Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
a Snapdragon 870 és ennek okán a Qualcomm az oka, hogy a főverzió nem változik
Ez is lehet persze, erre nem is gondoltam. Különösebben nem foglalkoztat a dolog, amúgy se vagyok odáig attól, hogy sok főverzió frissítést adjanak a mobilhoz, jóval fontosabb az, hogy mennyi biztonsági frissítés jön ki! -
-
Nem baj, ha legközelebb ilyen testvérmodellek kerülnek a kezedbe, már a fejedben lesz a dolog.
Épp előbb gondolkodtam, ha ugyanazon a napon adták ki a két telót, miért kapta egyik az Android 14-et, másik meg a 15-öt. A hardveres különbségek épp eléggé megkülönböztetik a két modellt, miért kellett az OS verziókkal is variálni?
Amúgy szerintem nagyon nem hatna ki a sebességre az Android verziók különbsége. Bár fene tudja, a 12X ma is egész pörgős, de furamód Android 13 alapú és nem is kapja meg a HyperOS 2 verzióját, pedig a többi 12-es sorozat, még a Redmi Note 12-es sorozat is megkapta.
Asszem a #33-ból kivonatolok egy részt és azt fogom beírni a YT videók alá! Hadd dőljön a lé!
-
Az a baj nem egyszerre volt nálam a két modell, meg az X7 Pro-t már belakták pont.
De igen, jó lett volna egymás mellé tenni, habár még ott sem lett volna korrekt az összeeresztés, mert az egyik Android 14 a másik 15, illetve HyperOS eltérés is volt.
De ötletnek oké, később ha valami hasonló sima és Pro modellt egyszerre tudok beszerezni, akkor megnézem.
Az X7 Pro időtállóbb az biztos, az X7 pedig ugye a Redmi Note 14 Pro testvére, kivéve kamera.
Nagyjából 20-25 ezer a különbség az utóbbi két modell között.De még felmerült az X7 kapcsán, hogy ezekkel van egy árban kb.
- Redmi Note 14 Pro 5G
- Samsung Galaxy A35/A55 5G
- Motorola Edge 50 Neo
- Poco X6 Pro
- Nothing 2a
- HMD SkylineAz X7 Pronál viszont sűrűbb már a mezőny.
-
Tudod mi lenne még érdekes, ha már beszerezted egyszerre mindkét modellt? Látva benchmark adatokat biztosan sokakat érdekelne egy sebesség összehasonlító videó is, mikor egymás mellett van a két teló és egyszerre nyomogatod ugyanazon ikonokat.
Kicsit fura a gsmarena-n lévő összehasonlítás, ekkora különbségek nem lehetnének...
Kicsit sajnálom, hogy csak a Pro kapta meg a Si/C akkut...
Sajna ez a klassz sárga/fekete design is meghal, ha felrakjuk a szürke tokot.
Ez a villanyborotvás kamerasziget design már annyira nem lepett meg a Pro-nál, mivel a Xiaomi 14T-nél meg a Redmi Note 14 sorozatban is van már ilyen. A Xiaomi 14 meg a Realme GT7 Pro kameraszigete is nagy, de jobb sokkal. Viszont még ezek is sokkal jobbak, mint mondjuk a Honor 200 és 200 Pro ovális megoldása.
Most látom, a tárhelysebesség a Pronál UFS 4.0 csak, X7 az UFS 2.2 Van azért sok apróság, amiben jobb a Pro egész kicsi árkülönbség mellett. Bár napi használatban ne feltétlen jönnek ki ezek a különbségek. Anno mikor a Xiaomi Mi 9SE-t Xiaomi 12X-re cseréltem, ott érezhető volt, hogy sokkal gyorsabb a 12X, emiatt is vagyok meglőve, mert ha a 12X-et is lecserélem, kb hasonló gyorsabbságra számítok majd. -
kbyte1024
veterán
Na feliratkoztam én is mert milliomos akarok lenni
még megjegyzést is fűztem hozzá
-
-
Szia!
Nagy ritkán nézek videós bemutatókat. Telefon az munkaeszköz, meg mini TV, nekem nem akkora fétis, mint sokaknak. De így a hsz-eket olvasva belenéztem
Nincs okom a jelenlegi Poco-t váltani, a hyperbánatot törölném az univerzumból, 90 W töltés ajha, kamera rész ronda és a kevesebb több lenne, de tudom, h nem feltétlen én vagyok a célközönsége.Viszont nyomtam egy lájkot, meg feliratkoztam, szal ha meggazdagodol ezen a videón váratlanul akkor: tudom hol
lakszdolgozol
Köszi, h veszed a fáradtságot és belefekteted az idődet, de nem csak a videóra gondolok, hanem a topikokban és privátban adott segítségekre is. -
Rádiózol, aham, az tényleg lejött, hogy elég könnyne, gördülékenyen beszélsz.
Az ööözés nem tűnt fel, néhány szóismétlés az volt, de mivel itt tényleg több dologra kellett figyelni, így belefér. Kiforrja ez magát szerintem is, de nyilván nem fogsz tudni hetente egy új telót rendelni!
Az meg egyértelmű, hogy ilyenkor kimarad mindig valami, meg aztán egyik embert ez a dolog érdekli kicsit behatóbban, a másikat meg más. Sokkal hosszabbra amúgy sem érdemes venni egy ilyen profilú bemutatást szerintem.Megnézem majd valamikor frissen, mondjuk reggeli időszakban, mert akkor már észreveszem, amit most is kiszúrtam, csak nem emlékszem rá így esti félkómában.
Nézegettem már ezeket a telókat a mobilarena comparejával is, de így a videók után egész más, jobban el tudom képzelni, hogy milyenek is. És ugye ez lenne a lényege az egésznek!
Amúgy ezek a Poco alaptémák valami rettenetesek.
-
Köszi
15-17 éve rádiózok, ennyi tapasztalat van hozzá, de persze úgymond live-ba , alig vágva kicsit nehéz.
Az elején a visszaszámlálás a YouTube premier miatt van.
A videóból biztos maradt ki valami, mert nekem is közben jutnak eszembe dolgok, de ha időm és pénztárcám engedi szerzek meg valamit.
Picit sok a szoismetles meg néha az őőzés, de majd kikopik.
Más egy kicsit a műfaj, mert ott csak a hangom volt, termék nélkül. Itt meg azért a képnek is mennie kell a hanghoz.És mindig lehet profibbat.
-
Köszi a linket, de addigra már el is kezdtem nézni!
Ez az X7-es videó jobb lett, mint az első. Amúgy ezt néztem meg először és az van még mindig, hogy egy ilyen általános kicsomagoló és készülékbemutató videó nekem így pont jó. Magáról a készülékről és a rajta futó OS-ről is egy átlagos érdeklődőnek bemutattál mindent, ami kell, ennél jobban felesleges is lenne belemenni. Ha egy nem MIUI/HyperOS teló bemutatójára lennék kíváncsi, nekem ennyi kéne kedvcsinálónak, ennél részletesebb már sok lenne, annak majd eljön az ideje, ha megveszi az ember. Itt nyilván nekem annyira nem volt érdekes az OS bemutatása, hiszen HyperOS-t ismerem már, de azért úgy próbáltam nézni, mintha nem ismerném.
Az van sajna, hogy mindkét készülékben van, ami tetszik, de alapból a 12X miatt nekem a lekerekített képernyő és oldal jobban tetszik. Nagyon nem tudom eldönteni, mit vennék, ha most kéne vennem új mobilt. Xiaomi/Poco vonalról nem mennék ki, max a Realme GT7 Pro... Sajna amit gondolkodás nélkül vennék, az a Xiaomi 14, de az drága nagyon, így olyan 150eft középárnál maradok.
Egyszóval jók lesznek ezek a bemutatós videók szerintem, érthetőek és végig lehet úgy nézni, hogy még nem veszti el az ember az érdeklődést. Az ismert arcok bemutatóit sose bírom egyszerre végignézni.
Ami kicsit fura volt, az ennél az X7-es videónál, az az első két perces valami....anno volt ilyesmi a TV adások megkezdése előtt!
Mivel gyakorlatilag egyben néztem a két videót, a végére elfelejtettem a menet közben felmerült kérdéseket, de majd frissen reggel biztosan beugranak.
Mindenképpen gratulálok a két videóhoz, gondolom nem is egyszerű egy ilyet megcsinálni így, hogy végigmész egy általános szisztémával a telefon nyomkodásán és még magyarázod is, amit csinálsz.
-
Jó lesz az, nekem az ide berakott kép is alapból tetszik! Valahogy ez az okker/black színkombó nagyon ütős. A Pro verzió Vasemberes kiadása se semmi, de az már kicsit túlzás.
16,5giga 4K-ban...
No megnézzük akkor nemsoká.
...a tartóállvány remegett folyamatosan....
Mostanában gyakori a földrengés! -
Szó-szó, épp generálom a videót amúgy, most végeztem a vágással, egy ponton újra kellett kezdenem, mert a tartóállvány remegett folyamatosan....
Innentől a netsebességen fog múlni, de fel fogom még tölteni ma este.
1,5 perc van még hátra a renderelésből, kellett nekem 4K felvétel... Töltöm fel azonnal és 20:00-ra megpróbálom beidőzíteni.16,5GB repül is felfelé.
-
-
-
Nyugi skácok, akkor itt más volt.
Béke mindenfelé.
-
válasz
kbyte1024 #20 üzenetére
Köszönöm a bizalmat, de az a helyzet, hogy nem én rakattalak ki. Csupán a cikk linkjét küldtem be, a hozzátartozó fórum linket nem. Peched volt, mert bár láttam a nem túl kedves hsz-ed, és bár nem jelentettem, az egyik modi benézett, látta, és kirakott 3 napra.
Csak a tisztázás miatt írtam le. -
Közben már készül a Poco X7 teszt is, de egy kis kicsomagolás.
-
Silenzio
addikt
Ez egy baromság. Én kamera appokat tervezek review-zni logouton videóminőség szempontjából. Ha nem tudom beágyazni a végeredményeket, lóf@szt nem fog érni az egész.
Az ÁSZF-ben nem szerepel sem a promóció, sem a reklám, sem a Youtube kifejezés.
Bizonyára kevered a Gestapo ASZF-jével, az észak-koreai alkotmánnyal vagy a magyar alaptörvénnyel. LOL. -
-
imike999
csendes tag
A multitasking mennyire megy a hyperOs-nek?
Vagy ez is állandóan bezárja az alkalmazásokat? -
Nem rossz amúgy a 6000 mAH akksi sem, kíváncsi leszek pár hónapos tapasztalatokra a Si/C akksiknál.
Lehet valóban piaci rés az ilyen bemutató, de akkor meg főleg jó, ha nem változtatsz ezen a módszeren, nyilván mindig lehet csiszolgatni, azt úgyis látod menet közben Te magad is, meg visszajelzésekből is. Ritkán néztem ilyeneket, amik felkapottak, azokat elkezdtem átpörgetni, de pont amiatt leálltam a nézésükkel, amit említettem is.
Furamód pár napja tünt fel nagyon a kétféle bemutatási metodika, mikor pár youtuber törpenyuszis videóit nézve feltűnt egy csajnál, hogy végig őt látom, az addigi videók meg értelemszerűen a nyuszik különböző viselkedésformáit mutatták be! Márpedig abból tanulok, ha látom, milyen a nyuszi testbeszéde, testtartása, etc. és ugyanaz van egy telefonnál is, ha végig látom, amiről a bemutató személy beszél, az rögzül rendesen.
Hazai forgalmazás úgy teljes hivatalosan nem lesz szerintem, mert a Redmi modellektől venne el részt
Ja, ez logikus, bár most valami nagyon megkavarodott a Xiaomi árazásában, mert a 14T mellé tolódott a Redmi 14 Pro+ és alig van eltolás a megjelenési idejükben. Szóval már épp olyan magas a Redmik árazása, hogy valóban nem venné senki a jó ár/érték arányú tudásban azonos szintközeli Poco hazai megjelenésével, főleg ha a szolgáltatók is bevennék a palettájukra. -
Igen, nem mondom, hogy az első ilyen modell, de felénk ezt hozták, az indiai kivitel 6550-est kapott.
Szóval tendencia lesz a nagyobb aksi szerintem idén.
Köszi a visszajelzést a videó kapcsán, pedig nem volt koncepció, hogy így készüljön, de ha ez egy piaci rés, akkor ennek örülök. Nem tervezem, hogy változna a videó, max a felépítésén szeretnék kicsit csiszolni, meg a minőségén javítani (fényviszonyok, kamera esetleg)
Hazai forgalmazás úgy teljes hivatalosan nem lesz szerintem, mert a Redmi modellektől venne el részt, habár szerintem meg tök mindegy, hogy mit adnak el, ha a végén ugyanott csörög a kassza...
@futo001: Már egy ideje látni, hogy Xiaomi jobban figyel a frissítésekre
-
futo001
senior tag
Egy ideje tetszenek ezek a Poco telefonok, ez a hatlap meg kulonosen jol sikerult. De valamiert nincs bizalmam felejuk, nem tudom miert, nincs kulonosebb oka. A napokban agyaltam Poco X6 Pro/Samsung A35 5G/Nothing 2a kozott edesanyamnak, vegul o a Samsung mellett voksolt a termektamogatas miatt. Pedig laza lett volna neki egy Nothing.
Szerk:
3 főverzió frissítest és 4 év biztonságit ígérnek rá.
Ezt nem tudtam, igy lehet maskepp dontott volna. -
Si/C Li-Ion 6000 mAh akkumulátor
Ebben akkor már tényleg Si/C akku van?
Régóta bogarászom, mit fogok majd venni Xiaomi 12X után és Si/C akksisat vennék, meg persze akkora méretűt, mint a 12X, de az áraik miatt arról lehet le kéne mondanom.
Gyorsban átnéztem a YT videót, de az #1 hsz miatt 3x is
, később végignézem rendesen, mert végre egy olyan eszközbemutatót fogok látni, ahol az eszközt mutatják, nem egy palit kell néznem, amint beszél és néha mutatja a telót is (szinte csak ilyeneket találni)!
Szóval előbbiek miatt is kifejezetten tetszett a bemutatód!
(én se láttam nyomát az ÁSZF-ben, hogy tilos lenne berakni YT videót, a promozási cél sem tűnt fel)
Azt azért nem bánnám, ha hazai forgalmazásba is kerülne jóval több Poco mobil is.
-
Hogy érdemi történés is legyen:
3 főverzió frissítest és 4 év biztonságit ígérnek rá.
-
Gondolhatod, én sem hittem, hogy a mesés gazdagság vár reám, de amikor hirtelen elszaladtak a megtekintések, már láttam a lehetőséget egy presszó árára...
Következő videóból lehet a tejszínt is megveszem. Cukor nincs...
Ennek az írásnak sem erről kellett volna szólnia, de a fórumtárs úgy gondolta ezzel kell indítani. -
-
-
-
-
A Youtube csatorna a tiéd, és reklámokat jelenítesz meg benne, amiből pénzt kapsz. Nekem sem engedték, mert üzleti tevékenységnek minősül.
A youtube videókat be lehet ágyazni a logout írásokba, miért van benne akkor ez a lehetőség, ha tilos?
Azért, mert pl a gyártó Youtube oldaláról, vagy a mobilarena oldaláról rakhatsz be linket!
Viszont ha megkérdezed a moderátorokat megtudod. -
Nem.
De én egyelőre nem találtam ezt az ÁSZF-ben. Ha zavar akkor jelentsd.
[link]
De nem népszerűsítem a csatornámat. Nem promoztam semmit.A youtube videókat be lehet ágyazni a logout írásokba, miért van benne akkor ez a lehetőség, ha tilos?
Értékelem a jóindulatú megjegyzésed természetesen, csak nem értem.
Megteszed, hogy bemásolod azt a részt, ahol leírják, hogy tilos YouTube videót beágyazni?
Nagyon hálásan köszönöm -
Azt ugye tudod, hogy tilos a lapcsaládon promózni a Youtube csatornádat az ÁSZF szerint?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Megérkezett hozzám a legújabb Poco (Xiaomi) telefon, amelyről egy rövid kicsomagolós videót is készítettem, pár...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest