerült beröffenteni az androidos Linux Terminalt

A csilió ráerőszakolt játékot leszámítva eddig még nem jött bloat az arcomba, igaz, hogy nem is éreztem ellenállhatatlan késztetést arra, hogy megnyissam a gyári appok valamelyikét.
-
deadbody
tag
Számomra is a jelöltek között van. Ti tapasztaltátok az alábbi gondokat? [link]
Összefoglalva, rövidítve:
- Melegedés sőt forrósodás már alaphasználat alatt is,
- Gyorsan merülő akku,
- Még eltávolítás után is állandóan visszatérő hirdetések és kéretlen szoftverek,
- Maga az oprendszer
- Kijelző hibákNekem max akkor melegszik jobban ha töltés közbe nyomkodom, egyéb esetben nem tapasztaltam.
Akksira sincs panasz, én felhasználásommal 2-3 nap simán megvan.
Gyári appokat nem használok, semmi reklámot nem láttam még mióta megvan.
Hyperost ahogy olvasgatom sokan szidják, én nem tapasztaltam még semmi hibát vele.
Kijelző hibába sem futottam bele eddig.Ezek szerint akkor kifogtam egy jó darabot.
Én pl első bekapcsoláskor kikapcsoltam a hirdetések megjelenítését, azóta nem látok sehol semmi hírdetést, és semmi más szoftveres mókolást nem követtem el.
-
mhydas99
őstag
- Gyorsan merülő akku,
- Még eltávolítás után is állandóan visszatérő hirdetések és kéretlen szoftverek,
- Maga az oprendszer
- Kijelző hibákHa jol, es tenyleg jol legyalulod a szofvert (1 ora) akkor a melegedes es hirdetesek a kovetkezo nagy OS frissitesig nem fognak zavarni, utana megint meg kell tenned. Teljesen, 100 szazalekosan nem tudsz kiirtani minden reklamot, 1-2 megmarad a Xiaomi/Poco sajat appjaiban, csak akkor latod ha hasznalod, de ertesiteseket nem fognak kuldeni.
A melegedes is sokszor a hatterben futo msa miatt van, azt le kell tiltani.
Az elso 2 hetben alapbol rosszabb az aksiido es random melegszik minden telo meg ha tetlen is, mert az AI tanulja a felhasznaloi szokasaidat es a hatterben optimalizal.
Nos sok gyarto szoftvere nagyon jo, tehat alig eszrevehetoen teszi, Xiaomi szoftvere egy rakas k*la, az szarul csinalja, de csinalja.
Viszont mindjart jon a HyperOS4 ahol vegre alapjaitol ujrairtak az OS-t Rustban, szoval sokkal gyorsabb, pontosabb, jobb, kevesbe melegedos es tartosabb uzemideju lesz vegre a HyperOS-es telefon.
Mivel most Poco markarol beszelunk igy tudd, a Xiaomi telefonok szoftvere sokkal sokretubb, tobbet tudnak funkciokban es szemelyre szabhatosagban is! Igy szegmentalja a temekkategoriait a gyarto. Ha a legjobb szoftveres HyperOS elmeny kell, akkor Xiaomit kell venni, minimum T szeriat. Bar jelenleg, igy juliusban az osszes gyarto OS-ei kozott a TOP 3 legszarabb kozt kullog a HyperOS, de mondom, ez valtozni fog par honap mulva. De meg kell nekik ido beerni a tobbieket.A kijelzohibak/gyartasi osszeszereles minosege, forrasztasok gyengesege meg mind olyan dolog, ami ha van is majd 1-2 ev mulva fog kiderulni...
-
Csigavair
aktív tag
Nálam annó a kijelzőhibán kívül a többi fennállt, azért is küldtem vissza, viszont sokan vannak, akiknél hibátlan. Orosz rulett.
-
CriticalHit
addikt
- Gyorsan merülő akku,
- Maga az oprendszer
- Kijelző hibák -
Bashir
csendes tag
és pécsimunkás és CarryPotter
Köszönöm. A célszemély kiválasztja majd. Tavaly ilyenkor vettünk mi is A56-ot valakinek, ő is szereti.
-
CarryPotter
tag
2db A56 van a családban, nagyon szeretik, biztosan azt választanám.
-
mhydas99
őstag
-
szkaroly
őstag
-
mhydas99
őstag
-
szkaroly
őstag
Motorola edge 60 Pro prociban, tamogatasban gyengebb valamivel, de kameraban, vezetekmentes toltesben, ives kijelzoben jobb.
Egyebkent processzorosan ujonnan Poconal jobb telefont nem.lehet kapni, mert az arrol szol, hogy olcson adjak a legerosebb hardvert. Kameraban gyengebbek es foleg szoftverben.
Az íves kijező szerintem egyáltalán nem jobb.
-
pècsimunkás
addikt
Èn inkább az A56- ot választanám.
-
mhydas99
őstag
Hiaba kisebb papiron az A56 aksija, jol optimalizalt rendszere es keveset fogyaszto procija van, kb. 15 szazalekkal hamarabb merul csak le, mint a Poco, 1 nap siman benne van.
Amugy az egy jo telefon, ha nem kell a bika hardver. -
Bashir
csendes tag
Motorola edge 60 Pro prociban, tamogatasban gyengebb valamivel, de kameraban, vezetekmentes toltesben, ives kijelzoben jobb.
Egyebkent processzorosan ujonnan Poconal jobb telefont nem.lehet kapni, mert az arrol szol, hogy olcson adjak a legerosebb hardvert. Kameraban gyengebbek es foleg szoftverben.
Köszi. Akinek veszem, szinte sosem fényképez mobillal, a "hopp, ezt most lekapom"-ra pedig biztosan megfelel ez is (ha a mi note 10 is megfelelt neki). (már teljesen offtopic, de A56 van még versenyben, gyengébb processzor, jobb kamerák, jóval gyengébb akku)
-
mhydas99
őstag
Üdv!
Ebben az árban (130k) keresek mobilt, eddig is xiaomi volt, reklámokat majd kiirtom, fotózás huszadrangú, a 4+6 év frissítés rendben van, méret stimmel (egy mi note 10-et vált), akku jónak tűnik, processzor-izom csak azért kell, hogy 4-5 év múlva se tegye fel a kezét, ha 5 app meg van nyitva egyszerre akkori androidon.
Van ebben az ársávban kompetítor? (a 145k már nem ez az ár, tudom, van ott jobb akár).
Tudom, van erre spec topic, de friss telefon, hátha a tulajok itt aktívabbak.köszi.
-
Bashir
csendes tag
Üdv!
Ebben az árban (130k) keresek mobilt, eddig is xiaomi volt, reklámokat majd kiirtom, fotózás huszadrangú, a 4+6 év frissítés rendben van, méret stimmel (egy mi note 10-et vált), akku jónak tűnik, processzor-izom csak azért kell, hogy 4-5 év múlva se tegye fel a kezét, ha 5 app meg van nyitva egyszerre akkori androidon.
Van ebben az ársávban kompetítor? (a 145k már nem ez az ár, tudom, van ott jobb akár).
Tudom, van erre spec topic, de friss telefon, hátha a tulajok itt aktívabbak.köszi.
-
nonsen5e
veterán
Most milyen telefonod van? ... és milyen rendszerrel? Root?
" ... eddigi snapdragonos xiaominál szinte garantált volt ... "
Az is, hogy kapsz bootloader nyitókódot? Igaz nekem nagyon régen volt Xiaomi-m (akkor nem kellett ilyennel bohóckodni), de egy fórumtárs beszámolója alapján én letettem arról, hogy Xiaomi telefonom legyen, és azon csak rendszert cseréljek (CN, Global, EEA ...)." ... bankos oldalt megnyitni meg tudok a böngészőben is ... "
Addig, míg a bankod engedi az SMS-es azonosítást ..." ... azért cserébe, hogy ne tolja minden IS, másodpercenként kétezerszer ... "
Csak ezért teljesen overkill a root. Én sem látok egy deka reklámot se.
... rengeteg fizetős, de akár ingyenes megoldás létezik erre (pl. AdGuard, bütykölősöknek Raspberry Pi + Pi-hole + WireGuard)#127 szkaroly
" ... a cust. launcher vs. gesture navigáció probléma nem csak a Xiaominál létezik."
Elég baj az, ha így van. Úgy hallottam a stock droid-ban is van valamilyen korlát, de messze nem olyan, mint a Xiaomi-k esetén.
Pl. a Samsung és a Vivo meg tudja ezt oldani, csak ugye akarni kellene ..." ... az Android OS szinten is egyre zártabb évről-évre." – látom én is. Nem is természetes miatta a mosolyom.
"Mindenesetre manapság nagyon kevesen használnak nem gyári lauchert."
Ez (is) azért szomorú. Emlékszem mikor mentek a nagy viták Android vs. iOS ... és, az Android mellett az volt szinte mindig az ultimate érv, hogy az mennyire testreszabható.
LOL. Persze ehhez kellett az is, hogy az emberek torkán szép lassan bármit (ezt is lenyomják).Írtam első hsz-ben, hogy X3 Pro. Android 16-tal, root mellett.
Nem tudom, hogy most milyen, az enyémhez percek alatt megszerezhető volt. Az alap állításomon amúgy nem változtat, hogy tetszőleges eszközön amire van értelmezhető custom rendszer és bootloader nyitás, et cetera, az majdnem mind snapdragon. Max akkor nem xiaomi lesz a vége, hanem mondjuk pixel vagy motorola.
Szerencsére külföldön élek, itt nem a bankokon múlik az azonosítás mikéntje, hanem ügyfélkapu itteni verziójával van a belépés kötelezően mindenkinek mindenhova, azt meg megmókoltam androidon is, hogy többnyire működjön, de van almás táblára meg fizikai kulcstartós kódgeneráló token is a zsebemben backupnak.
Overkill, nem overkill, semmi más nem működik ilyen jól és felel meg a követelményeimnek.
Adguard closed source is, ruszki hátterű is, illetve lokál vpn-t is használ a szűréshez, Így ha valamilyen vpn-t használnék már is annyi is az egésznek. Házi rendszeremen van pihole, de a konstans vpn használat meg rohadt nagy akkumulátor overheadet tesz a rendszerre. A rootos hosts file alapú megoldás mint az adaway egyszerűen csak működik, és nincsenek a fentebb említett korlátai sem. Böngészőben a firefox+ublock origin kombó mégjobb, de én a böngészőn túl sem akarok látni egyet sem. -
<Adamsky>
nagyúr
A legtöbb eddigi snapdragonos xiaominál szinte garantált volt, hogy lesz rá.
A többi egyéni preferencia kérdése.
Oly tökmindegynek érzem, hogy a telefont vagy a bankkártyát húzom elő a zsebemből fizetni, bankos oldalt megnyitni meg tudok a böngészőben is. Számomra ez elfogadható kompromisszum (és még többet is hajlandó lennék feláldozni) azért cserébe, hogy ne tolja minden IS, másodpercenként kétezerszer a különféle reklámokat a pofámba.Most milyen telefonod van? ... és milyen rendszerrel? Root?
" ... eddigi snapdragonos xiaominál szinte garantált volt ... "
Az is, hogy kapsz bootloader nyitókódot? Igaz nekem nagyon régen volt Xiaomi-m (akkor nem kellett ilyennel bohóckodni), de egy fórumtárs beszámolója alapján én letettem arról, hogy Xiaomi telefonom legyen, és azon csak rendszert cseréljek (CN, Global, EEA ...)." ... bankos oldalt megnyitni meg tudok a böngészőben is ... "
Addig, míg a bankod engedi az SMS-es azonosítást ..." ... azért cserébe, hogy ne tolja minden IS, másodpercenként kétezerszer ... "
Csak ezért teljesen overkill a root. Én sem látok egy deka reklámot se.
... rengeteg fizetős, de akár ingyenes megoldás létezik erre (pl. AdGuard, bütykölősöknek Raspberry Pi + Pi-hole + WireGuard)#127 szkaroly
" ... a cust. launcher vs. gesture navigáció probléma nem csak a Xiaominál létezik."
Elég baj az, ha így van. Úgy hallottam a stock droid-ban is van valamilyen korlát, de messze nem olyan, mint a Xiaomi-k esetén.
Pl. a Samsung és a Vivo meg tudja ezt oldani, csak ugye akarni kellene ..." ... az Android OS szinten is egyre zártabb évről-évre." – látom én is. Nem is természetes miatta a mosolyom.
"Mindenesetre manapság nagyon kevesen használnak nem gyári lauchert."
Ez (is) azért szomorú. Emlékszem mikor mentek a nagy viták Android vs. iOS ... és, az Android mellett az volt szinte mindig az ultimate érv, hogy az mennyire testreszabható.
LOL. Persze ehhez kellett az is, hogy az emberek torkán szép lassan bármit (ezt is lenyomják). -
szkaroly
őstag
"Mediakeken nem tudok megszabadulni tőle."
Te tudsz ROM-ot – és akár cust. recovery-t – készíteni?
Azért kérdem, mert szerintem a Snapdragon SoC nem garancia arra, hogy lesz is rá ROM. Pláne, hogy jó lesz. És akkor ma már (régen én is sokat ROM-oztam, és imádtam, hogy van root jogom ...) az sem elhanyagolható, hogy mind a Google, mind a gyártók (mikor még a Miui-ban volt root kapcsoló ... LOL), mind pedig a bankok tűzzel vassal irtják a root-ot, és ott tesznek keresztbe, ahol csak tudnak.
Persze, ha nem akarsz bankolni, nem kell az érintésmentes fizetés, sőt igazából a GMS-se, az más kérdés ....#122 szkaroly
Nem ismerem a többi rendszert, és az is érthető ha vannak "flagship exclusive" dolgok, de azért a Xiaomi-nál lehet picit túltolták a biciklit.
Ami nekem nagyon ba***a a csőröm az a cust. launcher vs. gesture navigáció.Egyébként milyen érdekes. Ma már sokaknál az sem veri ki a biztosítékot, ha a launcher-t nem tudják lecserélni, ill. kb. úgy használják a telefonjukat, ahogy kiveszik a dobozból (gyári zenelejátszó, képnéző, fájlkezelő, stb.), míg mások ugye rögtön admin jogot szeretnének rajta.
Hát, nem vagyunk egyformák.
Amennyire emlékszem, a cust. launcher vs. gesture navigáció probléma nem csak a Xiaominál létezik. Szerintem ebbe azért benne van az is hogy az Android OS szinten is egyre zártabb évről-évre. Mindenesetre manapság nagyon kevesen használnak nem gyári lauchert. A probléma már fennáll egy jó ideje, ha valaki Xiaomi telefont vett ennek ellenére, az már user error.
-
mhydas99
őstag
Oly tökmindegynek érzem, hogy a telefont vagy a bankkártyát húzom elő a zsebemből fizetni, bankos oldalt megnyitni meg tudok a böngészőben is. Számomra ez elfogadható kompromisszum (és még többet is hajlandó lennék feláldozni) azért cserébe, hogy ne tolja minden IS, másodpercenként kétezerszer a különféle reklámokat a pofámba.Poco F7? 512GB, 138k az Allegron, de van sok helyen, Alin is, SD 8s Gen 4...?
-
nonsen5e
veterán
Azért kérdem, mert szerintem a Snapdragon SoC nem garancia arra, hogy lesz is rá ROM. Pláne, hogy jó lesz. És akkor ma már (régen én is sokat ROM-oztam, és imádtam, hogy van root jogom ...) az sem elhanyagolható, hogy mind a Google, mind a gyártók (mikor még a Miui-ban volt root kapcsoló ... LOL), mind pedig a bankok tűzzel vassal irtják a root-ot, és ott tesznek keresztbe, ahol csak tudnak.
Persze, ha nem akarsz bankolni, nem kell az érintésmentes fizetés, sőt igazából a GMS-se, az más kérdés ....#122 szkaroly
Nem ismerem a többi rendszert, és az is érthető ha vannak "flagship exclusive" dolgok, de azért a Xiaomi-nál lehet picit túltolták a biciklit.
Ami nekem nagyon ba***a a csőröm az a cust. launcher vs. gesture navigáció.Egyébként milyen érdekes. Ma már sokaknál az sem veri ki a biztosítékot, ha a launcher-t nem tudják lecserélni, ill. kb. úgy használják a telefonjukat, ahogy kiveszik a dobozból (gyári zenelejátszó, képnéző, fájlkezelő, stb.), míg mások ugye rögtön admin jogot szeretnének rajta.
Oly tökmindegynek érzem, hogy a telefont vagy a bankkártyát húzom elő a zsebemből fizetni, bankos oldalt megnyitni meg tudok a böngészőben is. Számomra ez elfogadható kompromisszum (és még többet is hajlandó lennék feláldozni) azért cserébe, hogy ne tolja minden IS, másodpercenként kétezerszer a különféle reklámokat a pofámba. -
<Adamsky>
nagyúr
-
mhydas99
őstag
Akkor ne vegyel Xiaomi-gyartmanyt! Problem solved...

-
szkaroly
őstag
Az hogy olcsóbb telefonokból hiányoznak bizonyos opciók ami a drágábbakban benne van nem hinném hogy Xiaomi sajátosság. A többi gyártó is ezt csinálja szerintem. A Samu A szériából is sok minden hiányzik ami az S szériában benne van.
-
nonsen5e
veterán
Miért?
Az utolsó 3 telóm Mediatek procis volt, semmi hátrányát nem éreztem.A hardver és az ár tetszik, a rendszer viszont nem. Mediakeken nem tudok megszabadulni tőle. A jelenlegin 3 napig volt miui.
Plusz a VPN használat közben is *jól* működő rendszerszintű reklámblokkolás lehetőségének hiánya. -
Viktor0610
MODERÁTOR
-
nonsen5e
veterán
Lassan telefont kellene már újítanom, most X3 Pro van. Reivew alapján nagyon tetszik amit látok, sajnos kizáró ok, hogy pár éve lecserélték a snapit mediakekre.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Egy átlátszó tokot szeretnék rá venni, uv védelemmel, nem kínai szállítással. Találtatok már valami frankót?
Én ezt úgy oldom meg, hogy fekete keretes áttetsző tokokat veszek.
A fekete nem színeződik el, de közben a tok maga átlátszó.
-
alex devil
senior tag
Egy átlátszó tokot szeretnék rá venni, uv védelemmel, nem kínai szállítással. Találtatok már valami frankót?
-
Bazsi84
senior tag
A UK az nem EU, igen ott mas arak vannak plusz VAM!
Mert EU-ban vannak raktaraik de nekik mindegy hogy Kinabol vagy EU-bol kuldik, mert UK mar brexitelt, igy el mindenre a vedovam, ezert Kinabol kuldik inkabb.
De akkor ott van neked az ebay, gumtree, azokon is vannak jo ajanlatok.
Es ha nem ismerned masszivan ajanlom: hukd.comMegoldom xiaomi uk-ról,nem téma,amúgy is van kedvezmenyem és pontjaim. Csak furcsa,h már nem is látok alin olcsó telókat kinából,de a töltő simán onnan jött 0,99 fontért. Tudom,vám, de az a furcsa,h nem is látom,mint opciót.
-
mhydas99
őstag
A UK az nem EU, igen ott mas arak vannak plusz VAM!
Mert EU-ban vannak raktaraik de nekik mindegy hogy Kinabol vagy EU-bol kuldik, mert UK mar brexitelt, igy el mindenre a vedovam, ezert Kinabol kuldik inkabb.
De akkor ott van neked az ebay, gumtree, azokon is vannak jo ajanlatok.
Es ha nem ismerned masszivan ajanlom: hukd.com -
Bazsi84
senior tag
Régiónként eltérő ajánlatokat közölne az ali? Nalam uk-ban a legolcsobb 325 font(135000 huf) és nem is találok olyat ami kínából jön,mindegyik helyi.
-
mhydas99
őstag
30 euros kupon a max es az arat allitsd be eurora. 85k a telefon, tudtommal sosem volt alatta miota nezegetem ezeket az elmult 5 honapban, altalaban 92 szokott lenni.
-
ciros
csendes tag
Most látok valami 13-ás akciót az aliexpressen
Szerintetek az jó kuponos vétel lesz az X8 Prora?
Van attól jobb kupon, mint amit az ali feldob most a villámár alatt piros csíkban, vagy az a legjobb?
-
Bazsi84
senior tag
-
mhydas99
őstag
Ma megint tobbet volt a kezemben a Samsung, hat, azert a OneUI-t visszasirom a HyperOS utan.
Pedig mar kezdem megszokni a baromsagait.
Ja igen ujabb HyperOS bug (gondolom). Egyszerre 12 e-mail cimem van Gmailben. Jon egy email ertesitosavban, lehuzom, ranyomok hogy elolvassam az appban erre nem mutatja, hanem a legutobb hasznalt email-fiokomba ugrik. Ergo ra kell nyomom minden alkalommal az osszes bejovore, hogy lassam. De ez mar tenyleg az ezredik HyperOS bug mar nem is szamolom. -
Luck Dragon
támogató
-
kbyte1024
veterán
Uraim 1napig volt nálam,eladásra vettem csak itt bintotta ki a tag és próbáltuk ki. De van a haztartásban poco és ugyan az volt elsőre mint a másik. Én maradok a Realmi vonalon nem kell más.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem a gyári appokban lehet állítgatni, hanem az alap androidos, Xiaomi vagy más gyártók által rejtett Beállításokat lehet vele előhozni.
Pl. van olyan, hogy display size and text, betű és ikonméretet lehet itt állítani, lehet félkövér és körvonalazott szöveg.
Be lehet kapcsolni az értesítés előzményeket.
A manage applications előhozza az eredeti akku használat menüt, nálam alapból pl. beragad a háttérbe a fülhallgató app." ... alap androidos, Xiaomi (...) által rejtett Beállításokat lehet vele előhozni."
Köszi! Lehet teszek vele egy próbát, bár a mostani állapotban végül is a célnak (Keresztanyámnak) tökéletesen meg fog felelni.#104 kbyte1024
" ... semmj nem volt lebutítva." – vagy még nem futottál bele.
Saját tapasztalat (igaz nem ezzel a telefonnal) és a mhydas99 által írtak szerint lehet rá számítani ... -
mhydas99
őstag
-
kbyte1024
veterán
"Maig nem ertem ezt a tolton valo rugozast." – én meg azt nem, hogy miért nem olvasol picit figyelmesebben?
Én csak arra az ellentmondásra próbáltam rávilágítani, hogy ha a töltő "fúj-fúj", akkor a kábel miért nem?#95 blueye
"A kábel sűrűbben romlik el ... " ← ez éppenséggel igaz, de ugyanúgy beszerezhető, – és még olcsóbb is, – mint a töltő. Ráadásul, ha töltőt veszel, akkor a töltő mellé 99,99%-ban jár kábel (én még nem láttam kábelt töltő nélkül).#93 kbyte1024
Milyen ROM van rajta? Global HyperFapadOS, vagy mivel ez telefon, (annyira) nincs lebutítva?Global rom semmj nem volt lebutítva.
-
Csigavair
aktív tag
Sziasztok.
Hát sajnos rövid volt a kapcsolatunk az x8 pro-val, úgyhogy visszaküldtem az Alzának. Ez a hyper os nagyon nem az én világom... Ha esetleg valakit érdekel, akkor figyelje a bontott szekciót. Hibátlan állapotban küldtem vissza, hátha olyan árat szabnak neki, ami itteni garival megérős lehet.

-
oli987
tag
"Mert ilyen az EU rendelet." – értem én, csak na! Persze ezzel a bagázzsal szemben nincsenek nagy elvárásai az embernek, de azért mégis gyakran rácsodálkozok (tudom, az én hibám), hogy mire is képesek (ill. nem).
"Töltőfejjel globalt (MI) vehetsz." – OK, csak kérdés, hogy azon a HyperOS majd mit tud (vagy épp nem).
"Butítás ellen van egy app ... " ← ez neked bevált?
A gyári launcher-be mennyire lehet belenyúlni általa?Nem a gyári appokban lehet állítgatni, hanem az alap androidos, Xiaomi vagy más gyártók által rejtett Beállításokat lehet vele előhozni.
Pl. van olyan, hogy display size and text, betű és ikonméretet lehet itt állítani, lehet félkövér és körvonalazott szöveg.
Be lehet kapcsolni az értesítés előzményeket.
A manage applications előhozza az eredeti akku használat menüt, nálam alapból pl. beragad a háttérbe a fülhallgató app. -
mhydas99
őstag
"Mert ilyen az EU rendelet." – értem én, csak na! Persze ezzel a bagázzsal szemben nincsenek nagy elvárásai az embernek, de azért mégis gyakran rácsodálkozok (tudom, az én hibám), hogy mire is képesek (ill. nem).
"Töltőfejjel globalt (MI) vehetsz." – OK, csak kérdés, hogy azon a HyperOS majd mit tud (vagy épp nem).
A gyári launcher-be mennyire lehet belenyúlni általa?Gyari launcherbe akkor tudsz belenyulni ha a kinai romot rakod fel vagy a shizukut! Olvass utana redditen.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ha a töltő "fúj-fúj", akkor a kábel miért nem?"
Mert ilyen az EU rendelet. A cserélhető akku rendelet sem lesz jobb... [link] (Xiaomi 1600 ciklusnál tart...)
" Global HyperFapadOS, vagy mivel ez telefon, (annyira) nincs lebutítva?"
Töltőfejjel globalt (MI) vehetsz. Butítás ellen van egy app [link] , ezzel sok minden elérhető, ami alapból nem."Mert ilyen az EU rendelet." – értem én, csak na! Persze ezzel a bagázzsal szemben nincsenek nagy elvárásai az embernek, de azért mégis gyakran rácsodálkozok (tudom, az én hibám), hogy mire is képesek (ill. nem).
A gyári launcher-be mennyire lehet belenyúlni általa? -
oli987
tag
"Maig nem ertem ezt a tolton valo rugozast." – én meg azt nem, hogy miért nem olvasol picit figyelmesebben?
Én csak arra az ellentmondásra próbáltam rávilágítani, hogy ha a töltő "fúj-fúj", akkor a kábel miért nem?#95 blueye
"A kábel sűrűbben romlik el ... " ← ez éppenséggel igaz, de ugyanúgy beszerezhető, – és még olcsóbb is, – mint a töltő. Ráadásul, ha töltőt veszel, akkor a töltő mellé 99,99%-ban jár kábel (én még nem láttam kábelt töltő nélkül).#93 kbyte1024
Milyen ROM van rajta? Global HyperFapadOS, vagy mivel ez telefon, (annyira) nincs lebutítva?" ha a töltő "fúj-fúj", akkor a kábel miért nem?"
Mert ilyen az EU rendelet. A cserélhető akku rendelet sem lesz jobb... [link] (Xiaomi 1600 ciklusnál tart...)
" Global HyperFapadOS, vagy mivel ez telefon, (annyira) nincs lebutítva?"
Töltőfejjel globalt (MI) vehetsz. Butítás ellen van egy app [link] , ezzel sok minden elérhető, ami alapból nem. -
Sakee
csendes tag
Kéne új teló is ( realme gt 5g már akksi miatt zakatol) viszont mivel pocóim voltak az elejétől és nem kevés xiaomi is a családban) sajnos leszoktattak róla,hacsak nem 60-80ezer és max két évre kell, szenzor ,szoftver hibák totál kiakasztottak anno sokszor. Amúgy biztos jó de egy pixel10a lesz inkább német amazonról.
-
mhydas99
őstag
Milyen ROM van rajta? Global HyperFapadOS, vagy mivel ez telefon, (annyira) nincs lebutítva?Hat azert nem volt egyertelmu, de legyen...
-
<Adamsky>
nagyúr
Mert mar vannak olyan fali aljzatok foleg ujepitesu hazakban, irodakban, kozepuletekben vagy barmilyen felujitott lakasban, ami usb-s. Meg aztan PC-rol, power bankrol is toltheto, illetve legalabb 1 db toltoje mar mindenkinek van otthon, meg ha nem is Xiaomi 100w-os...
Maig nem ertem ezt a tolton valo rugozast.
Mar 2 eve nincs EU-n belul. Lehet kulon venni ha kell, vagy azsiai piacrol rendelve adnak melle, meg. Amugy meg egy tobbportos, jominosegu tolto ami mindent fel tud tolteni biztonsagosan a kovetkezo 10-15 evre osszesen 15 ezerbe kerul, annyit szerintem meger. Persze vannak olcsobban is jok."Maig nem ertem ezt a tolton valo rugozast." – én meg azt nem, hogy miért nem olvasol picit figyelmesebben?
Milyen ROM van rajta? Global HyperFapadOS, vagy mivel ez telefon, (annyira) nincs lebutítva? -
blueye
veterán
A kábel sűrűbben romlik el (törik, kontaktos lesz, stb.).
-
mhydas99
őstag
Mert mar vannak olyan fali aljzatok foleg ujepitesu hazakban, irodakban, kozepuletekben vagy barmilyen felujitott lakasban, ami usb-s. Meg aztan PC-rol, power bankrol is toltheto, illetve legalabb 1 db toltoje mar mindenkinek van otthon, meg ha nem is Xiaomi 100w-os...
Maig nem ertem ezt a tolton valo rugozast.
Mar 2 eve nincs EU-n belul. Lehet kulon venni ha kell, vagy azsiai piacrol rendelve adnak melle, meg. Amugy meg egy tobbportos, jominosegu tolto ami mindent fel tud tolteni biztonsagosan a kovetkezo 10-15 evre osszesen 15 ezerbe kerul, annyit szerintem meger. Persze vannak olcsobban is jok. -
kbyte1024
veterán
Nekem az Aliról rendelt pro max-ban volt töltő.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem sokat kellett volna – a kép alatt –beleolvasni a tesztbe:

" ... le kell törnöm a fotó okozta lelkesedést, mert a hazai dobozban sajnos nincs 100 wattos adapter, csak kábel ... "ui: Azt mondjuk nem értem, hogy a jogalkotónak nem okoz gondot a kábel? Minek, ha nincs töltő?
-
Telda
addikt
Az EU piacra szánt verziók általában nem tartalmaznak töltőfejet.
Így már érthető, köszi!
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Akik rendelt ilyen telefont, neki volt benne töltő és kábel?
Mert a képeken rajta van, de pl. az Allegro-n volt aki írta hogy nem kapott töltőt. -
<Adamsky>
nagyúr
-
El Rey
senior tag
Mindig is fura állat volt ez a Xiaomi, és ha ez csak megközelítőleg igaz, amit írtál, akkor az tovább erősíti ezt a tényt.
" ... olcsóbb termékeknek nincs áttetsző háttér, nem olyan szép a GUI, áttűnések is alig vannak stb.. " – ezeket még túlélné az ember, de mikor vannak ugye a reklámok (tudom, kikapcsolható, és engem ez zavara legkevésbé), a csökkentett testreszabhatóság és ez társul egy szigorú korlátozással (ld. launcher cserélhetősége), akkor azért az szemöldök ráncolásra ad(hat) okot.
#76 El Rey
"Simán csak a beállításokon belül a kereső sávba beírod, hogy ikonméret"
A találati lista.Nálad nincs ott az a menüpont ami furcsa, de fentről a harmadik "ikonok testreszabás", abban is van egy csúszka ami ugyanazt csinálja.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem egészen...lehet rosszl fogalmaztam.
Redditen már téma egy ideje (én sem tudtam korábban) Hogy a Xiaomi jól elszeparálja szoftveresen a piacait és nem csak térségre értve, hanem termékkategóriáéra is. Azaz a legjobb, legfunkcionálisabb szoftvert fentről lefelé sorrendben ezek kapják:
1. Xiaomi 1x telefonszéria, Chinese ROM,
2. ugyanez, Global,
3 ua, EU ROM,
4. Xiaomi Pad széria Chinese ROM,
5. Xiaomi Pad, Global
6. ua EU.Pocok, Redmik jellemzően ezeknél is butábbak bizonyos funkciókban.
Xiaomi így is piacszegmentál, többi gyártó is egyébként.
Megfigyelhető az értesítési panel lehúzásakor, olcsóbb termékeknek nincs áttetsző háttér, nem olyan szép a GUI, áttűnések is alig vannak stb...Pocos kérdésre, volt már 85 is 2 hónapja. Global ROM, Francia/lengyel raktár, 8/256 GB,100w töltővel.
Mindig is fura állat volt ez a Xiaomi, és ha ez csak megközelítőleg igaz, amit írtál, akkor az tovább erősíti ezt a tényt.
" ... olcsóbb termékeknek nincs áttetsző háttér, nem olyan szép a GUI, áttűnések is alig vannak stb.. " – ezeket még túlélné az ember, de mikor vannak ugye a reklámok (tudom, kikapcsolható, és engem ez zavara legkevésbé), a csökkentett testreszabhatóság és ez társul egy szigorú korlátozással (ld. launcher cserélhetősége), akkor azért az szemöldök ráncolásra ad(hat) okot.
#76 El Rey
"Simán csak a beállításokon belül a kereső sávba beírod, hogy ikonméret"
A találati lista. -
jack982
senior tag
Nem találtam rá GrapheneOS-telepítési lehetőséget.
Már sokszor leírtam, de ez a reklám-téma nagyon túl van tolva.
Igen, van rajta, igen, nem kellene legyen, de sajnos, van.Egyszer kell kikapcsolni, utána nem látod egyiket sem.
értem, köszi.
-
Luck Dragon
támogató
Igen, van rajta, igen, nem kellene legyen, de sajnos, van.Egyszer kell kikapcsolni, utána nem látod egyiket sem.
Attól, hogy valami régi, és te már sokszor említetted, másnak még lehet újdonság.

-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
jack982
senior tag
Graphene nélkül is el lehet tüntetni a reklámokat. Pár kattintás.
igen, de azt írják, hogy frissítéskor visszakapcsolja a reklámokat.
-
jack982
senior tag
-
freeknight
őstag
-
mhydas99
őstag
-
jack982
senior tag
erre lehet tenni graphene OS-t?
a reklámok miatt nogo zóna.
-
El Rey
senior tag
" ... de 4mp alatt meglett." ← megköszönném, ha leírnád, mert én nem lelem.
A beállításokra nyomva ez látom:
... Továbbiak:
... Kezdőképernyő:
... és a – számomra – nem túl esztétikus eredmény:
Ja, azt el is felejtettem említeni, hogy alul a dock-ot – vagy mi a szösz ez, amin nálam most 3db ikon van, – szintén nem tudom eltüntetni.Ehhez képest Nova-val:
Simán csak a beállításokon belül a kereső sávba beírod, hogy ikonméret. És feldobja egyből.
-
mhydas99
őstag
" ... az azert lesz, mert Global ROM es nem EU."
Operációs rendszer verziója: 3.0.4.0.WOVMIXM
Hmm ... ezek szerint – annyira nem meglepő módon (mert global-nak árulták) – MI Global ROM van rajta. Ami meglep, hogy ezek szerint a global ROM butább, mint az EU-s piacra szánt?
#72 ztoldy
"Néhány hete 87500-ért vettem egyet." ← Ali-ról? Milyen ROM van rajta?Nem egészen...lehet rosszl fogalmaztam.
Redditen már téma egy ideje (én sem tudtam korábban) Hogy a Xiaomi jól elszeparálja szoftveresen a piacait és nem csak térségre értve, hanem termékkategóriáéra is. Azaz a legjobb, legfunkcionálisabb szoftvert fentről lefelé sorrendben ezek kapják:
1. Xiaomi 1x telefonszéria, Chinese ROM,
2. ugyanez, Global,
3 ua, EU ROM,
4. Xiaomi Pad széria Chinese ROM,
5. Xiaomi Pad, Global
6. ua EU.Pocok, Redmik jellemzően ezeknél is butábbak bizonyos funkciókban.
Xiaomi így is piacszegmentál, többi gyártó is egyébként.
Megfigyelhető az értesítési panel lehúzásakor, olcsóbb termékeknek nincs áttetsző háttér, nem olyan szép a GUI, áttűnések is alig vannak stb...Pocos kérdésre, volt már 85 is 2 hónapja. Global ROM, Francia/lengyel raktár, 8/256 GB,100w töltővel.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... az azert lesz, mert Global ROM es nem EU."
Operációs rendszer verziója: 3.0.4.0.WOVMIXM
Hmm ... ezek szerint – annyira nem meglepő módon (mert global-nak árulták) – MI Global ROM van rajta. Ami meglep, hogy ezek szerint a global ROM butább, mint az EU-s piacra szánt?
#72 ztoldy
"Néhány hete 87500-ért vettem egyet." ← Ali-ról? Milyen ROM van rajta? -
mhydas99
őstag
... Továbbiak:
... Kezdőképernyő:
Ja, azt el is felejtettem említeni, hogy alul a dock-ot – vagy mi a szösz ez, amin nálam most 3db ikon van, – szintén nem tudom eltüntetni.Ehhez képest Nova-val:
Beallitasok-Szemelyre szabas-ikonok. Itt lehet a meretezest beallitani, bar nem nagy mertekben.
Igaz ez Xiaomin van nem Pocon.
Ha neked nincs a tableten ugye, akkor az azert lesz, mert Global ROM es nem EU.
EU-s telefonomon mukodik, Alis Globalos tableten nem.
Van par ilyen megkotes. -
ztoldy
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
... Továbbiak:
... Kezdőképernyő:
-
mhydas99
őstag
3 lepesben allithato a racsrendezes. Motonal kb. 9, Samsungnal meg tobb.
Lehet hogy sokaknak ez eleg, de azok nem hasznaltak mas rendszert. Azok sokkal jobban szemelyreszabhatoak. Plusz a Xiaomik nem toljak ki a kijelzok szelehez az ikonokat, nagy margot hagy a GUI. -
El Rey
senior tag
Nem elvitatva az egész jónak tűnő AI integrációt (amitől speciel én esek hanyatt) azért ennél a kijelentésnél kicsit felszaladt a szemöldököm: " ... az egész felület szépen testreszabható ... "
Igaz egy olcsó Redmi tablet-en, de nemrég volt szerencsém kicsit megismerni, hogy mi lett (HyperOS3) a valaha méltán híres Miui-ból (5-ös verzióig láttam / követtem).
Nézegettem a launcher-t és egyszerűen nem értettem, hogy hogyan nem kap ettől senki agyidegzsábát. Kb. semmit nem lehet rajta állítani (alap dolog lenne a "rács" és/vagy az ikonméret állítása pl.).
A Google Discover most már (régen az volt) kikapcsolhatatlan (még szerencse, hogy ADB-n keresztül meg tudtam oldani ...).
O.K. semmi gond! Rakjunk fel vm. 3rd party launcher-t. Végül is ez egy Android ugye, ami sokkal jobban testreszabható, mint egy almás cucc ...
Igen, fel lehet tenni más launcher-t, de akkor ugrik a gesztusvezérlés. Erről már ugyan korábban is olvastam (többek között ezért sem vettem nemrég Xiaomi telefont ...), de saját szememmel látni, mikor kiírja a rendszer, hogy akkor barátom erről most le kell mondj, azért az nem semmi.
Ja, igen! Majdnem elfelejtettem. A három gombos navigáció rettenetesen bug-os. Ugye itt a gombok háttere alkalmazásfüggő. Nos vannak olyan app-ok, amiknél fehér alapon fehér gombok lesznek. Nice! Még szerencse, hogy csak a "light mode"-ban van ez a bug.
Szóval "szép-szép, de otthonra nem kéne".(bocsi, nem válasznak szántam)
Kb. semmit nem lehet rajta állítani (alap dolog lenne a "rács" és/vagy az ikonméret állítása pl.).
Ugyan sohasem használtam de 4mp alatt meglett. -
Dzsano
tag
Én magától a Xiaomitól vásároltam anno egy Poco X3 NFC-t akcióban. ( Xiaomi redmi 9 pro klón?) még most is teljesen jó, de vettem egy újat, így fiókban hever. Kiszolgált 5 évet. NEM adom el!
-
mhydas99
őstag
Tegnapig volt Sale. Kb. 2-4 hetente van es lekuponozhato. 100 ezres erteknel 30 euros kupont szoktak adni.
Most epp nincs, varj par hetet es nezd meg neten mikor lesz a kovetkezo. -
ciros
csendes tag
én ezt a telefont kerek 103 rugóért látom csak 1300 ft-os kuponnal alin. Hogy sikerült ez alatt beszerezni?
-
mhydas99
őstag
Akkor rosszul emlékeztem, bocsi.
Semmi gond, csak gondoltam szolok.
-
Luck Dragon
támogató
-
pècsimunkás
addikt
-
mhydas99
őstag
Ebben az árban tessék megnézni az F8 Pro-t is.
Az F8 Pro pontosan 60 ezerrel, azaz 50 szazalekkal dragabb, mint az azonos tarhelyu X8 Pro, azt azert nem neveznem egy arnak...
-
Luck Dragon
támogató
Eddig nagyon nem akartam kínai telót - leginkább adatvédelmi okok miatt, de ez borzasztóan tetszik. Azt hiszem feladom a korábbi elveimet, és nyitok a kínai órák és telefonok felé.
Ebben az árban tessék megnézni az F8 Pro-t is.
-
turbulencia8
addikt
Eddig nagyon nem akartam kínai telót - leginkább adatvédelmi okok miatt, de ez borzasztóan tetszik. Azt hiszem feladom a korábbi elveimet, és nyitok a kínai órák és telefonok felé.
-
mhydas99
őstag
Megneztem, ha van TV+internet csomag naluk (nekem alap van), akkor a legkisebb 4000-es elofizuval, 2 ev huseggel 63 ezerert hozzad vagjak.
Azert az arert ajandek. En nem fizetek elo csak ezert, de eleg jo deal, nagyobb csomaggal is marad 63 amugy, legalabbis nekem. -
mhydas99
őstag
Hmmm...egesz jo ara van.
Mondjuk nem ertem miert gondoljak a mai napig, hogy a szinesekbol nem kell berendelni csak a feketebol, kozben mindenhol a szinesek fogynak el legeloszor...ez valami nagyon boomer gondolkodasmod ott a managementben... -
zolko74
tag
One is árulja.
Feltöltőkártyás csomagban 123.000Ft a 8/256 verzió -
mhydas99
őstag
-
blueye
veterán
Alin nem 30 nap van, a legtobbszor 1 ev az elado altal, de nyilvan az lutri. Most mar egyre tobbszor adnak amugy EU-s raktari, nagyobb erteku termekekre (telefon, szamitogep) 2 ev nemet garit is!
De visszaterve akkor is mukodik ez cimkes ingyenes postara adas, ha Magyarorszagrol kell elkuldeni a nemet Amazonhoz? Ez biztos?
Angliaban csak orszagon belul mukodott, hataron tulrol extra koltsege volt.Igen, működik.
-
pècsimunkás
addikt
Szerencsére nincs személyes tapasztalatom, de az ilyen "Sold by Amazon" termékeknél az szokott a gyakorlat lenni, hogy kapsz egy kinyomtatható matricát, amit felragasztasz a csomagra oszt' csá. Nyilván benne van a pakliban, hogy sokáig nem látod a terméket, mert ha valami nagy értékű cucc, akkor nem cserélik, hanem szerviz ....
... de a lényeg, hogy van 2 év egészen biztosan érvényesíthető garancia (szemben az Ali-val, ahol tényleg csak az az első 30 (?) nap van, amíg maga az áruház véd).👍
Amazon garancia nagyon rendben van
! -
mhydas99
őstag
Szerencsére nincs személyes tapasztalatom, de az ilyen "Sold by Amazon" termékeknél az szokott a gyakorlat lenni, hogy kapsz egy kinyomtatható matricát, amit felragasztasz a csomagra oszt' csá. Nyilván benne van a pakliban, hogy sokáig nem látod a terméket, mert ha valami nagy értékű cucc, akkor nem cserélik, hanem szerviz ....
... de a lényeg, hogy van 2 év egészen biztosan érvényesíthető garancia (szemben az Ali-val, ahol tényleg csak az az első 30 (?) nap van, amíg maga az áruház véd).Alin nem 30 nap van, a legtobbszor 1 ev az elado altal, de nyilvan az lutri. Most mar egyre tobbszor adnak amugy EU-s raktari, nagyobb erteku termekekre (telefon, szamitogep) 2 ev nemet garit is!
De visszaterve akkor is mukodik ez cimkes ingyenes postara adas, ha Magyarorszagrol kell elkuldeni a nemet Amazonhoz? Ez biztos?
Angliaban csak orszagon belul mukodott, hataron tulrol extra koltsege volt. -
<Adamsky>
nagyúr
Csak kerdezem, de mert tenyleg erdekel, ha amazonon vasarol valaki mondjuk egy telefont garival ugye es gondja lesz vele itthonrol, akkor mi a menet? Gondolom vissza kell kuldeni vagy nem? Mivel Amazon nemet belpiacra ertekesit elsosorban gondolom ok nem alljak a visszakuldes es kipostazas dijat, ugye?
Ha megsem ugy van ahogy gondolom annak orulnek.Szerencsére nincs személyes tapasztalatom, de az ilyen "Sold by Amazon" termékeknél az szokott a gyakorlat lenni, hogy kapsz egy kinyomtatható matricát, amit felragasztasz a csomagra oszt' csá. Nyilván benne van a pakliban, hogy sokáig nem látod a terméket, mert ha valami nagy értékű cucc, akkor nem cserélik, hanem szerviz ....
... de a lényeg, hogy van 2 év egészen biztosan érvényesíthető garancia (szemben az Ali-val, ahol tényleg csak az az első 30 (?) nap van, amíg maga az áruház véd). -
mhydas99
őstag
"Amazonra sincs magyar gari" – magyar nincs, de amazon-os van (2 év). Ráadásul ez még bővíthető is ezzel-azzal:
1-year device protection €37.09
1-year accident and theft protection €44.49
2-year device protection €63.09Csak kerdezem, de mert tenyleg erdekel, ha amazonon vasarol valaki mondjuk egy telefont garival ugye es gondja lesz vele itthonrol, akkor mi a menet? Gondolom vissza kell kuldeni vagy nem? Mivel Amazon nemet belpiacra ertekesit elsosorban gondolom ok nem alljak a visszakuldes es kipostazas dijat, ugye?
Ha megsem ugy van ahogy gondolom annak orulnek. -
<Adamsky>
nagyúr
"Amazonra sincs magyar gari" – magyar nincs, de amazon-os van (2 év). Ráadásul ez még bővíthető is ezzel-azzal:
1-year device protection €37.09
1-year accident and theft protection €44.49
2-year device protection €63.09 -
mhydas99
őstag
Amazonon a 8/512 340 euró.
Nagyon jó vètel annyièrt. : [link]
Igazából mindegyik változata jó vètel.Alin sokkal olcsobb es Amazonra sincs magyar gari cserebe toltot sem adnak hozza, Alishoz meg igen..8/512, a 12/512 meg 30 euroval tobb. Alis 265 euro korul van kuponnal, amikor van kupon ra...kb. par ora.
-
pècsimunkás
addikt
Amazonon a 8/512 340 euró.
Nagyon jó vètel annyièrt. : [link]
Igazából mindegyik változata jó vètel. -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
lezerpiramis
őstag
-
mhydas99
őstag
Enyhén szólva telefontúltengés van nálam jelenleg, nem hiszem, hogy bármit is veszek mostanság - persze sose lehet tudni -, csak érdekelt
Ráadásul igyekszem kerülni azokat a telókat, amelyekbe nem tudok microSD-t rakni.Hat akkor a kozeljovoben nehezen fogsz venni barmit kozepkategoriatol es felette

-
lezerpiramis
őstag
Enyhén szólva telefontúltengés van nálam jelenleg, nem hiszem, hogy bármit is veszek mostanság - persze sose lehet tudni -, csak érdekelt
Ráadásul igyekszem kerülni azokat a telókat, amelyekbe nem tudok microSD-t rakni. -
mhydas99
őstag
Köszi! Csak azért kérdezem, mert a tartozékok között nincs felsorolva az oldalon.
Ha sporolni akarsz nagyobb tarhely eseten es akarsz ingyen toltot kapni, akkor Alirol tobb tizezerrel olcsobban megkapod, persze magyar gari nelkul.
Csak megemlitettem, amugy onnan szerzed be ahonnan akarod.
-
Csigavair
aktív tag
Akik Alzáról vettek esetleg 12/512-es verziót: járt ott is felhelyezett fólia és tok a telefonhoz?
Én 8/256-ot vettem. Járt hozzá mindkettő.
-
lezerpiramis
őstag
Köszi! Csak azért kérdezem, mert a tartozékok között nincs felsorolva az oldalon.
-
mhydas99
őstag
Akik Alzáról vettek esetleg 12/512-es verziót: járt ott is felhelyezett fólia és tok a telefonhoz?
Alzaban probaltam ki vetel elott, azon volt folia, szoval biztos foliaval es tokkal adjak, mert akarhany videot lattam eddig a vilagbol mindenhonnan, mindegyik csomagban volt. Valahol tolto is persze, itthon az nem jar. De a folia es fekete papirvekony szilikontok tok az biztos van.
-
judas13
veterán
Korrekt az ár/érték, teljesítmény arány. Sőt!
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Jó eséllyel igen, mert mindkettő alaptartozék a márkánál.
-
aprokaroka87
nagyúr
Redmi Note 11s készülékről váltottam. Az alap verziót sikerült akciósan 116k-ért itthon megvennem a xiaomi Store-ból online rendeléssel. Nekem mindenre bőven megfelel. A kamerája se rossz, gyorsan reagál. Audio fronton egy jcally jm20 max dongle van használatban mellé 96khz/24bit FLAC formátumú zenékhez. Eddig tényleg minden remekül működik.Gyári 120w-os töltőt is sikerült 5500 forintért szereznem hozzá.
A redmi note 11s ehhez képest már kb Trabant szint teljesítményben.
-
lezerpiramis
őstag
-
John Rose
aktív tag
Redmi Note 11s készülékről váltottam. Az alap verziót sikerült akciósan 116k-ért itthon megvennem a xiaomi Store-ból online rendeléssel. Nekem mindenre bőven megfelel. A kamerája se rossz, gyorsan reagál. Audio fronton egy jcally jm20 max dongle van használatban mellé 96khz/24bit FLAC formátumú zenékhez. Eddig tényleg minden remekül működik.Gyári 120w-os töltőt is sikerült 5500 forintért szereznem hozzá.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
DS39
nagyúr
-
novinyul
veterán
-
Aweriot
aktív tag
Hogy ez a dizájn honnan ismerős nekem....
-
janeszgol
félisten
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Az A56/A57 párosban nagyobb főszenzor van, és a képpontok mérete is nagyobb.
Az ultraszéles kamerák is nagyobb szenzorosak, ott azonos a képpontméret.
Ebben nincs makró kamera.Ennek a telónak a teljesítmény az erőssége, abban megeszi reggelire az említett Samsungokat.
Kamerában azok jobbak. -
<Adamsky>
nagyúr
Miert nekem cimezted, mikor nem is errol irtam a #17-ben, sot egyikben sem???
Mas forumbol ismered a velemenyem a HyperOS-rol szerintem, a legtobb altalad leirt dologban kozos a nevezonk.
HyperAI valoban zseni magyarul, az meg a jovobeni frissites tart engem a 17T-n.
A tobbi UI-hoz kepest a HyperOS a leginkabb nem kifinomult, bugos. Egyelore!
Persze jol hasznalhato es sokan szeretik, de akinek van tapasztalata mas rendszerekkel, komolyabb eszkozokon is, az egybol kiszurja a hibakat, plane tobb hetes hasznalat utan...
Ettol fuggetlenul ar-ertek aranyban az X8 Pro elvitathatatlanul a legjobb vetel az uj telefonok kozott, ha altalanosan kivalo minosegu telefont keres valaki 130 alatt."Miert nekem cimezted ... " ← olvasd kérlek végig, amit írtam.
" ... az X8 Pro elvitathatatlanul a legjobb vetel az uj telefonok kozott, ha altalanosan kivalo minosegu telefont keres valaki 130 alatt."
Ebben akár egyet is érthetünk. Én csak a tesztelő idézett kijelentésével nem értek egyet, ill. reagáltam arra.#22 vendingo
Mire kellene a gyorsabb USB? Nem kötekedésből kérdem, őszintén érdekelne. -
vendingo
veterán
Ezt az usb 2.0-át minek erőltetik még?
-
mhydas99
őstag
-
mhydas99
őstag
Nem elvitatva az egész jónak tűnő AI integrációt (amitől speciel én esek hanyatt) azért ennél a kijelentésnél kicsit felszaladt a szemöldököm: " ... az egész felület szépen testreszabható ... "
Igaz egy olcsó Redmi tablet-en, de nemrég volt szerencsém kicsit megismerni, hogy mi lett (HyperOS3) a valaha méltán híres Miui-ból (5-ös verzióig láttam / követtem).
Nézegettem a launcher-t és egyszerűen nem értettem, hogy hogyan nem kap ettől senki agyidegzsábát. Kb. semmit nem lehet rajta állítani (alap dolog lenne a "rács" és/vagy az ikonméret állítása pl.).
A Google Discover most már (régen az volt) kikapcsolhatatlan (még szerencse, hogy ADB-n keresztül meg tudtam oldani ...).
O.K. semmi gond! Rakjunk fel vm. 3rd party launcher-t. Végül is ez egy Android ugye, ami sokkal jobban testreszabható, mint egy almás cucc ...
Igen, fel lehet tenni más launcher-t, de akkor ugrik a gesztusvezérlés. Erről már ugyan korábban is olvastam (többek között ezért sem vettem nemrég Xiaomi telefont ...), de saját szememmel látni, mikor kiírja a rendszer, hogy akkor barátom erről most le kell mondj, azért az nem semmi.
Ja, igen! Majdnem elfelejtettem. A három gombos navigáció rettenetesen bug-os. Ugye itt a gombok háttere alkalmazásfüggő. Nos vannak olyan app-ok, amiknél fehér alapon fehér gombok lesznek. Nice! Még szerencse, hogy csak a "light mode"-ban van ez a bug.
Miert nekem cimezted, mikor nem is errol irtam a #17-ben, sot egyikben sem???
Mas forumbol ismered a velemenyem a HyperOS-rol szerintem, a legtobb altalad leirt dologban kozos a nevezonk.
HyperAI valoban zseni magyarul, az meg a jovobeni frissites tart engem a 17T-n.
A tobbi UI-hoz kepest a HyperOS a leginkabb nem kifinomult, bugos. Egyelore!
Persze jol hasznalhato es sokan szeretik, de akinek van tapasztalata mas rendszerekkel, komolyabb eszkozokon is, az egybol kiszurja a hibakat, plane tobb hetes hasznalat utan...
Ettol fuggetlenul ar-ertek aranyban az X8 Pro elvitathatatlanul a legjobb vetel az uj telefonok kozott, ha altalanosan kivalo minosegu telefont keres valaki 130 alatt. -
ProEvoFan
nagyúr
Van olyan minőség a kamera, mint pl a Samsung a56/57ben?
-
<Adamsky>
nagyúr
-
mhydas99
őstag
-
aprokaroka87
nagyúr
Nagy kár, hogy nem tudják elengedni ezt a sok előre telepített appot és reklámot.
Ettől függetlenül önmagában egy jó telefon lett.Akkor lehet kicsit drágább lenne
-
Pisti 1969
csendes tag
Egy hónappal ezelőtt vásároltam Alzáról, mindennapi használatra tökéletes. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
-
Luck Dragon
támogató
Nagy kár, hogy nem tudják elengedni ezt a sok előre telepített appot és reklámot.
Ettől függetlenül önmagában egy jó telefon lett. -
beers
addikt
Ha lenne esim support, már venném is! Így marad az X6🙂!
-
Hallosz
senior tag
Hát, elgondolkodtató ajánlat.
-
mhydas99
őstag
Egy friss kameras osszehasonlitas a Poco X8 Pro vs Xiaomi 17T-rol:
-
aprokaroka87
nagyúr
Az előd modellt használva valószínűleg ez is egy jó ajánlat annak aki nem akarja kimondottan fotózásra használni, viszont a hardver elég erős benne az árához képest is, eddig nem sok játék okozott gondot neki, mármint a poco x7 pro típusnak.
-
janeszgol
félisten
Bone123 egy hibát találtam a cikkben a kameráknál:
"Előlap: 20 MP, 1/1,4”, 21 mm, f/2,2, fixfókusz;"
Ez csak 1/4" -
janeszgol
félisten
Jó teló. Kiváló kijelző, simán éjjel-nappal használható kamera, jó teljesítmény. Nekünk magyaroknak egyelőre a HyperAI a legjobb, kivéve képszerkesztés. A Samsung nagyon ráment a képszerkesztésre, de azon kívül kuka a magyaroknak a GalaxyAI.
-
mhydas99
őstag
@Bone123:
Szia. Bocs csak 2 kiegeszites:
-a Poco X8 Pro sima hatlapi uveggel szerelt, nem fiberglass muanyag! Az a Pro Max.
-a Xiaomi Offline Communicationst szerintem erdemes kiemelni, nagyon hasznos extra lehet turazaskor vagy kulfoldon, ha nincs terero vagy gep leszallasakor, mivel eSIM nincs es elkallodhat a csalad, amig nem vesznek, olyankor eleg jol johet... -
mhydas99
őstag
Raadasul EU-raktarbol, Alirol a Global verzio toltovel, 12/512 GB-tal 105 ezer vasarkor, a Pro Max meg 120.
Egeszen egyszeruen ebben az arsavban (,magyar arakkal kalkulalva is) ennel jobb uj ar-ertek aranyu telefon nincs!
A Xiaomi 17T kamerai messze nem annyira jok, mint amennyire fel lettek hypeolva, az X8 Proe meg messze nem rossz, sot. Es majdnem feleannyiba kerul. Ezert a penzert ujonnan fele ilyen jo konkurenseket lehet csak kapni...
Atlagembernek akik pattogos gyors, jo telefont akarnak, amennyiben a HyperOS-tol nem masznak a plafonra, a legjobb vetel most! -
Jack Hunter
tag
Évek óta nem láttam ezt a plecsnit.
Amióta a Sony, az LG, az Asus kiszállt a mobil piacról,a Motorola meg a Nokia is csak vegetál,azóta nagyon egysíkú a felhozatal. Apple,Samu, Xiaomi. Meg egy kicsi Nothing,Poco,Pixel és Oneplus. Jó látni, hogy van még remény, nemcsak a márka adja el a készüléket,hanem vannak gyártók,akiknek fontos a felhasználó is, nem csak a profit.Pont ott köt kompromisszumot az X8 Pro,ahol a legkevésbé fáj. A kamerákkal együtt lehet élni,Instára bőven elég,a reklámok kikapcsolhatóak,a csúszós hátlap meg nem hátrány, inkább ösztönzi a vásárlót valami egyedi tok vásárlására.
Olcsón,sokat,így kell ezt csinálni, lehet hogy megválok a 13T- től.
-
kbyte1024
veterán
Nem rossz.....igázából mindenre elég és a támogatás is rendben van
-
The.Biker
veterán
Venném, ha android user lennék.

-
Zozzo1972
kezdő
Azt gondolom, nem véletlen a plecsni...
Így kell ezt csinálni.
Bravo.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Formula-1
- Könyvajánló
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A Bethesda felvázolta a jövőt: Fallout, The Elder Scrolls, Starfield
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videó stream letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor! 39" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- Akció! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- Verbatim DVD-R (AZO réteges!) bontatlan 100 darabos henger
Azt még nem tudom, kihez kerül hosszabb távon a családban, de meglátjuk.

Ugyan sohasem használtam de 4mp alatt meglett.
!