Hirdetés
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- DIGI Mobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ulefone Note 16 Pro - nem mindegy, mennyi
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Egyáltalán nem vagyok VR párti. De nekem fura, hogy az árat sokalljátok. Nem bántam volna egy összevetést, hogy PS5+PSVR2 árának viszonylatában, ehhez a minőséghez, PC-n mekkora befektetéssel kell számolni.
Sőt, igazából nincs is jobban összehasonlítva, más VR eszközökkel.[ Szerkesztve ]
Homo Ludens
-
GoldhandRent
őstag
PLS
dugjátok be 2080/ti VRLINK USBC portjába és egy WarThundert próbáljatok ki rajta ! KÉRLEK
LÉCCI LÉCCIhátha legalább oculus DK1 szintjén lehetne használni a rákos PC-n
-
-
Moby
addikt
Nincs értelme összevetni. A kínálat dimenzióbéli eltéréseket mutat, így az eszközárat önmagában méricskélni nincs igazából értelme. És a VR-ben igazából ez a legnagyobb probléma. A korlátozott játékkínálat. Minőségben ez egy oculus quest 2. Részleteiben attól jobb, de a képminőséget tekintve kb az. Persze jobb, mert OLED, meg nagyobb a felbontása, meg papíron minden jobb, de a képminőség élménye kb az a szint. Meg én azt látom, hogy jelenleg nem is a PSVR2 tudása mérvadó, hanem a PS5-é, ami szerintem visszafogja a PSVR2 emléleti lehetőségeit. Kevés ez a gép ehhez a HMD-hez.
És van még egy szempont. Nem a többi VR cucchoz képest drága. Azokhoz képest nem az. Egyáltalán játékeszközként drága. Ezt a pénzt a gémingben ettől szinte csak jobban lehet elkölteni. Veszel pl egy jobb tévét. Amit nagyságrendekkel többet fogod használni (és többet fogsz kapni tőle), mint ettől. Minden szempontot figyelembe véve szerintem is drága. Viszont ennél olcsóbban ezt nem lehet adni. -
DjFlanker
aktív tag
válasz
GoldhandRent #2 üzenetére
Ugye megvan hogy a tesztek publikálása utólagos, és a legtöbb esetben a kölcsönkapott eszköz ekkorra már nincs náluk?
Jó pilóta alagútban nem katapultál
-
A lehet bírni? kérdésnek semmi köze az eszközhöz.
Egyszerűen rossz szoftvereket próbált elefant - a Sony hibája is hogy ilyen baromságokat adott hozzá alapból.
VR-ban csak olyan szoftvert szabad használni, ami egy helyben ülős, bejárható a szobán belül vagy a nagyobb elmozduláshoz teleportálja magát a karakter.Ezekben semmi rossz érzés nincs, órákig bent lehet maradni és hatalmas élmények lehetnek. Nem ilyen fanyar leírás lenne az eredménye mint amilyenre ez a cikk sikerült.
-
Foglalt név
addikt
Akkor mégsem emiatt veszek PS5 vagy cserélem le Questet.
-
Mustaros
aktív tag
Sok helyen dicsérik a készüléket, itt pont nem, van ilyen
-
Moby
addikt
válasz
GoldhandRent #2 üzenetére
Ad képet PC-vel, de semmi egyéb nem működik. Nincs hozzá driver egyelőre.
-
GodGamer5
addikt
Itt egész jó élménybeszámoló van róla: [link]
"Nem úgy bumpmappol a vízen az árnyék" Zöldíthetnek a kékek, ha a villanyóra vörösen izzik.
-
.LnB
titán
válasz
GoldhandRent #8 üzenetére
Neked az arcképed egy RDOnline -The Garwood outfit-es karakter? Jól látom?
Mer' ha igen, az vagány.
[ Szerkesztve ]
Homo Ludens
-
Moby
addikt
válasz
GodGamer5 #10 üzenetére
Ez nem élménybeszámoló, hanem ahogy beletekergettem ilyen általánosságok puffogtatása, ami ráaásul nem is igaz. Elhangzik ilyen, hogy most biztos ki fog jönni a sony minden fps-vel a VR2-re, ezért van RE8, meg ezek. A sonynak egyrészt nincs egyetlen fps-e, ami volt, azokat lelötte generációkkal ezelőtt. Az hogy van re8...volt re7 is VR-ben, és nagyjából semmi más AAA fps játék nem jött rá azután. Hogy most ez mitől lesz más, ezt nem tudom, de nem mutat jel erre semmi. Ez csak ilyen üresben ötletelgetés a semmin, és/vagy csodavárás, ami rendszerint orra szokott bukni.
A másik, hogy egyre olcsóbbak, meg egyre kényelmesseb a headsetek. Hát ez sem olcsóbb, sem kényelmesebb nem lett, mint a PSVR volt, sőt. Több szempontból lett jobb, ezek pont nem azok. De nagyjából amennyit láttam belőle hirtelen, ők is nagyjából ezt mondják el, mint a cikk: jelenleg ez egy kis marék nem túl acélos játék egy nagy zsák pénzért. -
Moby
addikt
Az a használattal rendszerint javul, ez nem PSVR2 specifikus. De nyilván ez is gátolja, hogy terjedjen. Ezért sem értem sokszor ezeket a csodavárásokat. Soha nem fog ez olyan tömegesen eltejdeni, hogy AAA játékokat megérje rá fejleszteni. Ilyen szempontból ez a PSVR2 sem érdemel annyi reflektorfényt, amennyit kap. Technikailag javult az elődjéhez képest, az életútja meg várhatóan szögugyanaz lesz.
-
GoldhandRent
őstag
azt az egy darab videót én is láttam, ahol az asztal képe lebeg a szeme előtt
ennél tovább viszont nem megy, és csak azért, mert nem a "rendes" gépét használta a teszthez, csak összerittyentett egyet mindenféle játék nélkül.nem tudom milyen driver kell pl a WarThunder pilótafülkéjében való nézelődéshez (monitorral egy gomb+egeret mozgatva nézelődik), felteszem semmilyen, de még sosem volt szerencsém kipróbálni.
Ezért kérem, hogy valaki próbálja ki.Ha az sem megy, akkor feladom, várom a hivatalos PC-s támogatást.
[ Szerkesztve ]
-
-
zooly
tag
válasz
GoldhandRent #17 üzenetére
Eleve nem is 3D-ben látható a tartalom ha PC-re van kötve, egy 2D-s mozivásznat látsz ami arra fordul amerre a fejedet mozgatod. Semmi értelme driverek nélkül.
[ Szerkesztve ]
https://www.ratingraph.com/
-
.LnB
titán
-
Moby
addikt
válasz
GoldhandRent #17 üzenetére
Ezek nagyon furcsa kérdések. Használtál már VR-t valaha?
Tracking nélkül nincs 3D érzet. A trackinghez meg működniük kell a kameráknak a headseten, az abból kapott képet valaminek fel kell dolgoznia, működnie kell a gyronak, megállapítani a helyzetet, stb. Az, hogy látsz egy sztereo képet, abból még nem lesz 3D, de jelenleg sztereo képet sem ad. Nincs mit kipróbálni jeleneleg. Ez egyelőre a windows felé csak 1 monitor. Abból meg nem lesz VR.
[ Szerkesztve ]
-
Igaz van PS5-öm de ennyi pénzt nem adnék érte, de azért ha lehetne valahol szívesen kipróbálnám.
duree54
-
GoldhandRent
őstag
mivel az egyetlen forrás, aki kipróbálta csak a desktopot látta, ami alapesetben sem 3D, viszont a headseten belül térben rögzített helye volt, feltételezem működik a gyro. azt értem, hogy a kontrollereket nem fogja támogatni, nem ez volt a kérdés.
(jó, halózott, de az tudtommal nem VR kompatibilis game)belegondolva valami lófasz driver ahhoz is kell, hogy a PC-d lekérdezze a sisaktól, hogy merre áll a fejed. egy próbát azért megnéznék mindenek ellenére is. voltak már próbálkozásokból érdekes dolgok. (pl hogy egyáltalán képet ad.. sokan meg se próbálták, vagy egyáltalán eszükbe se jutott VRLINKre dugni. sima alaplapi typeC-be bedugja és nincs kép NANE)
"Ezek nagyon furcsa kérdések. Használtál már VR-t valaha?"
szimulátorban is elég a sisak, nem értem mit nem értesz ? kontrollerrel vagy kormánnyal játszol, mégis van 3D érzet. a külső kemera ezekhez nem kell
a gyro meg mint fentebb írtam, működik. ahogy forgatta a srác a headsetet, máshol volt a kijelzőn a 2D windows desktop, "térben" meg nyilván ugyan ott.
A próbált játék meg... na.[ Szerkesztve ]
-
-
GoldhandRent
őstag
válasz
GoldhandRent #23 üzenetére
1 hete minden nap megnézem a "PSVR2 PC" keresésre kiadott találatokat, ez az egy figura az, aki egyáltalán addig eljutott, hogy képet adjon neki.
én értem, hogy elméletben nem működik... millió dolog van a világban, aminek elméletben nem kéne működnie, aztán valahogy a gyakorlatban mégis megy.
ameddig ki nem próbálja valaki, addig meg minden csak elmélet.
próbálkozni lehet, az nem kerül semmibe. meg nem is fáj szerintem.de zárjuk le. szerinted, meg elméletben nem működik, én meg várok tovább
előbb utóbb úgyis menni fog.[ Szerkesztve ]
-
-
Moby
addikt
válasz
GoldhandRent #23 üzenetére
Megnéztem az említett videót. Ez még mindig nem VR. Ugyanígy működött a PSVR1 is PC-vel, de ez nagyon messze van mindentől, ami VR. Azt próbáltam, ezt nem tudom (nincs VRLINK képes VGA-m), de úgy, hogy nem érzékeli a magasságot, nem érzékeli a távolságot, ez csak elrontani jó az egész élményt. A PSVR1-nél is úgy működött csak, hogy hakkoltak hozzá mindenféle garázscuccot webkamerával, meg a fejre erősített move kontrollerrel, vicces volt. Ide ilyenek nem kellenek, de valamilyen szoftveres illesztés biztosan. Most az, hogy cinema módban megy, hát... Meg ha pécéről van szó, nem szarakodnék ilyennel. Vennék egy quest2-t, aztán kész. Olcsóbb, működik, és kb ez a képminőség.
/a kamerák nem a kontroller miatt kellenek, hanem azért, hogy a HMD térbeli helyzete meghatározható legyen. Ezek nélkül csak a gyroval azt sem tudja milyen közel vagy mondjuk a monitorhoz. Hiába hajolsz előre, nem történik semmi. Nem tudja milyen magasan vagy. Azt tudja, hogy elfordítottad a fejed, vagy eldöntötted valamilyen irányba. Ez csak egy nagyon korlátozott, és immerziógyilkos érzékelés.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz
GoldhandRent #24 üzenetére
"előbb utóbb úgyis menni fog"
vagy nem
lásd még psvr1 .... (nem, az NEM működés, ahogy jelenleg "megy")
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
arn
félisten
Akar a tobbie, ennek sikere is a tartalmon mulik… nem csak egy alternativanak kellene lennie, hanem egy megkerulhetetlen eszkoznek az adott jatekban. Addig csak fail, nem fognak az emberek sok penzt beleinvesztalni, hogy vmivel mashogy jatszhassanak ugyanazzal a jatekkal.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Ck.
addikt
Még egy lehúzó teszt, jupí.
Egy kicsit fordítva akarjátok megülni a lovat...nem a VR2 mellé kötelező PS5-öt venni, hanem a PS5 tulajok számára adott az opció, hogy elmerüljenek a virtuális valóság világában. Nem ugyanaz.
A tartalmakat tekintve pedig lesznek újabb AAA címek, megintcsak kár emiatt leírni a cuccot, de mostanság nagy divatja van. -
Moby
addikt
Ehhez képest a legtöbben valszeg a GT7 és pl a RE8 miatt vesznek PSVR2-t. És a legtöbben éppen azt várják, hogy hasonló játékból legyen mégtöbb. A VR bármilyen játékban megkerülhetetlen eszköz, mert a térérzetet semmi más nem adja vissza. Olyan sikeres VR játék, ami csak VR-ban működő gameplay tud femutatni, és nem ültethető át 2D-re, meg az elmúlt 10 évben nem jött egy féltucat, majdnem lehetetlen ilyen kitalálni, és sikeressé tenni. De ha a sony lenyilatkozná, hogy mostantól minden exkluzív játéka kötelezően menni fog VR-on, 10x ennyi headsetet eladna. Sőt. Többen megvennék azáltal, hogy eldönthetik mikor éppen min folytatják az aznapi session-t. Nem valami nehezen megfgoható, definiálhatatlan VR gémingmellékvágányra van szükség, hanem AAA tartalomra szarásig, ahhoz, hogy ez eladható legyen. És nem kellene ehhez semmi hókuszpókusz.
-
Ck.
addikt
"Emellett az is előfordul, hogy a látótér rövid időre beszűkül, azaz megjelenik egy fekete keret, ami nyilván azért "jó", mert azzal nem kell foglalkoznia a hardvernek, de rossz a felhasználónak, mert kegyetlenül idegesítővé válik olykor."
Az is kegyetlenül idegesítő, ha vki a hülyeséget terjeszti... Ez egy feature, a VR-betegség tüneteinek enyhítésére. Pl. a Horizonnál a comfort módban. Természetesen kikapcsolható...
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Én őket is szidom, az egész VR úgy szar, ahogy van, 0 tartalom. Konkrétan a Half-Life: Alyx miatt vettem egy Quest 2-t, utána ment is az apróra. De ez már nem is lesz jobb, ha eddig nem terjedt el, akkor a jövőben se fog. Már rég felkapta volna a piac, ha ebben lenne jövő.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
senior tag
Minek kéne hozzá PC? Ott van pl. a MQ2, vagy Pico 4 ebben az árkategóriában. Előbbi volt idén majdnem 1 hétig 170k körül. PC nem kell hozzá, teljesen standalone tud működni, mind a 2 eszköz.
Szóval, nagyon is jogos az árazást ért kritika. Egy nyomorult fülhallgatót nem tudtak beletenni, a cirka 5.000 Ft-os wifi modul dettó kimaradt, szarakodj vezetékkel 2023-ban, standalone nincs, ne keresd. Az árazása nem sok, hanem konkrétan értelmezhetetlen.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc
-
Crus
senior tag
Csak egyrészt nem mindegy mit kapsz kettőötvené', másrészt a PSVR 1 libraryt gyak. lehet kukázni, a currgen még elég sokáig tart és már most némely pontján elavult a PSVR2, mi lesz később? Főleg, hogy 10.3 téflopszhoz van láncolva, mert standalone egy darab műanyag. Hogy egy nyomi 3D videót még mindig nem tud lejátszani, az csak szokásos Sony szint.
Nem kritizálni ezt igazán senki fele ennyiért, amennyi a reális ára lenne.
Már minek van nagy divatja? Objektíven nézni valamit?
-
Crus
senior tag
Egyrészt azért, mert a MQ2/OQ2 már egy kifutó eszköz, idén borítékolható az ár/specs arányban mindent is elverő MQ3.
Másrészt még idehaza is 2021-22-ben ilyen átlag 170k körül vehette bárki (idén is volt ennyiért), aki a nappalijába VR élményt akart. Se PC, se konzol, se kábel, se fülhallgató nem kellett neki hozzá, ellenben rámásoltál egy Avatar 3D-t és örültél, vagy egy xxx contentet és nagyon örültél. Ha PC-vel bírtad még tovább szélesedett a kapu és nem csak az Alyx miatt...
A store-ja elég szépen el van látva tartalommal, köztük nem egy, nem kettő minőségi címmel és még csak az a patkányság se nagyon módi náluk, hogy a Quest 1-es játékaidat húzhattad le a klotyón.Hogy a MQ2 képe is elmegy kategóriás? Hogy a sweet spotja annak is kicsi? Hogy a gyári headstrap egy sértés? Hogy Day1 FB acc kellett hozzá (már nem)? Hogy van ott god rays, meg homály dettó nagyon könnyen? Ja-ja, ez mind igaz, de totál elérhető közelségbe hozta a köznek a VR élményt és sokkal jobb minőségben nyilván, mint a PSVR1.
A Sony ezt röhejesen elárazta. Nincs közös halmazban az ár azokkal a tulajdonságokkal, amiket a PSVR 2 felmutat.
-
arn
félisten
Egyaltalan nem… az alyx jo volt, a tobbi ket perc alatt megunhato. Egy szimulatornal elhiszem, de az nagyon szuk reteg, aki ezt komolyan veszi es meg kevesebb, aki pl egy repuloszimulatornal is birja. Nekem kb egy hetig volt erdekes, aztan aztan ment vissza. Ha lesz sok vr only jatek, amit nem lehet maskent normalisan jatszani, eladhato lesz, ha nem, ez lesz az utolso ps vr egy idore. Az embereket a jatek erdekli, nem a vr, vr csak egy eszkoz.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Moby
addikt
A szimulátork nem tudom hogy jönnek ide. Nem szimuklátorok kellenek, hanem az, hogy a last of usok működjenek VR-ben. És ha az működne, mindenki mereven leszarná, hogy játszható VR nélkül is. Senkit nem érdekel, hogy a RE8 alapvetően nem VR-re készült, és úgy is játszható. Megveszi minden PSVR2 tulaj, mert kb az egyetlen nem autós AAA cím, aminek 3 óra után végevan. Ha most bejelentenék, hogy jön a The Last of Us 2 VR kiegészítője, vagy a SpiderMan2 játszható lesz VR-en, instant megduplázná a jelenlegi PSVR2 eladásokat.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Hat meglatjuk… en nem latom, hogy miert lenne sikeresebb kizarolagos cimek nelkul, mint eddig volt minden mas vr. Korabban legalabb volt vmi hype korulotte, de mar az sincs, hattyudalnak tunik, mint minden mas forradalminak szant konzolos kiegeszito, es ugyanugy egyszal controllerrel jatszik a legtobb jatekos, mint 30 eve.
-
Moby
addikt
Ugyanazért, amiért megveszik a PS5-öt is rengetegen. De mivel egyelőre nyoma sincs a VR nagyjátékoknak, így ugyanaz a sors vár rá, mint a PSVR1-re. Beatsaber-ekért továbbra is csak egy marék ember fog ennyi pénzt fizetni, legyenek bármilyen szipiszupi VR only címek, és jöhet ilyenből heti 5 is bátran. Sokat ez sem fog lendíteni rajta. Ma nem a gameplayt lehet eladni, hanem a production value-t, a b*szó grafot, mozis élményt széjjelmarketingelve. Most, hogy beindult a mozis őrület is, egy The Last of Us címmel bármit is el lehet adni. És még az sem számítana valójában, hogy milyen, vagy hogy adna-e bármit hozzá VR-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
senior tag
Teljesség igénye nélkül a jók... Alyx Gunman Contracts és Levitation, Blade and Sorcery, Walking Dead Saints 1-2, Resi 4, Superhot, Assetto Corsa, I expect you to die, Room, Asgard's Wrath, Moss 1-2, Stormland, Lone Echo 1-2, Robo Recall, Arozina Sunshine, Arktika, Blair Witch, Layers of Fear, Green Hell, Afterlife, Hubris, Lonn, Paradox of Hope, Wanderer, Into the Radius, The Vanishing of Ethan Carter, Medal of Honor, Synth Riders, Skyrim VR (rommá modolva).
-
Crus
senior tag
Akad szép számmal VR only, nyilván ezeken kívül is. De az az érv, hogy van az Alyx és hát ennyi, az ma már nem állja meg a helyét.
Ha el kell magyarázni, hogy mi a VR játékélmény és a hagyományos kijelző közötti difi, akkor nem nagyon van miről beszélni. Egyelőre a képminőség rovására van 360 fok a bélyegméret helyett, meg magasság, mélység, térérzékelés, immerzív élmény meg közvetlen interakció.
"Az embereket a jatek erdekli, nem a vr, vr csak egy eszkoz."
Is. És ez még mindig csak egy fejlődő státuszban levő történet, de alakul. Egyre kisebbek és könnyebbek a HMD-k, a képminőség folyamatosan javul. A pontosság ma már olyan, hogy értelme sincs megemlíteni egy teszt során, hogy mennyire pontosak a kontrollerek, mert alapvető. Sajna olyan cirka 1 milla jelenleg az a HMD, aminek 200k-ba kéne kerülnie és hozza azt, amit egy 1080p monitor tud közelről. De van. Létezik. Pár év és általános lesz.
A lényeg az, hogy igény van rá, csak nem mindegy mennyiért és mennyire kényelmetlenül. A PSVR2 ezzel a vezetékes témával, a bulky HMD-vel , sok évre szánva, minden csak nem op. választás. Borzalmas nagy hátrányban lesz nagyon hamar.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
mi a "megfelelő" ?
immerziót tekintve NINCS megfelelő nem-VR játék, mind "szar", nem egy liga. persze, el lehet hülyéskedni a 2d képernyő előtt, hiszen 100 éve el lehet....én mobyval vagyok, nekem ENNYIÉRT kellene SOK AAA+++ játék (de legalábbis az F1 22 vr pecs jöjjön pc mellett konzolra is, mittomén Ace Combat 7 pecs dettó, stb stb stb).
az arizonaszánsájnok BÉ kategóriája okés volt a "nyolcvanezres" psvr1-en....ami az én titkos systemsellerem: StarWars Squadrons2, ha valami, hát ez eladná azonnal a szettet
(az első psvr-t is KVÁZI az a 10 perces bfront2 demó adta el, ahol az x szárnyúba halucinálhattam magam, majd utána alig bírtam betelni a Squadronsal vr-ben)
---
Crus: a vezeték miért zavar? a wifi modul önmagában nem elég, hiszen egyből kell akku is, egy support rémálom lenne az átlagos átviteil sebesség az éteren át, noés a minőség is tudtommal silány (streamelt video a szemedtől 2 centire?!)
úgy tudom a quest2 is mindenképpen streamelt videot mutat, nem? (tehát usbn is)
legalábbis artifactolásról hallottam.... de lehet félreértettem, megjelenéskor nem tudta a funkciót, így a tesztekben erről alig van szó.... és ha van is, tech hozzáértő review az ritka a témában.stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
Ck.
addikt
Muszáj mindenáron elvenni vagy legalábbis gőzerővel azon dolgoznotok, hogy elvegyétek az ember kedvét az egésztől?
Nekem 1 hete van meg, nagy örömmel használja az egész család, minden alkalom egy újabb álleejtés, hihetetlen mennyire be tud szippantani. (A RAD béta is már jövő hét után várható, onnantól meg már a poresz függők sem sírhatnak tovább.)
Ilyet kijelenteni, hogy nincs igény pusztán a VR-ra és akár a meglévő játékok vr-osítására, egyszerűen balgaság.
Annyira kíváncsi vagyok, hogy a fikázók mekkora részének van/volt PS VR2-je vagy csak egy egyszerű kanapé/fotelhuszár megmondó ember. -
blountex
senior tag
Mi az a RAD béta?
Nem, nem csak PS VR2 létezik, sőt ez már most elavult lesz a QM3 mellett.
Az tény, hogy játékok téren egyszerűen nincs előrelépés, és amíg ezt ki nem nővi a VR, hogy demo játékok jönnek rá (mennyi idő is telt elt az első genes Oculus VR mellett 6 év?), addig hiába fejlődik a HMD, gyakorlatilag egy helyben toporgunk.
Mindenesetre a Ps 6 és a PsVR3 remélhetőleg már kompromisszummentes lesz. -
arty
veterán
nincs QM3 "mellett", hiszen az a headset nem létezik, a psvr2 meg igen
lásd még: "a QM2-t elcseszték, abszolut nem versenyképes a psvr2-vel, elavult szemét"CK. ha neked bejön, miért romlik el tőle a kedved, h mások kritikát fogalmaznak meg?
neked ettől nem lesz roszabb.... aki meg nem döntött még, annak segítHET nem megvenni[ Szerkesztve ]
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
arn
félisten
Ugy ertettem, hogy melyik jatek elvezhetetlen vr nelkul - vhol ez osztonos vasarlasra, tobbet kapj. En anno nagyon bevoltam sozva a vr miatt, de ahogy teltek a napok ugy csokkent a lelkesedesem is, egy het mulva mar be sem kapcsoltam. Erdekessegnek jo volt. Elhiszem, hogy van egy reteg, akik most is lelkesednek erte, csak kerdes hogy ez el tudja e tartani az egesz fejlesztesi igenyet.
Par ev mulva megkapjuk a valaszt, en nem akarok a sajat velemenyem alapjan altalanositani, csak nezem a piaci trendeket.
-
mindhunter
csendes tag
Nem is tudom, mire kiforrná magát, jön a PS6 új VR-el gondolom. Az se lesz kompatibilis valszeg az előző géppel, kezdődik az egész elölről.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
senior tag
A vezeték azért zavar egy VR eszköz esetében, mert ez rohadtul nem egy controller, amivel ledöglesz a kanapéra és csak tartod statikusan. A VR játékok jelentős része eléggé megmozgat (hál égnek!) és annyira "frankó" amikor ütsz, vágsz, rúgsz, csapkodsz és fél aggyal azon agyalsz, hogy a vezetéket ki ne rántsd. Persze akinek van egy rabszolgája külön arra, hogy hordozza/tartsa mögötte a vezetéket az könnyen beszél, de sajna ma már nem elég nekik a kosz(t) meg a kvártély :-(
"egy support rémálom lenne az átlagos átviteil sebesség az éteren át"
Ezt nem értem. Illetve talán mégis... kevés a powa rohadtul a PS5-ben ehhez (is).
Igen kell akku is, ami jujjjj nagyon drága dolog. Mennyibe kerül egy 4-5k mAh-s akksi olyan méretben, hogy a HMD-be beleférjen. Még endusernek is 10k se. Tömegével gyártva negyede.
Standalone módban nyilván nem streamelt videót látsz. PC-ről igen, de 2 centiről amikor 500 megabites videót látsz, aminek ráadásul a forrása nem éppen alacsony felbontásban van renderelve, az úgy sok minden ám csak nem szar. Nem ez a gond. A sweet spot a gond ennél is, meg kb. az összesnél, ami ilyen entry lvl VR. De majd jobb lesz ez, addig marad a mm pontos pozicionálás a fejeden, különben blöeh az összes.
Amúgy azt valaki elmagyarázhatná nekem, hogy ezek a nyomik minek jöttek ki fresnel lencsékkel, amikor a világ a pancake felé megy?
A Sony naivák a színházban persze azt hitték a bűvös 4 karakteres szó (OLED) majd odabax, aztán úgy odabaxott, hogy a szemészeknél hónapokra minden időpont le van foglalva.
Az OLED-nél ugyanis a screen door effekt lenne jelentősebb, amit a Sony tudtommal valamilyen diffúziós szűrővel oldott meg tessék-lássék módon, mivel így ez meg a képélesség rovására ment. A mura téma is megérne egy misét, szerintem nem kicsit ront az immerzión.
Ja és már megint ment a bullshittelés a 4k-ról. Fogadjunk, hogy a tulajok zöme még mindig azt hiszi, hogy 4k-s headsetje van! Oszt' 2 db. 2k felbontású panelt bámulnak negyedmihályért, de van akinek minden mindegy, a hit a lényeg.Hiszem, hogy a PS5 egy 8k-s konzol hiszen rajta van a dobozán!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Papíron nagyon ígéretesnek tűnt a japán cég idén debütált VR terméke. Megnéztük, hogy milyen a valóságban.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest