Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba951
veterán
adattípisukkal helyesen: adattípusokkal
-
devast
addikt
Szerintem azért vonják össze, hogy pár év múlva majd újra szétválaszthassák. Megy a munka, dolgoznak az emberek náluk, termelik a gdp-t, gödröt ásnak, majd betemetik....
Aki belinkel egy releváns xkcd-t annak plusz pacsi jár.[ Szerkesztve ]
-
Watchdog
aktív tag
Most akkor lesz egy univerzális GPU/NPU, vagy külön GPU és NPU egymás mellett, csak éppen egyformák?
-
tibaimp
nagyúr
Pont ezt akartam kérdezni! Mert akkor most az AMD arra felé megy, hogy tulajdonképpen minden eladott VGA egyben AI gyorsító is legyen "hivatalosan" is, ahogyan az az MS-nek is tetszik a Copilot-hoz?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
félisten
Ezt rövid távon nem kötik az orrunkra.
Szerintem valami olyasmi lesz, mint a Zen arch, van belőle Mobil (monolitikus), Desktop (Chiplet) és Szerver (Chiplet, a desktoppal azonos CCD-kből felépítve).
Az alap ugyanaz, de különféle körítés.A csúcs AI gyorsításra szánt megoldások megkapják a legdrágább aktuális HBM memóriát, sokat, a desktop megoldások kapnak valami GDDR8 VRAM-ot, míg az integrált megoldások meg a rendszer RAM-ból fognak táplálkozni (esetleg a Chiplet mellé/fölé rakot RAM-ból).
De mind azonos archra épül, nem lesz RDNA meg CDNA, nem lesz dedikált NPU chip és így tovább.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Nvidia már rég megtette ezt amire most készül az AMD, nem ők fogják követni őket ebben hanem pont fordítva.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
tibaimp
nagyúr
tasiadam, KROK640: Az MS nem csak a VGA-t szeretné kicseréltetni az emberekkel, hanem a komplett gépet, termelve így pár 100 millió e-hulladékot! Erre gondolok: Mesterségesen kötne az NPU-hoz bizonyos funkciókat a Microsoft
Nem is értem amúgy, ez hol zöld... ez jó így...Na, nekem ezért nem lesz "Ai gépem"...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tasiadam
veterán
-
Pöttön
őstag
A jelenleg kapható hardverekben is van már ai gyorsító nem?
Procik terén Am4-ben (5000-es széria) talán nincs (javítsatok ki ha tévedek) am5-ben tudtommal már van.
Az intel passz, már rég nem követem. (12-gen-től nem tetszik az irány amit felvettek)
VGA terén amd rx7000-es szériában mint ha lenne már valami ai feature.
NV-t szintén nem vágom, de valószínűnek tartom hogy itt is van már valami ai gyorsítós cucc.Csak azért kérdezem, hogy ha az ember totál ai gyorsítás mentes gépet akar magának, akkor már a most kapható modern hardverek is kiesenek a választékból nem?
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
hapakj
senior tag
nvidia volt az első kb Minden RTX-be van már a Geforce RTX 2060-ban is 40-50 TOPS-os gyorsításra képes. (2019) Szóval már megfelelne az MS követelményeinek, ha engedné rajta a működést (lehet a RAM mondjuk kevés lenne).
Amúgy találtam cikket, hogy MS NVidia mintha egyezkedne az AI funkciók engedélyezésén. [link] [link]Szokás szerint AMD, meg Intel van lemaradva
-
hapakj
senior tag
úgy tudom nem. RX7000-ben van valami tudtommal.
Persze azt hogy tudja az ilyen érdekes kérdés. RX6000 is meg tudja oldani nyers erőből, ha kell. Itt az a kérdés, van-e valami fix funkciós hw ami besegít. nVidia-ba ugye Tensor core-ok vannak.
Hja RX7000-nél emlegetnek AI acceleratorokat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen