Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
dmc
aktív tag
Én nem értem ezt az egészet.
A programcsomagok közül ki akartam próbálni a roundcube emailos csomagot de sehol se találom meg nem is tudom letölteni.
Egyszer lejött próbálgattam is de újra telepítettem mindent most meg nem találom sehol se.
Ilyenkor mit lehet tenni? -
Grawens
senior tag
-
ulveczkii
tag
Sziasztok.Tegnap próbából feltelepítettem az 0.5-t i386-os platformra. De egyszerűen nem találok rá transmissiont. Létezik egyáltalán 0.5.38 alá i386-os transmission? Vagy rakjak egy 0.4et? Próbáltma az extra pluginok telepítését is de nem akart működni. Köszi
-
adamka16
őstag
válasz
üzenetére
Na igen.. szünetmentes se ártana alá, még ha kisebb akkor is. Mert nincs nagy fogyasztása a gépnek, szerintem max 30-40w jelenleg, szóval egy alapabb szünetmentes is elég kell hogy legyen hozzá. Lehet hogy a tápegység részén kéne előbb fejlesztenem, háttértárat pedig majd a következő lépésbe. (codegen vagy valami noname táp meg szünetmentesem sincs).
Még szerencse, hogy felhívtad erre a figyelmem.
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mostani NAS-omat szeretném egy kicsit feltuningolni egy kis tárhelyel, viszont szeretném a fontosabb cuccaimat is ide menteni meg egy külső merevlemezre is (ez még változhat). Lénye g a lányeg, hogy adott egy Foxconn D52S alaplap Atom 525 4HT maggal meg 1 gb ddr-es memória. Most arra gondoltam, hogy ha anyagiak engedik, szeretnék kialakítani egy raid tömböt ezen a NAS-on, pontosabban egy raid 1-et. Mivel szoftveresen tudnám csak megoldani ezt a tömbböt, tapasztalataitok alapján elbírná-e ez a konfiguráció a raidet, vagy inkább ne is erőltessem?
Nas-on futó rendszer természetesen OMV, transmission klienssel, ftp szerverrel, webszerverrel - ezeket kellene ellátnia meg ugye gigabit sebesség közelében szeretnék mindenképp lenni olvasáskor. -
dmc
aktív tag
Ez már érdekes nem tudok innen frissíteni semmit se:
Pluginok
Se SSH n se sehogy időtűlépést jelez.
Valakinek valami ötlet? -
zsolt501
nagyúr
Egy kérdés, konkrétan nem szervesen ide tartozik, de mivel ezen a rendszeren fut ezért először itt kérdezném meg.
Nos a problémám a következő, mégpedig, hogy a Transmission a torrent fájlokat hol tárolja, itt nem a letöltött anyagokra gondolok, hanem magára a torrentfájlra.
Az utorentnél és a deluge esetén tudtam hogy azokat merre találom, de itt passzolok, egyszerűen nem találom. -
dmc
aktív tag
Hm valami gond lehet mert nem tudok semmit se frissíteni a szerveren a pluginokat meg telepíteni se tudom.
Próbáltam SSH n is sehogy se tud csatlakozni a szerverhez időtűlépésre panaszkodik.
Valakinél volt már ilyen probléma?
Virtualboxon fut net az van. -
hopkinss
csendes tag
ezek megtörténtek minden szolgáltatás le lett állítva és mégis fogja a HDD-t.
közbe megoldottam csak máshogy...
betettem egy másik HDD-t és azt jelöltem ki a torrentnek és így már nem lett foglalt le lehetett csatolni...
de szerintem kell lennie valami más megoldásnak is.... -
hopkinss
csendes tag
Sziasztok!
OMV 0.5.35 ver telepítve, szépen működik torrent file megosztás stb. a benne lévő HDD-t szeretném lecsatolni de foglaltnak jelzi, mindenhonnan leválasztottam már de a BitTorrent megosztott mapájából hogy tudom kivenni az aktuális elérési utat? Üreset nem enged beírni és amíg az bent van nem tudom a HDD foglaltságát megszüntetni.
-
siti
őstag
válasz
Grawens
üzenetére
hasonló az eset nálam is, de csak 32 biten, gui 10-15mp mire belép, néha hiba üzent a gui-n, de másolásnál nem tapasztaltam problémát. nálam egy intel atom van SSD-vel megtoldva és rátudtam hogy ennyit tud. de inkább arra gyanakszom, hogy kár volt minden plugint felrakni, mert nem használom mindet.
