Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dreimus

    senior tag

    válasz boost #97739 üzenetére

    Ezt már egyszer kiveséztük, hogy hibás volt a kolléga írása és szándékosan nem akartam írni az elmúlt napokban, de tegyük végre helyre a dolgokat.

    De berakom ide is, hogy jobban átláthatóbb legyen:
    Csak a miheztartás végett, mert sokan nem ismerik a TV-k világát és bedölnek a hangzatos marketing fogásoknak. Tehát ma VALÓS 10 bit-es HDR-es TV a következő szériákban található meg:
    Samsung KS8000 felett, LG/Sony/Panasonic/Philips 9-es szériában.
    Minden más TV-jük:
    - 7-es széria Samsung
    - 7-es és 8-as széria LG/Sony/Panasonic
    - 6-os, 7-es és 8-as széria Philips
    csak fals HDR10-et tud azaz 8bit+frc ami nem egyenértékű a valós 10 bites panellal. A 6-os szériában a HDR tényleg csak HDR ready, mert csak 8bites sima panel van, ami semmire sem jó.
    4K-s tv esetén pedig érdemes az alacsony input lagra figyelni ebben a legjobb ár/érték arányú tv jelenlegi mérések alapjén a Samsung KU6400-as széria.

    A fentebbi részben a ks7000/7500 terén sok a nyitott kérdés, mert bizonyos piacokon a 10bites panel van, de van olyan ahol a 8bit+frc verzió van forgalomban.
    Természetesen a fentebbi felsorolás általános, érdemes megnézni ezt az oldalt hátha megtalálható a kiszemelt TV, mert egyes 2015-ös TV kisebb szériákban is jobb panelt kapott emiatt képes lehet a HDR10 teljes megjelenítésére.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák