Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

• István0925

csendes tag

Sziasztok!

Igazából amiért nyitottam ezt a témát, az az, hogy szeretném minél több ember véleményét kikérdezni a következőről.
    Szeretném, ha lehet idén fejleszteni a PC-met mert már eléggé öreg és sokszor azt érzem, hogy FPS droppom is van 1-1 játékban. Persze ez nem feltétlenül csak a PC problémája, hiszen lehet a játék is optimalizálatlan, de biztos, hogy hozzájárul.
    Jelenlegi config.: CPU: Intel i5 8600K 3.6 GHz LGA-1155
    Alaplap.: Gigabyte Aorus Gaming K3 Z370
    RAM: Corsair DDR4 Vengeance (3000) CAS 15-17-17-35 XMP 2.0
    VGA: Geforce RTX 4070
    TÁP: Be quiet! Pure Power 11FM 850w ( Másfél éves )
    Na most ebből a 4070 az Szeptember 12-én lesz 1 éves, mert az elődje egy RTX 2080 Super feladta.
    Ha nem így lett volna, nem igazán akarnám lecserélni. De mint látható, a CPU az eléggé nem mai darab és megnéztem 1-2 bottleneck calculator oldat, és HA lehet nekik hinni akkor min 38 - 50 %- os bottleneck van jelen. Ami eléggé gáz. :/ :) Csak infó, full HD-ban játszom, annyit tud a monitor. AOC 144 Hz Full HD.

Erre szeretnék váltani:

CPU: Intel 14 Core i5 14600K Raptor Lake Refresh
    Alaplap.: MSI Intel MAG Z790 TOMAHAWK WIFI DDR5 ATX Motherboard
    RAM: Corsair Vengeance Black 32GB 6000MHz DDR5 Memory Kit ( 2x16GB )
    VGA: Marad!! Geforce RTX 4070
    TÁP: MARAD!! Be quiet! Pure Power 11FM 850w
    Kérlek írjátok le a véleményeteket, hogy ha valamiben nem értetek egyet, akkor miért. Azt olvastam, hogy a 13-14. genes CPU-al volt valami micro kód probléma. Nem tudom , hogy PL az megoldódott e vagy sem. Valamilyen fokon ezért is kérem ki a véleményeteket. Arra meg szeretnék kérni minden AMD szerelmest, és amúgy egyben mindenkit hogy csak akkor szóljon hozzá, ha kulturáltan tudja azt megtenni. Elfogadom és megértem, hogy olykor jobb / olcsóbb az AMD, de mivel sosem volt és abszolút vakon vagyok vele, ezért nem szeretnék most kísérletezni. Előre is köszi mindenkinek!! Ja és ha valaki tud ajánlani egy jó és megbízható CPU AIR Coolert az újabb confighoz az is jöhet. KÖSZI!!!!

Aktív témák