Hirdetés
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bzozoo
tag
Arra jöttem rá, hogy session esetén az történik, hogyha megnyitok egy PHP oldalt (természetesen session_start()-os oldalt), akkor a frontenden tárolt session cookie alapján a PHP kiolvassa a szerveren letárolt az ID-hez társított session fájlból az értékeket, legalább is azokat, amiket igénylek a $_SESSION[key]-el.
Amire pedig a te hozzászólásod alapján jöttem rá, illetve értettem meg, hogy ez a kiolvasási folyamat nem feltétlenül a frontenden a domainhez kapcsolódó cookie alapján történhet, hanem egy $_POST metódusban be tudok neki "POST-olni" egy adott session_id-t és akkor abból fog dolgozni, a session_start után.
Ezeket az session_id-ket sima mezei cookie-ben is le tudom tárolni a frontenden, így a sessionhoz sem kell nyúlni mindig, illetve a PHP-t sem kell zaklatni minden egyes lekérésnél, ezzel a szerver terhelése csökken, valamilyen szinten a biztonság is, ezt gondolom. Sőt a frontenden létezik sessionStorage is. Ide is le tudom tárolni a PHP session_id-t.
Tehát ha a felhasználó validálása alatt azt értjük, hogy a felhasználó által bármilyen módon visszaküldött session_id alapján kiolvassuk a szerveren tárolt és a session_id-hez társított session fájlt, akkor igen. Nagyjából körvonalazódott hogy mi is történik a háttérben
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kuponkunyeráló
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- sziku69: Szólánc.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile (ARPG)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő