- Magisk
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zozi95
újonc
válasz
Doky586 #5338 üzenetére
Köszönöm, de pont azt akarom, hogy az adatmásolásból legyen kihagyva a win10. A win10 csak a már lemásolt adatokhoz férjen hozzá, az esetleges vírushordozóhoz ne.
Winpe-n pedig simán megfertőződik a meglevő rendszer is, de ezt is írtam.
https://youtu.be/2xSbHPZ7bb0Esetleg rámutathatnál, hogy a hozzászólásom mely része ennyire félreérthető, hadd tanuljak jól kérdezni, hogy pont azt lehessen belőle érteni, amit kérdeztem.
-
válasz
Doky586 #5324 üzenetére
Nem jutottam el odáig, hogy egyáltalán lejátsszak bármit. Pedig annyira nem régi, 2018-as TV, nem gondoltam volna, hogy FAT32 kivételével nem ismer fel semmit. Elsőnek exFAT-ttal próbálkoztam, arra azonnal hibát dobott, az NTFS-t / APFS-t ezek után meg kizártnak tartom, hogy felismerné.
Nem akartam darabolni, mondom nem 2005-ben vagyunk már, de most egyelőre a pent szeretném visszahozni az élők közé.
-
-
lanszelot
addikt
válasz
Doky586 #5218 üzenetére
Hello,
Először is köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek."utcán elszórni" nem így használják. Célirányos cégek épületében wc-ben, irodai asztalon stb hagyják.
De ha észlelte valaki ott és pl eldobta hazafelé menet ...
Igen, kicsi az esély, csak biztosra szeretnék menni.Ránézésre nem lehet megmondani. Néztem képeket, videókat . Szándékosan olyan a kinézete mint pl verbatim gyartóénak.
Szét szedve: ha usb 2-es akkor igen, egyértelmű.
De ha usb 3.0 vagy 3.1 akkor már nehéz megmondani.
Nem minden usb 3-as kék sajnos . Emiatt lehet sima 3-as és van rajta minden chip chup csoda
Az még tény, hogy ha usb 3- nak tűnik a nyák és ami rajta van, de csak 1GB akkor az tuti nem usb3.Vak ember: van amelyik iszonyat gyors. 2mp és kész. Persze 2mp-t is észre venni, de nem tudom , ha ezt így bemutogatják, lehet van olyan ami háttérben csinálja azt a 2mp-t. Nem tudom hol tartanak.
-mikor megtaláltam, csak át futott a fejemen ez a gondolat. És inkább érdekelne, hogy hogy lehet az ilyet kiszűrni, ezért kérdeztem. És hogy tudjam mire kell figyelni.
prozodus: a hack része hardveres, nem férsz hozzá.
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
Doky586 #5193 üzenetére
"Az XP ismeri a fat32-t és a ntfs-t is"
Igen, éppezért csodálkoztam a hibaüzeneten.
"Viszont biztos leválasztás nélkül húztad ki."
Mindig le szoktam választani az USB eszközöket, viszont minden gép kiírja, hogy "Probléma adódott a meghajtóval...", de ettől függetlenül tudják használni - az említett XP-s gépet leszámítva.
De megpróbálom akkor egy másik pendrive-val. -
leroyclub
senior tag
válasz
Doky586 #5107 üzenetére
Inkább tapasztalatra lennék kiváncsi, hogy másnál volt e hasonló eset és hogy járt e bármilyen következménnyel. Nem tudom mennyire árthat az élettartamnak a forróság. Ahogy nézem a Sandiskeknél több típusnál is megvan ez a melegedés, arra lennék kiváncsi hogy ez "üzemi hőmérséklet" ami teljesen normális vagy kell tőle tartani mert egyszercsak leolvad
-
zolikaDB
veterán
válasz
Doky586 #4837 üzenetére
Csak tudom, mit tettem vele
4 gépen formáztam meg sima és gyorsformázással, de semmi nem segített.
Csak az SD Card Formatter.
Mondom, simán működött minden szépen, kizárólag a CNC nem látta.
Az a CNC, ami amúgy 2 éves, de maga a vezérlés mögött lévő hw-s háttér elég gagyi/alap/régen fejlesztett darab (tehát 2MB-os szövegalapú file mire felmegy USB-n, megőszülök - filerendszer nem enged mappát másolni USB-n stb stb).Nade, abban igazságod van, hogy nem tudhatom, mit okoztam a pendrive-nak, ami miatt a CNC megutálta hirtelen
Engem az érdekel, hogy ez a kis progi hogyan tette helyre, mitől formáz másabban, mint a Win10. -
-
PubliCat
tag
-
törölt tag
válasz
Doky586 #4628 üzenetére
Milyen igazad van...
Hat meg, amit ezutan meselt...
Volt egy 2teras pendrive az ebay-n 1500ft-ert. Nyilvanvalo kamu, de kivancsisagbol megrendelte. Az 1 dolog, h az is csak 32giga, de a rendeles utan at is allitottak a cikk nevet arra... Meg jo, h a visszaigazolo email az eredetit irja. Ezen nem sir, de 1 dragabb cuccnal ez mar mekkora szivas volna... Szoval ilyenek is vannak mar a kinai repertoarban... -
törölt tag
válasz
Doky586 #4597 üzenetére
Hehe, ezek szt látszik, h a w7 óta nem használtam isot, és már azon sem sokat
Viszont továbbra is dühít, h az sm32 nem ismeri fel az ominózus pendrive-ot, akármicsinálok vele, és a power2go sem jelenik meg a jobbklikkben, mint ahogy a videó szt kéne... És a diskpart sem látja persze. Úh továbbra sem férek hozzá smivel a cd-romos részhez...
-
C. s.
addikt
válasz
Doky586 #4549 üzenetére
A Yumival nem sikerült, a Win Setup From USB volt a 3. a sorban, amit próbáltam évekkel ezelőtt, és ez megcsinálta. A másolgatós dolog tetszik, ha lesz egy működő penem, kipróbálom, köszi.
Ciccuka:
Jajj, ne legyen már ez is vacak, mint az előző! A 3.0-s kártyaolvasó rendben van vele, akkor inkább a pen a ludas. Vagy nem 100%? Ez egy ASRock Z370 Pro4, bő 1 éves.
King Unique:
Már nem kékhalálozik, egy félrement frissítés okozta, nov-dec. táján játram is a W10 témában miatta. De köszönöm a programot, elspájzolom, mert ki tudja...
Próbáltam kijavíttatni a Windows-zal, de nem oldotta meg. A Rufus-ig még nem jutottam.
Ha maga a pen hibásogott meg, és látszólag sikerül helyre hozni, akkor az mennyire lesz megjavítva? Úgy értem, hogy csak össze lesz tákolva vagy olyan lesz, mint új korában? Az esetleges gariztatás miatt kérdezem. Ha már nem lehet teljes értékű, akkor jobban járnék a garanciával, de ha teljesen kijavítható lehet, akkor fölösleges az a sok ügyintézés.
Igen, azt értem, hogy az X helyére más kell, meg is néztem a lemezkezelőben a pent, de nem mertem belevágni, nincs gyakorlatom az ilyesmiben, jobb, ha fogja a kezem egy szoftver közben.
Köszönöm mindannyiótoknak!
-
makoss
veterán
válasz
Doky586 #4528 üzenetére
Valami formatálásra felhívás, képet nem küldött róla. Semmit nem lehetett vele csinálni, csak formatálni a telójával.
(#4529) PHM: Másodjára már megpróbáltam exFAT fájlrendszerrel rátenni a filmeket, 6 GB-ot engedett, 11 GB-osat már nem. Feltettem rá jó néhány kisebb videófájlokat, 1.5-2 GB-ost vegyesen, már látja a filmeket, lejátssza, viszont nincs hang
Nem tudom mit csinál vele.(#4530) King Unique: Az a baj, hogy nagyon kevés az ez irányú tudása a kolegámnak, mindent tőlem kérdez, mint ha én mindenre tudnám a választ
Van néhány ismerősöm akinél intéztem már hasonlókat, ők nem panaszkodtak.
Különösen érdekes, hogy új a telója, így nem értem miért nem kezeli ezeket a videókat?!?
Viszont korábban mondtam neki, hogy messziről kerülje a 2.0-ás USB-s pendrájvokat mert iszonyat lassúak! De ilyet vett azért is -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #4518 üzenetére
Lehet neked egyszerűbb, de másnak nem feltétlen.
Kezdődik ott, hogy ha egyszer parancssort nyitok, hogy abban particionáljak, akkor ott oldom meg és nem + még 1-2 külön helyen, programmal...Meg gépelni sem feltétlen kell annyit, mert egyrészt ott a copy-paste a CMD-be akár ebből a hsz-ből átmásolva a szöveget. Plusz ha 1x már be lettek írva a parancsok a megnyitott CMD-be, akkor azok újra előhívhatók. Másrészt roppant sok értelme van ilyenkor a
clean all
paranccsal szórakozni, felesleges perceket/órákat elvesztegetni, annyi idő alatt nemhogy gyorsabban megvan az egész parancssorban, de még az ISO kiírása/felmásolása, vagy nagyobb tárolókapacitású pendrive teleírásánál akár maga a telepítés is pluszban...
Ha a komolyabb szintű grafikus megjelenítés, particionálás a cél, akkor a beépített lemezkezelő helyett meg inkább a külső particionáló program a nyerő. És nem, nem lehet mindent az előbbivel megoldani mielőtt még jönne a szokásos nem kell külső program mantra, mert én bezzeg minden megoldok a beépített programokkal, meg a fájlkezelőben... A 3rd party particionáló programoknál eleve adott a pendrive MBR—►
GPT és GPT—►
MBR átkonvertálása is grafikus felületen, sőt adatvesztés nélkül is meg tudják oldani és nem, nem kell hozzá előtte parancssorban DiskPartclean all
/convert mbr
..."Az igazságot terjesztem"
Az nem feltétlen az, ha konkrétumok, pontos magyarázat nélkül rá van fogva valamire egy szubjektív, túlzó jelző, az inkább ferdítés, félretájékoztatás...
Meg pl. ebben a hsz-ben "hogy ne lássák az ilyen eszközök.. " szintű kijelentések megint érdekesek... A GPT-UEFI sémánál az UEFI only bootolás és telepítés miatt van a pendrive GPT-re állítva, hogy biztosan ne lehessen keverni a legacy/CSM móddal. Az már más dolog, hogy egyes buta készülékek, OS-ek nem képesek kezelni manapság sem a GPT-t...Viszont arra szintén van megoldás (újraparticionálás/konvertálás MBR alapon), ami már le volt írva, sőt közvetlenül a Rufus is ad rá lehetőséget, vagyis még külön program sem feltétlen kell hozzá.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #4516 üzenetére
Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy nem feltétlen kellene ilyen információkat terjeszteni itt, más topikokban, meg a blogban sem. Van ha már megemlíted, akkor világosan és pontosan leírni, hogy miről van szó, mit is jelent az, nem pedig elintézni egy "elrontja/megkínozza" kifejezéssel, aztán kész.
"Próbáld ki: a clean egy gpt pendriveból nem csinál se mbr-t, se inicializálatlan pen-t, de a clean all igen."
Először is a pendrive-okat nem kell a lemezkezelőben külön inicializálni, az a helyi lemezeknél van. Másrészt a
clean
parancs eleve particionálatlan (unallocated), HDD és SSD esetén + még inicializálatlan állapotba is helyezi a meghajtót. Harmadrészt amit leírtál, az GPT séma szerinti pendrive-nál max. akkor igaz, ha aclean
parancs után egyből a grafikus lemezkezelőben lesz particionálva. De annak nem tudom mi értelme van külön, amikor parancssorban eleve megoldható az egészclean all
nélkül, valamint a Rufus is simán újra tudja particionálni MBR alapon.Meg a
cleall all
ráadásul sokáig eltarthat és közben azt sem mutatja, hogy éppen hol tart a folyamat... Persze lehet azzal is szórakozni, ha valaki nagyon ráér, de én inkább az előbbi módszerekkel szoktam megoldani. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #4512 üzenetére
Nem a legjobb a szóhasználatod, mert nem elrontja, max. particionálásnál, formázásnál állíthat be olyan jellemzőket, amiket egyes buta OS-ek nem tudnak kezelni, lásd pl. a GPT esetét. De ez nem hiba, nem elrontás, max. egyes buta készülékek, OS-ek hiányossága, mert egy normális, modern operációs rendszernél nyilván nem téma. + Még csak nem is rejtélyes pl. egy MBR/GPT, + az részben a felhasználó hiányossága is, ha nem tudja (megnézni), hogy mit állítod be, mi van a pendrive-on és mit kezel az adott készülék, OS...
A DiskPart clean all parancsa mindent töröl és teleírja 0-kkal a lemezt, vagyis az adatokat is véglegesen törli. Viszont egy újraparticionáláshoz elég rendszerint a clean parancs is, illetve utána a convert mbr, hogy biztosan MBR séma szerint legyen particionálva a pendrive (próbáltam már többször). Szóval azt sem kell bemesélni, hogy a Rufus használata után egy újraparticionáláshoz okvetlenül clean all parancs kell, mert ez sem igaz... Meg amúgy a programon belül is van lehetőség az újraparticionálásra, újraformázásra MBR alapon, vagyis DiskPart sem feltétlen szükséges hozzá.
Mint említve volt a clean all teleírja 0-kkal a célmeghajtót, olyan mint kb. egy lassú formázás, ami nyilván időigényes lehet. Ha pedig a pendrive is lassú (írási sebesség), akkor egy 8 GB-osnál nem feltétlen fog 1-2 perc alatt lefutni...
Ez az igazság!
-
RAiN91
őstag
válasz
Doky586 #4503 üzenetére
Igen! Clean parancs is meg volt, újra particionálás is többször. 2 Darab ilyen 8 gigás Sandisk-em van, mindegyikkel próbáltam.
DISKPART> clean ↵
DISKPART> create part primary size=4000 (hogy FAT-ra is lehessen formázni)
DISKPART> active ↵Van olyan, hogy offset, nálad is 1024kb, nálam is. Viszont a régi pendriven, amit felismer, ott 48kb ez az érték. Lehet ez a baja? (offsetet is meg lehet adni partíció létrehozásánál, de hiába adtam meg, ugyan úgy 1024 lett)
-
RAiN91
őstag
válasz
Doky586 #4499 üzenetére
Ez meg volt, de így sem lett jó.
FAT32 gyárilag a 8 gigás pendrivem, az autó is felismeri, csak most egy másik MP3 lejátszóval akarom össze hozni, ami csak a régi 2 Gigással megy (Ami csak simán FAT fájlrendszerű).
DISKPART-al megcsináltam, hogy sima FAT legyen a 8 gigás, de nem jó továbbra sem. -
godlada
csendes tag
-
grizlisandor
veterán
válasz
Doky586 #4275 üzenetére
Közben megtaláltam ezt diskpart(katt) dolgot logout bejegyzésként is, köszi. Megcsináltam, de még mindig "Warning: Only 15054 of 15055 MByte tested." van, elindítottam a h2testw-t, kíváncsi vagyok.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Doky586 #4271 üzenetére
(#4271) Doky586 & (#4272) King Unique:
Köszönöm, kapja a sima formázást és töltöm a h2testw-t.Szerk.: 5 év garanciát látok a gyártó oldalán, de ha befejezte a formázást, akkor lenézem a gyári számát a pendrive-nak és egyeztetek az oldallal(katt).
-
Fishor
senior tag
válasz
Doky586 #4257 üzenetére
Szia!
Egyébként igazad van. Mert elfelejtettem azt a tényt, hogy az előlapi panel is hátulról egy hosszabbítóval van bekötve. Tehát valóban a hosszabbítókkal van a probléma. Csak az a rossz, hogy a gép hátsó részébe eléggé nehézkes dugdosni a pendrivet. Egyébként mi lehet az oka, hogy ezek a hosszabbítós megoldások nem működnek 3.0 ként, úgy, hogy évekig nem volt egyáltalán probléma vele, és a wd külső vinyó meg simán megy róluk 3.0 ként?
De az is tény, hogy hátra dugva jónak (3.0) tűnik a pendrive. El tud fáradni egy hosszabbító, vagy a pendrivenek kopott meg a csatlakozója és a hosszabbítónak gyengébb a csatlakozása mint a hátsó dugónak, vagy mi lehet az oka? Természetesen 3.0 a kábel.Üdv: Fishor
-
-
GreenIT
tag
válasz
Doky586 #4099 üzenetére
Nem, kisfiu, egy normalis programtol azt varom, amit egy hdd tesztelo evtizedek ota megtesz:
teszteredmeny:
tipus / gyarto
gyari szam
brutto kapacitas
netto kapacitas
es ide johet a teszt eredmenye, ami jelenleg mindissze ennyi:
read sebesseg, write sebesseg(ha normalisabb lenne, kiirna a szektor szamot es meretet, stb.)
-
törölt tag
válasz
Doky586 #3980 üzenetére
Ha meg úgy csinálnánk, és úgy menne gallyra, akkor az lenne a baj.
Amúgy nekem nem is ment teljesen gallyra, csak totálisan zavaros az egész. Előbb elértem (részben külön particionáló programmal, sokadjára), hogy mindenhol normálisan látszódjon, ahogy kell, aztán kivettem-betettem, megint kezdődhet elölről ugyanaz a móka. Nem találom a megoldást.
-
Piftuka
veterán
válasz
Doky586 #3970 üzenetére
Az a helyzet, hogy a Medion/Maginon termékek a felhasználói visszajelzések alapján kifejezetten jó minőségűek voltak mindig.
Ahogyan említettem, az előző példány 5 évet kibírt nálam. A második vásárlással nem volt szerencsém, de ettől függetlenül a márkát nem írnám le.
Plusz ne tessék feledni a 3 év jótállást, és a problémamentes ügyintézést! Az nagy szó manapság!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Doky586 #3944 üzenetére
Azért egy ~8000-es (-16 GB, +8 GB) mínusznak hadd ne örüljek már... Csak tudnám, minek ajánlották akkor a Rufust, ha egyszerű copy-paste az egész.
------------------------------------------------
(#3945) PHM: Történhetett, csak nem tartom túl valószínűnek - de igazából mindegy is a végeredményt illetően.
-
qfm
őstag
válasz
Doky586 #3890 üzenetére
Konkrétan egy image-et akarnék másolni, nem annyira olvasható, ha tömörítem. Nem szívatásból írtam be, de ha nem lehetséges, annyi is elég lett volna.
Egyiken van 58.9gb tartalom, másik 58.8gb méretű formázva (nyilván az 1000-es szorzó miatt), byte szinten 73mb az eltérés a tartalom, és a cél tárhely között.
Az alapelképzelés egyébként az volt, hogy esetleg nem a memória teljes kapacitása van formázva, vagy a sima windows formázó nem elég hatékonyan foglalta le a területet. Ezért gondoltam formázó eszközre. Mint a kínaiak mikor túlméretezik a chipet, csak én a valódi kapacitást szerettem volna kihasználni, ha nincs.
-
Roland8622
aktív tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Doky586 #3801 üzenetére
Szerintem pedig pofon egyszerű,King Unique is megértette,de leegyszeűsítem...van egy Silicon Power B50/32gb-s pendrive ami átlag 7-9mb/s-al ír saját magára a gyártó álltal feltüntetett 25mb/s-al eltérően.A hiba független op.rendszertől,pc-től,tök mindegy,hogy usb2 avagy usb3-ra van kötve és tök mindegy az usb csatoló elhelyezkedése is(előlapi,hátlapi).
Attól is független,hogy 500 avagy 1000 mb és a milibitek amiket említesz na az nem az én szüleményem (alapértelmezett egység a windowson belül a MegaByte/secundum kb. ezer éve).
A teszrről ugyan tehetnék be normál méretet (ha ez segít eskü megoldom),de mint fent említettem nem az a bajom,hogy a tesztprogramban nem hozza a számokat,hanem egy sima 1gb-s (Gigabyte,hogy ne legyen félreértés)-os mkv,avi,stb (több féle formátumú és méretű videó fájlal tesztelve)...fájlt sem hajlandó a gyártó által megadott sebességen felmásolni az említett pendrive-ra (kb 3-3.5x lassabban hajlandó csak erre).
Tehát a kérdés továbbra is adott (lehet e ez garanciális probléma,esetleg csak a gyártó hazudozik). -
RoSSo3
senior tag
válasz
Doky586 #3705 üzenetére
Milyen TV-d van? Én még sosem találkoztam ilyen funkcióval. Megjelenik az Input opció, ott ki tudom választani, hogy HDMI, USB stb. De mikor kilépek a filmnézés után, nem látok olyan opciót, hogy leválasztás.
Gondolom, hogy én okozom a hibát - ezt beláttam, ezért fordultam Hozzátok segítségért
-
mckay
aktív tag
válasz
Doky586 #3610 üzenetére
De amúgy nincs bajom ezzel a pendrive-val, napi szinten dolgozom vele egy éve, elég gyors.
És mióta tartózkodtam a párhuzamos másolástól, azóta hibátlan is.
Csak most már megint véletlenül rákattintottam egy újabb másolásra, amíg az előző nem végzett, és ebbe már megint belemurdált.
Ez nem biztos hogy így van minden pendrive-val... -
kezdosql
tag
válasz
Doky586 #3513 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem a rejtett fajlokra.
Ha chkdsk-t futtatsz es megnezed utana a reszleteket, legalul lathatod a listat es ott szepen kozli, hogy a lefoglalt helyen hany fajl es hany index fajl van, amik lathatatlanok.
Igy most mar kezdem erteni, hogyan lehet latszolag teljesen ures pendrajv vagy hdd is virussal vagy kemprogrammal felrtozott.
-
John Rose
aktív tag
válasz
Doky586 #3425 üzenetére
Köszi!
Találtam egy Aida64 tesztleírást és annak alapján megpróbálom "rendbe tenni". -
King Unique
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magisk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest