- Hivatalos: feladja a OnePlus Európában és Észak-Amerikában
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Bekábelezi Magyarországot a Yettel
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hieronymus
veterán
Sőt, sokkal jobb is lehet. Ha egy kicsit "túlpolírozod" eladható UFO/UAP fényképező objektívnek.
Kis szerencsével minden képen sikerül majd megörökíteni azonosítatlan repülő tárgyat vagy jelenséget.
Ha egyetlen képet lehoz a nemzetközi sajtó, a jogdíjakból komplett fényképezőgép készletet lehet venni.
-
hcl
titán
Valóban. De ez rosszabb már nem lesz

-
Eke
csendes tag
Azzal nem próbálkoznék...Simán elcseszed a görbületet, s már halott is az optika. Nem véletlenűl polírozzák az optikai lencséket szurok tárcsán, cérium, vagy titán oxiddal. S, folyton ellenőrizni kell a lencse "jóságát" optikai próbákkal, amihez pontos műszerek kellenek...
-
mentor_4
tag
általánosságban igaz... de azért a régiek között is van precíz, kimért, karakter nélküli, főleg a felsőbb kategóriában
és az újak között is van karakteres -
hcl
titán
Hűha. Ezt aztán törölgették
Ideje kipróbálni a házi prakitkákat is. Most rendeltem én is üvegpolírozó port. Veszteni való már úgy sincs

Mesélj csak, hogyan is működik az a por...?
Köszi

-
balazs1022
őstag
@Total90 : Igen, van, amikor az kell, hogy ne legyen annyira tökéletes a kép, ez igaz. Nincs ezzel baj, csak nem sok olyat fotózok, amihez ez kellene; és pl. a 20mm-es (újszerű
) Flektogonnal is az a bajom, hogy minek használjam, amikor borotvaéles képet ad, ugyanott vagyok a 17-70 Sigmával

Ez az 50mm 1,8 dolog is olyan, hogy alig használok ilyen gyújtótávolságot (80mm és 100, mert APS-C és m4/3 vázaim vannak).
@balazs1022 :

Sajnos a képe is elég homályos.
Hűha. Ezt aztán törölgették
Ideje kipróbálni a házi prakitkákat is. Most rendeltem én is üvegpolírozó port. Veszteni való már úgy sincs

-
hcl
titán
@Total90 : Igen, van, amikor az kell, hogy ne legyen annyira tökéletes a kép, ez igaz. Nincs ezzel baj, csak nem sok olyat fotózok, amihez ez kellene; és pl. a 20mm-es (újszerű
) Flektogonnal is az a bajom, hogy minek használjam, amikor borotvaéles képet ad, ugyanott vagyok a 17-70 Sigmával

Ez az 50mm 1,8 dolog is olyan, hogy alig használok ilyen gyújtótávolságot (80mm és 100, mert APS-C és m4/3 vázaim vannak).
@balazs1022 :

Sajnos a képe is elég homályos.
-
total90
támogató
-
balazs1022
őstag
Teszel be képet? Kíváncsivá tettél

-
hcl
titán
-
total90
támogató
Szép munka... a boké meg OMG
-
hcl
titán
Tudom miről beszélsz. Egy jó párat én is megmentetem már. Az egyik leglutribb ez a Sonnar volt: A hírdetésben csak annyi volt, hogy nem lehet összerakni, gombás is és a rekeszek sem működnek. De elvileg minden alkatrésze megvan. És nem is volt anynira olcsó.
A hírdetés képe:
És ez lett belőle:
Szerencsére sikertörténet lett a vége. Ez az egyik kedvenc objektívem is.
Egyébként a Helios-okat ne írd le. Tök jó kis obik és nagyon egyszerű a felépítésük. Nekem volt, hogy 4 db is volt egyszerre, olyan olcsón lehetett hozzájutni. Pár ezerért újszerűeket lehetett kifogni.
Szerintem próbáld meg feléleszteni 
Én is megpróbáltam volna, de valószínű nem lett volna siker

A Heliosból a konkrét darab katasztrófa, értsd, rossz állapotú. Működget, de a frontlencsét mintha smirglizték volna
Nem sok értelme lenne, de lehet nekilátok egyszer.
Amúgy mint objektív, semmi bajom velük. -
balazs1022
őstag
Tudom miről beszélsz. Egy jó párat én is megmentetem már. Az egyik leglutribb ez a Sonnar volt: A hírdetésben csak annyi volt, hogy nem lehet összerakni, gombás is és a rekeszek sem működnek. De elvileg minden alkatrésze megvan. És nem is volt anynira olcsó.
A hírdetés képe:
És ez lett belőle:
Szerencsére sikertörténet lett a vége. Ez az egyik kedvenc objektívem is.
Egyébként a Helios-okat ne írd le. Tök jó kis obik és nagyon egyszerű a felépítésük. Nekem volt, hogy 4 db is volt egyszerre, olyan olcsón lehetett hozzájutni. Pár ezerért újszerűeket lehetett kifogni.
Szerintem próbáld meg feléleszteni 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Call of Duty: Modern Warfare 4 (2026)
- Hivatalos: feladja a OnePlus Európában és Észak-Amerikában
- Honda topik
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 11
- Lexus, Toyota topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G4 13,3" HD / i5-7200U / 8GB DDR4 / 256GB SSD / W11/ Számla / Garancia
- HP 250 G6 15,6" HD / i5-7200U / 8GB DDR4 / 256GB SSD / W11 / Számla / Garancia
- Gamer laptop MSI Thin 15 i5-12450H RTX 3050 16GB RAM
- AI-alapú sportfogadási elemzések - adatvezérelt tippek bankroll-kezeléssel
- Budget Gamer PC! I7-6800K/ GTX1080/32GB RAM
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- 4db GAINWARD RTX 4090 Phantom HŰTÉS!
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 81%
- OnePlus Nord CE3 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max