-
Grawens
senior tag
0.5 telepítéséhez az "openmediavault_0.5.0.24_amd64.iso"-t, 0.4 telepítéséhez pedig az "openmediavault_0.4.32_amd64.iso"-t használtam.
Volt egy kis időm itt a cégnél is feldobtam a laptora virtualboxban a 0.5-öt, itt is ugyan az a szitu.
Telepítéskor és azt követően nem változtattam meg semmit, mindent ugyan úgy csináltam, mint a 0.4-es installálásakor.
Igazából a 0.4-es számomra több mint tökéletes, csak a jelenség okára szeretnék rájönni, hátha valaki ugyanígy belefut ezekbe a hibákba és esetlegesen megoldást jelentene számára.
-
Grawens
senior tag
Valami nagyon nem stimmel ezzel a 0.5-ös verzióval. A saját NAS-om után feltelepítettem egy másik konfigra is, amely a következőket tartalmazza:
- GIB GA-Z87N-WIFI
- i5 4670
- 2x Corsair DDR3-RAM 4GB PC3-12800
- A-Data SP600 32GB (Rendszer számára)
- 3x WD AV-GP 4TB 64MB
Feltelepítést után az első frissítést követően, ugyanolyan lagymatag lett mint a saját NAS-omon. 15mp-es login, sőt.. a winyókra történő másoláskor meg-megállt az átvitel, olyan akadozásszerűen. Ezt produkálta SMB és FTP alatt is! FUCK! (Kevés neki a vas?
)
Mint mindegy alapon bepróbáltam ezen is a 0.4-es verziót. A változás radikális volt a 0.5-ös verzióhoz képest, természetesen pozitív irányban. Azonnali login, stabil írás olvasás, és nincsenek idegesítő hibaüzenetek sem a GUI felületén lépkedve.
Kövezzenek meg, de az eddigi tapasztalataim a 0.5-ös rendszerrel kapcsolatban (2db gép + virtualbox) elég negatívak, és nem hinném, hogy a fejlesztések jó irányban haladnának.
-
lovi27
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Azt azért mindig szem előtt kell tartani, hogy ezt szabadidejükben, hobbiból csinálják, és ingyen adják a tudásukat. Több nemzetiségű fiatalok, akik lehet, hogy soha nem is találkoztak személyesen egymással. Nem elit körülmények között dolgozó, jól fizetett programozókról besszélünk. Pedig tudásuk semmiben sem marad el tőlük. Ezért én becsülöm őket.
De konkrétan. Ha hiba van vagy elakad valaki, a fórumukon mindig van 2-3 szakértő, akik azonnal segítenek. Ha tényleg hiba volt, 2-3 napon belül kint a javítás. Szóval, ez egyáltalán nem lassú. De az esetek döntő többségében a tudás hiánya, a figyelmetlenség, a tájékozatlanság miatt nem működik valami.
Hogy az újdonságok milyen gyorsan jönnek ki, ez már más kérdés. De lehet ütemezni, határidőt betartani, ha holnap bármelyikőjük mondhatja, hogy sajnálom, de nem tudom tovább csinálni? Ki veszi át a munkáját? Nem könnyű kérdések ezek.
A Transmissiont úgy vettem észre már nem nagyon kell frissíteni, nem mai darab, hacsak valaki nem talál valami hibát benne. Ha gondod van vele kérdezd meg, biztos segít valaki.
-
Grawens
senior tag
Sajnos csak ilyen nyakatekerten akart működni ezzel a 0.5-el. Ez volt a legelső dolog amit kipróbáltam (általad linkelt kép), nem törölte, de a rendszernaplóba "Fail"-t jegyzett be óránként.
Már 2x megszopatott ez a 0.5-ös rendszer, meg is bántam, hogy leváltottam a 0.4-est, de nem variáltam tovább, most visszatettem. Minden gondom elszállt a 0.4-el.
A 0.5-el másodjára jött elő ok nélkül a következő hibaüzenet úgy, hangsúlyozom úgy, hogy előzőleg nem állítottam semmit, csak egy kilépés és belépés történt.
Error #0:
exception 'Exception' with message 'Failed to open file js/omv/WorkspaceManager.js.' in /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc:38
Rendszerlemeznek egy 40GB IDE Maxtort használok OMV alatt 65MB/s viszont most 0.4-el 1-2mp a login.
Szerk: No ez érdekes... Laptopon virtualboxban is lefrissítve a 0.5 15-20mp.

-
lovi27
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Ez még nem teljesen az új kernel, az majd csak a v0.6-ban jelenik meg először.
Ez "csak" a backport rész, amit ha jól emlékszem úgy magyarázott a fejlesztő srác, hogy a jobb periféria kezelés miatt tették elérhetővé. De ha nincs gondod velük, akkor ráérsz megvárni, míg megjelenik a v0.6. Persze, nyugodtan ki is lehet próbálni, működnie kell neki. -
lovi27
addikt
válasz
Grawens
üzenetére
Kicsit nyakatekert módon oldottad meg. Egyszerűen csak a két parancsot be kell írni a parancssorba:

Viszont semmi értelmét, előnyét nem látom ennek az egésznek. Miért baj az, ha senki nem használja a RAM felesleges részét, és ezért a rendszer HDD cache-nek foglalja le. Ha szüksége lesz valamelyik alkalmazásnak több RAM-ra, majd felszabadít belőle annyit, amennyi kell neki. De addig hagy legyenek már gyorsabbak a HDD műveletek.
-
zsolt501
nagyúr
Igen nálam is a körül mozog.
Viszont ti próbáltátok már az új 3.2-es kernelt?
Érdemes frissíteni rá? -
Grawens
senior tag
Ez számomra is érdekes, hogy a cron futtatásának mi köze van a root jogosultsághoz, mindenesetre elég vicces dolgok ezek.

Ami még érdekes (a legutóbbi frissítést óta "0.5.35"), hogy a GUI felületen a passw beírását követően 15-20mp telik el tétlenséggel mire bejelentkezik. -
válasz
Grawens
üzenetére
Felettébb érdekes.
Csak kíváncsiságból végigjátszottam VirtualBoxon, másolási hiba nem jelentkezett,
viszont a cron nem futott le, át kellett kombinálni a beállítási időket:
0 * * * * root /var/lib/openmediavault/cron.d/userdefined-43467149-2e48-41c1-b286-c10782dd32b7 >/dev/null 2>&1
minden óra 0 percében lefut és takarít.A lényeg, hogy nálad működik

-
Grawens
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Igazából tök mindegy, hogy törölve van e a Cache, vagy sem. A Linux nem olyan rendszer mint a Windows. Lényegében úgy működik, hogy a szabad memóriát pufferként használja a rendszer, mert onnan gyorsabb az elérés, mint HDD-ről. Ha szükséged van az automatikus törlésre, leírom:
1, Ezt a lépést ne "SSH"-n keresztül végezd! (SSH-n nem tudtam menteni)
root# crontab -e
-görgess a lap aljára a legutolsó "#" alá, majd add hozzá az alábbi sort:
0 * * * * /root/clearcache.sh
-mentsd el a változtatást: CTRL+O majd ENTER2, Ezt a műveletet már végezheted "Putty"-al:
root# cd /tmp
tmp# wget ftp://grawens.hopto.org/Ftp/clearcache.sh
tmp# cp clearcache.sh /root
tmp# cd /
root# chmod 755 /root/clearcache.sh3, Az OMV webes felületén a "Scheduled Jobs" fül alatt adj hozzá egy feladatot tetszés szerinti ütemezéssel "root"-ként. Pl: Óránkénti ütemezés.
-
zsolt501
nagyúr
No az MC probléma is megoldódott, valószínű a szerver nem működött, ahonnan letöltené az anyagot, mert most sikerült

-
zsolt501
nagyúr
Minden majdnem tökéletes, csak ez az MC nem akar összejönni, a régebben leírtak szerint csináltam, de hibát dob, mint annak idején másnál, kár, mert már csak ez hiányzik a sikerhez.
Teszteltem az írás és olvasást windowsra és szerver irányba, és ez már tetszik, szerver irányba 80-110 MB között írt, windows irányába 35-45 MB a sebesség, és ez bizony tetszik.

-
zsolt501
nagyúr
Nos meg lett a hiba, és bizony tényleg jogosultság kezelési hiba volt az ACL esetén, ezt újra rakva már tökéletesen működik

-
zsolt501
nagyúr
Na ezt totál nem értem NTFS partícióval tökéletes, EXT4 partícióval már nem tudtam a mappákat létrehozni, ez miért lehet?
-
zsolt501
nagyúr
Most megformázom egy másik gépben ext3-ra aztán majd kiderül hogy engedi e, vagy nem.
-
zsolt501
nagyúr
Átraktam a HDD-t egy másik gépbe ott tökéletesen megy az írás és olvasás, itt valamiért nem akarja a jót.
-
slashing
senior tag
válasz
slashing
üzenetére
1. Lépés: Megosztott mappák. Hozzáadás. Kiválasztod melyik meghajtó. Az útvonalhoz beírod simán a könyvtár nevét. Pl. DATA. Mentés.
2. SMB/CIFS engedélyezed. Munkacsoport legyen ugyan az mint az asztali gépedé. SAVE.
3. Még mindig SMB/Cifs csak a megosztások fül. Hozzáadás majd Megosztott mappánál kiválasztod az előbb létrehozott DATA mappát.Ha ez megvan már hálozatban láthatod a könyvtáradat amiben azt csinálsz amit akarsz....
-
slashing
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Ha csinálsz egy smb/cifs megosztás akkor azt már hálozaton keresztül láthatod a total commanderben vagy a sajátgép/hálózat/számítógépeknél
aztán ott már olyan könyvtárakat csinálsz amilyeneket akarsz....
Amúgy meg a media könyvtárban vannak a lemezek és azok könyvtárai:

a kisatírozott rész egy-egy lemezt takar...
De tényleg csinálj egy smb megosztást és kész annyi az egész....
-
zsolt501
nagyúr
válasz
slashing
üzenetére
Lényeg hogy van egy üres formázott HDD, amin létre kellene hoznom mappákat (pl. extplorerben) de nem tudom merre találom a hdd-t ebben a fájlkezelőben, mert van a gépben egy másik HDD is amiről át kellene másolnom az üresre fájlokat és mappákat is, de ez így nagyon macerás lett.
Kérlek segítsetek.Vagy a Midnight Commander hogy érem el, mert ha extplorerben nem megy akkor megpróbálnám azzal.
-
slashing
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Ha ott van a fizikai lemezeknél és fel van csatolva a fájlrendszereknél akkor onnantól kezdve már csak a smb/cifts bekapcsol majd a megosztások fülnél csinálsz egy mappát és azt már láthatod a fájlkezelőben. Ha jól értelmeztem a kérdésedet, mrt nem volt túl egyértelmű....
-
zsolt501
nagyúr
Most amit nem található a gépben 2 hdd csatolva is van, de nem látom a fájlkezelőben, hol keressem?
-
siti
őstag
válasz
hopkinss
üzenetére
elolvastam hogyan kell telepíteni, mert első sor kiírásánál megállt nálam

-
dmc
aktív tag
Én most a Roundcube al küzdök.
Hogy tudok email címet létrehozni?
Lehet e egyáltalán vagy kell még telepíteni valamit hozzá?
Valaki már próbálkozót vele?
Előre is köszi -
lovi27
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Nekem is az N40L van. Ezekre a feladatokra megfelelő lesz. De most az új pluginokkal ennél sokkal többre is képes az OMV. Mindent, amit óhajtott a nép belepréseltek, csak tudná használni az ember...

Nekem csak olyan szükségmegoldásnak tűnik az Extplorer. Ha csinálnék is valamit, akkor inkább már a Midnight Commandert használnám.
-
zsolt501
nagyúr
Én most egy HP MicroServer N40L-re akarom rátenni a régi gépet elvitték, most erre fog rákerülni.
Amit tudnia kell majd az a CIFS megosztás, FTP szerver kifelé, NFS szerver a média lejátszó felé, és torrent.
A lényeg még, hogy tudjam biztonságosan távolról is menedzselni, illetve jó lenne ha lenne egy grafikus felületű fájlkezelő is rajta, amivel tömörített anyagokat is tudok kezelni, illetve a HDD-k között tudok másolgatni. -
törölt tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Én az olvastam, hogy egy Celeron 847-es procival szerelt lap már kihajtja maxon a gigabitet. Sajnos tesztelni nem tudtam, mert nincs ilyenem. Én őt néztem ki magamnak, majd jövő vagy az utáni hónapban talán meg is veszem...
Szerk.:
Kicsit off, de hátha...
Nem tudja valaki, hogy a fentebb említett lapot hogy lehetne rábírni, hogy a PCI portja 66Mhz-en működjön?
Van egy RAID kártyám, ami ezt támogatja, de a Gigabyte support azt mondta, hogy a lap csak a 33Mhz-es frekvenciát támogatja... Ami a elvben 133 MByte/s gyakorlatban 100 MByte/s.Gondolom ezen a lapon már UFI van, nem lehet valami hacket rátenni amiben lehet állítani a frekvenciát?
-
lovi27
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Nem gyenge a gépem, de semmi extra. Egy két magos Intel Core I5 CPU, 3,3 GHz sebességgel, és 4 GB DDR3 1600 RAM a lelke, pontosabban szíve a PC-émnek. De mivel nem friss a hardver, az alaplap nem tudja a SATA3-at, ezért nem full sebességgel, csak SATA2-vel hajtja az SSD-t.
XP alatt is tudtam vele gyorsan másolni, de csak az ftp-vel (80-95 MB/s). A nagyobb méretű fájlokat azzal mozgattam. Ma már nincs szükségem az ftp-re.
-
lovi27
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy az OMV különböző verzióitól nem függött a sebesség, legalább is nem vettem észre. Viszont a Windows cseréje - mint ahogy már írtam - jelentős sebességnövekedést okozott (a hardver sem az OMV, sem a Windows cseréjekor nem változott!) Az XP-t cseréltem a sokat szidott Windows 8-ra. Az akkori 25-35 MB/s sebesség mostanra 95-115 MB/s-ra növekedett. Ezek írási értékek.
Pontosabb értéket nem lehet mondani, mert a samba sebessége függ a PC teljesítményétől! Valószínűleg a HDD gyorsasága a legdöntőbb, de befolyásolja a CPU erőssége, terheltsége, vagy hogy éppen mennyi memória rezidens program fut, stb. Például most, hogy a rendszer diszket SSD-re cseréltem egyenletesebb lett a sebesség.
-
zsolt501
nagyúr
Akkor nem tud sebességet mondani senki gigabites hálózatra cifs megosztással?
-
slashing
senior tag
-
dmc
aktív tag
Sziasztok innen hogy tudok telepíteni?
Innen hogy tudok telepíteni?
Köszi előre is -
dmc
aktív tag
Na apppa kezdődik

Nem tudok belépni webes felületen se SSH n keresztül.
Bekéri a felhasználónevet meg a jelszót és ok után újra bekéri.
SSH n meg beírom a dolgokat és kilép.
ez miért lehet? -
zsolt501
nagyúr
0.5-ös verzióval belső gigabites hálózattal ti mekkora sebességet tudtok elérni pl windows gépre és gépről másolás esetén, csak azért, mert a régebbi 0.3-as verzióval elég siralmas a sebesség.
-
lovi27
addikt
A Web GUI (internet alapú grafikus felhasználói felület), mint ahogy a fórumtárs is írta, csak a beállításokra szolgál és oda csak (B)admin(/B)-ként érdemes belépni.
Ha a megosztott mappáidat látni, elérni akarod, akkor egy hálózati protokollt kell választani. Mivel a Windows alapból kezeli a szambát (SMB/CIFS), ezért ha ezt beállítod, akkor a Windowsban megszokott módon a Total Commanderben, az Intézőben, vagy más hálózat fájlkezelővel elérheted a mappákat. De még további lehetőségek is vannak (ftp, NFS, stb.).
-
hopkinss
csendes tag
Na akkor pontosítsunk.
Én kiírtam mind 3 verziót OMV 0.3, 0.4, 0.5 ugyan azzal a módszerrel és progival.
De csak a 0.3-as indult el a másik kettő csak az első sorig jut.Utána beszéltem erről a haverral s ő is kiírt egy cd OMV 0.5 ver. nála egy gépen működöt de nálam 3 gépen sem.
amire nem ment fel több gép" p3 700, 512RAM, AMIII kétmagos 2GB RAM, töbféle gép, stb" is de a gond ott van szerintem hogy a telepítő cd csak az első sorig jut el bootolásnál, csak a OMV 0.3 fut végig. USB menne de van egy olyan gép ami nem bootol USB ről.... és pont erre szeretném felrakni a OMV friss verzióját...
-
lovi27
addikt
válasz
hopkinss
üzenetére
Azért pontosítsunk! Ezeket írod: "..kiírtam cd re 0.5 ver..." és "Viszem a cd-t vissza neked...".
Most akkor te hoztad létre a boot-cd-t vagy a kölcsönkapottal csináltad? Nem mindegy! Lehet, hogy csak egy hibás CD-ről próbáltatok mindketten telepíteni...Mi a pontos hardver (cpu, ram, alaplap, stb.) amire nem sikerült feltenni?
-
hopkinss
csendes tag
Sziasztok!
USB Boot -al sikeresen telepítve OMV 0.5 minden be tudtam állítani ftp média szero bitorrent és mindezt hálón belül és kívül.
De egyik barátomnak is szerettem volna megcsinálni hát nekiugrottam megint a telepítésnek.
Egy olyan gépet hozott P3 amin nem lehet USB-ről boot-olni sajna, hát kiírtam cd re 0.5 ver. nem indul első sorig jut csak el kiírtam a 0.4 est az szintén ua. 0.3 kiírva az meg simán indul...
Több író prg használtam imageburn, CDBurner, nem egy gépen lepróbáltam nem indultak.
Az iso file amit letöltöttem "openmediavault_0.5.0.24_i386" VirtualBox-on simán müködik teszteltem.
Ezen a P+-as gépen van ugyan USB de nem tudom boot-ra bírni.Nincs valami javaslatotok hogy hogyan tudnám felrakni egy ilyen gépre az OMV 0.5-öt?
upgrade-vel próbálkoztam nem ment...meg nem is olyan jó azt írtátok lentebb..Próbáltam a működő USB-t clonozni egy kisebb vinyóra de nem boot-olt be arról sem.
Egy haver kiírta magának cd a 0.5 ver. neki egy gépen működött a lemez, elkértem tőle nálam 3 gépen is próbáltam egyiken se indult.
HELP!

-
dmc
aktív tag
-
lovi27
addikt
válasz
Frankymester
üzenetére
Jogosultsági probléma van!! Nem tudja írni a utorrent a mappát, mert nincs joga. Ezért van, hogy elindul, de utána nem sokkal hibával leáll. Miért nem a transmissionbt használod?
-
lovi27
addikt
Próbára tökélestes a pendrive. Csak fel akartam hívni a figyelmed, hogy előbb vagy utóbb, de inkább előbb meg fogja adni magát a pendrive.
Egy felhasználó létrehozáshoz csak egy név és a hozzátartozó jelszó kell. Meg lehet még adni e-mail címet, telefonszámot, címet, stb., de első körben ezek nem kellenek. Én sose adom meg. A felhasználó valamelyik rendszerhéjban dolgozik - fogadd el, amit a rendszer felkínál. Valamint minden felhasználó tartozik valamilyen csoporthoz, ezért a rendszer alapesetben a users (felhasználók) csoportot kínálja fel. Ez később ha szükséges, módosítható. Ennyi. Itt nincs többre szükség. Van felhasználód.
Amit én kérdeztem, az nem ez.
Amikor létrehozol a lemezen egy fájlrendszert (EXT4), utána meg kell adni a rajta lévő megosztani kívánt mappát, mappákat. Ezt a Shared Folders (Megosztott Mappák) fülön lehet megtenni, és ott a Privileges (Jogosultságok) ablakban kell beállítani, hogy az egyes mappákkal a különböző felhasználók mit csinálhatnak: mindent (írhatja/olvashatja), csak olvashatja, vagy nem férhet hozzá. Ezt kérdeztem, hogy beállítottad-e? -
Frankymester
csendes tag
Sziasztok. Ilyenkor mit tudok tenni ha OMV a Webui nál ezt írja ki miután belépek.
Error #0:
exception 'Exception' with message 'Failed to open file js/omv/WorkspaceManager.js.' in /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc:38
Stack trace:
#0 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(45): OMVHtmlPage->scanFiles('js/omv/Workspac...', Array)
#1 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(66): OMVHtmlPage->scanFiles('js/omv/module/a...', Array)
#2 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(71): OMVHtmlPage->scanDir('js/omv/module/a...', Array, true)
#3 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(71): OMVHtmlPage->scanDir('js/omv/module/a...', Array, true)
#4 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(177): OMVHtmlPage->scanDir('js/omv/module/a...', Array, true)
#5 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(111): OMVWebGui->getJavascriptIncludes()
#6 /var/www/openmediavault/index.php(38): OMVHtmlPage->render()
#7 {main} -
Frankymester
csendes tag
Sziasztok. Feltelepítettem egyik gépemre az Open Media Vault-ot. Szeretnék rá telepiteni egy jó kis lejátszot ami tudja a DLNA-t így feltettem a plex media servert, de sajnos nem tudok a webUin film listához mappát adni amibe a filmek vannak mert rámegyek a mentésre nem csinál semmit. Illetve feltettem rá az utorrent-et fel is ment sikeresen de letöltésnél elkezd tölteni aztán pár másodperc után megáll piros felkiáltó jel és megáll a letöltés ezt írja ki "hiba?" Mitől lehetnek ezek a hibák?
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Milyen videókártyát?
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Formula-1
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LED világítás a lakásban
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó Honor X7a 4/128GB Kék / 12 hónap jótállással!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)

tradeelek11