Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tutis

    őstag

    55PUS7304
    Nos ígéretemhez híven íme az én kis gyorstesztem, ami szubjektív véleményt is fog tartalmazni, de próbálok azért a főbb kérdésekben objektív maradni. Az előzmények pár hsz-el feljebb vannak, gondolom már olvastátok. Igy 1 hónap tv tortúra után már nagyon azt szerettem volna hogy egy számomra elfogadható minőségű tv-t csomagoljak ki.
    Pont tegnap jelent meg a PH-s teszt a tv-ről, ami valljuk be, eléggé lehúzta a készüléket.
    Így hazafelé utamban már a B terv is megfogalmazódott, hogyan küldöm vissza immár a második tv-t a telekomnak. (A szállítók akik másodszor kiszállítotték a tv-t, már ők is viccelődtek, hogy jövő héten hozzák a harmadik tv-t :) )
    Anyukán címére ment a szállítás, onnan vittem haza. Már a dobozon láttam hogy ez azért nagy készülék az előzőhöz képest. (50 colost küldtem vissza, és nekem egy 42 colos tv-m volt)
    Hazavittem, kicsomagoltam, összeraktam. Ez volt az első hűha. Szép és nagy a tv, elegáns. Piros pont. Bekapcsolás után a rendszer konfigurálása zökkenőmentesen ment, fiókbejelentkezés, csatornahangolás minden megtörtént percek alatt. A sokak által szidott android rendszer zökkenőmentesen tette a dolgát.Az hogy maga a menüsor, kinézet hogy néz ki a vetélytársakhoz képest, szerintem szubjektív, megszokás kérdése. Nekem a webOS nagyon tetszett (a tizen meg szerintem fapados), de úgy álltam a tv-hez hogy nulláról indulok vele. Szerintem nem rossz a menürendszere, bár meg kell szokni mi hol található. ez egyébként 1-2 óra nyomkodás után simán kiismerhető, szóval ebbe szerintem nem érdemes belekötni. Mindenesetre a rendszer sebességére csak itt ott lehetne panasz, de elég sokminden betudható az új rendszer bekonfigurálásának. Értem pl ezalatt hogy elsőre időbe telik a hálózati eszközök fájljainak felismerése, de utána minden egy zökkenőmentesen.
    a hálózati tartalom számomra fontos szempont volt, de pöccre felismert modemet, routert, laptopot, külső vinyókat, újabb piros pont.
    Távirányító: mivel ezt gyenge pontnak említették, nem vártam sokat tőle. elég könnyű a táv, de teszi a dolgát. Gombok feliratára kontrasztosabb színt választottam volna, de ha már kiismered mi hol van rajta, nem kell látni se a gombokat, tapintással megoldod és kész.
    Kezdem a képminőséggel, hisz ez érdekel mindenkit. aki nem olvasta az előző visszaküldött tv tesztet, az itt megteheti: [LG 55UM7450]
    Legjobban hozzá tudok viszonyítani. Mivel a legtöbben ugye tv műsort nézünk a tv-n, első szempont a szar forrásanyag minél türhetőbb megjelenítése, úgyhogy elindítottam a tv adást.
    Hopp. Első meglepi. Ennek tök jó képe van. Az LG-nél problémám volt a színekkel, állíthatnom kellett összevissza hogy elfogadható színeket lássak. (hozzáteszem ugye a forrásanyag is maga rossz, de szarból próbál az ember várat építeni)
    Kapcsolgattam HD és SD adások között, meglepő hogy még az SD adásoknak is tűrhető színei voltak. Nem mondom hogy pixelmentesen, de egyből feltűnt hogy az LG-hez képest mennyivel jobb a feljavított kép minősége. LG-nél 1 órámba került míg egy egyén színbeállítással azt lássam amit szeretnék (ez azért szubjektív), de itt abszolút gyári beállítással sikerült értelmezhető képet kapnom. megnéztem a képi beállítást: szokványos
    Na akkor ezen marad, jöjjenek a saját és youtube videók, HD, fullHD, és 4K tartalommal.
    Külső vinyóról szépen beolvasta a HD és FULLHD filmeket. Direkt gyári lejátszót használtam első körben. Hopp. Újabb meglepi.Ennek tök jó képe van továbbra is.. :)
    Színek rendben, szaggatás nincs, betekintési szög számomra tökéletes. LG-nél oldalról nézve átbukott a szín (VA panel), na itt oldalról nézve is megmaradtak a szinek. Megint egy piros pont. Gondolom ha mellé tettem volna egy Qledet, vagy valami erősebb kategóriájú tv-t, akkor látnék különbséget, de otthoni körülmények között, egyedüli tv-ként szerintem nincs baj a képminőséggel és a színekkel. Sokkal homogénebb, valósághűbb színekkel dolgozik mint az LG ami volt. Nincsen túlszaturálva semmi.
    Eszembe jutott hogy van egy nyári fullHD videóm, ahol ausztriában jártam. Elindítottam, mert emlékeimben még élesen él az ott látott képi és színvilág. Nos a tv ugyanezt a színvilágot adta vissza, nem szaturált túl semmit, nem akart túl sok lenni. Ez számomra nagyon pozitív.
    4K tartalom: Kivetnivaló semmi. Szépen játsza a videókat, gyönyörű minden.
    Nos nézzük a tv egyedi mivoltát, az ambilight-ot. Mivel rögtön az elején kikapcsoltam, itt volt az ideje hogy kipróbáljam maga valójában.
    Villany le, teljes sötétség, induljon a 4K tesztvideó..Uhh...uhh...uhh...ez..ez...első percekben kb csak ennyi fogalmazódott meg bennem. Hát mit is mondjak. Telitalálat. Eszméletlen jópofa dolog, ez az ami kiemeli a tv-t a többi közül. :D
    Azon kaptam magam hogy már lassan egy órája videókat nézegetek. A legjobban engem a természetfilmes 4K videók fogtak meg, ég kék, fű zöld, olyan színkavalkádok jelentek meg a tv hátterében hogy nem győztem csodálkozni. Nagy piros pont a tv-nek.
    Mivel eddig csak jó dolgokat tapasztaltam, ideje volt hogy a gyenge pontját is megkeressem a tv-nek. Kettő van neki, kezdem a kardinálisabbal, ami számomra releváns. Háttérvilágítás, ips glow és társai.
    Tudtam mivel lehet tesztelni, youtube 4K videó full fekete kép.
    Indít és nézem a képernyőt. Meg is van az első gyenge pont. Jobb felső sarokban szétterjedő felhősödés látható full fekete képernyőn. Átkapcsolok sima tv-re, illetve videókra, nem látom a felhősödést. Vissza fekete videóra, ambilighttal, nem látom a felhősödést.
    Elindítom a samsung fekete lovas videóját, hogy kiszúrom-e a felhősödést. oda összpontosítva talán az a terület kicsit világosabb.
    Összefoglalom amit láttam: Full fekete képen, teljesen világításmentes szobában látni lehet a felhősödést. Ez a körülmény tv nézés vagy filmezés közben szinte sosincs, nem nézel tv-t sötétben 1 sötét homogén feketét, tehát ez inkább a teszt miatt született, mint a valós felhasználási körülmények között.
    Természetesen kerestem fekete, azaz sötét színvilágú filmet, ott nem láttam ezt a felhősödést. Max ha a képi beállítással mondjuk élénkre állítom, akkor azon a területen a full fekete inkább szürkésebb. De előre mondom, én nekem ez annyira a tűréshatáron belül van, hogy abszolút nem foglalkozok vele. Mondom ezt úgy hogy az előző lg tv-n sima film közben is láttam az átvilágítást. Itt ez nincs.
    Másik gyenge pont a hangját említették. Én ennek nem tulajdonítok jelentőséget, szerintem teljesen rendben van a hang. Mivel van otthon 5.1, amin szoktam a filmeket hallgatni, számomra nem releváns egy tv hangja, filmeket mindig külön kiteszek optikán 5.1re.

    Összefoglalva: Számomra a tv teljesen megfelelő, biztos hogy marad. Tekintélyt parancsoló a mérete és a mellé társított design. Az ambilight olyan feature amivel a versenytársak nem tudnak versenyezni. A képminőség teljesen rendben van a maga kategóriájában. Homogén, nem bántó színek, kontraszt szerintem ips panelhez képest megfelelő. Csak akkor lehetne látni különbséget ha melléteszünk egy komolyabb tv-t. Egyedüli felhasználásra szerintem teljesen rendben van a maga árkategóriájában. Én ajánlani tudom a készüléket, bár ugye én nem vagyok hardcore user. Sajnos játék géppel nem tudom kipróbálni, úgyhogy ilyenről hogy input lag és társai nem tudok nyilatkozni. De az alap felhasználásra, mindennapi dolgokra szerintem megfelelő választás. Remélem sikerül segíteni pár embernek a döntésben. Azt kell egyébként tudni hogy 200ezerért kompromisszumot kell kötni. Nekem a betekintési szög miatt az IPS jöhetett szóba. Nem akartam átvilágító panelt mint pár LG szériánál most előfordul. Szerintem jól döntöttem hogy ezt a tv-t választottam, de hozzáteszem, minden tv-nél van jobb. Talán az IPS glow amit fel lehet róni hibának, de ezt normál körülmények között nem igazán látod. Persze továbbra is tesztelem majd a készüléket, most ennyi sikerült, ismeredési folyamat elindult. Maga az Androiddal sincs semmi baj egyébként, meg kell szokni, ennnyi. :)

    http://www.youtube.com/tutisgsxr

Új hozzászólás Aktív témák