Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
ennyit nem ér a téma, de sztem tökmindegy ki írja, a ph-n jelenik meg, így a ph-t minősíti.
véleményem elmondtam, neked nem tetszik, értem. a használt árat azért dobtam be, mert mutatja hogy annyira elavult ház volt már 2024-ben is, hogy kb csak a 3 Noctua miatt vették meg, max 5000 ft volt maga a ház értéke az adásvételben.
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
(Reakció ez #29-re is. Áttételesen.)
Azt mondod, hogy tisztában vagy a rovattal, de a szavaid alapján mégsem. Rendszeresen felmerül az a nézet itt, a cikk fórumában, hogy 'dehát a ph! hogy ajánl már ilyent meg olyant'. NEM A PH! AJÁNLJA! Ez a cikk egy reklámcikk az oldalt támogatók ajánlataival! Annyi köze van a ph!-hez, hogy itt jelenik meg, és hogy Synth írja hozzá a felvezetőket, hogy ne csak egy száraz felsorolás legyen. Ennyi! Minden másért az adott webbolt a felelős! Az akciós termékért is, meg az általa, a saját boltjában éppen 'akciós' árért is!
Az meg, hogy a gyártó mit gyárt, megint csak egy másik téma, nem a ph!-hez kapcsolódik. Ha a Thermaltake úgy gondolja, hogy nem avult el a modell még 10+ év után sem (mert még mindig gyártják - vélhetően, mert még mindig van piaca), akkor ehhez meg pláne semmi köze a ph!-nek, vagy az ezt a modellt áruló boltnak. Ha neked nem kell, ne vedd meg; ha nem tetszik, nyugodtan mondd el róla a véleményed (hiszen ezek a fórumtémák erre vannak), de ne az oldalt hibáztasd (vagy a boltot, amelyik árulja ezt a terméket és még akciózza is)!(És ne akarjuk már összehasonlítani egy új termék árát egy használtéval, mert nem ugyanaz. Illetve ne akarjuk már összehasonlítani a reklámozók árait egy másik bolt áraival, mert az sem ugyanaz! Egy Spar-os újságban sem fognak Auchan-os árakat írni, mert az a Spar-os termékek reklámozására van. Akkor is, ha drágább, mint szinte mindenhol máshol. Mégsem megy oda senki kiverni a hisztit, hogy 'hogy képzelik, mert mindenhol máshol olcsóbb, még akció nélkül is - itt meg milyen árak vannak már'.)
Szerk.: Még egy utolsó gondolat a termékről (bár ennek részleteit már írtam feljebb, de most összeszedve): ha valaki kockaházat szeretne, akkor nem nagyon van versenytárs (mert a kockaházaknak is vannak előnyei - annak ellenére, hogy van hátránya is, amelyből az egyik, hogy a fizikai kiterjedése alapból nagyobb a 'vékony'-házakkal szemben, de legalább nem kell hozzá speciális kis tápokat nézni, hanem az ATX-esek is jók bele). A TT kiadott egy felújított verziót (a Core X1-et), illetve a Chieftec-nek vannak még kis kocka házai (náluk is vannak még most is kapható őskövületek, pl, az ITX-es CN-01B-OP, vagy a mATX-es CI-01B-OP és CI-02B-OP (főleg a kis meg a nagy bővítőhelyekkel a fronton) - holott náluk is van 'felújított' verzió is, pl. a mATX-es GM-02B-OP), aztán szinte csak ennyi. Nagyon rétegtermék, ezért nagyon kevesen veszik, így nem ölnek bele sok pénzt a fejlesztésekbe a gyártók. Aki ilyen terméket keres, annak ez is jó alternatíva lehet; akinek meg nem jó alternatíva, az meg nem ilyent keres.
-
zsirfecske
addikt
tisztában vagyok a rovattal, tizensok éve olvasom, épp ezért nem értem hogy lehet egy 10+ éve megjelent, mára már teljesen elavult házat hardverajánlóba betenni, ami ráadásul drágább mint a piacon lévő mai társai.
rossz példával ez olyan mint 2025-ben mobilarénéra kitenni egy nexus 6p ajánlót mikor pixel 10-nél járunk vagy egy i5-6500 procit a core ultrák korában. persze ezeket már rég nem kapni újonnan, ellenben egy pc háznak lehet sokkal nagyobb életciklusa, ezt értem. de hogy a szerző oda se írja, hogy egy ennyire régi házról van szó? nagyrészt azért friss hardverekről szól a rovat szerintem, úgy van értelme. az akciós régebbi cuccok persze kivétel lehetnek ahogy írod, de egy 2014 végén 40.99 USD-ért megjelent házra 2025-ben 26 400 ft-os "akciót" promotálni bárminemű megjegyzés nélkül azért minimum fura

de ne vesszünk össze ezen, csak megláttam és mivel bő egy éve 15 000 ft-ért adtam el 3 Noctua redux ventivel együtt az enyémet, eléggé meglepett hogy itt látom viszont újként, ennyiért a típust.
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ebbe az ajánlóba nem ÚJKÉNT kérülnek fel a cuccok, hanem AKCIÓNKÉNT. Ha valami akciós az oldalt szponzoráló boltokban, akkor bekerül(het). És az is akció, ha végkiárusításként viszik lejjebb egy termék árát, hogy 'vigyék már el ezt is innen'. És igen, lehet, hogy más boltokban valami még olcsóbb; de mivel az nem szponzorálja a ph-t, így azok árait nem veszik figyelembe, azoktól nem emelnek ki semmi terméket (akár akciós, akár nem).
Valahogy mintha hiába írnának bevezetőt, hiába magyaráznánk el, hogy ez a heti cikk mire is van, valahogy mindig van, aki átsiklik felette.
-
zsirfecske
addikt
igen, várom az árat, ha az is bőven 30k alatt marad, akkor nagyon jó alternatíva pl. egy Lian Li Dan A3-mal szemben!
Core V1-hez visszatérve, annyira érthetetlen hogy újként ajánlóba kerül 26k-ért 2025-ben, főleg, hogy a CH160-at pl én legutóbb 19k-ért csíptem meg boltból.
-
Sundesz
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Jön a CH160 Plus is, ami kicsivel nagyobb a simánál, de mATX lap is belemegy majd.
-
zsirfecske
addikt
pl a Deepcool CH160 olcsóbb és mérföldekkel jobb ma. volt pár évig TT Core V1-em, már akkor is használtan vettem, szerettem de a VGA-ból 6700XT ref fért be max kihasználva, a hátsó két 80mm venti sajnos kevés volt a max 92mm ventis procihűtő mellé is. modoltam is pedig az oldallapokat, mesh-re cseréltem az ablakot és a VGA felett is megfúrtam. elöl 200mm noctua ventivel is próbálkoztam, el lehetett játszogatni vele, de inkább csak kalandoroknak. az ATX táp és a vízszintesen fekvő ITX lap mondjuk király volt.
szóval 2025-ben még véletlenül se vegye meg senki, főleg ne újonnan, ennyiért

pár fotó, full noctua kiépítésekben:

-
Csandi
addikt
válasz
Krugszvele
üzenetére
-
válasz
Krugszvele
üzenetére
Amire reagáltál hozzászólás, az azért íródott, mert a kolléga meg pont azzal nem volt kibékülve, hogy ... (idézem #6-ból): "a TT háznak illene kompatibilisnek lenni a 30+ cm hosszú tartományban játszó VGA-kkal is." Vagyis az ajánlásom és a reakcióm erre a hozzászólásra ment, nem a tiédre (és megmutatja, hogy igenis van létjogosultsága a miniITX + erős (így hosszú) VGA kombónak is). Arra mást írtam.

-
Csandi
addikt
válasz
Krugszvele
üzenetére
Egyáltalán nem “egyértelmű” hogy egy mini-itx gépbe nem raksz videókártyát.
Volt nekem is mini-itx gépem még 3070-el is, most meg az egyik legnépszerűbb a FormD T1, amibe 5090-et is simán rakhatsz. -
pengwin
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez a "visszanyeri az árát esportban" kb. annyira valószínű, mint a lottó ötös.
#17 Krugszvele
Az igazán apró (és emiatt kényszerből minimalista) ITX konfig egy rétegigény az ITX-en belül is. Szerintem olyan az ITX, mint a notebook: a vásárlók döntő többsége nem azért veszi, mert tényleg erre van szüksége. -
Krugszvele
senior tag
mini itx gépet építek, akkor teljesen természetes, hogy nem teszek bele külön vga-t, hiszen pont azért építek mini gépet, hogy kicsi legyen.
Ebben az esetben egy ekkora óriási ház, ami ráadául kocka alakú, sehová sem fér el jól, még külön öntökönlövés.
pont a mini itx lényege veszik el az egésszel.De valamiért a gyártó gyártja, az emberek meg veszik, így megvan a közönsége! Egészségükre!
[link]
Ez mondjuk 17.5 helyett 9.5 centi mély, máris előny. De van ennél kisebb is! -
Mr.Csizmás
titán
válasz
CriticalHit
üzenetére
32k pollinggal aki ilyet vesz, az vagy visszanyeri az árát esportban, vagy gazdag hobbista.
-
pengwin
addikt
Arra kell figyelni, hogy gyárilag lehet nem jók a BIOS beállítások windows telepítéshez, meg mivel AMD-s laptop így lehet nem lesz WiFi-d telepítés közben és első boot után. Egyébként simán felrakható rá - elvégre a gyártó is árulja Windows-zal.
Mellesleg meglepően egyszerű egy olyan telepítőlemezt összerakni amibe bele lehet előre rakni a drivereket, hogy minden működjön már a telepítés alatt is. Csak kell hozzá egy másik Windows-os PC, de minden szükséges eszköz és driver ingyen letölthető a picipuhától meg a notigyártótól.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Pont ezen akadtam ki én is.....
szerk:
Sundesz: OK, köszi
-
tibaimp
nagyúr
Egy FreeDOS-os laposra, fel lehet telepíteni Win11-et, úgy általában vannak megfelelő driverek, VGA, chipset az OK, de ilyen "különlegesebb, pl.: bluetooth, bill spec gombok, wifi, stb?
-
Sundesz
addikt
Ez a Thermaltake Core V1 ház kb. 10 éves és akkor sem volt túl vonzó kialakítású és megjelenésű. Azóta sokkal jobb ITX házak jelentek és jellenek meg, akár ilyen árban is. Szóval nem értem mit keres itt.
-
Én azt nem értem egy közel 400 ezres laptopba miért csak 720p-s kamera van, mikor már egy kaputelefonban is jobbat találni, vagy akár egy dzsunka kínai telóban is.
-
Kappantyú
kezdő
Nekem az RTX 5070 bejövős!
-
Az itt akciózott TT házikó már nagyon nem egy mai darab (a hivatalos oldalukon már nem is érhető el - sőt, a Logout-on egy 10 éves írás van 'róla': link). Így talán nem nagyon róható fel hibaként, hogy max. csak 285mm-es VGA fér bele (mondjuk a "316 mm mély" háznál nem is igen várnék csodát).
Viszont a 'mai' házaik között van olyan, amiben ez sem limitáció. Ott van pl. a hagyományos kinézetű TR 100 Mini (360mm-es VGA is belerakható a miniITX-es alaplap mellé), de a kockaházaknál is van elérhető alternatíva, pl. a Core X1 (ebbe akár a 400mm-es videokártya is belemehet).
(Én mostanában kezdtem el nézelődni ilyen irányban, mert egy kockaházat szeretnék belakni egy új géppel, de jelenleg csak TT vagy Chieftec házakat dobott fel a kereső. Vagyis nem nagyon találtam alternatívát sem ellene.) -
vaakuum
addikt
Szerintem a TT háznak illene kompatibilisnek lenni a 30+ cm hosszú tartományban játszó VGA-kkal is. Sajnálatos, legutóbb is ezen bukott el nálam.
-
CriticalHit
addikt
Amikor azt olvasom, hogy "a jó ár/érték arányáról ismert ATX, továbbá a hobbisták köreiben népszerű Qwertykeys közös megoldására" és azt látom, hogy az ára 107 990-ft leesik az állam.
-
válasz
Krugszvele
üzenetére
Az ATX-esekhez képest.

Egyébként a kockaházakra alapból ezt szokás mondani, akkor is, ha nagyobb, mint egy -egy speciális kis házikó.A kocka mívolta és a bele rakható alaplap mérete már kijelöl egy alap méretet (hiszen ezekben vízszintesen építkezhetsz, nem 'fektetve' lakod be a házat), így kockaházként eleve nagyobb méretei lesznek, mint egy speciális kis megoldásé. Ráadásul itt speciálisan még a tápnak is külön része van, így van esély a rendes szellőzésre is (ellenben a kis, vékony mini-ITX-es megoldásokhoz képest).
-
ggbuffon1897
őstag
Ha miniitx haz kellene biztos nem ezt vennem.
-
Csandi
addikt
válasz
Krugszvele
üzenetére
22.6 liter, szerintem még belefér az SFFPC kritériumaiba.
-
Krugszvele
senior tag
Ez a mini itx ház egy batár állat méretű, mitől kompakt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 4
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15s Gen2 i7-11850H, 16RAM/512SSD/NVIDIA T500/FULLHD IPS, üzleti mobil munkaállomás
- Lenovo Thinkpad T450S, 14" HD+ kijelző, I5-5200U CPU, 12GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Slot1 alaplap Pentium III processzorral, rammal
- ASUS TUF Z390-PLUS GAMING Eladó!
- Akciós áron, Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 - 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelző, Yoga funkció, Toll
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Más meg csak azzal eszi meg.